Lawnge catalog (NL)

Click here to load reader

 • date post

  17-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Comfortable grass furniture: all Lawnge designs are collected together in this catalogue.

Transcript of Lawnge catalog (NL)

 • Lawnge Lawnge ontwerpt meubilair voor de particuliere en openbare ruimte. Met kenmerkende, ergonomische vormen en een bijzondere bekleding. Het resulteert in een meubel dat letterlijk opgaat in zijn omgeving. Naast een flexibele productlijn werkt Lawnge aan kunstprojecten. Op experimentele wijze onderzoekt Lawnge permanent de grens op van meubel en comfortabel kunstwerk. [email protected]

 • Public LawngeDesign by Lawnge 2009

  De Public Lawnge is weers- en vandalismebestendig, onderhoudsarm en geschikt voor intensief gebruik.

  De stalen constructie biedt een lange levensduur, evenals het kunstgras dat af en toe alleen even opgeborsteld hoeft te worden. Uitvoering in andere materialen is zeer goed mogelijk.

  Materialen:Staal, kunstgras

  Afmetingen:Variabel, standaard afmeting 2900 x 600 x 900 mm

  Omgeving: Openbare ruimte

  Prijs op aanvraag

 • Garden LawngeDesign by Lawnge 2011

  Licht, verplaatsbaar, comfortabel en sterk. De Garden Lawnge wordt uitgevoerd in staal, aluminium of hout. De Garden Lawnge rust op poten en wielen, daardoor is hij makkelijk te verplaatsen.

  Materialen:Metaal (in diverse uitvoeringen), hout, kunstgras, wielen

  Afmetingen:1900 x 600 x 900 mm

  Omgeving: Buitenruimte particulier

  Prijs op aanvraag

 • Feltwood LawngeDesign by Lawnge 2011

  Zonder lijm of schroeven is de Feltwood Lawnge in elkaar te zetten. Vervaardigd uit lasergesneden Fins beuken kan de Feltwood als plat pakket worden verzonden. De enige bewerking is het in elkaar klikken van de onderdelen.

  De Feltwood Lawnge als variant op de Garden lawnge is ontworpen voor het interieur. De daarbij behorende bekleding vond Lawnge in de stof Dune van ontwerper Ulf Moritz, voor label Danskina. Het exclusieve wolvilten karpet verbeeldt de transitie van outdoor naar indoor voor Feltwood Lawnge op zijn best.

  Materialen:Fins beuken, wolvilt

  Afmetingen:1900 x 600 x 900 mm Omgeving: Interieur

  Prijs op aanvraag

 • Buurt- en participatieprojecten

  De combinatie van kunstobject, ligmeubel en speeltoestel is de ideale invulling voor de openbare ruimte. Lawnge betrekt, door buurt- en particpatieprojecten te organiseren, de gebruikers bij het ontwerp en de plaatsing van het meubel.

  In samenspraak met omwonenden wordt een Public Lawnge ontworpen. Door middel van lasersnijden, zeefdruk of andere technieken krijgt ieder project een eigen vorm en uitstraling. Alle activiteiten, van zaaimoment tot onthulling, organiseert Lawnge samen met de buurtvertegenwoordigers.

  Het Public Lawnge project is een participatieproject, dat naast verbroedering ook de kwaliteit van de buitenruimte verbetert. Met als resultaat een buurtmeubel c.q. kunstobject, waar mensen jaren van kunnen genieten.

 • Public Lawnge Een Lawnge ingezaaid2009, De Heuvel/Princenhage, Breda

  Op de grens tussen twee Bredase buurten ontwierp Lawnge het meubel dat de karakters van deze wijken samenbracht. Het resulteerde in een golvend zitobject, de symbolische verbinding tussen de wijken Heuvel en Princenhage. Op de zijkanten werden plattegronden van beide buurten verwerkt, met daarin tal van demografische wetenswaardigheden over deze wijken.

  Zakjes met graszaad vormden de uitnodiging voor de onthulling. De jongste wijkbewoners zaaiden het kunstwerk in, enkele dagen vr plaatsing.

  Op de dag van de onthulling zagen alle bewoners uit de twee wijken het resultaat van hun bijdrage. Met het enthousiasme dat inmiddels was gewekt, werd een buurtfeest georganiseerd rondom de nieuwe Public Lawnge.

 • Meubilair gemaakt van bouwafval

  Met de sloop van gebouwen, wegen en wijken gaat vaak ook een stuk geschiedenis verloren. Dat wat ooit was, maakt plaats voor nieuwbouw. Lawnge houdt de herinnering in leven, met het ontwerp van de Concrete Lawnge. Een straatmeubel dat letterlijk uit bouwafval wordt vervaardigd.

 • Concrete LawngeDesign by Lawnge 2011

  Asfalt, beton- en steenpuin vormen de belangrijkste grondstoffen voor de Concrete Lawnge. In samenwerking met Holcim ontwikkelt Lawnge het oersterke eco-meubel voor de openbare ruimte. Tijdens Floriade 2012 zal een serie worden tentoongesteld .

  Diverse uitvoeringen zijn mogelijk in betonsoort, kleur en structuur.

  Concrete Lawnge is een nieuw meubel van oud sloopmateriaal. Een zichtbare herinnering aan wat ooit op die plek gestaan heeft.

  Materialen:Gerecycled asfalt, kunstgras

  Afmetingen:2900 x 600 x 900 mm per unit Omgeving:Openbare ruimte

  Prijs op aanvraag

 • Specials

  Lawnge neemt graag deel aan bijzondere projecten: Lawnge experimenteert en onderzoekt in concept, vorm en materiaal. Zo wordt de ruimte van het experiment benut voor nieuwe inzichten.

  Hierbij staat Lawnge open voor samenwerkingen met andere ontwerpers, fabrikanten en kunstenaars(initiatieven) .

  links: De Rocking Lawnge is een van de vele experimenten van Lawnge. Prijs op aanvraag.

  rechts:

  De Glass Lawnge - die voor 100% uit glas bestaat- is ontstaan uit een samenwerking met Vindico en van Noordenne Groep B.V. en gepresenteerd op de Glasbinnale 2011 te Kijkduin. Prijs op aanvraag.

 • De informatie in deze brochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, desondanks kunnen aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle ontwerpen van Lawnge zijn auteursrechtelijk beschermd.

  Lawnge is een gedeponeerd handelsmerk.Voor de meest recente informatie over onze producten en specificaties kunt u contact opnemen met Lawnge per e-mail: [email protected]

 • ---Bezoekadres: moleneind 1

  4847 CZ Teteringen---

  Postadres: Speelhuislaan 171

  4815 CD [email protected]

  +31 (0)6 418 22 330---