Koninklijke rozet

download Koninklijke rozet

of 3

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Een stoffen rozet met een gehaakte bloem

Transcript of Koninklijke rozet

 • Koninklijke rozet stitchee, 2013

  Benodigdheden:* een restje wol/katoen* een stofknoop met diameter van ong. 1,5cm

  * een restje stof van ong. 17cm bij 17cm * stukje lint van 30cm* haaknaald 3,5mm of 4mm* naald en draad

  Afkortingen:hv= halve vaste vlg= volgendev= vaste stk(n)= steek/stekenhst= half stokjedst= dubbelstokje

  Maak je rozet:stap 1: Knip een cirkel uit het lapje met een diameter van ong. 16cm.stap 2: Rijg een draad langs de rand van de cirkel op ong. cm en trek de trek daarna aan. Je hebt nu een rozetstap 3: Pak je stofknoopje en vouw de stof er omheen. Duw de achterkant op het knoopje.

  Copyright: Stitchee 2013, Oud-BeijerlandMeer info? Ga naar http://www.stitchee-erika.blogspot.com

 • stap 4: Haak je bloem op de volgende manier.a. Haak in de magische cirkel 1 vaste (=v) met 2 lossen erop (=stokje) of begin met een zogenoemde 'sloppy slipknot'. Op youtube staat een goed filmpje van Stacey Trock.In de bijlage staat een fotocollage met uitleg eronder hoe de gewone losse schuifknoop werkt. Hieronder zie je een fotocollage van het begin voor de bloem.Je haakt 1 vaste (v) + 2 losse (telt als eerste stokje) in het lusje. Nu haak je een stokje vr het stokje dat je net gehaakt hebt. Daarna haak je weer een stokje ernaast (gewoon verder). Hierna haak je weer een stokje voor het stokje (st) dat je net gehaakt hebt. Zie foto's. Deze laatste 2 stappen herhaal je nog 4x zodat je 12 steken hebt. Sluit de ronde met een halve vaste (hv).

  b. Je haakt nu de bloemblaadjes als volgt. Bigin in de volgende steek met *[1v, 1hst, 1st, 1dst, 1st, 1hv, 1v], daarna een hv in vlg steek*. Dit * -* herhaal je nog 5 keer.Hecht daarna af.stap 5:Naai nu alles aan elkaar en klaar is je rozet.Als je het leuk vindt, kun je aan de achterkant een corsagespeld bevestigen, aan een elastiek vastmaken f je doet er een sleutelring aan en bevestigd hem aan je tas. ;)

  Heel veel plezier ermee!

  Copyright: Stitchee 2013, Oud-BeijerlandMeer info? Ga naar http://www.stitchee-erika.blogspot.com

 • 'Sloppy slipknot'/'Losse schuifknoop'

  van links naar recht en boven naar beneden: eerst de draad goed (voorlangs) om de haaknaald leggen, dan van achteren naar voren de draad over je haaknaald leggen, nu doorhalen, zodat er a.h.w. een soort schuifknoop ontstaat. Hierop maak je een losse. Nu begin je met je toer in de cirkel (als er magische cirkel staat, kun je deze knoop ook gebruiken). Bij dit voorbeeld heb ik 6 vasten in de cirkel gehaakt. Je steekt je haaknaald elke keer in de hetzelfde lusje/schuiflus (zie middelste plaatje). Bij het n na laatste plaatje heb ik 6 vasten gehaakt. Je trekt dan het uiteinde aan; de ring sluit zich en je kunt verder haken (zie laatste plaatje).

  Copyright: Stitchee 2013, Oud-BeijerlandMeer info? Ga naar http://www.stitchee-erika.blogspot.com