Lente blorreke 2015

Click here to load reader

download Lente blorreke 2015

of 16

 • date post

  08-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  1

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Lente blorreke 2015

 • Jaargang 2014 2015 VoorJaar 2015 gratis

  Ht L ifestyLe magaz ine van LonderzeeL en omstreken

  onafHankeLijk 3 -maandeLijks informatiebLad van scouts LonderzeeL

  3

 • Voorwoord

  Wanneer je s ochtends wakker wordt staat de zon al aan de hemel om je te begroeten, onderweg naar school of het werk merk je dat handschoenen blijkbaar toch overbodig zijn, en je lijkt wel te barsten van de energie. Herkenbaar?Dit is het teken dat de LEntE in het land is! En wat betekent dit? Beter weer! Buiten spelen! geen koude tenen! ijsjes halen bij sjarel! Want daar is de lente, daar is de zon! ook wij scouteske mensen kunnen niet anders dan dit seizoen met open armen ontvangen, en hoe! De kleinsten onder ons gaan van 28 tot 29 maart op Lenteweekend, dat zonder twijfel twee dagen vol vreugde en jolijt wordt. De oudere takken schieten dan weer in gang om geld in te zamelen voor hun eigen groepsweekend. al snel zal de paasvakantie naderen, maar niet getreurd, op 19 april kan u lekker komen genieten van een heerlijk ontbijt. En voor de kinderen is er bovendien een spel voorzien!

  Zoals jullie zien barst de leiding van energie na een donkere periode van examens. En met een productief leidingsweekend achter de rug zitten we vol nieuwe plannen!

  Daarnaast willen we nogmaals iedereen bedanken om ons te komen steunen op ons spaans Eetfestijn, het was een groot succes.

  De scoutskas is aangedikt, de batterijen zijn opgeladen en de zon wordt terug onze beste vriend, d perfecte combinatie dus om dit laatste deel van het scoutsjaar in te zetten.

  We vliegen erin, Patat!

  Marrie & Jente

  Colofon

  R e d a C t i eJente Van DorenWillem Dehaes

  V o R m g e V i n gBroos stoffels

  m o d e l l e n C o V e Ralexander WillemsGekleed door ArmaniJente Van DorenGekleed door Yves Saint LaurentJonas CroesGekleed door Hugo Boss

  Een uitgave van Scouts Londerzeel

  www.scoutslonderzeel.beinfo@scoutslonderzeel.behttps://www.facebook.com/scoutslonderzeel

  Burcht 91840 LonderzeelBelgi

 • Dag liefste kapoentjes,

  We zijn er zeker van dat jullie je al steengoed geamuseerd hebben, maar geen paniek het jaar is nog niet voorbij. We hebben nog vele leuke, toffe, grappige spelletjes voor jullie in petto en het wordt alleen maar leuker met het spetterende weer dat in aantocht is.

  Want het is al bijna lente!!!!! Weten jullie wat dat betekend?????? LENTEWEEKEND!!!!!!!!!!!!!!! Eind maart vertrekken jullie op een bangelijk, mega zalig, zot weekend met ons, jullie fantastische leiding! Wij hebben er alvast zin in, jullie toch ook?

  Verbind de cijfers en ontdek wat er jullie dit jaar nog te wachten

  staat

  Groetjes van Lore, Nathan, Isabelle en Diederik

  Veel succes!

 • Dag bollewietersWe hebben er alweer heel wat leuke zondagen op zitten, dankzij jullie! Intussen breekt de lente ook sti-laan aan, en worden de dagen langer en warmer. Hopelijk hebben we de komende zondagen niet te veel last van de maartste buien en de aprilse grillen.Ook het lenteweekend komt eraan, en jullie leiding kijkt er alvast stevig naar uit! En als jullie de komende zondagen braaf zijn, valt er nog een smakelijke verrassing te verdienen. In de rebus kan je ontdekken wat wij bedoelen

 • Lenteweekend 28-29/03/15

  BICKENRACE Daag iemand uit en geraak als eerste op het lenteweekend!

  spelregels:

  = terug naar Op ladder = terugkeren Bert = verboden terrein

  Start !

 • JONGGIVERS MAKEN Beste Ouders

  Zondag 22 maart kan je bij de

  jonggivers heerlijke soep komen drinken.

  Met de winst

  hiervan kunnen wij op

  jonggiverweekend.

  Vorig weekend zijn we ook al in heel Londerzeel verse groentjes van de

  boer gaan verkopen.

 • Minimoefti haalt zwaar uit naar Givers van Scouts Londerzeel

  Zie onderstaande link voor het volledige fragment.

  http://deidealewereld.vier.be/moeftimizer/view/54fdc1cb841b9

 • opgewekte pimpeLmees

  Het afscheid van Victor betekent voor de scouts niet alleen een aderlating aan gratis worst van de Colruyt voor op kamp, maar ook het verlies van een schier onuitputtelijke bron aan creativite-it, even prettig gestoorde als doordachte humor, en natuurlijk tonnen pure, onversneden pret. Zijn Blorrekesontwerpen lieten niemand onaan-geroerd en zijn ontelbare ideen en ingevingen leidden tot menige legendarische (afscheids)verga-dering. al even legendarisch waren Victors volhar-ding om aanwezig te zijn bij het afsluiten van elke vrijdagavond in oDt en bij het uitdoven van de laatste gensters van ieder kampvuur.

  bescHermende kapucijnaap

  Met het vertrek van Maxime verliest de scouts een van zijn meest gedreven en wilskrachtige indivi-duen. De nestor van de leidingsploeg was een ge-waardeerde leider en speelde een voortrekkersrol in elke leidingsploeg waar hij deel van uitmaakte. Daarnaast was hij een enthousiaste debatteerd-er op menig groepsraad, waardoor hij erin slaag-de zijn kennis en zijn ideen om te zetten in concrete acties van de groep, gericht op een betere, duurzamere en milieubewustere scouts. Daarnaast beschikte hij over de nodige dosis humor en relativeringsvermogen.

  afscheidsrubriekEens scout, altijd scout. na het overweldigende succes van de retrotD van vorig jaar kan niemand daar ook maar n seconde aan

  twijfelen. Maar al blijft het scoutshart kloppen zolang men leeft, voor elke scout is de tijd eens rijp om het scoutshemd aan de wilgen te han-gen en een punt te zetten achter een rol als actieve leid(st)er of stammer.

  traditioneel bevat het eerste Blorreke van het nieuwe scoutsjaar een prominent artikel gewijd aan zij die de voor-bije zomer afscheid hebben genomen. Dat artikel is een eerbetoon aan de vertrekkenden, een bedanking voor jaren vol inzet en vriendschap, en een korte schets van wat zij voor de scouts betekenen. Door omstandigheden (waaronder een wissel van de wacht op de Blorrekesredactie) is dat dit jaar niet gebeurd, maar uitstel is hier geen afstel, dus dit jaar verschijnt het afscheids- artikel in het Paasblorreke.

  Pasen is het feest van de verrijzenis, dus met enige dichterlijke overdrijving is deze timing in feite erg toepasselijk. Deze zomer moesten wij afscheid nemen van Victor, Maxime, Hendrik & Jerome. Deze vier heren hebben ontegensprekelijk hun stempel gedrukt op de voorbije scoutsjaren. Wij danken hen voor de tijd en energie die ze gaven aan de scouts: als leider, hoofdleider of stammer bij het organiseren en opvol-gen van de verbouwingen, het verhuur van het lokaal, in het regelen van de financin, als materiaalmeetster, op de redactie van het Blorreke en zoveel meer. Voor dit alles een welgemeende adieu et merci aan het adres van:

 • gepassioneerde coati

  Hendriks vele bijnamen zijn geen toeval maar een logisch resultaat van zijn ongebreidelde enthousi-asme en overgave in al zijn scoutsactiviteiten. of het resultaat van al die inspanning nu succesvol was of niet, Hendriks ongebreidelde enthousiasme leidde tot vele legendarische momenten. Een sjorring aan- spannen met de mond bleek geen beste vondst en kostte Hendrik helaas een tand. Meer succes hadden zijn fantastische optredens op streekbieren en aan het kampvuur. Met het vertrek van Hendrink verli-est de scouts een zwoere beir, een geweldig muzikant, en last but not least een beganigd badmintonner.

  vastberaden indiscHe oLifant

  Het vertrek van Jerome heeft in de eerste plaats dra-matische gevolgen voor het gemiddelde aan borst-haar bij scoute Londerzeel. ook het beir-gehalte van onze scouts krijgt een klap. Daarnaast was Jeromes aanwezigheid in de scouts omringd door zaken die mettertijd een begrip zijn geworden: het pottekes-systeem, Jerres caisse en niet te vergeten zijn trou-we viervoeter norman. Van deze benadigde gitarist werden zowel zijn gitaarspel als de lengte van zijn vingernagels eveneens een begrip.

 • Ik ben Donald Muylle, Al 30 jaar verhuur ik lokalen alsof ze voor mezelf zouden zijn. Sinds 28 februari is de Scouts van Londerzeel officieel gestart met het verhuren van hun lokalen. Op de spiksplinternieuwe site scoutslonderzeel.be kan je op onze verhuurpagina alle nodige informatie vinden. Elke jeugd -of sportvereniging kan hier een reservatie- formulier invullen om onze lokalen te reserveren. Daarna krijgen zij van ons een mail met verdere infor-matie en voorwaarden van reservatie. Op deze pagina vind je eveneens ons huishoudelijk reglement en een voorbeeldcontract. De kalender geeft je dan weer een duidelijk overzicht van de momenten waarop onze lokalen al geboekt zijn. De lokalen zijn te huur aan een hele scherpe prijs. Dit is voor ons een nieuwe bron van inkomsten wat een zeer goede zaak is voor onze werk-ing. Dus ik zou zo zeggen, spread the word!

  Huur Onze lOk alen

 • Voor uw

  JeugdbewegingSportclub

  Vereniging

  M e e r I n f O O p :w w w . S c O u t S l O n d e r z e e l . b e / V e r H u u r

  Gelegen in het rurale domein de burcht te londerzeel

  keuken uitgerust

  voor grote

  groepen

  capaciteit tot 70 personen

  toegankelijk

  voor andersvali

  den

 • Kalender voorjaar 2015maart zondag 15 Vergadering

  zondag 22 Vergadering

  zaterdag 28 & zondag 29 Lenteweekend Kapoenen, Kabouters, akabe & Bevers gewone vergadering Jonggivers en givers

  apriL zondag 5 Paasvakantie (geen vergadering)

  zondag 12 Paasvakantie (geen vergadering)

  zondag 19 Ontbijtactie

  zondag 26 Vergadering

  mei zondag 3 Vergadering

  vrijdag 8 Nieuwjaar 2.0 (Fuif in ODT)

  zondag 10 Vergadering

  zondag 17 Vergadering

  zaterdag 23 BBQ Wedstrijd Logisclub vanaf de week erop heeft de leiding examens dus zal het geen scouts meer zijn. we zien mekaar d