LINK december 2012

2
[LINK - december 2012] LINK December 2012 Taborschool Bellem Lotenhullestraat 30 9881 Bellem Tel: 09/374.16.97 www.taborscholen.be [email protected] Beste ouders, 2012 loopt op haar laatste benen. Een perfect moment om samen even terug te blikken op een jaar waarin onze kinderen volop konden leren, ontdekken, spelen … kortom een jaar vol leeravonturen! Het is ook een moment van dank. Dank aan de leerkrachten en andere personeelsleden, ouderraad, natuurouders, vrijwilligers, helpende handen, grootouders, familieleden en ouders en zeker ook onze kinderen - voor jullie vertrouwen, steun en inzet het voorbije jaar. We willen U alvast een fijne Kerst wensen en een voorspoedig nieuwjaar. Tijd voor gezellig samen te zijn, warmte te geven aan elkaar en te genieten van het nieuwe jaar! Eddy Blomme directeur Op beide afdelingen werd Sinterklaas en zijn pietenbende warm onthaald. De kapoenennacht was terug een succesverhaal. In een sfeervol kader met vele blije kindergezichtjes zingen en luisteren naar een spannend Sinterklaasverhaal… of beter Pietenverhaal? De spiekpietjes vertelden ons al hun geheimen. Dakpiet 313 kwam eerder in de week eens langs en had een ernstig probleem! Op 4 december, de aankomstdag van de Sint, zat hij vast op het dak van de Gemeentelijke kinderopvang! Gelukkig konden we rekenen op de medewerking van de Aalterste brandweer en kon het feest ongestoord verdergaan. En of het leuk was. Vele foto’s van het Sinterklaasgebeuren te bekijken op de schoolsite. Ook een grote dankjewel aan de ouderraad voor de jaarlijkse financiële bijdrage voor het leukste kinderfeest. PRETTIGE FEESTEN HIJ KWAM! Op vrijdag 21 december vieren we met de kinderen op de lagere afdeling kerst in onze polyvalente zaal (Lotenhullestraat). De kerstviering wordt verzorgd door de kinderen van het vijfde leerjaar. Er is een viering voorzien om 9.30 uur en een tweede om 10.45 uur. Iedereen die zin heeft om met ons mee te vieren is uiteraard van harte welkom tijdens één van deze twee momenten. Op de kleuterschool voorzien we een vieringsmoment samen met het 1ste leerjaar. Zo duiken zij dan samen sfeervol de kerstvakantie in.

description

Schoolnieuws

Transcript of LINK december 2012

Page 1: LINK december 2012

[LINK - december 2012]

LINKDecember 2012

Taborschool BellemLotenhullestraat 30

9881 BellemTel: 09/374.16.97

www.taborscholen.be

[email protected]

Beste ouders,

2012 loopt op haar laatste benen. Een perfect moment om samen even terug te blikken op een jaar waarin onze kinderen volop konden leren, ontdekken, spelen … kortom een jaar vol leeravonturen! Het is ook een moment van dank.

Dank aan de leerkrachten en andere personeelsleden, ouderraad, natuurouders, vrijwilligers, helpende handen, grootouders, familieleden en ouders en zeker ook onze kinderen - voor jullie vertrouwen, steun en inzet het voorbije jaar.

We willen U alvast een fijne Kerst wensen en een voorspoedig nieuwjaar.

Tijd voor gezellig samen te zijn, warmte te geven aan elkaar en te genieten van het nieuwe jaar!

Eddy Blommedirecteur

Op beide afdelingen werd Sinterklaas en zijn pietenbende warm onthaald. De kapoenennacht was terug een succesverhaal. In een sfeervol kader met vele blije kindergezichtjes zingen en luisteren naar een spannend Sinterklaasverhaal… of beter Pietenverhaal? De spiekpietjes vertelden ons al hun geheimen. Dakpiet 313 kwam eerder in de week eens langs en had een ernstig probleem! Op 4 december, de aankomstdag van de Sint, zat hij vast op het dak van de Gemeentelijke kinderopvang! Gelukkig konden we rekenen op de medewerking van de Aalterste brandweer en kon het feest ongestoord verdergaan. En of het leuk was. Vele foto’s van het Sinterklaasgebeuren te bekijken op de schoolsite. Ook een grote dankjewel aan de ouderraad voor de jaarlijkse financiële bijdrage voor het leukste kinderfeest.

PRETTIGE FEESTEN

HIJ KWAM!Op vrijdag 21 december vieren we met de kinderen op de lagere afdeling kerst in onze polyvalente zaal (Lotenhullestraat). De kerstviering wordt verzorgd door de kinderen van het vijfde leerjaar. Er is een viering voorzien om 9.30 uur en een tweede om 10.45 uur. Iedereen die zin heeft om met ons mee te vieren is uiteraard van harte welkom tijdens één van deze twee momenten. Op de kleuterschool voorzien we een vieringsmoment samen met het 1ste leerjaar. Zo duiken zij dan samen sfeervolde kerstvakantie in.

Page 2: LINK december 2012

[LINK - december 2012]

AGENDADonderdag 17 januari 20 uur:

Open-ouderraadvergadering

Woensdag 23 januari

Pedagogische studiedag:

VRIJAF voor de kinderen!!!!

Donderdag 31 januari

5de naar het SMAK in Gent

Zaterdag 2 februari

11de muziekquiz op school.

Online inschrijven via de

schoolsite

Zat 16 en zon 17 maart 2013

Musical ‘volgeBOEK?!’

Zwemrooster en wie wanneer

naar de bibliotheek? Bekijk online

de schoolkalender op de site!

Winter,  het   is  buiten  koud  en  donker.  We  maken  het  binnen  gezellig  licht  en  warm.  Maar   denken  we  er   ook  aan  dat   het  donker   is   als   we   van   en   naar   school   gaan?   Eind   oktober  kregen   alle   leerlingen   een   gra<s   fluohesje   maar   wat   ons  opvalt  is  dat  nog  niet  de  hel@  van  de  kinderen  met  fluo  naar  school  komt.  Denk  er  alstublie@  aan  dat  een  fluohesje  uw  kind  echt  wel  extra  zichtbaar  maakt.   En  <jdig  gezien  worden,  kan  een   verkeersongeval   vermijden!   Net   na   de   kerstvakan<e  starten  we  terug   een  campagne  op  om  iedereen  daarvan   te  overtuigen!  Mama,  papa,…  help  ons  alstublie@.  

Een  veilig  2013  gewenst!

LAAT JE ZIEN OF JE BENT GEZIEN!

Het   feest   van  de  grootouders  is  terug  achter   de  rug!   Dankjewel  opa  en  oma  voor   uw  bezoekje  op  onze  school.  We  toonden   de  schoolwerking   anno   2012  en  we  flitsten  eventjes  terug   naar   de  <jd  van  toen...  .  We  zongen  ‘Peperbolleke,  Al<jd  is  Kortjakje  ziek,...  samen   met   alle   grootouders   in   de  polyvalente  zaal.  Volgend  jaar  zijn  opa  en  oma  welkom  op  de  kleuterschool.

MUSICAL 2013Dit schooljaar organiseren we met alle kinderen van de lagere afdeling terug een musical. Net zoals bij ‘nERGENS’, ‘Het leven zoals het is … de kleuterschool’ en tal van voorgaande muzische spektakels willen we onze leerlingen laten schitteren op een groot podium voor een pak toeschouwers. De voorstellingen van ‘volgeBOEKt?!’ gaan door in het auditorium van het gemeentehuis te Aalter op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013. Verdere informatie ontvangt u na de kerstvakantie. In ieder geval hopen wij dat jullie deze data alvast kunnen vrijhouden.

HALLO!WIE HEB IK AAN

DE LIJN?Mogen   we   vriendelijk   vragen   als   u   de  kleuterschool   wenst   telefonisch   te  be re i ken   da t   u   da t   ‘ bu i ten   de  lesmomenten’   doet!   Afwezigheden,  vergeten   boekentasjes   …   liefst   melden  voor  aanvang  van  de  lessen  of  zelfs  heel  eenvoudig   een   mailtje   sturen   naar  [email protected]  Voor   dringende   zaken   gelieve   het  algemeen   secretariaat   op   te   bellen:  09/374  16  97.  Veel  dank  voor  uw  medewerking.

Heel  wat  Taborsportertjes  op  de   scholenveldloop   in   Sint-­‐Maria-­‐Aalter   op   11   novem-­‐ber.   We   behaalden   re-­‐gelma<g   het   podium   in   de  verschillende   graden.   Met  het     scholenklassement  liepen  we   zelfs  weg   met   de  hoofdprijs.  Proficiat  aan  alle  deelnemers.  

Onze   woonwagen   wordt   op  vrijdag   een   ware   theaterwagen.  Het   podium   maakt   ruimte   voor  onze  eigen  Bellemse  sterren.   De  kinderen  kunnen  zo  hun  talenten  extra  in  de  verf  ze`en.  We  zagen  al  van  alles  op  ons  podium.   Live-­‐muz iek ,   s< j lvo l le   dans jes ,  zangers  en  zangeressen  tot  ware  goochelacts.  

SPROKKELNIEUWS