Krankhoevekrant november-december 2014

of 14 /14
1 Krank hoeve KRANT Jaargang 33 – nr. 195 tweemaandelijks november – december 2014 Programmakrant Gemeenschapscentrum ‘t Blikveld © Arnout Deurinck © Lapinne

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Krankhoevekrant november-december 2014

 • 1KrankhoeveKRANTJaargang 33 nr. 195tweemaandelijks november december 2014

  Programmakrant Gemeenschapscentrum t Blikveld

  Arnout Deurinck

  L

  apin

  ne

 • 2BLIJF OP DE HOOGTE

  facebook.com/gcblikveld twitter.com/gcblikveld instagram.com/gcblikveld

  Vormgeving & druk Swinnen Printing www.swipri.be

  V.U. vzw Krankhoeve, Walter Casteels, Waversesteenweg 11, 2820 BonheidenBlijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen van GC t Blikveld?

  Schrijf je via www.blikveld.be in voor onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief.

  Waversesteenweg 11 2820 BonheidenT 015 50 28 70 F 015 50 28 [email protected]

  OPENINGSUREN BALIEmaandag tot vrijdag 8.30 - 12 u.donderdagavond 18 - 20 u.

  OPENINGSUREN CAFmaandag 11 - 21 u. (keuken gesloten)woensdag tot zondag 11 - 23 u.dinsdag gesloten

  Keuken doorlopend geopend van 11.30 tot 20.30 u.

  [email protected] of 0478 74 90 92

  Gemeenschapscentrum t Blikveld

  BLIKVAnger

  KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

  Voor het derde jaar op rij doen ook wij mee met de Kunstendag voor kinderen. Op deze derde zondag van november valt er in t Blikveld van alles te beleven. Iedereen tussen vier en twaalf jaar is welkom tijdens onze creatieve doenamiddag met zuiderse toets.

  Dompel je onder in de wereld van het crea-tief recycleren of maak je eigen juwelen met afvalmaterialen. Wil je liever een hennaschil-dering of - tatoeage laten zetten? Of je eigen kunstwerk in elkaar fietsen. Klinkt raar? Het is echt mogelijk.

  Blader snel door naar pagina 11 voor meer informatie

  ZONDAG 16 NOVEMBER 2014

  Opgelet: het caf is gesloten op za. 1 november en van wo. 24 december 2014 t.e.m. vr. 2 januari 2015

  Opgelet: GC t Blikveld is gesloten op di. 11 november (Wapenstilstand), van wo. 24 (namiddag) t.e.m. vr. 26 december (Kerst) en

  van wo. 31 december t.e.m. vrijdag 2 januari 2015 (Nieuwjaar).

  Wil jij onze Facebook-

  ambassadeur worden voor t Blikveld?

  Wees als eerste op de hoogte van alle nieuws en verspreid mee onze culturele agenda

  & updates aan al je vrienden. Geef je naam op bij sam.

  [email protected] en wij contacteren je spoedig voor verdere afspraken.

 • 3In ons blikveld

  Inge In ons Blikveld blikken we terug of kijken we vooruit naar activiteiten die recent plaatsvinden of -vonden in t Blikveld en laten we iemand aan het woord die GC t Blikveld ge-negen is. Nu het nieuwe cultuurseizoen alweer op gang is, vinden we het hoog tijd voor een blik achter de schermen. En die krijgen we van Inge Smekens. Zij werkt al vijftien jaar voor t Blikveld en is dus - we hebben haar permissie - de ancien van het Blikveldteam.

  Inge, je bent niet alleen administratief medewerker, maar verzorgt ook elk jaar opnieuw de schoolprogram-matie. Bij een schoolvoorstelling zit de zaal vol met kin-deren uit verschillende klassen en scholen. Zij zijn vaak de meest oprechte toeschouwers. Welke herinnering komt er in je op, de wijsheid De waarheid komt uit een kindermond in het achterhoofd houdend?Ik vergeet nooit meer het moment waarop een jongen me met tranen in de ogen kwam vertellen hoe mooi hij de woordloze dansvoorstelling Dozen van De Stilte vond.

  De seizoensopener ligt ondertussen al meer dan een maand achter ons en het podiumprogramma draait op-nieuw op volle toeren. Waar kijk je dit seizoen zelf het meest naar uit?Naar rauw van kabinet k. Ik hoop dat de toeschouwers even geraakt worden door deze dansvoorstelling als ik. rauw gaat over onschuld, spel, fantasie en de sterkte van het kind.

  Je hebt doorheen de jaren al veel artiesten en gezelschappen op onze scne gezien, maar wie ontbreekt er volgens jou nog in het lijstje?De poppenspeler Jozef van den Berg. Als vijftienjarige puber werd ik uitgenodigd om mee te spelen in Moeke en de Dwaas. Ik was nooit zo ontroerd als toen. Later dacht ik vaak dat dit moment de aanzet was voor mijn interesse in het jeugdtheater. Dat zou ik hem graag eens vertellen. Ook een dansvoorstelling van Lisbeth Gruwez zou ik graag in t Blikveld zien. Haar werk kan me een hele avond stil maken. En qua muziek kies ik zonder twijfel voor Dans Dans met Bert Dockx en Steven Cassiers.

  Wat is de meest memorabele voorstelling die je hier in het verleden zag?Dat is moeilijk kiezen. Ik herinner mij de samenzang van Tiha-rea heel goed. Deze band uit Madagascar brengt wereldmuziek. Ik zag hen helemaal in het begin van mijn carrire. Ik belde mijn hele vriendenkring op om hen te ronselen, omdat ik zon kip-penvel kreeg tijdens hun soundcheck. Er waren slechts dertig kaartjes verkocht die avond, maar wat een concert! Daarnaast onthoud ik ook de voorstellingen van Cie Cecilia, FroeFroe, Wim Helsen en Peter De Graef.

  Op donderdag 18 september openden we het nieuwe podiumseizoen feestelijk met de uitverkochte try-out van Een doodgewone jongen, een hommage aan Bram Vermeulen. Meer fotos van deze avond vind je op onze Facebookpagina.

  Op woensdag 1 oktober 2014 organiseerde GC t Blik-veld n.a.v. Wereldmuziekdag een uniek & gesmaakt con-cert in het Imeldaziekenhuis voor de patinten van de afdelingen geriatrie en langdurige revalidatie. De band speelde daarbij een selectie uit de persoonlijke verzoek-jes van de patinten. Zo toverden we Imelda voor 1 na-middag om tot een muziekenhuis!

  TERUGBLIK SEIZOENSOPENER TERUGBLIK ZIEKENHUISPROJECT

 • 4PODIUMUitverkocht

  DE SCHEDELGEBOORTENHet beste van De SchedelgeboortenDonDerDag 6 november 2014 - 20.15 U.Wachtlijst via 015 50 28 70

  THE HINDU NEEDLE TRICKmaanDag 10 november 2014 - 20.30 U.De grote Harry Houdini bracht in zijn beginjaren The Hindu Needle Trick, een goocheltruc met in te slikken naalden en garen. The Hindu Needle Trick uit Mechelen is echter geen goochelaarscollectief. Gert De Meester (bas en zang), Hans Op de Beeck (gitaar en zang), Tom Schiepers (drums) en Roel Spoelders (zang en gitaar) spelen catchy popsongs. Folky, bluesy, soms heftig rockend, met licht venijnige teksten en een zweem melancholie. Grote invloeden: van Nick Cave, Buddy Holly, Sonic Youth, Arno en Tom Waits tot Johnny Cash, The Velvet Un-derground, The Pixies, Bob Marley en Arctic Monkeys. Al zouden ze zichzelf nooit met zulke helden durven vergelijken. In 2013 nam The Hindu Needle Trick zijn eerste EP op.

  5 (ter plaatse betalen)Concert in Blik

  Een opkomende b

  and met

  roots in (de regio

  van)

  Bonheiden-Rijmen

  am speelt

  een semiakoestis

  che set

  in het caf van

  t Blikveld

  DIMITRI VERHULST & ENSOR STRIJKKWARTETDe dood en het meisjeDonDerDag 13 november 2014 - 20.15 U.Drie jaar lang trokken schrijver Dimitri Verhulst en het Ensor Strijkkwartet samen door Vlaanderen en Nederland. Verhulst las voor uit zijn verhalenbundel De zeven laat-ste woorden en de muzikanten speelden de gelijknamige compositie van Haydn. Met dit programma deden ze in het voorjaar van 2010 ook de Imeldakapel in Bonheiden aan.

  Verhulst en het Ensor Strijkkwartet besloten opnieuw op pad te gaan, omdat deze eerste samenwerking een onvergetelijke ervaring bleek. Dit keer brengt Franz Schuberts over-bekende Der Tod und das Mdchen hen bij elkaar. Verhulsts teksten, die doorheen de prachtige kwartetmuziek van het gerenom-meerde Ensor Strijkkwartet worden verwe-ven, sluiten uiteraard aan bij het thema van Schubert en zijn afkomstig uit wat meer dan

  waarschijnlijk zijn volgende roman zal worden. Hierover zegt hij:

  Ik ben nu de ro-man aan het schrij-ven die ik altijd heb willen schrijven, maar pas effectief wou schrijven als ik me-zelf ertoe in staat achtte. Het boek, waarvan ik de titel nog niet verklap, draait om een instellingskind. Ik beschrijf de wereld tussen de muren van een gesticht. Gezellig is het er niet. Autobiografisch? Na alle heisa na de publicatie van De Helaasheid Der Dingen zeg ik gemakshalve neen, maar ik had het boek niet kunnen schrijven als ik niet in een instelling had gezeten.

  16 / 15www.ensor4.bewww.dimitriverhulst.net

 • 5Dernire

  BRONKSDe koning van de paprikachipsvrijDag 28 november 2014 - 19.30 U.

  JO LEMAIRE & MARTINE JONCKHEEREDe roze draadvrijDag 5 December 2014 - 20.15 U.

  Volgens de telefoonlijn 0900 36 14 88 kan de Koning van de Paprikachips om het even wie verliefd maken op om het even wie. Pascale Platel heeft last van vlinders in de buik (of zijn het papri-kachips?) en dat betekent meteen de start van een absurd avontuur in de jungle.

  In 1998 ging op het BRONKSfestival De Koning van de Paprikachips in pre-mire, de eerste voorstelling die Pas-cale Platel ooit voor BRONKS maak-te. Ze verraste jong en oud met een onderhoudende conference over haar liefde voor een slets met machoallures. Nu - vijftien jaar later - herneemt ze met veel liefde deze legendarische en alom geprezen voorstelling.

  12 / 11 / 6Leden Gezinsbond hebben recht op de reductieprijswww.bronks.be

  Liefste Koning,

  Ik heb gehoord dat u om het even wie

  verliefd kunt maken op om het even wie.

  Wel, ik heb hier een moeilijk geval voor u.

  Als Sammy en ik u (levend!) weten te vinden,

  zorgt u er dan voor dat Sammy zijn oog op

  mij laat vallen?

  Omgekeerd is niet echt nodig.

  Ik moet mij al inhouden om hem niet

  constant te zitten kussen.

  Deal? Tot in de jungle!

  Pascale

  Zangeres Jo Lemaire en actrice Martine Jonckheere staan samen op het podium voor Think-Pink, de preventiecampagne tegen borstkanker. Lemaire zingt zowel nieuwe als bekende nummers. Jonckheere brengt teksten over de levensverhalen van tien borst-kankerpatinten. Zij worden hierbij ondersteund door vier topmuzikanten. De voor-stelling in t Blikveld is de laatste van De roze draad-tournee. Geen betere plek als Think-Pink gemeente Bonheiden om af te sluiten als je het ons vraagt! 17

  www.think-pink.be

  REVIVALtributemaanDag 8 December 2014 - 20.30 U.

  5 (ter plaatse betalen)

  Concert in B

  lik

  Een opkomend

  e band met

  roots in (de reg

  io van)

  Bonheiden-Rij

  menam speelt

  een semiakoest

  ische set

  in het caf van

  t Blikveld Eind jaren 60 startte REVIVAL in een garage met tot versterkers

  omgebouwde bandopnemers en radios onder de naam AppleBlueSe-agreen. Later werd de bandnaam wegens drummerwissels omgedoopt tot

  Brushwood. Na een akoestische bevlieging onder de naam Four 4 Company kwamen Patrick Bruggeman (zang en drums), Guido Glazemakers (gitaar en backings), Joe Maes (zang en gitaar) en Nico Moureau (bas en backings) uiteindelijk bij REVIVAL, verwij-zend naar hun voorliefde voor het stevige rockwerk van iconen als Creedence Clear-water Revival, The Beatles, The Rolling Stones, Status Quo, Santana, Joe Cocker en Black Sabbath. Omdat REVIVAL na zoveel jaar nog steeds samen speelt, vond de band het een fantastisch idee zichzelf te tributen. Immers, iemand moet het doen!

  6+

 • 6FAMILIEFILM

  ERIKSSON DELCROIXFor EverDonDerDag 11 December 2014 - 20.15 U.

  FROZEN Maandag 22 december 2014 - 15 u.

  16 / 15www.erikssondelcroix.com

  Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee, Maxon Blewitt, ) en Nathalie Delcroix (Las, Birds That Change Color, ) leren elkaar kennen, beginnen samen te zingen en worden verliefd. Of beter: worden verliefd, beginnen samen te zingen en leren elkaar kennen. Een band wordt opgericht, The Partchesz (fonetisch: de paardjes) en ze brengen in 2007 hun debuut uit bij Erikssons eigen label DimDinRecords.

  In 2012 neemt filmregisseur Felix Van Groeningen contact op met Eriksson. Hij zoekt de juiste man voor het verzorgen van de soundtrack van zijn nieuwe film The Broken Circle Breakdown. Meer uitleg was niet nodig om Eriksson filmmuziekgeschiedenis te laten schrijven. De soundtrack stond maanden op n. The Broken Circle Bluegrass-band speelde letterlijk het land plat en in Erikssons vitrinekast prijkt een Ensor.

  Na dit bluegrassfeest wordt het ten huize Eriksson Delcroix drin-gend tijd om terug samen te zingen. En wat is een betere naam voor dit duo dan hun eigen naam? Eriksson Delcroix schrijft deze keer eigen songs, genspireerd door hun dagelijkse avonturen. Be-halve een aantal topmuzikanten worden ook hun twee dochters opgetrommeld in de studio. Het resultaat is een album dat de vakpers onthaalt met superlatieven, hun repertoire een mooie, eerlijke samensmelting van hun muzikale werelden: americana, country en folk. Dat belooft dus een schitterend en onvergetelijk concert te worden!

  G

  uy K

  okke

  n

  DE KOLONIEMT

  RUDY!DonDerDag 18 December 2014 - 20.15 U.

  Laatste tickets

  tip

  We kunnen ook letten op de stilte, weet je, de stilte achter de gebeurtenissen. Die is zoals het wit van het papier waarop de letters staan. Zo zit er een levende stilte onder al wat gebeurt, een eigenschaploze aanwezigheid waarop de gebeurtenissen zich neervlijen. Als koeien ... Als je dat begint waar te nemen, lossen al je pro-blemen zich op. Dit zei Rudy tegen een klant die bij de bakker vertelde dat haar gasoven stuk was, maar haar grill het nog deed en of ze nu een nieuwe moest ko-pen. Toen Rudy klaar was met spreken, viel

  er een stilte. De stilte waar Rudy het over had gehad en waarin het meisje van de bakker, als een diamant in het oor van een prachtige vrouw, het zinnetje: Anders nog iets? liet flonkeren.

  Opnieuw creert Peter De Graef een aandoenlijke, herkenbare, charmeren-de en confronterende figuur; een filosoof die eruit ziet zoals jij en ik: Rudy! In dit al-ledaags verhaal tilt deze grote theaterau-teur het persoonlijke op tot het niveau van het universele.

  Met RUDY! vervolgt hij samen met com-ponist Bo Spaenc het parcours dat ze reeds aflegden met Zoals de dingen gaan (in 2009 te gast in t Blikveld) en Stanley (bij ons in 2011), twee gesmaakte voor-stellingen door pers en publiek.

  16 / 15www.dekoloniemt.be

  6+

  3 / 2,50 (leden Gezinsbond)Nederlands gesproken102 minuten2013

  De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ont-moeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre natuurkrachten overwinnen om het koninkrijk te redden.

 • 7Voor de Bonheidense kunstenaar Hein De Belder (1939) is kunst waardevol als ze zowel de toeschouwer als de ma-ker met haar vormen en kleuren een goed gevoel geeft. Een zondags gevoel. Naar aanleiding van zijn vijfenzeventigste verjaardag houdt De Belder een over-zichtstentoonstelling. Daar zie je ook de schilderijen van zijn reeksen Mijn zonda-gen en Mechels Broek.

  Mijn portretten in Accenten gaan over mensen die met iets creatiefs bezig zijn en daar voor de volle honderd procent voor gaan. Het zijn mensen zoals jij en ik, van vlees en bloed, die iets artistieks verwezenlijken en daar soms ook hun twijfels over hebben.

  Paul De Malsche is de vaste huisfotograaf van het cultuurmagazine Accenten en portretteert sinds jaar en dag Belgische kunstenaars. Omdat Accenten vijftien jaar bestaat, maakt De Malsche een selectie van deze portretten en stelt ze tentoon. Deze expo reist door heel Vlaanderen en houdt een tussen-stop in Bonheiden.

  Omdat Paul De Malsche niet overal aanwezig kan zijn, opent deze expo zon-der vernissage.

  hein De beLDerhet is zonDag in De kUnstnog t.e.m. zonDag 16 november 2014

  Je kan de expo bezoeken in de foyer van t Blikveld van maandag tot donderdag van 8.30 tot 16.30 u., op vrijdagvoormiddag van 8.30 tot 12 u. en op zaterdag en zondag vanaf 11 u. Op zondagnamiddag is de kunstenaar aanwezig.

  www.kunstwerkt.be/webgalerie/artist/464

  paUL De maLscheportretten accentenvrijDag 28 november t.e.m. zonDag 28 December 2014

  Je kan de expo bezoeken in de foyer van t Blikveld van maandag tot donderdag van 8.30 tot 16.30 u., op vrijdagvoormiddag van 8.30 tot 12 u. en op zaterdag en zondag vanaf 11 u.

  EXPO

 • 8VORMING

  VERTELLEN

  BREIEN VOOR BEGINNERS: BREI ZELF EEN KRAAGSJAAL

  Wie Catherine JanssensWanneer dinsdag 4, 18, 25 november en 2 december 2014, telkens van 19 tot 22 u.Waar OC MartMateriaal Je breit op rondbreinaalden met prachtige Aranwol uit het hoogland van Peru. Je brengt je eigen materiaal mee of koopt het starterpakket tijdens de eerste les aan voor 30. Dit pak-ket bevat een klein bolletje oefenwol,

  twee strengen Aranwol van Artesano, rondbreinaalden van Kinki Ami Bari, een stopnaald en een prachtige haaknaald van Brittany Needles. Je kan de kleur van de wol op voorhand aanvragen via www.catherinejanssens.be.

  40 (exclusief materiaal)maximaal 15 deelnemersIn samenwerking met Vormingplus regio Mechelen

  Een prachtige, vrolijke kraagsjaal die je zelf hebt gebreid om de kou en de wind te trotseren? Catherine Janssens leert het je gaandeweg. Opzetten, recht en averecht, afzetten en klaar! Deze cursus richt zich uitdrukkelijk tot beginners.

  KAAS EN WIJN

  Tijdens deze cursus leer je zodanig vertellen dat het verhaal zich voor de ogen van het pu-bliek afspeelt. Hoe stap je in en uit een perso-nage? Hoe pas je je stem en je houding aan? Hoe maak je je eigen beelden levensecht? Kleine en grote luisteraars hangen aan je lip-pen, ruiken nog lang de geur van die heerlijke appelcake en krijgen kippenvel als ze aan de boze wolf terugdenken. En ze willen vooral niet dat je stopt met vertellen

  Wie Lieve De Meyer van Opendoek vzwWanneer woensdag 5, 12, 19 november, 3, 10 en 17 december 2014, telkens van 19.30 tot 22 u.Waar OC Mart

  45 / 30 (-26 jaar) (leden Opendoek vzw) 55 / 35 (-26 jaar) (niet-leden Opendoek vzw)maximaal 12 deelnemers

  In samenwerking met Opendoek vzw

  Inschrijven via Opendoek vzw: www.theatercursussen.be

  Het zal je niet verbazen dat wijn en kaas goed samen gaan. Maar welke wijn serveer je best bij welke kaas? Kazen smaken immers sterk of zacht, romig of zout en jong of belegen. Bovendien verschilt de smaak afhankelijk van de gebruikte melk. Bij een klassieke kaas- en wijnavond kiest men meestal n rode wijn. En unieke wijn die je kan combineren met verschillende kazen op een Bourgondisch kaasbuffet bestaat echter niet. Wees welkom als je graag wil leren en proeven hoe het wel kan!

  Wie Louis Verschueren, Sommelier-Conseil en docent aan de opleiding Sommelier bij Syntra en de Bonheidense Wijnkring Vitis ViniferaWanneer vrijdag 14 november 2014 van 19.30 tot 22.30 u.Waar grote zaal OC Sint-Maartensberg

  20 (alles inbegrepen)maximaal 30 deelnemers

 • 9SING YOUR STORY!

  SUCCESSIERECHTENWie erft moet successierechten betalen. Deze belastingsheffing vermijdt iedereen liever. Maar weten we eigenlijk wel waar het precies over gaat? Wie moet hoeveel betalen? En zijn er middelen om die reke-ning lichter te maken? Wat zijn daar dan de voor- en nadelen van? Deze vragen wor-den in de lezing beantwoord.

  Wie prof. dr. Hlne Casman (hoog-leraar familiaal vermogensrecht VUB & ULB en erenotaris)Wanneer maandag 17 november 2014 om 20 u.Waar kleine zaal OC Sint-Maartensberg

  7maximaal 25 deelnemersMet de medewerking van Uitstraling Permanente Vorming vzw

  GLUTENVRIJ KOKENNa deze lessenreeks heeft de glu-tenvrije keuken geen geheimen meer voor jou. Per sessie werk je n maal-tijdtype uit. Zo komen achtereen-volgens het ontbijt, de lunch en het avondmaal aan bod. Je bereidt graan-loze, evenwichtige gerechten met minder gekende bio-ingredinten. Daarna kan je thuis zelf lekker en ge-varieerd glutenvrij koken. Breng een schort, scherp snijmesje, snijplank, dunschiller en restpotje mee.

  Wie Ingrid De ConinckWanneer dinsdag 18, 25 november en 2 december 2014, telkens van 19 tot 22 u.Waar grote zaal OC Sint-Maartens-berg

  45maximaal 10 deelnemersIn samenwerking met Vormingplus regio Mechelen

  Als je zingt, vertel je graag een verhaal. Je igen ver-haal. Elke zanger wil zichzelf graag uitdrukken met zijn unieke stem en zijn lied. Maar hoe begin je daaraan? Welke tools heb je nodig om van een bepaald nummer iets authentieks te maken? In deze cursus ga je in groep dieper in op de twee hoofdaspecten die bij het zingen steeds hand in hand gaan: zangtechniek en interpretatie.

  Je begint bij de basis: ademhalen, geluid maken, de ver-schillende stemfuncties, gezond stemgebruik en klank-kleuren ontdekken, ... Kortom: wat kan je zangtechnisch allemaal met je stem? En hoe pas je dat toe in een nummer? Vervolgens is het gebruik van de zangtechniek afhanke-lijk van hoe je een bepaald nummer wil laten klinken. Waar gaat het verhaal volgens jou over? Kan je erop variren? Wat doe je qua performance als je iets gaat zingen? En hoe doe je dat dan zangtechnisch?

  Gaandeweg worden zangtechniek en interpretatie doorheen de cursus samengebracht en worden handige tools aangereikt om achteraf zelf aan de slag te gaan met je solo-zangrepertoire. Je doet veel groepsoefeningen, maar er is ook ruimte voor individuele uitdieping.De cursus richt zicht tot vocalisten met lef, al wat zangervaring en behoefte aan uitdie-ping. Toon kunnen houden en een melodie snel op gehoor kunnen overnemen zijn een vereiste. Noten kunnen lezen of kennis hebben van muziektheorie is niet noodzakelijk.

  Wie Hanne Vansant studeerde Jazz en lichte muziek aan de JazzStudio in Ant-werpen. Ze zingt als uitvoerend zan-geres in allerlei projecten, organiseert zangworkshops, geeft zangles in haar eigen zangpraktijk Sing Sang Sun (www.singsangsun.be) en verzorgt cur-sussen voor verschillende organisaties.Wanneer maandag 24 november, 1, 8 en 15 december 2014, telkens van 19.30 tot 21.30 u.Waar cafetaria OC Krankhoeve

  75maximaal 10 deelnemersIn samenwerking met Vormingplus regio Mechelen

 • 10

  THEATER KIJKEN EN (ACTIEF) BELEVEN

  PINTEREST

  Een verkenning van de bouwstenen van theaterAls toeschouwer van een voorstelling blijf je soms met vragen achter. Je ontdekt dat je andere dingen gezien of begrepen hebt dan de mensen rond-om je. Wie heeft het dan bij het rechte eind? Via voorbeelden bespreken we de verschillende manieren om theaterstukken te maken en de elemen-ten die bepalen hoe we naar zon voorstelling kijken. We gaan de discussie aan over smaak, stijl en verhaal om zo onze eigen meningen te kunnen onderbouwen. We blijven echter niet op onze stoel zitten en gaan ook de actieve toer op. Een cursus boordevol inspiratie voor wie op de ene of andere manier met theater bezig is, of je nu liefst kijkt of zelf speelt, regis-seert, Ter afsluiting van de cursus wonen we de muziektheatervoorstel-ling Rudy (De Kolonie MT & Peter De Graef) bij.

  Wie An Vandevelde volgde de regie-opleiding aan de Academie van Maastricht. Ze heeft haar eigen gezelschap, Endewolf, en geeft les aan het Conservatorium van Antwerpen.Wanneer maandag 1, 8 en 15 december 2014, telkens van 19 tot 22 u.De voorstelling RUDY! vindt plaats op donderdag 18 december 2014 om 20.15 u.Waar kleine zaal OC Sint-Maartensberg

  51 / 39 (-26 jaar) (leden Opendoek vzw) 61 / 44 (-26 jaar) (niet-leden Opendoek vzw)En ticket voor de voorstelling is inbegrepen.maximaal 15 deelnemersIn samenwerking met Opendoek vzw

  Inschrijven via Opendoek vzw: www.theatercursussen.be

  Met het sociale netwerk Pinterest kan je via internet prikborden maken en delen. Zo kan je fotos, tekeningen en allerlei zaken laten zien aan anderen. Pinterest is daarnaast een uitstekend netwerk om zelf te zoeken naar allerlei ideen. Deze deel je dan natuurlijk ook weer verder met anderen en plaats je op je eigen prikbord. Tijdens deze workshop leer je hoe je dit concreet moet aanpakken en hoe je Pinte-rest koppelt aan je andere sociale media.

  Gelieve je eigen laptop, tablet of smartp-hone mee te nemen.

  Wie Peije Van KloosterWanneer dinsdag 2 december 2014 van 19 tot 22 u.Waar vergaderlokaal 1 GC t Blikveld

  10maximaal 12 deelnemersIn samenwerking met Vormingplus

  regio Mechelen

  tip

 • 11

  Onderstaande workshops en cursussen zijn intussen volzet:

  4-12 jaar

  Kunstontmoeting 2donderdag 27 november 2014

  Mondharmonica voor beginnersstart op woensdag 3 december 2014

  Kunstontmoeting 3donderdag 18 december 2014

  INFOSESSIE: ABC VAN DE GPS

  Tijdens onze Kunstendag voor kinderen valt er in t Blikveld van alles te beleven. Iedereen tussen vier en twaalf jaar is welkom tijdens onze creatieve doenamiddag met zuiderse toets. Dompel je onder in de wereld van het creatief recycleren of maak je eigen juweel met afval-materiaal. Je zal versteld staan van wat je er mee kan maken. Wil je liever een hennaschildering of - tatoeage laten zetten? Mooi en weken zichtbaar. Of fiets je eigen kunstwerk in elkaar. Klinkt raar? Het is echt mogelijk. We sluiten de dag af met een initiatie zuiderse dans en bewe-gen daarna nog even verder op de zwoele ritmes van onze huisdeejay.

  Wanneer zondag 16 november 2014 van 14 tot 17 u.Waar grote zaal GC t BlikveldGratis maar graag inschrijven via GC t Blikveld

  In samenwerking met de Jeugddienst en dansschool En Avant.

  In deze infosessie leer je hoe een gps voor recreatief gebruik werkt. Is er een verschil tussen een auto-, fiets- of wandelgps? Welke gps-toestellen bestaan er en hoe nauwkeurig zijn ze? Wat betekenen de termen waypoints en tracks? Niet alleen vakjargon, maar ook handige tips en tricks neem je mee naar huis! Je hoeft geen gps-toestel te bezitten om deze infosessie te volgen.

  Wie Jan Kersemans en Kees Verwaard van Pasar gps-stuurgroepWanneer donderdag 11 december 2014 om 20 u.Waar cafetaria OC Krankhoeve

  5 / 3 (leden Pasar vzw)maximaal 60 deelnemersIn samenwerking met Pasar vzw en Vormingplus regio Mechelen

 • 12

  VERENIGINGsactiviteiten

  In deze kalender worden alle eenmalige activiteiten opgenomen, die verenigingen uit

  Bonheiden-Rijmenam organiseren en voor iedereen toegankelijk zijn. Voor het overzicht

  van de met vaste regelmaat terugkerende verenigingsactiviteiten verwijzen we naar

  de uitneembare jaarkalender die zesmaandelijks verschijnt. Deze kan je downloaden

  via www.blikveld.be. Gelieve de aankondigingen van je eenmalige activiteiten voor

  januari-februari 2015 uiterlijk vrijdag 21 november 2014 via e-mail te verzenden

  naar [email protected]

  GROEN BONHEIDEN-RIJMENAM

  WAAROM HET LICHT NIET HOEFT UIT TE GAANMAANDAG 3 NOVEMBER 2014Na de kernramp in Fukoshima legde Japan alle kerncentrales stil. Toch viel Japan niet zonder stroom want mensen en bedrijven pasten hun gedrag zo grondig aan dat de black-out er niet kwam. Op maandag 3 november vanaf 20 u. neemt Groen Bonheiden-Rijmenam het drei-gend energietekort grondig onder de loep in de cafetaria van de Krankhoeve. Sara Van Dyck van de Bond Beter Leefmilieu vertelt waar-om ook bij ons het licht niet hoeft uit te gaan als we slimmer omspringen met elektriciteit. Groen-fractieleider in de Kamer Kristof Calvo legt de pijnpunten van het energiebeleid in ons land bloot. Welke maatregelen zou de nieuwe regering moeten nemen om ons een veilige energietoekomst te garanderen? Het antwoord hoort u op deze interessante informatieavond. De inkom is gratis.

  www.groenbonheiden-rijmenam.be

  OKRA BONHEIDEN

  VLAAMS MUZIEKTHEATER ITS A LONG WAYDINSDAG 6 NOVEMBER 2014Liedjes uit de oude tijd, in het teken van de grote oorlog door VMT Heist o/d Berg, van 14 tot 17 u.

  Jan Smits, tel. 015 51 40 48

  NEUTRALE BEWEGING VAN GEPENSIONEERDEN

  PRAATNAMIDDAGVRIJDAG 7 NOVEMBER 2014Om 14 u. start deze praatnamiddag in het caf van t Blikveld. De spreker is Carsten Stein-kamm, spoedarts van het Imeldaziekenhuis. Na afloop wordt er een koninginnenhapje met frieten opgediend. Inschrijven is verplicht. Deel-nameprijs: 15.

  Eveline Van den Eynden, tel. 015 55 05 75

  BRABANTS WIJNGENOOTSCHAP

  WIJNPROEVERIJVRIJDAG 7 NOVEMBER 2014Om 20 u. kan je in de cafetaria van de Krank-hoeve de degustatie bijwonen van Spaanse wijnen en sherrys, begeleid door XpertVinum.

  Eddy Vermylen, tel. 015 51 29 08 of [email protected]

  DAVIDSFONDS BONHEIDEN-RIJMENAM

  BOEKENBEURS 2014VRIJDAG 7 NOVEMBER TOT EN MET ZONDAG 9 NOVEMBER 2014Op vrijdag komt thrillerauteur Luc Deflo spre-ken op de opening van de boekenbeurs om 20 u. in PC De Krekel. Zaterdag is de beurs open van 13 tot 18 u. en zal Luc Deflo zijn boeken signeren. Een hapje en drankje worden voor-zien. Zondag is de beurs open van 11 tot 18 u.

  Vital Van Der Elst, tel. 015 50 55 06 of [email protected]

  KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING BONHEIDEN

  DUBBELCONCERTZATERDAG 8 NOVEMBER 2014Om 20 u. brengt de Koninklijke Muziekvereni-ging onder leiding van dirigent Bart Van Bug-genhout een swingend concert. De Verenigde Sint-Katarinavrienden onder leiding van Tom De Haes gaan in premire met hun wedstrijd-concert. De deuren gaan open om 19.30 u. Deelnameprijs: 5 - gratis (kinderen -12 jaar).

  Herman De Taeye, tel. 0475 47 16 09 of [email protected]

  FOTOKRING CLOSE-UP BONHEIDEN

  DIGITALE PROJECTIEZATERDAG 8 EN ZONDAG 9 NOVEMBER 2014Dit weekend projecteren we telkens van 14 tot 18 u. doorlopend digitale beelden in het bo-venzaaltje van PC De Krekel. We stellen onze leden voor met enkele beelden en herdenken de Grote Wereldoorlog I. Dan leren we de he-dendaagse leefwereld van een varken kennen om daarna op ontdekking te gaan naar de won-dere wereld van bekende en minder bekende insecten. Gratis inkom.

  Freddy Le Compte, tel. 015 55 03 48 of www.fotokring-close-up-bonheiden.be

  VTBKULTUUR BONHEIDEN

  BEZOEK TENTOONSTELLING VIKINGEN EN C-MINE EXPEDITIEZONDAG 9 NOVEMBER 2014In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren tonen uitgelichte objecten je het uitzonderlij-ke vakmanschap van de Vikingen. Tijdens de C-mine expeditie in Genk maak je een unieke wandeling tot op de top van de hoogste schachtbok van Belgi. Deelnameprijs (busrit inbegrepen): 47 (leden) - 52 (niet- leden) en 17 voor facultatieve lunch.

  Georges Soyez, tel. 0478 99 97 86 of www.vtbkultuur.be/bonheiden

  OKRA BONHEIDEN

  MIS VOOR OVERLEDEN LEDENZONDAG 9 NOVEMBER 2014Intentiemis voor overleden leden van het voor-bije jaar in de O.L.Vrouwekerk Bonheiden om 10.30 u. Iedereen welkom.

  Monica Dehaes, tel. 015 33 15 29

  KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING BONHEIDEN

  MUZIEK TIJDENS DE VREDESWAKEMAANDAG 10 NOVEMBER 2014Om 18.30 u. zorgt de Koninklijke Muziekver-eniging onder leiding van dirigent Bart Van Bug-genhout in de Sint-Martinuskerk voor de mu-zikale ondersteuning van de vredeswake naar aanleiding van Wapenstilstand.

  Herman De Taeye, tel. 0475 47 16 09 of [email protected]

  HEEMKRING t HOEFIJSER

  METTEVIEDINSDAG 11 NOVEMBER 2014Jaarlijkse Sint-Maartensviering van Heemmu-seum t Smiske, Hoogstraat 52A te Rijmenam. Om 18 u. verzamelen aan t Smiske, vervolgens vertrek van de Lichtstoet door het dorp en langs de Dijle-oever (onder politiebegeleiding) en om 19.15 u. ontsteking van het Mettevie. Iedereen, zowel jong als oud, wordt verzocht een uitgeholde biet met kaarsje, een lampion, stallantaarn, mee te dragen. Er wordt ge-zorgd voor pensen met appelmoes en de no-dige dranken, met binnen- en buitentap. U bent allen van harte welkom!

  Marc Boogaerts, tel. 0473 94 55 13

 • 13

  OKRA BONHEIDEN

  WANDELCRITERIUM BONHEIDENDONDERDAG 13 NOVEMBER 2014Wandeling door Bonheiden in twee delen van elk 5 km. Start om 13 u. en 15 u. Om 12 u. is er mogelijkheid voor een lunchpakket aan 5 (niet verplicht).

  Pierre Jacobs, tel. 015 55 06 94 of [email protected]

  OKRA BONHEIDEN

  BINGONAMIDDAG VRIJDAG 14 NOVEMBER 2014Bingonamiddag met broodmaaltijd van 14 tot 17 u. in PC De Krekel. Inschrijven bij de wijkver-antwoordelijke.

  Jan Smits, tel. 015 51 40 48

  DANSSCHOOL BOLERO

  PASTA-AVONDZATERDAG 15 NOVEMBER 2014We nodigen je uit op een heerlijke avond met een lekker pasta- en dessertenbuffet in GC t Blikveld vanaf 17 u.. Vooraf inschrijven is nood-zakelijk. Iedereen is welkom!

  Machteld De Vuyst, tel. 015 51 52 53 of [email protected]

  Kantcentrum t Ordinaaltje

  JAARMARKT & WEEK VAN DE SMAAKMAANDAG 17 NOVEMBERTijdens de jaarmarkt in Rijmenam opent t Or-dinaaltje haar museum en geven we demon-straties in onze lokalen in Sint-Maartensberg 1 te Rijmenam van 10 tot 17 u.Voor de Week van de Smaak werken we samen met het Bleekhofke rond het thema duurza-me verbeelding. Van 10 tot 17 u. werken we aan een mooi gedekte tafel. Ontdek hoe kant ontstaan uit duurzame verbeelding een tafel prachtig kan sieren. Iedereen is welkom in onze lokalen in Sint-Maartensberg 1 te Rijmenam.

  Nieke Vermant-Verbesselt, tel. 015 33 13 35 of [email protected]

  JONG FEMMA BONHEIDEN

  MUTSEN BREIENDINSDAG 18 EN 25 NOVEMBER 2014 EN 2 DECEMBER 2014Leer om 19.30 u. in PC De Krekel in drie uur tijd een muts breien. Ze zijn in in alle kleuren en modellen. Inschrijven is verplicht.

  Kristel De Laet, tel. 0477 59 32 25 of [email protected]

  MARKANT

  THEATER LADIES NIGHTDONDERDAG 20 NOVEMBER 2014Deze komedie van Anthony Mc Carten en Stephen Sinclair begint om 20 u. in de Haachtse zolder (Pastoriestraat 50 - 3150 Wakkerzeel). Deelnameprijs: 8.

  Nora Lens, tel. 015 55 57 59 of [email protected]

  FEMMA BONHEIDEN

  BINGOAVONDVRIJDAG 21 NOVEMBER 2014Om 19.30 u. vindt in PC De Krekel een bingoavond plaats.

  Rita Barb, tel. 015 55 24 62 of [email protected]

  URLI

  INDIAN BAZARZATERDAG 22 NOVEMBER 2014Tijdens deze vijfde Indian Bazar in t Blikveld kan je tussen 11 en 20 u. leuke spullen kopen aan marktkraampjes, deelnemen aan een tombola en een Indische maaltijd of krokante samosa eten. Er zijn ook optredens van verschillende dans- en muziekgroepen.Met de opbrengst van deze dag kunnen Indische meisjes studeren en een diploma behalen.

  Sheila Punjabi, tel. 0476 59 82 36 of [email protected]

  KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING BONHEIDEN

  MOSSELSOUPERZATERDAG 22 NOVEMBER 2014Om 18 en 19.30 u. kan je in Sint-Maartensberg genieten van mosseltjes met muziek van De Klare Rietjes op de achtergrond. Deelnameprijs: 19 (mosselen) - 17 (vol-au-vent) - 5 (cur-ryworst). Inschrijven is verplicht via onderstaan-de contactpersoon.

  Herman De Taeye, tel. 0475 47 16 09 of [email protected]

  WIJNCLUB VITIS VINIFERA

  THEMA-AVOND BIO- EN NATUURLIJKE WIJNENDONDERDAG 27 NOVEMBER 2014Om 20.15 u. bespreekt Sommelier-conseil Louis Verschueren bio- en natuurlijke wijnen en begeleidt een degustatie in de Krankhoeve. Een natuurlijke wijn wordt gemaakt van gezonde druiven van een wijngaard die microbiologisch in evenwicht is. Deelnameprijs: 16 - 15 (leden vtbKultuur & VAB).

  Georges Soyez, tel. 0478 99 97 86 of http://users.telenet.be/WVV

  MARKANT

  BEZOEK RUBENSTENTOONSTELLINGVRIJDAG 28 NOVEMBER 2014Om 10 u. begint het bezoek aan de tentoon-stelling Sensatie en sensualiteit over Rubens en zijn erfenis in de Brusselse Bozar. Het vertrek is voorzien aan het station van Mechelen. Aanslui-tend volgt een lichte lunch. Deelnameprijs: 14.

  Nora Lens, tel. 015 55 57 59 of [email protected]

  DAVIDSFONDS BONHEIDEN-RIJMENAM

  FILMAVOND VAN WEST NAAR OOSTZATERDAG 29 NOVEMBER 2014Tijdens deze filmavond om 20 u. in de grote zaal van Sint-Maartensberg krijg je drie boeien-de documentaires te zien waarin je kennismaakt met de natuur langs de westkust van Ierland, de kasteelrunes en tuinen in het noordoosten van Schotland en stukken van het voormalige Oost-Duitsland. Deelnameprijs: 6 (cultuur-kaarthouders) - 8.

  Guy Pauwels, tel. 015-51 74 50 of [email protected]

  KANTCENTRUM T ORDINAALTJE

  ADVENTSTEMMINGZATERDAG 29 EN ZONDAG 30 NOVEMBERIn een aangepast stemmig decor werken wij tijdens dit weekend rond het kerstgebeuren. De adventstemming gaat door in onze lokalen: Sint-Maartensberg 1 te Rijmenam van 14 tot 18 u.

  Nieke Vermant-Verbesselt, tel. 015 33 13 35 of [email protected]

  DEMENTIECAF HET KOMPAS

  DEMENTIE: DE BELEVING VAN DE FAMILIEDINSDAG 2 DECEMBER 2014Tijdens deze tweemaandelijkse bijeenkomst brengt auteur en mantelzorger Erik Stroobants om 19.30 u. in GC Den Breughel (Wespelaar-sesteenweg 85 - 3150 Haacht) Dementie: de beleving van de familie. De toegang is gratis.

  Lieve Boogmans, tel. 015 50 64 50 of [email protected]

  GEZINSBOND BONHEIDEN

  SINTBEZOEKZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 DECEMBER 2014Wil je Sinterklaas en Zwarte piet thuis ont-vangen? Tegen een kleine vergoeding komen ze persoonlijk de door de ouders aangekochte geschenken aan de kindjes overhandigen.

  Magda Massart, tel. 015 51 79 04 of [email protected]

  DANSSCHOOL BOLERO

  SINTERKLAASFEESTZONDAG 7 DECEMBER 2014Ook dit jaar brengt de Sint weer een bezoek aan onze dansschool. De Sint en zijn Zwarte Pieten brengen voor iedereen wat lekkers mee en in hun zak zitten ook weer mooie cadeau-tjes. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Iedereen is welkom in GC t Blikveld vanaf 14 u.

  Machteld De Vuyst, tel. 015 51 52 53 of [email protected]

 • 14

  VRIENDENKRING LIBERTAS

  BEZOEK BRUSSELDINSDAG 9 DECEMBER 2014Tijdens deze uitstap naar Brussel bezoek je het stadhuis en het broodhuis met een gids en ga je naar het oudste cafeetje. Het vertrek is voor-zien om 13.15 u. met de trein vanuit het station van Mechelen. Je keert terug met de trein van 18.30 u. in Brussel. Deelnameprijs: 18 (inclu-sief trein, toegang en gids).

  Rita Van Hauwermeiren, tel. 015 55 38 02 of [email protected]

  FEMMA BONHEIDEN

  WORKSHOP HANDVERZORGINGDINSDAG 9 DECEMBER 2014Leer alles over handverzorging tijdens deze workshop, die start om 19.30 u. in PC De Kre-kel. Inschrijven is verplicht.

  Rosette Verlent, tel. 015 55 26 20

  MARKANT

  KOOKLESDINSDAG 9 DECEMBER 2014Om 20 u. begint deze kookles in het restaurant Zellaer. Het einde is voorzien om 22.30 u. Deel-nameprijs: 25.

  An Verhaegen, tel. 015 55 07 44 of [email protected]

  VTBKULTUUR BONHEIDEN

  REPORTAGE JAPANDINSDAG 9 DECEMBER 2014Japan is een eilandenstaat die door zijn unieke ligging eeuwenlang zijn eigen cultuur heeft kun-nen ontwikkelen. Deze reportage van Edgard Jespers (HD film) over Japanse tempels, heilig-dommen en tuinen start om 20 u. in Sint-Maar-tensberg. Tickets: 6 (adk) - 5 (vvk voor le-den vtbKultuur & VAB).

  Georges Soyez, tel. 0478 99 97 86 of www.vtbkultuur.be/bonheiden

  S-PLUS BONHEIDEN-RIJMENAM

  ZONNEWENDEFEESTWOENSDAG 10 DECEMBER 2014Om 12 u. start deze ontmoetingsnamiddag in t Blikveld met soep, kalkoen en frietjes en gebak met koffie op het menu. Van 14 tot 17 u. treedt Mike Steve op. Zijn krachtige stem, uitstraling en jarenlange podiumervaring zorgen voor een kwaliteitsvolle show. Deelnameprijs: 15 (le-den) - 25 (niet-leden).

  Marcel Geivaerts, tel. 015 33 64 46 of [email protected]

  KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING BONHEIDEN

  KERSTSFEER OP DE MARKTWOENSDAG 10 DECEMBER 2014In de aanloop naar het kerstconcert Christmas Around The World brengt de Koninklijke Mu-ziekvereniging je in kerstsfeer. Op de wekelijk-se markt speelt een ensemble van muzikanten vanaf 14 u. kerstmuziek terwijl je geniet van je-never, glhwein of warme chocomelk.

  Herman De Taeye, tel. 0475 47 16 09 of [email protected]

  OKRA BONHEIDEN

  WANDELCRITERIUM ST. AMANDSDONDERDAG 11 DECEMBER 2014Wandeling in Sint-Amands. Vertrek met car-pooling om 11 u. op de parking De Krekel (Blikveld) en terug rond 17 u.

  Pierre Jacobs, tel. 015 55 06 94 of [email protected]

  NEUTRALE BEWEGING VAN GEPENSIONEERDEN

  KERSTMAALTIJDVRIJDAG 12 DECEMBER 2014Om 13 u. begint in t Blikveld de kerstmaaltijd, die bestaat uit vier gangen en muzikale omlijs-ting. De deuren gaan open om 12 u. Inschrijven is verplicht. Deelnameprijs: 37.

  Eveline Van den Eynden, tel. 015 55 05 75

  BRABANTS WIJNGENOOTSCHAP

  WIJNPROEVERIJVRIJDAG 12 DECEMBER 2014Om 20 u. kan je in de cafetaria van de Krank-hoeve de degustatie bijwonen van zeldzame Mediterrane monocpages, begeleid door Sa-ravino.

  Eddy Vermylen, tel. 015 51 29 08 of [email protected]

  CHIRO RIJMENAM-CHIROUDT

  KERSTMARKTZATERDAG 13 DECEMBER 2014Iedereen is welkom van 17 tot 21 u. op het knusse pleintje van Sint-Maartensberg voor deze jaarlijkse kerstmarkt. De kerstmarkt wordt voorafgegaan door een wandeling van Vrije Ba-sisschool De Knipoog, georganiseerd door de ouderraad. Die start om 15 u. De aankomst op de kerstmarkt is voorzien rond 17 u.

  Karin Buedts, tel. 0478 28 96 60 of [email protected]

  KANTCENTRUM T ORDINAALTJE

  KERSTMARKTZATERDAG 13 DECEMBER 2014Kom ons bezoeken tijdens de kerstmarkt in Sint-Maartensberg Rijmenam vanaf 17 u en geniet mee van de kerstsfeer die heerst in de lokalen van t Ordinaaltje.

  Nieke Vermant-Verbesselt, tel. 015 33 13 35 of [email protected]

  FEMMA BONHEIDEN

  BLOEMSCHIKKENMAANDAG 15 DECEMBER 2014Kom om 19 u. bloemschikken in PC De Krekel. Het einde is voorzien rond 22 u. Inschrijven is verplicht.

  Rosette Verlent, tel. 015 55 26 20

  KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING BONHEIDEN

  CHRISTMAS AROUND THE WORLDVRIJDAG 19 DECEMBER 2014Om 20 u. brengt de Koninklijke Muziekvereni-ging onder leiding van dirigent Bart Van Buggen-hout in de Sint-Martinuskerk een pittig kerst-concert met wereldse kerstmuziek. De deuren gaan open om 19 u. Deelnameprijs: 10 (inclu-sief drankje) - gratis (kinderen -12 jaar).

  Herman De Taeye, tel. 0475 47 16 09 of [email protected]

  OKRA BONHEIDEN

  KERSTFEESTVRIJDAG 19 DECEMBER 2014Kerstfeest met aangepaste animatie in PC De Krekel, aanvang om 12 u. en stipt einde om 17.30 u. Info en inschrijven vr 14 decembe bij de wijkverantwoordelijke.

  Jan Smits, tel. 015 51 40 48

  DAVIDSFONDS BONHEIDEN-RIJMENAM

  KERSTSTEMMING U ZIJT WELLEKOMEZONDAG 21 DECEMBER 2014Vanaf 15 u. kan je in Sint-Maartensberg kerstlie-deren zingen en naar muziek en verhalen luis-teren. Daarna kan je genieten van een brood-maaltijd en kerststollen bij een kop koffie, thee of warme chocomelk. Deelnameprijs: 7 (cul-tuurkaarthouders) - 9.

  Guy Pauwels, tel. 015-51 74 50 of [email protected]

  OLV-KOOR BONHEIDEN

  40 JAAR KOORLEVEN - HET FEEST GAAT VERDERZONDAG 28 DECEMBER 2014Om het veertigjarig bestaan van het OLV-koor verder te vieren kan je om 15 u. naar het kerst-concert in de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Verwacht je aan een selectie van de mooiste kerstliederen uit Vlaanderen en Europa, begeleid door orga-nist Ben van Nespen. Tickets zijn verkrijgbaar in voorverkoop via [email protected]outlook.com of via onderstaande contactpersonen.

  Remi Verreth, tel 015 55 33 06 of [email protected] of Mark Schobben, tel. 015 51 39 25 of [email protected]