Laat je verleiden en Laat je ... Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek Bickels! Grand

download Laat je verleiden en Laat je ... Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek Bickels! Grand

of 3

 • date post

  17-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  2
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Laat je verleiden en Laat je ... Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek Bickels! Grand

 • BeleefBeekDag.nl Zondag 10 september 2017

  Laat je verleiden en (her)ontdek de pareltjes

  van Beek

  D A G P R O G R A M M A De hele dag kunt u op eigen gelegenheid onze mooie gemeente Beek (her)ontdekken. Dit kunt u doen aan de hand van de route, waardoor u een groot aantal van de highlights van Beek vanzelf tegenkomt. De route is circa 8 km lang en dat is zonder tussenstop 1.5 uur per fiets en 3 uur te voet. Maar u kunt ook zelf op pad gaan en uw eigen ontdekkingstocht uitstippelen van plek naar plek of een deel van de route hiermee combineren. Bij elke activiteit ziet u een nummer dat verwijst naar dezelfde nummering op de landkaart op de achterzijde. Zonder afwijkend genoemde tijden zijn de activiteiten doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur.

  Het dagprogramma vindt u in deze dagfolder en kunt u ook online raadplegen op www.BeleefBeekDag.nl.

  Laat je inspireren door de nieuwe routekaart met highlights Belevend Beek. Verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg Winkels, servicepunt Read Shop Markt 63 Beek of diverse winkels en horeca in Beek.

  Meer routes en informatie op www.VVVbeek.nl.

  Laat je verleiden en (her)ontdek Belevend Beek ! Ondernemend Beek: veelzijdig en vitaal in Zuid-Limburg wordt ervaren als een veelzijdig dorp met stadse voorzieningen en activiteiten in een geweldige natuurlijke entourage. Denk aan unieke elementen zoals het groot aanbod winkels en horeca in het centrum, de kernen en in Winkel- centrum Makado, de musea, evenementen en (cultuur)historie. Wonen in het groen en een hoog niveau van voorzieningen voor jong tot oud dicht- bij en de bereikbaarheid en centrale ligging is ideaal. Beek kent een prach- tig groen buitengebied dat zich leent voor diverse vormen van recreatie, zoals wandelen en fietsen. Met Sportlandgoed De Haamen heeft Beek een unieke accommodatie binnen haar gemeentegrenzen om te bewe- gen, ontmoeten en recreëren, gericht op alle doelgroepen. Het brede ver- enigingsaanbod maakt het voor alle inwoners, van jong tot oud, mogelijk om actief te participeren in de samenleving. En de bereikbaarheid van Beek is ideaal.

  Het Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke waarden. Om deze schoonheid toegankelijk te maken voor bewoners, toeristen en recreanten hecht de gemeente Beek aan een wandelroutenetwerk, compleet met natuurtrans- feria, informatieborden, overstappunten van auto/fiets naar wandelrou- tes, etc. Via de voorliggende routekaart worden de recreatieve mogelijk- heden van Beek onder de aandacht gebracht van toerist en inwoner. He Beekse netwerk van wandelroutes, kent in totaal vier bewegwijzerde rou- tes met verschillende kleuren: rood, blauw, geel en zwart met een witte band. Daarnaast zijn er meerdere themaroutes zoals het Levensloopje en de Bandkeramiekroute. Naast wandelroutes zijn er in Beek ook ruiter- en menroutes, fietsroutes en nordic walking routes.. Download ze gratis via www.vvvbeek.nl of haal een exemplaar bij een VVV Zuid-Limburg winkel of het servicepunt in de Readshop aan de Markt 63.

  Om een route vanaf het desbetreffende startpunt te lopen, volgt u gewoon de palen met de bijpassende kleur. U kunt de route zowel rechtsom als linksom lopen. Bij het lopen van de route komt u vanzelf weer bij het na- tuurtransferium terug. Onderweg zult u palen met een andere kleur tegen komen. U kunt dan, als u dat wilt, van route wijzigen. Zorgt u er wel voor dat u op de juiste plek naar de eerder gekozen route terugkeert. De plat- tegrond aan de voorzijde van deze kaart dient enkel ter ondersteuning van het netwerk. Op deze kaart vindt u verder alles wat u dient te weten voor- dat u op pad gaat. Denk hierbij aan het aantal kilometers, de parkeergele- genheden en natuurlijk de mooiste punten onderweg en tips voor winkels, musea en horeca voor een lekker, inspirerend of ontspannend rustpunt.

  Komt u onderweg een probleem tegen, zoals een verdwenen paal of een wegomlegging, dan verzoeken wij u vriendelijk dit te melden bij het Routepunt van VVV Zuid-Limburg. Telefonisch 043-609 8529 of via email: routepunt@vvvzuidlimburg.nl. Wilt u zich ook presenteren in (de volgende druk van) deze routekaart neem dan contact op met VVV Zuid-Limburg via 043 - 609 85 00.

  Wij wensen u veel plezier tijdens het (her)beleven

  van de pareltjes van Belevend Beek! Laat je verder

  inspireren op www.Belevend-Beek.nl.

  Gemeente Beek VVV Zuid-Limburg B

  el ev

  en d

  B ee

  k

  Routenetwerk en Highlights

  Belevend Beek

  Routenetwerk Belevend Beek

  Deze plattegrond van het routenetwerk Belevend Beek kunt u verkrijgen bij:

  > Readshop Beek (tevens VVV Servicepunt Beek), Markt 63 te Beek > Restaurant Aan de Meule, Schimmerterweg 17 te Beek > Sportcafé Sportlandgoed De Haamen, De Haamen 1 te Beek > Oorlogsmuseum Eyewitness, Maastrichterlaan 45 te Beek > Gemeentehuis Beek, Raadhuisstraat 9 te Beek > Oude Pastorie, Oude Pastorie 25 te Beek > Brasserie ’t Schip, Markt 108 te Beek > Asta theater, Markt 6a te Beek > Elsmuseum, Wolfeynde 4 te Beek > Plus supermarkt, Markt 62 te Beek > Jan Linders supermarkt, Maastrichterlaan 26 te Beek > Bickels en andere horeca in Winkelcentrum Makado, > Weth. Sangersstraat 314 te Beek > Restaurant De Bokkeriejer, Prins Mauritslaan 22 te Beek > Bistro Le Bergerie, Geverikerstraat 42 te Beek

  Voor meer informatie betreffende de routes in Beek kunt u contact opnemen met VVV Zuid-Limburg, via website www.vvvbeek.nl of via email: info@vvvzuidlimburg.nl.

  Deze kaart is een uitgave van gemeente Beek in samenwerking met VVV Zuid-Limburg. Dit product is met de grootste zorg samengesteld. Niets uit deze kaart mag worden verveelvoudigd. Alle informatie hierin wordt echter verstrekt zonder aansprakelijkheid onzerzijds.

  © Gemeente Beek & VVV Zuid-Limburg 2017. Coördinatie VVV Zuid-Limburg en Marketingteam Belevend Beek Algemene tekst Gemeente Beek & VVV Zuid-Limburg Fotografie Henry Peters, Marcel van Hoorn, Eric Smeets, Gemeente Beek & VVV Zuid-Limburg Kartografie Anyway Productions, Heinkenszand Vormgeving en druk Chapo, Hasselt Oplage 5.000 stuks

  Laat je verder inspireren op www.Belvend-Beek.nl

  Makado Beek Wethouder Sangersstraat 314, 6191 NA BEEK www.makadobeek.nl

  Makado Beek, het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg. Meer dan 65 winkels onder 1 dak, gratis parkeren, gratis kinderopvang en 7 dagen per week open.

  www.makadobeek.nl

  ASTA Theater Beek Markt 6A, 6191 JG Beek, T. 046-4336618 www.astatheater.nl

  ASTA Theater Beek biedt voor iedere gelegenheid een passende zaal in de juiste ambiance. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst,

  een evenement of een familie feestje. Onze multifunctionele zalen en sfeervolle Theaterbras- serie bieden volop mogelijkhe- den voor het organiseren van een geslaagde bijeenkomst tot maximaal 1000 personen.

  Oorlogsmuseum Eyewitness Maastrichterlaan 45, 6191 AB Beek, T. 046-4370769 www.eyewitnesswo2.nl

  In Oorlogsmuseum Eyewitness wordt de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog uiterst realistisch verbeeld. In diorama’s brengen meer dan 150 levensechte museummannequins de unieke

  en volledig originele collectie tot leven. Een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness is een beleving: sta oog in oog met het verleden!

  Actie: Op vertoning van deze bon elk tweede kaartje 50% korting (goedkoopste kaartje/ max. 2 pers. per bon/niet i.c.m. andere acties).

  Brasserie 't Schip Markt 108, 6191 JK Beek, T. 046-4398359 www.brasserieschip.nl

  Brasserie ’t Schip, gelegen in de ‘boeg’ van het schipvormige winkel- centrum aan de markt in Beek, biedt alles en meer wat u van een goede en gezellige brasserie mag verwachten! Voor onze gasten creëren we iedere dag een sfeervolle ambiance.

  Beek Bloeit www.beek-bloeit.nl / beekbloeit@gmail.com

  Bent u ondernemer in de gemeente Beek en wilt u op de hoogte blij- ven van de laatste ontwikkelingen? of wilt u een activiteit organiseren

  in Beek en zoekt u daarbij hulp? Neem dan contact op met onderne- mersvereniging Beek Bloeit. Beek Bloeit biedt u naast de mogelijkheid om kennis te maken met de andere ondernemers in het centrum van Beek, belangenbehartiging en onder- steuning. Ga voor meer informatie naar www.beek-bloeit.nl.

  Bezoekerscentrum De Oude Pastorie

  Centrum Beek

  Vitaal Beek

  Nordic Walking Beek

  Sportlandgoed de Haamen

  Sint Hubertusmolen

  Winterlichtfestival

  Kneippanlage Beek

  Kasteel Genbroek

  Makado Beek

  Laat je verleiden en (her)ontdek

  de parels van Beek

  Bickels! Grand Café in Makado Beek Wethouder Sangersstraat 172, 6191 NA Beek, T. 046-3030590 www.bickels-grandcafe.nl

  Bickels! Grand Café is de nieuwe eetsensa- tie van Limburg. Geniet van pure, eerlijke gerechten die voor je ogen worden klaar- gemaakt met verse ingrediënten. In een spannend, industrieel vormgegeven interieur waarin het mijnverleden tot leven komt.

  Elsmuseum Wolfeynde 4C, 6191 EB Beek, T. 046-4398930 www.elsmuseum.nl

  In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht, dat geheel in het teken staat van de

  bekende kruidenbitter Els La Vera. Het distilleren wordt op kleine schaal door vrijwilligers gedemon- streerd. Tevens rondleiding en proeverij. Ook zijn alle faciliteiten aanwezig voor het houden van partijen en evenementen.

  Hotel Kempener & Restaurant de Bokkeriejer Prins Mauritslaan 22, 6191 EG Beek, T. 046-4371319 www.hot