Leuven Jazz

of 9 /9

Embed Size (px)

description

Leuven Jazz festival, 19>23.03.2014 in Dutch, with French and English translations

Transcript of Leuven Jazz

 • IBERNICE MACBEAN & HET JOHAN CLEMENT TRIO

  Gitarist, producer en mediafiguur Eric Melaerts mag dan onder meer zijn roots hebben in het BRT Jazz Orkest, hij is vooral gekend van zijn werk bij Soulsister en Clouseau. Daarnaast werkte hij samen met zowat elke belangrijke Vlaamse artiest of band van de voorbije decennia: van Bart Peeters tot Will Tura, van Kate Ryan tot Laura Lynn, van The Scabs tot Guido Belcanto en vele anderen.Zijn passie voor de gitaar deelt hij met de getalenteerde en ervaren bebopgitarist Patrick Deltenre. Patrick werkte al samen met jazzmusici zoals Frderic Jacquemin en Bruno Castellucci, maar evengoed met Axelle Red, Jo Lemaire, Tony OMalley en Toots Thielemans. Voor de allereerste keer worden deze twee artiesten verenigd door restaurant Hungaria. Met hun geslaagde Jazz 4 Food formule combine-ren zij culinaire en muzikale hoogstandjes. Geniet van een heerlijk diner terwijl je luistert naar een hapklare brok jazz.

  met Ibernice MacBean (vocals), Johan Clement (piano), Luc Vanden Bosch (drums) en Christophe Devisscher (bas) organisatie At The Bebop in samenwerking met Colora Festival

  Ibernice MacBean is een opvallende podiumverschijning die zich overal thuis voelt, of het nu jazz, pop, soul of wereldmuziek is. Een bijzonder getalenteerde zangeres die al samen werkte met o.a. Zap Mama, Mark King, Paul Michiels, Dirk Bross en gezelschappen als Atraversando. Ze is daarnaast vocal coach van The Voice en Stars for Life en ging als backing vocaliste naar het Eurovisiesongfestival.

  In maart 2013 verscheen haar allereerste soloalbum Little Black Curls met allemaal oorstrelende jazzy songs uit bekende en minder bekende films. In haar eigen stijl brengt ze een fantastisch repertoire, met tal van bekende filmsoundtracks en andere standards. Hierbij wordt ze bijgestaan door het ervaren Johan Clement Trio.

  D

  irk

  Leun

  is

  JAZZ 4 FOOD PRESENTS

  ERIC MELAERTS & PATRICK DELTENRE

  Youre in for a musical and culinary treat when

  guitar virtuosos Eric Melaerts and Patrick

  Deltenre jam at restau-rant Hungaria.

  Ibernice Macbean is a musical chameleon, at home in just about any genre, be it jazz, pop,

  soul or world music. She teams up with the Johan Clement Trio to deliver

  a terrific concert with jazzy standards and movie soundtracks as its theme.

  Un excellent repas et deux guitaristes expriments! Eric Melaerts et Patrick Deltenre jouent un con-

  cert intimiste au restaurant Hungaria. Bon apptit!

  Ibernice MacBean est un camlon musical, toute laise dans le

  jazz, le pop, la soul ou la musique du monde. Elle est accompagne

  par le Trio Johan Clement dans un con-

  cert fantastique.

  DO 20 MAART, 22.00 uur ~ AT THE BEBOP 3VVK: 18 KASSA: 20TICKETS: WWW.ATTHEBEBOP.BE 016 208 604

  Eerste headliner van het festival is componist- pianist Jef Neve, nog steeds de wonderboy van de Belgische jazz. Met uitstapjes naar pop, klassiek en filmsoundtracks steeg zijn bekendheid naar onge-kende hoogtes, maar zonder zijn status te verliezen als een van de meest getalenteerde (en hardst wer-kende) artiesten in de jazzscene. 30CC vond in hem de ideale curator voor een unieke avond.

  En zijn met je instrument. In harmonie streven naar het ultieme genot. Daar ligt de kracht van de jazz volgens Jef Neve. Tijdens Leuven Jazz geeft hij meteen de juiste toon aan met een puur en intiem programma. Hij verenigt nationale en internatio-nale gastartiesten om dit verhaal waar te maken. Eerst individueel, dan in samenspel. En met het instrument, de artiesten en het publiek.

  Toen de sympathieke Nederlander Ruben Samama zijn eer-ste bas kreeg, wist hij meteen dat hij muzikant wou worden. Vele muziekstudies later, inclusief een reis naar New York, maakt hij deel uit van diverse jazzgroepen en ensembles. Hij is een vaste waarde in het Jef Neve Trio en toert momenteel met Gabriel Rios.

  Voor velen zal de Thaise saxofonist Mr Saxman Koh een grote onbekende zijn. Toch wordt hij beschouwd als de belangrijkste saxofoonspeler uit het Verre Oosten. Jef Neve leerde de skills van Mr Koh kennen tijdens zijn concertreeks in Azi. Nu wil hij aan de rest van de Lage Landen tonen wat de Saxman in zijn mars heeft. Een primeur, want Mr Koh heeft nog nooit eerder opgetreden in Belgi.

  Richard Galliano is zonder twijfel de grootste accordeonist van zijn generatie. De Franse grootmeester nam platen op met sterren als Charles Aznavour, Juliette Grco, Chet Baker, Michel Portal en Philip Catherine. Speciaal op ver-zoek van Jef Neve komt deze maestro naar Leuven Jazz.

  Drummer Dr Pallemaerts behoeft nauwelijks nog introductie. Al meer dan 30 jaar is hij actief en heeft hij gespeeld met grote namen als Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield, Kenny Wheeler en Bill Carrothers. Een ervaren rot en bijzonder gerespecteerd talent in de internationale jazzscene.

  met Jef Neve (piano), Ruben Samama (bas), Mr Saxman Koh (sax), Richard Galliano (accordeon), Dr Pallemaerts (drums)

  EXTRA! INTRO MARC VAN DEN HOOFJazzkenner en voormalige Klara-presentator Marc Van den Hoof opent de avond met een boeiende introductie. Afspraak om 19.15 uur in de foyer.

  Belgian pianist and top talent Jef Neve invites four of his

  friends on stage. None other than bassist Ruben Samama,

  saxophonist Mr Saxman Koh, accordionist Richard Galliano and drummer Dr Pallemaerts join him for what is sure to be a

  memorable evening.

  Le pianiste belge Jef Neve invite quatre de ses amis

  sur le podium. Avec le bassiste Ruben Samama,

  saxophoniste Mr Saxman Koh, accordoniste Richard

  Galliano et batteur Dr Pallemaerts il vous garan-tie une soire mmorable!

  DO 20 MAART, 20.00 uur ~ 30CC/SCHOUWBURG 1VVK: 20 (rang 1) 16 (rang 2) 10 (rang 3) KASSA: 22 (rang 1) 18 (rang 2) 12 (rang 3) KORTING CULTUURKAART KU LEUVEN: 2 (op alle tarieven)TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  MR SAXMAN KOHRuben Samama Richard Galliano Dr Pallemaerts Hug

  o Va

  n B

  ever

  en

  V

  ince

  nt C

  atal

  a

  V

  Mic

  hael

  Sew

  ando

  no

  L

  ieve

  Bla

  ncqu

  aert

  JEF NEVE INVITES

  DO 20 MAART, 20.00 uur ~ HUNGARIA 11 KASSA: 45 (concert + diner*) ~1 RESERVATIES: 016 200 633 (* vast menu (keuze tussen 2 hoofdgerechten) - exclusief dranken)

 • met Robert Glasper (piano), Chris Dave (drums), Casey Benjamin (saxofoon, vocals) en Derrick Hodge (bas) Attendez-vous une

  rvlation musicale! Lar-tiste multi-talentueux

  Robert Glasper sinspire dautres genres musicaux comme le gospel, la soul, le r&b et le hip-hop. Le rsultat? Seulement le meilleur jazz que vous

  ayez jamais cout!

  Prepare yourself for a musical eye-opener! Multitalent Robert

  Glasper draws inspira-tion from soul, gospel, R&B and hip-hop to

  bring you the freshest, most innovative and me-lodious jazz youve ever

  heard. A must-see!

  Net als vorig jaar organiseert Het Depot ook in 2014 een avond in het kader van Leuven Jazz. Uitverkoren muzikant is dit keer Robert Glasper, een Amerikaanse jazzpianist en producer die van alle markten thuis is. Onder invloed van zijn moeder die een jazzzangeres was, begon de jonge Glasper piano te spelen in kerken. Daar haalde hij naar eigen zeggen de inspiratie voor zijn gospel- en jazzharmonien.

  Deze muzikale duizendpoot uit Texas is intussen uitgegroeid tot een van meest gewaardeerde artiesten uit de hedendaagse Amerikaanse scene. Hij maakt deel uit van een akoestisch pianotrio, leidt het Robert Glasper Experiment waarin hij experimenteert met een mix van jazz en hiphop en won in 2012 een Grammy voor het beste R&B album met Black Radio. Eind oktober bracht hij met Black Radio 2 de opvolger van dit bekroonde album uit. Deze keer met support van onder meer Norah Jones, Lupe Fiasco, Emeli Sand en Lalah Hathaway. Benieuwd hoe dat live klinkt? Ontdek het tijdens Leuven Jazz!

  VR 21 MAART, 16.00 19.00 uur ~ RECTOR DE SOMERPLEIN 16 ~ GRATISINFO: WWW.MIJNLEUVEN.BE/JAZZIN

  JAZZIN WITH FONSKEOp het De Somerplein, naast het standbeeld van Fonske, organiseerden de jonge vrijwilligers van mijnLeuven vorige zomer jammin' with Fonske. Aan de trappen van de fietsen-parking kon je luisteren naar nieuwe Leuvense bands op een gratis outdoors concert.

  Voor Leuven Jazz krijg je nu een aangepaste editie daarvan voorgeschoteld: jazzin with Fonske! Ga gezellig zitten op de trappen en geniet van jong Leuvens talent. Place to be is het Fonske standbeeld in het midden van de stad.

  Enjoy an exclusive out-doors concert with young

  Louvanist talents, next to the Fonske statue.

  VR 21 MAART, 20.00 uur ~ HET DEPOT 10VVK: 19 / 17 CULTUURKAART KU LEUVEN KASSA: 22 / 19 CULTUURKAART KU LEUVENTICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE WWW.HETDEPOT.BE

  met Artur Tuznik (piano), Max Mucha (bas), Ivars Arutyunyan (drums) organisatie Muziekmozaek & 30CC

  LUNCHCONCERT

  ARTUR TUZNIK TRIOArtur Tuznik is naast pianist ook nog eens een erg actieve componist die al tal van succesvolle projecten onder zijn hoede nam. Hij ontplooide zijn muzikale vaar-digheden onder de vleugels van artiesten zoals Brad Mehldau, Marc Ducret en Billy Hart, om er maar enkelen te noemen.

  Artur laat zich bijstaan door de Poolse contrabassist Max Mucha en de Letse drum-mer Ivars Arutyunyan. Laat je verrassen door de dynamische, energieke speelstijl van deze drie topartiesten.

  Deze winnaars van het Internationaal Jazzconcours 2013 kan je ook op zondag 23 maart aan het werk zien als support van Teun Verbruggen.

  VR 21 MAART, 12.15 uur ~ 30CC/WAGEHUYS 2 ~ VVK: 8 KASSA: 10 (telkens inclusief soep) TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  Jo

  s L

  Kna

  epen

  Be dazzled by the dynamic and energe-tic style of the Artur

  Tuznik Trio, winner of the International Jazz

  Contest 2013.

  Laissez-vous tenter par le style dynamique et nergique du Artur

  Tuznik Trio, gagnant du Concours Internatio-

  nal de Jazz 2013.

  Profitez dun concert gratuit avec de jeunes

  talents louvanistes, prs de la statue de Fonske.

  ROBERT GLASPER

  EXPERIMENT

 • Er mag al eens gedanst worden tijdens Leuven Jazz. Daarom staat de maandelijkse clubavond in het

  STUKcaf volledig in het teken van het Leuvense jazzfestival.

  Naast de vaste Versatile djs Poldoore, Mr. Bongo en Klepto, die naar goede gewoonte een special guest uit-nodigen, krijg je een live-optreden van Escape from Jazzcatrazz. Onder leiding van Garif Telzhanov zal

  dit funk/jazz trio een avond inzetten die door zal gaan tot in de vroege uurtjes

  ESCAPE FROM JAZZCATRAZZ

  met Laurent Melnyk (gitaar), Garif Telzhanov (bas) en Kris Duerinckx (drums)

  ZA 22 MAART, 21.30 uur ~ STUK CAFE 17 ~ GRATIS

  ON THE MOVE AGAIN!OkOn & The MOvement

  Judith Okon zocht op het conservatorium naar het ideale platform om zowel haar stem, het gitaarspel van Lukas Somers en de no bullshit-beats van Louis

  Evrard te boetseren tot een sluitend geheel. Zo werd Boris van Overschee (Delv!s, Undefined) ingelijfd als bassist, David Thomaere als pianist en Sep Franois om de beats nt dat tikkeltje meer te geven. In 2013

  kwam hun eerste, zeer gewaardeerde EP uit. De band staat live als een huis, trouw aan de grootste gemene

  delers: hiphop, soul en jazz!

  met Judith Okon (vocals), Lukas Somers (gitaar), David Thomaere (keyboard), Boris van Overschee (bas), Louis

  Evrard (drums) en Sep Franois (percussie)

  Okon & The Movement mixes jazz, hip-hop and soul to create a unique sound that brings out the best in each band

  member. Check them out at caf Libertad!

  Okon & The Movement crent un son unique en mixant du jazz, du hip-hop et de la soul. Visitez

  caf Libertad et soyez convaincu.

  Jazzcollectief Akkefietje bundelt vijf muzikanten die komen uit Leuven, Gent, Brussel en Amsterdam maar verbonden zijn door hun enthousiasme en virtuositeit. Ze brengen sfeer- volle en energieke traditionele jazz met een moderne mentaliteit. Een aanrader.

  AKKEFIETJE

  KIM IN THE MIDDLE

  Jazzvocaliste Kim Versteynen brengt haar hele kwartet mee om je een onvergetelijke avond te bezorgen. Kim in the Middle gaat creatief om met eigen werk en dat van anderen met erg veel ruimte voor interactie en improvi-satie. Hun eerste album werd alvast goed ontvangen in de jazzwereld. De opvolger wordt verwacht in april, dus daarvoor zul je moeten wachten tot na Leuven Jazz. Kom ze nu alvast bekijken in de Kaminsky!

  met Kim Versteynen (vocals), Arne Van Coillie (piano), Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) en Luc Vanden Bosch (drums)

  Enjoy a dance evening with deejays Poldoore,

  Mr. Bongo and Klepto, combined with a live gig by the funky/jazzy trio Escape

  from Jazzcatrazz!

  The Old Market mixes drinks (and

  more) perfectly with music. Get ready for a unique pub crawl on jazzy notes. To consume with(out)

  moderation.

  Alors on dance! Une soire chaude avec les djs

  Poldoore, Mr. Bongo et Klepto et le trio funk/

  jazz Escape from Jazzcatrazz!

  Ah, cette place mythique, lOude

  Markt! Une tourne pleine de jazz vous est offerte par plu-sieurs cafs. Le jazz se consomme sans

  modration!

  ZA 22 MAART, 22.00 uur ~ DE LIBERTAD 9 ~ GRATIS

  ZA 22 MAART, 21.00 uur ~ KAMINSKY 12 ~

  GRATIS

  met Sam Versweyveld (trompet), Benjamin Hermans (bariton sax), Artan Buleshkaj (gitaar), Cyrille Obermller (contrabas) en Klaas De Somer (drums)

  ZA 22 MAART, 21.30 uur ~ CAF ENTREPOT 4 ~ GRATIS

  Jazz collective Akkefietje combines

  traditional jazz with a modern and energetic

  approach. Enjoy!

  Jazz vocalist Kim Versteyen brings along her quartet to ensure a truly amazing gig. A set full of creativity and

  improvisations awaits you!

  Le collectif de jazz Akkefietje combine du jazz traditionnel avec une mentalit

  moderne et nergique. A savourer!

  La chanteuse Kim Versteyen et son quartet

  vous enchanteront par leurs crativit et im-

  provisations. Une soire inoubliable vous attend!

  De Leuvense Oude Markt heeft haast mondiale bekendheid als de langste toog ter wereld. Naast een rijkgevuld Marktrock-verleden hebben heel wat cafs ook een geschiedenis vol jazzoptredens van lokale en internationale ster-ren. Tijdens Leuven Jazz knopen zij - en tal van nieuwkomers - aan bij deze grootse traditie en vormen het decor voor een allereerste Jazzkroegentocht. Schol!

  met concerten in o.a. De Blokhut (Eef Van Acker Quartet), Den Allee (Strange Fruit), Rock Caf (Het Loftet), Apero, Caf Orient en Villa Tempo meer info www.leuvenjazz.be

  JAZZKROEGENTOCHT

  Jo

  s L

  Kna

  epen

  WO 19 MAART, vanaf 20.00 uur ~ OUDE MARKT 15 ~ GRATIS

 • O. ORKINS INSECT ZOOTEUN VERBRUGGEN & BAND

  SUPPORT: ARTUR TUZNIK TRIO

  Verwacht je aan een unieke avond met dito invulling. Drummer Teun Verbruggen, die in 2013 de Jazzmozaek Award in ontvangst mocht nemen, krijgt volledige carte blanche voor de slotavond van Leuven Jazz. Hij nodigt enkele bevriende artiesten uit en laat zijn unieke sound op je los. Er wacht je een meesterlijke symbiose van drums, toys en

  electronics en een geweldige selectie uit zijn vele samenwerkingen.

  Al van jongs af aan liet Teun van zich horen. In 1999 gradueerde hij van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Het jaar was nog niet voorbij of hij won met het Alexi Tuomarila Quartet het Internationaal Jazzconcours. Momen-teel is hij misschien wel het best gekend als drummer van het Jef Neve Trio, maar hij is ook vaste drummer van Flat Earth Society en Too Noisy Fish. Verder speelt hij o.a. bij VVG, Gowk, Othin Spake en BOAT. Een bezige bij dus. In

  zijn rijkgevulde carrire kwam hij al zoveel artiesten tegen dat hij een overdaad aan keuzemogelijkheden had voor deze slotavond. Laat je verrassen!

  Als ideale opwarmer geniet je van de energieke en dynamische sound van het Artur Tuznik Trio (zie ook p. 4).

  In de marge van het concert wordt ook de Jazzmozaek Award 2014 uitgereikt. Voortaan wordt deze award voor de meest verdienstelijke Belgische jazzmuzikant van het voorbije jaar toegekend tijdens Leuven Jazz.

  met Teun Verbruggen (drums), Steven Delannoye (tenorsax), Jean Paul Estievenart (trompet), Bram De Looze (piano) en Laurens

  Smet (bas) support Artur Tuznik (piano), Max Mucha (bas), Ivars Arutyunyan (drums) organisatie Muziekmozaek & 30CC

  met Gerard Herman (saxofoon), Gino Coomans (cello) en Erik Heestermans (drums, percussie)

  ZO 23 MAART, 20.00 uur - Artur Tuznik Trio 21.30 uur - Teun Verbruggen & band ~ 30CC/SCHOUWBURG 1

  VVK: 10 KASSA: 12 TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  ZO 23 MAART, 14.00 uur ~ M-MUSEUM LEUVEN, ZAAL 28 13KASSA: 5 RESERVATIES (vr donderdag 20 maart):

  [email protected] 016 27 29 29

  R

  oger

  Lau

  te

  Momenteel loopt in M - Leuven Arm en erg hard, de eerste museale solotentoonstelling van Belgische kunstenaar Gerard Herman. Het werk van dit manusje-van-alles laat zich niet door n medium vatten, maar omvat onder meer

  beeldende kunst, pozie, performances en radio-uitzendingen.

  Toch zijn het jazz en improvisatiemuziek die hem het meeste aanspreken. Met Erik Heestermans en Gino Coomans richtte hij zelfs een free music ensemble op: Sheldon Siegel. Naast hun optredens als trio hebben ze al een brede waai-

  er aan gasten mogen verwelkomen: Roscoe Mitchell, John Butcher, Audrey Lauro, Cassis Cornuta, Cam Deas the list goes on. Kom gerust eens een kijkje nemen. In M is Gerard immers in zijn natuurlijke habitat.

  SHELDON SIEGEl

  Gerard Herman est un artiste aux talents

  multiples. Dcouvrez-le lintrieur de sa premire exposition individuelle

  avec son trio de jazz Sheldon Siegel.

  Gerard Herman is truly a multi-talented artist.

  During his first ever solo exhibition hes going to jam it up with his jazz

  trio Sheldon Siegel.

  DEEPER STILL SPIRITUAL JAZZ

  G

  eert

  Van

  depo

  ele

  Twee jazzgroepen en drie jazzkenners laten je kennismaken met spirituele jazz. Uit Belgische hoek komt het kwintet onder leiding van trombonist Dree Peremans. Tijdens een heerlijke brunch geniet je van hun spiritueel georinteerde set met nieuwe composities. De Brit Nat Birchall is een vooraanstaande, hedendaagse artiest uit de UK jazzscene. Zijn spirituele jazz wordt onverdeeld enthousiast onthaald door pers en critici.

  Jazzkenners Marc Van den Hoof, Lander Lenaerts (a.k.a. Blast Kid, Laidback Radio) en Francis Gooding (Jazzman Records) wijden je in in de geschiedenis van spirituele jazz met muziek en tekst.

  met Dree Peremans kwintet: Frank Vagane (sax), Dree Peremans (trombone), Ewout Pierreux (piano), Jos Machtel (bas), Toni Vitacolonna (drums) Nat Birchall Quintet: Nat Birchall (tenor/sopraan sax, per-cussie), Adam Fairhall (piano), Corey Mwamba (vibrafoon, percussie), Michael Bardon (bas), Johnny Hunter (drums)

  ZO 23 MAART, 11.00 uur: brunch + Dree Peremans kwintet + dj-set 13.00 uur: rondleiding + museum 14.00 uur: jazzcaf: Nat Birchall Quintet + dj-sets ~ MUSEUM ABDIJ VAN PARK 14 ~KASSA: 30 (brunch + Dree Peremans kwintet + museum), 16 (Nat Birchall Quintet), 40 (dagprogramma) TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  Praise the Lord! A prestigious location filled with spiritual jazz! Enjoy a lovely

  brunch with the quintet of trombo-

  nist Dree Peremans and the jazz caf with saxophonist Nat Birchall and

  his combo.

  Dieu soit lou! Un site prestigieux avec un programme ddi

  au jazz spirituel. Savourez un brunch

  dlicieux en compag-nie du quintet du tromboniste Dree

  Peremans et le jazz caf avec lensemble

  de Nat Birchall.

  Drummer Teun Verbruggen gets carte blanche for

  the closing concert of Leuven Jazz. Be dazzled by drums,

  toys and electronics and some of the finest

  in Belgian jazz!

  Quelle faon de finir Leuven Jazz! Le bat-

  teur Teun Verbruggen reoit carte blanche

  pour une soire de rve! Il invite ses amis sur

  scne et cre une pan-oplie de styles, pleine de

  drums, jouets et sons lectroniques!

 • met Jozef Dumoulin (keyboards, gitaar, effects, programming), Lynn Cassiers (vocals, toys, effects), Bo Van der Werf (bariton sax, ewi, effects), Dries Laheye (basgitaar) en Eric Thielemans (slagwerk, toys, effects)

  Jozef Dumoulin, cultpianist van de experimentele muziekscene, is het brein achter Lidlboj, een ensemble van vijf ervaren muzikanten. Samen zorgen ze voor een bezwerende en atmosferische muziekstijl waarbij ze als een kind hun grenzen steeds willen verleggen en altijd maar blijven innoveren.

  Hun klankenpallet bouwt op de expressie van de groepsleden en springt tussen verschillende muzikale genres gaande van jazz en electro tot pop en rock. Toen ze in 2009 hun eerste album Trees are always right uitbrachten, was de pers laaiend enthousiast. Over de jaren heen mochten ze al op veel Europese podia optreden. Leuven Jazz kon uiteraard niet achterblijven.

  ZO 23 MAART, 21.00 uur ~ STUK CAFE 17 ~ GRATIS

  With Lidlboj cult pianist Jozef Dumoulin combines five experienced musicians

  in a delightful mixture of jazz, electro, pop and

  rock.

  Dans Lidlboj le pianiste culte Jozef Dumoulin

  rassemble cinq musiciens expriments dans un

  mlange de jazz, lectro, pop et rock.

  C

  ees

  van

  de V

  en

  DO 20.0314.00

  TOSKA

  16.00 LORI VAN

  GREMBERGHE QUARTET

  18.00JAZZ & JAMS

  VR 21.0314.00

  ABRIGO QUARTET

  17.00 CASIMIR OSTYN

  KWINTET

  ZA 22.0314.00

  JAZZTOWN (DJ-set)

  17.00 KAT HERMANS

  ENSEMBLE

  ZO 23.0314.00

  ANNELIES MOONS & FRIENDS

  15.00 THE FRIM FRAM

  16.00TRYKK

  Tune in for the live shows of Radio Scorpio, featuring young talents

  jazzing it up!

  A ne pas rater: les missions live de Radio

  Scorpio, avec des concerts de jeunes talents.

  RADIO SCORPIO ON STAGE Radio Scorpio (106 FM) is kritische radio met een

  angel, gemaakt door enthousiaste vrijwilligers. Vier dagen lang nodigen zij boeiende, jonge bands en jazzdjs

  uit voor een live-optreden. Tussen de optredens door is er jazzmuziek samengesteld door de muziekredactie en worden interviews gehouden met diverse artiesten,

  kenners, organisatoren en prominenten.

  VAN DO 20 t.e.m. ZO 23 MAART 2014, TIJDENS DE OPENINGSUREN ~ DE BIB LEUVEN 7 ~ GRATIS

  INFO: WWW.LEUVENJAZZ.BE

  DE KLEINE EVA UIT DE KROMME BIJLSTRAAT Meer dan een halve eeuw geleden schreef Louis Paul Boon de kleine eva uit de kromme bijlstraat, een po-

  tisch relaas over de moord op een klein meisje. Accordeonist Tuur Florizoone en actrice Jessa

  Wildemeersch brengen je een ontroerende, muzikale interpretatie van dit 20ste-eeuwse meesterwerk. Dit

  is al de vierde keer op rij dat ze samenwerken aan een muziektheatervoorstelling, dus zijn ze niet bepaald aan hun proefstuk toe. Nu ze zich deze keer op de

  ijzersterke tekst van Louis Paul Boon baseren, ben je verzekerd van een topnamiddag.

  NORDMANNInternationaal kwartet Nordmann heeft een

  reputatie voor muziek met een unieke groove, sound en samenspel. Het kan ook moeilijk anders: vier

  gedreven artiesten, elk met hun eigen invloeden en achtergronden, die inspiratie putten uit alle muziek

  waarin improvisatie centraal staat, jazz included. Geen wonder dat dit een sfeervolle blend van stijlen

  oplevert. Net datgene voerde Nordmann naar de eerste plaats op de Muziekmozaek- en Storm!-

  jazzwedstrijden. Sindsdien zijn ze enkel maar nieuw terrein blijven verkennen. Sta paraat voor een ver-

  rassende en verregaande muzikale belevenis.

  met Edmund Lauret (gitaar), Mattias De Craene (sax), Dries Geusens (elektrische bas) en Elias Devoldere

  (drums) organisatie Appeltuinjazz & 30CC

  An interesting combination for this double bill! First an intimate concert by

  accordionist Tuur Florizoone and actress Jessa Wildemeersch,

  based on a poem by Louis Paul Boon. For the second part of the afternoon, the

  Nordmann quartet treats you to their unique blend

  of jazzy sounds.

  Accordoniste Tuur Florizoone et actrice Jessa Wildemeersch

  concentrent leurs efforts pour donner un concert

  intimiste bas sur un pome de Louis Paul Boon. Ensuite, vous dcouvrez le sound

  innovant du quartet Nordmann pendant un

  set magnifique.

  ZO 23 MAART ~ double bill: 15.00 uur - de kleine eva 16.00 uur - Nordmann ~ DE APPELTUIN 6

  VVK: 12 KASSA: 14TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  LIDLBOJJAZZ OP ZONDAG

 • Wie vaak in de Diestsestraat komt, heeft het misschien al gemerkt: ook al sloot gere-nommeerde platenzaak Cirac de deuren in 2000, toch blijft de etalage springlevend.

  Hoe komt dat toch? Het antwoord ligt bij eigenaar en jazzliefhebber Pierre Mommens. Hoewel hij met pensioen ging na meer dan 60 jaar lang achter de toon-

  bank gestaan te hebben, is zijn passie voor muziek altijd gebleven. Door de jaren heen heeft hij een indrukwekkende jazzcollectie opgebouwd, van zeldzame platenhoezen tot unieke portretten. Voor de eerste keer in de geschiedenis verlaat een deel van de

  collectie het vertrouwde pand en vindt een nieuwe stek in de Bib. Wie het beste van de jazz wil zien, kan dus tijdelijk terecht aan het begin n einde van de Diestsestraat.

  THE FINEST JAZZ IN LEUVEN

  curatoren Marc Van den Hoof en Rob Miseur

  expo-idee Robin Broos

  Over several decades, Pierre Mommens has compiled a uni-

  que collection of jazz memorabilia. For the first time in history,

  this collection will be on display.

  Pendant plusieurs d-cennies Pierre Mom-mens a rassembl une collection fabuleuse de jazz. Pour la prmiere fois dans lhistoire, sa collection sera ouverte

  au public.

  VAN WO 19 MAART t.e.m. ZA 19 APRIL, CIRAC 5 & DE BIB LEUVEN 7 - TIJDENS OPE-

  NINGSUREN DE BIB LEUVEN ~ GRATIS

  DO 20 MAART, 17.00 uur & VR 21 MAART, 20.00 uur

  ~ CINEMA ZED 17 ~ KASSA: 7,5/6 (kortingsprijs)

  TICKETS: WWW.CINEMAZED.BE 016 320 320

  In de jazzwereld kom je vrou-wen meestal enkel tegen als

  zangeressen of pianospeelsters. In deze Amerikaanse docu-

  mentaire komen de resteren-de vrouwelijke jazzartiesten

  aan bod: al de trompettisten, saxofonisten en drummers die opzij worden geschoven door

  mannelijke muzikanten en moeten vechten om erkenning. Tot op de dag van vandaag blijft

  jazz voornamelijk een man-nenbastion. Reden genoeg om

  enkele all-girl bands eens onder de loep te nemen!

  Op het Palm Springs Festival won The Girls in the Band de

  prijs voor beste documentaire. Nu wordt het voor het eerst

  vertoond in Belgi.

  Un documentaire sur les musiciens de jazz trop souvent oublis: les

  femmes! The Girls in the Band a remport le premier prix au Festival

  de Palm Springs.

  Steve Wante possde une des plus grandes collections de films dans le monde entier. Il a frquent des lgendes comme Duke Ellington et Louis Armstrong. Dans le cadre de Leuven Jazz, il montre quelques de

  ses perles rares au public.

  An interesting American documen-tary about the oft-forgotten women of jazz. The Girls in the Band won the prize for Best Documentary at

  the Palm Springs Festival.

  Steve Wante has one of the largest jazz film collections in the world. Throughout the years he has met

  plenty of the big name artists of the jazz scene such as Duke Ellington and Louis Armstrong. For Leuven

  Jazz he shows some of the rarest and most prized pieces of his collection.

  WO 19 MAART, 20.00 uur & ZA 22 MAART, 17.00 uur ~ CINEMA ZED 17 ~

  KASSA: 7,5/6 (kortingsprijs) TICKETS: WWW.CINEMAZED.BE

  016 320 320

  VAN DO 20 MAART t.e.m. ZO 23 MAART ~ DE BIB LEUVEN 7 ~ TIJDENS DE OPENINGSUREN

  EXTRA OPEN OP ZO 23 MAART, van 13.00 tot 17.00 uur ~ GRATIS

  This British film tells the story of Titus, an Afro-American jazz

  musician who has hit rock bottom, until he is reunited with the daughter he abandoned years ago. A beautiful story of music and redemption that

  was lauded at international film festivals and will now be shown for

  the first time in Belgium.

  En premire absolue pour la Belgi-que: le film Titus narre la dchan-ce dun saxophoniste de jazz cam, qui sera sauv par lamour pour sa

  fille et son saxophone.

  In deze Britse film van Charlie Cattrall met Ron C. Jones in de

  hoofdrol, leer je Titus kennen, een Afro-Amerikaanse jazzmuzikant die aan lager wal is geraakt. Ver

  van huis, kwijnt hij weg en voelt hij zich vervreemd van zijn ware liefde, zijn vintage altsaxofoon. Tot Jessica opduikt, zijn dochter die hij als baby

  achtergelaten heeft.

  Dit prachtverhaal gaat in premire in Belgi. Ontdek zelf waarom precies deze film gese-

  lecteerd werd voor het Raindance Film Festival in Londen en de

  publieksprijs won op het Dinard Film Festival.

  TITUSTHE GIRLS IN THE BANDSteve Wante is een filmverza-

  melaar met een van de grootste collecties jazzfilms ter wereld.

  Tijdens de opbouw van zijn verza-meling bracht zijn passie voor muziek hem in contact met de

  groten der aarde. Duke Ellington, Louis Armstrong en vele anderen heeft hij zelfs persoonlijk gekend.

  Tijdens Leuven Jazz kan je in de Bib Leuven sommige van zijn

  soundies zien: een soort jukebox-films uit de oorlogsjaren met tal

  van gerenommeerde jazzlegendes. Grijp je kans om deze exclusieve

  pareltjes te zien, want Steve Wante stelt zijn collectie slechts zelden tentoon aan het grote publiek.

  JAZZ ON FILM

  EXPO PIETER FANNES

  A must-see: the sketches by illustrator Pieter Fannes are

  living witnesses of only the best jazz concerts.

  Une expo ne pas rater: les dessins de lillustrateur Pieter Fannes sont

  tmoins vibrants des meilleurs concerts de jazz.

  Sinds enkele jaren volgt illustrator Pieter Fannes de jazzfestivals in Belgi met schetsboek en penseel in de aanslag. Gezeten op een stoeltje voor het podium, omringd door tekenmateriaal, probeert hij de muziek op papier te vatten. Hij is gefascineerd door de expressie, bewegingen en concentratie van muzikanten, de sfeer die een goed optreden uit-straalt en de invloed van de muziek op zijn lijnen. Al tekenend wacht hij op het moment dat melodie en ritme de overhand lijken te nemen, en het niet langer de tekenaar is die bepaalt wat op het blad verschijnt, maar de muziek. Bekijk het resultaat op zijn expo Schetsen.

  VAN MA 10 MAART t.e.m. ZA 19 APRIL ~ DE BIB LEUVEN 7 - TIJDENS OPENINGSUREN DE BIB LEUVEN, UITZONDERLIJK OPEN OP ZO 23 MAART

  van 13.00 tot 17.00 uur ~ GRATIS

  P

  iete

  r Fa

  nnes

  E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O E X P O F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M F I L M

  Jos

  L K

  naep

  en

 • T R O T S E S P O N S O R V A N L E U V E N J A Z Z

  In MILE(S)TONES wordt je ondergedompeld in de fascinerende wereld van Ameri-kaanse jazztrompettist Miles Davis. Met zijn avontuurlijke manier van muziek maken als vertrekpunt, nemen zijn gewaagde composities je mee naar de sfeer van opna-mestudios, podia en schildersateliers. Fulco Ottervanger en Simon Segers, van het Gentse jazzensemble De Beren Gieren, en trompettist Bert Bernaerts (Transparant, FroeFroe, Jaune Toujours ) gaan met je mee op reis naar de broeierige, beklijvende wereld van deze ware jazzlegende.

  De 14-jarige Felix Xaba droomt ervan om in de voetsporen van zijn vader te treden als saxofoonspeler. Zijn moeder Lindiwe heeft andere plannen: volgens haar is jazz duivelsmuziek. Maar de jonge Xaba zet door en bereidt zich na vele omwegen voor op een jazzconcert op school. Een absolute feelgood-familiefilm omschreven als Billy Elliot meets Afrikaanse jazz en een terechte winnaar op verschillende internationale filmfestivals. Wees erbij wanneer het voor de eerste keer in Belgi vertoond wordt!

  Wie er een compleet familie-uitje van wil maken, kan vooraf terecht in de foyer voor een heerlijk ontbijt.

  A musical ride across the life of Miles Davis, from

  his paintings and recording studios to the stage of a live concert. A trip full of

  improvisational skills.

  Un voyage musical parcou-rant la vie de Miles Davis, de

  ses peintures et studios la scne dun concert. Une mer-veille pleine dimprovisations!

  MILE(S)TONESZONZO COMPAGNIE

  LEUVEN JAZZ - ARRANGEMENTEN

  ZA 22 MAART, 13.00 & 15.00 uur ~ 30CC/SCHOUWBURG 1 ~ VANAF 6 JAARVVK: 8 KASSA: 10 TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  met Wouter Van Looy (regie en decor), Fulco Ottervanger (piano), Simon Segers (drums) en Bert Bernaerts (trompet)

  in samenwerking met stadsmarketing/toerisme stad Leuven

  organisatie CinemaZED & 30CC

  ZO 23 MAART, 09.30 uur (ontbijt) & 11.00 (film) ~ 30CC/WAGEHUYS 2 ~ VANAF 8 JAARKASSA: 12 (film & ontbijt - max. 60 personen), 5 (enkel film) TICKETS: WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900

  BOEKINGEN (graag 2 weken vooraf)RESERVATIONS (au moins 2 semaines davance)

  BOOKINGS (at least 2 weeks up front)016 272 273 [email protected]

  [email protected]

  FELIX

  Felix est un garon sud-africain qui rve de devenir un musicien de jazz. Ce film a reu plu-sieurs prix aux festivals.

  Une premire pour la Belgique!

  An absolute feelgood movie about a young South African boy aspiring to be a jazz musician. Felix received

  high praise at numerous film festivals. Now shown

  for the first time in Belgium.

  P

  engu

  in F

  ilms

  Dit jaar bieden 30CC en toerisme Leuven twee voorde-lige jazzarrangementen aan, speciaal op maat van alle

  boppers en hipcats.

  Kies voor de CLASSIC of MODERN formule, in variantes de luxe (in driesterrenhotel) of simple (in jeugdherberg), en geniet maximaal van dit unieke jazzfestival. De prijs

  varieert van 53 euro tot 72 euro per persoon, steeds inclusief ontbijt en concertticket(s) met een glaasje cava.

  Alle info op www.leuvenjazz.be.

  Leuven Jazz has two touristic packs on offer. Pick your CLASSIC or MODERN formula, in either de luxe (3 star hotel) or simple version (youth hostel) and enjoy the festi-val to the max! Prices vary from 53 to 72 euro (per person).

  Breakfast and concert tickets (with a glass of cava) are included in the price. All info on www.leuvenjazz.be.

  Leuven Jazz vous offre deux sjours touristiques. Choi-sissez votre formule CLASSIQUE ou MODERNE, dans les variantes de luxe (en htel 3 toiles) ou simple (en

  auberge de jeunesse) et profitez au maximum du festival. Les prix varient de 53 72 euros par personne.

  Le petit-djeuner et les tickets des concerts (avec un verre de cava) sont inclus dans les prix.

  Toute linfo sur www.leuvenjazz.be.

  FA M I L I E - A A N B O D FA M I L I E - A A N B O D FA M I L I E - A A N B O D FA M I L I E - A A N B O D

 • GroteMarkt

  Tiensestraat

  Vanderkelenstraat

  Kapucijnenvoer

  Riddersstraat

  Riddersstraat

  Dirk Boutslaan

  JP Minckelersstraat

  Mechelsestraat

  Diestsestra

  at

  Parijsstraat

  Schapenstraat

  Naamsestraat

  Andreas Vesaliusstraat

  Maria

  eresiastraat

  Martelarenplein

  Bondgenote

  nlaan

  Parkstraat

  Vaartkom

  Vaartstraat

  Brusselsestraat

  Brusselsestraat

  Mechelsestraat

  Muntstraat

  Vlaminge

  nstraat

  Vis-markt

  Ladeuze-plein

  Blijde Inkomststraat

  Hoover-plein

  De Somer-plein

  De Somer-plein

  GroteMarkt

  Tiensestraat

  Vanderkelenstraat

  Kapucijnenvoer

  Dirk Boutslaan

  Mechelsestraat

  Diestsestra

  at

  Parijsstraat

  Schapenstraat

  Naamsestraat

  Andreas Vesaliusstraat

  Maria

  eresiastraat

  Martelarenplein

  Bondgenote

  nlaan

  Parkstraat

  Vaartkom

  Vaartstraat

  Brusselsestraat

  Brusselsestraat

  Mechelsestraat

  Muntstraat

  Vlaminge

  nstraat

  Vis-markt

  Ladeuze-plein

  Blijde Inkomststraat

  Hoover-plein

  JP Minckelersstraat

  1

  114

  7

  5

  8

  15

  16

  9

  2

  10

  12

  14

  3

  13

  17

  6

  1. 30CC/Schouwburg, Bondgenotenlaan 212. 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 633. At The Bebop, Tiensestraat 824. Caf Entrepot, Vaartkom 45. Cirac, Diestsestraat 2196. De Appeltuin, Weldadigheidsstraat 747. De Bib Leuven Tweebronnen, Diestsestraat 498. De Blauwe Kater, Hallengang 19. De Libertad, Muntstraat 28-30

  10. Het Depot, Martelarenplein 1211. Hungaria, Baron dEynattenstraat 612. Kaminsky, Lon Schreursvest 1 (Heverlee)13. M Museum Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 2814. Museum Parkabdij, Abdij van Park 7 (Heverlee)15. Oude Markt16. Rector De Somerplein17. STUK & Cinema ZED, Naamsestraat 96

  V.U

  .: D

  enis

  e V

  ande

  voor

  t, P

  rofe

  ssor

  Van

  Ove

  rstr

  aete

  npl

  ein

  1, 3

  00

  0 L

  euve

  n

  Nie

  t op

  de

  open

  bare

  weg

  goo

  ien

  AU

  B!

  TICKETSDIESTSESTRAAT 49, LEUVEN -

  tenzij anders vermeld

  WWW.LEUVENJAZZ.BE 016 300 900 30CC/TICKETBALIE