Kwisvragen expeditie oeverson

of 33/33
Expeditie Oeverson 2013 Kwis ter inspiratie en stimulatie van een brainstorm over kennisdelen
 • date post

  13-Jul-2015
 • Category

  Education

 • view

  369
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Kwisvragen expeditie oeverson

Dia 1

Expeditie Oeverson 2013Kwis ter inspiratie en stimulatie van een brainstorm over kennisdelenBinnen het FGWO is men bezig het beleid rond middelen uit te schrijven. Een vraag voor de gokkers onder ons: Wat is het hoogste getal bij roulette?

Om binnen het middelenbeleid te blijven: Welke trappistenbrouwerij in Belgi kende op 29 december 2010 een abdijbrand ? Desondanks haalden ze in 2012 opnieuw de titel van beste bier ter wereld binnen.

Er staat heel wat informatie op het Internet. Je kan paginas die je interessant vindt opslaan in je map met favorieten. 4

Maar je kan je favorieten ook online opslaan en openbaar maken voor iedereen. Een voorbeeld van zon site is delicious.com, waarvan je nu een voorbeeld ziet.

Maar je kan je favorieten ook online opslaan en openbaar maken voor iedereen. Een voorbeeld van zon site is delicious.com, waarvan je nu een voorbeeld ziet.Nu de vraag: Welke stripfiguur van Looney Tunes heeft Michel gebruikt als zijn avatar.5En nu de vraag:Welke stripfiguur van Looney Tunes heeft Michel gebruikt als zijn avatar?

Wat zie je op de volgende vier fotos en wat is het verband tussen de vier?Wat zie je op de vier fotos?

Dit is die van Geronster in Spa? Niet zo nieuw maar hoe noem je dit in het Esperanto?8

De Nederlanders onder ons zullen hier wel mee bekend zijn? Hoe noemt men dit soort bouwwerk dat dient om het land te beschermen tegen de zee?

9

Deze mosselsoort, heeft een specifieke naam? Het zou kunnen afgeleid zijn van de waternimfen uit de Griekse mythologie.

10

Welke gemeente in Nederland zien we hier? Je zou er sterrenchef Sergio Herman tegen het lijf kunnen lopen.

11Wat zie je op de vier fotosen wat is het verband?

1234

De Vlaamse minister van welzijn, Jo Vandeurzen, zal wel bij iedereen gekend zijn. Hoe heet de Deput die in Limburg welzijn onder zijn hoede heeft?13

Hoe heet het onderdeel van Google waar je (wetenschappelijke) artikels en boeken kan vinden over allerlei themas. Dit is erg populair onder scholieren en studenten, maar zeker ook voor anderen goed bruikbaar.14Het hoort samen met de verzekeringspapieren, het inschrijvingsbewijs en hetkeuringsbewijs in het handschoenkastje van de auto, wat zoeken we?

Hoe heet het netwerk van Limburgse Bibliotheken?LimBo.be (Limburgse boeken)BiLi.be (Bibliotheken Limburg)Limbabwe.be (Limburgse boeken web)

Je kan er trouwens ook recensies nalaten van gelezen boeken en aanraders voor je collegas.Theseus is een held uit de Griekse mythologie. Zijn bekendste daad was het doden van de Minotaurus, een half mens - half stier, en dat in een labyrint in Kreta. Wie was op hem verliefd en hielp hem ontsnappen ? Ze gebruikte hiervoor een rode draad.

Indicatiestelling en Jeugdhulpregie. Door deze twee teams zullen jongeren en kinderen gescreend worden voor ze in de niet rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp zullen terecht komen. Hoe heten deze twee diensten samen?18Wie werd in 2011 in Zuid-Korea wereldkampioen op de 100 m sprint in een tijd van 9,92. hij werd hiermee de jongste wereldkampioen ooit.

Hoe noemt men een outdoor-toilet in een kamp, bestaande uit een houten zitje en een overkapping boven een in de grond gegraven put?

Hoe noemt men de behandeling na het koken van een gerecht, de bodem van een kookpot of pan, lichtjes bevochtigen om een jus mee te bereiden ook wel blussen genoemd.

We vragen de naam van de titel van een schilderij van Vincent van Gogh gemaakt in 1885 over de familie De Groot. Het doek hangt in het Van Gogh Museum maar dit zwaarmoedig schilderij zou zeker niet misstaan in een frituur.

Robin Hood, goedhartig en weldadig jegens het volk maar wreed en onverbiddelijk tegen de adel en de rijke kloosterlingen, is de held in een Engels Middeleeuwse epos. In dit verhaal geraakt hij verliefd op Geef haar voornaam.

Geef de titel van de veel besproken facebookfilm van regisseur David Fincher. Onlangs nog gelauwerd met een Golden Globe Award.

Wat is het Vlaamse woord van het jaar 2012?

Bewogen tijden voor Lance Armstrong waarvan net 7 tourzeges werden afgenomen. Maar hoe heet de Britse Tourwinnaar van 2012 weer?

Op het eiland Kos woonde in de oudheid een beroemde geneesheer. Nog altijd moeten doktoren dia aan hun loopbaan beginnen een eed zweren waarin zijn naam voorkomt. Hoe noemt deze geneesheer, zijn naam betekent paardentemmer.

Hoe noemt de zus van de in 1997 doodgeschoten Italiaanse modeontwerper Gianni Versace met haar voornaam ? Ze nam het volledige imperium en de taken van haar broer over.

Jong Belgisch toptalent van Limburgse afkomst die al heel wat van zich liet spreken in de snookerwereld.Wat is zijn naam?

Een uit Rusland afkomstige altete, nl. Svetlana Bolshakova, behaalde voor Belgi op het EK 2010 in Barcelona een bronzen medaille. Wij vragen in welke discipline ze dit deed.

Welke term wordt gegeven aan 'oude kleding die nieuw leven wordt ingeblazen'. Het omvat oude kleding, schoeisel en accessoires waarvoor een hernieuwde belangstelling bestaat.

Hoe noemt de langgerekte binnenzee gelegen tussen Afrika en Azi die nergens brede is dan 360 km en in het noorden uitloopt in twee smalle baaien.

AntwoordenVraag 1: 36Vraag 2: West-Vleteren XIIVraag 3: CoyoteVraag 4: Fonto Nova; De Kering; De Najade; De Sluis; afdelingen De Oever;Vraag 5: Frank SmeetsVraag 6: ScolarVraag 7: GelijkvormigheidsattestVraag 8: B (Bili.be)Vraag 9: AriadneVraag 10: Integrale ToegangspoortVraag 11: Jonathan BlakeVraag 12: HudoVraag 13: DeglacerenVraag 14: De aardappeletersVraag 15: MarianVraag 16: The social NetworkVraag 17: FrietchineesVraag 18: WigginsVraag 19: HipocratesVraag 20: DonatellaVraag 21: Luca BrecelVraag 22: Hink-stap-sprongVraag 23: VintageVraag 24 Rode Zee