Leef, herfst 2013

20
Bewonersmagazine van Dudok Wonen Herfst 2013 Win een budgetkookboek Bracha Jaëlla woont op stand Buiten koken, de trend dit najaar Mijn droomhuis

description

Bekijk hier de nieuwe editie van Leef, het bewonersmagazine van Dudok Wonen

Transcript of Leef, herfst 2013

Page 1: Leef, herfst 2013

Bewonersmagazine van Dudok Wonen Herfst 2013

Win een budgetkookboek

Bracha Jaëlla woont op stand

Buiten koken, de trend dit najaar

Mijn droomhuis

Page 2: Leef, herfst 2013

2 Leef

Dudok Wonen

Larenseweg 30

1221 CN Hilversum

Betreft: Vraag over schuur bouwen

Beste Dudok Wonen,

Ik woon sinds augustus in de Weberstraat in Hilversum. Ik heb geen schuur in de achtertuin en wil er daarom graag een bouwen. Ik heb gezien dat de buren in mijn straat en het blok achter mij allemaal zelfgebouwde schuren hebben van verschillende afmetingen. Nu wil ik graag weten wat ik hiervoor moet aanvragen en welke schuur ik mag bouwen. Moet ik het alleen aanvragen bij jullie of heb ik ook toestemming nodig van de gemeente?

Vriendelijke groetGwendolyn de Weerd

Ingezonden brief

Beste Gwendolyn,We vinden het belangrijk dat je je woning naar eigen wens kunt inrichten. Volgens de spelregels over zelf aan te brengen voorzieningen (ZAV) heb je inmiddels onze

toestemming ontvangen en hebben we de details over het bouwen van de schuur met je doorgenomen. We wensen je veel klusplezier!

Page 3: Leef, herfst 2013

3Leef

• In dit nummer

10 04

07

1416

04 in de spotlights Ik run een bibliotheek

06 Kort nieuws Bijpraten en column over duurzaamheid

08 wonen en werKen Buurtsuper Attent maakt tijd voor klanten

10 KijKje in het verleden Zwaluwstraat

12 de samenleving dichtbij Leergeld helpt kinderen

13 woontrends Buiten koken

14 verhuisd Wonen als een prinses

16 werK in uitvoering Een droomhuis bouwen

18 vraag het aan dudoK wonen Lege woningen

19 dudoKu Doe mee en win!

20 tips Lekker eten voor weinig

Herfst 2013

Page 4: Leef, herfst 2013

4 Leef

In de spotlights

“Mijn ogen glinsterden bij de gedachte aan een bieb”

Exclusief voor de flatbewonersDe bibliotheek is elke maandag- en woensdagmiddag geopend van 14.00 tot 15.00 uur, speciaal voor de flatbewoners van de Johannes Huslaan.

Na de renovatie van de flat-gebouwen aan de Johannes Huslaan in Hilversum kwam een algemene ruimte leeg te staan. Ada Westerlink (77) zag haar kans schoon: ze runt nu samen met drie medebewoners een bibliotheek voor de twee flats. “Een mooie manier om volwassenen én kinderen te stimuleren tot lezen.”

Bewoners verleiden tot lezen

GliNstErENdE oGENZeven grote kasten bedekken de muren van de ruimte op de eerste verdieping. Netjes gerubriceerd staan streekromans, detectives en kunst-boeken zij aan zij. Ada vertelt: “Vier jaar geleden werd aan de huurders-vereniging gevraagd wat te doen met de leegstaande ruimte. Toen bestuurslid meneer Sipma een bibliotheek opperde, gingen mijn ogen al glinsteren. Als boekenwurm wilde ik me hier graag voor inzetten.”

MEEr dAN duizENd boEkENMet haar voorliefde voor allerlei soorten boeken kan Ada iedereen advies geven. “In de uurtjes dat de

bieb open is, lees ik zelf ook graag uit onze enorme voorraad”, zegt Ada. “Toen bekend werd dat we een bieb gingen realiseren, kregen we van vrienden en familie allerhande boeken. We hebben nu een mooie collectie van zo’n duizend titels.”

VErlEidEN GEEft VoldoENiNG Ada gebruikt elk vrij uurtje om flatbewoners enthousiast te maken. “Ik wil graag nog meer mensen een boek uitlenen. Via foldertjes en via een praatje op de gang probeer ik mensen te verleiden. Als het me lukt, zoals laatst bij twee Marokkaanse buurjongetjes, haal ik daar veel voldoening uit.”

Page 5: Leef, herfst 2013

5Leef

De drie andere enthousiaste vrijwilligers zijn Elly Knol, Tineke Overman en Mattie Rotman.

Page 6: Leef, herfst 2013

6 Leef

Dit najaar start Dudok Wonen met de renovatie in de Hilversumse Lavendel-buurt. De buurt krijgt de oorspronkelij-ke uitstraling terug van 1921, maar met de kwaliteitsstandaard van nu. Bewo-ners mogen zelf kiezen wat zij aan de binnenkant van hun woning laten doen. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken of cv-ketel laten plaatsen. Aan een aantal comfortverbeteringen, zoals het plaat-

sen van openslaande tuindeuren of een cv-ketel, is een huurverhoging verbon-den. Dudok Wonen knapt de buitenkant van de woningen op en brengt de oude stijlkenmerken van de architect Dudok terug. Eerder pakte Dudok Wonen al de Anemonebuurt op dezelfde manier aan. Beide buurten zijn onderdeel van de grootscheepse renovatie in de Bloemenbuurt.

Renovatie Lavendelbuurt

Kort nieuws

We gaan verhuizen! Onze vestiging in Bussum en ons kantoor in Hilversum zijn vanaf maandag 7 oktober te vinden in De Melkfabriek aan de Larenseweg 32 in Hilversum. In verband met de verhuizing zijn we op vrijdag 4 oktober en op maandag 7 oktober tot 13.30 uur gesloten. Vanaf 8 oktober zijn wij dagelijks ge-opend van 09.00 tot 17.00 uur. Wij verwelkomen je graag in ons nieuwe kantoor.

Verhuisbericht

Michiel van baarsen, manager projecten en specialist duurzaam-heid schrijft in zijn column over duurzaamheidsthema’s.

duurzAAM Hout MEt fsC-kEurMErk: EEN suCCEsVErHAAl?

Bossen zijn van levensbelang. We kunnen letterlijk ademen dank-zij onze bossen. In 2006 besloot Dudok Wonen als een van de eerste woningcorporaties alleen nog maar hout uit duurzaam beheerde bos-sen te gebruiken. In deze bossen wordt wel hout gekapt, maar het bos krijgt de tijd om te herstellen voordat opnieuw gekapt wordt. Voor het onderhoud van jouw woning gebruikt Dudok Wonen alleen FSC-hout. En natuurlijk is ook het hout dat gebruikt wordt bij nieuwbouw goedgekeurd door FSC, net als ons papier. Toen wij begon-nen met het toepassen van duur-zaam hout, was dat erg wennen. Er was nauwelijks een aannemer te vinden met een FSC-keurmerk. Dat is nu heel anders. Nederland kleurt letterlijk groen met FSC-goedgekeurde aannemers! En als je goed oplet, zie je ook bij Hema, Blokker, Intratuin, Praxis en steeds meer andere winkels bijna alleen nog maar producten van duur-zaam FSC-hout. Twintig jaar na de oprichting van FSC wordt 1.855.200 km2 bos duurzaam beheerd. Dat is maar liefst vijftig keer de opper-vlakte van Nederland. Hoezo een succesverhaal?!

De komende periode gaat iedereen in Nederland over op IBAN, het langere internationale rekening-nummer. IBAN bestaat uit je huidige rekeningnummer plus een aantal toevoegingen. Dudok Wonen zet je rekeningnummer automatisch om naar het IBAN-nummer. Je hoeft hier dus niets aan te doen. Aan het moment van afschrijven verandert ook niets. Als je per acceptgiro betaalt, krijg

je vanaf december van ons een IBAN-acceptgirokaart. Heb je ons gemachtigd het bedrag automatisch van je rekening af te schrijven? Dan wordt vanaf november 2013 een machtigingskenmerk vermeld op je bankafschrift. Dit kenmerk verwijst naar de machtiging die je aan Dudok Wonen hebt afgegeven.

Wil je meer weten over IBAN? Kijk dan op de site: www.overopiban.nl.

IBAN-rekeningnummer: wat is dat?

Column

Page 7: Leef, herfst 2013

7Leef

Het zoeken naar een sociale huurwoning wordt gemakke-lijker en vooral persoonlijker via WoningNet. De gezamen-lijke woningcorporaties in de Gooi en Vechtstreek lanceren eind september de vernieuwde website www.woningnetgooien-vechtstreek.nl. Nieuw is onder andere dat er dagelijks actueel woningaanbod verschijnt. Ook krijg je direct inzicht in je slaag-kans en zie je het woningaanbod dat bij je woonwensen past.

Als een echte kasteelschutter met een boog schieten, de taptoe leren blazen of ‘ten aanval’ trommelen… Met deze en nog veel andere activiteiten kregen bezoekers tijdens de klantendag van Dudok Wonen een blik in het roem-ruchte verleden van de Vesting Naar-den. We kijken terug op een geslaagde klantendag. De laatste, want we zijn genoodzaakt om kritisch naar ons sponsorbeleid te kijken. Na acht jaar stoppen we met de sponsoring van het Vestingmuseum. Niettemin dragen we het museum een warm hart toe en vinden we het belangrijk dat dit mooie erfgoed blijft bestaan.

woning zoeken via woningnet

Geslaagde klantendag

Het laatste nieuws van Dudok Wonen vind je op www.dudokwonen.nl

Met deze vrolijke foto is Eduard Metz winnaar gewor-den van de fotowedstrijd. “Op een mooie warme dag waren deze dames een auto aan het wassen. Dat is voor mij echt zonnig Gooi.” Gefeliciteerd Eduard, de dinerbon is voor jou. Op de tweede plaats kwam deze prachtige foto gemaakt bij het Naardermeer van Kevin van de Merve. Goed gedaan!

Woondienstencentrum de Egelantier opende begin dit jaar zijn deuren. Dit najaar start de bouw van de laatste 86 aanleunwoningen door Heijmans Woningbouw. In het najaar van 2014 is de Egelantier echt helemaal af.

De Egelantier bouwt verder

Mooiste zomerfoto’s

Marco Welker: “Met dank aan dudokwonen gezellig een middagje naar het Vestingmuseum in Naarden geweest.”

Page 8: Leef, herfst 2013

8 Leef

Wonen en werken

de boodschappen in huis, maar de koffie vergeten? Eén tele-foontje naar de buurtsuper en het wordt nagebracht. En in de winkel is altijd tijd voor een praatje. buurtsuper Attent is een bijzondere supermarkt: cliënten van zorgorganisatie sherpa runnen de winkel. dudok Wonen maakte de win-kel mede mogelijk. We vroegen bedrijfsleider Henk blankestein hoe het met de winkel gaat.

We hebben hier geen haast

GEMotiVEErdE MEdEWErkErsIn 2008 opende buurtsuper Attent in het Hilversumse Liebergen zijn deu-ren. Om de winkel mogelijk te maken verhuurt Dudok Wonen het pand met korting. In de winkel werken zo’n vijftien mensen met een beperking. Medewerkers van Sherpa onder- steunen hen tijdens het werk. Henk Blankenstein is sinds het begin be-drijfsleider bij Attent: “Beter per-soneel kun je je niet wensen. Onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd en klantvriendelijk. Ze houden de deur open voor klanten, brengen boodschappen naar de auto. Dat vind je niet zo snel bij een andere winkel.”

zElfVErtrouWENSherpa ondersteunt mensen met een beperking. Henk Blankenstein: “Via Sherpa bieden we werk aan mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een beperking die terug-

keren op de arbeidsmarkt.” Mede-werkers zijn trots dat ze werken bij de buurtsuper. “Het geeft zelfvertrouwen: ze hebben een echte baan. En ook de buurt is er heel blij mee. We horen vaak van bewoners: ‘Bij jullie in de winkel is er zo’n ontspannen sfeer.’“

tiJd Voor dE klANtENBuurtbewoners waren dolblij toen Attent 4,5 jaar geleden haar deuren opende. “Er was een paar jaar geen winkel geweest in de buurt. Vooral voor ouderen was dat erg.” In het begin moesten mensen even wennen aan het personeel. Bijvoorbeeld als ze wat langer in de rij moesten staan. “Maar dat wende snel”, vertelt Blankenstein. “Mensen weten inmiddels: hier moet je

geen haast hebben. Het mooie is echter dat dit juist wordt gewaardeerd. Wij maken tijd voor onze klanten.” Schertsend: “We weten bijna álles van de buurtbewoners.”

“Medewerkers zijn trots dat ze werken bij de buurtsuper”

Page 9: Leef, herfst 2013

9Leef

Mw. van tol:

“Ik kom hier iedere dag”

spECiAAl Voor dE lEzErs VAN lEEf! Tegen inlevering van deze bon ontvang je 10 % korting op diverse spar producten:

• 1 blik soep naar keuze• 1 pot 720 gr. groente naar keuze • 1 pak toiletpapier 2 laags 12 rollen• 1 pak chocolade biscuits melk of puur• 1 pak macaroni, spaghetti, bami of nasi mix• 1 pak koffiemelk 500 ml• 1 pak koffie 250 gram• 1 zak paprika of naturel chips D

eze

bon

is g

eldi

g to

t 15

okto

ber

2013

Min

ckel

erss

traa

t 43

dhr. en mw. van Alfen:

“ We bezoeken de supermarkt altijd

samen”

Mw. van den bosch-de Graaff:

“Nieuwtjes worden hier uitgewisseld”

sabine roos en isabel Creemers: “ Op woensdag mag Isabel tussen de middag een lekker broodje uitzoeken”

ramona koster: “ Fijne openingstijden en heel aardig personeel”

Mw. fokker: “ Een heerlijke supermarkt, ik woon in de Daltonstraat en dat is heel dichtbij”

Page 10: Leef, herfst 2013

10 Leef

Kijkje in het verleden: Zwaluwstraat

ZwaluwstraattypisCH dudokZachtgele vensters en typische raam-stijlen: de Hilversumse Zwaluwstraat is weer in oude Dudok-glorie hersteld. Zo ook nummer zes, het huis van Roe-landa Posthumus. “Ik ben trots op mijn Dudok-woning, vooral op mijn heerlijke achtertuin van 45 m2. Het schijnt dat Dudok vond dat iedereen recht had op een moestuin. Een opvatting waar ik nu de vruchten van pluk!” lacht ze.

prECiEs op MAAtVroeger werd de Zwaluwstraat bewoond door grote gezinnen. “Dat moet in mijn huis wel krap zijn geweest”, zegt Roelanda. “Maar voor mij en mijn kat Selie is de wo-ning precies groot genoeg.”

Page 11: Leef, herfst 2013

11Leef

Met bijzondere dank aan mevrouw van ‘t Hoff-Kalkman voor het beschikbaar stellen van de oude foto.

Page 12: Leef, herfst 2013

12 Leef

tijdens een huisbezoek waar behoefte aan is en welke subsidiemiddelen het gezin eerst kan benutten. Onze hulp is vervolgens rechtstreeks gericht op het kind: we betalen contributie of gaan samen sportkleren kopen.”

lokAlE GiftENHet geld om de kinderen mee te helpen komt van lokale donateurs. “Rotary Club Hilversum, Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen en het Skanfonds hebben ons aan een mooi startbedrag geholpen. Daarnaast zijn we ontzettend blij met bijdragen uit bijvoorbeeld een benefietconcert of de 2Charity Run. Dankzij deze en andere giften kunnen we de komende jaren hopelijk veel kinderen ondersteunen.”

De samenleving dichtbij

Muziekles, schoolreisje of een fiets: voor kinde-ren uit gezinnen met minimale financiële mid-delen zijn dit geen vanzelfsprekend extraatjes. “stichting leergeld Hilversum Wijdemeren zorgt ervoor dat ook deze kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes”, vertelt bestuurslid Mariska brinkers.

pErsooNliJkE oNtWikkEliNG“Voor kinderen is het belangrijk dat ze zich kunnen ontwikkelen”, zegt Mariska. “Bijvoorbeeld door bin-nen- en buitenschoolse activiteiten te volgen. Als het nodig is, springen we daarvoor financieel bij. Sinds de officiële start van de stichting in april 2013 hebben we al kinderen uit vijftien gezinnen geholpen met onder meer zwemles, schoolreisjes en een aangepaste fiets.”

sportklErENLeergeld is een landelijke stichting met lokale afdelingen. “Wij richten ons in eerste instantie op gezinnen uit Hilversum en Wijdemeren”, legt Mariska uit. “Een vrijwilliger bekijkt

“Alle kinderen mogen meedoen!”

Leergeld Hilversum WijdemerenKinderen ondersteunen in hun ontwikkeling

Wil je een beroep doen op Leergeld? Of wil je de stichting steunen als donateur of vrijwilliger? Kijk op www.leergeldhw.nl voor meer informatie.

Page 13: Leef, herfst 2013

13Leef

Woontrends

Koken tussen de herfstbladerenbuiten koken is hot, en niet alleen in de zomer. ook op een mooie herfstdag is het heerlijk om in de frisse buitenlucht met vrienden en familie te genieten van de geur en warmte van de barbecue. We vroegen familiebedrijf oldenhof naar de trend van dit najaar.

buitENkEukENTuinkamers, terrassen: steeds meer mensen zien de tuin als een onderdeel van hun woning. Logisch dus dat ook buiten koken steeds populairder wordt. Dat gaat verder dan een paar ham-burgers, worstjes of kipspiesjes op de plaat leggen. De nieuwste barbecues zijn complete buitenkeukens waarmee je de meest uiteenlopende maaltijden kunt bereiden.

stAMppot MEt GEGrildE biEfstukZo is het met de Big Green Egg barbe-cue bijvoorbeeld mogelijk om behalve te garen ook vlees en vis te roken. Daarnaast bereikt de barbecue zeer hoge temperaturen, waardoor je er zelfs brood en pizza mee kunt bakken. Liever toch een stukje vlees van de grill? Denk dan in de winter eens aan een biefstukje of een sukadelapje. Lekker voor bij de stamppot.

WArM EN drooGBij het buiten koken is goed weer fijn, maar zeker geen vereiste. Zorg gewoon dat je buitenkeuken overdekt staat, bijvoorbeeld onder een veranda waar jij en je gasten warm en droog zitten. Met wat kaarsjes, olielampjes en een vuurkorf maak je het behaaglijk én gezellig. Eet smakelijk!

Ook dit najaar kook je buiten!

Win een

pizzasteen!

Met een Emile Henry Pizzasteen bak je de lekkerste

pizza’s op je eigen barbecue. Van Kookwinkel Oldenhof

mogen wij er een verloten. Winnen? Mail naar

[email protected] of stuur de redactie een kaartje.

Meer weten over de Big Green Egg barbecue? Kijk dan

op www.kookwinkel.nl of breng een bezoek aan

kookwinkel Oldenhof in Hilversum.

Page 14: Leef, herfst 2013

14 Leef

Verhuisd

bracha Jaëlla bodamèr (24) geniet van het bruisende hart van Hilversum, in haar gloednieuwe tweekamerap-partement in de Witte prinses. Maar ook de rust pakt ze mee op haar hooggelegen dak-terras. sinds maart woont zij op de bovenste verdieping van het jongerencomplex. “leuke clubs, kroegjes: alles in het centrum is binnen handbereik.”

Wonen als een prinses

NAAst dE VorstiNVan haar eerste appartement in de bedrijvige Gijsbrecht van Amstel-straat verhuisde Bracha Jaëlla naar het complex midden in het centrum. Pal naast poppodium de Vorstin, een leuke ‘buurvrouw’. “Om te ontspan-nen na een drukke week als verpleeg-kundige – met een specialisatie in de anesthesie – ga ik graag stappen. Maar ook paardrijden en wedstrijd-bowlen zijn favoriet.”

GENiEtEN VAN HEt dAktErrAsDe appartementen in de Witte Prinses worden verhuurd aan jon-geren tot dertig jaar. “Erg gezellig”,

vertelt ze. “Via Facebook worden regelmatig bewonersborrels georga-niseerd.” Ook Bracha Jaëlla heeft haar medebewoners al over de vloer gehad. “Mijn riante dakterras van 16 m2 is perfect om te borrelen bij de vuurkorf of om te relaxen in de hangmat.”

zoMErs stEiGErHoutSteigerhout, wittinten en landelijke meubels: de zomerse sfeer van het dakterras heeft Bracha Jaëlla ook bínnen doorgevoerd. “Wel met een zachtbruine muur, als afwisseling”, vertelt ze. “Het is een rustige plek, terwijl je midden in de stad woont. Ideaal voor de komende jaren.”

“Een heerlijke plek, midden in hartje Hilversum”

Page 15: Leef, herfst 2013

15Leef

Warme sfeer met lichte tinten

Hier kun je echt tot rust komen

Genieten van het uitzicht

Page 16: Leef, herfst 2013

16 Leef

Projecten

Een woning laten bouwen geheel naar eigen wens en smaak. Wie fantaseert daar nu niet over? Voor negen huurders van dudok Wonen kwam deze droom uit. zij realiseerden hun droomhuis op eigen grond in Almere. Via kopen naar Wens (toen sociale koop genoemd) was dit een be-taalbare optie. Erik Walrecht en Willem fokker startten in 2008 met de plannen voor hun woning in het Homeruskwartier. zij blikken terug op een spannende tijd.

Als eerste aan de slag

Eigen droomhuis bouwen

Willem en zijn vrouw waren in 2009 de eerste bewoners die in het Homeruskwartier gingen bouwen. “Dit was zo’n mooie kans om te kopen én te bouwen. We wilden niet langer wachten. Het huis is dan ook prachtig geworden. We hebben wel één ding ge-leerd: begin op een bouwplaats nooit als eerste! Je hebt namelijk jarenlang te maken met een grote zandbak. Sinds kort is er gelukkig een weg aan-gelegd. Door de crisis hebben we nog wel vier lege kavels om ons heen.”

positiEVE ErVAriNG“Begrijp me niet verkeerd: ik heb hier totaal geen spijt van. We hebben ons droomhuis gerealiseerd. Met ruimte

voor onze kinderen: onze zoon heeft bijvoorbeeld op zolder zijn eigen ap-partement. En als over een aantal jaar het winkelcentrum aan het einde van de straat is gebouwd, hebben we over voorzieningen niet te klagen. We wonen hier voor de lange termijn.”

“Een prachtige kans om te kopen én te bouwen”

Page 17: Leef, herfst 2013

17Leef

Lange adem levert hoogstandje op

Erik werd door een brief van Dudok Wonen op het idee gebracht te gaan bouwen. “Waarschijnlijk was ik blijven huren, maar door de voordelige koop-constructie was mijn eigen woning nu binnen handbereik. Het is een lichte, ruime woning geworden, met de vide die ik graag wilde. Ik woon hier nu twee jaar, maar ben vijf jaar geleden gestart met de bouwplannen. Het bouwen van een eigen huis heeft wel wat voeten in de aarde gehad.”

GroEipotENtiE“Na de eerste schets door het teken-bureau was de vergunning in eerste instantie afgekeurd. En de zoektocht naar een goede betaalbare aan-nemer bleek lastig. Het was een

traject van de lange adem. Geluk-kig verliep de uiteindelijke bouw voorspoedig. Ik ben nog niet klaar: onlangs heb ik de badkamer luxer uitgevoerd én heb ik een extra ver-dieping laten plaatsen. Heerlijk om mijn huis en de wijk eromheen te zien groeien.”

“Ik heb mijn wens gerealiseerd: een vide”

Page 18: Leef, herfst 2013

18 Leef

Aan Dudok

• Vraag het aan Dudok Wonen

HEb JiJ EEN VrAAG?Laat het ons weten.Mail naar [email protected] of bel met de redactie van Leef: (035) 646 16 00.

Waarom staan huizen leeg?

Hoe zit het met te koop staande huizen?

Dudok Wonen verkoopt voormalige huurwoningen met het betaalbare koopproduct Koop Goedkoop. Hiermee bieden we mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning de kans om een woning te kopen. Het duurt even voordat een huis verkocht is. Maar heeft een huis na zes maanden nog geen nieuwe eigenaar? Dan gaan we de woning weer verhuren.

Hoe komt het dat huizen leegstaan?

Hoewel we leegstand zo veel mogelijk willen beperken, ontkomen we er soms niet aan dat een huis een tijdje leeg staat. Dit kan verschil-lende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat een huis gerenoveerd wordt of het te koop staat.

Staan er ook garages leeg?

Wij verhuren ook garages in het Gooi. Het komt voor dat een huurder opzegt en we nog geen nieuwe huurder hebben. In zo’n geval staat een garage een tijdje leeg.

Wie past er op een leeg huis?

Duurt het nog een tijdje voordat een renovatieproject start? En zijn de lege woningen nog geschikt voor bewoning? Dan verhuren we die tijdelijk aan jonge mensen zonder kinderen. Op die ma-nier helpen we jongeren en willen we de buurt levendig en netjes houden.

in deze rubriek geven we antwoord op veelgestelde vragen. deze keer behandelen we vragen over leegstand. Waarom staan huizen leeg?

tip!Heb je interesse in een tijdelijke huurwoning of een garage in het Gooi? Neem eens een kijkje op onze website www.dudokwonen.nl. Je vindt daar het aanbod tijdelijke huurwoningen en garages.

Page 19: Leef, herfst 2013

19Leef

Dudoku

Contact

dudok WonenLarenseweg 32Postbus 18541200 BW Hilversum(035) 646 16 00E-mail: [email protected]: www.dudokwonen.nlOpen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur

reparatieverzoekE-mail: [email protected] (035) 646 16 00 fax: (035) 646 16 82buiten kantoortijden: (070) 311 03 21

Huurders belangen Vereniging van dudok WonenLupinestraat 331214 GC Hilversum(035) 647 08 25Website: www.hbv-dudok-wonen.nlE-mail: [email protected]

GeschillenadviescommissiePostbus 24111200 CK HilversumE-mail: [email protected]

Je vindt ons ook op

Storingen

Cv-installatiesBonarius: (020) 407 49 49

liftstoringenMO 2: (0800) 860 08 60 Of het nummer dat bij de lift staat.

rioolontstoppingen Teeuwissen rioolontstopping: (035) 525 23 19

Geiserstoring huurgeiserGasservice ’t Gooi: (035) 624 22 42

DudokuIn elke rij (horizontaal en verticaal) en in elk blok moeten de cijfers 1 tot en met 9 komen te staan. Elk cijfer mag per rij of blok maar één keer voorkomen.

doe mee en win!Stuur de cijfers in de gele regel, samen met je naam en adres, naar de redactie van Leef, Postbus 1854, 1200 BW Hilversum. Of mail naar [email protected]. Je inzending moet vóór 31 oktober bij ons binnenkomen. Twee inzenders van de juiste cijferreeks ontvangen een cadeaubon van € 25,-.

Uit de inzenders van de Dudoku van de vorige keer zijn twee winnaars geselecteerd. Rob van Loon en Wies Klarenbeek hebben de cheque inmiddels ontvangen.

Colofonredactie: Dudok Wonen teksten: Point to Point Communicatie Vormgeving: Boomerang Content fotografie: Eye 2 Design drukwerk: Drukkerij Goos redactieadres: Postbus 1854, 1200 BW Hilversum t.a.v. Redactie Leef E-mailadres: [email protected]

Leef is het gratis bewonersmagazine van wooncorporatie Dudok Wonen. Het magazine verschijnt ieder kwartaal in een oplage van 8.500 exempla-ren. Dudok Wonen is een Gooise wooncorporatie. We bieden betaalbare woonruimte aan ruim 8.000 huishoudens in Naarden, Bussum en Hilversum. Dudok Wonen streeft bij de productie van dit magazine uiterste zorgvuldigheid na. De uitgever aanvaardt echter geen aansprakelijkheid voor onjuist-heden in dit magazine. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen en/of gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

Winnaars gefeliciteerd! De winnaar van het prachtige schilderij van kunstenaar Appie is: Mo-nique Langezaal uit Hilversum. Sylvia van Ravenzwaaij en Adri van Kooten uit Bussum hebben de workshop portret tekenen gewonnen. We feliciteren ook de winnaars van de vlinderhuisjes en de toe-gangskaarten voor het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Page 20: Leef, herfst 2013

Tips

FOtOWEDStrIJDOok in de herfst starten we weer een fotowedstrijd. Dit keer met als thema ‘kleurrijk’. Het thema mag je ruim invullen, maar we willen wel graag horen waar-om, waar en wanneer je de foto hebt genomen. Een jury kiest uit alle inzendingen een winnaar. De mooiste foto plaatsen we in de wintereditie van Leef en de winnaar ontvangt een dinerbon. Mail je foto vóór 31 oktober naar [email protected].

Kippenvleugeltjes met asperges of een aubergineschotel: lekker eten hoeft niet duur te zijn. Dat weet Merlien Welzijn als geen ander. Ze is initiatief-nemer van Bijstandsgerechten.nl, een marktplaats voor gerechten van en voor mensen die rondkomen van een klein budget. Naast de succesvolle website verschijnt er deze maand een budgetkookboek met veertig goedkope gerechten.

“Het lijkt moeilijk om voor € 5,- een goede maaltijd op tafel te zetten”, vertelt Merlien. “Maar door slim in te kopen en bijvoorbeeld te experimen-teren met kruiden kun je veel kanten op.” Haar inspiratie haalt ze uit haar eigen jeugd. “Wij hadden thuis ook niet veel te besteden. Toch zorgde mijn vader ervoor dat het avondeten altijd lekker én gezellig was.”

Win een budgetkookboekBenieuwd naar de slimme recepten van Merlien? Onder de lezers van Leef verloten we drie budgetkookboeken. Mail naar [email protected] of stuur vóór 31 oktober een kaartje naar de redactie van Leef.

oVErHEErliJkE bAMiAlvast zin in een voorproefje? Deze bami is voor 2 volwassenen en 2 kinderen en kost € 4,68.

smaakmakers en ingrediëntenZout, peper, 1 bouillonblokje, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels zoete ketjap• 250 gram mie: € 0,55• 1 stukje kippenborstfilet: € 1,70• 1 prei: € 0,50• stronk Paksoi: € 1,19• 1/2 ui: € 0,20• 1 tomaat: € 0,14• 2 eieren: € 0,40

bereidingswijze en tijd• 17.00 snijd de kipfilet in dunne repen• 17.05 pel en snipper de ui• 17.10 was en snijd de de prei en paksoi in dunne ringen/stukken• 17.15 was en snijd de tomaat in kleine blokjes• 17.19 zet een grote pan warm water op, voeg de laurierblaadjes

en 1 eetlepel zout toe. Doe de deksel op de pan• 17.20 fruit de ui onder regelmatig omscheppen tot die glazig is• 17.23 voeg een snufje peper, een snufje zout, ketjap, tomaat en

kipfilet toe en schep het mengsel op hoog vuur om tot het vruchtvlees van de tomaat verdwenen is en het rode velletje opkrult

• 17.33 zet het vuur laag zodat je de handen vrij hebt om de mie te bereiden volgens de aanwijzing op de verpakking

• 17.34 doe de mie in de pan met kokend water• 17.35 kluts 2 eieren in een kommetje, voeg een snufje zout toe• 17.37 bak de eieren aan beide kanten gaar en bruin• 17.41 giet de mie af• 17.42 snijd de gebakken eieren in repen• 17.50 zet het vuur weer hoog en schep met 2 vorken de mie en de paksoi

door het mengsel met kip• 17.55 zet het vuur helemaal uit en voeg de prei en gebakken eieren toe• 18.00 eet smakelijk!

Lekker eten voor nog geen vijf euro

Foto

- B

rend

a B

rouw

er