Landstede presentatiegids topsport 2013

48
PRESENTATIEGIDS SEIZOEN 2013 - 2014

description

 

Transcript of Landstede presentatiegids topsport 2013

Page 1: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Page 2: Landstede presentatiegids topsport 2013

show characterwalk

- proud sponsor of Landstede

shop your character athummelfashion.nl

Hummel adv 12 augustus.indd 1 03-09-12 11:03

U wilt scoren.

Wij geven u de voorzetvoor een doeltreffend

resultaat.

Esdoornstraat 3, Zwolle • (038) 426 66 42 • www.mediaconnexion.nl

Page 3: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

03

Colofon

Deze presentatiegids is een uitgave van Stichting Topsport-teams Zwolle i.s.m. Landstede Groep en Mediaconnexion.

Teksten: Tim Berghuis, Ruud Scheper, Merten Simons en Ronny Veldhuis.Teamfotografie: Leon Bokhove (student fotografie op Landstede MBO, Vormgeving & Entertainment).Overige fotografie: Arjan de Graaf, Ronny Veldhuis, Rudy Driesen en Gertjan Schutten.Fotografie sponsoren: aangeleverd.

Verder werkten mee:Teams en staff, Hajo Bijleveld, Edwin van den Broeke, Jan Kroon, Thomas van der Staak, Tjeerd Biesterbosch, Adriaan van Bergen, Hans Roman, Jolanda Koch, Vincent Plug, Jacco Vonhof, Dick ten Brinke, Marianne van der Sluis, Andre Rump, jeugdspelers Basketball Academy Zwolle, Edward Scholten, Jan van der Weerd, Jack Salet, Jean Jacques Jouret, Annette van Es, Wilko Schakelaar en Maaike Steenbergen.

Ontwerp en opmaak: Mediaconnexion, ZwolleDrukwerk: TotDrukwerk, ApeldoornOplage: 2.000

Redactie en informatie:Stichting Topsportteams Zwolle, Ronny VeldhuisPostbus 1, 8000 AA ZwolleTel: 088 – 850 80 65E-mail: [email protected]

© 2013 Stichting Topsportteams ZwolleNiets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. STTZ aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze publicatie.

Voorwoord Hajo BijleVeld 04

de mening Van… jaCCo VonHof, noVon 07

de mening Van… diCk ten Brinke, HoVek ProjeCtinriCHting 09

VooruitBlik Herman Van den Belt 10

defenSe tot kunSt VerHeVen 12

tuSSen leSSen leren en SPeeltijd krijgen 15

SPelerS en Staf 16

BaSketBuzz wil Sfeer en BetrokkenHeid Creëren 19

BaSketBal oP Het CSe 21

teamS BaSketBall aCademy zwolle 22

een BeleVeniS oP Het Veld en daarBuiten 25

de mening Van… mark Van lentHe en roland rademaker, djoPzz 27

VooruitBlik redBad Strikwerda 28

SuPPorterSVereniging klaar Voor nieuw toPSeizoen 31

nieuwelingen met amBitie 32

jongelingen oP Hun Plek in StadSHagen 33

SPelerS en Staf 34

de mening Van… jaCk Salet, Salet SCHilderSBedrijf 37

landStede SPortCentrum 38

BuSineSSCluB toPSPortteamS zwolle 40

zonder Studenten zijn we nergenS 42

oVerziCHt SPonSoren 45

tiCketS & ContaCt 46

Page 4: Landstede presentatiegids topsport 2013

04

“VerVolg geVen aan Het BeSte Seizoen ooit”

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Page 5: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

05

Dit seizoen moet die prestatie te evenaren zijn, denkt Bijleveld. Zonder er al teveel druk op te willen leggen. “Ik heb er alle vertrouwen in hoe we de ploegen hebben samengesteld deze zomer. Op basis daarvan is het logisch dat we dit jaar een vergelijkbare prestatie neer zullen zetten. Maar de resultaten zijn, bestuurlijk gezien, eerder het gevolg dan het doel.” Naast de sportieve prestaties was ook het aantal bezoekers nog steeds groeiende. “Het is zaak dat we ook op dat gebied door blijven groeien. De belangstelling stijgt nog steeds. Dat is knap, zeker wanneer je dat vergelijkt met de clubs om ons heen.”

VOORWOORD

Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van Hajo Bijleveld wanneer hij terugdenkt aan het afgelopen seizoen. De voorzitter van Stichting Topsportteams Zwolle heeft alle reden tot lachen, want het afgelopen seizoen was het meest succesvolle ooit, met een zinderende apotheose in een kolkend en afgeladen Landstede Sportcentrum. “We zijn voor het eerst in de historie landskampioen geworden met Landstede Volleybal. Een beloning van jarenlang hard werken. Bij de kampioenswedstrijd waren op onze uitnodiging ook oud-bestuursleden aanwezig, waarvan sommige zelfs een beetje emotioneel werden door de prestatie. Eindelijk is het ons gelukt. Daar mogen we als club trots op zijn.”

Naast het landskampioenschap van de volleyballers, draaide ook Landstede Basketbal een prima seizoen. “Die prestatie sneeuwde een beetje onder”, weet Bijleveld. “Maar ook zij waren, als verliezend bekerfinalist, dichtbij een prijs. Verder scheelde het maar één punt of we waren als nummer vier de play-offs ingegaan. Dat zou het beste resultaat ooit zijn geweest. Over het seizoen waren we dan ook tevreden, alleen van de play-offs hadden we meer gehoopt.” In die play-offs werden de basketballers in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Aris Leeuwarden.

Page 6: Landstede presentatiegids topsport 2013

Steinfurtstraat 1 • 8028 PP Zwolle • Postbus 1025 • 8001 BA Zwolle

T (038) 467 00 70 • [email protected] • www.zalsman.nl

Adv-Zalsman-210x297.indd 1 9/16/13 3:17 PM

Page 7: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

“netwerken in een relaxte Sfeer”

Midden jaren negentig werd Jacco Vonhof lid van de businessclub van volleybalclub Remote IT, de voorloper van Landstede Volleybal. Bijna twintig jaar later is de eigenaar van schoonmaakbedrijf Novon nog altijd lid. “Ik heb in al die jaren nog nooit overwogen om ermee te stoppen.”

Inmiddels bestrijkt zijn bedrijf een derde van heel Nederland en werken er 1100 mensen, maar midden jaren negentig stond het bedrijf nog in de kinderschoenen en moest Novon het vooral van Zwolle en omstreken hebben. Vonhof zocht nieuwe netwerken

om verder te kunnen groeien en vond die onder andere bij de volleybalclub. “De toenmalige hoofdsponsor, Rob Hulzebos, nodigde me uit om een keer te komen kijken, dat heb ik gedaan en ik vond het gelijk hartstikke leuk.”

07

In die jaren speelden de volleyballers hun wedstrijden nog in de WRZV-hallen. Klein, maar gezellig, zo typeert hij de beginperiode. “En die sfeer is eigenlijk nooit anders geworden. Ook het huidige Landstede Sportcentrum is compact en de sfeer is nog altijd gemoedelijk. Het sportcentrum is sowieso een geweldige hal die zijn gelijke niet kent. En naast die fantastische entourage, is het ook goed gesteld met de hospitality. Altijd als je er bent, heb je het naar je zin.”

Hoewel hij van huis uit meer met voetbal heeft, leerde Vonhof het volleybal en het basketbal in de loop der tijd wel enorm waarderen. “Ik was altijd al wel gek van sport, maar nu ik de regels van het basketbal wat beter begrijp, wordt het steeds leuker. En daar waar topsport wordt bedreven, is het gemakkelijk om in een relaxte sfeer te netwerken. Je hebt een gezamenlijke passie.”

Het lidmaatschap van de Businessclub heeft hem veel opgeleverd, daar is hij van overtuigd. “Die vraag krijg ik natuurlijk nog wel eens; waarom ik lid ben van deze businessclub en wat me dat heeft gebracht. Dat kun je niet meten, klopt. Maar ik heb er wel relaties opgedaan die hebben geholpen met de groei van mijn bedrijf. En als je ziet hoe wij in de loop der jaren zijn doorgegroeid, dan heeft het wel degelijk effect gehad.”

“Ik heb in al die jaren nog nooit overwogen om ermee te stoppen.”

DE MENING VAN...

Steinfurtstraat 1 • 8028 PP Zwolle • Postbus 1025 • 8001 BA Zwolle

T (038) 467 00 70 • [email protected] • www.zalsman.nl

Adv-Zalsman-210x297.indd 1 9/16/13 3:17 PM

Page 8: Landstede presentatiegids topsport 2013

www.hovek.nltel. 038 421 21 52 www.hovek.nl

Adviseurs en verwerkers van:

• Projecttapijt Gordijnen / Vitrages •

• Linoleum / Vinylvloeren Raambekleding •

Eymerstraat 5 • Zwolle • Tel: (038) 468 02 00 • E-mail: [email protected] • www.alm.nl

Page 9: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

“Sfeer VergelijkBaarmet die in tHialf”

Als leverancier van Landstede kwam Dick ten Brinke van Hovek Projectinrichting, met vestigingen in Enter, Apeldoorn en Zwolle, een aantal jaar geleden in aanraking met de Businessclub, toen Landstede zich verbond aan het volleybal en het basketbal. “We zijn veel in de zorg en het onderwijs werkzaam. Zij benaderden ons of we niet via deze weg onze naamsbekendheid wilden vergroten”, vertelt Ten Brinke. “Die kans hebben we uiteraard aangegrepen.”

stad. Dat positivisme straalt niet alleen door op de twee eredivisieteams, maar ook op de gemeente Zwolle als geheel.”

De sfeer in de Businessclub is volgens Ten Brinke te vergelijken met de sfeer in schaatstempel Thialf. “Ook daar zit je midden tussen de mensen en voel je de saamhorigheid onder de supporters. Ik vind dat wel vergelijkbaar met de sfeer in het sportcentrum. Het is geen elitaire club, opgesloten in een eigen lounge, maar je zit midden tussen de mensen. Dat ervaar ik als zeer plezierig. Vaak zie je dat de afstand groter wordt wanneer een onderneming verder professionaliseert. Dat is hier niet het geval geweest. De sfeer rondom de wedstrijden is gebleven. Het voelt een beetje als thuiskomen.”

In de jaren dat hij nu lid is van de Businessclub, bewees het lidmaatschap al vaak zijn meerwaarde voor Hovek. “Daarom kan ik het andere ondernemers ook aanraden”, reageert Ten Brinke. “Het is anders zaken doen wanneer je samen naar een wedstrijd zit te kijken, dan wanneer je op een kantoor tegenover elkaar zit. Of neem bijvoorbeeld zo’n golfdag. Dat is op een ongedwongen manier contacten leggen. Daarnaast is de samenstelling van de groep heel divers. Daardoor ontstaan ook weer contacten. En wij nemen regelmatig (potentiële) klanten mee naar wedstrijden. Ook daarvoor leent de Businessclub zich uitstekend. Wij zijn kortom zeer tevreden over onze samenwerking.”

09

Ten Brinke is zeer enthousiast over de ontwikkeling die Landstede in de loop der jaren in gang heeft gezet. “Wij vinden dat we als bedrijf ook onze verantwoordelijkheid

moeten nemen in de vestigingsplaats en dat sport toegankelijk moet zijn voor iedereen. Landstede heeft geweldig werk geleverd als promotor van de sport in deze

“Landstede heeft geweldig werk geleverd als promotor van de sport”

DE MENING VAN...

Page 10: Landstede presentatiegids topsport 2013

10

“landStede BaSketBal moet eruitHalen wat er in zit”

10presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Page 11: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

11

Alle krenten moeten uit de pap zijn gevist als Landstede Basketbal het huidige seizoen naar een goed einde heeft gebracht. Elke dag beter worden, en de aanwezige potentie tot volle wasdom laten komen zijn daarom de vertrouwde drijfveren waarop coach Herman van den Belt een team wil smeden. Een verdedigend taai collectief, dat als eerste doelstelling thuisvoordeel in de play-offs moet nastreven.

Het is de detaillist een doorn in het oog dat juist nu, kort voor aanvang van de eerste training, een virus zijn laptop heeft weten binnen te dringen. Daar waar zijn eigen basketbalencyclopedie en talloze statistieken zijn opgeslagen. Als de helpdesk hem vier uur later eindelijk gerust heeft gesteld, ploft Herman van den Belt op de bank neer en steekt hij van wal. Meestal is hij niet bij omkijken gebaat, maar de grootste les van voor de zomer is nog vers. “Ik durf niet meer van aannames uit te gaan.” Ondanks het beste seizoen van de laatste zeven seizoenen (18 zeges om 16 nederlagen) en het bereiken van de bekerfinale, sloeg het boek in de eerste ronde van de play-offs met een harde klap dicht. Aris Leeuwarden was driemaal op rij te sterk. Er volgt een zelfkritische blik. “Als coach was het één van mijn slechtste jaren.” Individueel was er veel kwaliteit, maar een hecht team werd Landstede Basketbal nooit. “We hebben niet gehaald wat er qua potentie in zat, omdat we gaandeweg het seizoen niet gegroeid zijn.” Afstandschutters en verdedigersVooruit kijken dan maar, want dat loont altijd. Morgen is immers de eerste dag dat je beter bent dan gisteren. Het zou een citaat uit de mond van Van den Belt kunnen zijn. Eerder dan ooit tevoren was zijn selectie rond. Met drie in plaats van vier Amerikanen, plus een brok routine die Sergio de Randamie met zich meebrengt. “Inside zijn we sterk.” Dat is een aanname die Van den Belt wél durft te doen. Net zoals het zeker is dat Landstede Basketbal

een dosis defensief vermogen in de gelederen heeft. Spelverdeler Brad Loesing werd gekozen tot beste verdediger van de Southern Conference, terwijl tweevoudig landskampioen De Randamie en Ewoud Kloos bekend staan om hun sterke defense. De ongeschreven wet van Herman van den Belt zal dan ook vaak tot uitdrukking komen en luidt: wie de tegenstander onder zeventig punten houdt, wint haar meeste wedstrijden. Wie de statistieken van de nieuwkomers napluist, komt ogenblikkelijk tot de conclusie dat er vanaf de driepuntslijn scherprechters aan de gelederen zijn toegevoegd.

Zowel Justin Stommes als Holden Greiner schieten hun drietjes gemiddeld boven de veertig procent. Ook Loesing heeft een behoorlijk moyenne en de specialiteit van Valentijn Lietmeijer behoeft sinds afgelopen voorjaar geen nadere introductie. De van Aris overgekomen guard schakelde zijn nieuwe broodheer persoonlijk uit met een beslissend afstandsschot in de buzzer. Gelouterde schakelOp de bank is een bekend gezicht teruggekeerd. Mark van Schutterhoef, tot 2009 ook al assistent-coach en in het seizoen 06/07 nog interim-hoofdcoach zal

Van den Belt gaan bijstaan. De hoofdcoach kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking. “Mark is gelouterd in de basketbalwereld en ik heb hem hoog zitten. Hij zal als schakel tussen het CSE en het eerste gaan dienen.” Samen zullen ze de meetlat hoog leggen. “Je wordt niet getest als het goed gaat, maar als het slecht gaat”, laat Van den Belt zich ontvallen. “Het is niet zo dat een individu het hele seizoen goed kan spelen. Daar heb je het team bij nodig.”

Een team worden is dan ook de meest gehoorde term tijdens de eerste trainingsweek, waarin de selectie vanaf dag één compleet is. Dat werkt altijd lekker. Spelers klitten in kleine groepjes samen en ruiken aan een nieuwe samenwerking. De coaches voeren individuele gesprekken en delen schouderklopjes uit. Die overigens wel gepaard gaan met flink wat zweetdruppels. Gespaard wordt niemand, niet tijdens de korte sprintjes noch in het krachthonk. Het vuile werk moet gaan leiden tot de zoete smaak van overwinningen, later dit jaar. “Maar allereerst”, zegt Van den Belt “moeten we eruit gaan halen wat erin zit.” Wat ooit de levenspreuk van de meest bekende pindakaasfabrikant van Nederland was, staat nu op de ruggen van de lange heren van Landstede Basketbal geschreven.

“Je wordt nietgetest als het goed gaat, maar als het slecht gaat”

LANDSTEDE BASKETBAL

Page 12: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

12

defenSe tot kunSt VerHeVen

De tegenstander gaat in de aanval en Landstede Basketbal positioneert zich dusdanig onder de eigen basket dat er bijna geen doorkomen aan is. “Defense, defense, defense”, dreunt het publiek. Dit zijn de momenten waarop Sergio de Randamie (29) en Ewoud Kloos (24), nieuwkomers binnen de basketbalselectie, zich onderscheiden.

Basketbal is een pijlsnel kijkspel, waarbij de score soms niet met het blote oog valt bij te houden. Kloos en De Randamie maken het liever wat overzichtelijker. “De ideale wedstrijd eindigt wat mij betreft in 2-0”, laat De Randamie optekenen. “Of 0-0, en dan gaan we verlengen.” De voormalig speler van Amsterdam en Groningen doet de uitspraken met een knipoog, maar het zegt veel over zijn defensieve instelling. De Surinaamse forward heeft een schat aan ervaring meegenomen naar Zwolle. Hij speelde college overzee, werd twee keer kampioen met Amsterdam en basketbalde Europees met diezelfde club en Groningen, zijn laatste club. Daar was De Randamie na het vertrek van coach Hakim Salem niet langer een starter. Bij Landstede Basketbal zal hij een heel andere rol bekleden dan hij tot dusver gewend was. Namelijk eentje van leider. “Het is leuk om verantwoordelijkheid te dragen. Ik moet mezelf hier weer helemaal opnieuw bewijzen.” Ewoud Kloos heeft pas één jaar eredivisie-ervaring bij Den Helder achter zijn naam, maar is allerminst een groentje. De geboren Brabander speelde jaren in Spanje, op La Palma en Gran Canaria. De Spaanse competitie geldt als de meest sterke van Europa, waar vooral defense tot in perfectie wordt beheerst. Kloos trainde mee met de selectie van ACB-team Gran Canaria 2014. Daar stond hij tegenover Jaycee Carroll, de huidige sterspeler van Real Madrid. Glimlachend: “Ik won één-tegen-één wel

eens van hem, hoor.” De Randamie stond op zijn beurt op het college van Midland tegenover NBA-ster Glenn Davis. “Maar ik volg eigenlijk helemaal geen basketbal meer tegenwoordig. De NBA begint te laat en als ik thuis ben van training, kijk ik liever een filmpje.” Kloos mist de Spaanse basketbalfurie nog regelmatig. “Als je daar verliest, kan je echt niet over straat. Het is een andere manier van druk. Hier kan je winnen of verliezen, maar het leven gaat verder gewoon door.”

Teamspelers De Dutch Basketball League staat wat dat betreft in de luwte van de Europese topcompetities. “Maar je moet er hier wel voor spelen. Ik heb nog nooit een speler in zijn eentje de competitie zien domineren”, zegt trainer Herman van den Belt. Dat zullen De Randamie en Kloos ook niet gaan doen. Niet willen doen bovendien. De versterkingen zijn rasechte teamspelers en passen daarom in het plaatje van Landstede Basketbal. “Dit is een goede stap voor mij en ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel”, zegt Kloos, terwijl hij een blik werpt over de fraaie accommodatie waarin hij zijn kunsten zal vertonen. “De school en

de gemeenschap zijn ontzettend betrokken. Ook qua team betreft zouden we wel eens kunnen verrassen.” Ploegmakker De Randamie valt hem bij. “Dit is de enige club in de league die consistent is qua bestaan.” Harde oordelen over de sportieve reikwijdte van dit team durft hij niet te doen . “Ik laat het op me afkomen, ben sowieso een rustige jongen. Ik heb wel mijn momenten waarop ik uit mijn vel kan springen, maar dat is meestal op het veld.” Daar waar De Randamie zijn verdedigende taken met perfectie uitvoert. “Toch komt een goede defense op het hele team aan. Dat lukt niet als individu.” Kloos vult aan: “Het is vooral belangrijk om goed te staan.” Er wordt instemmend geknikt. “Als je als team een ander team kunt stoppen, dan geeft het een mooi gevoel,” De Randamie glundert bij de gedachte alleen al. Een puntentotaal van 70 voor de tegenstander – een aantal dat in de regel tot een zege leidt – vindt hij veel te veel. “In mijn tijd bij Amsterdam probeerden we het andere team onder de 65 á 60 punten te houden. Dan waren we boos als het 70 was.” Net als Kloos hoopt De Randamie op mooie basketbaltijden onder de Peperbus. “Succes heeft met alles te maken. Met geluk, maar ook met positieve mensen om je heen. En natuurlijk moet je er zelf voor zorgen dat je je droom niet uit handen geeft.”

“Een goede defense komt op het hele team aan. Dat lukt niet als individu.”

LANDSTEDE BASKETBAL

Page 13: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

13presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

13

Page 14: Landstede presentatiegids topsport 2013

Sinds 1929 zijn uw uitdagingen onze inspiratie. Of het nu gaat om gevels, daken, dakpannen of binnenmuren: Aberson weet inmiddels hoe het spel gespeeld moet worden. Niet stilstaan, maar vooruitgaan en innoveren binnen ons speelveld. Met u én onze specialisten die daar goed in zijn. Speelt u mee? Gooi eens een balletje op en bel met 038-453 36 33. Of kijk voor meer info en inspiratie op gebied van dak en gevel op www.aberson.nl

let’splayball

Sterk opbouwend

Is uw woning toe aan onderhoud of verbouwing, maar ziet u er tegen-op om alles zelf uit te voeren? Wacht niet langer, maar profi teer nu t/m 1 maart 2014 van het verlaagde 6% btw-tarief op de arbeids-kosten bij verbouw en onderhoud aan uw woning. Daarbovenop verloten wij 15% extra verbouwkorting op de overige bouwkos-ten. Dit betekent voor u kans op 15% voordeel op de gehele opdracht.

Zelf verbouwen? Waarom?

15% VERBOUWKORTINGBouwbedrijf Heldoorn

Pascalweg 108013 RC Zwolle

Tel. (038) 429 76 30Fax (038) 465 97 61

[email protected] informatie en actievoorwaarden:

www.verbouwkorting.nl

VERZUIM WERKKLIMAAT LEEFSTIJL AFSPRAKEN

Benieuwd? Nodig ons uit [email protected]

TOPPRESTATIES

DOOR

INDIVIDUELE

AANPAK

Page 15: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

1515

Gedrevenheid is hun grootste vriend. Als nummer tien, elf en twaalf in de pikorde weten Torben Tönjann (19), Lenno Witteveen (18) en Emil van Veen (17) dat hun rol zich toelegt op investeren in de toekomst. Speeltijd is de gedeelde wens, elke dag beter worden de doelstelling.

Hoewel ze nog altijd van hun tienerjaren genieten, hebben ze al een heel basketballeven achter zich. Tönjann speelde de laatste drie jaren voor verschillende clubs in Spanje en Van Veen en Witteveen kwamen uit voor de nationale jeugdploeg. Laatstgenoemde werd afgelopen zomer 8e op het WK met oranje onder 18 jaar. “In een rol die ik komend jaar ook bij Landstede Basketbal hoop te vervullen. Erin komen, iets goeds doen voor het team en er weer uitgehaald worden.” Tönjann, die nog onderdeel uitmaakte van de U16 van

Europese topclub Barcelona, moest op zijn beurt even slikken toen de financiële crisis een einde aan zijn Spaanse basketbaldroom maakte. “Ik voelde me vrij klote toen ik hoorde dat ik terug naar Nederland moest, maar ik ben vervolgens meteen naar Adriaan (Van Bergen, manager) gegaan.” Landstede Basketbal verwelkomde het talent met open armen en een week later stond hij op het trainingsveld. Daar waar hij tijdens de eerste seizoenstraining blindelings drietjes raak gooit. “Dit jaar ga ik zo hard mogelijk werken en hoop ik op

een paar minuten bij het eerste. Verder wil ik een belangrijke speler bij de U20 worden.” Hetzelfde geldt voor Witteveen, die vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam zijn officiële debuut maakte. Tegelijk met inderdaad, basketbalmaatje Emil van Veen. Ze spelen al sinds jaar en dag samen, maar in tegenstelling tot Witteveen, liet Van Veen de nationale jeugdselectie voor het eerst in drie jaar schieten. “Ik heb tijd voor mezelf genomen en ben lekker op vakantie naar Noorwegen en Turkije gegaan.” Even ontspannen als voorschot op een overvol seizoen met een Vwo-examen op het CSE, een beoogde rol als sleutelspeler bij de U20 en de selectietrainingen. “Ik ga niet teveel verwachten en laat alles op me afkomen. Ik ben nog steeds pas zeventien en heb nog een hele carrière voor me.”

tuSSen leSSen leren en SPeeltijd krijgen

LANDSTEDE BASKETBAL

Page 16: Landstede presentatiegids topsport 2013

16presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

04 Brad loeSing 09/10/89 1.89 m Guard PVSK Panthers (Hon)

05 leon williamS 25/07/91 1.89 m Guard Landstede Basketbal

06 lenno witteVeen 23/04/95 1.97 m Forward Landstede Basketbal

07 Holden greiner 25/03/91 2.07 m Forward Lehigh University (VS)

08 nikki HulzeBoS 30/06/86 2.09 m Forward / center Landstede Basketbal

09 torBen tönjann 03/05/94 2.03 m Forward CB San Isidro (Sp)

10 Valentijn lietmeijer 08/05/91 1.91 m Guard Aris Leeuwarden

11 emil Van Veen 27/10/95 1.92 m Guard Landstede Basketbal

Nr. Naam Geboortedatum Lengte Positie Vorigseizoen

Page 17: Landstede presentatiegids topsport 2013

17presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Nr. Naam Geboortedatum Lengte Positie Vorigseizoen

12 juStin StommeS 23/09/88 2.00 m Guard / forward Kirchheim Knights (Dui)

13 kenriCk zonderVan 28/11/85 2.06 m Center Landstede Basketbal

14 ewoud klooS 25/05/89 1.85 m Guard Den Helder Kings

15 Sergio de randamie 05/07/84 2.01 m Forward / center GasTerra Flames

Herman Van den Belt Hoofdcoach

mark Van SCHutterHoef Assistent-coach

ellen melieSie Fysiotherapeut

jaaP treur Teambegeleider

Page 18: Landstede presentatiegids topsport 2013

Ceintuurbaan 26F 8024 aa Zwolle t 038 421 06 51 www.stunned.nl

communicatie tussen merken, mensen en andersom

www.dehaanlaw.nl

De Haan zet de standaard.

“Wat gisteren al goed was, wordt vandaag nog beter.”De Haan Advocaten & Notarissen

De Haan Advocaten Zwolle Grote Voort 207-F8041 BK Zwolle

Postbus 402368004 DE ZwolleT 038 - 42 17 904F 038 - 42 33 438E [email protected]

Page 19: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

19

Er zit een zesde man in de zaal sinds de komst van Basketbuzz, een onafhankelijke en fanatieke supportersschare die Landstede Basketbal door dik en dun steunt. Initiatiefnemers Marianne van der Sluis en Andre Rump hopen de achterban in hun enthousiasme mee te slepen.

Dat gebeurt in de eerste plaats met een informatieve fansite en een kledinglijn. Met trots haalt Andre een tricot uit zijn rugtas. ‘Hammers’ – fans van Landstede Basketbal - prijkt er op de sweater met een logo van een slaande hamer. Het is een verwijzing naar de geuzennaam uit het verleden, die door verknochte supporters in de regel wordt gebruikt. “Het is toch ook een geweldige naam”, glundert Rump, die al sinds halverwege de jaren negentig aan de Zwolse basketbaltrots verbonden is. Hij herinnert zich de tijden van een bomvolle Stilo-hal. “Die sfeer”, zegt hij, “moet terug. We willen de hal weer vol, zeker de onderste ring.”

Vandaar dat hij en Marianne van der Sluis de handen ineen sloegen. Laatstgenoemde

bouwde een flitsende website en Rump leverde foto’s voor bij de wedstrijdverslagen. Niet zonder succes, want in korte tijd verwelkomde de site al 100.000 bezoekers. Met een nieuwsbrief en meer aandacht voor de komende wedstrijden worden volgers geprikkeld. “Het is zo’n mooie sport en zo aantrekkelijk om te zien, dat ik me niet kan voorstellen dat er niet meer animo is”, laat Marianne zich ontvallen. De georganiseerde busreis naar de bekerfinale van vorig seizoen was tot dusver het hoogtepunt van het ruim eenjarig bestaan van Basketbuzz, dat benadrukt geen officiële supportersvereniging te zijn. Wat niet is kan nog komen. “We willen wel graag meer mensen bij ons team betrekken, zodat we het kunnen bestendigen”, geeft Van der

Sluis toe. Ideeën voor de toekomst zijn er in ieder geval te over, zoals meer busreizen naar uitwedstrijden en meer uitingen om publiek naar thuiswedstrijden te lokken.

Lachend: “De eerste die bij ons het logo opvraagt voor een Hammers-tattoo, is meteen erelid.” Snel wordt de fleecetrui ingepakt en wordt het Landstede Sportcentrum betreden. De avondtraining duurt nog precies een kwartier en een echte fan wil natuurlijk geen seconde van zijn cluppie missen.

Volg Basketbuzz!www.basketbuzz.nlFacebook: facebook.com/BasketbuzzTwitter: @Basket_buzz

BaSketBuzz wil Sfeer en BetrokkenHeid Creëren

“We willen graag meer mensen bij ons team betrekken”

DE SUPPORTERS

Page 20: Landstede presentatiegids topsport 2013

Professionele studiebegeleiding op maat• Huiswerkbegeleiding• Bijles• Studiecoaching Leerlingen van Joan Cele fitnessen gratis in het Landstede Sportcentrum.

Aanmelden? Mail naar [email protected]

www.joancele.nl

Scoren met talent!Op het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf. Of het nu in de schoolbanken, in de zaal of op het veld is. Elke dag is anders, maar de passie voor sport en de ambitie om daarmee een professionele loopbaan te starten staan altijd centraal. Door goed onderwijs, sportspecifi eke trainingen en sport-ondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten worden talenten van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is het CSE uniek in Nederland.

Centre for Sports & Educationwww.cse-zwolle.nl

Page 21: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

21

Het Centre for Sports & Education (CSE) viert dit jaar alweer haar eerste lustrum. De kinderschoenen zijn intussen verruild voor het maatpak. Het programma heeft aan professionaliteit en een groeiende vanzelfsprekendheid gewonnen, maar ook haar talentvolle deelnemers zijn groot geworden. Zij die als jonkies van de basisschool afkwamen met sport als hobby, zijn inmiddels met een diploma de deur van het CSE uitgelopen en hebben de status van topsporter in de dop.

Abbringh, Marten Scheepstra, Cyril Weerkamp, Mark van Schutterhoef, Auke Helbig, Ton Grit, Marieke Peters en Arno Bunnig zijn al meerdere jaren aan Landstede en het CSE verbonden. Hiermee is herkenbaarheid en continuïteit gewaarborgd. “We willen de opleiding gaandeweg doorontwikkelen. We zijn wel een topsportopleiding. Een nieuwe leerling moet echt het niveau van minimaal een rayonselectie, of eigenlijk het Nederlandse team, hebben alvorens te worden aangenomen”, zegt Van Bergen. Zijn opleiding heeft bovendien een flinke impuls van de vrouwelijke kant gekregen. “De basketbalmeisjes doen het geweldig goed. Tussen nu en vijf jaar hopen we in elke leeftijdscategorie een meisjesteam te hebben.” Tot die tijd zal het een repeterende oefening van investeren zijn. Voor de opleiding in kwaliteit en professionaliteit. Voor haar leerlingen iedere dag opnieuw in hun talent.

kinderSCHoenen zijn Verruild Voor een maatPak

Wervingscampagnes zouden overbodig kunnen zijn, want het programma van het CSE zit ieder jaar compleet vol. Landstede Basketbal manager Adriaan van Bergen kijkt daarom met een tevreden blik om zich heen. “Ik ben enorm te spreken over de kwaliteit van de basketbalopleiding. We zijn op dit moment met 14 spelers in nationale selecties vertegenwoordigd (waarvan 24 in voorselecties) en dat betekent dat het programma goed werkt en de coaches het goed doen.” Leidraad hierin is onder andere

het werken via het LTAD-model (Long Term Athlete Development), waarin een talent verspreid over tien jaar tienduizend trainingsuren maakt. Het model is ook de nationale richtlijn voor het Nederlandse talentontwikkelingsbeleid.

Misschien nog belangrijker is de vertrouwde sfeer, die op het CSE hangt. Spelers uit verschillende teams en klassen trekken zich aan elkaar op en schuiven bij elkaar aan tafel tijdens de lunch. Jeugdtrainers George

DE TOEKOMST

Page 22: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

22

“wie Stuurt,

Heeft alleS in

zijn Hand”

Verrassend volwassen staat de

kleine man zijn mannetje tussen

zijn grotere ploeggenoten. Wouter

Steur, Havist en 4e jaars CSE-leer-

ling, is de gewezen leider van BA

Zwolle U16. “Ik vind het fijn om

anderen aan te sturen, want

daarmee heb je dingen in de hand.

En als je dingen in de hand hebt,

weet je wat er speelt”, zegt de

15-jarige spelverdeler. Het doel van

zijn team is een plaats in de Final

Four en zijn persoonlijke intenties

liggen bij leiderschap tonen.

Ton Grit is de jonge, maar bevlogen

coach van het stel leergierige

basketballers. “Op dit moment van

de voorbereiding is het alleen maar

hard werken, maar als je hard werkt

is de trainer tevreden. Dat is ook

belangrijk, want we willen naar

buiten toe bekend staan als een

echt team.” Steur is groot fan van

Stephen Curry, de revelatie van de

Golden State Warriors. “Zelf hoop ik

zo hoog mogelijk te spelen later, het

liefst in de Euroleague.”

“we willen graag ProfS worden” Twee druppels water, dat zijn Mike en Nick ter Veer (13). Voor trainers, leraren en medespelers dusdanig moeilijk uit elkaar te houden dat de één (Nick) zijn haar iets langer heeft laten groeien. Al blijft de kreet “nee, ik ben Nick, dat is Mike” en andersom een klassieke instinker binnen de muren van het sportcentrum. Nick is drie centimeter groter en Maik is vijf minuten eerder geboren. Dit is een eeneiige tweeling met keurige manieren en een portie gezonde vlijt. “We zijn eerder harde werkers, dan dat we getalenteerd zijn. We willen heel graag beter worden en later profs worden.” Wie weet kunnen ze de bekendste basketbroers van de wereld, Pau en Marc Gasol, ooit achterna.

Met de U14 van Basketball Academy Zwolle (BA Zwolle) en onder leiding van trainer/coach George Abbringh gaan de tweelingbroers hun team dit jaar op sleeptouw nemen in de jongste eredivisie van het Nederlandse basketbal. Als ze niet zelf in de zaal staan, zijn ze bovendien fervent supporter van Landstede Volleybal, en Landstede Basketbal uiteraard.

“team kan na kamPioenSjaar

weerStand VerwaCHten”

Het meisjesbasketbal bij BA Zwolle beleefde een droomstart door ongeslagen

kampioen in het rayon West te worden. Met een onwerkelijke 124-2 overwinning als

hoogtepunt. “We hebben zelfs een keer de “nul” gehouden”, glimlacht speelster

Lisette Fokker. Het zijn onrealistische uitslagen en de Zwolse beseft dan ook dat haar

team totaal geen tegenstand te duchten had. Dat zal dit jaar wel anders worden.

“Nu weet ik juist wel zeker dat we dit seizoen geen kampioen zullen worden.”

Deze vorm van berusting zal vast niet goed vallen bij coach Arno Bunnig, die zijn

dames een portie discipline bijbracht tijdens hun debuutjaar. “Arno is streng, maar

soms hebben we dat wel nodig. Anders giechelen we veel te veel”, bekent Fokker

eerlijk. De sfeer in het team is goed, getuige de hartsvriendschappen die zijn

opgebouwd. “We moeten dit jaar een hecht team zijn, ook als het even tegenzit.” En

wie weet is er dan net als vorig jaar wel weer taart als bekroning op een meer dan

geslaagd seizoen.

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

22

BaSketBall aCademy zwolle u14

BaSketBall aCademy zwolle u16 meiSjeS

BaSketBall aCademy

zwolle u16

Page 23: Landstede presentatiegids topsport 2013

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

23

“engelSe SPreuken

dienen alS SPortief

komPaS”

Met Engelse zegswijzen stuurt trainer/coach Cyril

Weerkamp zijn talenten in de juiste richting.

‘When you want to succeed as bad as you wanna

breathe, then you will be sucessfull’, houdt hij de

mannen van BA Zwolle U18 voor. ‘Getting a little

better every day’, is de persoonlijke lijfspreuk voor

elke speler. Met de Final Four als uitgangspositie

wordt koers gevaren naar sportieve successen. “En

dan kunnen we van daaruit kijken naar een

volgend doel.” Weerkamp spreekt van een

talentvolle groep met een mix van scorend

vermogen, lengte, power, creativiteit en slimheid.

Vijf spelers waren afgelopen zomer actief op het

EK voor spelers U16, maar dat geeft ze geen

speciale status onder Weerkamp. “Ik merk dat we

steeds een stapje beter worden.” Dat geldt ook

voor de ambitieuze jeugdtrainer zelf. “Ik probeer

de spelers dusdanig op te leiden dat ze over een

aantal jaar kunnen aanhaken bij het eerste team.”

BaSketBall aCademy zwolle u18

“elke dag en elk moment Beter worden”De oudste jeugd van BA Zwolle wordt gedrild door de best denkbare leermeester. Mark van Schutterhoef had de afgelopen jaren de nationale jeugdselecties van Luxemburg onder zijn hoede en is na een kort verblijf bij de Nijmeegse Magixx terug op het oude nest. “Ik verwacht dat ze elke dag beter en elk moment beter worden. Dat betekent dat de ervaren jongens als Torben, Emil en Lenno de stap gaan maken richting de heren 1 en de andere jongens dichtbij dat niveau gaan komen.”

De ingrediënten daarvoor zijn volgens Van Schutterhoef de volgende: “Een volledige focus en concentratie en dan komt de rest vanzelf.” Zijn spelersgroep is klein en zal aangevuld worden met spelers die er bij de U18 bovenuit stijgen. Volgens de coach is het vooral na tegenslag belangrijk de ware aard te tonen. “Basketballer zijn is een proces van vallen en opstaan, maar hoe los je het op na het vallen?” Het ant-woord ligt letterlijk in de handen van zijn talentvolle spelersgroep.

presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

23

“allemaal Beter worden en de titel BinnenSlePen”Jim ter Veer en Zeno Balbo stappen als laatste van het veld na de training van hun team. Ze hebben zich de afgelopen twee uur volledig in het zweet gewerkt, maar zijn niet te moe om nog even hun schot te perfectioneren. Zeno schiet vanaf de middellijn achteloos raak. Tot twee keer toe zelfs. Tijdens het interview valt regelmatig de term ‘discipline’. Volgens coach Marten Scheepstra de leidraad naar een mogelijke titel in de hoofdklasse voor spelers onder 20 jaar. “Daar gaan we tenminste wel voor”, zegt Jim.

“Het grootste doel zal zijn dat we allemaal beter worden, zodat we volgend jaar allemaal naar de U18 kunnen doorstromen.” Daar hebben alle jongens veel, zo niet alles voor over. “Ik ben elke dag pas om 7 uur ’s avonds thuis, maar dat heb ik er zeker wel voor over”, zegt Jim, terwijl hij Zeno vriendschappelijk aantikt. Verleden jaar is hij blijven zitten, maar er wordt plechtig beloofd dat er dit jaar ook in de schoolbanken successen geboekt gaan worden.

BaSketBall aCademy zwolle u20

BaSketBall aCademy zwolle u17

Page 24: Landstede presentatiegids topsport 2013

Wij bouwen succesvolle websites

Dit doen wij al sinds 2000 toen wij met Nedfi nity van start gingen.

Of u nu opzoek bent naar een succesvolle website, webshop, mobiele app of maatwerk oplossingen.

Feit is dat u met ons een betrouwbare en klantgerichte internetpartner in huis haalt die altijd de beste wil zijn.

Daarnaast denken wij graag met u mee op het gebied van zoekmachine-, nieuwsbrief- en social media marketing.

Paxtonstraat 5H | 8013R P Zwolle | Tel 038 - 453 83 47 | www.nedfinity.com

Page 25: Landstede presentatiegids topsport 2013

25presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Passie, karakter, beleving! Dat willen we bieden als Landstede Basketbal en Landstede Volleybal. Niet alleen op het veld, maar ook in ons Landstede Sportcentrum natuurlijk. En dat het een belevenis is, hebben al vele bezoekers mogen ervaren. Het afgelopen seizoen in totaal ruim 22.000 mensen! U kunt ons echter ook ontmoeten in de regio. We geven namelijk regelmatig clinics aan scholen of verenigingen en onze coaches zijn vaak te gast op zakelijke bijeenkomsten.

Voor scholen en verenigingen De jeugd heeft de toekomst, ook in de sport. En wat is er nu leuker, dan het ontmoeten van je (letterlijk) grote held. Naast de clinics die we via Sportservice Zwolle verzorgen op basisscholen in Zwolle, kunt u ons uiteraard ook rechtstreeks benaderen voor het verzorgen van clinics. In de afgelopen jaren deden we dat al veelvuldig voor scholen in het voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs of voor verenigingen. Afhankelijk van de groep kunnen we een aantal spelers inzetten, maar ook het volledige team inclusief de hoofdcoach.

Vaak nodigen we de groep die een clinic heeft gevolgd naderhand uit voor het bezoeken van een echte wedstrijd. Een

wedstrijd op het allerhoogste niveau! In ons prachtige Landstede Sportcentrum zit iedereen kort op het veld, waardoor het een belevenis is van begin tot eind. Helemaal als na afloop van de wedstrijd de jacht op handtekeningen losbarst!

Heeft u op school een project of een thema dat een link heeft met sport of misschien het leven van een topsporter? Nodig een speler of coach van Landstede Basketbal of Volleybal uit voor een presentatie en het onderwerp gaat direct veel meer leven.

Verjaardag?Uw zoon of dochter verrassen met een bijzonder verjaardagsfeestje? Ook dat kan, want via McDonald’s (Zwolle, Heerde,

Kampen) kunt u een bezoekje aan het restaurant combineren met een wedstrijd. Onze mascotte Victory ontvangt de jarige met gespreide vleugels!

Voor bedrijvenNaast activiteiten voor de Businessclub houden we regelmatig netwerkbijeenkomsten voor bedrijven uit de regio en relaties van Landstede gekoppeld aan wedstrijden in het Landstede Sportcentrum. Hier zijn vele prima faciliteiten zoals de businesslounge, maar ook het nieuwe restaurant waar hoogwaardig gedineerd kan worden. In overleg met u maken we een programma waarin ontmoeten, netwerken, eten en het bezoeken van een wedstrijd één geheel wordt.

Heeft u ideeën voor een samenwerking? Wilt u spelers of staff inzetten voor een mooi project? Schroom dan niet ons te benaderen!

Kortom…Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Of ideeën? Neem dan contact met ons op voor een mooie en sportieve ontmoeting komend seizoen via telefoonnummer 088-850 8049 of via mail [email protected] of [email protected].

een BeleVeniS oP Het Veld en daarBuiten!

DE OMGEVING

Page 26: Landstede presentatiegids topsport 2013

www.noordhuis.nlwww.noordhuis.nlwww.noordhuis.nl

Offi ce supplies

Kantoormachines

Presentatieapparatuur

Projectinrichting

Persoonlijk advies...

van uw persoonlijke expert!

MeppelIndustrieweg 9Tel. 0522 - 25 71 11

ZwolleBoerendanserdijk 37/ hoek CeintuurbaanTel. 038 - 466 15 20

Emmeloord Ecu 21Tel. 0527 - 61 92 10

Den HelderIndustrieweg 27Tel. 0223 - 67 33 33Nieuwbouw bedieninggebouw

en bezoekerscentrum Stavoren

Postbus 567 8440 AN Heerenveen

Haskeruitgang 1058447 CK Heerenveen

0513 41 26 01 t 0513 41 26 15 f

[email protected]

Agnietencollege Zwartsluis

RSG Wiringherlant Wieringerwerf

OBS Parkschool Coevorden

Hart van de Zwolse Sportboulevard! Aan de buitenkant is de opvallende glazen voorgevel de eyecatcher van het Landstede Sportcentrum, binnenin het centraal gelegen center court met zitplaatsen voor 1.200 toeschouwers. Deze prachtige arena draagt niet voor niets de bijnaam: Theater van de Sport.

Daarnaast heeft het complex een danszaal, een fi tnessruimte, een multifunctionele businesslounge, grote kantine en vergaderruimtes. Bovendien bevindt het zich in het hart van de Sportboulevard Zwolle, waarbinnen verschillende accommodaties en verenigingen geconcentreerd zijn. Kortom, een perfecte locatie voor een evenement met een sportieve uitstraling! Neem voor meer informatie contact op met Hans Roman of Jean Jacques Jouretvia telefoon: 088 – 850 8920.

www.landstedesportcentrum.nl – [email protected]

Landstede Sportcentrum

Page 27: Landstede presentatiegids topsport 2013

27presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Sinds vorig jaar siert de naam van studentenuitzendbureau DjopzZ op de shirts van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal. Twee van de spelers van Landstede Volleybal, Mark van Lenthe en Roland Rademaker, werken voor het studentenuitzendbureau.

“Wij helpen de studenten in Zwolle aan bijbaantjes, stageplekken en vakantiewerk”, vertelt Rademaker. “Wij vinden het daarbij belangrijk dat die baan affiniteit heeft met de opleiding die zij doen. Wij willen meer doen dan alleen een uitzendkracht aan het werk helpen, we willen door werving en selectie een student écht op de juiste plaats krijgen.”

Dit seizoen wil DjopzZ, dat sinds vorig jaar maart bestaat, het lidmaatschap van de Businessclub en de shirtsponsoring verder benutten. “Los van het zichtbaar zijn op de kleding willen we ook graag wat actiefs gaan doen met de bestaande businessclubleden. Een volleybaldag organiseren of iets dergelijks.”

Dat Van Lenthe en hijzelf op het veld staan is geen enkel probleem, denkt Rademaker. “Voor ons ligt de eerste prioriteit natuurlijk op het veld, maar we hebben nog twee collega’s bij DjopzZ. Zij pakken het dan verder op.”

Van de bijzondere positie die zij als speler en sponsor innemen proberen ze juist te profiteren. Regelmatig gaan ze bij andere sponsors langs. “Dat is aan de ene kant leuk, omdat je als speler hoort hoe een sponsor de sport beleeft, en aan de andere kant is het nuttig, omdat je natuurlijk ook over zaken praat. Daar kan altijd weer wat uit voortvloeien voor ons. Wat dat betreft is het dus juist een hele mooie combinatie.”

Aan de andere kant kan ook de Businessclub profiteren van hun contacten. “Als wij ergens op bezoek zijn, prijzen wij de Businessclub ook weer aan en proberen wij klanten die nog nooit zijn geweest te enthousiasmeren om eens te komen kijken. Zo ontstaat er een soort sneeuwbaleffect. Dat is natuurlijk niet ons doel, maar het gevolg - een grotere en dynamische Businessclub - juichen wij als sporters én als sponsor van harte toe.”

rademaker en Van lentHe; SPelerS en SPonSor

“Wij willen meer doen dan alleen een uitzendkracht aan het werk helpen”

DE MENING VAN...

Page 28: Landstede presentatiegids topsport 2013

28presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

“We willen prijzen binnenhalen.” Het hoge woord is er gelijk uit als Redbad Strikwerda vooruitblikt op het nieuwe seizoen. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen moet deze lijn worden doorgetrokken naar het nieuwe volleybaljaar volgens de hoofdtrainer van Landstede Volleybal. “Ik vind het jammer dat dit zo weinig uitgesproken wordt. Er is toch niets mis mee om duidelijk te maken dat je kampioen wilt worden. Er komt misschien wat druk bij kijken, maar dat is alleen maar goed voor de jongens. Ze willen beter worden, dus moeten ze hier mee om leren gaan.”

Hiermee is Strikwerda ook gelijk bij zijn hoofddoel voor dit nieuwe seizoen beland. “Net als elk seizoen wil ik een team afleveren dat aan het eind van het seizoen beter is dan aan het eind van het vorige seizoen. Als een ander team dus landskampioen wil worden, zullen ze het beter moeten doen dan Lycurgus in het afgelopen jaar. Dit jaar hebben we veel spelers die dit idee ook hebben. We hebben bijvoorbeeld veel spelers erbij zitten die de ambitie hebben om nog hoger te gaan spelen, hoewel het natuurlijk geen schande is om te eindigen in de top van de Eredivisie.” Strikwerda kan zich er dan ook niet druk om maken dat hij enkele belangrijke spelers als Jelle Hilarius, Wouter Klapwijk en Jorn Huiskamp is kwijtgeraakt. “Als het goed gaat, moet je doorselecteren. Dat is alleen maar goed. Helemaal als je er mensen met ambitie bij krijgt.”

NieuwkomersEen goed voorbeeld van zo’n speler met ambitie is nieuwkomer en middenman Fabian Dossett, die is overgekomen van Abiant Lycurgus. “Fabian is ondanks zijn jonge leeftijd al een ervaren speler, die weet wat het inhoudt om prijzen te pakken. Eigenlijk staat hij er altijd als het belangrijk wordt. Hij beschikt al over deze kwaliteit sinds hij in de eredivisie begon te spelen. Daarnaast is Fabian zoals gezegd erg ambitieus. Hij wil resultaten behalen en het liefst zo snel mogelijk.”

Net als Dossett is ook Jake Wiens overgekomen van de vice-landskampioen. Deze 28-jarige Amerikaan kan op beide posities aan de buitenkanten uit de voeten. “Een sterke allrounder. Jake is in alle onderdelen van het spelletje behoorlijk, maar springt er bij geen onderdeel echt bovenuit. Hij kan als geen ander een stabiel niveau neerzetten. Daarnaast heeft hij net als Fabian ook de ambitie om nog naar een hoger niveau door te stromen. Hij wil zijn niveau van drie jaar geleden, voordat hij over de grens ging, terug zien te halen.”

Een andere nieuwe buitenlander is Jordan Richards. Richards komt over uit Australië en gaat met zijn negentien jaar een leerzaam jaar tegemoet. “We hadden al een half jaar contact met elkaar. Hij wilde naar Europa. Met negentien jaar houdt het volleybalspelletje in Australië eigenlijk op en hij wil door. Jordan is niet al te groot, maar heeft veel atletisch vermogen. Voor een 19-jarige heeft hij bovendien veel kracht in zijn aanval en service. Dit niveau heeft hij echter nog nooit gespeeld. We zullen

hem dan ook beoordelen als elke andere nieuwkomer in de Eredivisie.”De laatste nieuwkomer is middenman Tim Smit. Smit komt over van STV Tilburg. “Een jonge speler die zijn eigen weg heeft bewandeld via België, maar uiteindelijk wat vertraagd toch in de Eredivisie is terechtgekomen. Hij heeft altijd alle jeugdselecties doorlopen, dus heeft nog een verborgen potentieel wat er niet uit is gekomen. Op dit moment is hij alleen nog wat wisselvallig. Op goede dagen is Tim heel goed, maar in zijn mindere dagen daalt het niveau nog iets te ver naar beneden.”

Verwachtingen“De gebleven jongens hebben het afgelopen seizoen daarnaast kennis kunnen maken met succes. Dit roept natuurlijk verwachtingen op, maar daar worden we beter van. De spelers moeten beter worden dan aan het eind van het vorige seizoen. Bovendien willen we aanvallend spel met andere varianten aan bod laten komen. Afgelopen seizoen konden mensen bij ons al genieten van mooie wedstrijden. Met dit aanvallende spel erbij wordt het alleen maar leuker voor de kijker.” Naast deze doelstelling heeft Strikwerda ook nog een persoonlijke ambitie. “Ik wil elk jaar een nieuwe international afleveren. Op dit moment hebben we er geen in de selectie, dus er is nog wat te doen…”

“We willen prijzenbinnenhalen en aanvallend spelen”

LANDSTEDE VOLLEYBAL

Page 29: Landstede presentatiegids topsport 2013

29presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

“Beter worden

dan Vorig Seizoen”

29presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Page 30: Landstede presentatiegids topsport 2013

Thomas à Kempisstraat 5 te Zwolle

w w w . s i d e o u t . n u

SIDE OUTi n d o o r s p o r t s

The place to bevoor

VOLLLEYBAL & BASKETBAL

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN • Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 41

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN • Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN

• Bouwbedrijf

• Schildersbedrijf

• Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

BOUWEN VOOR MENSEN • Installatiebedrijf

• Keukens

• Aangepaste keukens

Alles in één handA. Beverwijk en Zonen B.V.Zwolseweg 31-33, 7707 AA BalkbrugTelefoon (0523) 65 66 [email protected]

Morsestraat 8, 8013 PP ZwolleTelefoon (038) 465 52 [email protected]

• Zonnepanelen + isolatie

Page 31: Landstede presentatiegids topsport 2013

31presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Wie kent ze niet, de leden van de supportersvereniging die onder andere met trommels voor de gigantische sfeer zorgen tijdens wedstrijden van Landstede Volleybal in het Landstede Sportcentrum én daarbuiten. De fanatiekelingen staan na het hoogtepunt van vorig seizoen al te trappelen voor de start van het nieuwe seizoen.

“Het duurt allemaal al weer veel te lang, het volleybalseizoen ligt naar mijn idee te lang stil.” Edward Scholten laat er geen gras over groeien. Het seizoen mag van hem nog liever vandaag beginnen dan morgen. Naast Jan van der Weerd en zijn echtgenoot Yvonne Scholten, eveneens drijvende krachten achter de supportersvereniging, vertelt hij vol trots over zijn grote liefde, Landstede Volleybal. “Het is fantastisch als je ziet hoe wij achter de groep staan. Ik durf wel te zeggen dat wij een groot aandeel hebben gehad in het kampioenschap van het afgelopen jaar. Voor mij was dat ook het hoogtepunt in al die jaren dat ik het team volg.”

Evenals Van der Weerd volgt Scholten de Zwolse ploeg al vele jaren. Zo maakten ze

onder andere hoogtepunten mee in Europese uitwedstrijden. “Het is mooi om te zien dat je ook closer wordt met spelers. De spelers kunnen het waarderen wat wij allemaal voor hun doen en we krijgen complimenten van de supporters van tegenstanders. Je geeft vrije tijd op, maar daar doe je het ook voor.” Scholten krijgt een grijns van oor tot oor als hij Van der Weerd hoort praten. “Na de wedstrijden staan we bijvoorbeeld nog een hele tijd te praten met de trainer. Het is nu zelfs zover dat we met de spelersbus mee gaan naar uitwedstrijden. Vorig jaar zijn we bovendien uitgenodigd voor een verjaardag hier in het sportcentrum.”

De volleybalfanaten zijn echter nog niet waar ze willen zijn. “We willen nog wat

verder uitbreiden. Het afgelopen seizoen zijn we begonnen met het verkopen van sjaals en dat liep erg goed. Dit seizoen gaan we minidressjes verkopen, dat wordt ongetwijfeld ook een groot succes. Als supporters nog meer ideeën hebben, kunnen ze natuurlijk ook bij ons komen. Het zou mooi zijn als we van de supportersvereniging een nog grotere groep kunnen maken waar helemaal niemand omheen kan.”

Volg de Supportersvereniging!www.fanslandstede.nlFacebook: Facebook.com/SupportersLandstedeVolleybalTwitter: @FansLandstede

SuPPorterSVereniging klaar Voor nieuw toPSeizoen

“Je geeft vrije tijd op, maar daar doe je het ook voor”

DE SUPPORTERS

Page 32: Landstede presentatiegids topsport 2013

32presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Tim Smit en Jake Wiens, twee nieuwkomers bij Landstede Volleybal die opvallend veel overeenkomsten vertonen. Beide volleyballers beginnen aan hun derde jaar in de Eredivisie en hebben de ambitie om het nog hogerop te zoeken.

gaan maken. “Ik wil hogerop volleyballen, uiteindelijk wil ik in het nationale team spelen. Ik kreeg een goed aanbod uit Zwolle en de keuze was dan ook snel gemaakt. Over Strikwerda had ik al goede verhalen gehoord en alles is hier goed geregeld. Kleding en schoenen had ik bijvoorbeeld snel thuis staan en ik woon nu samen met de Australiër Jordan Richards in het centrum van de stad.”

Net als Wiens is ook Smit lovend over zijn nieuwe club. “Ik ben hier welkom ontvangen en alles is hier professioneel geregeld. De sfeer op de club bevalt me wel. Dit is een mooie stap als ik uiteindelijk wil doorgroeien naar het buitenland.”

nieuwelingen met amBitie

De 23-jarige Smit speelde weliswaar de afgelopen drie jaar voor STV Tilburg, maar in zijn eerste jaar stond de middenman met een jumpersknie geblesseerd aan de kant. Een blessure die hij overhield aan zijn avontuur in België. Via een opmerkelijke weg belandde de Limburger uiteindelijk in de Eredivisie. “Ik heb in de jeugd één jaar op de volleybalschool gezeten, maar de trainer vond me in die tijd niet goed genoeg. Je kan wel zeggen dat ik een laatbloeier ben. Op mijn vijftiende heb ik twee keer met een klaplong in het ziekenhuis gelegen en vanaf dat moment heb ik mezelf het doel gesteld om toch nog de Eredivisie te halen. Op mijn zeventiende heb ik de grote stap van 1e

klasse naar 1e divisie gezet. Na een jaartje ben ik op het tweede niveau van België gaan spelen en nu ga ik alweer voor het vierde jaar de Eredivisie in. Waarvan dit dan mijn derde fitte seizoen wordt.”

Anders was dat voor Wiens. De Amerikaan besloot drie jaar geleden de stap te wagen richting Europa. “Ik heb zelf een ticket gekocht en deed een tour door Italië. De trainer van Lycurgus heeft toen over me gehoord waarna hij me heeft gebeld. Ik ben bij Lycurgus op proef geweest, waarna ik twee jaar voor de Groningers heb gespeeld.” De passer/loper was er na die twee jaar al snel uit dat hij een volgende stap moest

Smit: “Ik ben een

laatbloeier”

LANDSTEDE VOLLEYBAL

Page 33: Landstede presentatiegids topsport 2013

33presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Het is kenmerkend als je de straat in komt rijden. Op de kozijnen op de eerste verdieping van een rijtjeswoning staan enkele volleybalschoenen te luchten na een intensieve training. Tussen alle gezinnen kan het niet anders dan dat hier volleyballers wonen.

Fabian Dossett (22), Ramon Martinez (22), Steven Eertman (23) en Stijn Held (18) wonen met z’n vieren in Stadshagen. Op het oog in een schone en opgeruimde woning. Het idee dat de volleyballers het tegenovergestelde van studentikoos leven wordt echter al snel de grond ingedrukt. “We hebben de boel vanmiddag maar even opgeruimd met z’n allen. Het moet er natuurlijk wel goed uit zien voor de foto”, lacht Stijn Held bij binnenkomst. Steven Eertman vult de spelverdeler al snel aan. “Schoonmaken doen we eigenlijk sporadisch. Als het moet gebeuren doen we dat eventjes met z’n allen. We hebben geen roosters voor het stofzuigen.” Hoe serieus het

schoonmaakwerk genomen wordt, blijkt uit de reactie van Ramon Martinez. “We moeten wel zeggen dat de afzuiger best vaak aan staat.”

Waar de jongens het schoonmaken misschien wat links laten liggen, wordt er over het eten minder slordig gedaan. Het viertal zit aan tafel met een grote pan pasta. “Het eten leidt eigenlijk nooit tot problemen. We verdelen het elke dag een beetje wie er kookt en dat komt altijd wel goed”, aldus Held. Het viertal kent elkaar dan ook al een lange tijd. Zo speelden nieuwbakken middenman Dossett en zijn collega middenman Steven Eertman in de jeugd bij

Set-Up’65 ook al bij elkaar in het team. “Het volleybalwereldje is klein en dat maakt het natuurlijk ook wel wat makkelijker.” Dossett heeft zich na zijn overgang van Lycurgus al snel gesetteld in de wijk Stadshagen en spreekt zich dan ook al snel uit over het nieuwe seizoen. “Eigenlijk moeten we drie prijzen pakken. Zelf wil ik in ieder geval de Supercup binnenslepen. Dat is de enige prijs die ik nog nooit gewonnen heb.”

Terwijl Dossett dit zegt valt het oog op een paar dobbelstenen… al snel blijkt dat er behalve sportief stiekem toch ook wel wordt geleefd als vier studenten. Het viertal begint wat te glimlachen. “Daarmee bepalen we na het eten wie er moet afwassen…”

jongelingen oP Hun Plek in StadSHagen

LANDSTEDE VOLLEYBAL

Page 34: Landstede presentatiegids topsport 2013

34presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

34presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

01 tim Smit 31/12/89 2.01 Middenman Tilburg STV

02 Stijn Held 03/11/94 1.88 Spelverdeler Landstede Volleybal

03 tijmen laane 02/02/88 2.05 Passer/loper Landstede Volleybal

04 jordan riCHardS 25/09/93 1.93 Diagonaal Greater Melbourne Volleyball

05 ramon martinez 12/09/90 1.92 Passer/loper Landstede Volleybal

06 jake wienS 22/01/85 1.92 Passer/loper Abiant Lycurgus

07 matteo CaCCHiarelli 03/10/85 1.77 Libero Landstede Volleybal

08 faBian doSSett 30/04/91 2.01 Middenman Abiant Lycurgus

Nr. Naam Geboortedatum Lengte Positie Vorigseizoen

Page 35: Landstede presentatiegids topsport 2013

35presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

35presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Nr. Naam Geboortedatum Lengte Positie Vorigseizoen

09 mark Van lentHe 09/02/87 1.96 Middenman Landstede Volleybal

10 SteVen eertman 10/04/90 2.02 Middenman Landstede Volleybal

11 willem-maarten HeinS 01/07/87 2.07 Diagonaal Landstede Volleybal

18 roland rademaker 18/03/82 1.91 Spelverdeler Landstede Volleybal

redBad Strikwerda Hoofdcoach

wouter gaillard Assistent-coach

nelleke Bult Sporttherapeut

kriStian Bult Videoscout

Page 36: Landstede presentatiegids topsport 2013

S L O K K E R V A S T G O E D | H E E F T O O G V O O R K W A L I T E I T

H U I Z E N | Z W O L L E www.slokkervastgoed.com

Slokker Vastgoed is een onafhankelijke ontwikkelaar die voor eigen risico maar ook samen met corporaties, gemeenten en andere marktpartijen duurzame woningbouwprojecten ontwikkelt en realiseert.

Projecten welke volledig voldoen aan de eisen van de eindgebruiker en die in harmonie zijn met de omgeving en de maatschappelijke randvoorwaarden, in uitbreidingsgebieden maar ook bij binnenste-delijke herstructureringen. Slokker Vastgoed heeft oog voor kwaliteit.

Meer inspiratie: http://linoleum150nl.forbomagazines.com

nextgenerationmarmoleumNieuw in 2013. Vier linoleumcollecties, met elk hun eigen verhaal, geven een nieuw perspectief op Marmoleum.

• de laagste levensduurkosten• de duurzaamste vloer• de grootste designkeuze

FFM0343_AD_Striato_210x148_NL_01.indd 1 9/11/13 12:28 PM

Page 37: Landstede presentatiegids topsport 2013

37presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Hoe lang hij precies lid is van de Businessclub dat weet Jack Salet van Salet Schildersbedrijf niet eens meer. “Een jaar of zeven”, schat hij. Destijds waren er wat collega-ondernemers die hem bij de Businessclub introduceerden. Direct voelde hij zich er thuis. “Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij. Deze businessclub is laagdrempelig en sfeervol. En het netwerken is bijzaak, geen hoofdzaak. Bij andere businessclubs ligt die verhouding nog wel eens anders.”

“Ik vind daarnaast dat je als onderneming een maatschappelijke verplichting hebt”, vervolgt hij. “Doe je dat bij één club, dan gaat het toch vaak om een beperkte ondersteuning. Bij Landstede Basketbal en Landstede Volleybal ondersteun je ook de ontwikkeling van talenten en dat is weer goed voor de breedtesport. En als bedrijf opereer je uiteindelijk ook in de hele markt, dus dat voelt goed.”

In de loop der jaren zag Salet de Businessclub veranderen. In positieve zin, zo benadrukt hij. “Er heeft absoluut een

professionalisering plaatsgevonden, zeker in de afgelopen twee jaar. En dat is niet ten koste gegaan van de gemoedelijke sfeer. Er zijn natuurlijk altijd zaken waar nog vooruitgang kan worden geboekt, maar over de gehele linie vind ik absoluut dat het de goede kant op gaat.”

Als lid van de Businessclub bezoekt Salet regelmatig wedstrijden van Landstede Volleybal of Landstede Basketbal. “Voor ons is het zaak om regionaal bekendheid te genereren, omdat we vooral in Noord-Oost Nederland werkzaam zijn. Met name

de regionale exposure, welke de teams genereren, zorgt voor een goede respons.”

Ook de mogelijkheden die de accommodatie biedt, benoemt Salet als een groot pluspunt. “Je kunt hier gebruik maken van het restaurant of een vergadering houden. Dat is ook snel te communiceren door de korte lijntjes die we hebben. Wil je een keer iemand introduceren, dan is dat geen enkel probleem. Dat is heel prettig. Waarom ik andere bedrijven zou aanraden om lid te worden van deze businessclub? De sfeer in de Businessclub past uitstekend bij ons en ik kan me voorstellen dat dat voor veel meer bedrijven geldt.”

“netwerken iS Bijzaak, geen Hoofdzaak”

“Als bedrijf ondersteun je ook de ontwikkeling van talenten”

DE MENING VAN...

Page 38: Landstede presentatiegids topsport 2013

38presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

SPortCentrum alS BrandPunt Voor ontmoeting

Page 39: Landstede presentatiegids topsport 2013

39presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat Landstede Volleybal en Landstede Basketbal hun intrek namen in het Landstede Sportcentrum. In de afgelopen jaren leerde het sportcentrum zijn sterke en zijn verbeterpunten kennen. Mede om die reden veranderde er organisatorisch het een en ander. Team Sportcentrum nieuwe stijl heeft twee kartrekkers. Zij moeten ervoor zorgen dat het sportcentrum verder kan groeien. Jean Jacques Jouret gaat zich bezighouden met het commerciële vlak, Hans Roman richt zich op de operationele kant.

“We willen ons verder ontwikkelen op het commerciële vlak”, vertelt Roman. “We kunnen bijvoorbeeld nog veel meer gebruik maken van de mogelijkheden van onze Businesslounge. We willen meer op de zakelijke markt participeren.” Een ander speerpunt voor het komende jaar is om de dienstverlening op een hoger plan te krijgen. Doorgroeien van een sporthal, waarin de sport centraal staat, naar het Theater van de Sport, waarin die sport verbindt. Dat zal dit jaar gebeuren met een nog groter team studenten dan het afgelopen jaar. “Naast iedere professional willen we één of meerdere studenten zetten”, vervolgt Roman. “Zij worden betrokken bij alles wat er hier gebeurt. Daarmee kunnen we ons nóg meer onderscheiden.”

Een mooi voorbeeld van zo’n evenement waarin alles georganiseerd werd door de studenten zelf, was een grote dinnershow in opdracht van de KVLO, dat in december in het sportcentrum werd gehouden. Daarnaast was het sportcentrum in de voorbije jaargang ook het decor voor het SportGala Zwolle, het NK tafeltennis en een aantal volleybal- en basketbalinterlands. “En de finalewedstrijden in de play-offs van de volleyballers waren natuurlijk evenementen op zich”, vult Roman aan. “Hadden we hier meer dan tweeduizend man. Een geweldige ervaring.”

Ook komend seizoen staan er weer een aantal grote evenementen op de planning. Zo wordt in december het Nationaal Coach Congres gehouden in het sportcentrum. Topcoaches uit heel het land komen dan richting Zwolle. “Zij hebben mede voor ons gekozen, omdat ze de koppeling met het onderwijs heel interessant vinden”, weet Roman. “Ook wordt het SportGala Zwolle weer hier gehouden en zijn we in gesprek met een aantal bonden over hier te spelen interlands. We merken dat partijen die ons weten te vinden ook terugkeren. Dat is goed om te zien.”

“Doorgroeien naar het Theater van de Sport is de ambitie”

LANDSTEDE SPORTCENTRUM

Page 40: Landstede presentatiegids topsport 2013

40presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Een verklaring voor die groei zit volgens Koch, naast het sportieve succes, in de persoonlijke benadering die de Businessclub hanteert. Laagdrempelig is een woord dat centraal staat. Of, zoals een sponsor het treffend verwoordt; ‘Je wordt hier bij je voornaam aangesproken’. Koch knikt instemmend wanneer ze het hoort. “Wij investeren in de relatie met onze sponsoren. We komen bij de leden langs en hebben daardoor korte lijntjes met hen. En doordat wij aan Landstede verbonden zijn, hebben we ook echt iets unieks te bieden. Bij ons is sport de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dat zorgt voor een hele dynamische sfeer.”

Dat die benadering werkt, merkt de Businessclub niet alleen aan het groeiende aantal leden, maar ook aan de betrokkenheid van die leden. Zo is het Landstede Sportcentrum een prachtige locatie als podium voor bedrijven bij vergaderingen, klantendagen en personeelsfeesten. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt, zo constateert Koch tevreden. “Ze weten

ons steeds beter te vinden en van alles is mogelijk.”

Het nieuwe seizoen wordt traditiegetrouw afgetrapt bij het Rijk van Nunspeet, waar sponsoren, spelers, staf en organisatie tezamen komen voor een potje golf. “Het is zaak om stappen te blijven maken”, weet Koch.

“Natuurlijk, economisch gezien zit het niet iedereen mee, maar dan is het juist zaak om daar creatief mee om te gaan. Dat proberen wij door in te spelen op de wensen van onze leden. Lidmaatschap van een businessclub zorgt voor een netwerk. En dat is juist in deze tijd heel erg belangrijk.”

Het sportieve succes van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal in het afgelopen seizoen heeft ook de Businessclub geen windeieren gelegd. In tegenstelling tot veel andere clubs groeide het aantal leden van de Businessclub ook het afgelopen jaar gestaag verder. “Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee”, vertelt Jolanda Koch. “En we hebben hier ook alweer nieuwe aanvragen liggen, terwijl er vorig jaar niemand vanuit de relatie is afgehaakt. We hebben de sportieve hoogtepunten met twee handen aangegrepen om ons netwerk uit te breiden.”

“Hier word je Bij je Voornaam aangeSProken”

“Bij ons is sport de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven”

BUSINESSCLUB

Page 41: Landstede presentatiegids topsport 2013

41presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Page 42: Landstede presentatiegids topsport 2013

42presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

Het organiseren van de eredivisiewedstrijden en alles daar omheen is een hele klus. Voor een deel zijn hiervoor vrijwilligers verantwoordelijk, die dit vaak al jaren doen. Daarnaast is in de afgelopen jaren de hulp van studenten flink gegroeid. Zij doen dit als onderdeel van hun studie, waardoor het Landstede Sportcentrum één grote leerwerkplek wordt. Voor studenten natuurlijk een prachtige omgeving om opgedane kennis in de praktijk te brengen. En voor Landstede Basketbal en Landstede Volleybal bijzonder waardevol. Daarom stellen we ze graag aan u voor!

zonder Studenten zijn we nergenS

42presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

“Studenten Beveiliging houden een oogje in het zeil tijdens alle thuiswedstrijden.”

“En ook een deel van de foto’s in deze presentatiegids zijn gemaakt door studenten Fotografie.”

“Facebook, twitter, websites onderhouden…wie kunnen dat beter doen dan studentenCommunicatie”

“de offiCiële teamfotografie wordt nu al enkele jaren door een Student fotografie gedaan”

“de offiCiële teamfotografie wordt nu al enkele jaren door een Student fotografie gedaan”

“Studenten reCreatie Vermaken de kleintjeS tijdenS de meeSte wedStrijden oP zondag”

“Studenten reCreatie Vermaken de kleintjeS tijdenS de meeSte wedStrijden oP zondag”

Page 43: Landstede presentatiegids topsport 2013

43presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

43presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

“Studenten Beveiliging houden een oogje in het zeil tijdens alle thuiswedstrijden.”

“Victory is natuurlijk Victory, maar studenten Recreatie willen bij tourbeurt maar wat graag de vleugels laten wapperen”

“Voor het ontwerpen van de programmaboekjes, flyers en de afbeeldingen op het grote beeldscherm werken we samen met studenten Vormgeving”

“Tipje van de sluier: binnenkort presenteren studenten Mooi & Mode nieuwe kleding voorons dansteam en een kledingstuk voor de coaches…”

“onze HoreCa-Studenten Staan Bij onS in de rij om de leden Van de BuSineSSCluB Van een drankje te Voorzien”

“onze HoreCa-Studenten Staan Bij onS in de rij om de leden Van de BuSineSSCluB Van een drankje te Voorzien”

“de wedStrijden wordeniedere week oPnieuw VoorBereid en geregiSSeerd door Studenten eVenementenorganiSatie”

“de wedStrijden wordeniedere week oPnieuw VoorBereid en geregiSSeerd door Studenten eVenementenorganiSatie”

“Studenten Van Vrij & gaStVrij ontVangen u Hartelijk Bij de deur”

“Studenten Van Vrij & gaStVrij ontVangen u Hartelijk Bij de deur”

“Studenten reCreatie Vermaken de kleintjeS tijdenS de meeSte wedStrijden oP zondag”

“Studenten reCreatie Vermaken de kleintjeS tijdenS de meeSte wedStrijden oP zondag”

Page 44: Landstede presentatiegids topsport 2013

A Christiaan Geurtsweg 12 T +31 (0)55 533 77 22 E [email protected]

P Postbus 1250, 7301 BM Apeldoorn F +31 (0)55 534 08 88 I www.totdrukwerk.nl

Page 45: Landstede presentatiegids topsport 2013

45presentatiegids Seizoen 2013 - 2014

- 03 Projectontwikkeling- AA-Drink- Aberson- Acukinetics- ALM Afbouwgroep- Ambiance Zonwering -

Runhaar- B&C Raamdecoratie- BDG Architecten Ingenieurs- Benthem Gratama Advocaten- Bloemhof&Pleiter- Boer Kozijnen- Boerdam Interactieve Media- Bouwbedrijf Beverwijk - Bouwbedrijf Heldoorn- BPM Media&

Entertainment Facilities- BPV Accountants- Breman Kloekke

Elektrotechniek

- Brezo-Elan B.V. Schoolkleding.nl

- Breman Zwolle- Busbroek- Bwefar Rental B.V.- Comma- Contractonderwijs Zwolle A- De Bruin Architecten- De Gilden Bouw&

Onderhoud Zwolle B.V.- De Gilden Groep- De Haan Advocaten &

Notarissen- Deventrade/Hummel- Djopzz- Drukkerij Meijerink- Essentive- Feest&Culinair- Forbo Flooring- Fysio Plus

- Gala/Gidion- Golfbaan het Rijk van

Nunspeet- Gom Schoonhouden- Hemmink- Hovek projectontwikkeling- Ifective- Innotiq- IPMMC Vastgoed- IQ Kunstuitleen- Joan Cele Studiebegeleiding- John Max- Koggel Reclame- KPMG Accountants N.V.- Landstede Groep- Marion Reizen- Mateboer Groep B.V.- Mediaconnexion- Medigros- Multicopy

- NetTaal- Noordhuis B.V.- Novon Schoonmaak- Nijha B.V.- Nysingh Advocaten-

Notarissen N.V.- Omni Lease - Overhoff

Telecommunicatie- Parkendaal Lyceum- Paul van Vilsteren- Regiolokaal- Renault Oving- Rienks Arbodienst- Schelde Sports- Schildersbedrijf Salet- Sigma Coatings- Sligro- Slukom- Straxs

- Stunned- Telstar Sports and Fashion- Ter Haar Top Movers- Totdrukwerk- Trappenfabriek Vos- Tromp Partners Architecten- Univé Verzekeringen- Urbana- Vakschool 2.0- Van Wijnen Bouw- Xando- Zalsman B.V.- Zwaag Interieur- Zwolle Business Overijssel

catering • party-service • events

www.hovek.nltel. 038 421 21 52 www.hovek.nl

Adviseurs en verwerkers van:

• Projecttapijt Gordijnen / Vitrages •

• Linoleum / Vinylvloeren Raambekleding •

leden BuSineSSCluB 2013-2014

SPonSoren

RUNHAAR

Page 46: Landstede presentatiegids topsport 2013

Landstede Sportcentrum De thuiswedstrijden van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal worden gespeeld in het Landstede Sportcentrum. De hal is goed te bereiken per auto en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor een routebeschrijving op www.landstede-volleybal.nl of www.landstede-basketbal.nl.

Adres: Hogeland 10, 8024 AZ ZwolleTelefoon: 088-850 89 20

TicketsEen uur voor aanvang van iedere thuiswedstrijd gaat de kassa in het Landstede Sportcentrum open en zijn tickets verkrijgbaar. Via de beide websites kunt u eventueel vooraf reserveren. De gereserveerde kaarten kunt u tot een half uur voor de wedstrijd afhalen aan de kassa van het Landstede Sportcentrum.

Tarieven Landstede VolleybalReguliere competitie en bekerwedstrijden:€ 3,- voor jeugd tot 16 jaar en 65+€ 6,- voor personen van 16 jaar en ouder

Kaarten finale en Europese wedstrijden:€ 5,- voor jeugd tot 16 jaar en 65+€ 10,- voor personen van 16 jaar en ouder

Tarieven Landstede BasketbalReguliere competitie en bekerwedstrijden:€ 3,- voor jeugd tot 16 jaar en 65+€ 6,- voor personen van 16 jaar en ouder

1e ronde playoff:€ 4,- voor jeugd tot 16 jaar en 65+€ 7,50 voor personen van 16 jaar en ouder

Vanaf 2e ronde playoff:€ 5,- voor jeugd tot 16 jaar en 65+€ 10,- voor personen van 16 jaar en ouder

Seizoenkaarten 2013-2014Er zijn drie soorten seizoenkaarten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een seizoenkaart voor alleen Landstede Basketbal, alleen Landstede Volleybal of de combinatie van beide. Voor alle seizoenkaarten geldt dat deze geldig zijn voor alle thuiswedstrijden van de competitie in het seizoen 2013-2014, inclusief bekerwedstrijden én play-offs. Voor Europese wedstrijden gelden aparte toegangskaarten.

Seizoenkaarten zijn te verkrijgen bij het verkooploket van het Landstede Sportcentrum. Betaling kan alleen contant.

De prijzen zijn:Landstede Basketbal € 100,00Geefttoegangtot:allethuiswedstrijdenvanderegulierecompetitie,allethuiswedstrijdenplayoffenallethuiswedstrijdenvanhetbekertoernooi.

Landstede Volleybal € 75,00Geefttoegangtot:allethuiswedstrijdenvanderegulierecompetitie,allefinalewedstrijdenvandecompetitieenallethuiswedstrijdenvanhetbekertoernooi.50%kortingenvoorrangopkaartenvoorEuropesewedstrijden.

Combikaart € 150,00

ArrangementenVoor speciale arrangementen of afspraken kunt u contact opnemen met het bedrijfsbureau via 088 - 850 80 49.

SponsoringBent u geïnteresseerd in de sponsormogelijkheden bij Landstede Basketbal en Landstede Volleybal, dan kunt u contact opnemen met Jolanda Koch (tel: 06 – 209 665 57 of mail: [email protected]) of Jan Kroon (tel: 06 – 212 730 41 of mail: [email protected]). Zij kunnen u voorzien van informatie of tijdens een persoonlijk gesprek de verschillende mogelijkheden toelichten.

Meer informatieHet bedrijfsbureau is tijdens kantooruren (09.00 uur – 16.30 uur) bereikbaar via 088 - 850 80 49.

Contactgegevens bedrijfsbureau:Hogeland 10, 8024 AZ ZwollePostbus 1, 8000 AA Zwolle

E-mail:[email protected]@landstede.nl

Websites:www.landstede-basketbal.nlwww.landstede-volleybal.nl

Twitter:twitter.com/LandstedeBaskettwitter.com/LandstedeVolley

Facebook:Facebook.com/LandstedeBasketbalFacebook.com/LandstedeVolleybal

tiCketS & ContaCt

46

Page 47: Landstede presentatiegids topsport 2013

FysioPlus Zwolle wenst Landstede Basketbal en Volleybal een succesvol seizoen toe!

(sport)fysiotherapie – Manuele therapie – Kinderfysiotherapie – Oefentherapie

W. www.fysiopluszwolle.nl

T. 038 4535503

E: [email protected]

Locatie Landstede Sportcentrum Hogeland 10 8024 AZ ZWOLLELocatie De Fenix Lijnbaan 12 G 8011 AR ZWOLLELocatie Fitplaza Palestrinalaan 913 8031 VA ZWOLLELocatie Pro� t Gym Geert Grootestraat 3 / 5 8022 CG ZWOLLELocatie Welllnesscentrum Ministerlaan 206 8014 XL ZWOLLE

FysioPlusZwolleFysioPlusZwolle

Met MultiCopy scoort u

communicatief altijd

www.multicopy.nl/zwolleLocatie MarslandenW. Röntgenstraat 2, 8013 NE ZwolleT 038 - 423 73 73F 038 - 423 78 78E [email protected]

Locatie CentrumGasthuisplein 16, 8011 SC ZwolleT 038 - 355 67 38F 038 - 355 67 32E [email protected]

Page 48: Landstede presentatiegids topsport 2013

Afbeeldingen die in deze advertentie zij n gebruikt kunnen afwij ken van de daadwerkelij k geleverde auto en/of specifi caties in Nederland en/of fi scale categorie waarin het model valt. Min./max. verbruik: 3,2-4,5 l/100 km. Resp. 31,1-22,2 km /l. CO2 83-104 g/km.

AUTOBEDRIJ F OVING B.V.ZWOLLE BISSCHOP WILLEBRANDLAAN 66 TEL. (038) 455 44 50EMMELOORD NAGELERWEG 6 TEL. (0527) 62 00 04HATTEM NIEUWEWEG 101 TEL. (038) 444 94 44RAALTE OVERKAMPSWEG 27 TEL. (0572) 36 32 15

AUTOBEDRIJF OVINGUW RENAULTDEALER VOOR ZWOLLE, HATTEM, RAALTE EN EMMELOORD

VERKOOP VAN DE NIEUWSTE RENAULT-MODELLENALTIJD 100 OCCASIONS OP VOORRAADEXPERT IN PARTICULIERE EN ZAKELIJKE MOBILITEITKENNIS EN KUNDE VOOR IEDER MERKONDERHOUD EN REPARATIE

www.oving.nl