Lannoo's Book Journal, najaar 2012

download Lannoo's Book Journal, najaar 2012

of 8

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Lannoo's Book Journal n.a.v. de Antwerpse Boekenbeurs 2012

Transcript of Lannoo's Book Journal, najaar 2012

 • Lannoo oP de boekenbeursvolledig programma p. 6/7

  WOE 31 OKTOBER TOT ZO 11 NOVEMBER 2012ANTWERP EXPO - HAL 3

  STAND 304-305-315-316

  www.Lannoo.com

  Piet en Pascale signeren

  Topauteur te gast:Philip KerrSimpelweg het beste wat het thrillergenre te

  bieden heeft. NRC Handelsblad

  Philip Kerr, de Schotse auteur van de be-kende Bernie Gunther-thrillers, brengt een bezoek aan de Boekenbeurs. Hij komt er met John Vervoort praten over zijn nieuwe histo-rische thriller Praag Fataal en de kunst om feiten en fi ctie te vermengen.

  PHiLiP kerr, woe 31/10, 12.30u

  Peter Adriaenssens: Beste ouders, creer een warm en veilig nestPeter Adriaenssens en fotograaf Wouter Rawoens ergeren zich al ja-ren aan traditionele woonreportages, waarin orde en design het hoge woord voeren en het echte (gezins)leven onzichtbaar is. Ze stapten daarom binnen in de huizen van enkele Vlaamse gezinnen en volg-den er hun dagelijkse doen en laten. Dit unieke boek toont hoe ou-ders er elk op hun eigen manier in slagen een veilige en warme haven voor hun kinderen te creren.

  Peter adriaenssens,

  za 3/11, 12u + za 10/11, 14u

  Kom op zo 4/11 naar een van onze workshopsTaarten versieren met De Taartenfee (13u)

  Hip naaien met Elke Vanelderen (15u)

  Kleren naaien met Catharine Deweerdt (16u)

  Het ultieme breiboek van kvLv

  Breimarathon, do 1/11, 11-17uBreidemo, vrij 2/11 + za 3/11, 14-15uWorkshop, zo 4/11, 14u

  Wil je zeker zijn van een plaatsje in een van de workshops? Reserveer dan nu alvast via persenmarketing@lannoo.be.De plaatsen zijn beperkt.

  19,99

  29,99

  29,99

  19,99

  19,95

  Kom op zo 4/11

  guiLLaume van der stigHeLen over ecHtHeidWaarom zoeken we als mens zo vergeefs naar authenticiteit? Opiniemaker Guillaume Van Der Stighelen neemt je mee op zijn zoektocht naar wat echt en on-

  echt is. Hij geeft een verklaring waarom we zo vaak met onszelf in de knoei liggen en waarom daar eigenlijk heel weinig aan te doen is.

  guiLLaume van der

  stigHeLen in gesPrek

  met yves desmet,

  do 1/11, 12.30u

  10

  Annemie Struyf terug naar het slotklooster

  Speciaal voor dit boek keert Annemie Struyf, drie jaar na haar eerste, succesvolle tv-reeks In Godsnaam, terug naar het kloos-ter van Brecht, op zoek naar antwoorden op vragen die toen onbeantwoord bleven. In 2009 werd Struyf uitzonderlijk toegelaten in de contemplatieve wereld van de slotzus-ters. Waar ze wereldvreemde wezens had verwacht, ontmoette zij integere en milde vrouwen. Sinds haar verblijf in het slot-klooster hield zij contact met de zusters, omdat hun extreme levenskeuze haar bleef fascineren. Lieve Blancquaert zorgt voor de indringende fotos achter de schermen.

  annemie struyf,

  zo 11/11, 15.30u

  GodsnaamInTerug naar het slotklooster

  fotos Lieve Blancquaert

  Annemie Struyf

  www.lannoo.com

  Drie jaar geleden werd ik uitzonderlijk toegelaten achter slot en grendel, in de contemplatieve wereld van de trappistinnen te Brecht. Nooit eerder kreeg een buitenstaander de toestemming om de stilte binnen het slotklooster te verbreken. Waar ik saaie en wereldvreemde wezens had verwacht, vond ik integere en milde vrouwen. Waar ik waanzin vermoedde, trof ik wijsheid aan. Toen de twee documentaires over het slotklooster op tv kwamen, bleek Vlaanderen al even gefascineerd. Meer dan een miljoen kijkers voor een programma over nonnen!

  Sinds mijn verblijf in het slotklooster hield ik contact met de zusters, omdat hun extreme levenskeuze mij blijft fascineren. Wie wil er nu vrijwillig achter slot en grendel leven? Wie wil er nog arm, kuis en gehoorzaam zijn? Nog altijd spreken mensen mij aan over de zusters, en blijf ik het antwoord schuldig op die ene, grote vraag: Waarom spreken en spraken die trappistinnen zo tot onze verbeelding?

  Drie jaar later keer ik terug naar Brecht. Om samen met de zusters een antwoord te zoeken op de vele vragen. Wat maken deze zusters in ons wakker? Waarom prikkelt deze plek onze collectieve verbeelding? Is het een verlangen naar rust of heimwee naar een vervlogen tijd? Maar in de eerste plaats wil ik een betere kijk krijgen op hun bijzondere spiritualiteit. Als ik het verhaal van de trappistinnen wil afronden en voor mezelf eindelijk een antwoord wil vinden, is er maar n weg: terug naar het slot.

  Annemie Struyf

  fotos Lieve BlancquaertAnnem

  ie StruyfGodsnaam

  In

  GodsnaamInTerug naar het slotklooster

  VERSCHIJNT 10/11/2012

  VERSCHIJNT 30/10/2012

  24,99

  www.eengoederaad.nl

  Heb jij m al?

  De nieuwe roman vanJ.K. Rowling

  TE KOOP OP DE

  BOEKENBEURSEN IN DE

  BOEKHANDEL

  Ik dieet niet, ik eet gezond en geniet volop van lekker eten. Dat is mijn manier van eten. Pascale Naessens

  Ik voel me gelukkig als ik mijn vrienden een zelfgemaakt cadeau kan geven. Elke Vanelderen

  Ook in stilte kun je een con ict uitvechten. Je moest eens weten hoeveel kleine dingen ons kunnen ergeren: een te luide zangstem, een manier

  van eten, Zuster Bernadette

  24,99

  Piet en Pascale signerenIk dieet niet, ik eet gezond en geniet volop van lekker eten. Dat is mijn manier van eten.

  piet huysentruyt do 8/11, 20-21u + za 10/11, 13-16u + zo 11/11, 15-17upascale naessens do 1/11 + vrij 2/11 + za 3/11 + zo 4/11, 15-18u

  www.eengoederaad.be

  boekerij

  Ik dieet niet, ik eet gezond en geniet volop van lekker eten. Ik dieet niet, ik eet gezond en geniet volop van lekker eten. Dat is mijn manier van eten. Pascale Naessens Pascale Naessens

  piet huysentruyt do 8/11, 20-21u + za 10/11, 13-16u + zo 11/11, 15-17upascale naessens do 1/11 + vrij 2/11 + za 3/11 + zo 4/11, 15-18u

  Dat is mijn manier van eten. Dat is mijn manier van eten.

  De ultieme SOS Piet die je moet hebben

  29,99

  24,99

  PAPERBACKEDITIE 19,95HARDBACKEDITIE 24,95

  uitgeverij lannoo zet haar stand en programma dit jaar in het teken van het thema echt en schuift boeken en auteurs naar voor die stilstaan op de boekenbeurs bij datgene wat cht belangrijk is in het leven.

 • 2 l annoo op de boekenbeur s 2012 - WWW.lannoo.com

  toPsPorters aan Het woord

  Grote sportprestaties zijn het product van talent en buitengewone inspanningen op fysiek n mentaal vlak. In De psychologie van de topsporter maak je kennis met beklijven-de verhalen van topsporters en hun begeleiders. En wist je dat in de beginjaren van de koers bier en champagne als pepmiddel golden? Tijden zijn veranderd maar over populaire koerskost valt heel wat te vertellen. In Bevoor-rading kom je er alles over te weten. Hobbykok Claudia Allemeersch zorgt bij elk ingredint voor een heden-daags andrienrecept.

  wie wint de finaLe van mind tHe voice?Uitgeverij Lannoo en Art-Times organiseerden vijf weken lang in heel Vlaanderen audities voor Mind the voice. Op vrijdag 2/11 om 16u strijden de fi nalisten op de Boeken-beurs tegen elkaar. Wie kan Tom Dice, Marc Coenegracht (Het Laatste Nieuws) en Birte Govarts (Joepie) overtuigen en gaat met de hoofdprijs naar huis?

  Deze wedstrijd wordt georga-niseerd n.a.v. de verschijning van het boek Mind the voice van Tiffany Veys. Haar motto: iedereen kan leren zingen, met de juiste zangtechnieken en coaching! Waar wacht je nog op om jouw droom waar te maken?

  vrij 2/11, 16u

  tiffany veys komt oPtreden

  zo 11/11, 13u

  Iedereen kan leren zingen met dit boek!

  de

  PSYCHOLOGIE TOPSPORTER

  BERT DE CUYPER

  VAN ATLETIEK TOT ZWEMMEN

  vande

  van aandacht tot zwart gat

  de PSY

  CH

  OLO

  GIE

  van de T

  OP

  SPO

  RT

  ER

  BE

  RT

  DE

  CU

  YP

  ER

  Grote sportprestaties komen niet uit de lucht gevallen. Ze zijn het product van talent en buitengewone inspanningen op fysiek n mentaal vlak. Doorheen het alfabet maak je kennis met krachtige getuigenissen en beklijvende verhalen van topsporters en hun begeleiders. Niet alleen de successen en overwinningen komen aan bod, maar ook de nederlagen, verslavingen, angsten en conflicten. De psychologie van de topsporter is een houvast voor ambitieuze sporters en hun sportieve begeleiders, maar evengoed een inspiratiebron voor sportliefhebbers die meer willen weten dan de roddels, de glitter en de glamour.

  De ene sportpsycholoog is de andere niet. Bert De Cuyper behoort tot de begeleiders met wie ik waardevolle ervaringen heb gedeeld.RUTGER BEKE \ TRIATLEET, VIJFMAAL TOP VIJF IRONMAN HAWA

  Als de pijn komt, kun je kiezen en denken dat de pijn erger zal worden, of dat pijn tijdelijk is en roem eeuwig. Dat maakt een wereld van verschil!ZDENEK STYBAR \ WIELRENNER/VELDRIJDER, WERELDKAMPIOEN VELDRIJDEN 2010 EN 2011

  Dankzij zijn grote praktijkervaring kan ik in elke fase van de competitie bij Bert De Cuyper te rade gaan om probleemsituaties gericht en structureel aan te pakken en het teamproces te sturen op basis van gefundeerd psychologisch onderzoek.MICK BEUNEN \ HOCKEYCOACH KHCLEUVEN, FYSIEKE TRAINER BELGISCH OLYMPISCH HOCKEYTEAM MANNEN

  Bert De Cuyper is absoluut een inspiratiebron in mijn zoektocht naar een vernieu-wende aanpak. Hij zet mij op het spoor van de laatste ontwikkelingen, maar is wel zo verstandig om mij het gevoel te geven dat ik de weg zelf gebaand heb.VITAL HEYNEN \ VOORMALIG HOOFDTRAINER NOLIKO MAASEIK, BONDSCOACH DUITS VOLLEYBALTEAM

  Bert De Cuyper is als docent sportpsychologie verbonden aan het Departement Bewegings-wetenschappen van de KU Leuven. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Sport-psychologie en auteur van verschillende boeken over communicatie- en emotiemanagement in de competitiesport.

  978-90-81913-90-4

  www.lannoocampus.comwww.sportenkennis.nl

  OM DEF.indd 1 31/05/12 14:00

  oPvoeden doe je zoHe