Komorebi november 2014

12
November 2014 Komorebi Het is bijna zo ver: Halloween. Vrijdag 31 oktober is de avond dat je jezelf helemaal mag omtoveren tot gemene heks, ingewikkelde mummie of bloederige vampier. Zaterdag 1 november is het (helaas) geen Bazart, maar misschien zien jullie ons vrijdag ergens vliegen op een bezemsteel! Haal zeker voldoende snoepjes in huis, want TRICK OR TREAT! Inge is er alvast helemaal klaar voor!

description

Maandprogramma Bazart Antwerpen november 2014

Transcript of Komorebi november 2014

Page 1: Komorebi november 2014

November 2014 Komorebi

Het is bijna zo ver: Halloween. Vrijdag 31 oktober is de avond dat je jezelf helemaal mag omtoveren tot gemene heks, ingewikkelde mummie of bloederige vampier. Zaterdag 1 november is het (helaas) geen Bazart, maar misschien zien jullie ons vrijdag ergens vliegen op een bezemsteel! Haal zeker voldoende snoepjes in huis, want TRICK OR TREAT!

Inge is er alvast helemaal klaar voor!

Page 2: Komorebi november 2014

2

Belangrijke datums om goed te onthouden!

1 november geen Bazart: herfstvakantie

20 december Kerstfeestje + winterbarbecue

27 december geen Bazart: kerstvakantie

3 januari geen Bazart: kerstvakantie

10 januari start Bazart 2015

7 februari geen Bazart: begeleidersweekend

21 februari geen Bazart: krokusvakantie

6-7-8 maart Bazart gaat op weekend

11 april geen Bazart: paasvakantie

18 april geen Bazart: paasvakantie

30 mei laatste Bazart

6-11 juli Geel gaat op kamp

2-11 juli Blauw en paars gaan op kamp

Page 3: Komorebi november 2014

3

Er zijn zo van die mensen die niet echt van november houden. Eigenlijk is dat best wel begrijpelijk. November is een soort van “tussen in” maand. In oktober schijnt de zon met momenten nog vrolijk op onze snoet. De zomer doet haar best om nog wat langer bij ons te blijven en ons fijn te verwarmen. December is dan weer een heuse feestmaand. Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, het kan niet op! Maar wat stelt november eigenlijk voor? Veel valt er niet te vieren. Neem daar nog eens het inkorten van de dagen bij, de koude, de regen… Begrijpelijk dat sommige mensen niet van november houden. Maar er zijn ook zo van die mensen die erg van november houden. Eigenlijk is dat best begrijpelijk. November is een soort van “alles kan niets moet” maand. Hou je frisse boswandelingen terwijl de bladeren vrolijk naar beneden dwarrelen? Trek dan je laarzen aan en ga op zoek naar de mooiste kastanje van het bos. Aanschouw het prachtig herfstpalet. Liever lekker warm binnen? Kruip dan onder een warm dekentje. In combinatie met een tas verse pompoensoep of chocolademelk kan het niet beter. November heeft tal van mogelijkheden. Begrijpelijk dat sommige mensen van november houden. Wat voor een novembermens ben jij? Kaat Verschueren Groepsleiding 2014-2015 [email protected]

0479 85 48 81

Page 4: Komorebi november 2014

4

Hoi Hoi Hoi lieve kinderen van geel! Hopelijk hebben jullie al een eerste supertoffe bazartmaand achter de rug. Deze maand is ook weer gevuld met enkele geweldige activiteiten.

1 november - Vakantie!

Geniet van de vakantie en maak misschien een kunstige herfstwande-ling. Is het toch niet zo’n fijn weer om buiten te komen dan kan je naar het avontuurlijke muziekfestival ‘Big Bang’ in DeSingel. Het zal er zeker en vast de moeite zijn! Check www.bigbangfestival.be voor meer info.

8 november - dansen dansen dansen

Schud die benen al maar los en bereid je voor op een bewegelijke na-middag. Haal je stoerste moves naar boven en breng ze mee om 14u naar Kavka. De ouders zijn terug welkom vanaf 16u45 in Kavka voor een oudercafé.

16 november - Workshop Sidi Larbi Cherkaoui Opgelet! Op zaterdag 15 november is er géén bazart voor Geel, maar wel op zondag 16 november. Op de kunstendag voor kinderen krijgen jullie de kans om op een interactieve manier kennis te maken met het werk van Sidi Larbi Cherkaoui. We beleven een namiddag vol beweging, muziek én zang met een feestelijk einde! Zeker de moeite waard! De workshop begint om 14u en eindigt om 18u. We spreken af om 13u45 aan DeSingel (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen). Gelieve ten laat-ste 8 november te bevestigen of je er bij zal zijn of niet.

Page 5: Komorebi november 2014

5

22 november - Take 35 en ACTIE

We halen de beste acteur in onszelf naar boven. We gaan aan de slag met super vreemde personages die in knotsgekke situaties belanden. En natuurlijk moeten we ook een decor hebben! Heb je ook al wat kerstspulletjes in de buurt liggen, dan mag je die ook al meebrengen. Waarom? Dat blijft nog even een verrassing.

29 november - Top Secret

Vanadag kjergin jiulle een teickt naar een spuer geemhie liotace waar we alrleeli spnnandee aoterunvn zlulen bleveen. Wees vrberoeiod! Snpenion zijn wlkeom om 14u en onze mssiie zal zijn bdiengiëd om 17u. Tot dan! Sophie, Inge, Magali en Marije Inge Billiet 0498 37 05 92 Marije Van Bouwel 0474 42 55 43 Sophie Van den Bussche 0475 46 51 74 Magali Mally 0474 13 80 28 E-mail: [email protected]

Page 6: Komorebi november 2014

6

Haaaaaalllllooooooooo blauwerds, Deze maand staan er weer superleuke dingen op de planning! We horen graag wat jullie nog willen doen, zo kunnen we jullie telkens opnieuw verrassen! Wij hebben er in ieder geval al zin in!

1 november - Slaap zacht, slaap zacht

Oooooooh, jammer! Vandaag geen bazart, slaap maar eens goed uit en geniet van de laatste zaterdag in de herfstvakantie en dan zien we jullie volgende week. Heb je toch zin in iets cultureel? Vandaag palmt het avontuurlijke muziekfestival ‘Big Bang’ DeSingel in. Zeker de moeite! Check www.bigbangfestival.be.

8 november - Snoepjes + oudercafé

Vandaag gaan we iets doen met snoepjes, maar dan zonder ze echt op te eten. We gaan onze fantasie eens bovenhalen want jullie mama’s en papa’s mogen vandaag om 16u45 naar jullie werkjes komen kijken. Wij voorzien een hapje en een drankje! We starten om 14u @ Kavka.

16 november - Workshop Sidi Larbi Cherkaoui

Uitzonderlijk is het op zondag 16 november een speciale bazart-editie voor blauw! Zaterdag 15 november is het dus een bazart-vrije dag! We gaan ons verdiepen in de wereld van de muziek, zang, dans en choreo-grafie. Dit doen we niet alleen, maar samen met het gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui. Een professioneel danser en choreograaf, superspan-nend dus! We spreken af om 13.45 aan DeSingel (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen). Daar eindigen we om 18u. Gelieve ten laatste 8 november bevestigen of je er bij zal zijn of niet.

Page 7: Komorebi november 2014

7

22 november - Ieeeeuw

Vandaag worden we lekker vuil, neem daarom kleren mee die je hoogstwaarschijnlijk na deze Bazart nooit meer zal dragen. Benieuwd wat we juist gaan doen? Bekijk dan zeker even de videoclip van ‘Een wereld vol met kleuren’ van Laura Omloop. We verwachten jullie van 14u tot 17u @ Kavka.

29 november - Filmpjesgekte

Vandaag hebben jullie zeker je fantasie nodig want we maken onze eigen animatiefilmpjes, zoals de films van Wallace & Gromit of Coraline. Als je thuis nog materiaal hebt liggen dat je wel zou willen gebruiken in een film, mag je dat meenemen! Stel je voor, jouw lego in een film, is dat niet cool? 14u-17u @ Kavka Toedels! Dries, Jolien en Lissa Jolien Moorkens 0498 20 91 32 Lissa Van Renterghem 0484 87 35 32 Dries Boudewijns 0493 56 35 66 E-mail: [email protected]

Page 8: Komorebi november 2014

8

heyjo paarse dudettes! De eerste maand die vloog voorbij, vonden jullie ook niet?! Hopelijk hebben jullie net zoals ons nog meer zin gekregen in dit fantastische jaar! Na al ons tekentalent uit de kast te hebben gehaald, af en toe behoorlijk strijk gelegen te hebben in Het Paleis en elkaars verleden te hebben uitgepluist, kunnen we nu in volle vaart de maand november in vliegen! De bazart-raket is nu écht wel klaar voor lancering!

1/11: Geen Bazart!

Een feestdag en het laatste weekend van de herfstvakantie. We gunnen jullie nog even rust voor jullie weer de schoolbanken op moeten! Heb je toch zin in iets cultureel? Vandaag palmt het avontuurlijke muziekfestival ‘Big Bang’ DeSingel in. Zeker de moeite! Check www.bigbangfestival.be.

8/11: Ruilkunst + Oudercafé!

We vroegen jullie onlangs wat jullie graag zouden doen voor het oudercafé. Het antwoord bleek “Iets met beeld” te zijn. U vraagt, wij draaien! Wat dat dan ook nog te maken heeft met ruilen, komen jullie om 14u in Kavka te weten! Om 16u45 mogen jullie ouders deze prachtige ruilkunst komen bewonderen en voorzien we een hapje en drankje!

15/11: Snoepzakjes maken

Om dit jaar met paars nog specialere activiteiten te kunnen doen, gaan we wat extra centjes inzamelen. Snoepzakjes verkopen leek ons een top idee, maar deze zakjes vullen zich helaas niet zelf... Vandaag vullen we zakjes met veel liefde en snoep! Oooh dat gaan de mensen proeven! Gewone uren op de gewone plaats. :-)

Page 9: Komorebi november 2014

9

22/11: Verkoop snoepzakjes Nadat we vorige week onze zakjes prachtig gevuld hebben, is het nu tijd om ze te gaan verkopen! We halen onze mooiste glimlach uit de kast en trekken de stad in. Denk eraan: hoe meer verkoop = hoe meer centjes = hoe leuker de activiteit zal zijn! Doe zeker je bazart t-shirt aan als je er een hebt! 14u-17u @ Kavka.

29/11: Stadsstrijd

Vandaag barst er een grote strijd los in de stad! Welke ploeg weet als snelste zijn weg te vinden in de stad en daarnaast ook alle opdrachten tot een goed einde te brengen? Het wordt een race tegen de tijd! Wie niet waagt, niet wint dus we verwachten jullie massaal om jullie nog een laatste keer goed uit te leven voor de examens al jullie energie opslorpen! Start en einde aan Kavka, 14u-17u. Hopla, dat was alweer november! Laat het zeker weten moest je niet kunnen komen, mail of sms! ♥♥♥ Lynn & Kaat Kaat Verschueren 0479 85 48 81 Lynn Sanctorum 0472 81 64 16 E-mail: [email protected]

Page 10: Komorebi november 2014

10

De flurkenfrats

Heb je gemerkt dat er bij de planning van elke kleur een snorretje staat? Dit staat voor ‘movember’, in de maand november staan snorren als symbool verschillende soorten kanker die bij mannen voorkomen. Overtuig dus zeker je papa om zijn snor te laten staan!

Pompoenkunst

Je hebt zeker en vast al ergens aan een voordeur een pompoen met een gezicht gezien. Op internet zijn er verschillende filmpjes te zien van hoe je gekke of enge gezichten kan maken in een uitgeholde pompoen. Nog een lichtje er in en je hebt je eigen pompoenlantaarn! Wist je dat er zelf wedstrijden voor zijn? Onze favorieten van 2014 zag je al bij de planning staan. Als je zelf aan de slag wil gaan, doe dit dan steeds samen met een volwassene!

Welke pompoen is jouw favoriet?

Page 11: Komorebi november 2014

11

Maak een vleermuis van een wc-rol! Benodigdheden:

- wc rol

- zwart papier

- Zwarte en witte verf

- kwast

- schaar

- lijm - potlood Start met de bovenkant van de wc-rol naar binnen te duwen. Zo ont-staat het hoofd van de vleermuis. De onderkant knip je in een punt. Vervolgens schilder je de buitenkant zwart (of een andere originele kleur voor een vleermuis). Terwijl je werkje aan het drogen is kan je op zwart papier de vorm van de vleugels uitknippen. Deze plak je achter op je geschilderde wc-rol. Om het helemaal af te werken, schilder je met witte verf nog twee oogjes, met dan nog een klein zwart stipje in het midden (TIP: je kan ook wiebeloogjes gebruiken). Aan de achterkant van je creatie kan je nog een touwtje vastmaken, zo kan je de vleermuis overal ophangen.

Page 12: Komorebi november 2014

12

Veel griezelplezier!