Landstede presentatiegids topsport 2013

download Landstede presentatiegids topsport 2013

of 48

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  1

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Landstede presentatiegids topsport 2013

 • presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

 • show characterwalk

  - proud sponsor of Landstede

  shop your character athummelfashion.nl

  Hummel adv 12 augustus.indd 1 03-09-12 11:03

  U wilt scoren.

  Wij geven u de voorzetvoor een doeltreffend

  resultaat.

  Esdoornstraat 3, Zwolle (038) 426 66 42 www.mediaconnexion.nl

 • presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

  03

  Colofon

  Deze presentatiegids is een uitgave van Stichting Topsport-teams Zwolle i.s.m. Landstede Groep en Mediaconnexion.

  Teksten: Tim Berghuis, Ruud Scheper, Merten Simons en Ronny Veldhuis.Teamfotografie: Leon Bokhove (student fotografie op Landstede MBO, Vormgeving & Entertainment).Overige fotografie: Arjan de Graaf, Ronny Veldhuis, Rudy Driesen en Gertjan Schutten.Fotografie sponsoren: aangeleverd.

  Verder werkten mee:Teams en staff, Hajo Bijleveld, Edwin van den Broeke, Jan Kroon, Thomas van der Staak, Tjeerd Biesterbosch, Adriaan van Bergen, Hans Roman, Jolanda Koch, Vincent Plug, Jacco Vonhof, Dick ten Brinke, Marianne van der Sluis, Andre Rump, jeugdspelers Basketball Academy Zwolle, Edward Scholten, Jan van der Weerd, Jack Salet, Jean Jacques Jouret, Annette van Es, Wilko Schakelaar en Maaike Steenbergen.

  Ontwerp en opmaak: Mediaconnexion, ZwolleDrukwerk: TotDrukwerk, ApeldoornOplage: 2.000

  Redactie en informatie:Stichting Topsportteams Zwolle, Ronny VeldhuisPostbus 1, 8000 AA ZwolleTel: 088 850 80 65E-mail: rveldhuis@landstede.nl

  2013 Stichting Topsportteams ZwolleNiets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. STTZ aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze publicatie.

  Voorwoord Hajo BijleVeld 04

  de mening Van jaCCo VonHof, noVon 07

  de mening Van diCk ten Brinke, HoVek ProjeCtinriCHting 09

  VooruitBlik Herman Van den Belt 10

  defenSe tot kunSt VerHeVen 12

  tuSSen leSSen leren en SPeeltijd krijgen 15

  SPelerS en Staf 16

  BaSketBuzz wil Sfeer en BetrokkenHeid Creren 19

  BaSketBal oP Het CSe 21

  teamS BaSketBall aCademy zwolle 22

  een BeleVeniS oP Het Veld en daarBuiten 25

  de mening Van mark Van lentHe en roland rademaker, djoPzz 27

  VooruitBlik redBad Strikwerda 28

  SuPPorterSVereniging klaar Voor nieuw toPSeizoen 31

  nieuwelingen met amBitie 32

  jongelingen oP Hun Plek in StadSHagen 33

  SPelerS en Staf 34

  de mening Van jaCk Salet, Salet SCHilderSBedrijf 37

  landStede SPortCentrum 38

  BuSineSSCluB toPSPortteamS zwolle 40

  zonder Studenten zijn we nergenS 42

  oVerziCHt SPonSoren 45

  tiCketS & ContaCt 46

 • 04

  VerVolg geVen aan Het BeSte Seizoen ooit

  presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

 • presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

  05

  Dit seizoen moet die prestatie te evenaren zijn, denkt Bijleveld. Zonder er al teveel druk op te willen leggen. Ik heb er alle vertrouwen in hoe we de ploegen hebben samengesteld deze zomer. Op basis daarvan is het logisch dat we dit jaar een vergelijkbare prestatie neer zullen zetten. Maar de resultaten zijn, bestuurlijk gezien, eerder het gevolg dan het doel. Naast de sportieve prestaties was ook het aantal bezoekers nog steeds groeiende. Het is zaak dat we ook op dat gebied door blijven groeien. De belangstelling stijgt nog steeds. Dat is knap, zeker wanneer je dat vergelijkt met de clubs om ons heen.

  VOORWOORD

  Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Hajo Bijleveld wanneer hij terugdenkt aan het afgelopen seizoen. De voorzitter van Stichting Topsportteams Zwolle heeft alle reden tot lachen, want het afgelopen seizoen was het meest succesvolle ooit, met een zinderende apotheose in een kolkend en afgeladen Landstede Sportcentrum. We zijn voor het eerst in de historie landskampioen geworden met Landstede Volleybal. Een beloning van jarenlang hard werken. Bij de kampioenswedstrijd waren op onze uitnodiging ook oud-bestuursleden aanwezig, waarvan sommige zelfs een beetje emotioneel werden door de prestatie. Eindelijk is het ons gelukt. Daar mogen we als club trots op zijn.

  Naast het landskampioenschap van de volleyballers, draaide ook Landstede Basketbal een prima seizoen. Die prestatie sneeuwde een beetje onder, weet Bijleveld. Maar ook zij waren, als verliezend bekerfinalist, dichtbij een prijs. Verder scheelde het maar n punt of we waren als nummer vier de play-offs ingegaan. Dat zou het beste resultaat ooit zijn geweest. Over het seizoen waren we dan ook tevreden, alleen van de play-offs hadden we meer gehoopt. In die play-offs werden de basketballers in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Aris Leeuwarden.

 • Steinfurtstraat 1 8028 PP Zwolle Postbus 1025 8001 BA Zwolle

  T (038) 467 00 70 info@zalsman.nl www.zalsman.nl

  Adv-Zalsman-210x297.indd 1 9/16/13 3:17 PM

 • presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

  netwerken in een relaxte Sfeer

  Midden jaren negentig werd Jacco Vonhof lid van de businessclub van volleybalclub Remote IT, de voorloper van Landstede Volleybal. Bijna twintig jaar later is de eigenaar van schoonmaakbedrijf Novon nog altijd lid. Ik heb in al die jaren nog nooit overwogen om ermee te stoppen.

  Inmiddels bestrijkt zijn bedrijf een derde van heel Nederland en werken er 1100 mensen, maar midden jaren negentig stond het bedrijf nog in de kinderschoenen en moest Novon het vooral van Zwolle en omstreken hebben. Vonhof zocht nieuwe netwerken

  om verder te kunnen groeien en vond die onder andere bij de volleybalclub. De toenmalige hoofdsponsor, Rob Hulzebos, nodigde me uit om een keer te komen kijken, dat heb ik gedaan en ik vond het gelijk hartstikke leuk.

  07

  In die jaren speelden de volleyballers hun wedstrijden nog in de WRZV-hallen. Klein, maar gezellig, zo typeert hij de beginperiode. En die sfeer is eigenlijk nooit anders geworden. Ook het huidige Landstede Sportcentrum is compact en de sfeer is nog altijd gemoedelijk. Het sportcentrum is sowieso een geweldige hal die zijn gelijke niet kent. En naast die fantastische entourage, is het ook goed gesteld met de hospitality. Altijd als je er bent, heb je het naar je zin.

  Hoewel hij van huis uit meer met voetbal heeft, leerde Vonhof het volleybal en het basketbal in de loop der tijd wel enorm waarderen. Ik was altijd al wel gek van sport, maar nu ik de regels van het basketbal wat beter begrijp, wordt het steeds leuker. En daar waar topsport wordt bedreven, is het gemakkelijk om in een relaxte sfeer te netwerken. Je hebt een gezamenlijke passie.

  Het lidmaatschap van de Businessclub heeft hem veel opgeleverd, daar is hij van overtuigd. Die vraag krijg ik natuurlijk nog wel eens; waarom ik lid ben van deze businessclub en wat me dat heeft gebracht. Dat kun je niet meten, klopt. Maar ik heb er wel relaties opgedaan die hebben geholpen met de groei van mijn bedrijf. En als je ziet hoe wij in de loop der jaren zijn doorgegroeid, dan heeft het wel degelijk effect gehad.

  Ik heb in al die jaren nog nooit overwogen om ermee te stoppen.

  DE MENING VAN...

  Steinfurtstraat 1 8028 PP Zwolle Postbus 1025 8001 BA Zwolle

  T (038) 467 00 70 info@zalsman.nl www.zalsman.nl

  Adv-Zalsman-210x297.indd 1 9/16/13 3:17 PM

 • www.hovek.nltel. 038 421 21 52 www.hovek.nl

  Adviseurs en verwerkers van:

  Projecttapijt Gordijnen / Vitrages Linoleum / Vinylvloeren Raambekleding

  Eymerstraat 5 Zwolle Tel: (038) 468 02 00 E-mail: info@alm.nl www.alm.nl

 • presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

  Sfeer VergelijkBaarmet die in tHialf

  Als leverancier van Landstede kwam Dick ten Brinke van Hovek Projectinrichting, met vestigingen in Enter, Apeldoorn en Zwolle, een aantal jaar geleden in aanraking met de Businessclub, toen Landstede zich verbond aan het volleybal en het basketbal. We zijn veel in de zorg en het onderwijs werkzaam. Zij benaderden ons of we niet via deze weg onze naamsbekendheid wilden vergroten, vertelt Ten Brinke. Die kans hebben we uiteraard aangegrepen.

  stad. Dat positivisme straalt niet alleen door op de twee eredivisieteams, maar ook op de gemeente Zwolle als geheel.

  De sfeer in de Businessclub is volgens Ten Brinke te vergelijken met de sfeer in schaatstempel Thialf. Ook daar zit je midden tussen de mensen en voel je de saamhorigheid onder de supporters. Ik vind dat wel vergelijkbaar met de sfeer in het sportcentrum. Het is geen elitaire club, opgesloten in een eigen lounge, maar je zit midden tussen de mensen. Dat ervaar ik als zeer plezierig. Vaak zie je dat de afstand groter wordt wanneer een onderneming verder professionaliseert. Dat is hier niet het geval geweest. De sfeer rondom de wedstrijden is gebleven. Het voelt een beetje als thuiskomen.

  In de jaren dat hij nu lid is van de Businessclub, bewees het lidmaatschap al vaak zijn meerwaarde voor Hovek. Daarom kan ik het andere ondernemers ook aanraden, reageert Ten Brinke. Het is anders zaken doen wanneer je samen naar een wedstrijd zit te kijken, dan wanneer je op een kantoor tegenover elkaar zit. Of neem bijvoorbeeld zon golfdag. Dat is op een ongedwongen manier contacten leggen. Daarnaast is de samenstelling van de groep heel divers. Daardoor ontstaan ook weer contacten. En wij nemen regelmatig (potentile) klanten mee naar wedstrijden. Ook daarvoor leent de Businessclub zich uitstekend. Wij zijn kortom zeer tevreden over onze samenwerking.

  09

  Ten Brinke is zeer enthousiast over de ontwikkeling die Landstede in de loop der jaren in gang heeft gezet. Wij vinden dat we als bedrijf ook onze verantwoordelijkheid

  moeten nemen in de vestigingsplaats