LANDELIJK WONEN ZOALS JIJ DAT WIL! - Nieuwbouw Lof & Loof 2019. 6. 26.آ  Lof & Loof bestaat uit...

download LANDELIJK WONEN ZOALS JIJ DAT WIL! - Nieuwbouw Lof & Loof 2019. 6. 26.آ  Lof & Loof bestaat uit een

If you can't read please download the document

 • date post

  20-Aug-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of LANDELIJK WONEN ZOALS JIJ DAT WIL! - Nieuwbouw Lof & Loof 2019. 6. 26.آ  Lof & Loof bestaat uit...

 • L A N D E L I J K W O N E N Z O A L S J I J D A T W I L ! Vroeger stonden op deze plek de boerenhoven met de appelgaarden langs de paden. Een rustige omgeving, waar hard werd gewerkt en de gezelligheid in het weekend werd gezocht in het samenzijn met familie en vrienden. Dan kwamen de lange tafels naar buiten en schoof iedereen aan voor de lunch of het diner. Met het authentieke Ido Hof als voorbeeld, is het ontwerp van de woningen geïnspireerd op het vroegere leven in de boomgaard. Het resultaat heet Lof & Loof, een heerlijke nieuwe landelijke woonbuurt in de populaire wijk De Volgerlanden in Hendrik- Ido-Ambacht.

  In Lof & Loof verrijzen 39 koopwoningen in een intieme en hoogwaardige buurt. Door de vele rijke details, duurzame materialen, verschillende steenkleuren en afwijkende indelingen van de woningen, heeft Lof & Loof een gezellig dorps straatbeeld. Door de bijzondere buitenruimten aan de voorzijde van de woningen, wordt het contact met de buurt versterkt en binnen en buiten met elkaar verbonden. Lof & Loof betekent landelijk wonen met alle landelijke voordelen van vroeger.

 • Inhouds- opgave

  0 6 Locatiekaart 0 7 Het geluk van De Volgerlanden 0 8 Locatie 1 0 Situatie Lof & Loof 1 2 In gesprek met de architect 1 4 Karakteristieke details

  1 6 Klaar voor de toekomst 1 8 Rijwoning 2 6 Bungalow 3 2 Voorhuis 3 8 Herenhuis

  4 6 Twee-onder-één-kapwoning 5 2 Vrijstaande woning 5 8 Slimmer wonen 5 9 Keuken en sanitair 6 0 Verkoopinformatie

  - 4 - - 5 -

 • Aan de rand van Hendrik-Ido-Ambacht krijgt landelijk wonen een geheel nieuwe invulling. De kaplaarzen en overalls worden ingeruild door prettige vrijetijdskleding. Geen werk op het land, maar wel genieten van de heerlijke buitenlucht. Een goed gevuld fruitkistje met peren en appels uit de plaatselijke loofgangen is niet langer een droom, maar smakelijke realiteit.

  Op de grens van Hendrik-Ido-Ambacht en de polder wordt een nieuwe buurt met ouderwetse charme gerealiseerd. Vroeger stonden hier de boerderijen, nu wordt hier woonwijk De Volgerlanden gerealiseerd. Tussen de laatst overgebleven peren- en appelgaarden in de wijk komen straks 39 duurzame, landelijke woningen

  in zes verschillende typen. De met siervolle details afgewerkte rijwoning, twee-onder- één-kapwoning, herenhuis, bungalow, voorhuis en één vrijstaande woning maken van het nieuwe Lof & Loof een heerlijk buurtje én een duurzame, gezonde leefomgeving aan de rand van De Volgerlanden.

  Bijzonder aan het ontwerp van de woningen is de authentieke sfeer en de rijke detaillering. De woningen hebben veel weg van de grootse boerhoven, die deze omgeving in vroeger tijden sierden. Toch zijn de woningen in Lof & Loof uitgerust met de meeste moderne installaties en wordt er gebruikgemaakt van de nieuwste bouwmaterialen. Een duurzaam en gezond huis in de landelijke sfeer van vroeger!

  Het geluk V A N D E V O L G E R L A N D E N

  - 6 - - 7 -

  W I N K E L C E N T R A 1. Winkelcentrum De Schoof 2. Hoogambacht 3. Winkelcentrum Walburg

  S C H O L E N 4. obs de Waterlelie / SOL De Watervlinder 5. Koningin Wilhelminaschool 6. Katholieke Jenaplanschool de Klimboom

  P A R K E N 07. Sophiapark 08. B. Baxpark 09. Noordpark 10. Crezéepolder (Vogeleiland)

  R E S T A U R A N T S 11. De Heeren van Ambacht 12. De Oude Haven 13. Veerplein

  1

  8

  12

  L O C A T I E K A A R T

  9

  13

  3

  11

  7 4-6

  10

  A 1 6 R I C H T I N G D O R D R E C H T

  A 1 6 R I C H T I N G R O T T E R D A M

  C E N T R U M D E V O L G E R L A N D E N2

  W A T E R B U S R I C H T I N G R O T T E R D A M

  I N F O R M A T I E P U N T D E V O L G E R L A N D E N

 • Lof & Loof ligt vlak bij de Vrouwgelenweg in nieuwbouwwijk De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. De vier Dorpjes is het sluitstuk van deze wijk en bestaat uit De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en de Erfjes. Hiervan is de wijk De Laantjes (waarvan Lof & Lof onderdeel uitmaakt) het eerste deelgebied dat ontwikkeld is. Op deze plek, aan de rand van de Sophiapolder, geniet je van het landelijke karakter, terwijl je ook in een mum van tijd op de snelweg bent naar je werk. Voor een boodschap in het dorpscentrum of naar je vaste sportavond pak je natuurlijk gewoon de fiets. Alles is er lekker dichtbij!

  De wijk De Volgerlanden is inmiddels flink volwassen en bestaat in totaal uit ongeveer 5.000 woningen. De voorzieningen passen dan ook bij het aantal bewoners van de wijk. Een uitgebreid aanbod van winkels, scholen, en sportmogelijkheden zorgen voor een levendige buurt. Bedenk daarbij dat deze wijk een groene en waterrijke opzet heeft in kleinschalige en kindvriendelijke buurtjes. Bekijk het woningaanbod en je weet het…

  Hier staat je nieuwe huis!

  Hendrik-Ido-Ambacht E N D E V O L G E R L A N D E N

  D E

  S T R

  A A T

  J E S

  D E

  H O

  F J E S

  D E

  E R F J

  E S

  P E R E N L A A N T J E

  A P P E L L A A N T J E

  D E

  L A

  A N

  T J E

  SL O F & L O O F

 • Lof & Loof bestaat uit een prachtige mix van woningen in vele soorten en afmetingen. Hier kies je bewust voor een woning die anders is dan die van je buren. Afwijkende details, een andere steenkleur of een uniek ontwerp; er zijn veel verschillende smaken. De landelijke uitstraling doet aan de vele oude boerenhoeven in de regio denken. En ook de speelsheid van de plattegronden is niet die van een standaard nieuwbouwwoning. Je hebt keuze uit 6 verschillende woningtypen, die ook nog eens helemaal aan te passen zijn aan jouw woonwensen!

  L O F E N L O O F B O E R E N C H A R M E E N L A N D E L I J K E S C H O O N H E I D

  0 5 0 4 0 3 0 2 0 1

  0 6

  0 7

  0 8

  0 9

  1 0

  1 1 1 9

  1 8

  1 7

  1 6

  1 5

  1 4

  1 3

  1 2

  2 6

  2 5

  2 4

  2 3

  2 1

  2 2

  2 0 2 7

  3 3

  3 2

  3 1

  3 0

  2 9

  2 8

  3 4

  3 5

  3 6

  3 7 3 8

  3 9

  R I J W O N I N G

  B U N G A L O W

  V O O R H U I S

  H E R E N H U I S

  2 - O N D E R - 1 - K A P W O N I N G

  V R I J S T A A N D E W O N I N G

  27

  28 29

  30 31

  32 33

  22 21

  20

  23

  24 25

  26

  39 38

  37 36

  35 34

  12 13

  14

  15 16

  17 18

  19

  01

  02

  03

  04

  05

  06

  07

  08

  09

  10

  11

 • H I S T O R I S C H E D E T A I L S M A K E N H E T O N T W E R P

  I N G E S P R E K M E T D E A R C H I T E C T

  Lof & Loof is ontworpen door Architect Pim van der Ven van Juli Ontwerp. Met plezier liet hij zich inspireren hier iets bijzonders van te maken. Pim legt uit hoe.

  “Ik heb een historische band met dit gebied. Mijn overgrootvader woonde hier in de buurt, in de Ido Hof aan de Vrouwgelenweg. Daarnaast is het een oud agrarisch gebied; met landerijen, tuinderijen, het Perenlaantje. Dat wij hier nu een plan ontwerpen vond ik erg leuk en bijzonder. Ik wist direct: ik wil recht doen aan de mooie historie en de agrarische functie van dit gebied. Deze onderwerpen hebben we gecombineerd met een belangrijk thema dat we altijd integreren in onze ontwerpen: geluk. Hoe kun je door architectuur bijdragen aan het welbevinden van de mensen die er gebruik van maken?”

  S Y M B I O S E VA N H I S T O R I E E N N I E U W B O U W

  “We hebben kenmerkende details van de oude Ido Hof verwerkt in Lof & Loof, zoals de ronde voordeur met diepe nis waardoor er een statige entree ontstaat. We lieten ons inspireren door de karakteristieke, trapvormige gevel en de ronde ramen die voor extra daglicht in het trappenhuis en de hal zorgen. In de twee blokken eengezinswoningen hebben we het oertype van de boerderij als vormentaal gebruikt; het voorhuis van de Ido Hof, met daarachter de ‘schuur’, waarin 5 of 6 woningen zijn verwerkt. Historische vormen, die in een nieuw ontwerp met eigentijdse materialen zijn uitgevoerd.”

  - P I M VA N D E R V E N

  “Contact en gemeenschapsgevoel

  bevorderen het woongeluk van mensen”

  - 1 2 -

  “Contact en gemeenschapsgevoel bevorderen het woongeluk van mensen. Daarom wilden we bewoners de mogelijkheid geven om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen. We creëren een verblijfszone tussen de openbare en privéruimte. Diepe erkers waar je in kunt zitten, met veranda’s voor de woningen, een Ambachtse Stoep voor de Herenhuizen. Als je daar zit, groet je op een natuurlijk manier de buurtgenoten op straat, want je bent zichtbaar. Toch ben je op je eigen terrein. Een luchtige manier om contact te maken.”

  D I V E R S I T E I T A A N W O N I N G T Y P E N

  “Lof & Loof heeft een grote diversiteit in woningtypen: eengezinswoningen, herenhuizen, twee-onder-eenkappers, bungalows en zelfs een vrijstaande woning. Hierdoor krijg je een leuke mix aan verschillende bewoners. Zo wordt het echt een gemêleerde gemeenschap.”

 • Veranda Zomer en winter genieten van het leven buiten op de veranda

  Zinken dakkapel Stijlvolle dakkapel uitgevoerd in onderhoudsvriendelijk zink

  Poortdeur Naar voorbeeld van de Ido Hof krijgen de meeste woningen in L