Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

44
PROGRAMMA

description

Trainingsprogramma 'Reis je dromen achterna' 6-26 Januari 2014 op Isla Holbox, Mexico gegeven door Steven Zwerink en Diana Vermeij van Wonderlijk Werken.

Transcript of Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

Page 1: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

PROGRAMMA

Page 2: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014
Page 3: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

Kom 21 dagen je dromen waarmaken..

Page 4: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

..zet je eerste stappen..

Page 5: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

..en ontwerp jouw eigen wonderlijke levensstijl!

Page 6: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

Voor iedereen die op zoek is naar een andere levensstijl. Een meer betekenisvolle indeling van je werkende leven: avontuurlijker, ondernemender en dichterbij jezelf. Misschien heb je nog een leven van werken voor de boeg of juist al achter de rug? Misschien zit je in de corporate ellebogen-race en vraag je je af of dat het nou echt is? Misschien ben je werkloos geraakt en zie je even geen kansen meer? In alle gevallen is het programma ‘Reis je dromen achterna’ voor jou! 

Vraag je je al een poosje af of het leven wat je leidt, nu echt alles is? Zou je graag een betere balans willen tussen geld verdienen en iets voor een ander doen? Zou je graag een betere balans willen tussen uren die je werkt en uren die je geniet van het leven? Beginnen alle jaren op elkaar te lijken? Dan is het tijd dat je zelf gaat bepalen waaraan je werkt, wanneer je werkt en hoe je werkt!

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA?

Page 7: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

“Ik leek niet meer te genieten van de dingen die ik deed. Ook mijn collega vertelde mij een tijd geleden dat ik ontzettend was veranderd dit laatste jaar. En ik had Wonderlijk Werken en Mexico nodig om hem eindelijk te begrijpen. Mijn volgende stap: met een team van designers al werkend de wereld over zeilen”

ChristiaanDeelnemer eerste programma Wonderlijk Werken in Mexico

Page 8: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE?LEERWAT

Page 9: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE GAAT LEREN GROOT TE DROMEN..

Page 10: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

DROOM DISCOVERYWie neemt er nog tijd om na te denken waar je eigenlijk van droomt? Dat doen we eigenlijk niet. Ja, als kind droomde je vaak en had je een levendige fantasie. Naarmate we ouder worden, dromen we veel minder en al helemaal handelen we daar weinig naar. Maar wat als je nog maar een paar jaar had? Dat klinkt dramatisch en dat is het eigenlijk ook. Wat zou je diep in je hart het allerliefste doen? Als geld geen rol meer speelt? Als je even geen rekening houdt met wat anderen zouden denken of voelen? Wat zou jij dan het allerliefste doen?

In deze sessie van ongeveer 2,5 uur ga je op zoek naar je dromen. Groot denken mag, overdrijven mag, het onmogelijke dromen mag. Het mag niet alleen, het moet. In het begin is dat best moeilijk en kom je niet zover met bedenken waar je eigenlijk van droomt. Misschien vind je je dromen maar saai. We doen een aantal verdiepende en verbeelding versterkende oefeningen waarbij je je bestaande kader loslaat. Waarin je jezelf net dat stapje verder brengt.

Dit proces van dromen stopt niet na deze 2,5 uur. Je dromen vlammetje gaat van waakstand naar actieve stand en neem je de rest van het programma mee.

Page 11: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE GAAT LEREN WAAR JE PASSIE LIGT..

Page 12: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

WERKEN VANUIT JE PASSIEPassie is voor veel mensen iets vaags. Iets voor dromers misschien wel. Iets ‘leuk’ vinden wordt vaak verward met ergens passie voor hebben. Passie is iets anders dan iets leuk vinden. Als je ergens passie voor hebt, komt er een ongelofelijke energie en kracht los als je ermee bezig bent. Als je het erover hebt, kun je er uren over doorpraten. Vaak voel je jezelf tot leven komen als je eraan werkt en raak je in een ‘flow’. Opeens is het avond en is je hele dag voorbij gevlogen. Je voelt je alsof je de hele wereld aankunt. Je kunt niet wachten tot je er weer aan kan werken.

Dát is passie. We gaan eens kijken hoe je in je leven nu je tijd besteedt. En hoeveel passie daarbij komt kijken. In deze sessie van ongeveer 2,5 uur ga je terug naar je kinderjaren. Veel van wat je als volwassene doet of ‘leuk’ vind, heeft ergens zijn oorsprong. Vaak deed je het al als kind. Bij welke dingen die je de afgelopen 2 jaar hebt gedaan, kreeg je echt een grote smile op je gezicht? Waar, wanneer en met wie bracht je je gelukkigste momenten door? Wat waren die momenten en waarom voelde dat speciaal? Welke waardes zijn voor jou belangrijk? Hoeveel tijd besteed je aan het beleven van dat soort momenten en aan die waardes? Vaak veel te weinig of juist veel te veel tijd. Tussen deze momenten en waardes zit je passie verstopt. Je zoektocht is begonnen.

Page 13: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE GAAT ONTDEKKEN WAAR JE ÉCHT GOED IN BENT..

Page 14: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

GEBRUIK MAKEN VAN JE TALENTVaak is het lastig te bedenken waar je eigenlijk goed in bent. Niet zomaar goed, maar écht goed. Iets waar je om bekend staat. Iets waar andere mensen je voor vragen, zó goed. Dat ga je eerst eens voor jezelf bedenken. Bescheidenheid is vaak je eerste reactie. Niet gek, want wij groeien op in een land waar je leert je kop niet boven het maaiveld uit te steken. Met middelmatigheid als gevolg. Het lukt weinigen om vanuit hun talent ergens in uit te blinken of iets te presteren van bovengemiddelde toegevoegde waarde. Met een aantal behulpzame oefeningen, geven we je een zetje en zul je zien dat je het met trots gaat zeggen. Dáár ben ík goed! En dat kan ik beter dan wie dan ook.

Als je voor jezelf de dingen hebt opgeschreven waarin jíj vind dat je echt goed bent, ga je in gesprek met de mensen waar je veel om geeft. Vraag hen eens hoe zij jou typeren. Waar jij volgens hen in uitblinkt? Wat jij echt goed kunt? Waar ze je voor zouden vragen?Je zult verbaasd staan wat je over jezelf kunt leren van hen die dichtbij je staan. Een extern perspectief kan je helpen dingen te zien die je zelf niet in jezelf ziet.

Page 15: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE GAAT JE DROMEN OMZETTEN IN ACTIE

Page 16: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

VAN DROOM NAAR IDEEJe gaat terug naar je droom discovery. Een hele lange lijst met dromen. Het moeilijkste voor veel mensen is kiezen wat ze nou precies gaan doen met die dromen. Het vormgeven van een top 10 dwingt je nog eens goed naar je dromen te kijken. Persoonlijk en zakelijk.

Het letterlijk vormgeven van je dromen is een belangrijke stap in het daadwerkelijk realiseren van je dromen. Ineens krijgen je dromen een gezicht, ze worden echt. In deze sessie van 2,5 uur ga je je persoonlijke dromen top 10 vormgeven. Voorop staan je mooiste 3 persoonlijke dromen. Dan de drie dromen die te maken hebben met het leren van nieuwe skills. Tot slot kijk je aan welke 3 zakelijke dromen je de komende 2 jaar gaat werken. Je eindigt met de droom waar je het eerst aan wilt beginnen. Daarna stel je jezelf de vraag bij iedere droom: wat moet ik ervoor DOEN en wat moet ik ervoor LATEN? Tenslotte bedenk je wat je voor iedere droom nodig hebt om het echt te gaan doen.

Page 17: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE GAAT EEN BUSINESS MODEL BEDENKEN

Page 18: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

GELD VERDIENEN MET JE IDEEMet je nieuwe inzichten over je dromen, je passies en je talenten kijken we hoe je er een bedrijfje omheen zou kunnen vormen. Sommige mensen weten voordat ze aan het programma beginnen al precies wat dit is. Maar de meesten weten het niet zo goed en vinden het moeilijk te bedenken hoe ze met hun passie, talent en skills geld kunnen verdienen.

De tool die ons ondersteunt bij dit proces is het ‘Business Model Canvas’ van Alex Osterwalder. Steven heeft al vele bedrijven en personen geholpen hun zakelijke propositie aan te scherpen of te kijken wat er zakelijk te doen is met een combinatie van passie, talent en skills. Samen kijken we naar je waarde propositie: wat ga je precies voor waarde leveren aan potentiële klanten? Wie zijn die klanten? Wat gaat je relatie met hen zijn? Hoe bereik je ze? We kijken naar wat je kern activiteiten zijn en welke middelen je daarvoor nodig hebt. We kijken naar mogelijke partners die je nodig hebt en brainstormen over mogelijke verdien modellen rondom je propositie. Ook kijken we naar kosten die je maakt om je idee te starten en te onderhouden.

Page 19: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE?LEERWAT

AANVULLENDE TRAININGENAANRADERS!

Page 20: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014
Page 21: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

DIGITAAL VERHALEN VERTELLENHoe ga je van waarde propositie naar het vertellen van je verhaal? En hoe doe je dat als je je klanten nooit fysiek ziet maar altijd online? Digital storytelling is de focus van deze sessie die begint met het goed formuleren van je waarde propositie.

Als je niet weet waarom je doet wat je doet, hoe kun je dat dan aan anderen uitleggen? Laat staan aan je klanten! Daarom beginnen we met een stukje theorie uit het boek ‘Start with Why’ van Simon Sinek. Begrijpen waarom je iets doet is erg belangrijk in het vertellen van een goed verhaal. Waarom ga je die app eigenlijk bouwen? Waarom ga je die spullen eigenlijk verkopen? Je dwingt jezelf verder te denken dan de ‘wat’ van je propositie. Vervolgens besteden we aandacht aan de gouden regels van (digital) storytelling en bouw je zelf de eerste inspirerend presentatie van je idee. Zo krijgt iets dat in je hoofd zit ineens een gedaante kun je het delen en anderen inspireren met je idee.

Page 22: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE GAAT ONLINE NIEUWE KLANTEN VINDEN

Page 23: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

DIGITAAL KLANTEN WERVEN VOOR JE IDEEVaak vind je mensen met dezelfde passie of behoefte niet in je eigen straat. Sinds de komst van het internet zijn we allemaal met elkaar verbonden en is het makkelijker dan ooit om mensen te vinden die zoeken wat jij te bieden hebt.

Wij hebben in de eerste twee jaar van onze reis voor meer dan 10 klanten klanten gewerkt in Nederland, Mexico en Denemarken die we nog nooit fysiek ontmoet hebben. Soms waren deze digitale ontmoeting toevallig, soms kwamen ze uit ons netwerk en soms door keiharde marketing. Met behulp van deze training ga je leren om digitaal alles uit de kast te halen en nieuwe klanten te ontmoeten en voor ze te werken. Wellicht zonder elkaar ooit fysiek te ontmoeten.

Page 24: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE LEERT WAT DIT BETEKENT

Page 25: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

SPAANS VOOR BEGINNERSStel je voor dat je een paar weken komt proeven aan werken en reizen tegelijk. Ergens in Centraal- of Zuid Amerika. Je werkt aan projecten voor Nederlandse opdrachtgevers, maar je wilt je talent en tijd ook inzetten om op lokatie mensen te helpen of je wilt gewoon een drankje bestellen ;). Zonder het spreken van de taal, kun je je vast wel een beetje redden. Wil je echter het verschil maken in het leven van mensen die je ontmoet dan is het spreken van de lokale taal een must.

Wat leer je?21 dagen lang dompel je je onder in de lokale cultuur en taal. Er wordt nauwelijks Engels of Nederlands gesproken. De interactieve en intensieve taaltrainingen bestaan uit verschillende componenten die horen bij het leren van een taal: grammatica, vocabulaire, luisteren en spreken. De nadruk ligt expliciet NIET op het leren schrijven van de taal in de module voor beginners.

Page 26: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

ZELF PROFESSIONELE WEBSITES MAKEN

Page 27: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

WORDPRESS WEBSITES MAKENEen belangrijke vaardigheid om in deze tijd te hebben is het kunnen maken van een degelijke website. Daar waar dat in 2000 slechts weggelegd was voor de programmeurs onder ons, is dat niet langer het geval. Er zijn meerder manieren om een kwalitatief goede website te maken voor jezelf of voor je potentiële klanten. Wij werken al jaren met WordPress: een simpel systeem waarmee je je eigen pagina’s, berichten en foto’s kunt uploaden, Doordat er heel veel slimme mensen mooie voorkanten bedenken voor WordPress kan je site er precies zo uitzien zoals jij wilt.

Om te kunnen werken met WordPress heb je geen technische kennis nodig. De moeilijkheidsgraad van het systeem is vergelijkbaar met een willekeurig Office pakket. Waarom dan toch een cursus volgen? Het WordPress systeem is zeer uitgebreid. Om volledig gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden die het systeem u biedt is een cursus aan te raden. In twee dagen tijd leren wij je alles wat je moet weten om je eigen website te maken en te beheren (dit is ook het eindresultaat).

Page 28: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JE NIEUWE DIENST VORMGEVEN

Page 29: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

JOUW DIENST ONTWERPENDeze training bestaat uit twee volle dagen waarin je volledig opgaat in je klant en de dienst die je wilt leveren. “Service design thinking” is een methode om nieuwe diensten te ontwerpen of bestaande diensten te verbeteren en Diana heeft deze zichzelf meester gemaakt en reeds toegepast voor diverse groepen. Het is een methode om diensten zinvol, gebruiksvriendelijk en gewild te maken voor klanten en tegelijkertijd efficiënt en effectief voor de dienstverlenende organisatie.

De interactieve en intensieve twee-daagse training ‘Jouw dienst ontwerpen’ leert je wat service design is en hoe je service design in de praktijk kunt toepassen. Aan het einde van de trainingsdagen heb je je eigen nieuwe service ontwikkeld en ben je klaar voor lancering.

Page 30: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

“Lange tijd dacht ik dat reizen en geld verdienen tegelijkertijd onmogelijk was, dankzij Wonderlijk Werken heb ik ingezien dat dat niet het geval is. Ik vertrek binnenkort naar Azië en ga al reizend een app bouwen voor mijn klanten in Nederland”

NandoDeelnemer eerste programma Wonderlijk Werken in Mexico

Page 31: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

WAARIS JE VOLGENDE

KANTOOR?

Page 32: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

Isla Holbox Quintana Roo

MEX ICO

Page 33: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

WERK, LOUNGE, DRINK, RELAX, ZWEM EN HERHAAL...

Page 34: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

..YOGA OP HET STRAND..

Page 35: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

..ZWEMMEN IN ZOETWATER CENOTES..

Page 36: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

..LEREN KITESURFEN.

Page 37: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

VOOR ALLE BUDGETTEN

WONDERLIJKEaccommodaties

Page 38: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

HOSTELIDA Y VUELTAE E N P R I V E B U N G A L O WM E T A I R C O N D I T I O N I N G

prive bungalows (A/C)

rustiek en eenvoudig

coole hangout

Page 39: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

M E T E I G E N B A D K A M E R

gezamenlijke keuken

O F I N E E N P R I V E C A B A Ñ A

Page 40: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?Durf jij de sprong te wagen? Sta je te trappelelen om mee te komen doen? Maar wil je wel graag even weten wat al dit moois moet kosten? Omdat smaken verschillen maken we voor iedere deelnemer een persoonlijke offerte. Op de volgende pagina staat een indicatie van de prijs voor dit intensieve programma van drie weken. Onze missie is om ervoor te zorgen dat je deze investering in jezelf dubbel en dwars terug verdient.

€ $

Page 41: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

Prijsindicatie Programma‘REIS JE DROMEN ACHTERNA’

• Vervoer van Cancun International Airport naar Isla Holbox;• 3 weken privé accommodatie vlakbij het strand;

• Warm welkom borrel• Eilandverkenning met golfkarretje• Training: Droom Discovery;• Training: Werken vanuit je Passie en Talent;• Training: Van Droom naar Idee;

• Training: Geld verdienen met je idee;

Optioneel: andere / aanvullende trainingen, kitesurfen, bezoek aan Chichen Itza,

snorkelen/duiken in cenotes.

v.a. € 1.490,-

6-26 JANUARI 2014, ISLA HOLBOX, QUINTANA ROO, MEXICO

Page 43: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

Wie zijn wij - htto://www.wonderlijkwerken.nl/over-ons

Meer over Steven - http://about.me/szwerink

Meer over Dianahttp://about.me/dianavermeij Hand i ge

l i n k s

Page 44: Lifestyle Design in Mexico - Jan 2014

THE WORLD IS (Y)OUR PLAYGROUND