Laat je verleiden en Laat je verleidencdn.instantmagazine.com/upload/13839/beleef_beek_dag...Laat je...

of 3 /3
BeleefBeekDag.nl Zondag 10 september 2017 Laat je verleiden en (her)ontdek de pareltjes van Beek DAGPROGRAMMA De hele dag kunt u op eigen gelegenheid onze mooie gemeente Beek (her)ontdekken. Dit kunt u doen aan de hand van de route, waardoor u een groot aantal van de highlights van Beek vanzelf tegenkomt. De route is circa 8 km lang en dat is zonder tussenstop 1.5 uur per fiets en 3 uur te voet. Maar u kunt ook zelf op pad gaan en uw eigen ontdekkingstocht uitstippelen van plek naar plek of een deel van de route hiermee combineren. Bij elke activiteit ziet u een nummer dat verwijst naar dezelfde nummering op de landkaart op de achterzijde. Zonder afwijkend genoemde tijden zijn de activiteiten doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur. Het dagprogramma vindt u in deze dagfolder en kunt u ook online raadplegen op www.BeleefBeekDag.nl. Laat je inspireren door de nieuwe routekaart met highlights Belevend Beek. Verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg Winkels, servicepunt Read Shop Markt 63 Beek of diverse winkels en horeca in Beek. Meer routes en informatie op www.VVVbeek.nl. Belevend Beek Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek

Embed Size (px)

Transcript of Laat je verleiden en Laat je verleidencdn.instantmagazine.com/upload/13839/beleef_beek_dag...Laat je...

Page 1: Laat je verleiden en Laat je verleidencdn.instantmagazine.com/upload/13839/beleef_beek_dag...Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek Bickels! Grand Café in Makado Beek

BeleefBeekDag.nl Zondag 10 september 2017

Laat je verleiden en (her)ontdek de pareltjes

van Beek

D A G P R O G R A M M ADe hele dag kunt u op eigen gelegenheid onze mooie gemeente Beek (her)ontdekken. Dit kunt u doen aan de hand van de route, waardoor u een groot aantal van de highlights van Beek vanzelf tegenkomt. De route is circa 8 km lang en dat is zonder tussenstop 1.5 uur per fiets en 3 uur te voet. Maar u kunt ook zelf op pad gaan en uw eigen ontdekkingstocht uitstippelen van plek naar plek of een deel van de route hiermee combineren. Bij elke activiteit ziet u een nummer dat verwijst naar dezelfde nummering op de landkaart op de achterzijde. Zonder afwijkend genoemde tijden zijn de activiteiten doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Het dagprogramma vindt u in deze dagfolder en kunt u ook online raadplegen op www.BeleefBeekDag.nl.

Laat je inspireren door de nieuwe routekaart met highlights Belevend Beek. Verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg Winkels, servicepunt Read Shop Markt 63 Beek of diverse winkels en horeca in Beek.

Meer routes en informatie op www.VVVbeek.nl.

Laat je verleiden en (her)ontdek Belevend Beek !Ondernemend Beek: veelzijdig en vitaal in Zuid-Limburg wordt ervaren als een veelzijdig dorp met stadse voorzieningen en activiteiten in een geweldige natuurlijke entourage. Denk aan unieke elementen zoals het groot aanbod winkels en horeca in het centrum, de kernen en in Winkel-centrum Makado, de musea, evenementen en (cultuur)historie. Wonen in het groen en een hoog niveau van voorzieningen voor jong tot oud dicht-bij en de bereikbaarheid en centrale ligging is ideaal. Beek kent een prach-tig groen buitengebied dat zich leent voor diverse vormen van recreatie, zoals wandelen en fietsen. Met Sportlandgoed De Haamen heeft Beek een unieke accommodatie binnen haar gemeentegrenzen om te bewe-gen, ontmoeten en recreëren, gericht op alle doelgroepen. Het brede ver-enigingsaanbod maakt het voor alle inwoners, van jong tot oud, mogelijk om actief te participeren in de samenleving. En de bereikbaarheid van Beek is ideaal.

Het Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke waarden. Om deze schoonheid toegankelijk te maken voor bewoners, toeristen en recreanten hecht de gemeente Beek aan een wandelroutenetwerk, compleet met natuurtrans-feria, informatieborden, overstappunten van auto/fiets naar wandelrou-tes, etc. Via de voorliggende routekaart worden de recreatieve mogelijk-heden van Beek onder de aandacht gebracht van toerist en inwoner. He Beekse netwerk van wandelroutes, kent in totaal vier bewegwijzerde rou-tes met verschillende kleuren: rood, blauw, geel en zwart met een witte band. Daarnaast zijn er meerdere themaroutes zoals het Levensloopje en de Bandkeramiekroute. Naast wandelroutes zijn er in Beek ook ruiter- en menroutes, fietsroutes en nordic walking routes.. Download ze gratis via www.vvvbeek.nl of haal een exemplaar bij een VVV Zuid-Limburg winkel of het servicepunt in de Readshop aan de Markt 63.

Om een route vanaf het desbetreffende startpunt te lopen, volgt u gewoon de palen met de bijpassende kleur. U kunt de route zowel rechtsom als linksom lopen. Bij het lopen van de route komt u vanzelf weer bij het na-tuurtransferium terug. Onderweg zult u palen met een andere kleur tegen komen. U kunt dan, als u dat wilt, van route wijzigen. Zorgt u er wel voor dat u op de juiste plek naar de eerder gekozen route terugkeert. De plat-tegrond aan de voorzijde van deze kaart dient enkel ter ondersteuning van het netwerk. Op deze kaart vindt u verder alles wat u dient te weten voor-dat u op pad gaat. Denk hierbij aan het aantal kilometers, de parkeergele-genheden en natuurlijk de mooiste punten onderweg en tips voor winkels, musea en horeca voor een lekker, inspirerend of ontspannend rustpunt.

Komt u onderweg een probleem tegen, zoals een verdwenen paal of een wegomlegging, dan verzoeken wij u vriendelijk dit te melden bij het Routepunt van VVV Zuid-Limburg. Telefonisch 043-609 8529 of via email: [email protected]. Wilt u zich ook presenteren in (de volgende druk van) deze routekaart neem dan contact op met VVV Zuid-Limburg via 043 - 609 85 00.

Wij wensen u veel plezier tijdens het (her)beleven

van de pareltjes van Belevend Beek! Laat je verder

inspireren op www.Belevend-Beek.nl.

Gemeente BeekVVV Zuid-Limburg B

elev

end

Bee

k

Routenetwerk en Highlights

Belevend Beek

Routenetwerk Belevend Beek

Deze plattegrond van het routenetwerk Belevend Beek kunt u verkrijgen bij:

> Readshop Beek (tevens VVV Servicepunt Beek), Markt 63 te Beek > Restaurant Aan de Meule, Schimmerterweg 17 te Beek> Sportcafé Sportlandgoed De Haamen, De Haamen 1 te Beek> Oorlogsmuseum Eyewitness, Maastrichterlaan 45 te Beek> Gemeentehuis Beek, Raadhuisstraat 9 te Beek> Oude Pastorie, Oude Pastorie 25 te Beek> Brasserie ’t Schip, Markt 108 te Beek> Asta theater, Markt 6a te Beek> Elsmuseum, Wolfeynde 4 te Beek> Plus supermarkt, Markt 62 te Beek> Jan Linders supermarkt, Maastrichterlaan 26 te Beek> Bickels en andere horeca in Winkelcentrum Makado, > Weth. Sangersstraat 314 te Beek> Restaurant De Bokkeriejer, Prins Mauritslaan 22 te Beek> Bistro Le Bergerie, Geverikerstraat 42 te Beek

Voor meer informatie betreffende de routes in Beek kunt u contact opnemenmet VVV Zuid-Limburg, via website www.vvvbeek.nl ofvia email: [email protected].

Deze kaart is een uitgave van gemeente Beek in samenwerking metVVV Zuid-Limburg. Dit product is met de grootste zorg samengesteld.Niets uit deze kaart mag worden verveelvoudigd. Alle informatie hierinwordt echter verstrekt zonder aansprakelijkheid onzerzijds.

© Gemeente Beek & VVV Zuid-Limburg 2017.Coördinatie VVV Zuid-Limburg en Marketingteam Belevend BeekAlgemene tekst Gemeente Beek & VVV Zuid-LimburgFotografie Henry Peters, Marcel van Hoorn, Eric Smeets,Gemeente Beek & VVV Zuid-LimburgKartografie Anyway Productions, HeinkenszandVormgeving en druk Chapo, HasseltOplage 5.000 stuks

Laat je verder inspireren opwww.Belvend-Beek.nl

Makado BeekWethouder Sangersstraat 314, 6191 NA BEEKwww.makadobeek.nl

Makado Beek, het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg.Meer dan 65 winkels onder 1 dak, gratis parkeren, gratis kinderopvang en 7 dagen per week open.

www.makadobeek.nl

ASTA Theater BeekMarkt 6A, 6191 JG Beek, T. 046-4336618www.astatheater.nl

ASTA Theater Beek biedt voor iedere gelegenheid een passende zaal in de juiste ambiance. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst,

een evenement of een familie feestje. Onze multifunctionele zalen en sfeervolle Theaterbras-serie bieden volop mogelijkhe-den voor het organiseren van een geslaagde bijeenkomst tot maximaal 1000 personen.

Oorlogsmuseum EyewitnessMaastrichterlaan 45, 6191 AB Beek, T. 046-4370769 www.eyewitnesswo2.nl

In Oorlogsmuseum Eyewitness wordt de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog uiterst realistisch verbeeld. In diorama’s brengen meer dan 150 levensechte museummannequins de unieke

en volledig originele collectie tot leven. Een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness is een beleving: sta oog in oog met het verleden!

Actie: Op vertoning van deze bon elk tweede kaartje 50% korting (goedkoopste kaartje/ max. 2 pers. per bon/niet i.c.m. andere acties).

Brasserie 't SchipMarkt 108, 6191 JK Beek, T. 046-4398359www.brasserieschip.nl

Brasserie ’t Schip, gelegen in de ‘boeg’ van het schipvormige winkel-centrum aan de markt in Beek, biedt alles en meer wat u van een goede en gezellige brasserie mag verwachten! Voor onze gasten creëren we iedere dag een sfeervolle ambiance.

Beek Bloeit www.beek-bloeit.nl / [email protected]

Bent u ondernemer in de gemeente Beek en wilt u op de hoogte blij-ven van de laatste ontwikkelingen? of wilt u een activiteit organiseren

in Beek en zoekt u daarbij hulp? Neem dan contact op met onderne-mersvereniging Beek Bloeit. Beek Bloeit biedt u naast de mogelijkheid om kennis te maken met de andere ondernemers in het centrum van Beek, belangenbehartiging en onder-steuning. Ga voor meer informatie naar www.beek-bloeit.nl.

Bezoekerscentrum De Oude Pastorie

Centrum Beek

Vitaal Beek

Nordic Walking Beek

Sportlandgoed de Haamen

Sint Hubertusmolen

Winterlichtfestival

Kneippanlage Beek

Kasteel Genbroek

Makado Beek

Laat je verleidenen (her)ontdek

de parels van Beek

Bickels! Grand Café in Makado BeekWethouder Sangersstraat 172, 6191 NA Beek, T. 046-3030590 www.bickels-grandcafe.nl

Bickels! Grand Café is de nieuwe eetsensa-tie van Limburg. Geniet van pure, eerlijke gerechten die voor je ogen worden klaar-gemaakt met verse ingrediënten. In een spannend, industrieel vormgegeven interieur waarin het mijnverleden tot leven komt.

ElsmuseumWolfeynde 4C, 6191 EB Beek, T. 046-4398930www.elsmuseum.nl

In het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek is een museum ingericht, dat geheel in het teken staat van de

bekende kruidenbitter Els La Vera. Het distilleren wordt op kleine schaal door vrijwilligers gedemon-streerd. Tevens rondleiding en proeverij. Ook zijn alle faciliteiten aanwezig voor het houden van partijen en evenementen.

Hotel Kempener & Restaurant de Bokkeriejer Prins Mauritslaan 22, 6191 EG Beek, T. 046-4371319www.hotelkempener.nl

Onze moderne en gezellige accommodatie biedt U op verschillende niveaus vele mogelijkheden voor diners zowel privè als zakelijk, cate-ring, seminars, vergaderingen, cur-sussen, recepties, wijn- en andere proeverijen etc. Woensdag is Aktie-dag: Weekmenu van € 22,50 voor € 19,50.

De Oude PastorieOude Pastorie 25, 6191 HW Beek, T. 046-7820560www.oudepastoriebeek.nl

De poort tot Zuid-Limburg, dat willen we voor u zijn. We hebben ons tot doel gesteld de historie van de Oude Pastorie uit te dragen. In het bezoe-kerscentrum van Stichting het Lim-burgs Landschap komen de Limburgse natuur, geschiedverhalen over de Duit-se Ridderorde, Bourgondische gastvrij-heid en uzelf nader tot elkaar.

Page 2: Laat je verleiden en Laat je verleidencdn.instantmagazine.com/upload/13839/beleef_beek_dag...Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek Bickels! Grand Café in Makado Beek

Opening Beleef Beek DagPresentatie nieuwe recreatieve

website en inspiratiekaart routenetwerk Belevend Beek en tevens lancering 2e editie Belevend Beek Magazine en nieuwe aflevering filmserie De Verleiding. De opening wordt opgeluisterd door Mannenkoor Beeker Liedertafel. 11.00 uur Asta Theater,Markt 6a Centrum Beek

De Brug en Partners in WelzijnTHC De Brug en Partners in Welzijn

zullen hun diensten promoten middels een informatiestand en laten ze zien wat de organisaties, samen met alle vrijwilligers, beteken voor de gemeenschap in de gemeente Beek. Daarnaast zijn THC De Brug en Partners in Welzijn altijd op zoek naar versterking voor de verschillende projecten in Beek en specifiek .wat u als vrijwilliger kunt betekenen voor mensen die zelfstandig wonen maar toch onder-steuning nodig hebben.MFC De Molenberg, Molenstraat 158 Beek

Winkelcentrum Makado Koopzondag met kinderprogramma,

maar natuurlijk kan er ook geshopt worden! Mascotte Maki met grabbelton voor alle kids. Diverse kinderattracties zoals schminken, een ballonnengooche-laar en leuke spellen. Maak je tijdens deze dag een leuke foto en stuur je deze naar [email protected] of plaats je deze op de facebook-pagina van Makado? Dan maak je kans op een van de Makado cadeaubonnen t.w.v. € 10, € 25 en € 100.Makado Beek, het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg, is al meer dan 40 jaar een begrip in Beek en omstreken. 65 Winkels onder 1 dak, gratis parkeren en altijd mooi weer! Kijk voor verdere informatie en openingstijden winkels op: www.makadobeek.nl. Wethouder Sangersstraat 314 Beek

Sint Hubertuskerk en Kunstcentrum

Openstelling op deze Open Monumenten-dag van de parochiekerk en Kunst-centrum: Centrum voor Religieuze kunst en van het Montfortaanse Erfgoed. In de volksmond beter bekend als het kunst-kerkje van Genhout. Bekijk de kunst-schatten in de kerk van de Limburgse kunstenaars met o.a. Charles Eyk en Henri Jonas.Hubertusstraat 59 Genhout

Burgervogelschieten en Knolle Drolle

Schutterij St. Laurentius Spaubeek organiseert het burgervogelschieten om het schieten met de Limburgse zware buks te ervaren. Vanaf 16.00 uur bij het Schutterslokaal, Schoolstraat 3a Spaubeek

Opendeurdag BOSS Scooters-Motortechniek

Boss Scooters-Motortechniek is gespecia-liseerd in verkoop en onderhoud van scooters, zowel in 25 km of 45 km en in motorscooter uitvoering. Ook bekend

om de grote diversiteit van technische werkzaamheden aan scooter, motor en auto in de uitgebreide werkplaats. Maastrichterlaan 21 Beek

KBO Beek Katholieke Bond van Ouderen

St. Jozef Beek presenteert zichzelf en haar activiteiten.SOOS bij Parners in Welzijn in MFC De Molenberg, Molenstraat 158, Beek

Opendeurdag Studie11 Huiswerkbegeleiding

Jeanine Rijcks, eigenaresse van Studie 11 Studiebegeleiding & Coaching start naast haar vestiging in Meerssen nu ook een vestiging in Beek. Studie 11 is er voor leerlingen van het basis,- voortgezet- en het vervolgonderwijs VMBO-HAVO-VWO. Kom een kijkje nemen of kijk eens op www.studie11.nl voor meer informatie. Prins Mauritslaan 3 Beek

PT&R Goed Onderzoek voor Goede Zorg

Opendeurdag met uitleg over werkzaam-heden en tevens meten van longfunctie en bloeddruk. PreCare Trial & Recruit-ment (PT&R) is een onafhankelijk onderzoekscentrum dat sedert 1992 medisch wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zijj onderzoeken patiënten of gezonde deelnemers om meer informatie te krijgen over bepaalde ziektebeelden. Daarnaast voeren zij onderzoeken uit naar de werking en effectiviteit van bestaande of nieuwe medicijnen en voedingssupplementen.Elsstraat 47 Beek

Oorlogsmuseum EYEWITNESS Met een gedurfd en eigentijds

concept laten ze de bezoeker van Eyewitness ooggetuige zijn van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 13 diorama’s worden met 150 levensechte mannequins en originele attributen verschillende oorlogsscènes uitgebeeld. De Duitse parachutist August Segel, fictief hoofd- personage van het museum, neemt de bezoeker mee langs de belangrijkste fronten in Europa. Eyewitness laat ook een aantal topstukken zien die zelden of nooit aan het publiek zijn getoond. Kortom: een museum met een verhaal! Actie: Op vertoon van deze dagfolder elk tweede kaartje met 50% korting (goedkoopste kaartje en max. 2 personen per dagfolder en niet i.c.m. andere acties. Uitsluitend geldig op zondag 10 september 2017.12.00 tot 18.00 uurMaastrichterlaan 45 Beek

Werkende smidse en rondleiding Heemkundmuseum

Presentatie van een werkende smidse en op verzoek rondgang of rondleiding door het Heemkundemuseum. De vereniging “HeemkundeBeek” legt het heden en verleden van Beek en haar woonkernen voor het nageslacht vast door het verzamelen en beheren van alle

culturele erfgoed van onze woonplaats, in de breedste zin met o.a. grote collecties foto’s, archiefmateriaal, bidprentjes, brochures, boeken en tijdschriften. De vereniging heeft een ruimte tot haar beschikking op de 3e etage van het Verzorgingstehuis “Franciscus” aan de MaastrichterlaanOm de Toren 5 Beek

Opendeurdag Comfocare Spaubeek

Slimme oplossingen voor Comfortabel, Veilig & Toekomstbestendig wonen”?Je wil graag comfortabel en veilig wonen. Voor jezelf en voor je naaste familie, bijvoorbeeld je ouders, wil je een veilig en toekomstbestendig thuis. Voordeur-camera’s, automatische verlichting, brand- en koolmonoxidemelders, ergonomische hulpmiddelen... Er zijn veel producten en oplossingen te krijgen om je huis mee uit te rusten. Maar welke zijn het beste en meest geschikt voor jou of je ouders? En als je zo’n apparaat in huis haalt, hoe moet het dan worden geïnstalleerd? Kijk eens op www.Comfocare.nl of loop binnen voor meer informatie.MFC De Molenberg, Molenstraat 158 Beek

Opendeurdag Huidtherapie BeekHet is een uitdaging om voor elk

huidprobleem een passende behandeling te vinden. Belangrijk hierbij is om samen met u te werken naar huidverbetering. Met meer dan 10 jaar ervaring mag u van ons kwaliteit en een persoonlijke benadering verwachten. In de praktijk werken we samen met meerdere paramedische collega’s voor een optimaal behandelresultaat. Heeft u vragen, of wilt u advies krijgen dan zien we u graag in de praktijk!Wethouder Sangersstraat 6 Beek

Sint Hubertusmolen Genhout Openstelling op deze Open

Monumenten-dag. De Sint Hubertusmolen is een halfgesloten standerdmolen in het Limburgse Klein Genhout (Beek). De molen is in 1801 gebouwd als gesloten standerdmolen en is tot eind jaren veertig in bedrijf geweest. In 1943 kreeg de molen de huidige naam. In 1970 is de Sint Hubertusmolen voor 1 gulden verkocht aan de gemeente Beek, die hem heeft laten restaureren,Schimmerterweg Genhout – Beek

Zanggroep Cosi Cantare Genhout Cosi Cantare is een zanggroep en

bestaat sinds 1 april 1989. Het is ontstaan door de samenvoeging van twee koren, Jeunesse uit Genhout en Motion uit Spaubeek. Cosi Cantare betekent zo zingen (in het italiaans). Het koor bestaat uit ongeveer 30 leden en staat onder leiding van dirigente Ria Janssen en wordt begeleid door Karin Leijssenaar op key- board. Met een groot, gevarieerd modern repertoire: popnummers, musicalliederen, a capella nummers en een groot kerst- repertoire. Zij verzorgen voor diverse gelegenheden een optreden, o.a. kerk-diensten, huwelijks-missen, korenfestivals,

winkelcentra, kerstmarkten etc.11.30 – 12.30 uurElsmuseum Wolfeynde 4 Beek

Elske preuve en mini-concertenElke Beekenaar moet natuurlijk

minstens 1 keer in zijn leven een Elske hebben geproefd ! Loop bij ons binnen want wij bieden U een klein Elske aan. Tijdens de Beleef Beek Dag krijgt u een unieke kans om het Elsmuseum te bewonderen. Niet de normale entree van € 2,50 per persoon maar als speciale actie gratis toegang. Tevens zult U verrast worden door plaatselijke zangkoren die zich graag aan de Beekse gemeenschap presenteren: 11.30 – 12.30 u. Zanggroep Cosi Cantare14.00 – 15.00 u. Mannenkoor Beeker Liedertafel15.30 – 16.30 u. Vocal-Instrumentalgroup The QuestionsElsmuseum, Wolfeynde 4 Beek

Openstelling Groeve Spaubeek en kennismarkt

Het IVN Spau-Beek laat ín en óm groeve Bruls de bezoekers kennis maken met verschillende werkgroepen en hun activiteiten, waarbij de interessante geologie van de regio centraal zal staan. Tevens zijn er ‘mini-excursies’ op het gebied van lokale planten en dieren en zijn er fossielen te vinden. In de IVN ‘Groene Winkel’ zijn nestkastjes of insectenhotels te koop en verder wandelboekjes en ‘hebbedingetjes’ voor de jeugd, zoals loeppotjes of zoekkaarten.

Harambee: Samen Vooruit! Beek helpt Harambee!

Doelstelling is het financieel ondersteunen van jongeren in Kenia om hun beroeps-opleiding af te maken. Zijj bereiken dit doel door zowel in Kenia als in Nederland geld in te zamelen, via sponsoring en donaties. Daarvoor organiseren ze verschillende activiteiten en stimuleren anderen om met ze mee te doen. Kom een kijkje nemen wat ze allemaal te bieden hebben en ontvang op 10 september een gratis presentje! Vraag ook eens naar de heel bijzondere Beekse BannerBags.Geverikerstraat 24 Geverik

Centrum Beek – Beek Bloeit Opendeurdag bij diverse centrum-

ondernemers.

Proeflessen handboogschieten Demonstratie en proeflessen

handboogschieten bij HBS L’Union en Oranje. Dr. Schaepmanlaan 22 Beek

Mini-concerten Canta Libre 1990 Korte verrassende kooroptredens en mini- concertjes van 3 à 4 acapella- verrassing-en gebracht door Canta Libre 1990 Geverik op diverse locaties in de gemeente.

15:00 en 17.00 uur Hotel-Restaurant Kempener/Bokkeriejer,

Prins Mauritslaan 2216:00 uur Brasserie Restaurant De Poort, Burg. Janssenstraat 26

18:00 uur Café Frusch, de Hoeskamer van Baek,

Achter de Kerk 4

Tentoonstelling Galerie Hoeve den Erver

Galerie Hoeve den Erver opent op zondag 10 september een nieuwe expositie Mixed Media van Jules Claes. De kunstenaar is vanaf 15.00 uur aanwezig. Onder het genot van een drankje kunt u met hem over het werk van gedachten wisselen. Galerie open vanaf 13.00 uur. Expositie tot 5 november 2017. Bourgognestraat 32a, Beek

Sportlandgoed De Haamen Sportprogramma op de zondag

in sporthal en diverse velden met de heel bijzondere eerste eredivisie handbalwedstrijd van Smezo BFC tegen Cabooter Group Handbal Venlo en diverse andere sportwedstrijden met o.a.:09.00 – 16.30 u. voetbalwedstrijden VV Caesar (voetbalvelden)10.00 – 11.00 u. Zaalvoetbal van ZVV Smedi (sporthal)10.30 – 17.00 u. honk en softbal- wedstrijden van HSV Cheetahs (honkbalveld)13.30 – 17.30 u. wedstrijd van HV BFC Heren 1 (sporthal)

Bezoekerscentrum De Oude Pastorie

De poort tot Zuid-Limburg, dat willen ze voor u zijn. Ze hebben zich tot doel gesteld de historie van de Oude Pastorie uit te dragen. In het bezoekerscentrum van Stichting het Limburgs Landschap komen de Limburgse natuur, geschiedverhalen over de Duitse Ridderode, Bourgondische gastvrijheid en uzelf nader tot elkaar. Maak al wandelend kennis met de het achterliggende Vrouwenbos. Fiets van kapel naar gedenkkruis, van dorp naar gehucht. 11.00 tot 19.00 uur,Oude Pastorie 25 Beek

Optredens Mannenkoor Beeker Liedertafel “Mannenkoor Beekerliedertafel is op weg naar de toekomst met eigentijdse muziek maar ook met aandacht voor een stukje historie. Hiertoe maken ze gebruik van een nieuwe koers onder het motto MBL 2020. Dit beleid kent 3 pijlers: muziek maken (logisch) een vereniging maken(thuis voor de leden) en de samenleving (een bijdrage leveren). Vaak horen ze dat buitenstaanders het koor niet kennen of hebben vooroordelen. Dan maakt iemand nader kennis en krijgt een geheel ander beeld. Mensen (dus ook mannen) willen zingen, muziek maken is leven, emotie en plezier. Zeker in een vereniging. De Beleef Beek Dag is een mooi moment om ons koor in een losse ongedwongen sfeer te leren kennen maar ook te horen. Zeker in combinatie met de (historische) plekken waar we aanwezig zijn.

Programma voor MBL ziet er als volgt uit:11.00 uur opening Asta Theater,Markt 6a13.00 uur Eyewitness museum, Maastrichterlaan 4514.00 uur Elsmuseum,Wolfeynde 4

Queensparade Beek Tentoonstelling over het heden en

verleden van de Beekse Queensparade en tevens de mogelijkheid voor knutselen door de Beekse kinderen. Kantine Sportlandgoed De Haamen bij voetbal-en tennisvelden, Bloteweg te Beek

Optredens Mannen Zang-Ensemble Route 66 Het inmiddels 3-jarige ensemble van gepassioneerde zangers neemt je mee op hun muzikale reis. Het reislustige gezelschap zingt herkenbare melodieën.Veel succes oogsten ze met het kolderlied van Toon Hermans : Als je niet je pap op heb” ! Repetities zijn altijd in een Limburgse vakwerkboerderij met een stuk Limburgse sjansenvlaai.

12.00 uur ZorgCentrum Franciscus, Om de Toren 5 Beek12.45 uur Op de Markt bij Castelijn Mode, Markt 71 Beek13.15 uur Brasserie/Restaurant “De Poort”, Burg. Janssenstraat 26

Open Dag Kinderopvang Ut Buurke

Neem een kijkje bij deze bijzondere kinderopvang-locatie in Kelmond en dwaal door het grote maïs-doolhof en bezoek de stallen met koeien. Professionele kleine opvang met veel fysieke groene buitenruimte en aandacht voor ieder kind!Kelmonderstraat 66 Kelmond

Opendeurdag en exposities MB Belastingadviseurs

MB biedt een totaalpakket aan financieel en fiscaal advies. Ze adviseren en begeleiden in uw keuzes. Voeren of controleren uw administratie, doen uw belastingaangifte en geven antwoord op uw fiscale vragen. Gedurende de hele dag powerpoint presentaties met een grote diversiteit aan informatie. Tijdens deze dag is er een expositie van o.a. schilderijen van Annemiek Mommers (fotojournaliste) en Schilderijen en werken van Shanna Paulissen (illustrator). Verder ook demonstratie van handgemaakte creaties uit wol, vilt, leer en andere natuurlijke materialen door atelier Capdevila. Raadhuisstraat 33 Beek

Opendeurdag Computer Doe- en Leercentrum

Twijfelt u of de computer, tablet of smartphone wel iets voor u is? En of u het wel kunt leren ? Heeft u hiermee totaal geen ervaring of heeft u wel al ervaring maar wilt u nog meer weten? Kom dan een kijkje nemen bij het Computer Doe- en Leercentrum in Beek vooral voor 50+ers en ook bij- en omscholers. CDL is een onderdeel van Partners in Welzijn.Computerlokaal Stegen 35 in Beek

1

25

7

25

13 2021

1

10

18

23

26

24

21

22

1

13

22

14

15

1

16

11

12

13

8

9

10

25

3

4

5

617

18

19

Page 3: Laat je verleiden en Laat je verleidencdn.instantmagazine.com/upload/13839/beleef_beek_dag...Laat je verleiden en (her)ontdek de parels van Beek Bickels! Grand Café in Makado Beek

PUTBROEKERST

RAAT

EISENHOWERLAAN

SCH

UTT

ERSK

AMPW

EG

BUSINESS PARK STEIN

KELMONDERHOFWEG

A2

E25

A76E314

N58

3

N58

5

Kel

mo

nd

Kle

inG

enh

ou

t

Swei

khu

izen

Gev

erik

Gro

ot

Gen

ho

ut

Elsl

oo

BEE

K

Spau

bee

k

Nee

rbee

k3

Spau

beek

Stam

men

der

Bo

s

Spau

bek

er

Bo

sK

elm

on

der

Bo

s

Vro

uw

en-

bo

s

STEINDERWEG

MIC

HIE

LD

ER

UY

TERS

TRA

AT

PRINS M

AURITSLAAN

SPAUBEEKERSTRAAT

SPAUBEEKERSTRAATZANDSTRAAT

HEG

GE

HEG

GER

WEG

KUPSTRAAT

DORPSTRAAT

SOPPESTRAAT

HOBBEL

RADE

HOBBELRADE

LOO

IWIN

KELS

TRA

AT

BURG. JANSSENSTRAAT

OUDEPAST

ORIE

ADSTEEG

MAASTRICHTERLAAN

HO

OG

KUIL

DAAL STRAAT

KASTEEL GENBROEKSTRAAT

MANEGEWEG

HU

BERT

USS

TRA

AT

KAMPWEG

SCHIMMERTERWEG

VALKENBURGERW

EG

KAPELSTRAAT

WOLFEYNDE

STATIO

NSSTRAAT

KINKE

STR

ADSTEEG

STRAAT

BOURGOGNE

STEINDERWEG

SCHIMMERTERWEG

HOBB

ELRA

DE

OP ‘T VELDJE

Maa

stri

cht-

Aac

hen

Air

po

rt©

Any

Way

Pro

duct

ions

/ te

l. 06

293

9159

5

SANDERBOUTLAAN

MAURITSWEG

PRINS MAURITSLAAN

EUROPALAAN

BARB

ARAS

TRAA

T

SPAUBEEKLAAN

NEE

RBEE

KERSTRAAT

RAADHUISSTRBRUGSTRAAT

STATIONSSTRAAT

D.VE

RSCH

UREPLEIN

EUROPALAAN

GEVERIKERSTRAAT

KLE

ING

ENHO

UTERSTRAAT

BEEK

ERW

EG

GROOT

GENHOUTERSTR

GRO

OTG

ENH

OU

TERSTRAAT

HUBERTUSSTR

ROEDENWEG

WETH.SANGERSSTRAAT

DE ASSEL

ENKUIL

WET

HOUDER SANGER

SSTRAAT

HAARDBO

OMST

RAAT

LAATHOF STRAAT

BERGSTRAAT

KAMPWEID

E

BINSVEL

DHOFSTR

AAT

BEEKER

STRAAT

CARTYLSHOFSTRAAT

LAURENTIUSSTRAAT

ALDEN

HOFSTR

AAT

BERKENBOSLAAN

SPAA

NSES

INGE

L

ALDEN

HOFSTR

AAT

NIEUWENHOFSTRAAT

VROENHOFS

TRAAT

LEEN

HOFSTR

KRIJG

ERSH

OEKFA

TTEN

BERG

STRA

AT

BELG

IËSTR

AAT

STIKK

ER

STIK

KERS

TRAA

T

BRIAND STR

CHURCHILL STR

HUGO DE GROOTSTRLIMBUR

GSTR

BENE

LUXL

AAN

BENEL

UXLA

AN

PONTOISESTR

GENK

BÖBLINGENSTR

LIENAERTSSTRAAT

VAN AKEN

STRAAT

STIKKER

STRAAT

LUXEM

BURG

ZERN

IKES

TR

MOZ

ART

STRCH

OPIN

STR

LISZT

STRA

AT

WEB

ERST

RAAT

SCHU

BERT

STR

RAVE

LSTR

BACHSTRAATSPAANS

BENELUXLAAN

VERDISTR

AAT

NEERBEEK

STRAUSS

STRDSTR

LIENAERTS

WEV

ESTR

AAT

LEEUWENHOEKSTR

ROSSINISTRAAT

VAN

ANRO

OYST

R

ODILI

A

STR

GROO

T

HERT

OG

JANS

TR

SCHUMANNSTR

NOBELSTR

AAT

PIJPERSTRAA

T

VAN AKENSTRAAT

LORENTZ

STRAAT

PROF

. ZEE

MAN

STR

VAN DERWAALSSTR

KAMERLIN

GHONNES

TR

BOERHAAVESTR

VISS

CHER

SSTR

AAT

STEINHARTSTRAAT

HAGE

NSST

RAAT

FABR

ITIU

SSTR

AAT

PASCAL

KERKSTR

AAT ODIL

IAPL

EIN

RECTOR SIMONS STR

PAST

OR

THIS

SEN

PLEI

N

SLEIJERWEGBEUKENBOOMSWEG

HOG

EWEG

FATT

EN

BIESEN

HOF

KENNEDYSTR

STR

BIES

ENW

EG

BERG

STRA

AT

NEERBEK

ERHOF

LIMPE

NS

HOPPE KOOL HOF

TOMEIK

STUKKENDERHOF

DE V

LOED

SGRA

AF

KERKHOFWEG

STJA

NSGELEEN

STRA

AT

STR

STRAAT

LANDSTEINERSTR

1. S

WEE

LIN

CKFL

AT2.

BAD

ING

SFLA

T3.

KO

CKEL

MAN

SFLA

T

1.

2. 3.

LIENAERTS STRAAT

DEBIJESTRAAT

MINCKELERS STRAAT

HOFSTR

AAT

BLOOTEWEG

BLOOTE

WEG

BANENSWEIDE

LANGWEID

E

BEIJENSWEIDE

HOFSTR

AAT

KEULSTEEG

DE HAAMEN

LAAN

KE

NNEDY

ROOSEVELT

LAAN

CARMELSTRAAT

DR. SASSEN

STR

DR.

POELSSTRAAT

SCHEP

ERSTR

AAT

NIEUWSTRAAT

EBAD

STR

HEIR

STRA

AT

HEIR

STR

SUSPENDERS

STR

VAN

SONSB

EECK

LAAN PENDERSTR

BRUILO

FSTE

EG

MARKT

MARKT

MARKTSTR

VELDEKELAAN

VELDEKELAAN

POTG

IETER

STRAAT

LABOURESTRAAT

DR.

BECKERS

STRAAT

VONDELSTRAAT

ECREVISSE

STRAAT

G. G

EZEL

LEST

RAAT

LUTHER KINGSTR

AAT

MARIEKOEN

ENSTRDR.

SCHA

EPM

ANLA

AN

BURG. VANMEE

UWEN

STRA

AT

HOEFERPARK

OLTER

STRAAT DISSEN STR

MINKENBERG

FRANS

ERENSSTRAAT

KAKEBERGWEG

IREN

EST

RAAT

MARGRIETSTRAATBERNHARD

STRAAT

WILHELMINASTRAAT

BEATR

IXSTRAAT

MARI

JKES

TRAAT

HENDRIKSTRAAT

EMMASTR

JULIA

NA

LAAN

HEUVEL

STRAAT

PROF. S

PRONCK

PARK

ORANJESINGEL

PROOSDIJSTRAAT

SIEK

ENDA

ALST

RAAT

OM DE

TORENKLOOSTERSTEEG

PARK

RAADHUIS

MOL

ENST

RAAT

SYN AGOGE

PAD

GUNDEL

FING

ENST

RAAT MOL

ENBE

RG

MO

LENB

ERG

DE C

OU

NEL

AAN

BARO

NDE

ROSE

NLAA

N

W OU

DER

PAD

SCHUTTEN KLEEF

OPDEWINDHASPEL

TUSS

EN DE GRA

FT

EN

AAN

HET

BEEK

ER K

RUIS

DASS

ENBU

RCHT

KLIN

KEBE

RGLA

AN

GISEL

BERT

STR

REINIERSTR ERENFRIEDSTRAAT

WESSELINUSS

TRAA

T

ANNA

STRAAT

GERBE

RGA

STRAAT

REMIGIUSSTRAAT

VISSCHERSSTEEG

HOOL

STRAAT

PETE

R

TREC

KPOEL

STRA

AT

BROEKHOVENLAAN

LAMMER

BRUG

BURG.LE

MMENSSTR

STEG

EN

STEGEN

LUCIASTRAAT

LUCIA

STRAAT

MARIA

STRAAT

FRED

ERIC

US

STRA

ATJO

HANNES

STRA

AT

ROSASTRAAT

BOSSERVELDLAAN

HOOL

STRA

AT

BOSSERVELDLAAN

STASSTRAAT

GOZE

WIJN

STR

THEOBALDSTRAAT REINALD

STRAATKAPELAAN

WIJNENSINGEL

ROEB

ROEK

PADZR

. KUBO

RNPA

D

CORTENPAD

PATER

KUSTERSPAD

KAPE

LAAN

WIJN

ENSIN

GEL

SINT

MARTINUSSTRAAT

GAST

HUIS

STRA

AT

ACHT

ERDE

BEEK

ACHTER

DE KERK

SMEDES

TR

SIEK

ENDA

ALST

RAAT

SICKENDAEL

WEG

HOKKELDERWEG

HEUVELS VOETPAD

MIDDELWEG

SCHU

TTER

STRA

AT

AAN

DEDRIE

HEREN

STAT

IONS

STRA

AT

J. S

TEENSTR

JOHA

NEV

ERT

SEN

STRA

AT

JOO

STV.

D.VO

NDEL

STRA

AT

P. DE

HOOG ST

R

G. D

OU STR

JACOB

CATSSTRAAT

SCHUTTERS

DREE

F

SPOORSTRAAT

FRANS HALSSTRAAT

PAULUSPOTTERSTR

REM

BRAN

DTST

RAAT

KOOLWEG

KOOLWEG

BANDKERAMIEKSTR

JOAN

NES

RIVIUSSTR

BURG

.DE

WIT

STRA

AT

BURG

.FRE

DRIX

STR

CONST.HUYGENSSTRAAT

BRED

EROD

ESTR

AAT

GROO

TSTR

HUGO

DEVAN

OLDENBARNEVELDSTRAAT

HEIVELDSTRAAT

CANISIUSSTRBURG.

BURG. MOBERSSTR

BURG

.JA

SPAR

BURG.V.HEES

STR

STRAATVUNDERKESTRAAT

BURG

. EUSS

ENST

RAATEECKER STEGHE

HEIPERK HEIPERKAR

ON

SKEL

K

ARO

NSK

ELK

HELM

BLOEM

BINGELKRUID

BOSRANK

MAURITSWEG

MAU

RITSWEG

MAURITSWEG

BUSINESSPARKSTEIN

MIDDELWEG

POLY

CHEM

STRA

AT

POLY

CHEMSTR

DSM-STRAAT

WET

HOU

DER

SAN

GER

SSTR

AAT

KRUISBOMERWEG

AMERIKALAAN

AMERIKALAAN

AZIELAAN

AFRIKALAAN

VLIEGVELDWEG VLIEGVELDWEG

VLIEGVELD

WEGAUSTRALI

ELA

AN

HORS

TERW

EG

HORSTE

RWEG

BENELUXWEG

EURO

PALA

AN

EURO

PALA

AN

DIO

ROZE

WEG

DIOROZEWEG

DIOROZEWEG

HORSTERWEG

VEENWEG

GEVERIKERSTRAAT

GROE

NEW

EG

KELMONDERSTRAAT

KELMONDERSTRAAT

HOL

LEW

EG

EERD

SHAA

G

BEEKERVELD

HOGEWEG

PUTB

ROEKERWEG

PUTB

ROEK

ERW

EG

PRINTHAGENSTRAAT

NIEUWEWEG

PRINTHAGENPR

INTH

AGEN

VOER

ENST

R

MEI

DOOR

NWEG

OP DENHOOGEN

BOOM

PAST.

WELT

ERSS

TR

PAST

.

HOOGLA

ND

GENE

IND

PAST

.LI

PPER

TSPL

EIN

OP D

E AK

S

GENDORP

WEBRIG

SPAUBEKKER GROENESTEEG

GROOTGENHOUTERSTRAAT

GROOTG

ENHOUTE

RSTRAA

T

MO

LSH

AA

G

ONDERSTE HEERENWEG

WIT

HEGGER

WEG

BAARS

GRUBB

ENW

EG EERD

GRU

B

WITGENSWEG

WEI

DENW

EG

PARA

LLEL

WEG

PARA

LLEL

WEG

CON S

T.HU

GOST

RAAT

JOHAN FRISOSTRA

ATBE

RKEN

LAAN

LAAN

BEUKEN LAAN

IEPE

NLN

BERKEN

KANS

TANJ

ELA

AN

EIKEN

LAANLINDE

LAAN

KEER

WEG

ZANDSTRAAT

ALEXANDERSTRAAT

SPAU

BEEK

ERHO

F

HOEVE

OP ‘T V

ELDJE

OUDE KERK

O

UDEKERK

OUDE

KERK

OLIE

MOL

ENDE

RWEG

HEISTE

RBRUG

WEGLANGSSTAMMEN

STAMMEN

BEU

KEN

BOO

MSV

OET

PAD

OLIEMOLE

NWEG

OLIE

MOL

ENW

EG

MOO

RHEI

DE

PAN

ORA

MAW

EG

KEMPKENSWEG

ARNTZSTRAAT

POTT

ERST

RAAT

STEENSTRAAT

VERMEERSTR

GRI

NDA

KKER

V. GOGHSTRAAT

REMBRANDTSTRV. DIJCK STRRU

BEN

SSTR

AAT

BREU

GHE

LST

RAAT

MERGELAKKER

BURG. VISS

CHERS

STRAAT

MU

SSCH

ENBE

RG

KERKSTRAAT

WIE

GEL

RAED

E

BONGERD

BONGERD

BURG. EUSSENLA

AN

SCHOOLSTRAAT

BONGERD

VINKEN STRAAT

MERELSTRAAT

HE

GGERWEG

EYSKENSWEG

DIEPENDAALSEWEG

MAASTRICHTERWEG

LINDENWEG

KARR

ESTR

AAT

LINDEN

WEG

MOLSHAGERWEG

MOLSHAGERWEG

BEEK

ERW

EG

BEEK

ERW

EG

MAA

STRI

CHTE

RWEG

ROODE POORTWEG

MAA

STRI

CHTE

RWEG

TERSTRATEN

WITHEGGERWEG

ONDERSTE HEERENWEG

WITGENSWEG

ONDERSTE HEERENWEG

KNO

OP

KRU

ID

SANDERBOUTLAAN

VERM

EER

STRA

ATP.

RUBE

NS

STRA

AT

GEV

ERIK

ERW

EG

MO

LEN

STEE

G

MOLENSTEEG

WEG LANGS

DE CARMEL

HOFW

EG

DROOGWEIDERVOETPAD

VELDW

EGOP

DEGI

JZENBERG

WEG

INDE

SIEP

EN

OUDE SCHIMMERTERWEG

HOLL

EWEG

VELD

WEG

DO

OR

DE G

EWAN

DE

NETELENSTRUIKWEG

EYCKGRAAF

LINDESTEEG

HOMMELSDAALWEG

CIJN

SBER

G

SPEEBEKERSTRAAT

BOSSCHERSTRAAT

MAASTRICHTERSTRAAT

BOSSCHERSTRAAT

TWEE

DE H

OFW

EG

HOORTWEG

VELDWEG

IN DE KAMP

VROE

NHOF

STEE

GWEG

HUYNHOF

DE KWAKEL

BOEKSTOKSTRAAT

BOEKSTOKKERSTRAAT

GEWANDERVOETPAD

KLOOTE

RWEG

SCHOOLSTRAAT

HOOGWEBRIGERVOETPAD

LAAGWEBRIGERVOETPAD

KEELBOSSCHER

VOETPAD

PUTT

EWEG HOOREWEG

WEG ACHTER GROOTGENHOUT

BULL

ERW

EG

STEE

NBO

SSCH

ER

VOETP

AD

HESSESTEEG

HESSELSEWEG

BULLER

WEG

STRA

ATJE

AAN CRI

JNS

VALKENBERGSEWEG

OP D

E BIES

HOOGVE

LDER

WEG

HONDSGRACHT

KAVELSWEG

HONDSGRACHT

VLEESGATS

STREEKWEG

GRUBBENWEG

OP

HETBROE

K

MOL

SH

AAG

BROEKERSTEEG

HOOR

NBER

GERV

OETP

AD

HOORNBERGSWEG

DIEPENDAALSWEGSKE

EIJKEN

KUILSWEG

PASTORIJENWEG

DIJK

ERAL

LEE

DIJKERALLEE

HEID

EVOET

PAAD

JE

PEPELSBERGERVOETPAD

SWEI

KHUI

ZERV

OETP

AD

HUTS

CHE

MAKERSS TR

KUP

STRA

AT

ENGEL

ANDLAAN

EUROPALAAN

SCHOTLANDLAAN

3

11

2

21

2022

4

5

14

1223

18

713

16

17

910 25

2419

26

15

8

16

Recr

eati

efBe

ek!

Dio

n en

Sta

nve

rtel

len

Tops

port

ver

sus

aang

epas

t sp

orte

n

Num

mer

2 -

10 s

ept 2

017

Nu

ook

Bele

vend

Bee

k M

agaz

ine!

Gem

ist?

Ga

naar

Bel

even

dBee

kMag

azin

e.nl

In d

eze

uitg

ave

o.a.

Laat

je v

erle

iden

en

(her

)ont

dek

Beek

Bele

vend

Beek

Mag

azin

e.nl

voor

ver

hale

n va

n, v

oor e

n do

or d

e ge

mee

nsch

ap B

eek

DeVe

rlei

ding

.tvfil

mse

rie m

et

bele

ving

en in

Be

leve

nd B

eek

Bele

vend

-Bee

k.nl

altij

d en

ove

ral

actu

ele

info

ove

r Be

ek

ROU

TEKA

ART

EN

HIG

HLI

GH

TS B

ELEE

F BE

EK D

AG

ZO

ND

AG

10

SEPT

EMBE

R 20

17

ALT

IJD A

CTU

EEL

OP

DE

HO

OG

TE?

GA

NA

AR

WW

W.B

ELEV

END

-BEE

K.N

L

HIG

HLI

GHT

ROUT

Eci

rca

8 km

,zie

toel

icht

ing