Lebowski Publishers - Najaar 2014

20
Lebowski Publishers Najaar 2014

description

De najaarsaanbieding van Lebowski Publishers.

Transcript of Lebowski Publishers - Najaar 2014

Page 1: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Lebowski Publishers

Najaar 2014

Page 2: Lebowski Publishers - Najaar 2014

De zes levens van Sophie Sarah Meuleman

verschijnt februari 2015

Spannend, ontroerend, intelligent: De zes levens van Sophie is een roman die zindert van de ambitie en de suspense.

Sarah Meuleman neemt de lezer mee op een opwindende tocht die leidt van het Vlaamse platteland naar New York, van de Witte Marsen in België naar het Engeland van de Eerste Wereldoorlog.

Hannah en Sophie zijn twaalf en delen alles met elkaar. Als ze op een avond na een feest een nachtwandeling maken in de bossen, verdwijnt Sophie. Achttien jaar later woont Hannah in New York en schrijft societycolumns voor een groot modeblad. Ze besluit het roer om te gooien en een biografie te maken over beroemde vrouwelijke schrijvers wier levens opvallende parallellen vertonen – Agatha Christie, Barbara Follett, Virginia Woolf. Haar zoektocht naar de vrouwen roept vragen op die ze lang heeft verborgen: wat is er die nacht gebeurd met Sophie? Waarom heeft ze haar destijds laten gaan? Wat weet Hannah?

Page 3: Lebowski Publishers - Najaar 2014

FactotumCharles Bukowski

verschijnt oktober 2014

Een van zijn beste romans en een uitstekende introductie tot de van alcohol, seks en cynisme doordrenkte wereld van Charles Bukowski.

Met een voorwoord van Thomas Heerma van Voss.

In Factotum volgen we de omzwervingen van de jonge aspirant-schrijver Henry Chinaski die lusteloos van de ene baan in de andere rolt. Zijn lamlendige bestaan is een eindeloze opeenvolging van zielige hoeren, smerige kamers, sombere omhelzingen en dronken vechtpartijen. En altijd is er de zoektocht naar de volgende fles.

Page 4: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Aantekeningen van een vieze oude manCharles Bukowski

verschijnt oktober 2014

Aanvankelijk gepubliceerd als een reeks artikelen in underground kranten en tijdschriften, maar in 1969 verzameld in een van zijn eerste verhalenbundels.

Met een voorwoord van Jaap Boots.

Eerlijk, onbehouwen en met rauwe humor vertelt Bukowski over de gebeurtenissen in zijn eigen leven, waarin zijn overmatige drankgebruik altijd een hoofdrol lijkt te spelen.

Page 5: Lebowski Publishers - Najaar 2014

De laatste nacht van de aardeCharles Bukowski

verschijnt oktober 2014

Laatste nog bij leven verschenen poëziebundel en algemeen beschouwd als een van zijn beste en meest evenwichtige verzamelingen.

Hét bewijs van zijn poëtische vakmanschap.

Bukowski op leeftijd, niet louter meer schrijvend over alcohol, bars en renbanen, maar ook op kalme en soms zelfs tedere manier reflecterend op leven en dood, oude vrienden, collega’s, geliefden, literatuur en klassieke muziek.

Page 6: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Hallo, muurErik Jan Harmens

verschijnt november 2014

Een man praat tegen een muur over de jaren die achter hem liggen.

Jaren waarin hij een burnout kreeg, een echtscheiding doormaakte, een vader en een aantal beste vrienden zag overlijden én een geloofwaardig antwoord moest vinden op een alcoholverslaving.

Hallo, muur is een eerlijk, ontroerend en ook grappig verslag over dwalen, falen en blijven ademhalen, en een hart onder de riem voor mensen die een nieuw leven proberen op te bouwen nadat ze de bodem hebben bereikt.

Page 7: Lebowski Publishers - Najaar 2014

RummelplatzWerner Bräunig

verschijnt november 2014

Rummelplatz is een sensationele roman over een fictief dorp in de DDR, waar de mijnbouwmaatschappij Wismut uranium delft voor de Sovjet-Unie.

Het zware, maar goedbetaalde werk trekt een bont gezelschap van buitenbeentjes, oorlogsveteranen en gelukzoekers.

Vertier vinden de mijnwerkers op de kermis en in de kroeg, waar wordt gezopen en gevochten, gewanhoopt en gehoopt. Rummelplatz gaat over het cynisme en de illusies van jonge mensen die in het verdeelde Duitsland van vlak na de oorlog hun draai proberen te vinden.

Page 8: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Juliette. Een liefde in snapshotsThé Lau

verschijnt september 2014

Robbie Morris wil weg uit het kunstenaarsdorp Bergen, dat leeft op roddel, achterklap en jaloezie.

Op een feest ontmoet hij de oogverblindende fotografe Juliette. Samen trekken ze naar Amsterdam, waar Robbie als tekenaar gaat werken voor de grootste krant van Nederland, onder de hoede van de flamboyante verslaggever Berkhout. Eindelijk leeft Robbie het leven zoals hij dat zich altijd droomde. Maar de verlokkingen van dat leven blijken ook een keerzijde te hebben. Juliette is een bitterzoete coming of age-roman over het verlangen naar iets groters, en de prijs die je daarvoor betaalt.

Page 9: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Het oeuvre van Thé Lau

Verschenen juni 2014

Page 10: Lebowski Publishers - Najaar 2014

KeefmanJan Arends

verschijnt november 2014

Klassieke verhalenbundel uit 1972 waarin mensen centraal staan die bewegen aan de zelfkant van de maatschappij: de psychiatrische patiënt, de mensenschuwe, de schlemiel.

Met een voorwoord van Inez van Dullemen

Het hartverscheurende titelverhaal waarin een bewoner van een psychiatrische inrichting een bijtende tirade houdt tegen zijn psychiater, die begint met een van de beroemdste regels uit de Nederlandse literatuur: ‘Vriend, hoe vaak heb ik je al niet gezegd dat ik mij geheel wil inzetten voor de psychiatrisch gestoorde mens. En dan zit jij maar te lullen en met je hand over je kin te wrijven. Dat is zeker een tik van je?’ Verder bevat Keefman o.a. de evergreens ‘Vrijgezel op kamers’ en ‘De weldoener’.

Page 11: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Ik had een strohoed en een wandelstokJan Arends

verschijnt november 2014

Korte, absurdistische, sterk autobiografische verhalen

Met een voorwoord van Maartje Wortel

– een vrouw van stand probeert een man in dienst te nemen als huisknecht; een ander trouwt met een vrouw met twee baarmoeders; een derde vertelt de geschiedenis van zijn moeder die te vondeling werd gelegd. Tragisch, moedig tegen beter weten in, wonderschoon: ‘Ik heb het licht meegenomen van kapotte straatlantaarns en daar droom ik bij. Daar blijf ik bij dromen tot ik het weet. Wat weet? Dat weet ik niet.’

Page 12: Lebowski Publishers - Najaar 2014

LunchpauzegedichtenJan Arends

verschijnt november 2014

Op de avond van 21 januari 1974 sprong Jan Arends uit het raam van zijn eenpersoonsappartement in Amsterdam.

Met een voorwoord van Menno Wigman

Op diezelfde dag verscheen zijn debuutbundel Lunchpauzegedichten, vol grillige, donkere maar ook wrang-geestige poëzie, in een voor die tijd vooruitstrevende, zeer specifieke vorm.

Page 13: Lebowski Publishers - Najaar 2014

RoofbloemJan Arends

verschijnt november 2014

‘Je begint met te zeggen dat je een dichter bent en dan ga je steeds meer d’rin geloven en op een gegeven moment moet je ook wat schrijven.

Dus daar kom je dan niet onderuit hè.’

De gedichten van Jan Arends zijn luchtig, vanzelfsprekend en angstaanjagend ineen. Roofbloem is een ijzersterke keuze uit Arends’ poëzie, die nog niets aan zeggingskracht verloren heeft.

Samengesteld en ingeleid door Arie Boomsma

Page 14: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Angst voor de winter – biografie Jan ArendsNico Keuning

verschijnt november 2014

Niemand kon zo mager praten met de taal als Jan Arends (1925-1974).

Titels als Keefman en Lunchpauzegedichten staan nog steeds hoog aangeschreven in de Nederlandse literatuur.

In 2003 verscheen van deze dichter, schrijver, psychiatrisch patiënt en huisknecht de biografie Angst voor de winter, van neerlandicus Nico Keuning. In de elf jaar na publicatie zijn er opmerkelijke nieuwe feiten aan het licht gekomen, waaronder een onthullende brief en de kennismaking met de mysterieuze vriendin, die een herziene uitgave rechtvaardigen.

Page 15: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Huwelijkse voorwaardenMaan Leo

verschijnt november 2014

De 52-jarige Ian trouwt de veel jongere, ravissante schrijfster Maan, wier romandebuut vol erotische avonturen een bescheiden bestseller was.

Al snel vertoont het huwelijksleven enkele forse barsten. Als Ian thuis een vreemde latex handschoen aantreft, begint hij zich af te vragen of Maans fetishfantasieën niet alleen louter in haar verbeelding bestaan. Tijdens zijn verbeten zoektocht naar bdsm-meester Gomor vindt Ian zichzelf terug in de behandelstoel van een beruchte lokale tandarts, en op een andere duistere plek waar hij liever niet had willen zijn…

Page 16: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Wat behouden blijftWallace Stegner

verschijnt februari 2015

Hartverscheurende roman over de levenslange vriendschap tussen twee echtparen, geschreven in een stijl die herinneringen oproept aan het werk van John Williams.

Een diep ontroerende roman over het leven van vier ‘gewone’ mensen en hoe ze omgaan met alledaagse gebeurtenissen en tragedies. Hun vriendschap bestrijkt vele decennia en wordt onder invloed van liefde, obsessies en conflicten steeds complexer. Wat behouden blijft is een roman die uitblinkt in ‘stil realisme’ en een diep mededogen, waaruit de levenswijsheid blijkt van de auteur, die het boek op 78-jarige leeftijd schreef – zijn laatste boek.

Page 17: Lebowski Publishers - Najaar 2014

OorlogJochen Rausch

verschijnt oktober 2014

Meeslepende en intense roman over een man die zich terugtrekt op een berg nadat zijn zoon in een Afghanistan overlijdt en zijn huwelijk strandt

In een sobere, glasheldere en intense stijl vertelt JochenRausch het verhaal van Arnold Steins, een vijftigjarige man die in een verwaarloosde hut op een berg leeft, ergens in de Alpen. Zijn 24-jarige zoon is gesneuveld in de oorlog in Afghanistan en de relatie met zijn vrouw heeft dit drama niet overleefd. Arnold voert hoog boven op zijn berg in alle eenzaamheid zijn eigen oorlog, tegen de natuur, tegen inbrekers, maar vooral tegen de spoken uit het verleden.

Page 18: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Emiel en zijn detectivesErich Kästner

verschijnt oktober 2014

Heruitgave van het wereldberoemde kinderboek van Erich Kästner, een feest voor jong en oud!

Emiel mag voor het eerst alleen naar zijn oma in Berlijn. Zijn moeder geeft hem 140 mark mee. In de trein valt Emiel in slaap; als hij wakker wordt, is zijn geld gestolen. Dat kan alleen die vreemde meneer met de stijve hoed gedaan hebben, die ook in de trein zat en hem chocola gaf. In Berlijn gaat Emiel meteen achter de dief aan, daarbij geholpen door Gustaaf met de toeter en zijn vele vriendjes, die zich ‘de detectives’ noemen.

Page 19: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Uw vaderen, waar zijn zij? En de profeten, leven zij voor eeuwig?

Dave Eggersverscheen juni 2014

In een barak op een verlaten militaire basis, ver verwijderd van de bewoonde wereld, kijkt Thomas toe hoe de man die hij heeft gekidnapt wakker wordt.

Kev, een astronaut, herkent zijn ontvoerder niet, maar Thomas herinnert zich hém wel. Kev roept om hulp. Hij rukt aan de ketting waarmee hij is vastgemaakt. Maar de golven van de oceaan en de wind overstemmen het geluid. Thomas verontschuldigt zich. Hij had het niet zover willen laten komen.

Dave Eggers schreef met Uw vaderen, waar zijn zij? En de profeten, leven zij voor eeuwig? het briljante en universele verhaal van een man die zijn land probeert te begrijpen en nog maar één mogelijkheid ziet om antwoord te krijgen op zijn vragen.

Page 20: Lebowski Publishers - Najaar 2014

Een kuil voor een anderDe Waal & Baantjer

verschijnt september 2014

Als na de sloop van een groot gebouw in de Amsterdamse binnenstad, in de buurt van Bureau Raampoort, een lichaam opgegraven wordt, staan rechercheur Van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob voor een raadsel.

Niet alleen rijst de vraag wie het slachtoffer is, maar ook hoe het lichaam daar terecht is gekomen. Dat het geen natuurlijke dood betreft is wel duidelijk, maar niemand lijkt een motief te hebben gehad voor moord. Dan komt er plots hulp uit onverwachte hoek…