Kunstroute Barendrecht 2015

52
Kunstroute Barendrecht 2015 15 e editie

description

Brochure t.b.v. de 15e editie van de Kunstroute Barendrecht

Transcript of Kunstroute Barendrecht 2015

Page 1: Kunstroute Barendrecht 2015

Kunstroute Barendrecht 201515e editie

Page 2: Kunstroute Barendrecht 2015

02

INHOUD

02 Inhoudsopgave05 Voorwoord Ingeborg Monhemius-van der Veen, wethouder cultuur07 Voorwoord bestuur Stichting Kunstroute Barendrecht08 Bergarde Galleries10 Minifestival aan de Dijk11 Eten aan de Dijk12 Kinder-Schilder-Workshop14 Overzicht deelnemende kunstenaars48 Plattegrond50 Colofon51 Sponsors en vrienden

Page 3: Kunstroute Barendrecht 2015

03

15e editie 20153 & 4 oktober | 11:00 tot 17:00

www.kunstroute-barendrecht.nl www.facebook.com/kunstroutebarendrecht

Page 4: Kunstroute Barendrecht 2015

Een aandeel in elkaar

rabobank.nl/rmij

De Rabobank draagt de lokale kunst en cultuur een warm hart toe. Daarom zijn wij sponsor van de Kunstroute Barendrecht.Wij wensen alle bezoekers en deelnemende kunstenaars veel plezier!

De Rabobank is sponsor van Kunstroute Barendrecht.

Helpt ook lokale kunstenaars verder.

Betrokken zijn bij kunst en cultuur.

Page 5: Kunstroute Barendrecht 2015

05

Beste kunstliefhebber,

Het jaar 2015 is een bijzonder jaar voor de Kunstroute van Barendrecht. Dit jaar wordt de Kunstroute voor de 15e keer georganiseerd. Een mooie mijlpaal die met veel creativiteit wordt gevierd. Zo is er dit jaar ook een film en een magazine gemaakt.

Op de lijst met deelnemende kunstenaars staan veel namen van kunstenaars die al jarenlang meedoen aan de Kunstroute maar ik zie ook dit jaar weer nieuwe namen. Het is goed om te zien dat de organisatoren van de Kunstroute er ieder jaar weer in slagen om nieuw talent te ontdekken. Hierdoor is er altijd sprake van vernieuwing.

Voor de kunstenaars die al langer meedoen is het elk jaar opnieuw een uitdaging om met nieuw werk te komen. Van sommigen weet ik dat ze maandenlang toewerken naar een expositie. Ik ben heel erg benieuwd naar het werk dat ik dit jaar te zien zal krijgen.

Graag bedank ik de kunstenaars, de sponsoren en de organisatoren van de Kunstroute voor hun inzet waardoor Barendrecht dit jaar voor de 15e keer haar inwoners kan laten kennismaken met het talent in onze gemeente.

De Kunstroute is voor iedereen een leuk en inspirerend evenement. Ik kom u dan ook graag tegen tijdens deze 15e Kunstroute!

Ingeborg Monhemius-van der VeenWethouder Cultuur

Page 6: Kunstroute Barendrecht 2015

Prins Reinierstraat 54651 RZ Steenbergen

Tel. 0167 563 736Fax 0167 563 812

WOLDERS’ METAALGIETERIJ B.V.

A5 Staand.indd 1 29-07-15 13:44

* Informeer in winkel naar de voorwaarden.

Middenbaan 69 Barendrecht T. 0180 614006

de mooiste brillen vind je

bij ons

Al vanaf € 39,- heeft u met het

Oogwereld Garantplan het risico gedekt van

schade of breuk aan uw bril*

Page 7: Kunstroute Barendrecht 2015

07

Beste lezer,

Op 3 en 4 oktober van dit jaar viert de Kunstroute Barendrecht haar vijftienjarig jubileum met o.a. dit mooie Magazine, een prachtige overzichtstentoonstelling bij Bergarde Galleries en een schilderworkshop voor kinderen bij de Kleine Duiker. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt ook voor de Kunstroute Barendrecht. Kijkend naar de toekomst hopen we op aanwas van jongeren die zich als kunstenaar gaan ontpoppen. Ook zal er de komende jaren op het eiland IJsselmonde samengewerkt worden tussen kunstenaars uit de regio. De eerste stappen daartoe zijn al gezet. Dit alles om kennis en vakmanschap uit te wisselen en u te laten genieten van de diversiteit aan kunst.

Bij een lustrum is het ook van belang om terug te kijken. Zijdeschilderes Ans van der Bruin is de initiatiefnemer van de Kunstroute, samen met fotograaf André Nijenhuis. Nog steeds is zij een drijvende kracht en spil binnen het bestuur van de Stichting Kunstroute. Toen de Kunstroute begon, waren er nog geen vijftien deelnemers, inmiddels verheugen wij ons met dertig deelnemers op een kunstzinnig evenement. Vrienden, sponsors en Gemeente hebben ons altijd financieel gesteund. Wij hebben er in de loop der jaren nieuwe sponsors bij gekregen, die de Kunstroute een warm hart toedragen. Helaas is een van onze sponsors van het eerste uur, de heer Ad Euser, op 13 mei 2015 overleden. Hij leeft voort in onze herinnering als een man die uiting gaf aan de liefde voor de kunst.

Een aantal kunstenaars exposeert thuis, zodat u de kunstwerken in hun eigen atelier kunt zien. Dit jaar is ook de filmclub RVSL onderdeel van de Kunstroute. Met veel enthousiasme en professionaliteit hebben zij een film gemaakt van alle deelnemende kunstenaars. Deze film wordt in hun clubhuis aan de Vrijenburglaan tijdens de open dag op 3 oktober vertoond.

Een groot aantal kunstenaars toont het werk op locatie. U kunt hun kunstwerken bij Paul Casteleijn, het Kruispunt, de Kleine Duiker en Bergarde Galleries bewonderen. Als u op de fiets op pad gaat, kunt u gebruik maken van de rustige Zuidpolder, waar de natuur haar eigen gang gaat. Ook is er bij Bergarde Galleries de mogelijkheid te wandelen op het prachtige landgoed Het Buitenland. Zo komen natuur en cultuur samen, leggen beide een verbinding met de samenleving en dragen bij aan de schoonheid van onze omgeving.

Wij wensen u een weekend vol verrijking en plezier en hopen u te mogen begroeten op een van de expositie adressen.

Namens de kunstenaars en het bestuur van de Stichting Kunstroute Barendrecht, ’s Jeanneke van NielenVoorzitter Kunstroute Barendrecht

07

Page 8: Kunstroute Barendrecht 2015

In 2011 werd Bergarde Galleries opgericht door het echtpaar Henk en Anja van den Berg. Gelegen in het uitgestrekte polderland van Heerjansdam, bestaat Bergarde momenteel uit twee tentoonstellingsruimtes en het omringende Landgoed Het Buitenland. In de galerie worden een aantal tentoonstellingen per jaar geprogrammeerd met kunst van opkomende en gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daarnaast is een deel van de kunstverzameling te bewonderen in de aangrenzende, gerenoveerde paardenstal. De collectie omvat bijzondere Pop Art werken en schilderijen, tekeningen, prints en installaties. Moderne en hedendaagse kunstenaars waaronder Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jan Worst en Mika Rottenberg zijn in de collectie vertegenwoordigd. Het programma wordt verder aangevuld met evenementen waaronder lezingen en rondleidingen. Ook is het mogelijk om (in)formele bijeenkomsten in de galerie te organiseren.

Sinds het najaar van 2014 is Landgoed ‘Het Buitenland’ opengesteld voor het publiek. Tot de watersnoodramp van 1953 lag de polder buitendijks en was dus in meest letterlijke zin ‘het buitenland’. Openheid, water, bruggen en rietlanden bepalen hier de kleur. De lijnvoering van het landgoed strekt ver terug in de tijd en de lijnen zijn te herleiden uit historische kaarten. Er is bijna 2 kilometer verhard en onverhard pad aanwezig en er kan elke dag tussen zonsopkomst en zonsondergang gratis gewandeld worden.

BERGARDE GALLERIES

Bergarde GalleriesLandgoed Het Buitenland Het Buitenland 1, 2995 TP Heerjansdam 078-8438353 [email protected] www.bergarde.com

OpeningstijdenDonderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 en op afspraak.

Bergarde Galleries | Foto: Fleur Kooiman

Page 9: Kunstroute Barendrecht 2015

09

In 2014 werd de video-installatie SEVEN aangekocht van kunstenares Mika Rottenberg (Argentinië, 1976). Rottenberg is een visuele verhalenverteller. Haar zuurstokkleurige en humoristische films zien er uit als een soort cross-over van sprookjes en

IMPRESSIE COLLECTIE BERGARDE

reclamefilmpjes. Ze presenteert haar films in complexe installaties, een soort kijkmachines, die gedeeltelijk bestaan uit haar filmdecors en die ervoor moeten zorgen dat de kijker ook een fysieke relatie met het werk krijgt.

LinksLaurel Roth | Biodiversity Reclamation Suits for Urban Pigeons: Paradise Parrot, 2012 | garen, hout |

Links onderMika Rottenberg | SEVEN (Jason), 2012 | video-installatie | duur 37 minuten |SEVEN is iedere week te bekijken op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

RechtsJohn M. Armleder | FS 138, 1987 | acrylverf op linnen, keukenkast |

Page 10: Kunstroute Barendrecht 2015

We nodigen u uit voor een wandeling door het landschap. Onderweg kunt u genieten van verrassende, intieme optredens van acteurs, dichters en musici die hun sporen inmiddels hebben verdiend. Een greep uit ons programma: Menno Olde Riekerink neemt u mee naar Terschelling. Stoomboot komt met zijn luisterliedjes helemaal uit België. Het Barendrechtse van Bezemwijk heeft zelfs een nummer dat Onderweg heet. ‘Zij en ik’ bestormen de cabaretpodia van Groningen tot Naaldwijk en doen onderweg even Barendrecht aan. Bianca Boer komt met prachtige gedichten en korte verhalen langs. De band Mixt maakt uitstapjes met een vleugje bluegrass, reggae, jazz en folk en ook kidsbizz is dit jaar van de partij. De mobiele cinema draait de nieuwste korte film ‘Voorbij het vergeten’ van Vollemaan.

De hele middag is er een podium met live muziek naast het terras met hapjes en drankjes.

Ook is het op 26 september Landelijke Open Hoveniersdag bij Paul Casteleijn Hoveniers en houden De Tuinontwerpers van Het Ontwerpinstituut een spreekuur. Hiervoor kunt u zich opgeven bij [email protected], of kom gewoon langs!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en het programma? Kijk op www.facebook.com/minifestivalaandedijk en vind ons leuk!

Het Minifestival aan de Dijk wordt georganiseerd door Yvonne van der Haven van Stichting Vollemaan en Paul Casteleijn Hoveniers.

MINIFESTIVAL AAN DE DIJKONDERWEG: EEN REIS VOL VERRASSINGEN

Minifestival aan de DijkPaul CasteleijnNoldijk 126, 2991 VL Barendrecht [email protected] www.facebook.com/minifestivalaandedijk

OpeningstijdenZaterdag 26 september 13:00 tot 17:00Let op! Dit is een week voor de kunstroute.Gratis toegang

Page 11: Kunstroute Barendrecht 2015

Evenals vorig jaar gaan we voor de totaalbeleving tijdens het Eten aan de Dijk. Met Maidie van den Bos, die de aankleding en de gangen verzorgt, laten we ons inspireren door het thema Onderweg.

Tijdens vier gangen maakt u een reis door het leven en de liefde. De hoogtepunten uit het leven proberen we te vangen in smaak, kleur, geur, licht, beeld, theater, poëzie en muziek. Acteurs en musici zorgen voor de bijpassende theatrale en muzikale sferen. We beginnen buiten en eindigen binnen.

Om 17:00 uur staat er voor u een drankje klaar, om 17:30 starten we met het programma.

Tip: Als u eerder in de middag komt kunt u de gratis voorstellingen van het Minifestival bezoeken!

Reserveren moet gebeuren voor 20 september en kan via [email protected] of 078 6771123. Meldt u het alstublieft als u vegetarisch bent. In verband met mogelijke kou raden we aan om warme kleding mee te nemen.

Meer informatie vindt u op de websites: www.paulcasteleijn.nl en www.natuurgoedziedewij.nl.

ONDERWEG: EEN REIS DOOR HET LEVEN EN DE LIEFDEETEN AAN DE DIJK

Eten aan de DijkPaul CasteleijnNoldijk 126, 2991 VL Barendrecht 078 6771123 [email protected]

OpeningstijdenZaterdag 26 september 17:00Let op! Dit is een week voor de kunstroute.Reserveren gewenst | € 47,50 p.p.

11

Page 12: Kunstroute Barendrecht 2015

12

Page 13: Kunstroute Barendrecht 2015

13

Tijdens de Barendrechtse kunstroute zal Rob de

Kort van OKE, RoB! Atelier en galerie aan huis op de

locatie van de Kleine Duiker, viermaal een Kinder-

Schilder-Workshop verzorgen. Zowel op zaterdag

als zondag kunnen per workshop 8 kinderen gratis

deelnemen aan deze Kreatieve activiteit.

Als je 6 jaar of ouder bent kun je je aanmelden

voor een workshop van Rob. Je kunt kiezen of

je komt om 13.00 of 15.00 uur. In de tijd dat jij

gezellig aan het schilderen bent, één tot anderhalf

uur, hebben je ouders of begeleiders de tijd om de

velen kunstwerken van de Kunstroute kunstenaars

te bewonderen.

Misschien word jij later wel een van de nieuwe

kunstenaars in een volgende kunstroute?!

Heb je zin om een eigen schilderij te komen maken,

geef je dan op bij Rob. Dat kan door hem te bellen:

0180 846468 of

06 10905806

Of een e-mail te sturen:

[email protected]

Er kunnen dus uiteindelijk 32 kinderen gratis mee

doen aan deze Kinder-Schilder-Workshops, geef je

snel op, want vol=vol.

OKE kom maar op!

Rob de Kort-Hartsema

Kinder schilder workshopDe Kleine Duiker3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht

KINDER SCHILDER WORKSHOP

Page 14: Kunstroute Barendrecht 2015

1. Paul Bernhard Pagina 16 2. Annemiek den Boer Pagina 17 3. Marian Boers Pagina 18 4. Jaap Booster Pagina 19 5. Ans van der Bruin Pagina 20 6. Marina van Dobben de Bruyn Pagina 21 7. Arie Dubbeldam Pagina 22 8. Jos Horsman Pagina 23 9. Koen Huitink Pagina 24 10. Fleur Kooiman Pagina 25 11. Myra van de Korput Pagina 26 12. Lydia Lodder Pagina 27 13. Carla Moerkerken Pagina 28 14. Leo Odekerken Pagina 29 15. Aad van der Munnik Pagina 30 16. Marjolein Speelman Pagina 31

17. Ingeborg Montoya Pagina 32 18. Beatrijs van Rheeden Pagina 33 19. Arie van der Pijl Pagina 34 20. Sira Tamerius Pagina 35 21. Ad Timmermans Pagina 36 22. Marjolein Varekamp Pagina 37 23. Marianne Verhoeff Pagina 38 24. Marian Verrijp Pagina 39 25. Kees Walstra Pagina 40 26. Theo Wouters Pagina 41 27. Netty van Zetten Pagina 42 28. Anita van der Zijde Pagina 43 29. Filmclub RVSL Pagina 44 30. Kunstexpress Pagina 45 31. ASVZ Barendrecht Pagina 46

DEELNEMERS KUNSTROUTE

Page 15: Kunstroute Barendrecht 2015

15

1

14

6

17

11

22

27

23

28

2

15

7

18

12

3

8

19

24

29

4

9

20

25

30

5

16

10

21

13

26

31

Page 16: Kunstroute Barendrecht 2015

16

PAUL BERNHARDfotografie & poëzie

Een vervreemdend beeld creëren, dat tegen het abstracte aan ligt, maar dat nèt niet is, zo zou men het werk van Paul Bernhard het best kunnen omschrijven. Hierbij betreft het een vorm van fotografie die niet door middel van fotobewerkingsprogramma’s tot stand gekomen of gemanipuleerd is. Slechts bij zeer hoge uitzondering retoucheert hij iets weg.

Aangezien zijn poëzie in dezelfde geest ontstaat als zijn fotografie zijn beiden soms goed te combineren, iets waar deze Kunstroute echter veel minder de nadruk op zal liggen.

Zowel zijn fotografisch werk als de poëzie ontstaan op intuïtieve wijze. Er ligt over het algemeen geen planmatig concept aan ten grondslag. Ze ontstaan al doende, gaandeweg.

contactinformatie

078 6771421 / 06 23588066 [email protected] sites.google.com/site/ruinolles

expositieadres

Noldijk 114, 2991 VL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 1

Page 17: Kunstroute Barendrecht 2015

17

ANNEMIEK DEN BOERacryl- & olieverfschilderijen

Annemiek den Boer is een enthousiast kunstenaar. Ze heeft een eigen bedrijf genaamd “Een Portret & Meer” en geeft workshops en cursussen. Naast haar vrije werk werkt Annemiek ook in opdracht. Haar cursisten stimuleert zij om te durven schilderen. “Dat kan ik niet!” is een veelgehoorde uitspraak van haar cursisten. Nadat Annemiek hen motiveert gaan ze vervolgens dolblij met een schilderij naar huis. Zelf probeert zij ook van alles uit. Ze experimenteert met allerlei stijlen, materialen en onderwerpen, onderzoekend naar alles wat het schilderspalet

te bieden heeft. De zoektocht vindt ze daarbij het belangrijkst.De Kunstroute 2015 staat voor Annemiek in het teken van Nepal, waar zij voor de aardbeving een rondreis heeft gemaakt. De overweldigende indruk, die het land en de mensen op haar heeft gemaakt, is de inspiratiebron voor deze expositie. “Deze keer heb ik de vrijheid genomen om me niet te beperken tot één stijl of onderwerp. Dat is me trouwens heel goed bevallen.” aldus Annemiek. Schilderen is een avontuur!

contactinformatie

06 17970676 [email protected] www.eenportret.nl

expositieadres

Paul Casteleijn Noldijk 126, 2991 VL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 2

Page 18: Kunstroute Barendrecht 2015

18

MARIAN BOERSbeeldhouwen

Marian maakt beelden uit speksteen. Dat zijn de zachtere steensoorten. Geen marmer dus bijvoorbeeld. In de zachtere steensoorten bestaan ook veel verschillende hardheden. Braziliaans speksteen is heel zacht, Serpentijn daarentegen een stuk harder.

Een specifieke stijl heeft Marian niet, maar als zij de steen zijn werk laat doen, komt daar meestal onbewust een dierenfiguur uit.

Iedere donderdag volgt Marian lessen bij een beeldend kunstenaar en zodra een beeld af is, pakt zij een nieuwe steen om met veel enthousiasme aan een volgend “project” te beginnen.“Een beeld kun je nog zo mooi en spannend maken, maar op het moment dat je gaat polijsten komen er vaak verrassingen tevoorschijn in de steen. In de vorm van een kleur, of een ader die net op de goede plaats zit of iets dergelijks. Dat maakt werken met speksteen zo leuk”, aldus Marian.

contactinformatie

06 50241140 [email protected] www.beeldenmarianne.nl

expositieadres

Logger 15, 2991 DG Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 3

Page 19: Kunstroute Barendrecht 2015

19

JAAP BOOSTERschilderijen

Sinds ik enige jaren geleden kreeg Jaap de kans om minder te gaan werken, toen is hij begonnen met schilderen. Zijn inspiratie komt uit foto`s, musea en uit werk van andere kunstenaars.

Jaap werkt graag met acrylverf maar is van plan nieuwe materialen te verkennen. Daardoor volgt hij graag cursussen en staat open voor goede adviezen.

Af en toe ontvangt hij opdrachten, wat hij beschouwt als een leuke uitdaging, al moet het hem wel persoonlijk aanspreken om te maken.

contactinformatie

06 30569858 [email protected] www.jaap-booster.nl

expositieadres

Paul Casteleijn Noldijk 126, 2991 VL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 4

Page 20: Kunstroute Barendrecht 2015

20

ANS VAN DER BRUINschilderijen op zijde

Ans schildert haar werk op zijde. Voor deze techniek gebruikt ze verschillende soorten zijde en verven die speciaal voor deze techniek geschikt zijn. Het doek wordt opgespannen en platliggend beschilderd, hierna wordt het gefixeerd in een stoomketel.

Haar inspiratie voor dit jaar heeft zij van oude prentkaarten van dames met een hoed en oude foto’s van de jaren 30 van haar tantes.

Ans is autodidact en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met deze technieken en materialen.

contactinformatie

0180 616511 [email protected] www.zijdeschilderen.nl

expositieadres

De Kleine Duiker 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 5

Page 21: Kunstroute Barendrecht 2015

21

MARINA VAN DOBBEN DE BRUYN weefsels, fotografie en kralensnoeren

Rechtlijnigheid en contrasten geven een specifieke dieptewerking aan haar fijne kleurrijke dubbelweefsels van katoen. Weeftechnisch is de uitvoering hiervan mogelijk door het toepassen van meerdere lagen. Daarvoor gebruikt ze een 24-schachts weefgetouw, waarbij de schachtswisseling elektronisch geregeld wordt. Er wordt op dit getouw tijdens de Kunstroute gedemonstreerd.

In haar veelal detailfoto’s zijn vergankelijkheid en abstractie een terugkerend thema.

Gerecycled bronzen- en glazen kralen uit Ghana en oude handelskralen en halfedelstenen vormen unieke genummerde halssieraden.

Haar HTS-bouwkunde opleiding heeft haar gevormd in haar kijken en denken en door de aanvulling van de Open Weefopleiding in Gouda kan Marina dat in haar textiele objecten verwoorden. Sinds 1990 heeft Marina veel geëxposeerd en met haar weefsels verschillende prijzen gewonnen.

contactinformatie

0180 619673 [email protected] www.mlvddb.com

expositieadres

Kempenaar 126, 2991 PL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 6

Page 22: Kunstroute Barendrecht 2015

22

ARIE DUBBELDAMtekenen en schilderen

Arie Dubbeldam is heel vaardig op het gebied van tekenen en schilderen. Hij werkt met diverse materialen, waaronder krijt, potlood, inkt, aquarel, acryl en olieverf. Voor zijn werk gebruikt hij zowel papier, paneel als doek.

Arie heeft divers werk. Toch is er een herkenbare lijn terug te zien in zijn kunst, zeker voor kenners. Zij zullen het werk van Arie direct herkennen aan specifieke kenmerken en details.

Inspiratiebronnen zijn overal te vinden voor Arie. Hij noemt onder andere de natuur, zomaar een vakantiefoto of een stuk uit de krant of een tijdschrift. Zelfs een flits van de tv kan genoeg zijn. Ook bezoekt hij graag exposities. Minstens zo belangrijk is om je eigen fantasie te gebruiken bij het kunstwerk!

Arie Dubbeldam is een autodidact kunstenaar, hij heeft diverse cursussen gevolgd om zijn weg te vinden in de wereld van tekenen en schilderen. Ook is hij al jaren lid van een schildersclub.

contactinformatie

06 50278345 [email protected] www.ariedubbeldam.nl

expositieadres

Atelier Arie Dubbeldam Ebweg 31, 2991 LS Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 7

Page 23: Kunstroute Barendrecht 2015

23

JOS HORSMANsculpturen

Jos Horsman is een autodidact kunstenaar op het gebied van sculpturen. Hij had altijd al de wil om iets moois te ontwikkelen, maar de praktijk van het scheppen van beelden begon pas op latere leeftijd.

Aanvankelijk waren zijn beelden klein en van klei, later volgde hij diverse cursussen beeldhouwen. De laatste tien jaar werkt hij met verschillende steensoorten, brons en tin.

Wat Jos altijd bijzonder doet is het afwerken van zijn beelden. Deze worden door de juiste manier van afwerking glad en aaibaar. Keramieken beelden polijst hij.

Jos laat zich graag inspireren door de natuur. De laatste jaren maakte hij allerlei vogels van brons en keramiek, waarin duidelijk de natuurlijke inspiratiebron naar voren kwam.

contactinformatie

06 20746517 [email protected] www.joshorsman.nl

expositieadres

De Kleine Duiker 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 8

Page 24: Kunstroute Barendrecht 2015

24

KOEN HUITINKmixed media

Koen Huitink richt zich op mixed media. De werken ontstaan door het combineren en experimenteren met verschillende lagen van texturen, structuren, materialen en beeldentaal.

De kenmerkende technieken van het werk van Koen sluit aan bij het actuele kunstbeeld, waarin van verschillende elementen en materialen binnen een werk worden geïntegreerd. De werken gaan over de fascinatie voor het leven en zijn reflectie op dit leven. Schoonheid, verval, verandering en vooruitgang.

Waar Koen in zijn vroegere werk veelvuldig gebruik maakte van zeefdruk, stencils en andere grafische uitingen, verplaatst het werk zich nu meer naar een expressievere manier van werken. Dit leidt tot een puurder en energieker beeld.

contactinformatie

06 36310880 [email protected] www.koenhuitink.nl

expositieadres

Bergarde Galleries Het Buitenland 1, 2995 TP Heerjansdam zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 9

Page 25: Kunstroute Barendrecht 2015

25

FLEUR KOOIMANfotografie & poëzie

Verse Liefde

Ik open de koelkasten zie iemand die niet afwast.

Tussen etenswaren staatzeker vijf dagen vaat.

‘Dat gaat de schimmel tegen’,verklaart hij allerminst verlegen.

Ik kijk in het fletse lichten doe snel de koelkast dicht.

Het lijkt me tijd om te gaan,wie weet wat hij nog meer laat staan.

contactinformatie

06 53907407 [email protected] www.fleurkooiman.nl

expositieadres

Bergarde Galleries Het Buitenland 1, 2995 TP Heerjansdam zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 10

Page 26: Kunstroute Barendrecht 2015

26

MYRA VAN DE KORPUThoeden

Myra van de Korput ontwerpt al 16 jaar hoeden en werkt onder het label Designhoeden Myra. Zij maakt hoeden, fascinators en haardecoraties vooral voor bruiloften en evenementen. Haar bekende ontwerp de 6-in-One hoed, is een groot succes.

Met eindeloze inspiratie creëert zij haar hoeden in het sfeervolle atelier in het oude centrum van Barendrecht. In samenwerking met verschillende modeontwerpers showt zij regelmatig haar collecties.

Ook geeft ze haar creativiteit en enthousiasme door aan de cursisten die haar workshops bezoeken.

Haar hoeden zijn sterk van vorm en elegant. Zoals ze zelf altijd zegt:

“De essentie van een hoed ligt in de belijning van het gezicht, als een lijst om een schilderij”.

contactinformatie

06 27208809 [email protected] www.designhoeden.nl

expositieadres

Dorpsstraat 189A, 2992 AA Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 11

Page 27: Kunstroute Barendrecht 2015

27

LYDIA LODDERschilderen

Lydia Lodder schildert de laatste jaren met olieverf. Haar werk krijgt een bepaalde doorleefdheid, door het werken met verschillende lagen en soms verschillende materialen.

Door het volgen van verschillende cursussen en het bespreken van haar kunstwerken, heeft Lydia ontdekt welke thema’s haar inspireren. Deze inspiratie vindt zij in de natuur. Vooral kracht en ruimte spreken haar aan.

Deze inspiratiebronnen zijn terug te vinden in haar schilderijen.

contactinformatie

06 25413318 [email protected] www.lydialodder.nl

expositieadres

Theater Het Kruispunt Middenbaan 111, 2992 CS Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 12

Page 28: Kunstroute Barendrecht 2015

28

CARLA MOERKERKENbeelden

Carla Moerkerken vervaardigt handgemaakte beelden en objecten.

De meeste objecten zijn gemaakt van keramiek, die na de stook geglazuurd worden. Daarnaast boetseert zij deze met was. Vervolgens wordt het beeld in brons gegoten.

Carla is een autodidact kunstenaar. Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit haar fantasie. Met een grote fantasie kun je allerlei ideeën bedenken en deze uitwerken tot een beeld.

contactinformatie

0180 846545 [email protected] sites.google.com/site/carlavandeutekom/

expositieadres

Maasstraat 11, 2991 AD Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 13

Page 29: Kunstroute Barendrecht 2015

29

LEO ODEKERKENtekenen en schilderen

Leo begon pakte ongeveer 15 jaar geleden zijn hobby tekenen weer op, bij de Baerne in Barendrecht. Via allerlei schildercursussen in Dordrecht ontwikkelde hij zich tot een amateur kunstenaar met veel oog voor kleur en detail.

Zijn hedendaagse werk bestaat voor een groot deel uit landschappen, weergegeven in pastelkrijt op donker karton waarvan de schets vaak ter plaatse is opgezet en later is uitgewerkt in zijn werkkamer/atelier. Leo is veelzijdig en maakt naast zijn pasteltekeningen ook veel kleurige figuratieve acrylschilderingen (of olie op acryl) waarbij heel veel aandacht wordt besteed aan lijnencomposities. Verder is de samenstelling van de kleuren in de voorstellingen vaak opgebouwd uit een vooraf gekozen complementair kleurenpalet.

contactinformatie

0180 531722 [email protected] www.kunstinzicht.nl (klik op Barendrecht)

expositieadres

Preludehof 6, 2992 NT Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 14

Page 30: Kunstroute Barendrecht 2015

30

AAD VAN DER MUNNIKschilderen

Aad van der Munnik werkt graag met olieverf, direct uit de tube, met mes op doek. Daarnaast werkt hij met aquarel en momenteel ook met acrylverf en verfroller.

Aad streeft er naar om zijn werkstuk in één sessie te vervaardigen. Hij noemt dit ook wel de ‘One Go techniek’. Inspiratie vindt hij in ongelijkheid en vergankelijkheid met een neiging naar het landschap.

Hij heeft diverse cursussen gevolg bij o.a. de SKVR en de Vrije Academie en volgt in de Baerne de cursus portret&model.

Aad geeft in eigen atelier, Koedood 2b lessen en workshops tekenen/schilderen.

contactinformatie

0180 628951 [email protected] www.afrikaad.com

expositieadres

Koedood 2b, 2993 AL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 15

Page 31: Kunstroute Barendrecht 2015

31

Marjolein Speelman experimenteert met verschillende materialen: natuurlijk verf en papier, maar ook gevonden voorwerpen op verschillende maten doek, board en papier.

Ze werkt niet volgens een plan, maar start met schilderen en tijdens het proces komen gevoelens los en ontstaat er iets. Dit is vaak een uitdrukking van gevoelens.

Zij laat zich dan ook inspireren door ervaringen uit het dagelijkse leven. Kortom, inspiratie kan overal vandaan komen voor Marjolein.

Marjolein heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

MARJOLEIN SPEELMANschilderen

contactinformatie

0180 619449 [email protected] www.marjoleinspeelman.nl

expositieadres

Bergarde Galleries Het Buitenland 1, 2995 TP Heerjansdam zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 16

Page 32: Kunstroute Barendrecht 2015

32

INGEBORG MONTOYATextiele kunst

contactinformatie

06 21913399 [email protected] www.ingeborgmontoya.com

expositieadres

Yogastudio Barendrecht Middenbaan 105b, 2991 CS Barendrecht zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 17

Ingeborg Montoya maakt wandkleden van textiel. Door gekleurde stoffen in allerlei vormen en formaten met behulp van de naaimachine aan elkaar te naaien ontstaan er werken met veelal organische of geometrische composities. Omdat Ingeborg erg houdt van felle, rijke en uitbundige kleuren verft ze haar eigen stof. Dit betekent dat ze een uitgebreid palet van kleuren tot haar beschikking heeft.

Als de toplaag voor haar gevoel ‘af’ is wordt er een tussenvulling en achterkant toegevoegd.

Daarna wordt het oppervlak extra verfraaid; door er overheen te stikken met de naaimachine ontstaat er een patroon van ritmische lijnstructuren die de compositie vaak versterken. Mede door de zachte tussenvulling geeft dit haar werk extra gelaagdheid maar ontstaat er daarnaast een grote mate van dynamiek in haar creaties.

Page 33: Kunstroute Barendrecht 2015

33

BEATRIJS VAN RHEEDENkeramiek

contactinformatie

0180 558001 [email protected] www.beatrijsvanrheeden.nl

expositieadres

Boeier 95, 2991 KE Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 18

Het porselein werk van Beatrijs van Rheeden is duidelijk geworteld in een nederlandse traditie van abstracte vormen, helder van lijn en in essentie eenvoudig. Haar werk ontstaat intuitief. Haar fascinatie voor structuren en de onregelmatigheden die zich daarbinnen kunnen vinden, komt tot uiting op de millimeter, en het is vooral het proces wat haar boeit. De tactiliteit die zo duidelijk was in haar dun opgeknepen werk, is ook bij het nieuwe werk aanwezig, in elke snede die precies zo moet zijn. Het porselein als materie daagt haar uit.

Haar werk periode in China afgelopen zomer heeft grote indruk op haar gemaakt en komt tot uiting in een zekere maatvoering en bepaalde vormen waar zij voor kiest.

Beatrijs heeft gestudeerd aan de ABK Minerva te Groningen en een Master Degree in Keramiek afgrond in 1991 aan de Academie van Toegepaste Kunsten te Boedapest, Hongarije.

Page 34: Kunstroute Barendrecht 2015

34

ARIE VAN DER PIJLGlas-in-lood, glasobjecten en sieraden

Het basismateriaal voor Arie van der Pijl’s objecten is glas. Met casten, slumpen, buigen en het toevoegen van allerlei oxyden is de reikwijdte van zijn werk oneindig.

Glas kan op diverse manieren bewerkt worden: men kan er op brandschilderen, er kunnen met loodprofielen glas-in-loodramen gemaakt worden en met behulp van mallen kunnen objecten gecreëerd worden.

Inspiratie doet Arie op bij beroemde kunstenaars als Frank Lloyd Wright, Charles Rennie Macintosh en Piet Mondriaan.

Nieuwe werken komen vaak tot stand bij de inrichting van een huis, bij het vervaardigen van sieraden voor bepaalde kleding en bij het verfraaien van een tuin.

Kennis en vaardigheden deed hij op bij bekende Nederlandse glazeniers als Frank van Ham, Jan Hein van Stiphout, Anja van Aalen, Johan van Meel en Ellen Prinse..

contactinformatie

0180 615882 [email protected] www.hetglasinloodatelier.nl

expositieadres

De Kleine Duiker 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 19

Page 35: Kunstroute Barendrecht 2015

35

SIRA TAMERIUSschilderen

Zo heel lang is Sira nog niet actief, maar in betrekkelijk korte tijd heeft zij een eigen stijl en werkwijze opgebouwd. Sira maakt schilderijen die opvallen door de combinatie van natuurlijk verval, slijtage of afbladdering. Zo ontstaan vaak opvallende abstracte en/of figuratieve panelen met een wat hergebruikte indruk.

De laatste tijd werkt Sira ook op hout, onder andere afvalhout en steigerhout, wat een hele natuurlijke uitstraling geeft.

“Alleen over de kleuren en de afmeting van het schilderij denk ik na. De voorbereiding speelt zich af in mijn hoofd en is eigenlijk het meeste werk. Er kunnen weken voorbij gaan voordat ik begin, als ik begin kan ik moeilijk stoppen en kan het ineens binnen een week af zijn. Ik wil doeken tot leven laten komen, diepte en licht laten zien, verrassing en emotie: dan is mijn schilderij geslaagd.”

contactinformatie

06 34571267 [email protected] www.siratamerius.nl

expositieadres

De Kleine Duiker 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 20

Page 36: Kunstroute Barendrecht 2015

36

AD TIMMERMANSsculpturen

Ad Timmermans (1940) ontving zijn opleiding aan de academie voor beeldende kunsten te Rotterdam. Werk van hem is opgenomen in diverse particuliere collecties o.a. In de collectie van museum Boijmans te Rotterdam, het Stedelijk museum van Schiedam, museum Princessehof te Leeuwarden, het museum van Trondheim Noorwegen en State University museum of Pennsylvania US.

contactinformatie

0180 628245 [email protected] www.adtimmersmans.com

expositieadres

Bergarde Galleries Het Buitenland 1, 2995 TP Heerjansdam zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 21

Page 37: Kunstroute Barendrecht 2015

37

MARJOLEIN VAREKAMPkinderboeken, houtskooltekeningen en botanische aquarellen

Naast het schrijven en illustreren van kinderboeken zoals ‘Little Sam Takes a Bath’ (1991), ‘A Wonderful Week’ (2009) en ‘Kleine Hugo’ (2011) houdt Marjolein Varekamp zich bezig met vele andere kunstvormen. Afwisseling is voor haar belangrijk: ieder werk moet vernieuwend zijn. Deze instelling zorgt ervoor dat haar stijl zich blijft ontwikkelen en daagt haar uit om nieuwe werkvormen te proberen. Zo heeft ze onlangs met de hand gebonden notitieboekjes ontworpen en zich toegelegd op het botanisch tekenen. Ook haar materiaalkeuze kent een grote variëteit: Marjolein werkt zowel met houtskool, potlood en aquarel als met de computer. Toch vormt haar oeuvre één harmonieus geheel, want in al Marjoleins werk staan het karakter en de levendigheid van de natuur centraal.

contactinformatie

0180 623284 [email protected] www.marjoleinvarekamp.com

expositieadres

Het Kruispunt 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00

22

Page 38: Kunstroute Barendrecht 2015

38

MARIANNE VERHOEFF-BERKMANtekenen en schilderen, gemengde technieken

Naast haar werk als docente kunst en beeldende vorming op de middelbare school, tekent en schildert Marianne graag. Ze maakt kleurrijke werken met diverse materialen. Van hele grote schilderijen tot kleine drieluiken.

Marianne laat zich daarbij inspireren door haar dagelijks leven, de natuur, haar leerlingen en door de vele museumbezoeken die zij graag maakt.

Tijdens cursussen en vakanties maakt zij vaak landschaps- en modeltekeningen, die dan later weer verwerkt worden in geabstraheerde of zelfs helemaal abstracte schilderijen. Stijl en techniek variëren, kleur en structuur komen in ieder werk herkenbaar terug.

contactinformatie

0180 624452 [email protected] www.marianne-schilderijen.nl

expositieadres

Paul Casteleijn Noldijk 126, 2991 VL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 23

Page 39: Kunstroute Barendrecht 2015

39

MARIAN VERRIJPkeramiek

Marian Verrijp werkt uitsluitend met klei. Wel gebruikt ze diverse soorten klei, waaronder aardewerk, steengoed en porselein. Deze materialen worden op verschillende manieren en temperaturen gestookt.

Als afwisseling van het draaiwerk is Marian nu bezig met dozen / cases, opgebouwd uit platen klei. De platen worden gedecoreerd met slip en glazuur. Vervolgens worden deze gestookt in een elektrische oven op 1140 graden Celsius.

contactinformatie

0180 619300 [email protected]

expositieadres

Paul Casteleijn Noldijk 126, 2991 VL Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00

24

Page 40: Kunstroute Barendrecht 2015

40

KEES WALSTRAschilderen en tekenen

Kees Walstra is iedere dag wel te vinden in KWarthier, de plek waar zijn atelier gevestigd is. Hij kan er uren werken met acryl en ook met ander materiaal op doek, soms op hout of papier.

De laatste tijd maakt hij schilderijen die min of meer op een mozaïek lijken. Zo laat hij zien wat je kunt voelen zonder zich druk te maken over `wat het voorstelt`...

Sinds 1982 werkt hij elke week naar model. “Na herhaalde selectie heb ik per jaar zo`n 10%, dat zijn circa 40 figuurtekeningen die ik de moeite waard vind. Het gaat dan om ̀tekeningen` waarbij de meest uiteenlopende materialen op verschillende manier gebruikt zijn op papier (50cm x 65 cm).”

contactinformatie

06 53616227 [email protected]

expositieadres

Atelier KWarthier Graaf Adolfstraat 7, 2991 BD Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 25

Page 41: Kunstroute Barendrecht 2015

41

THEO WOUTERSfotografie en schilderen

Theo Wouters is zowel schilder als fotograaf. Tijdens de Kunstroute 2015 heeft hij de nadruk gelegd op fotografie. Hij exposeert zijn zwart/wit foto’s met als thema: De Hebriden.

De Hebriden zijn eilanden aan de westkust van Schotland. Zijn fascinatie voor het open landschap, het wisselende licht en de prachtige wolkenluchten komen in deze fotoserie aan bod.

Titel van expositie en fotoboek:

“The Hebrides, emerging from the space between clouds”

contactinformatie

06 42326767 [email protected] www.theowouters.nl

expositieadres

Theater Het Kruispunt Middenbaan 111, 2992CS Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 26

Page 42: Kunstroute Barendrecht 2015

42

NETTY VAN ZETTENsculpturen

Netty van Zetten maakt sculpturen die qua vorm variëren tussen figuratief en abstract. De natuur is hierbij vaak een inspiratiebron.

Voor haar werken gebruikt zij verschillende materialen zoals: klei, hout, speksteen en diverse composieten (foto).

Netty heeft een HBO-opleiding Monumentale Vormgeving gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Daarnaast heeft zij de MO akte in handvaardigheid behaald. Zij heeft ruim 15 jaar leservaring aan zowel scholen als het Kreatief Werkhuis/ToBe.

Zij geeft naast haar eigen vrije werk, lessen in de bovengenoemde materialen in haar eigen atelier.

contactinformatie

06 12217343 [email protected] www.nettyvanzetten.nl

expositieadres

Atelier Noldijk Noldijk 105, 2991 VJ Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 27

Page 43: Kunstroute Barendrecht 2015

43

ANITA VAN DER ZIJDEschilderijen

Anita van der Zijde maakt schilderijen met diverse materialen. Zij heeft meerdere cursussen gevolgd, zoals aquarelleren, modeltekenen en schilderen in diverse technieken. Anita werkt graag met verschillende materialen, zoals aquarel, olieverf, acryl, houtskool, pen en inkt, soms zelfs meerdere technieken in een schilderij, al naar gelang het onderwerp of wat haar op dat moment aantrekt.

Inspiratie haalt zij onder andere uit alles wat op haar mysterieus en geheimzinnig overkomt, zoals het nevelige licht schijnend over de heuvels van Ierland,

de melancholieke klanken van een viool of de stilte van een verborgen bospad.

Sommige schilderijen ontstaan uit een basis van lijnen of kleurvlakken, anderen ontstaan naar aanleiding van schetsen of foto’s die zij eerder heeft genomen op locatie, of die zij ter plaatse heeft opgezet. Veel laat zij ook over aan de fantasie.

contactinformatie

0180 618554 [email protected] www.schemerspiegel.nl

expositieadres

De Kleine Duiker 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00

28

Page 44: Kunstroute Barendrecht 2015

44

RVSLRotterdamse Video en Smalfilm Liga

Filmmaken of cinematografie is een vorm van kunst. Binnen de vereniging en filmclub RVSL, de Rotterdamse Video en Smalfilm Liga, is veel kennis aanwezig over film en video en wat daarbij komt kijken.

Door middel van filmavonden, gastsprekers, onderlinge kennisuitwisseling, oefenavonden en buitenactiviteiten wordt deze kennis met elkaar gedeeld. Beginnende filmers ontdekken het plezier van filmen, vooral bij het maken van vakantie- en familiefilms.

Gevorderde filmers willen na verloop van tijd een stapje verder gaan en vinden het een uitdaging om ook eens een documentaire of speelfilm te maken, al dan niet in groepsverband.

De clubavonden worden om de twee weken op een dinsdagavond gehouden in “Het hart van Vrijenburg”, Vrijenburglaan 61 te Barendrecht. Aan de Kunstroute Barendrecht 2015 wordt meegedaan in de vorm van een Open Dag op zaterdag 3 oktober.

contactinformatie

www.rvsl.nl

expositieadres

Het hart van Vrijenburg Vrijenburglaan 61, 2994 CD Barendrecht zaterdag van 11:00 tot 17:00 29

Page 45: Kunstroute Barendrecht 2015

45

KUNSTEXPRESSkunstvorm

contactinformatie

0180 624095 www.kunstexpressbarendrecht.nl [email protected]

expositieadres

WAC Aksent Humanitas DMH Bachlaan 12, 2992 GK Barendrecht zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 30

De Kunstexpress is een werkafdeling van Werk en -Aktiviteiten Centrum Aksent onderdeel van stichting Humanitas-DMH. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking. Dit is de 5e keer dat de Kunstexpress meedoet met de Kunstroute.

Elk jaar wordt een thema gekozen waar alle kunstenaars aan werken, dit thema wordt gezamenlijk bepaald. Bij de expositie hangen van alle kunstenaars werken en krijgt u een goed beeld van de verschillende stijlen. Naast de schilderijen worden zelfgemaakte cadeaus en kaarten van onze

kunstwerken verkocht. Ook is er de mogelijkheid om een bakje koffie te drinken met koekjes die door de eigen catering gebakken zijn.

Het werk op de foto is gemaakt door Mustapha Lamadrid, gebaseerd op het thema surrealisme.

Page 46: Kunstroute Barendrecht 2015

46

ASVZActiviteitencentrum Barendrecht dagcentrum

contactinformatie

0180 627496 www.asvz.nl [email protected]

expositieadres

Dagactiviteitencentrum Barendrecht Oosteinde 11 c t/m e, Barendrecht zaterdag 11:00 tot 17:00 31

Het Activiteitencentrum Barendrecht dagcentrum is gevestigd op het industrieterrein Dierenstein in Barendrecht en onderdeel van de ASVZ, een organisatie waar mensen met een verstandelijke beperking op velerlei gebied zorg aangeboden krijgen. Het dagcentrum biedt werk aan 50 mensen, verdeeld over 6 werkgroepen. De activiteiten zijn gericht op arbeid, het product dat wordt gemaakt, moet kwalitatief goed zijn en wordt te koop aangeboden. In het dagcentrum zijn verschillende groepen aan het werk waaronder: La Troupe is een keramiekatelier waar producten worden gemaakt van klei en daarna beschilderd worden met glazuurverf. Het Kunstschilderatelier is een atelier waar kunstwerken worden geschilderd op doek, papier etc. In de Houtwerkplaats worden producten gemaakt van pallethout: o.a. plantenbakken, spiegels, vogelhuisjes etc. ook wordt oud meubilair opgepimpt.

Alle cliënten worden begeleid door professionele begeleiders die de cliënt goed kennen en het vak aan hen kunnen leren.

Page 47: Kunstroute Barendrecht 2015

47

MUZIEKMuziek talent tijdens de Kunstroute

Op zondag, 4 okober, komt Dennis Smit van 14.00 uur tot 15.00 uur optreden op de locatie bij Paul Casteleijn. Hij zingt en begeleidt zichzelf hierbij op de gitaar.

Dennis is singer-songwriter en heeft onlangs ook een lied over Barendrecht uitgebracht. Hij zal op die middag ook een lied ten gehore brengen, wat hij speciaal geschreven heeft, geinspireerd op één van de schilderijen van Annemiek den Boer.

www.facebook.com/dennissmitmuziek www.youtube.com/dennissmitmuziek

Ook het Barendrechtse duo Vincent van Ewijk en Lex Bezemer, ofwel Van Bezemwijk, treedt op. Zij zijn te bezichtigen bij de Kleine Duiker, zaterdag en zondag vanaf 14:00.

Van Bezemwijk werkt samen sinds 2011. Hun repertoire bestaat uit zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes, variërend van compleet onzinnig tot komisch en op een stompzinnige wijze zelfs ontroerend. In het najaar van 2015 verwachten ze hun eerste EP uit te brengen.

www.facebook.com/vanbezemwijk www.youtube.com/vanbezemwijk

Page 48: Kunstroute Barendrecht 2015
Page 49: Kunstroute Barendrecht 2015

49

Page 50: Kunstroute Barendrecht 2015

50

COLOFON

Dit magazine is een uitgave van:Stichting Kunstroute Barendrecht

Lustrum editie 2015Oplage: 20.000 stuks

SecretariaatBark 108, 2991 JG Barendrecht0180 [email protected]

Het bestuur van de Stichting Kunstroute Barendrecht bedankt sponsoren, vrienden en alle medewerkers die de Kunstroute Barendrecht 2015 mogelijk hebben gemaakt.

Met bijzonder dank aan:Gemeente BarendrechtBergarde GalleriesHet KruispuntDe Kleine DuikerPaul Casteleijn HoveniersEvers-Interstand

MagazineM.S.E. van der Jagt & W.J. Verhoeff

WebsiteP.F.L. Bernhard | [email protected]

DrukBAR uitgeverij B.V. | [email protected]

HEEL BARENDRECHT LEEST DE SCHAKEL!

En wij vertellen u graag he u dat dan kunt doen.

baruitgeverij.nl

0180 641 022 [email protected]

En wij vertellen u graag he u dat dan kunt doen.

EEN KOUD KUNSTJEDUS, OM AL DIE INWONERS

TE BEREIKEN!

Page 51: Kunstroute Barendrecht 2015

51

SPONSORS

Vrienden van de Kunstroute Barendrecht

Hoofdsponsors

Sponsors

ABC-Kwakernaat B.V.AfrikaadApotheek de LindehoeveBaan BedrijfskledingBrood en Banketbakkerij PotDe Fietsenmakerij A.G.N.De Weypoort Kaas, Dick SchumacherFitnesscentrum Aad van Loon SportFlorensisGejoform MeubelmakerijGroenveld en van Houdt NotarissenHarolds Grafik BVHet RozenpakhuisHofrijn Aannemers en installatiebedrijfHuijgen Makelaardij BVPraktijk voor huidverbetering Inge BesemsKeurslagerij HeunksRoobol WoontextielSOLO advies voor kleur etcTaxi BakkerTuinplanten de JongVisgilde Leen de JongNagelstyliste Wendy De BruyneWijnkelder/Den Toom-Reijenga B.V.

Gemeente BarendrechtBergarde Galleries

Apotheek CarnisselandeFotografieschool André NijenhuisOogwereld BroekhuisRabobankDhr. en Mevr. H. SpeelmansWolders Metaalgieterij B.V.

0180 61 99 110180 62 89 510180 69 29 290180 64 18 900180 61 33 560180 62 36 000180 61 29 290180 62 12 29078 623 32 000180 46 21 200180 61 23 99010 412 05 120180 62 12 98010 478 09 440180 61 71 9106 10 85 16120180 54 76 300180 64 46 440180 61 90 320180 64 21 51010 419 52 200180 61 75 4106 28 46 83050180 61 67 01

0180 69 83 98078 843 83 53

0180 69 96 00010 201 99 980180 61 40 060180 63 97 92-0167 56 37 36

www.abcaccountants.nlwww.afrikaad.nlwww.apotheekdelindehoeve.nlwww.baanbreker.nlwww.bakkerijpot.nl-www.deweypoort.nlwww.aadvanloonsport.nlwww.florensis.nlwww.gejoform.nlwww.groenveldenvanhoudt.nlwww.harolds.nlwww.hetrozenpakhuijs.nlwww.hofrijn.nlwww.huijgenmakelaardij.nlwww.ingebesems.nlwww.heunks.keurslager.nlwww.roobol.comwww.solo-advies.nlwww.taxibakker.nlwww.tuinplantdejong.nlwww.leendejong.visgilde.nlwww.splendid-nails.nlwww.dewijnkelder.nl

www.barendrecht.nlwww.bergarde.com

www.apotheekcarnisselande.nlwww.andrenijenhuis.nlwww.optiekbroekhuis.nlwww.rabobank.nl/rmij-www.wolders.nl

Zuideinde 37 | 2991 CV | BarendrechtKoedood 2b | 2993 AL | BarendrechtLindehoevelaan 2a | 2991 EL | BarendrechtBijdorp-Oost 50 | 2992 LA | BarendrechtSingel 29 | 2992 BN | BarendrechtGouwe 1C | 2991 CJ | BarendrechtMiddenbaan 87 | 2991 CT | BarendrechtMaasstraat 28a | 2991 AD | BarendrechtLangeweg 77-85 | 3342 LD | H.I.AmbachtGlasblazerstraat 18b | 2984 BL | RidderkerkBinnenlandsebaan 136 | 2991 CA | BarendrechtBurg. van Walsumweg 730-860 | 3011 MZ | RotterdamMiddeldijk 73a | 2992 SH | BarendrechtRFC weg 171 | 3022 EZ | RotterdamMiddeldijk 73a | 2992 SH | BarendrechtDevel 5 | 2991 RB | Barendrechtvan Beuningenhaven 7 | 2993 EH | BarendrechtDonk 3 | 2991 LE | BarendrechtTweede Barendrechtseweg 382 | 2992 SM | BarendrechtEbweg 56 | 2991 LT | BarendrechtKooiwalweg 94 | 3076 JJ | RotterdamMiddenbaan 73 | 2991 CS | BarendrechtLeeuwenburg 143 | 2994 EJ | BarendrechtOnderlangs 8-10a | 2991 EM | Barendrecht

Binnenhof 1 | 2991 AA | BarendrechtHet Buitenland 1 | 2995 TP | Heerjansdam

Middeldijkerplein 2 | 2993 DL | BarendrechtBinnenlandsebaan 7b | 2991CA | BarendrechtMiddenbaan 69 | 2991 CS | BarendrechtKopenhage 1 | 2993 LL | BarendrechtLeeuwardenPrins Reinierstraat 5 | 4651 RZ | Steenbergen

Page 52: Kunstroute Barendrecht 2015

15e editie3 & 4 oktober | 11:00 tot 17:00

Kunstroute Barendrecht 2015 www.kunstroute-barendrecht.nl www.facebook.com/kunstroutebarendrecht