Licht op Landen januari 2013

16
Stadsmagazine Landen | Editie januari 2013 Maak kennis met het nieuwe stadsbestuur pag. 3 Stad Landen wenst u een schitterend

description

LOL op Landen

Transcript of Licht op Landen januari 2013

Page 1: Licht op Landen januari 2013

Stadsmagazine Landen | Editie januari 2013

Maak kennis met

het nieuwe stadsbestuur pag. 3

Stad Landenwenst u eenschitterend

Page 2: Licht op Landen januari 2013

actueeL

2

Nieuwe dienstregeling van De Lijn vanaf 7 januari 2013 Vanaf 7 januari 2013 past De Lijn haar dienstregeling aan. Voor de meeste lijnen blijft alles bij het oude. Wil jij weten of een verandering is doorgevoerd op jouw vertrouwde lijn?

Vind je dienstregeling online Dienstregelingen − Surf naar www.mijnlijn.be− Kies voor ‘Dienstregeling’.

Doorkomsten aan jouw halteZie jij liever de vertrektijden van de bus aan jouw halte? − Surf naar www.mijnlijn.be− Kies voor ‘Doorkomsten aan uw halte’.− Op basis van een adres, halte, herkenningspunt of NMBS-

station kan je opzoeken welke lijnen aan de dichtstbijzijnde haltes voorbij komen en wanneer ze passeren.

Dienstregeling op papier Er zijn verschillende kanalen waarlangs je een gedrukte lijnfolder kan verkrijgen. Hou er wel rekening mee dat de info online altijd de meest actuele is!

Bestellen via aanvraagkaartje of De LijnInfoVraag een aanvraagkaartje aan de buschauffeur. Vul de gewenste lijnfolder en je adres in en geef de kaart af aan de chauffeur of stuur de kaart op naar De Lijn Vlaams-Brabant, Martelarenplein 19, 3000 Leuven. Je kan een lijnfolder ook telefonisch bestellen via De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30e/min.). Je ontvangt de folder gratis in jouw brievenbus.

De LijnwinkelDe lijnfolders zijn gratis te verkrijgen in de Lijnwinkels van Leuven en Brussel.

StadsbestuurWij ontvangen ieder jaar automatisch de nieuwe lijnfolders van alle lijnen die in onze stad passeren. Je kan ze gratis afhalen via onze infodisplay in de inkomhal van het stadhuis.

Bijkomende Belbushalte Voortaan zal de halte Landen E. Moyaertslaan, gelegen op de E. Moyaertslaan nabij de Filips De Goedelaan, op weekdagen en in het weekend bediend worden door Belbus 730.Info en reservatie Belbustel. 011 85 03 00

gratis infoblad van de stad LandenLicht op Landen verschijnt 10 keer per jaar

Werkten mee aan dit nummer:

Beter Wonen aan de Gete, Johan De Rocker, Tinneke De Ron, Vanessa Donati,

Edith De Jonghe, Els Jammaer, Lieve Joseph, Wim Huybrechts, Nelly Lenaerts,

Frank Petitjean, Rosita Rentmeister, Laure Roussel, Leen Van den Heuvel,

Ingrid Vandevelde, Simon Vanrutten

Redactieraad:

Gino Debroux, Rik Gysemberg, Josseline Pansaerts, Ingrid Vandevelde

Ontwerp, realisatie, en druk:

CoMMça - Casters Communications - www.commca.be

Fotografie:

Jan Brouckmans - www.janbrouckmans.be

Verantwoordelijke uitgever:

Gino Debroux, schepen van Communicatie

Stad Landen - Stationsstraat 29 - 3400 Landen - tel. 011 88 03 00

www.landen.be - [email protected]

aan teksten in “Licht op Landen” kan geen rechtskracht worden ontleend.

Teksten en beeldmateriaal uit deze editie mogen niet gebruikt worden

zonder schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke uitgever.

Licht op Landen wordt gedrukt

op fsc-papier.

Openingsuren administratief centrumElke werkdag van 8.30 tot 12 uur, op woensdag ook van 13.30 tot 16.30 uur.De loketten van Burgerzaken & Bevolking en Ruimtelijke Ordening & Stedenbouw blijven op woensdag open tot 19.30 uur.

www.landen.be - [email protected] - 011 88 03 00

Volg ons ook op Facebook (stadsbestuur Landen)

Openingsuren Sociaal HuisElke werkdag van 8.45 tot 16.45 [email protected] - 011 69 05 00

Page 3: Licht op Landen januari 2013

3

actueeL

Maak kennis met het nieuwe stadsbestuur

Voor de nieuwe beleidsperiode 2013 - 2018 tellen de Vlaamse gemeenten meer schepenen en raadsleden. Ook Landen krijgt er twee gemeenteraadsleden bij, en ook twee OCMW-raadsleden.

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen - een coalitie van sp.a – Open VLD en N-Va - wordt een ideale mix van ervaring en vernieuwing. Wij stellen de nieuwe ploeg graag aan je voor.

Gino Debroux (sp.a) burgemeester tijdens de eerste drie jaren van de legislatuur (2013 – 2015),daarna eerste schepen (2016 - 2018)Bevoegd voor: − brandweer en politie (2013 – 2015)− sport− jeugd− financiën− patrimonium− voorzitter aGB

Iris Vander Schelde (Open VLD) eerste schepen tijdens de eerste drie jaren van de legislatuur (2013-2015)daarna burgemeester (2016 - 2018)Bevoegd voor:− brandweer en politie (2016 – 2018)− handel en middenstand− tewerkstelling− communicatie en informatica− administratieve vereenvoudiging− feestelijkheden

Johan cans (Open VLD) tweede schepen (2013 - 2014)Didier Reynaerts - tweede schepen (2015 - 2018)Bevoegd voor:− openbare werken, mobiliteit en verkeersveiligheid− ruimtelijke ordening en stedenbouw

Bart J. De Vos (N-Va)derde schepen (2013 - 2018)Bevoegd voor:− onderwijs, cultuur en bibliotheek− burgerzaken− toerisme, erfgoed en monumenten

Marc Lecocq (sp.a) vierde schepen (2013 – 2015)Frank Stevens - vierde schepen (2016 - 2018)Bevoegd voor:− kinderopvang, stedelijk kinderdagverblijf− landbouw en dierenwelzijn− milieu en natuurbeheer− wonen en huisvesting− personeel

Greta Vanermen (N-Va)vijfde schepen (2013 - 2018)Bevoegd voor:− begraafplaatsen− gezin en seniorenbeleid− jeugdzorg, drugspreventie en burgerzin− consultatiebureau Kind & Gezin− integratie en Vlaams karakter− ontwikkelingssamenwerking

Jean Vanrijkel (sp.a) OCMW-voorzitter/schepen (2013 - 2014)Eddy Vandenbosch (sp.a) – OCMW-voorzitter/schepen (2015 - 2018)Bevoegd voor:− OCMW en sociale zaken− erediensten en kerkfabrieken

Serge Schreurs (Open VLD) voorzitter gemeenteraad (2013 - 2018)

Page 4: Licht op Landen januari 2013

actueeL

4

Landense brandweer laureaat van de Belgische Brandpreventieprijs 2012

De Landense brandweer heeft de 3de plaats behaald op de nationale brandweerconferentie over brandveiligheid in de woning. Zij danken deze prijs vooral aan het feit dat vorig schooljaar meer dan 1000 leerlingen van het basisonderwijs les gekregen hebben over brandpreventie in de woning.

De brandweer probeert al een aantal jaren met de verschillende brandpreventieadviseurs van de zone Vlaams-Brabant Oost, via allerhande activiteiten, de zelfredzaamheid van de burger te verhogen. Eén van deze projecten zijn de lesjes in de basisscholen. “als een kind ‘s avonds vol enthousiasme thuiskomt en het nut van een rookdetector aan zijn papa of oma uitlegt, blijft dat gegarandeerd hangen”, aldus Wim Huybrechts, brandpreventieadviseur bij de brandweer van Landen.

Wij zijn bijzonder blij dat ook de jury de meerwaarde van deze goedkope maar zéér efficiënte manier van sensibilisatie heeft ingezien maar er is nog veel werk voor de boeg. In de nabije toekomst worden daarom ook lessen voorzien voor thuisverpleegsters, sociaal werkers, e.a. Het zijn tenslotte zij die veel bij de mensen thuiskomen en ze eventueel op brandgevaarlijke situaties kunnen wijzen.

brandweer LandenWim Huybrechts e-mail [email protected]

Het Lokaal Overleg Kinderopvang is dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter! “Interesse”? Lees dan zeker verder.

Jij beschikt over communicatieve en vergadervaardigheden om alles in goede banen te leiden, jij bent politiek niet gebonden en wil meewerken aan een goed beleid voor de kinderen die opgevangen worden en schoollopen in Landen.

aarzel dan niet om je kandidaat te stellen om het voorzitterschap van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) waar te nemen!

Jouw taken zijn: het voorzitten en leiden van de vergaderingen, voorbereiden van de vergaderingen, het eigen maken met de wetgeving omtrent kinderopvang, de opvangknelpunten binnen de gemeente opsporen en constructief meedenken over mogelijke oplossingen … In dit alles word je bijgestaan door de secretaris van het lokaal overleg. Let wel, het gaat om een functie op vrijwillige basis en betreft slechts een viertal vergaderingen per jaar!

Indien jij je kandidaat wil stellen voor de functie van voorzitter van het LOK Landen, moet je uiterlijk vrijdag 1 februari 2013 jouw kandidatuur schriftelijk indienen bij de voorzitter ad interim, annemie Belgy – Emile Moyaertslaan 2 te 3400 Landen.

Voor inlichtingen kan je telefonisch terecht bij de uittredend secretaris van het Lokaal Overleg Kinderopvang, Ilse Mingelinckx op het nummer 011 88 34 05 of via mail [email protected].

Page 5: Licht op Landen januari 2013

actueeL

5

Kraantjeswater, mijn lievelingswater.VMW deelt gratis karaffen uit via OcMW’s

De financieel-economische crisis heeft het aantal mensen dat moeite heeft om zijn facturen van nutsvoorzieningen te betalen nog doen toenemen. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) wil door het verdelen van 20.000 gratis waterkaraffen mensen aanzetten om kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater. Kraantjeswater is immers kwaliteitsvol drinkwater. Door water van de kraan te drinken, kan je bovendien tot enkele honderden euro’s per jaar besparen. Vers drinkwater tap je 24 uur per dag, 7 dagen per week gewoon vers van de kraan, zonder verpakking en zonder transport.

Deze campagne krijgt de steun van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en van drie BV’s: Herman Verbruggen (alias Markske van F.C. De Kampioenen), Ketnetwrapster Charlotte Leysen en ex-profvoetballer Leo Van der Elst. alle OCMW’s hebben ondertussen een aantal karaffen gekregen, die verder verdeeld worden onder hun cliënten.

Werken onbevaarbare waterlopen van 2° categorie- Dormaalbeek- Zeyb- Beek der Zevenbronnen

In de periode van 1 november 2012 tot 31 maart 2013 worden oppervlakkige ruimingswerken uitgevoerd aan de waterlopen die de provincie Vlaams-Brabant beheert. Deze werken kaderen in de jaarlijkse opdracht ruimingswerken in het bekken van het Demerbekken - deel Noord. Deze werken worden uitgevoerd door aD bvba uit Kalken.

De aangelanden moeten doorgang verlenen aan de personen (inclusief het benodigde materieel) die belast zijn met de uitvoering van de werken en aan de personeelsleden van het bestuur.

De uitvoering van deze werken wordt opgevolgd door Karlien Boon, deskundige-adjunct waterlopen. Heb je vragen, verzoeken, klachten over de uitvoering van deze werken? Neem dan contact op met Karlien Boon via tel. 016 26 75 72 of e-mail [email protected].

dienst openbare werkentel. 011 88 03 20e-mail [email protected]

Wintertips!Bescherm je waterleiding en watermeter

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan je ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden geeft de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening graag enkele tips.

− Zorg ervoor dat de temperatuur in alle lokalen met waterleidingbuizen steeds boven het vriespunt blijft.

− als het niet mogelijk is een vorstgevoelig lokaal te verwarmen, kan je een elektrisch verwarmingslint rond de leiding plaatsen. Let op voor kunststofbuizen: die kunnen smelten door de warmte. Knutsel niet zelf iets in elkaar, maar doe een beroep op een vakman.

− Geef de nodige aandacht aan buitenkraantjes en leidingen in of tegen koude buitenmuren, vooral als die zijn blootgesteld aan koude wind.

− Is de woning in de winter onbewoond? Speel dan op veilig en sluit het water af. Vergeet echter niet vooraf alle leidingen leeg te laten lopen. Draai daarom alle kranen open nadat je de hoofdkraan hebt dichtgedraaid.

Om goed voorbereid te zijn, controleer je best voor de winter of de hoofdkraan goed sluit en de leegloopkraantjes in de buurt van de hoofdkraan goed werken. Zo kom je in de koude wintermaanden niet voor verrassingen te staan.

Voor meer tips kan je terecht op www.vmw.be.

Zin in nog meer informatie over water uit je kraan?www.drinkraantjeswater.be of www.vmw.beVoor meer info over je wateraansluiting of je waterfactuur: 02 238 96 99

Kraantjeswater. Ons lievelingswater.

Lekker én goedkoop. Een echte kampioenendrank.Herman VerbruggenAlias ‘Markske’ van F.C. De Kampioenen

Water zonder dop. Da’s top.

Charlotte LeysenKetnetwrapster

Met pure kwaliteit scoor je altijd.

Leo Van der ElstEx-profvoetballer

Page 6: Licht op Landen januari 2013

6

SpORt

Zwembad

Babyzwemmen voor baby’s vanaf 6 maandenism de GezinsbondElke zondagvoormiddag van 9 tot 9.30 uurStart januari 2013Info en inschrijvingen: 0486 14 15 74 (na 18 uur) [email protected]

Watergewenning voor kinderen vanaf 3 jaarism de GezinsbondElke zaterdag van 9 tot 12 uurStart zaterdag 12 januari 2013Info en inschrijvingen: 0486 14 15 74 (na 18 uur)[email protected]

Zwemlessen voor kinderen vanaf 5 jaarElke zaterdag van 9 tot 12 uurStart zaterdag 12 januari 2013Prijs: 35 euro < 6 jaar 37,50 euro > 6 jaar

Elke dinsdag– en donderdagavond van 17.15 tot 18 uur en van18 tot 18.45 uurStart eerste reeks: dinsdag 19 februari 2013Prijs: 35 euro < 6 jaar 37,50 euro > 6 jaar

Opgelet!Om te kunnen deelnemen aan de zwemlessen moeten de kinderen in het bezit zijn van een dolfijnbrevet (kunnen inspringen, ringen ophalen en drijven in ondiep water).Dit brevetje kan alle dagen afgenomen worden in het stedelijk zwembad, Sportlaan 1 te 3400 Landen.

aquagym voor senioren (ook voor niet-zwemmers)Elke maandag van 15 tot 16 uurStart maandag 7 januari 2013Prijs: 37,50 euro voor 10-beurten seniorensportkaart

Stadshal Landen

SportacademieElke woensdag van 14.30 tot 15.30 uur voor 3- tot 5-jarigenStart woensdag 9 januari 2013Prijs: 35 euro

Spinning Elke maandag van 19 tot 22 uurStart maandag 7 januari 2013Prijs: 66 euro voor trimester / 150 euro voor een jaarabonnement

Elke woensdag van 19 tot 22 uurStart woensdag 9 januari 2013Prijs: 66 euro voor trimester / 150 euro voor een jaarabonnement

Yoga voor senioren Elke woensdag van 10.30 tot 11.30 uurStart woensdag 9 januari 2013Prijs: 37,50 euro voor 10-beurten seniorensportkaart

Lijndansen voor seniorenElke maandag van 13.30 tot 14.30 uurStart maandag 7 januari 2013Start nieuwe reeks beginnelingen van 14.30 tot 15.30 uurPrijs: 37,50 euro voor 10-beurten seniorensportkaart

GC AmfiStationsstraat 30, 3400 Landen

YogaElke woensdag van 19 tot 21 uurStart woensdag 9 januari 2013Prijs: 44 euro

Turnzaal Hof PepijnBondgenotenlaan 6, 3400 Landen

KleuteracademieElke zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur voor 3- tot 5-jarigenStart zaterdag 12 januari 2013Prijs: 35 euro

Info en inschrijvingen:sportdienstSportlaan 1, 3400 Landentel. 011 83 20 18e-mail [email protected] voor de activiteiten georganiseerd door de sportdienst kan via het webloket van www.landen.be – formulieren sport of op de stedelijke sportdienst.

Start nieuwe lessenreeksen in januari

Page 7: Licht op Landen januari 2013

7

SpORt

Landen viert zijn kampioenen!

In november huldigde het Landense stadsbestuur sportclubs en individuele sporters voor hun bijzondere sportieve prestaties.

Fun FlyersDe club vierde zijn 30-jarig jubileum. Behaalde titels:− Stijn Marivoet: provinciaal kampioen F3 open reeks− Hans Mievis: kampioen F3M in de nationale reeks

SpartaOfficieus werd Sparta opgericht in 1962. Sparta is ondertussen samen met KVC Olympic gefusioneerd tot FC Landen!andré Missorten werd gehuldigd voor zijn 50 jaar sportieve inzet, eerst als speler van het eerste uur en later als bestuurslid. Guido Vansteen behaalde het attest voetbaltrainer diploma C, ter bevordering van de jeugdwerking.

Haspengouw SportiefMarnicq Clarebots werd gekroond tot Belgisch kampioen duatlon, en werd ook provinciaal kampioen 1500 m steeple.

Ward Spelmanswerd voor het tweede jaar op rij provinciaal kampioen kogelstoten bij de pupillen (2001/2002). Hij behaalde eveneens de vierde plaats op het Belgisch kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen. Ward is lid van atletiekclub Racing club Tienen.

Sem Van den BergeBiljartclub de Oude SmisSem is Brabants jeugdkampioen golfbiljarten in het verbond VGTO.

Dries Vangoetsenhovenvoormalig lid LSVZ en nu lid Swimming Team Tienen (STT).Hij studeert aan de topsportschool antwerpen om zijn studies te combineren met topsport zwemmen. Dries werd door de Vlaamse Zwemfederatie geselecteerd voor het Talent Development Team waarin talentvolle jongeren ondersteund en begeleid worden in hun verdere ontwikkeling naar topsport. Hij behaalde heel wat titels in het seizoen 2011 - 2012, o.a.: - Vlaams kampioen Flanders Swimming Cup (kadetten

15-16-jarigen) 50 m vlinderslag- Vlaams vice-kampioen Flanders Swimming Cup (kadetten

15-16-jarigen) 50 m vrije slag en 100 m vlinderslag- Vice-kampioen Belgische kampioenschappen (kadetten

15-16-jarigen) 50 m rugslag- 2° plaats provinciale kampioenschappen Vlaams-Brabant

(14-jarigen) 100 m vrije slag, 400 vrije slag - 3° plaats op 100 m schoolslag

- 2° plaats provinciale kampioenschappen lange afstand Vlaams-Brabant (14-jarigen) op 800 m vrije slag

- deelname aan verschillende internationale wedstrijdenDries heeft nog steeds zes provinciale records op zijn naam staan!

LSVZBeloftevolle jongeren 2011-2012Gwendolien Mariën, Julie Herbots, Wout De Punder, Maurits Verschoren, Vincent Ronallo, Lars Vanmunster, Baldr Borghlevens, Marnicq Clarebots, Xavier Croes, Joni LaceurBelgisch kampioen trio synchroonzwemmen: een nieuwe afdeling binnen LSVZ: alexandra Baes, Babette Forsyth, Dorien Van DaeleBevordering jeugdwerking Behaalden het attest aspirant-initiator: Elien Laceur, Jonas Dufrasne, Marieke Delcourt, Hanne-Lore Detraux, Brecht MombaertsCursusverantwoordelijke: anja Simons

LSV BasketBevordering jeugdwerking:Behaalden het attest initiator Sven Manghelinckx, Kenneth Poffé, Bram Smets

Winnaar van de wisselbeker voor de jaarlijkse veldloop voor scholen, ism Stichting Vlaamse Schoolsport: GO Hof pepijn!

Page 8: Licht op Landen januari 2013

8

SpORt

Italiaanse avond

Vrijdag 8 februari 2013, van 19 tot 22 uur.Stedelijk zwembad, Sportlaan 1, 3400 Landen

Noteer vrijdag 8 februari 2013 alvast in uw agenda, we verwennen iedereen met een lekkere spaghetti na het zwemmen.De stad Landen steunt de ploegen van b.strong voor de 1000 km tegen kanker. Daarom zullen we onze spaghetti verkopen aan een symbolische euro. De opbrengst gaat integraal naar deze actie in de strijd tegen kanker. Meer info over deze actie kan je terugvinden op www.1000km.be.

Zwem 250 of 1000 m zonder pauzes!Zoek je als recreatieve zwemmer een nieuwe uitdaging? Via de actie

“Start to Swim” kan je op enkele weken tijd de oceaan over zwemmen … of toch bijna!Je hebt de keuze tussen twee trainingsschema’s om een bepaalde afstand zonder pauzes te kunnen afleggen: voor de niet-geoefende zwemmer wordt het einddoel 250 m, voor de meer geoefende zwemmer wordt 1000 meter de eindafstand.Haal snel je trainingsschema af in het zwembad!

Page 9: Licht op Landen januari 2013

9

Zeven jaar Ouderenadviesraad

De Landense senioren tellen mee … Dankzij een goede samenwerking tussen het stadsbestuur en de ouderenadviesraad hebben we heel wat voor onze senioren kunnen realiseren!

Behandelde adviezen vanuit de seniorenraad met positief gevolg− Verbeteren van de stoepen op vele plaatsen. Het budget

werd hiervoor verdubbeld− Plaatsen van rustbanken op alle Landense kerkhoven− Plaatsen van fit-toestellen op het sportplein− Stedelijke mantelzorgpremie voor iedere mantelzorger die al

de premie van de Vlaamse regering krijgt− SOS Pharma Landen: ophalen van medicatie bij de

apothekers van wacht na 19 uur. Op die manier geraakt iedereen aan de nodige medicatie

− Uitdelen van een veiligheidskaart aan alle senioren− Terug invoeren van de zitdag van het OCMW in Walshoutem− Vrijwilligersbeurs die vele nieuwe vrijwilligers opleverde en

die in februari 2013 opnieuw doorgaat− Meer informatie over de tussenkomst van het sociaal

verwarmingsfonds− Wijkrestaurant voor senioren in Landen en deelgemeenten.− Telefoonproject voor vereenzaamde senioren− Vrijwilligersverzekering kenbaar maken bij de senioren die

een activiteit organiseren − Tweejaarlijkse uitgifte van de seniorengids− Behoeftenonderzoek bij Landense senioren bekostigd door

de provincie− Informeren van senioren over woningaanpassingen die

vergoed worden

− Ook informeren via meerdere kanalen van de senioren over alles wat hun aanbelangt: rond pensioenen en tussenkomsten allerlei

− Opstellen van een memorandum naar het toekomstige bestuur

− Voordrachten rond brandveiligheid, inbraakpreventie, gezondheid, dementie, wonen, valpreventie, successierechten, …

− Levenslang studeren: computer- en taallessen overdag− Sportlessen voor senioren overdag − Lijndansen, aquagym, yoga, turnen en wandelen op eigen

tempo

adviezen die (nog) niet werden gerealiseerd− Omleiding van de bus door centrum Neerwinden: geweigerd

en gemotiveerd door De Lijn− Halte van de belbus aan de aldi: voorlopig niet toegewezen− Bijkomende postbussen geweigerd door de Post− Ophalen van glas bij minder-mobiele personen: wordt verder

onderzocht

Seniorenactiviteiten met medewerking van de stad− seniorenfeest met viering van 70-, 80-, 90-jarigen− jaarlijkse culturele uitstap naar een gekende stad met

openbaar vervoer− seniorenbbq− 60-jarigenfeest− wintercafé of oudejaarsavond voor 60-plussersVoor de realisatie van al deze activiteiten, die toegankelijk zijn voor elke gepensioneerde, voorziet de stad een tussenkomst van 1500 euro per jaar.Met dit overzicht hebben wij jullie een idee willen geven van de werking van de Landense ouderenadviesraad. Heb je nog voorstellen? Dan kan je die steeds doorgeven aan de OaR.

Tot slot willen wij jullie vanuit de seniorenraad een gelukkig, voorspoedig en vooral gezond 2013 toewensen met veel voldoening van je leven als op pensioen gestelde!

Oproep tot nieuwe bestuursledenIndien jij interesse hebt om actief bestuurslid van de Ouderenadviesraad te worden, kan je jouw kandidatuur sturen naar de dienst welzijn.Wij zoeken vooral mensen die ‘achter het station’ actief kunnen zijn.

OARdienst welzijntel. 011 69 05 41e-mail [email protected]

Page 10: Licht op Landen januari 2013

10

OCMW zet de vrijwilligers in de bloemetjesNaar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrijwilliger zette het OCMW in december haar vrijwilligers in de bloemetjes. Op regelmatige basis helpen enkele enthousiaste mensen een handje in Woonzorgcentrum Oleyck of zetten zich in als chauffeur voor Sociaal Vervoer OCMW Landen. Om hen te bedanken voor al hun hulp en inzet, werden de vrijwilligers in het wijkrestaurant in het Sociaal Huis getrakteerd op een feestelijk etentje en een kleine attentie.

Wil jij meer weten over vrijwilligerswerk bij OcMW Landen?

Neem dan contact op met: - voor SVO Landen: Dorien Peetersille, tel. 011 69 05 21,

[email protected] - voor WZC Oleyck: Katrien Landuyt, tel. 011 88 02 37,

[email protected]

Vraag de mantelzorgpremie aan!

Sinds 2010 kan iedere zorgbehoevende die in Landen woont een jaarlijkse premie aanvragen voor zijn/haar mantelzorger(s). De mantelzorgpremie wordt in de vorm van een cadeaubon aan de mantelzorger uitbetaald, a rato van de door hem/haar geïnvesteerde tijd in de verzorging.

Wanneer dien je een aanvraag in?Je kan je aanvraag indienen van 1 januari 2013 tot 1 maart 2013. Let op, je aanvraag moet jaarlijks herhaald worden!

Hoe dien je een aanvraag in?Een geldige aanvraag bestaat uit een volledig en correct ingevuld aanvraagformulier, vergezeld van een attest van de mutualiteit waaruit blijkt dat de zorgbehoevende in 2012 uitkeringen ontving in het kader van de Vlaamse Zorgverzekering. De aanvraag bezorg je aan de medewerkers van de dienst welzijn, afdeling sociale aangelegenheden. De uitkering bedraagt 5 euro/maand per zorgbehoevende, met een maximum van 60 euro/jaar. Het aanvraagformulier en het subsidiereglement kan je terugvinden op de website van de stad Landen (www.landen.be, rubriek welzijn, mantelzorg) of gewoon aanvragen bij de dienst welzijn.

dienst welzijntel. 011 69 05 40/41 e-mail [email protected] of kom langs in het Sociaal Huis. Je vindt ons op de eerste verdieping.

Page 11: Licht op Landen januari 2013

1111

De kwaliteit van de huurwoning wordt bepaald in de Vlaamse Wooncode. Indien je een woning verhuurt die ongeschikt en/of onbewoonbaar is, mag je een belasting verwachten en zelfs een strafrechtelijke procedure.

Zorg er dus voor dat jouw woning helemaal in orde is alvorens die te verhuren.

Waar moet je op letten?− Zorg dat de elektriciteit veilig is: geaarde en voldoende

stopcontacten, plaats een differentieel schakelaar, ook voor oude installaties, … denk hierbij aan de verzekering!

− Boilers en verwarmingstoestellen zijn vakkundig geïnstalleerd zodat zij geen gevaar opleveren voor de bewoners. Denk hierbij aan co-vergiftiging waar je als verhuurder verantwoordelijk voor gesteld kan worden!

− Behandel een vochtprobleem onmiddellijk. Raadpleeg desnoods een vakman om de oorzaak van het vochtprobleem vast te stellen.

− Kan je alle ramen openen?− Komt er voldoende daglicht binnen in de woning? − …

als er een woningonderzoek wordt aangevraagd, komt een onderzoeker van Wonen Vlaanderen naar de woning kijken. Heeft de woning meer dan 15 strafpunten, dan kan die ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaard worden. Hierbij wordt geen rekening gehouden met wie verantwoordelijk is voor de toestand van de woning.

Werd de woning in goede staat verhuurd, maar voldoet de toestand van de woning niet meer aan de Vlaamse Wooncode door toedoen van de huurder, dan kan de verhuurder zich wenden tot de vrederechter om de herstellingswerken af te dwingen. Het is de federale huurwet en de huurovereenkomst die bepalen wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van welke herstellingswerken.

Voor je een woning huurt, kan je een conformiteitsattest aanvragen. Het conformiteitsattest bevestigt dat de woning voldoet aan de veiligheids-, gezondheids- en woonkwaliteitsnormen van de Vlaams Wooncode. Dit attest kan samen met het technisch verslag bij huurgeschillen of in een strafrechtelijke procedure door de eigenaar gebruikt worden als bewijs. Het is voor de vrederechter ook een teken dat de eigenaar bij het begin van de verhuring ter goeder trouw handelde. Bezorg zeker een kopie van het conformiteitsattest aan de (kandidaat)huurder. De technische controle van de woning en de uitreiking van het conformiteitsattest gebeurt volledig objectief door Beter Wonen aan de Gete.

Wat verandert er in 2013?Wanneer in 2013 een nieuw huurcontract wordt afgesloten moet de huurwoning ook voorzien zijn van voldoende rookmelders. Op elke verdieping moet minstens één rookmelder worden geplaatst en dit bij voorkeur in de trappenhal.

Er is ook een verplichting tot het isoleren van de daken van de huurwoningen tegen 2015. Het is echter aan te raden om huurwoningen nu reeds te isoleren omdat je als verhuurder recht hebt op een premie voor het plaatsen van dakisolatie.

Beter Wonen aan de Gete

Wooninfopunt Landen:Beter Wonen aan de GeteStationsstraat 29a - 3400 Landen011 69 05 45woensdag en donderdag: 8.30 - 12 [email protected]

De kwaliteit vande woning dieje verhuurt

Page 12: Licht op Landen januari 2013

12

Het doel van Wijkwerking Landen is mensen samenbrengen. Dit gebeurt in de eerste plaats in het wijkrestaurant door ’s middags aan alle geïnteresseerden een maaltijd aan te bieden aan democratische prijs. Maar nu wil de stuurgroep een stap verder gaan en het aanbod verruimen. Daarom werd samen met de huidige klanten van de wijkwerking nagedacht over mogelijke namiddagactiviteiten. Op basis van deze brainstormsessies werd volgende activiteitenkalender opgesteld:

maandag 7 januari kiennamiddagSociaal HuisLanden

maandag 21 januari

info nieuwbouw woonzorgcampus

Sociaal HuisLanden

dinsdag 22 januariinfo nieuwbouw woonzorgcampus

TiendschuurLaar

donderdag 24 januari

info nieuwbouw woonzorgcampus

Parochiezaaltje Waasmont

vrijdag 25 januariinfo nieuwbouw woonzorgcampus

Pastorijzaaltje attenhoven

vrijdag 1 februaripraatnamiddag “Lange winteravonden”

Pastorijzaaltje attenhoven

maandag 4 februari

opstart project verjaardagen & wijkoverleg

Sociaal HuisLanden

dinsdag 12 februari

kiennamiddagTiendschuurLaar

Deze gratis namiddagactiviteiten zijn voor iedereen toegankelijk en beginnen steeds vanaf 13 uur. Bovendien zal er tijdens elke activiteit ook een deskundige aanwezig zijn die meer uitleg geeft rond een bepaalde dienstverlening. Elke maand verandert het thema. Zo kan je in januari meer te weten komen over de gemeentelijke mantelzorgpremie en wordt er in februari info gegeven over het Sociaal Verwarmingsfonds. Uiteraard kan je op deze dagen ook gewoon langskomen om te genieten van een stuk taart of een kop koffie voor één euro.

Elke eerste woensdag van de maand vindt in het Sociaal Huis van Landen ook een activiteit plaats voor kinderen en hun ouders.

• Woensdag 9 januari: huiswerkbegeleiding Heb je hulp nodig met het maken van huiswerk? Dan kan je

tussen 13 en 15 uur langskomen in het Sociaal Huis. Inschrijven kan tot 8 januari op het telefoonnummer 011 69 05 40 of door een mailtje te sturen naar [email protected].

• Woensdag 6 februari: bibliotheeknamiddag Waarvoor kan je terecht in de bibliotheek? Hoe zoek je iets

op? Dit zijn maar enkele vragen waarop je het antwoord krijgt tijdens deze bibliotheeknamiddag. Na wat korte uitleg in het Sociaal Huis volgt een bezoekje aan de stedelijke bibliotheek.

Dorien Peetersille, coördinator wijkwerkingtel. 011 69 05 21e-mail [email protected]

Namiddagactiviteiten Wijkwerking Landen

Page 13: Licht op Landen januari 2013

13

Auteurslezing in de bib

Op dinsdag 22 januari 2013 om 19.30 uur serveren wij je de thrillerauteur toni coppers, die ons zal onderhouden over ‘Het hoe en waarom van hedendaagse thrillers’.

Toni Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, literaire reisbrieven aan vrienden en bekenden. In die tijd was

Coppers reisjournalist voor Radio 1 en produceerde hij meerdere reisprogramma’s bij de openbare omroep.

In 2005 begon Toni Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, gevolgd door Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en ‘communicatiedeskundigen’ op de korrel.

Met Niets is ooit (2008) maakte Coppers zijn debuut als volbloed thrillerschrijver. Niets is Ooit werd het eerste deel in een nieuwe thrillerreeks rond Liese Meerhout, inspecteur Kunstcriminaliteit in Brussel. De setting is de hedendaagse en kosmopolitische Europese hoofdstad. Het boek werd genomineerd voor de Hercule Poirot Prijs 2008. In mei 2009 verscheen engel, het tweede deel uit de reeks. Het derde boek rond Liese Meerhout, De geheime tuin, verscheen in 2010 en werd genomineerd voor de Diamanten Kogel.

In april 2011 volgde deel vier: Iris was haar naam. Liese Meerhout verlaat de wereld van de kunst - hoewel er via haar vriend Simon altijd wel een link zal blijven. Ze wordt commissaris bij de Crim, de moordbrigade van Brussel.

Het recentste boek rond Commissaris Meerhout is Stil bloed. Coppers neemt ons hier opnieuw mee in een spannend avontuur, terwijl hij pendelt tussen Brussel en Oostende.

Wij verwachten jullie in de raadzaal van het stadhuis. De toegang is gratis maar geef een seintje als je komt!

bibliotheek landentel. 011 88 79 06e-mail [email protected]

Blikopener lezing

Roeiend de oceaan over. een verhaal over dromen, volharding, eenzaamheid en euforie – christophe Sepotdinsdag 29 januari 2013 - 20 uur – raadzaal stadhuisGratis toegang

Roeiend de oceaan over - Christophe en zijn vriend Bart waren helemaal geen ervaren roeiers. Meer dan honderd dagen wisselden ze elkaar

op de oceaan af om hun met eten volgestouwde houten bootje roeiend in gang te houden. Dag en nacht gingen ze door. Het werd een onvergetelijke en adembenemende tocht, een tocht van plezier en avontuur waarin twee jonge Kempenaren de tijd van hun leven hadden, weg van de bewoonde wereld, stoutmoedig volhardend in hun plan om op eigen kracht in amerika te geraken. Tegen vele verwachtingen in haalden ze na 109 dagen de overkant.

Film op vrijdag Real SteelVrijdag 11 januari 2013 - 20 uur - raadzaal stadhuisGratis toegang

acteurs: anthony Mackie, Evangeline Lilly, Hugh Jackman, Kevin DurandRegisseur: Shawn Levy

Het verhaal speelt zich in de nabije toekomst af waar boksen een hightech sport is geworden. Charlie Kenton is een oud-bokser die nu stalen robots van bijna 1.000 kg in de boksring laat strijden. Wanneer Charlie geld te kort heeft, is hij genoodzaakt samen te werken met zijn zoon Max, die hij nooit echt heeft leren kennen. Samen gaan ze aan de slag om een tegenstander te bouwen en te trainen die kampioenwaardig is.

dienst cultuurtel. 011 88 03 16/17e-mail [email protected]

Gedichtendag in de bib

Zoals gebruikelijk staat de laatste donderdag van januari in het teken van de poëzie. In 2013 gaat de Gedichtendag dan ook door op donderdag 31 januari. Het thema is Muziek. Wij hopen dat jullie ons die dag massaal komen bezoeken om mee te genieten van de sfeer.De bib is op donderdag open van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur.

VRIJe tIJD

Page 14: Licht op Landen januari 2013

14

MILIeu

Ben jij ook een “groentje”?!

Elektriciteit op basis van kernenergie, olie, gas of steenkool - grijze stroom - is erg vervuilend. Kies daarom voor groene stroom, die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals wind, zon, water en biomassa. als meer mensen kiezen voor groene stroom

kan er meer geïnvesteerd worden in milieuvriendelijke elektriciteit. Producenten van grijze stroom krijgen hun product dan moeilijker verkocht en moeten hun productiemethodes aanpassen. Bovendien helpt het de CO2-uitstoot terug te dringen.

Groene stroom is niet noodzakelijk duurder. De prijs van stroom wordt bepaald op basis van een aantal elementen: de kosten van de opwekking, de transmissiekosten, de distributiekosten, de taksen, ... Er is geen enkele reden waarom de productie van groene stroom duurder zou moeten zijn.

Indien je bewust kiest om groene stroom te verbruiken, kun je hiervoor bij verschillende leveranciers terecht, hoewel niet alle bedrijven even groen zijn. Via de VREG vind je een overzicht van de leveranciers die op dit moment groene stroom aanbieden aan particulieren. Het veranderen van leverancier zal je nauwelijks merken: het vergt geen aanpassingen aan je aansluiting of meter en de nieuwe leverancier neemt zelf contact op met je huidige leverancier om het contract over te nemen. Naargelang het aanbod kan je beslissen 100% milieuvriendelijke energie aan te kopen, 50% of een ander percentage.

Je kan thuis ook zelf groene stroom opwekken, via zonlicht, door het installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-panelen). Dat brengt natuurlijk een investering mee, maar per schijf van 1000 kWh opgewekte elektriciteit ontvang je groenestroomcertificaten. Wanneer een fotovoltaïsche installatie tijdens zonnige periodes meer elektriciteit produceert dan de eigenaar verbruikt, kan het overschot aan elektriciteit teruggeleverd worden aan het net (dagtarief).

Verder mag je niet vergeten dat vooral het besparen van energie een verschil maakt in jouw portemonnee! Ook bij groene stroom spring je best zuinig om met energie. De goedkoopste en meest “groene” stroom is immers de stroom die je niet verbruikt en die dus ook niet geproduceerd moet worden!

Wil je een objectieve vergelijking van de verschillende elektriciteits- en aardgasproducten van Vlaanderen? Doe dan de V-Test op www.vreg.be of kom met de factuur van jouw eindafrekening langs bij de dienst Leefmilieu en Landbouw.

Meer informatie:www.vreg.be www.greenpeace.org/groenestroomwww.ode.be

dienst leefmilieutel. 011 88 03 23/26e-mail [email protected]

Tweede stroomgebiedbeheerplan-nen: wij willen jouw mening!

Het Vlaamse waterbeleid staat voor grote uitdagingen: de toestand van het oppervlakte- en grondwater verder verbeteren, beter beschermen tegen overstromingen en de gevolgen van klimaatverandering opvangen. De Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) nodigt je uit om deel te nemen aan het openbaar onderzoek en je mening te geven over de 2de generatie stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas.

De documenten en informatie over de manier waarop je opmerkingen kan indienen, vind je op de website www.volvanwater.be

Het tijdschema, werkprogramma en het voorontwerp van waterbeleidsnota ligt tot en met 18 juni 2013 ter inzage op de milieudienst van de stad Landen. Het kennisgevingsdocument voor de milieubeoordeling ligt tot 18 februari 2013 ter inzage.

Je kan tot en met 18 februari 2013 je opmerkingen bezorgen:- via een brief gericht aan Departement LNE, dienst MER,

Plan-MER “Milieubeoordeling van de tweede generatie stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas”, Koning albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel;

- via een e-mail aan de dienst Mer naar [email protected] (met vermelding “Publieke inspraak plan-MER “Milieubeoordeling van de tweede generatie stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas” in de titel”);

- bij de Landense milieudienst in het stadhuis of via [email protected].

Voor meer informatie over de CIW en over het integraal waterbeleid in Vlaanderen verwijzen we naar www.integraalwaterbeleid.be.

Page 15: Licht op Landen januari 2013

15

MILIeu

Thema-avond ‘Energiezuinig verwarmen’ Verwarmen is een dure aangelegenheid. Verwarmingskosten nemen een flinke hap uit het gezinsbudget. Zuinig omspringen met energie is dus een must. Vooral in deze koude winterperiode is energiezuinig verwarmen een hot item. Om je op weg te helpen organiseert de stad Landen hierover een infoavond.

Een correcte bepaling van de warmtebehoefte vormt de basis voor een goed gedimensioneerd en efficiënt verwarmingssysteem. Je maakt eerst kennis met de verschillende onderdelen van een centrale verwarming, zowel de warmteopwekking (ketels, warmtepomp ,...) als de warmteafgifte (radiatoren, convectoren, vloerverwarming) en de regeling. Je leert de verschillende factoren afwegen die belangrijk zijn bij jouw keuze, zowel in nieuwe als bestaande woningen. Verder is er aandacht voor de verschillende vormen van decentrale verwarming (hout-, speksteen-, tegel-, pellet- en gasgevelkachels) en hun toepassing. Deze infoavond wordt toegelicht door een deskundige van de vzw Dialoog.

De stad Landen organiseert deze avond met de steun van het provinciaal steunpunt DuBO .

Wanneer: dinsdag 15 januari 2013, aanvang 20 uurWaar: raadzaal stadhuisDe deelname is gratis!

Herbruikbare luiersWegwerpluiers waren in de jaren ‘70 een echte vooruitgang. De katoenen luiers van toen hadden immers een kwalijke reputatie. Vandaag is dat anders: meer en meer jonge ouders kiezen niet alleen voor het comfort, maar ook voor het milieu. De herbruikbare luiers van nu zijn uitgekiend door mensen die comfort en milieu hand in hand laten gaan.

pakkende cijfers- Elke baby gebruikt in zijn luierperiode zes bomen

en honderden liters water voor het papier van de wegwerpluier. Voor de productie van wegwerpluiers zijn liters aardolie en chemische producten nodig.

- Wegwerpluiers zorgen voor een afvalberg van gemiddeld 1.400 kg per baby

- In België worden elk jaar 700 miljoen wegwerpluiers verbrand.

Herbruikbaar is dubbel voordelig- Je beperkt je huishoudelijke afvalberg en zet minder

vuilzakken aan de deur- Je bespaart heel wat geld. Herbruikbare luiers vergen

in de startfase een grotere financiële kost. Maar bij het eerste kind bespaar je toch ongeveer 600 euro.

- Je kindje is sneller zindelijk.- Ondanks het wassen van de luiers, is de milieubalans van

herbruikbare luiers positief.- Bovendien subsidieert de stad Landen de aankoop van

deze luiers

Sinds enkele jaren subsidieert de stad Landen de aankoop van herbruikbare luiers. De subsidie bedraagt 50 % van de totale factuurprijs (incl. btw) met een maximum van 200 euro. De specifieke voorwaarden staan vermeld in het subsidiereglement dat je kan downloaden via de website www.landen.be (onder diensten, financiën). Je kan het reglement en het aanvraagformulier ook telefonisch aanvragen of afhalen bij de dienst Leefmilieu en Landbouw.

Mijn PMD-zak is blijven staan!

Iedereen heeft ongetwijfeld al wel eens meegemaakt dat de PMD-zak niet werd opgehaald door de vuilniswagen. Er zijn maar twee redenen waarom een PMD-zak blijft staan. De eerste reden is dat de zak te laat is buiten gezet en de ophaling al gebeurd is. De tweede reden is dat er verkeerd materiaal in de zak zit. In dat geval wordt een rode sticker op de zak gekleefd. als je niet precies weet wat er verkeerd in die zak zit, kan je dit altijd nakijken op www.ecowerf.be of gewoon navragen bij de milieudienst.

Wat nu?Heb je een rode sticker op je PMD-zak? Haal dan het afval dat niet bij PMD hoort uit de zak. Daarna heb je de keuze: ofwel bied je het PMD-afval opnieuw aan bij de volgende ophaling ofwel breng je de PMD-zak zelf naar het containerpark!

Page 16: Licht op Landen januari 2013

Op Stap IN LaNDeN

Evenementenkalender januari 2013Zaterdag 5 januari 2013 - Midwinterfeest, hapje en tapje in verwarmd winterdorp

Uur: 19 uur fakkeltocht vertrek Stationsplein, 20 uur kerstboomverbrandingPlaats: terreinen van de 260° Fos Pepijn LandenOrg.: 260° Fos Pepijn Landen

Zondag 6 januari 2013 - Wintertocht (afstanden 4, 7, 14 of 20 km)

Uur: vanaf 8 uur tot 15 uurPlaats: aankomst en vertrek voetbalkantine SpartaOrg.: Wandelclub De Leeuwerik vzwInfo: Oscar Lalman, 0476 35 56 67

Maandag 7 januari 2013 - Inhoud van een vrouwenhandtas

Uur: 19.30 uurPlaats: OC WingOrg.: Femma afdeling NeerwindenInfo: [email protected]

Maandag 7 januari 2013 - Kiennamiddag

Uur: vanaf 13 uurPlaats: Sociaal HuisOrg.: WijkwerkingInfo: dienst welzijn, 011 69 05 41

Dinsdag 8 januari 2013 - I Lab Museum

Uur: vanaf 8.30 uurPlaats: parking zwembadOrg.: VBS St.-GertrudisInfo: 011 88 23 21

Woensdag 9 januari 2013 - Huiswerkbegeleiding

Uur: van 13 tot 15 uurPlaats: Sociaal HuisOrg.: WijkwerkingInfo en inschrijven: dienst welzijn, 011 69 05 41

Vrijdag 11 januari 2013 - Film “Real Steal”

Uur: 20 uurPlaats: raadzaal stadhuisOrg.: stad LandenInfo: [email protected], tel. 011 88 03 16/17

Maandag 14 januari 2013 - Gebreide puntsjaal

Uur: 19.30 uurPlaats: OC WingOrg.: Femma afdeling NeerwindenInfo: [email protected]

Dinsdag 15 januari 2013 -thema-avond “energiezuinig verwarmen”

Uur: 20 uurPlaats: raadzaal stadhuisOrg. en info: dienst leefmilieu, 011 88 03 23/26

Maandag 21 januari 2013 - Info nieuwbouw woonzorgcampus

Uur: 13 uurPlaats: Sociaal HuisOrg.: WijkwerkingInfo: dienst welzijn, 011 69 05 41

Dinsdag 22 januari 2013 - Info nieuwbouw woonzorgcampus

Uur: 13 uurPlaats: Tiendschuur LaarOrg.: WijkwerkingInfo: dienst welzijn, 011 69 05 41

Dinsdag 22 januari 2013 - Lezing “Het hoe en waarom van literaire thrillers” door auteur toni coppers

Uur: 19.30 uurPlaats: raadzaal stadhuisOrg.: bibliotheekInfo: [email protected], tel. 011 88 79 06

Donderdag 24 januari 2013 - Info nieuwbouw woonzorgcampus

Uur: 13 uurPlaats: parochiezaaltje attenhovenOrg.: WijkwerkingInfo: dienst welzijn, 011 69 05 41

Donderdag 24 januari 2013 - Yebo, bezinning op maat

Uur: 20 uurPlaats: GertrudishofOrg.: Markant LandenInfo: Trees Vangangsbeke, www.markantvzw.be/landen

Maandag 28 januari 2013 - Kommen in gips

Uur: 19.30 uurPlaats: OC WingOrg.: Femma afdeling NeerwindenInfo: [email protected]

Dinsdag 29 januari 2013 - Lezing “Roeiend de oceaan over”, een verhaal over droom, volharding, eenzaamheid en euforie

Uur: 20 uurPlaats: raadzaal stadhuisOrg.: stad LandenInfo: [email protected], tel. 011 88 03 16/17

Vrijdag 1 februari 2013 - praatnamiddag “Lange winteravonden”

Uur: 13 uurPlaats: parochiezaaltje attenhovenOrg.: wijkwerkingInfo: dienst welzijn, 011 69 05 41

Maandag 4 februari 2013 - project verjaardagen en wijkoverleg

Uur: 13 uurPlaats: Sociaal HuisOrg.: wijkwerkingInfo: dienst welzijn, 011 69 05 41