Laat je op hakken dragen

download Laat je op hakken dragen

of 19

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Laat je op hakken dagen - High Heel Workout

Transcript of Laat je op hakken dragen

 • Laat je op hakken dragen is een boekje waarin op humoristische en persoonlijke wijze een probleem aan de kaak gesteld wordt, waar de heden-daagse vrouw mee te kampen heeft. De maatschappij verlangt namelijk van alles van vrouwen op dit moment: we moeten studeren, een goede baan vinden, carrire maken, het glazen plafond doorbreken, kinderen krijgen, het huishouden runnen, voor onze man zorgen en ondertussen mogen we vooral niet onszelf laten verslonzen.

  Hakkendraagster van het jaar 2007 en volgende jaren Nienke van Maris neemt je aan de hand en leert je dat het dragen van hakken onderdeel kan zijn van het niet

  verslonzen en dat dit een kunst is, die iedereen kan leren. Vanaf de basis word je geleerd hoe je goed, lang, elegant, sexy en vol zelfvertrouwen op je hakken kunt staan en lopen. Zelf loopt Nienke al vanaf haar 15e op hakken en zij is het levende bewijs van oefening baart kunst. Zij draagt haar hakken altijd en overal. Tijdens haar baan als stiliste voor het tv-programma Woon & Klus Magazine was zij dan ook regelmatig te zien met stilettos op bouwterreinen. Op deze wijze heeft zij de titel van Hakkendraagster verworven. Met ruim 150 paar schoenen in de kast, heeft zij een behoorlijke collectie om dagelijks haar outfit mee te completeren en haar vrouwelijkheid te onderstrepen.Maar je moet wel goed op je hakken kunnen lopen, anders kun je ze beter in de kast of in de winkel laten staan. Goed lopen, betekent echter niet alleen elegant, maar staat ook voor goed getraind. Dat is namelijk het geheim van de echte hakkendraagster. Als je lijf goed getraind is en je je lijf goed gebruikt, is het geen enkel probleem je hakken een hele dag te dragen, op welke ondergrond dan ook. Om dit belang te onderstrepen, heeft Nienke in 2008 samen met Eline Ploeger, al ruim 20 jaar sportinstructrice, de High Heel Workout ontwikkeld. Een les waarin vrouwen geleerd wordt welke spieren ze gebruiken bij het lopen op hakken, hoe deze te trainen en dan gaan natuurlijk de hoge hakken aan en wordt het lopen vanaf de basis aangepakt. Houding, staan, lopen, draaien, dagelijks gebruik, tot aan dansen. Doe mee en loop vanaf vandaag met je hoofd in de wolken. Geniet van je vrouwelijkheid en omhels haar!!!

  ,laat je op hakken dragenAlle ins en outs over het dragen van HOGE hakken

  rug

  8 m

  m

  knee

  p7,

  5 m

  m

  knee

  p7,

  5 m

  m

  207 mm15 mm 207 mm 15 mm

  15 mm

  15 mm

  15 m

  m15

  mm

 • , laat je op hakken dragen

 • 3ColofonTeksten | Nienke van MarisFotografie | John GevenKaart Reflexologie | ISBN 90 73140 439 2010 Laat je op hakken dragenOm het boek te bestellen gaat u naar www.personalgifts.nl

  , laat je op hakken dragenBeste , Haal jij uit je leven wat je eruit kunt halen? Loop jij met je hoofd in de wolken? Misschien niet dagelijks, maar dan toch zeker regelmatig? Of ga jij gebukt onder alle eisen die de maatschappij aan je stelt? Heb je een vriend, man, partner, baas? Weet je nog hoe het in het begin van jullie relatie was, toen jullie elkaar leerde kennen? Of als je momenteel geen partner hebt, dan weet je zeker hoe dat gaat in het begin: je doet je op je best voor en je zorgt dat hij alleen die leuke kanten van je te zien krijgt. Je mooiste en leukste kleren, je mooie make-up, je haar altijd helemaal op en top, je zet je beste beentje voor en maakt geen fouten. Al die mindere trekjes die verberg je maar even. Tijd genoeg voor de ander om daar vanzelf achter te komen. En de ander doet niet anders. Jullie zien alleen de mooie kanten van elkaar en dragen elkaar op handen.

  En dan komt dat moment. Dan komen die kleine scheurtjes en kreukels in dat mooie beeld dat je uitstraalt. Je ziet elkaar s morgens, zonder make-up, haar in de war, er slingert vuile was, je word een keer ziek, je vergeet een keer een deadline... Dan brokkelt dat beeld af en gaat het gemak erin sluipen. Dat zegt niets over wat je voor elkaar voelt! Maar het is wel jammer. Langzaam vallen we allemaal van ons voetstuk. En of dat nou in een liefdesrelatie is, of in een vriendschap, dan wel werksituatie: zodra gewoonte binnensluipt, dan worden de mooie plaatjes toch iets anders.

  Maar , het is niet altijd moeilijk een plaatje een beetje mooi te houden. Soms is er maar weinig voor nodig. En daar wil ik je graag op wijzen. Er zijn duizenden manieren om het plaatje leuk te houden en de ene manier vergt meer tijd en moeite dan de andere. Maar dit boekje gaat je een makkelijke manier leren. Kost je weinig tijd, weinig moeite. Het begint gewoon bij de eerste keuze van de dag: wat trek ik aan? Ongeacht je keuze qua kleding, als je het combineert met een paar mooie hakken, beloof ik je, dat jij een ander plaatje naar de buitenwereld laat zien en daar ga je je lekker door voelen, in wat je ook doet. , laat je op hakken dragen en loop met je hoofd in de wolken!!! Haal uit je leven wat eruit te halen valt; grauw en grijs, saai en slonzig kan nog lang genoeg...!!!

  2

 • 5 Inhoud6 Laat je op hakken dragen 7 Wat zou ik graag met je pronken8 Super Sexy Stilletos9 Nog niet helemaal overtuigd dat je blij wordt van hakken?9 Met je hoofd in de wolken11 Hoe kan ik het beste lopen?12 Hot in High Heels13 Geen glamour zonder stilettos15 Hoe hou ik t een dag met jullie vol?16 Word ik op de hak genomen?17 Super sporty in stilettos?22 Aandacht voor je voeten28 Finishing Touch

  4

 • 7Laat je op hakken dragen is een boekje waarin op humoristische en persoonlijke wijze een probleem aan de kaak gesteld wordt, waar de hedendaagse vrouw mee te kampen heeft. De maatschappij verlangt namelijk van alles van vrouwen op dit moment: we moeten studeren, een goede baan vinden, carrire maken, het glazen plafond doorbreken, kinderen krijgen, het huishouden runnen, voor onze man zorgen en ondertussen mogen we vooral niet onszelf laten verslonzen.

  Wij vrouwen willen ook helemaal niet verslonzen!!! Maar we vinden het eigenlijk al een hele kunst dat we s morgens vanaf het krieken van de dag beginnen met rennen en dat volhouden tot wel in de late uurtjes. Hoe realistisch is het dan om al die schoonheidsrituelen nog te kunnen volgen die in de bladen aangeprezen staan? In de bladen lezen we hoe we met 5 minuten per dag tijd voor onszelf ons meer mens voelen. Maar de meeste vrouwen HEBBEN GEEN 5 MINUTEN per dag om aan zichzelf te denken. De enige 5 minuten die vrouwen hebben, is als ze in bed liggen, op weg om die paar uurtjes fel begeerde slaap te vatten. En dat is ook het moment dat we volgens de bladen aandacht aan onze man moeten besteden, om de spanning erin te houden en te voorkomen dat manlief er met zijn secretaresse vandoor gaat, die gn kinderen heeft en wl de tijd heeft die 5 minuten voor zichzelf te nemen (en wel meer minuten ook) om die heerlijke lotions te smeren en er tot in de puntjes verzorgd uit te zien.

  Maar het is zo makkelijk om al die dingen te doen die van ons verwacht worden en toch uit te stralen dat jij de touwtjes in handen hebt en toch cht die vrouw van de wereld bent waar jouw partner toen ooit op gevallen is. Ook al heb je drie kinderen en balanceer je af en toe op de rand van waanzin hoe je het allemaal moet rooien.

  Balanceren... Dat is eigenlijk het toverwoord...Als je balans kunt vinden, zowel letterlijk als figuurlijk, gaat het

  allemaal makkelijker. Dit boekje focust op de letterlijke balans. Een balans waar bijna alle vrouwen zich beter, krachtiger, energieker en seksier door voelen als ze hem hebben: de balans bij het lopen op hoge hakken.

  Natuurlijk snap ik ook wel dat als je dag begint met rennen en vliegen, het moment dat je voor de kast staat te kijken naar wat je vandaag aan gaat trekken, je eerste gedachten niet uitgaan naar die laarzen met hoge hakken, of die schattige stiletto-sandaaltjes die je vorige zomer gekocht hebt en die de kast nog niet uit zijn geweest. Je bedenkt hoe je achter je kinderen aan moet hollen, moet fietsen naar school, met de auto naar je werk moet en daar van vergadering naar vergadering moet lopen. Of de hele dag achter je bureau zit, dus dan ziet toch niemand welke schoenen je aan hebt. En daarna begint alles weer in omgekeerde volgorde. Dus toch maar weer de keuze voor die gympies, die Uggs of die andere platte schoenen.

  FOUT!!!

  Je dag begint al heel anders als je de keuze maakt om wel voor die mooie hak te gaan. En of dat nou een laars, een pump of een sandaaltje is, je voelt je meteen anders. Probeer het maar... Het is namelijk heel simpel: ht moment dat je je outfit combineert met een paar hakken, ben je mooier... Geloof mij nou maar!!! En het kost je geen 5 minuten, het kost je 5 hele seconden. Die tijd moet je ergens kunnen vinden.

  Ga (in spijkerbroek) voor een (pas)spiegel staan. Draai naar de zijkant met platte voeten op de grond en kijk naar jezelf. Ga nu op je tenen staan en kijk weer naar jezelf... Wat zie je? Je billen zijn ronder en steken mooier uit, je kuiten zijn mooier, je enkels eleganter, je staat rechter op en straalt sexy uit. Je voelt je direct beter!

  Wat zou ik graag met je pronkenGoed , de spijkerbroekentest heb je doorstaan. Ben je het met me eens dat je lijf er op hakken mooier uitziet dan op platte schoenen of blote voeten? Niet meteen argumenten in de strijd werpen waarom je niet op die hakken kunt lopen in combinatie met al die honderd duizend dingen die je moet doen. We doen dit letterlijk stap voor stap.

  Ok, we hebben dus vastgesteld dat je lijf er mooier uitziet op hakken. Hoe hoog die hakken zijn, dat is nog een kwestie van oefenen en comfort bepalen. Maar dat komt later. Heb je ook gemerkt dat je een glimlach op je gezicht kreeg op het moment dat je naar jezelf keek in de spiegel? Was het fijn te zien dat zoiets kleins en simpels ervoor kan zorgen dat er een glimlach op je gezicht komt? Voelde je je even weer sexy? Of in ieder geval sexier? Soms moet je