Libelle tv programmatie najaar 2014

21
Maak kennis met onze najaarsprogrammatie

description

Libelle tv programmatie 2014

Transcript of Libelle tv programmatie najaar 2014

Page 1: Libelle tv programmatie najaar 2014

Maak kennis met onze najaarsprogrammatie

Page 2: Libelle tv programmatie najaar 2014

Het is nog volop zomer, maar we zijn er natuurlijk al even mee bezig: de herfstprogrammatie van Libelle tv. Hier is ze dan! Vertrouwde schermgezichten en ‘nieuwe bekenden’ doen er alles voor om je te inspireren om zelf aan de slag te gaan. In de keuken, thuis en met de kinderen. Maar er is ook tijd voor ontspanning. We lanceren immers een nieuwe dagelijkse serie, Rode Rozen, die ons doet wegdromen, met meeslepende verhaallijnen en interessante karakters. Ik kijk er alvast naar uit. Genieten jullie mee?

Mie Van der Auwera, Content Manager Libelle

Page 3: Libelle tv programmatie najaar 2014

Libelle tv bestaat 1 jaar!Op 15 augustus 2013 kreeg het weekblad Libelle haar eigen tv-zender op kanaal 18 van Telenet. Met inspirerende programma’s over koken, wonen, beauty en lifestyle, en warme reportages en bijzondere verhalen brachten we de Libelle-sfeer op het scherm. Op de vooravond van onze eerste verjaardag kunnen we terugblikken op een bijzonder succesvol jaar. Elke maand bereikt Libelle tv 1,5 miljoen kijkers, een cijfer waar we heel trots op zijn. Daarom gaan we dit najaar op hetzelfde elan voort. Met maar liefst elf nieuwe lokale programma’s met onze vertrouwde tv-gezichten Ilse Van Hoecke, Wim Ballieu, Ilse D’hooge en Elke Van Mello, en ook enkele nieuwe namen onder wie Lien Degol, Kim Gevaert en Tia Hellebaut. Daarnaast pakt Libelle tv deze herfst uit met zeventien nieuwe buitenlandse reeksen, waaronder een eigen dagelijkse soap.

Het wordt een sfeervolle herfst op Libelle tv, zoveel is zeker. Geniet ervan, samen met ons.

Graag meer info?Daarvoor kun je terecht bij Ifke Nauwelaerts, product manager Libelle tv, op 015-67 81 59 of 0485-65 55 85 en [email protected]

Page 4: Libelle tv programmatie najaar 2014

7

UITZENDINFO: ZATERDAG OM 18.15 UUR

THEMA: TALKSHOWFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 4 OKTOBERPRESENTATIE:

ILSE VAN HOECKE

Vlak bij het station van Mechelen – in de schaduw van het Sanomagebouw – staat het oude spoor-huis Spoor 18. Dit pand wordt het decor van de nieuwe zaterdagshow van Ilse Van Hoecke.

Ilse Van Hoecke: ‘Ik vang de centrale gast op aan het station en steek de straat over naar Spoor 18’.Elke zaterdag is er één bekende centrale gast die in zijn of haar hart laat kijken. Acteurs, sporters, artiesten, schrijvers... mensen die tegenslagen kenden, mensen die dromen en verlangen.

Ilse Van Hoecke: ‘Nog voor we aan Spoor 18 zijn, komen er heerlijke geuren op ons af uit de Food Truck van Wim Ballieu die aan Spoor 18 staat.’Terwijl Ilse met haar gasten praat, zie je Wim bezig in zijn Food Truck. Hij maakt gerechten die je thuis ook makkelijk kunt proberen. Ilse Van Hoecke: ‘En in Spoor 18 wacht Hannes De Maeyer ons op in het salon met zijn piano.’Hannes zorgt voor de muzikale accenten en bege-leidt elke week de artiest die live komt zingen.

Ilse Van Hoecke: ‘Ik wil graag dicht bij de leefwereld van de Libelle tv-kijker staan, het programma is er voor hen, maar het is ook ván hen. Elke week stelt

iemand de Goeie Vraag. Wie zo’n vraag heeft kan mij gewoon mailen.’‘Spoor 18’ is een programma over het leven zelf. Kijkers kunnen vragen stellen over opvoeding, relaties, bouwen en verbouwen, de tuin, financiën, gezondheid... Een expert beantwoordt elke week een concrete vraag van de kijker.

Ilse Van Hoecke: ‘Mooie verhalen willen we brengen, van gewone mensen die iets boeiends meemaakten. Naast de centrale gast is er daarom ook elke week een bijzondere gast.’ Libelle tv heeft oog en oor voor wat er echt leeft. Mensen die hun dromen waarmaken, mensen die verdriet kenden maar toch blijven vechten.

Ilse Van Hoecke: ‘En natuurlijk zit het programma vol tips van experts over alles wat ons bezighoudt.’Je komt veel te weten in ‘Spoor 18’ : modetrends, medische tips, tips voor de moestuin en de siertuin, goeie raad voor de verzorging van je huisdier.

Ilse Van Hoecke: ‘We eindigen waar we begonnen zijn: aan de Food Truck van Wim waar we de lekkere dingen proeven die hij klaarmaakte. Een voldaan gevoel dus na een halfuur mooie verhalen, boeiende tips, heerlijke muziek en culinaire verrassingen.’ONZE NIEUWE TALKSHOW

SPOOR 18

INFO

Page 5: Libelle tv programmatie najaar 2014

UITZENDINFO: MAANDAG OM 18.15 UUR

THEMA: KOKENFREQUENTIE: WEKELIJKS

STARTDATUM: 13 OKTOBERPRESENTATIE: WIM BALLIEU

Culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefascineerd door desserts en deelt die passie graag met ons. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidin-gen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling ervan. Met altijd hetzelfde resultaat: een overheerlijk toetje.

9

DE ZOETE ZONDENIEUW

INFO

Page 6: Libelle tv programmatie najaar 2014

NIEUW

Een sportief programma met Kim Gevaert en Tia Hellebaut, allebei ex-topsportsters met een druk gezin van drie kinderen. Ze gaan de uitdaging aan om met een minimum aan tijd en inspanning weer fit te geraken. En als het even kan, doen de kinde-ren gewoon mee.

UITZENDINFO: VRIJDAG OM 18.15 UUR

THEMA: WORK-OUT, ONTSPANNING, OPVOEDING

FREQUENTIE: WEKELIJKSSTARTDATUM: 22 AUGUSTUSPRESENTATIE: KIM GEVAERT

EN TIA HELLEBAUT

INFO

MAMA MOVES11

Page 7: Libelle tv programmatie najaar 2014

Mama’s zijn beter georganiseerd, praktischer inge-steld en weten perfect hoe ze hun kinderen moe-ten aanpakken. Tenminste, dat dénken we. Want wat als de ietwat creatieve of gekke oplossing van papa nét iets beter werkt? In dit nieuwe program-ma nemen twee mama’s, Ilse Van Hoecke en Jits Van Belle, de proef op de som. Elke week gaan ze te rade bij papa’s om te horen hoe zij hun kroost doen opruimen, groenten eten of naar bed gaan. En ze testen deze vernieuwende methodes ook zélf uit.

UITZENDINFO: VRIJDAG OM 18.30 UUR

THEMA: OPVOEDINGFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 12 SEPTEMBERPRESENTATIE: ILSE VAN

HOECKE EN JITS VAN BELLE

13

NIEUW

PAPA’S WETEN HET BETER

INFO

Page 8: Libelle tv programmatie najaar 2014

NIEUW

UITZENDINFO: DONDERDAG OM 18.30 UUR

THEMA: STYLINGFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 11 SEPTEMBERPRESENTATIE: LIEN DEGOL

Elke vrouw heeft een stijl die aansluit bij haar persoonlijkheid, figuur en leeftijd. En naar die stijl gaat Lien Degol op zoek. In iedere aflevering ontvangt ze een kijkster in haar atelier waarvoor ze twee outfits samenstelt die perfect weergeven wie ze is: een dagdagelijkse outfit en een weekendoutfit, voor als het wat meer mag zijn.

15

MET DE COMPLIMENTEN VAN LIEN

INFO

Page 9: Libelle tv programmatie najaar 2014

NIEUW SEIZOEN17

UITZENDINFO: DONDERDAG OM 18.15 UUR

THEMA: WERELDFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 4 SEPTEMBER PRESENTATIE: GEEN

INFO

Elk jaar zet Libelle straffe, inspirerende dames in de kijker. Sterke vrouwen die een maatschappelijk project op poten zetten, gedreven door een per-soonlijk engagement en gewapend met een onuit-puttelijke energie. In het weekblad vertellen ze ge-passioneerd over hun missie, waar het ooit begon en waar ze nu staan. En nu brengen we voor de tweede keer een portret van deze dames op tv. ‘Vrouw met een Missie’ is een sereen, respectvol portretprogram-ma doorspekt met warme getuigenissen van mensen die dankzij deze vrouwen een mooier leven kregen.

VROUW MET EEN MISSIE

FOTO

’S: ©

AN

N D

EWU

LF

Page 10: Libelle tv programmatie najaar 2014

UITZENDINFO: DINSDAG OM 21 UUR

THEMA: DOCU, HUMAN-INTEREST

FREQUENTIE: WEKELIJKSSTART: 26 AUGUSTUS

PRESENTATIE: LYNN WESENBEEK

Lynn Wesenbeek leidt elke dinsdag een topdocu-mentaire in die je moet gezien hebben. Het zijn stuk voor stuk sterke verhalen met een diepe door-leefdheid die haar aangegrepen hebben. ‘Elke reportage, of het nu gaat over opvoeding, hiv of vluchtelingen is het waard om tijd voor te maken.’

NIEUW SEIZOENGERAAKT

19

INFO

Page 11: Libelle tv programmatie najaar 2014

UITZENDINFO: MAANDAG TOT VRIJDAG OM 18 UUR

THEMA: KOKENFREQUENTIE: DAGELIJKS

START: 18 AUGUSTUSPRESENTATIE: ILSE

D’HOOGE

Ilse D’hooge is al jaren Libelle-chef en mama van drie zonen. In haar dagelijkse kookprogramma ‘Ilse Kookt’ toont ze hoe ze erin slaagt om elke dag een gevarieerde maaltijd op tafel te zetten voor haar gezin. Want daar draait het voor Ilse om: gezellig samen genieten van lekker eten. Ilses recepten zijn supergezond en nooit moeilijk. Ze kookt met budgetvriendelijke, gemakkelijk te vinden en verse ingrediënten. En tijdens het kok-kerellen deelt ze haar eigen ervaringen en leuke anekdotes met de kijker.

21

NIEUW SEIZOENILSE KOOKT

INFO

Page 12: Libelle tv programmatie najaar 2014

UITZENDINFO: DINSDAG OM 18.15 UUR

THEMA: HUISFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 15 AUGUSTUSPRESENTATIE:

ELKE VAN MELLO

De Finishing Touch doorkruist Vlaanderen om kleine woondromen te helpen realiseren. Elke week gaat Elke Van Mello langs bij een kijkster die wat extra hulp kan gebruiken bij haar doe-het-zelfproject.

23

NIEUW SEIZOEN

THE FINISHING TOUCH

INFO

Page 13: Libelle tv programmatie najaar 2014

NIEUW SEIZOEN

UITZENDINFO: ZONDAG 19 EN 26 OKTOBER

(HALLOWEEN) & 7 EN 14 DECEMBER (KERST) OM

18.15 UUR

THEMA: CREASTART: 19 OKTOBER

PRESENTATIE: ELKE VAN MELLO EN WIM BALLIEU

Halloween en kerst zijn feestjes die best een creatieve knipoog kunnen gebruiken. Daarom steken Elke Van Mello en Wim Ballieu een handje toe tijdens de voorbereidingen. Onze party-experts zorgen ervoor dat het plaatje klopt, van de tafeldecoratie tot het gebak. Met eenvoudige maar originele zelfmaakideeën geven ze inspiratie om huis, tuin en feesttafel een persoonlijke toets te geven.

25

TOETERS & BELLEN

INFO

Page 14: Libelle tv programmatie najaar 2014

UITZENDINFO: WOENSDAG OM 18.15 UUR

THEMA: LIFESTYLEFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 10 SEPTEMBEREXPERTS: O.A.

KLARA LYBERT, ANGELO DORNY EN PALMIRA PROIETTI

Home Sweet Home geeft je makkelijke, snelle tips en doe-het-zelfadvies over koken, decoratie, beauty en mode. Onze experts laten zien hoe je het leven nét een tikje mooier en makkelijker kunt maken.

27

NIEUW SEIZOEN

INFO

HOME SWEET HOME

Page 15: Libelle tv programmatie najaar 2014

UITZENDINFO: ZATERDAG OM 14.45 UUR

THEMA: MAMAFREQUENTIE: WEKELIJKS

START: 15 AUGUSTUS

FLAPUITNIEUW SEIZOEN

29

Flapuit is een ludiek intermezzoprogramma waarin kinderen tussen vijf en zeven hun eigen bijzondere visie op de actualiteit geven. Dat kan gaan over bekende personen, belangrijke gebeurtenissen en bijzondere thema’s.

INFO

Page 16: Libelle tv programmatie najaar 2014

31

THE MEREDITH VIEIRA SHOWTalkshow met de Ameri-kaanse topvedette Meredith Vieira, die be-kende en onbekende gasten aan het woord laat. Meredith kookt, deelt cadeautjes uit en ontvangt zelfs dieren in haar studio...

RODE ROZENOnze nieuwe dagelijkse soap op Libelle tv die zich afspeelt in het Duitse Lüneberg. Katja keert terug naar haar geboorte-dorp om er de apotheek van haar vader over te nemen, die verdacht wordt van medicijnenzwendel. En wat ze nooit had ge-dacht gebeurt toch: ze wordt halsoverkop verliefd. Een vervolgverhaal over liefde en vriendschap, maar ook intriges en jaloezie.

TRINNY & SUSANNAHSpectaculaire make-over met Engelands bekendste modegoeroes.

4 BABY’S PER SECONDEPer seconde worden er wereldwijd vier baby’s geboren. In vier kraam- afdelingen in Afrika, Amerika, Europa en Azië zien we hoe de cultuur, religie en economie van het land, de ervaringen van de ouders en hun pasgeboren kinderen beïnvloeden.

START18/8

EN OOK NOG...START21/8

START21/8

START6/10

Page 17: Libelle tv programmatie najaar 2014

33

JIMMY’S FARMJimmy Doherty wil zijn droom realiseren om een vervallen boerderij te renoveren en er zeldza-me varkens te fokken. In deze charmante documentaire zie je hoe hij z’n plan waarmaakt, met ups en downs.

HELLO GOODBYELeuke gesprekken op Schiphol met passagiers die vertrekken en familie en vrienden die hun dier-baren opwachten bij aan-komst. ‘Hello Goodbye’ brengt meeslepende levensverhalen en ontroerende anekdotes, gepresenteerd door Joris Linssen.

DE STAD DANSTAshley Banjo gaat samen met zijn dans-groep Diversity een ge-weldige uitdaging aan: ze willen de bewoners van het vervallen stadje Stockton-on-Tees in Noord-Engeland overtuigen om eenheus dansspektakel op poten te zetten.

START18/8

START18/8

START22/8

START22/8

SCANDINAVISCH KOKENTareq Taylor neemt je mee doorheen de prachtige natuur van Scandinavië. Hij ontmoet er lokale voedsel- producenten en food- experten die hun passie voor het koken delen.

THE DELICIOUS MISS DAHLDe verrukkelijke Sophie Dahl, kleindochter van schrijver Roald Dahl, kookt terwijl ze jeugdherinnerin-gen ophaalt. In deze zes-delige serie schotelt ze haar meest verleidelijke recepten voor.

VROEDVROUWENHet leven zoals het is in de verloskamer.

SCANDINAVISCH WONENIn ‘Scandinavisch Wonen’ reist de Noorse Birgitte Lund Nakken door Scandinavië en klopt ze aan bij mensen met prachtige huizen, inspirerende interieurs en een passie voor design.

PAUL O’ GRADYKomiek Paul O’Grady volgt honden van bij hun aankomst in het Battersea-asiel tot ze een nieuwe thuis krijgen.

START18/8

START18/8

START19/8

START24/10

Page 18: Libelle tv programmatie najaar 2014

35

Page 19: Libelle tv programmatie najaar 2014

ILSE VAN HOECKEIlse begon haar tv-carrière als Ket-net-wrapster. In 2004 maakte ze de overstap naar Eén, waar ze onder an-dere ‘Pluk de Dag’, ‘Eurosong for Kids’ en ‘Viva Victoria’ presenteerde. Maar we kennen haar vooral als één van De Madammen op Radio 2, dat ze samen met Anja Daems en Catherine Van-doorne presenteerde. Vorig jaar maakte Ilse de overstap naar Libelle tv, waar ze dit najaar ‘Spoor 18’ en ‘Papa’s weten het beter’ presenteert. Ilse is ook mama van twee jongens, Lars en Lou.

ILSE D’HOOGEVoor Libelle-lezeressen is chef Ilse al jaren een vertrouwd gezicht. Het koken leerde ze van haar grootmoe-der, die een voorliefde had voor de Vlaamse keuken. Later specialiseerde ze zich in vis- en schaaldieren, en mo-menteel baat ze samen met haar man een viswinkel uit. In 2006 werd ze door Weekend Knack verkozen tot ’Hobbykok van het jaar’. Eind augus-tus begint ze aan het tweede seizoen van ‘Ilse Kookt’, haar populaire pro-gramma op Libelle tv.

37

ONZE TV GEZICHTEN

LIEN DEGOLLien Degol is styliste en modecoach. Ze organiseert modeworkshops, schreef twee boeken en bracht haar eigen plus-size-kledingcollectie op de markt. Ze werkte de voorbije jaren als modespecialiste mee aan tal van tv-programma’s en is vanaf september het gezicht van ‘Met de complimenten van Lien’.

Page 20: Libelle tv programmatie najaar 2014

KIM GEVAERTKim heeft een succesvolle carrière als topsprintster achter de rug. Ze won o.a. vier keer de Gouden Spike en in 2008 behaalde ze olympisch zilver met de nationale aflossingsploeg op de 4 x 100 m. Datzelfde jaar nam ze afscheid van haar atletiekloopbaan. Ondertussen is Kim Gevaert getrouwd met Djieke Mambo. Ze hebben twee zonen en een dochter. Samen met Tia Hellebaut presenteert ze dit najaar ‘Mama Moves’.

TIA HELLEBAUTTia is voormalig hoogspringster. In 2008 won ze goud op de Olympische Spelen van Peking. Eind dat jaar be-sloot Tia te stoppen met atletiek en een gezin te beginnen met haar part-ner en ex-coach Wim Vandeven. Een jaar later kondigde ze haar comeback aan, maar in maart 2013 zei ze de top-sport definitief vaarwel. Ze heeft intus-sen drie kinderen. Tia is het gezicht van het sportprogramma ‘Mama Moves’, samen met Kim Gevaert.

39

LYNN WEZENBEEKLynn Wesenbeek is journaliste en presentatrice. Na een lange carrière bij VTM, waar ze o.a. werkte als nieuwsanker, zei ze in 2012 de televi-siewereld vaarwel. Voor Libelle tv leidt ze als gastpresentatrice docu-mentaires in over thema’s die haar nauw aan het hart liggen.

ELKE VAN MELLOElke studeerde Woordkunst aan het Herman Teirlinck Instituut en werd, na haar studies in 2005, opgepikt door 4fm waar ze een eigen weekendprogramma presenteerde. Later maakte Elke de over-stap naar Q-Music waar ze als sidekick elke ochtend aan de zijde van Ornelis & Rogiers stond. Sinds 2011 presenteert ze haar eigen actuaprogramma ‘Ma Zo Tof!’ op Joe Fm. Op Libelle tv presenteert ze ‘De Finishing Touch’ en ‘Toeters en Bellen’, samen met Wim Ballieu.

WIM BALLIEUWim bracht zijn vakanties door op de boerderij van zijn grootouders. Hij hield zich hele dagen bezig met groenten planten, varkens en kippen slachten en taarten bakken. Dankzij zijn passie voor lekker eten schopte hij het tot tv-chef. Op Libelle tv is hij dit najaar te zien in ‘De Zoete Zonde’ en ‘Toeters & Bellen’. Daarnaast heeft Wim zijn eigen gehaktballenrestaurant ‘Balls&Glory’.

JITS VAN BELLEJits Van Belle is een Vlaamse actrice. Ze was o.a. te zien in de Eén-series ‘Halleluja!’ en ‘Marsman’. Samen met Ilse Van Hoecke presenteert ze dit najaar ‘Papa’s weten het beter’.

Page 21: Libelle tv programmatie najaar 2014

SANOMA MEDIA BELGIUM NV. Sanoma Media Belgium NV is de uitgever van de Nederlandstalige magazines Feeling, Feeling Wonen, Flair, Libelle en Libelle Lekker, Marie Claire Vlaamse editie, Marie Claire 2, Story, TeVe-Blad en Pink Ribbon, en van de Franstalige bladen Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Gael, Gael Maison, Marie Claire Belgique, Marie Claire 2, Moustique, Télé Pocket en Pink Ribbon. Sanoma Digital Belgium is eigenaar van o.a. www.shedeals.be, www.libelle-lekker.be, www. styletoday.be, www.kieskeurig.be en www.zappybaby.be. In 2012 riep Sanoma haar eerste ra-diozender in het leven: StoryFM. In zusterbedrijf Sanoma Regional worden een 40-tal nichetijdschriften uitgebracht zoals o.a. LovingYou en Attitude, en bij sQills, KungFu en Head Office kunnen onze klanten terecht voor Content Marketing. Sanoma Media Belgium maakt deel uit van de Sanoma Group, een veelzijdige mediaorganisatie die informatie, educatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in meer dan twintig landen. Sanoma Media Belgium maakt kwalitatieve inhoud, interessante producten en diensten eenvoudig beschikbaar en beantwoordt aan de behoef-te van zijn lezers, kijkers en luisteraars. Het biedt een uitdagende en boeiende werkomgeving voor 10.000 mensen in ruim 20 landen. In 2012 haalde de groep een netto omzet van 2,4 miljard euro. http://www.sanoma.be

IFKE NAUWELAERTSProduct Manager Libelle tv+32 485 655 [email protected]

MIE VAN DER AUWERAContent manager+32 496 235 [email protected]

KARIN MEULEMANSChannel manager Libelle tv+32 475 330 [email protected]

MEER INFO OVER DE NAJAARSPROGRAMMA’S VAN LIBELLE TV