Laat mensen schitteren-Campagnerichtlijnen

of 6 /6
Z e g e e n s i n é é n z i n : w a t d o e t h e t S o ci a a l - C u l t u r e e l V ol w a s s e n e n w e r k e i g e n l i j k ?

Embed Size (px)

Transcript of Laat mensen schitteren-Campagnerichtlijnen

 • Zeg eens in n zin:

  wat

  doet

  het So

  ciaal-Cu

  ltureel V

  olwassenenwerk eigenlijk?

 • DE AFTEKENINGHet zegt waar we voor staan. Samen moeten we het inhoud geven.

  Ster staat voor enthousiasme

  Boog staat voor verbinding, beweging, link, brug

  cmyk 21/0/55/0rgb 207/226/146 pantone578 C

  cmyk 0/85/72/0rgb 240/78/74pantone 186 C

  cmyk 30/95/96/37rgb 127/32/26pantone202 C

  cmyk47/52/58/19rgb 126/106/95pantone4715 C

  cmyk 44/14/8/0rgb 140/188/214pantone645 C

  HET LOGOEen warm rood dat staat voor kracht, passie en engagement.

  Met de campagne willen we - ons netwerk zichtbaar maken - de verbinding tussen elkaar laten oplichten - de wereld van het Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk

  in kaart brengen - een schitterend verhaal vertellen - nog meer mensen laten schitteren.

  KLEURENWit is de basiskleur voor het grafisch raster. We vullen aan met een palet van aardse, warme kleuren die ondersteunend en passend zijn bij een menselijke campagne.

  Sociaal-CultureelVolwassenenwerk

 • DOELSTELLING

  - Zichtbaarheid voor iedereenWe maken het Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk zichtbaar door een gemeen-schappelijke campagne. De Laat mensen schitteren-campagne maken we samen. Hoe meer we deze campagne gebruiken, hoe meer zichtbaarheid de hele sector krijgt.

  - Meerwaarde tonen Mensen die mensen laten schitteren, elk op hun manier, dat is de meerwaarde van het Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk. Dat is wie we zijn. Onze identiteit. Daarmee maken we het verschil, vandaag en morgen. En dat mogen en moeten we laten zien.

  - De kracht van onze eigen verhalen ervaren Ht belangrijkste van de campagne zijn onze eigen verhalen, getuigenissen en er-varingen. Of het nu in woord of beeld is, we hebben allemaal schitterend materiaal waarmee we kunnen illustreren hoe we mensen laten schitteren. Laten we op zoek gaan naar die verhalen, ze verzamelen en verspreiden, zowel binnen als buiten onze organisaties. Laten we trots creren.

  DE SLOGAN: LAAT mENSEN SCHITTEREN

  We halen het beste naar boven in mensen. Wat het Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk doet, geeft een meerwaarde aan onze samenleving. We geloven in mensen die schitteren en in schitterende mensen.

  FOTOS DIE VERHALEN VERTELLEN

  Iedere organisatie is uniek. En iedere organisatie kan eigen beeldmateriaal gebruiken om haar schitterverhalen te vertellen.Hoe werkt dat precies?

  - Selecteer een foto. Alle fotos zijn goed, zolang er maar mensen op staan en hun verhaal aansluit bij het schitterverhaal.

  - Vertel het verhaal van het beeld. In enkele kernwoorden vertellen we welke meerwaarde dit verhaal had voor de mensen op de foto. Wat was hun motivatie om mee te doen? En hoe kan dat voor mij, als kijker, belangrijk zijn? Het verhaal zetten we uit op witte lijnen die de sterren van het verhaal verbinden. Wit, omdat het bij elke huisstijl past en over eender welke foto gelegd kan worden.

  - Onderteken met je eigen logo. Het logo van de eigen organisatie komt in een wit vlak linksonderaan (een vast element). We tekenen met de term: Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk en de slogan : Laat mensen schitteren . Eindigen doen we met Schitterend.

  Sociaal

  -Cultur

  eel Volwas

  senenwerk laat m

  ensen schitteren.

 • faCebooken

  S

  Chitt

  erend

  kle

  inzoo

  n

  l

  aat

  m

  enSe

  n SChi

  tteren

  zet hier uw logo

 • DE wEbSITE LAAT mENSEN SCHITTEREN.bE:

  Op de website www.laatmensenschitteren.be kan iedereen zijn eigen campagne maken.

  Alle campagne-elementen vrij beschikbaarSlagzin, de visuele signatuur en andere campagne-elementen kunnen gedownloaded worden op www.laatmensenschitteren.be.

  maak online een eigen campagnebeeldOp de site kun je een eigen foto en logo uploaden. De foto wordt in een affiche kader geplaatst en je kunt er je eigen verhaal op zetten, inclusief vaste elementen zoals de verbindingen en de sterren. Klaar? Dan kun je het resultaat bewaren als een drukklare pdf, of meteen versturen per e-mail naar collegas, vrienden, vrijwilli-gers, leden, ...

  EEN VIDEOCLIp / SpOT This little light of mine, Im gonna let it shine, op de to-nen van dit bekende en aanstekelijke nummer brengen we een enthousiasmerend en positief verhaal over het schit-terende van het Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk. Een song n een verhaal die ongetwijfeld blijven hangen. De clip wordt kant en klaar aangeleverd om te downloa-den of te verwerken in de eigen site. De clip zal uiteraard ook te vinden zijn op www.laatmensenschitteren.be.

  SoCiuS ondersteunt Laat mensen schitteren via de SoCiuS-media en websites (www.socius.be & www.prettiggeleerd.be).

  EIGEN INSpIRATIE EN IDEEN? GEwOON DOEN!

  Heb je zelf ideen of inspiratie om met dit verhaal aan de slag te gaan? Doen! Deel je ervaringen zeker ook op de website zodat we samen een Schitterboek met schitte-rende verhalen kunnen schrijven!

  This little light of min

  e

  Im gonna let it shine

  This little light of min

  e

  Im gonna let it shine

  This little light of min

  e

  Im gonna let it shine

  Let it shine, let it shine

  , let it shine

 • INFO EN CONTACT

  Max Frans [email protected] tel.: 02 215 27 08

  V.U.: Fred Dhont, p/a SoCiuS, Gallaitstraat 86 bus 4, 1030 Brussel