KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

8
MAGAZINE KONE BELGIE & LUXEMBURG VEILIGHEID Uw veiligheid, onze dagelijkse prioriteit KONE NANOSPACEMeer comfort in minder tijd KONE CUSTOMER CARE CENTER24u/24, 7d/7 tot uw dienst KONE BUILDING DOORS Een service op maat

description

Nieuwsbrief Juni 2014 - KONE Belgie en Luxemburg

Transcript of KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

Page 1: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

MAGAZINE KONE BELGIE & LUXEMBURG

VEILIGHEID Uw veiligheid, onze dagelijkse prioriteit

KONE NANOSPACE™Meer comfort in minder tijd

KONE CUSTOMER CARE CENTER™ 24u/24, 7d/7 tot uw dienst

KONE BUILDING DOORSEen service op maat

Page 2: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

INH

OU

D

2

NEWS@KONE

VOORWOORD

VEILIGHEID

KONE CUSTOMER CARE CENTER™

2

3

4

Verantwoordelijke uitgever: Kari Sundbäck- KONE Belgium nv - Bretagnestraat 24 - 1200 Brussel - www.kone.be

KONE NANOSPACE™

5

6KONE PEOPLE FLOWINTELLIGENCE

VoorwoordGeachte klant, Geachte lezer,

Ik heb het voorrecht u onze nieuwe nieuwsbrief voor te stellen.

Sedert weleer stelt KONE zich als objectief u de beste People Flow erva-ring op de veiligste manier te garanderen. Om dit mogelijk te maken, waarderen wij enorm de feedback die wij van u mogen ontvangen tijdens onze jaarlijkse tevredenheidsenquête. Dankzij uw feedback kunnen wij ons immers verder ontwikkelen om u nog beter te dienen.

Bij KONE heeft uw veiligheid de hoogste prioriteit. Toch zit een ongeluk vaak verscholen in een klein hoekje. Om ongelukken te voorkomen en voor maximale veiligheid te zorgen, zal u zien dat kleine inspanningen en houdingen al volstaan!

Daarnaast zal u ontdekken hoe ons KONE Customer Care Center™ te werk gaat en 24u/24 en 7d/7 voor u klaar staat in geval van storingen.

KONE is voortdurend op zoek naar innovatieve technologieën. Met trots stellen wij in deze nieuwsbrief onze twee nieuwe oplossingen voor: de KONE NanoSpace™ en People Flow Intelligence.

Zoals u weet, biedt KONE ook automatische deuroplossingen en toe-gangscontrolesystemen. Lees meer op pagina 7!

Tot slot sluiten we deze nieuwsbrief af met de EN115 norm voor roltrap-pen.

Nadere informatie is ook beschikbaar op onze website: www.kone.be

En natuurlijk, aarzel zeker niet om ons uw suggesties mee te delen.

Ik wens u veel leesplezier,

Kari SundbäckManaging Director, KONE Belgium & Luxembourg

7

8

KONE BUILDING DOORS

ROLTRAPPEN

Sedert 1 april 2014 heeft Henrik Ehrnrooth de rol van Matti Alahuhta over-genomen als President en CEO van KONE.

NEWS

Page 3: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

VEIL

IGH

EID

3

Uw veiligheid, onze dagelijkse prioriteitVeiligheid is voor KONE een topprioriteit. De volgende aanbevelingen garanderen u een aangename rit met een lift in alle veiligheid.

Do’s

Als de liftkooi vol is, wees geduldig en wacht op de volgende lift.

Wanneer u de lift betreedt, loop naar de achterzijde van de liftkooi, kijk naar voren en blijf weg van de deuren.

Volwassenen moeten hun kinderen op ieder moment begeleiden en ze gedurende de hele rit in de lift bij de hand houden. Huisdieren dienen altijd dicht bij u en aan de leiband gehouden te worden.

! ! !

Kijk uit waar u loopt bij het betreden of verlaten van de lift, het kan gebeuren dat de lift niet gelijk aan het vloerniveau is gestopt.

Indien u iets ongewoons opmerkt aan de lift, informeer de verantwoordelijke van het gebouw of contacteer het KONE Customer Care Center™ onmiddelijk voor een inspectie.

Gebruik de deur-open knop om de deuren van de lift open te houden voor andere passagiers .

Don’ts

!

Gebruik de trap in plaats van de lift in een noodsituatie.

Laat kinderen niet in of in de nabijheid van liften spelen.

Gebruik geen personenlift wanneer u zware of grote voorwerpen vervoert. Gebruik hiervoor een goederenlift of neem de trap.

Indien u vast komt te zitten in de lift, druk op de alarmknop en wacht op de hulp van het reddingspersoneel. Probeer niet op eigen houtje uit de lift te komen.

Probeer niet de liftdeuren open te houden door er voorwerpen of lichaamsdelen tussen te plaatsen.

Kris Willaert, Human Resources Director

Page 4: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

KON

E CU

STO

MER

CA

RE C

ENTE

R™

4

Het KONE Customer Care Center™ staat tot uwdienst!

Het KONE Custo-mer Care Center™ is een klantcon-tactcentrum dat bemand wordt

door toegewijde en deskun-dige agenten die u een luis-terend oor bieden en voor u klaar staan in geval van storin-gen of opsluiting. In dit laatste geval nemen de agenten van ons call center onmiddelijk contact op met de dichtsbij-zijnde technicus om de inter-ventietijd tot een minimum te beperken. Indien deze niet be-schikbaar is, doen onze agen-

ten een beroep op een andere technicus binnen de regio. Bij een mogelijk veiligheidsrisico voor de persoon die vastzit, waarschu-wen onze agenten de nooddiensten.

Er worden elk jaar audits uitgevoerd door professionals om de kwaliteit en het reactievermogen van onze agenten te verbeteren. Tijdens deze audits worden twee criteria gemeten: enerzijds de

kwaliteit van de oproepbehandeling en anderzijds het verleende serviceniveau door de agent.

Voor de kwaliteit van de oproepbehandeling worden 12 evalua-tiecriteria in acht genomen, zoals het begroeten van de klant, de kwalificatie, de identificatie van de apparatuur enz. De auditeurs meten ook het beheer en de naleving van Safety Call procedures voor opgesloten personen, gevaarlijke situaties en ongevallen. In deze gevallen dienen de agenten zelf het veiligheidsrisico voor de opgesloten persoon te definiëren en vervolgens de nodige acties te ondernemen. Als het om een oproep gaat waar het risico op on-gevallen hoog is, wordt een procedure opgevolgd om te weten te komen of er gewonden zijn, of de installatie uitgeschakeld is, enz.

Het evaluatiecriterium ‘serviceniveau’ meet de reactietijd van onze agenten ten opzichte van oproepen. Wij zijn in het KONE Customer Care Center™ trots op onze prestaties. Wij hebben een serviceniveau bereikt van meer dan 90%, wat betekent dat onze agenten in staat zijn 90% van de oproepen binnen de 20 seconden te beantwoorden. Ons KONE Customer Care Center™ registreert eveneens resultaten die 90% van alle andere gemeten criteria overschrijden.

Het KONE Customer Care Center™ staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar voor al uw interventie-aanvragen gerelateerd aan liften, roltrappen of automatische deuren.

Hoe werkt het KONE Customer Care Center™?

Michel Odeurs, Service Operations Manager

EEN ONTMOETING MET DE TEAM COACH VAN HET KONE CUSTOMER CARE CENTER ™, MENEER ERIC HOTTAT.

Meneer Hottat, hoe werkt het KONE Customer Care Center ™? Over het algemeen beschikken wij over zes medewerkers die van 7u tot 22u werken en een ander team van twee medewerkers die van 22u tot 7u de klanten van dienst zijn.

Hoe worden de oproepen gemonitord? Alle inkomende oproepen worden eerst door het IVR (antwoordapparaat) van KONE gefilterd. De klanten volgen een menu en worden doorgeschakeld naar de gewenste afdeling. De medewerker weet op die manier met welk type oproep hij te maken heeft voordat hij de telefoon opneemt en kan de juiste vragen stellen aan de klant. Wij onder-scheiden eveneens oproepen die afkomstig zijn uit liften. Wanneer de passagier op de knop in de lift drukt, wordt hij onmiddellijk naar het KONE Customer Care Center ™ doorgeschakeld.

Met wat voor soort oproepen heeft u vooral te maken? De meeste oproepen gaan over defecte liften, geblokkeerde personen, ernstige situaties maar waar er geen gewon-den zijn, gewonden voor wie een procedure opgevolgd wordt, storingen aan deuren enz. Om u een idee te geven, ons KONE Customer Care Center ™ ontvangt gemiddeld tussen de 250 000 en 300 000 oproepen per jaar.

Worden de oproepen doorgeschakeld in functie van hun aard? Nee, alle medewerkers zijn opgeleid om alle soorten oproepen te ontvangen.

De depannagedienst is

overal in België 24u/24 en 7d/7

beschikbaar op het nummer

02 346 21 00 voor liften &

roltrappen en op het nummer

078 15 01 76 voor deuren.

Page 5: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

5

KON

E N

AN

OSP

ACE™

De KONE NanoSpace™ biedt u in minder tijd* meer comfortVroeg of laat bereikt een lift, net als elk ander apparaat, het ein-de van zijn levensduur. Na 25 of 30 jaar dagelijks te hebben ge-functioneerd, met ongeveer 100 000 startbewegingen per jaar, is de volledige vervanging van de lift vaak de beste oplossing.De KONE NanoSpace™ is een compleet nieuwe benadering van het liftontwerp zonder machinekamer voor volledige liftvervangingen.

De KONE NanoSpace™ is een liftoplossing ontworpen voor een snelle vervanging van de bestaande lift in een residentieel gebouw. Ons vereenvoudigd installatieproces en de

uiterst compacte technologie zorgen in een minimum van tijd* voor een nieuwe lift die tot 50% ruimer is.

Het revolutionaire KONE HybridHoisting™ systeem combineert op een innovatieve wijze band- en kabeltechnologieën: de band verplaatst de lift en de kabels vormen de ophanging van de liftkooi in de schacht.

De belangrijkste onderdelen, zoals de eco-efficiënte KONE EcoReel™ motor, worden in de put aangebracht en beperken zo de geluidshinder in het gebouw. Naast een optimaal comfort, minimaliseert de KONE NanoSpace™ ook de energiecon-sumptie en aldus de operationele kost.

* KONE professionals zullen ter plaatse een onderzoek verrichten om een inschatting te maken van de werkelijke benodigde tijd voor de vervanging van een individuele lift. De vervangingsduur is voornamelijk afhankelijk van de kenmerken van de lift en de installatievoorwaarden.

Vincent Vermander , Regional Sales Manager

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

GROTERE TIJDSBEPSARINGDe nieuwe lift kan geïnstalleerd worden en operationeel zijn in twee weken tijd.

MAXIMALE RUIMTEBESPARINGTot 50 % meer ruimte in de liftkooi zonder wijzigingen aan te brengen aan de bestaande liftschacht.

VERHOOGDE ECO-EFFICIËNTIETot 70 % energiezuiniger dan uw huidigeliftoplossing.

OPTIMAAL COMFORTEen soepele en geruisloze rit, een zeer hoge stopnauwkeurigheid en geen geluidsover-dracht naar de omgeving.

1

2

3

4

KONE staat gerangschikt als ‘s werelds 12e groenste bedrijf door het Amerikaanse tijdschrift Newsweek

Neem een kijkje naar onze baanbrekende KONE NanoSpace™ liftoplossing via deze link

Page 6: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

6

KON

E PE

OPL

E FL

OW

INTE

LLIG

ENCE

Ervaar de beste People Flow dankzij People Flow Intelligence

Julien Delavenne, Technical Sales Support Manager

INFORMATION: MEER INFORMATIE

KONE biedt informatieschermen die in de liftkooi en op overlopen aangebracht kunnen worden voor een efficiënte communicatie naar de liftgebruikers toe.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN: • Een verbeterde perceptie van de tijd doorge-

bracht in de lift• Een efficiënte, moderne en aantrekkelijke

communicatiewijze

DESTINATION: EEN VLOTTE PEOPLE FLOW

Het bestemmingsbesturingssysteem KONE Polaris optimaliseert de capaciteit en het traject van elke liftkooi door passagiers met dezelfde bestemmings-verdieping te groeperen.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN: • Geoptimaliseerde liftbatterijen• Kortere wachttijden voor de liften• Georganiseerde liftlobby’s • Mogelijkheid om verschillende toegankelijk-

heidsfuncties te activeren

MONITORING: MEER CONTROLE

KONE biedt tools voor real-time monitoring en rap-portage van liften.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN: • Eenvoudige programmering en real-time con-

trole van liften• Verslaggeving over de werking van de liften

en de kwaliteit van het onderhoud

ACCES: MEER VEILIGHEID

KONE biedt een toegangscontrole oplossing aan dat alle liften in het gebouw integreert als een soort toegangsfilter.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN: • Een coherente esthetiek• Eenvoudig beheer van de veiligheid

Ons compleet gamma aan flexible oplossingen is ontworpen om een antwoord te bieden aan de wisselende behoef-ten van moderne gebouwen. Gebaseerd op spitstechnologie, omvat de KONE People Flow Intelligence toegang- en bestemmingbeheersystemen, alsook informatieve- en opvolgingmogelijkheden.

ACCES INFORMATION

DESTINATION MONITORING

KONE People FlowIntelligence

KONE heeft twee “ Red Dot Award 2014” in de cate-gorie ‘product design’ gewonnen voor haar KSP 858 bestemmingsbedieningspaneel en haar esthetische RL20 liftkooi plafondverlichting.

Voor meer informatie omtrent onze People Flow Intelligence oplossingen, klik hier.

Page 7: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

VIG

NET

TE

KONE Building Doors biedt u een service op maat voor al uw installaties

KON

E BU

ILD

ING

DO

ORS

Specialist op het gebied van preventief onderhoud, depannages, herstellingen, modernisaties en vervangingen.

KONE Building Doors biedt een breed assortiment automatische deursystemen die naadloos aansluiten bij de eisen van ieder type gebouw.

Omdat geen twee gebouwen hetzelfde zijn, onderwerpen wij uw wensen met be-trekking tot doorstroomcapaciteit, ontwerp, energieverbruik, veiligheid en naleving van de geldende normen aan een grondige analyse. Op basis van deze analyse hel-pen wij u het perfecte deursysteem voor uw gebouw te kiezen.

Jean-Marc Nicolai, KONE Door Business Director

Schuifdeuren Draaideuren Hermetische deuren Zweefdeuren

Roterende deuren Industriële deuren Snelloopdeuren Hefbomen

KONE Building Doors garandeert:

• De beschikbaarheid en beveiliging van uw deuren

• Multi-merken competenties• 18 000 vervangingsonderdelen in

voorraad

PEARLE, KONE-klant sinds 2002 Sinds 2002 is de onderneming PEARLE, met 213 win-kels in België, een trouwe klant van KONE.

De samenwerking begon toen PEARLE het onderhoud van 40 au-tomatische rolluiken aan KONE toevertrouwde.

In de loop der jaren heeft KONE zich om de staat van de deur- en liftinstallaties van PEARLE bekommerd door op correcte wijze advies te verlenen inzake de mo-derniseringsbehoeften en de investeringsmo-gelijkheden in nieuwe apparatuur.

Met het oog op een betere dienstverle-ning voor onze klanten, hebben wij de de getuigenis gevraagd van de heer Peter Van Schoten, Technisch verantwoorde-lijke bij PEARLE.

Mr. Van Schoten, Wat verwacht u van KONE?

Teneinde de continuïteit en kwaliteit van onze core business te behouden, is

het van wezenlijk belang op een efficiënte onderhoudsdient van KONE te kunnen

rekenen om het aantal storingen tot een minimum te beperken en een

ZEER SNELLE interventie te verzekeren in geval van

storing.

Waarom heeft u voor KONE gekozen en wat

waren de belangrijkste argu-menten die uw beslissing hebben

beïnvloed?Het feit dat KONE in verschillende regio’s

op het Belgisch grondgebied is gevestigd en dus een plaatselijke service aanbiedt

die 24/24 en 7/7 beschikbaar is, heeft veel invloed gehad op mijn

beslissing.

Ontdek het complete gamma op onze website www.kone.be

7

Page 8: KONE Nieuwsbrief - Juni 2014

VIG

NET

TEDe norm EN115 voor roltrappenWanneer we een roltrap of rolpad gebruiken, moet deze veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn voor iedereen. Hiervoor is de norm EN115 opgesteld die ervoor zorgt dat al de roltrappen en -paden het minimale veiligheidsniveau behalen.

De norm EN115 bestaat uit twee grote delen:

Dit gedeelte definieert de veiligheidsvereisten waaraan de nieuw te plaatsen roltrappen en rolpaden moeten voldoen tijdens de fabrica-tie en installatie. De vereisten betreffende het structureel design, de afmetingen, de te gebruiken materialen, minimum reactiekrachten en de bijhorende beschermingsmaatregelen worden hierin voorge-schreven. Eveneens de veiligheidsmaatregelen die moeten geno-men worden om een correcte interactie met het gebouw te beko-men, zoals anti-klim beveiligingen, zijn hierin bepaald.

Doordat roltrappen en –paden vaak een lange levensduur hebben en de ontwikkelingen op technisch en veiligheidsniveau niet stil-staan, voldoen de oudere installaties meestal niet meer aan de hui-dige vereisten. Daarvoor is er een aanvulling op de norm opgesteld om dit veiligheidsniveau te verhogen. Hoewel deze norm geen ver-plichting is, kan men dit vergelijken met het Koninklijk Besluit voor de Conformstelling van de liften. Hierdoor kunnen we het aantal in-cidenten en ongevallen verminderen, krijgen we beter aangepaste installaties aan onze moderne levenswijze en zullen de installaties meer gebruiksvriendelijk zijn voor kinderen, ouderen en gehandi-capte personen.

Stefan Kimpen, Business Development Manager Escalators

Enkele voorbeelden van toepassingen die de norm voorschrijft:

De norm EN115 in de praktijk: een speciale aandacht door de MIVB

“Bij de nieuwe roltrappen die momenteel in de metrostations in Brussel geplaatst worden, is er een speciale aandacht om te beantwoorden aan de vereisten van deze veiligheidsnorm.

Voor hen is de veiligheid van de reizigers immers een topprioriteit. Eveneens op de bestaande roltrappen waarbij we de stu-ringskasten vervangen hebben, zijn de noodzakelijke maatregelen genomen, zo-als het bijplaatsen van een veiligheidsre-lais, om te voldoen aan de huidige norm.”

FLASH

KONE werd gekozen door het bedrijf Jeddah Economic Co, voor-gezeten door ZKH Prins Al-Walid

ben Talal ben Abdelaziz Al Saoud, voor het installeren en onderhouden van 65 liften en roltrappen voor een minimale periode van 10 jaar.

«We zijn zeer onder de indruk van de innovatieve oplossingen van KONE voor hoge gebouwen. Ze vormen een onbetwistbare troef voor een project van deze omvang en we kijken er naar uit dit grote gebouw op een ‘bouw-technisch opzicht” te bouwen» aldus Mounib Hammoud, CEO van Jeddah Economic Company.

ROLT

RAPP

EN

EN115-1 + A1: Voor nieuwe installaties

EN115-2: Voor bestaande installaties

8