Light Body Institute - folder najaar 2010

Click here to load reader

 • date post

  28-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Infofolder met alle activiteiten en cursussen georganiseerd door het Light Body Institute, een school voor yoga en zelfontwikkeling in Brugge, België.

Transcript of Light Body Institute - folder najaar 2010

 • septemb

  er tot de

  cember

  2010

  LIGHT BODY INSTITUTESCHOOL VOOR YOGA EN ZELFONTWIKKELING

  NAJAAR 2010

 • 2 2

  Kantoor

  Het kantoor is open op: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 13:00.

  Light Body InstituteSint-Jansstraat 88000 Brugge

  Tel.: 050 33 66 97 Fax: 050 33 19 93

  Internet

  LIGHT BODY INSTITUTESCHOOL VOOR YOGA EN ZELFONTWIKKELING

  Website & Nieuwsbrief www.lightbodyinstitute.com/nieuws

  E-mail lightbodyinstitute@gmail.com

  Rolands blog en MP3s www.rolandverschaeve.net

  Facebook www.facebook.com/roland.verschaeve

  LinkedIn be.linkedin.com/in/rolandverschaeve

  Twitter www.twitter.com/rolandlbi

  Denk aan de bomen

  Het Light Body Institute is actief aanwezig op internet. Alle activiteiten en nieuws worden aangekondigd via de wekelijkse nieuwsbrief www.lightbodyinstitute.com/nieuws. Je kunt Roland volgen via zijn blog www.rolandverschaeve.net, waarop je links vindt naar zijn profielen op Facebook, Twitter en LinkedIn.

  Dankzij internet kunnen we minder folders drukken.Wil je echter onze papieren folder blijven ontvangen, stuur ons dan je gegevens via lightbodyinstitute@gmail.com of per post naar: Light Body Institute, Sint-Jansstraat 8, 8000 Brugge

  LIGHT BODY INSTITUTESCHOOL VOOR YOGA EN ZELFONTWIKKELING

 • 3

  InleidingOngeveer 35 jaar geleden merkte ik dat er bepaalde dingen in mijn leven niet klopten. Wat ik diep vanbinnen voelde, stemde niet overeen met wat ik deed.

  Mijn zoektocht begon. Ik vond een yogaleer die paste bij mijn vrijheid en onafhankelijkheid. Yoga werd mijn levensstijl en ik kreeg meer respect voor mijn lichamelijke gezondheid, maar ook voor mijn geest. Vanzelf ben ik verder gaan zoeken om steeds meer evenwicht in mijn leven te vinden.

  De Light Body (Je lichtlichaam ontwaken) kwam op mijn weg en al vlug herzag ik alles. Eind jaren 80 begon ik een centrum voor zelfontwikkeling in Wenduine aan zee. Mijn volgende stap was een centrum gericht op vakantiecursussen, op een rustige berg in Ibiza. Ondertussen zit ik weeral enkele jaren in het hartje van Brugge.

  Ik ben tot een punt gekomen waarbij ik graag de essentie van mijn zoektocht deel. Mijn wegen brachten mij zowel naar het Oosten als het Westen. Eigenlijk gaat het enkel nog over bewustzijn. Wie ben je echt? Wat wil je verwezenlijken op aarde? Ik breng mensen graag weer bij hun essentie en help hen zien waar ze zich hebben laten afleiden door de buitenwereld, opvoeding en maatschappij.

  Via gesprekken en meditaties leer ik mensen weer vertrekken vanuit hun eigen bron. Dat is mijn passie.

  Roland Verschaeve

 • 4

  YogaRaja yoga volgens PatajaliRaja yoga was mijn start en is nog steeds na meer dan 30 jaar mijn dagelijkse start. Het is een zeer efficinte manier om bewust te zijn van je lichamelijke conditie, de emotionele stroom en alle gedachten die langs komen en gaan.

  Je komt bij je eigen bron van rust en stilte. Je besteedt meer aandacht aan je levensstijl en voeding.Je leert een leven leiden dat bij je past.

  Voor mij was Raja yoga de stap naar yoga omdat het totaal niets te maken heeft met devotie, reglementen of religie. Het was voor mij de weg naar echte vrijheid, bevrijding. Het is ook geen moderne manier van turnen of gymnastiek. Iedereen kan het. Het is niet de weg van kunnen en bewijzen, maar de weg naar binnen en aanvaarden.

  Voor mij is het een levensstijl geworden.

  16 lessen op dinsdag 96 euro7, 14, 21, 28 september 5, 12, 19, 26 oktober2, 9, 16, 23, 30 november7, 14, 21 december

  15 lessen op donderdag 90 euro 9, 16, 23, 30 september 7, 14, 21, 28 oktober4, 18, 25 november2, 9, 16, 23 december

  Vereiste kennis: geen voorkennis nodigLosse les: 8 euroTijd: 19:30 tot 21:00Begeleiding: Roland

  Losse lessen zijn mogelijk aan 8 euro. Bij plaatsgebrek hebben abonnees voorrang.

  Inschrijven voor een yogareeks1. Bel ons op 050 33 66 97 of stuur een e-mail: lightbodyinstitute@gmail.com om zeker te zijn dat er nog een plaats vrij is.

  2. Schrijf pas na bevestiging het cursusbedrag over op het rekeningnummer van Maheshwara v.z.w. : 850-8171273-88 met vermelding van de reeks (dinsdag of donderdag) waarvoor je inschrijft.

  illustratie: d

  ockedship

 • 5

  Ministry of Life avondenFundamentenBegin met de basis woensdag 15 septemberEen huis kun je niet op zand bouwen en je begint ook niet met het dak. Wat je ook doet in het leven of welke nieuwe plannen je ook hebt, kijk even naar de fundamenten.Op wat is jouw liefdesrelatie gebaseerd? En je job of carrire? In alle bestaande situaties kun je de fundamenten versterken. Soms ontdek je pas na een hele tijd wat er ontbrak aan de basis. Een zeer praktische avond!

  PrioriTIJDRespecteer de juiste volgorde woensdag 13 oktoberIn deze drukke tijd worden we dagelijks overstelpt door allerlei dingen. Het is heel belangrijk om prioriteiten te leren stellen. Je kunt immers niet alles op je agenda terzelfdertijd aanpakken. De juiste volgorde is van groot belang. Wat mag je nu absoluut niet uitstellen? Geef je dit ook voorrang? En welke dingen beroven je van kostbare tijd terwijl ze totaal niet ter zake doen? Respecteer je tijd!

  Uitstel & afleiding Doe het nodige en vind rust woensdag 17 novemberWe hebben meestal niet door waarom we dingen uitstellen. We moeten door een soort discomfort, een bepaald gevoel van frustratie dat we liever omzeilen. We negeren het of laten het liever een ander oplossen, een vriend, collega of partner. We kunnen onszelf ook wijsmaken dat andere zaken dringender zijn om maar niet te beginnen aan wat we blijven uitstellen. Herkenbaar?

  De kracht van herhaling Van weten naar kunnen woensdag 22 decemberWe weten en kunnen zoveel. Het gebeurt zelden dat we iets echt nieuws horen. Maar als puntje bij paaltje komt moeten we blijven herhalen om het ook werkelijk eigen te maken, om de theorie in praktijk te brengen.Oefening baart kunst. Om je doel te bereiken kan het helpen om gewoon iets dagelijks op je agenda zetten zoals een inspirerende tekst lezen, even mediteren, een briefje aan je spiegel hangen, ... Na een tijdje herhalen kom je bij de kracht van de gewoonte. Deze avond gaat over leren leven.

  Vereiste kennis: geen voorkennis nodigTijd: 19:30 tot 22:00Prijs: 10 euro per avondBegeleiding: RolandInschrijven: 050 33 66 97 lightbodyinstitute@gmail.com

  Ministry of Life themadagLuisteren naar de ander en naar jezelfzondag 12 decemberCommunicatie blijft een van de belangrijkste dingen in ons leven. Het leven is communicatie en er zijn steeds meer mogelijkheden. Maar of het nu om een eenvoudig gesprek gaat, of via GSM of internet ... weinig mensen kunnen echt luisteren. Ik bedoel hier niet mee dat ze niet zwijgend luisteren naar de woorden die gesproken worden, maar wel dat ze niet luisteren naar wat er met henzelf gebeurt tijdens het gesprek.

  Het is echter heel belangrijk om te weten wat er met jou gebeurt terwijl je spreekt en luistert. Op die manier word je bewuster van het gesprek en luister je meer naar je gevoel. Je zult merken dat je na n dag al heel anders zult luisteren, zowel thuis als op je werk.

  Vereiste kennis: geen voorkennis nodigWanneer: zondag 12 december, 9:30 tot 17:00Prijs: 35 euroBegeleiding: RolandInschrijven: 050 33 66 97 lightbodyinstitute@gmail.com

  foto: w

  ww.flickr.com

  /nickand

  mel

 • 6

  Kleur Man VrouwLeer jezelf en je medemensen kennen

  Hoe bewuster je wordt, hoe meer je je afvraagt hoe en waarom mensen zo anders zijn: je partner, je kinderen, je ouders, schoonouders, collegas, vrienden, ...

  In deze cursus wordt verwoord wat je al lang vermoedde. Je leert jezelf en je omgeving kennen door de verschillende aspecten van je persoonlijkheid open te maken via kleuren en het zien van het mannelijke en vrouwelijke in iedereen. Veel mensen volgen heel wat cursussen en lezen stapels boeken over zelfontwikkeling. Maar als je jezelf niet door hebt, wat wil je dan veranderen? Op een speelse en liefdevolle manier leer je tijdens dit weekend naar je realiteit kijken.

  Je kan de cursus gerust alleen volgen, je partner hoeft er niet bij te zijn, hoewel de openbaringen van elkaars werkelijkheid altijd heel leuk en verrassend zijn. Maar je hoeft zelfs geen partner te hebben, dat wordt immers ook duidelijk gemaakt. Dit is een weekend waarin je ogen open gaan.

  Vereiste kennis: geen voorkennis nodigWanneer: zaterdag 27 november, 9:30 tot 18:30 zondag 28 november, 9:30 tot 17:00Prijs: 200 euroBegeleiding: RolandInschrijven: 050 33 66 97 lightbodyinstitute@gmail.com

  fotos: www.flickr.com

  /batabidd + www.flickr.com

  /the_lightworks

 • 7

  Aandacht voor de ondernemerGeef meer kwaliteit aan je leven

  In deze tijd van grote veranderingen gaat er zoveel aandacht naar de productiviteit en resultaten van ondernemingen, dat er geen tijd over blijft voor de ondernemer zelf en het gezin.

  Soms kan alles rondom de ondernemer succesvol lijken, maar vindt hij of zij nog voldoening en vervulling? Is het de ondernemer of de onderneming die herzien wil worden?

  Alles evolueert zo snel dat de mens die erachter zit soms vergeten wordt. Die man of vrouw is ooit begonnen uit idealisme of om andere redenen. Maar klopt het beeld van de onderneming nog bij wie de ondernemer nu geworden is?

  Dit is een weekend voor ondernemers die meer kwaliteit aan het leven willen geven.

  Vereiste kennis: geen voorkennis nodigWanneer: van vrijdag 8 oktober om 18u tot zondag 10 oktober om 17uPlaats: Heerlijckyt van Elsmeren Weg op Halen 2, 3450 Geetbets www.heerlijckyt.orgPrijs cursus: 350 euroKamer 2 pers.: 320 euro per persoonKamer 1 pers.: 400 euro per persoon Begeleiding: RolandInschrijven: 050 33 66 97 lightbody