Knokke-heist brochure kerst 2014

48
KNOKKE-HEIST KERST 2014 jeugdvakanties Vakantieplus - De Speelpleinen Inschrijven vanaf 26 november 2014 (online vanaf 25 november) P.B.-P.P. BELGIE(N) - BELGIQUE

description

Jeugdvakanties, De Speelpleinen, Vakantieplus, Jeugdvakantiebrochure

Transcript of Knokke-heist brochure kerst 2014

KERST COVER

KNOKKE-HEISTKERST 2014jeugdvakantiesVakantieplus - De Speelpleinen

Inschrijven vanaf 26 november 2014

(online vanaf 25 november)

P.B.- P.P.BELGIE(N) - BELGIQUE

inhoudstafelDE SPEELPLEINEN 4VAKANTIEPLUS 6AANDACHTSPUNTEN 9KAART 12KALENDER KLEUTERS 14KALENDER KINDEREN 15KALENDER 12+ 17KLEUTERS VAKANTIEPLUS 18KINDEREN VAKANTIEPLUS 2212+ VAKANTIEPLUS 34NIEUWS EN NIET TE MISSEN 40FAMILIEVOORSTELLINGEN 44

2

voorwoordBeste ouders, jongens en meisjes,

Als jullie heel stil zijn, hoor je het in de verte; het getinkel van kleine belletjes en zware ho ho ho’s.

Bij de Jeugddienst zijn we al een tijdje luidkeels aan het meezingen met “Rudolf the red nosed reindeer” en “All I want for Christmas is you!” want bij ons is de aanloop naar het eindejaar reeds gestart.

Sinds september zijn we bezig met de programmatie van al die leuke stages en speelpleindagen die doorgaan in de kerstvakantie. Stages en speelpleindagen die georganiseerd worden voor kleine rakkers, stoere kerels, lieve prinsessen of straffe chicks.

Is de dag van je zoon/dochter niet volledig gevuld met een stage? Combineer het dan met een halve dag Speelpleinen. Alles kan! Als jullie kids blijven eten, zorgen wij, indien mogelijk, voor vervoer tussen de verschillende locaties.

Blader verder in de brochure en ontdek wat de Jeugddienst Knokke-Heist jullie allemaal aanbiedt!

Heb je nog niet al de informatie of wil je meer weten over de werking van de Jeugddienst, neem contact op met het vriendelijke onthaal van jeugdcultuur of Cultuurcentrum Scharpoord. Zij beantwoorden graag je vragen. Je vindt de info ook terug op onze website http://jeugd.knokke-heist.be

Tot bij de jeugdvakanties!!

Ho ho ho

Jan MorbeeSCHEPEN VAN CULTUUR EN JEUGD

P.S. Deze Jeugdvakantiebrochure kan je downloaden via onze website: www.knokke-heist.be

3

locatieIeder speelplein legt zich toe op andere facetten, zodat je kind vooraf weet waar het terecht kan voor zijn /haar keuze van activiteit. Pleinen te Knokke en Heist • ’T PLEIN:fietsen,wandeltochten,

knutselen • DE KORENBLOEM: gezelschapsspelen,

schilderen ... • DE BLEKKER: diverse

kleuteractiviteiten

duurOpeningsuren van 7.45 uur tot 18.15 uur.Activiteiten vinden plaats tussen 9 en 12 uur en 14 en 17 uur. Gelieve ons dan niet te storen in ons superleuk spel!

maaltijden‘s Middags kunnen de kinderen meege-brachte boterhammetjes eten als ze voor een ganse dag blijven en ‘s middags Speelpleinwerking of een Vakantieplus stage doen. Frisdranken zijn niet te verkrijgen, maar er is steeds gratis water ter beschikking.

inschrijvingenVooraf inschrijven is niet nodig. Het is wel zeer belangrijk dat je bij de inschrijving voor een Vakantieplus stage vermeldt of je kind al dan niet voor of na zijn/haar stage naar De Speelpleinen gaat. Dit voor de praktische regeling van ‘het busje’.

de speelpleinengezellige wintersfeer op de speelpleinenHo ho ho, de Kerstman en de monitoren hebben het druk want de kerstvakantie staat voor de deur. Kijk jij ook uit naar deze spetterende vakantie? Gezellig gezelschapsspelletjes spelen met een warme chocolademelk, buiten in de sneeuw een leuke sneeuwman maken, een mooie kinderfilm bekijken in defilmzaalvanhetCultuurcentrum…Ditennog veel meer leuks mag je verwachten tijdens de kerstvakantie.

De Speelpleinwerking wenst jou en je familie alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Tot binnenkort!

praktisch• Van maandag 22 december 2014 tot en

met vrijdag 2 januari 2015. Let op! Geen Speelpleinwerking op donderdag 25 december 2014 en donderdag 1 januari 2015.

• Voor kleuters vanaf 2,5 jaar (zindelijk) en kids vanaf 6 jaar tot 12 jaar.

• Op elk speelplein is wekelijks een wandkrant te zien waarop je de geplande activiteiten kan volgen van de verschillende pleinen. Zo heb je een overzicht van wat er op het programma staat zodat er vooraf een keuze kan worden gemaakt.

• Bij de opmaak van de activiteiten wordt rekening gehouden met de suggesties van de kinderen.

• Het spreekt voor zich dat onze gebrevetteerde monitoren rekening houden met de leeftijd van de kinderen.

• Per plein worden de kinderen onderverdeeld in leeftijdsgroepen en zitten kleuters zeker apart.

4

betalingPrijs: € 1 per halve dag. De afrekening gebeurt via facturatie, na de schoolvakantie. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een digitale Kom!Pas kaart (€ 2, eenvoudige aan koop in De Marge).

fiscale aftrekbaarheid De kosten voor De Speelpleinen, stages, kampen van het jaar 2014 zijn fiscaalaftrekbaar, in te brengen in de aangifte van 2015. In het voorjaar 2015 zal je van onseenfiscaalattestontvangen.

combineer wat je wil! Jeugdvakanties Knokke-Heist maakt het mogelijk om je activiteiten gedurende de vakantie te combineren naar wens. Een hele dag Vakantieplus? Of halve dagen Vakantieplus aanvullen met De Speelpleinen of liever een hele dag De Speelpleinen? Alles is mogelijk. De beide organisaties zijn zodanig op elkaar afgestemd dat deze ideaal kunnen gecombineerd worden. Voor een stage dien je telkens voordien in te schrijven en daarbij te melden dat je kind vooraf of nadien nog Speelplein zal volgen. Wij zorgen er voor dat je kind verplaatst wordt naar het dichtstbijzijnde speel plein.

5

vakantieplus (v+)Ho ho ho ... Wij zijn gestart in september met de organisatie van toffe, leuke, knotsgekke en leerrijke stages. We stellen ze graag aan jullie voor. Je kiest uit weekstages, kortstondige activiteiten of toppers! We hebben een beetje van alles ingepakt voor jullie. Stages en toppers voor kleuters (vanaf 1ste kleuterklas) en jongeren tot 16 jaar. Je kiest uit tal van mogelijkheden: tennis, ijsschaatsen, koken, multimedia, houtatelier ... Je kan het zo gek niet bedenken, wij bieden het aan. Toch even extra in de verf zetten: onze stages worden steeds gegeven door professionele begeleiders.

praktischElke schoolvakantiedag.Vakantieplus vanaf 3 tot 16 jaar.

duur We hebben drie type stages:• Voormiddagstages (VM)

stipt van 9 tot 12 uur.• Namiddagstages (NM)

stipt van 13.30 tot 17 uur.• Sommige stages (toppers, volle dag

stages ...) hebben afwijkende uren maar die staan steeds vermeld in de brochure.

maaltijden‘s Middags kunnen kinderen mee-gebrachte boterhammetjes eten. Frisdranken zijn niet te verkrijgen, er is steeds gratis water ter beschikking.

na de stageWens je dat je zo(o)n(en) en/of dochter(s) in een leuke omgeving opgevangen worden voor of na de stage? Wij zorgen er gratis voor. Er is opvang voorzien voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen, ouder dan 12 jaar, komen niet in aanmerking voor de opvang en maken dus geen gebruik van

vervoer dat aan de stages gekoppeld is. Voor Vakantieplus stages word je steeds op tijd verwacht op de afspraakplaats vermeld bij de stage.• Opvang is mogelijk: ‘s morgens vanaf

7.45 uur, ‘s middags tot 13 uur en ’s avonds tot 18.15 uur.

• Middagopvang houdt in dat de kinderen blijven eten (tot 13 uur).

• Opvang dient vooraf te worden gemeld! Je doet dit aan de balie van de Marge of Cultuurcentrum Scharpoord ofjevulteen‘opvangaanvraagfiche’in en bezorgt deze tijdig, donderdag voor de aanvang van de stage, terug. Wij vragen dit om het (eventueel) busvervoer, dat de kinderen van de opvang naar hun stage brengt, in goede banen te leiden. Wanneer je kind niet in de opvang zit, komt hij/zij niet in aanmerking voor het ‘busje’.

inschrijvingen opgelet! nieuwe inschrijvingsprocedure op pagina 9!• Start dinsdag 25 november om 8 uur

voor de helft van de beschikbare plaatsen online en woensdag 26 november om 8.30 uur telefonisch of aan de balies van De Marge of het Cultuurcentrum. Let op! Online inschrijven = direct betalen!

• Online inschrijven gebeurt op naam van het kind. Zorg ervoor dat je per kind of per gezin juist aan- en afmeldt. Na inschrijving ontvang je steeds een bevestigingsmail met in bijlage de informatiefiche.

• Inschrijven via e-mail is niet mogelijk!

correcte werking bij betaling1. Je kunt de stage cash, met bancontact,

via overschrijving of met Doe-bonnen (pag. 46 voor meer informatie) betalen. Hiervoor kan je terecht aan het onthaal van De Marge of het Cultuurcentrum Scharpoord.

6

kortingen in vakantieplus• Vanaf 2de kind kan je genieten van

€ 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL-korting = op vertoon van je BILL-kaart krijg je € 3 korting (geen cumulatie mogelijk met andere kortingen).

tussenkomst ziekenfondsen en sociale diensten Sommige ziekenfondsen en sociale dien sten geven een tussenkomst voor Jeugd vakanties. Geef het vereiste document van het ziekenfonds of sociale dienstnaafloopvandevakantieafaanhet onthaal van Jeugdcultuur.

tussenkomst via het OCMW?Het kan!Aarzel niet om je vraag voor te leggen aan het OCMW indien je het moeilijk hebt met betalen van inschrijvingsgeld voor vrijetijdsactiviteiten. Voor meer info wend je tot OCMW p/a Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 bus 2, Knokke-Heist. Tel. 050 530 900

fiscale aftrekbaarheidKosten voor de vakantie opvang: speel-pleinen, stages, kampen enz. van het jaar 2014zijnfiscaalaftrekbaar,intebrengenin de aangifte van 2015. In het voorjaar 2015 ontvang je van ons een fiscaalattest.

7

eigen vervoerWij organiseren enkele leuke stages buiten de gemeente.Logistiek is het voor de gemeente niet langer mogelijk om de vele kinderen van en naar sommige stages te brengen. Hou er daarom rekening mee dat wanneer je

ziet staan bij de stage, je zelf moet instaan voor het vervoer van je zoon of dochter naar en van de stage.

meer informatie en inschrijvingenJEUGD- EN KUNSTENCENTRUM DE MARGE Edward Verheyestraat 16 T: 050 630 800, E: [email protected] Ma-vrij: 8.30-12 uur / 13.30-17.30 uur

CULTUURCENTRUM SCHARPOORDMeerlaan 32 T: 050 630 430, E: [email protected] Ma-vrij: 8.30-12.30 uur / 13.30-17.30 uur, za: 10-12.30 uur en van 14-17 uur

8

aandachtspuntennieuwe inschrijvingsprocedure!Geef tijdig je gezinssamenstelling door!De inschrijvingen starten online dinsdag 25 november om 8 uur via www.knokke-heist.be. Vanaf woensdag 26 november om 8.30 uur, kun je je kind telefonisch inschrijven of aan de balie in De Marge of het Cultuurcentrum.

NIEUW1. Bij online inschrijving: vanaf nu log

je niet in op naam van je kind maar op naam van het gezinshoofd. Dit om de inschrijvingsprocedure te vereenvoudigen voor gezinnen met meerdere kinderen. Het is belangrijk dat je minstens 10 dagen voor de aanvang van de inschrijvingen, je juiste gezinssamenstelling doorgeeft aan de Jeugddienst. Je doet dit telefonisch of via mail.

2. Wie online inschrijft dient onmid­dellijk te betalen. Hou bij online inschrijving je betaal- of kredietkaart bij de hand. Bij het afsluiten van de reservatie ga je rechtstreeks naar een online betaalmodule.

3. Wanneer je inschrijft aan de balie van het CC of De Marge, vragen wij je, indien mogelijk, cash, via doe-bonnen of via bancontact te betalen. Schrijf je je kind telefonisch in of aan de balie van het CC of De Marge, kan er geopteerd worden om te betalen via overschrijving. Opgelet! De stage moet betaald zijn 10 weekdagen voor aanvang van de stageweek. Wanneer er niet tijdig betaald is, vervalt de inschrijving. Je wordt hiervan niet langer telefonisch verwittigd.

4. Je kan je kind niet inschrijven wan-neer er nog openstaande facturen zijn. Bijvoorbeeld van voorbije jaren, of een niet betaalde factuur van de Speelpleinen.

5. Je kan je kind maar voor één stage inschrij ven, per week, per dagdeel.

6. Het is niet meer mogelijk om je kind op een wachtlijst te plaatsen.

7. Voor inschrijvingen, vragen of bij problemen kan je steeds contact opnemen met ons (050 630 800 of 050 630 430).

ANNULATIEOm alles praktisch goed te organiseren, is het voor ons HEEL belangrijk dat je tijdig laat weten indien je zoon of dochter een stage niet kan bijwonen. We willen immers zoveel mogelijk kinderen de kans geven een leuke vakantie te beleven. Daarom deze belangrijke richtlijnen:• Annuleren kan enkel schriftelijk

of via mail.• Wanneer je annuleert tot en met de

maandag voor de stageweek, wordt de stage volledig terugbetaald.

• Wie niet tijdig annuleert, d.w.z. vanaf dinsdag voor de aanvang van de stageweek, krijgt slechts 50% terugbetaald.

• Wie annuleert tijdens de stageweek krijgt geen geld terugbetaald.

• Dien je een doktersbriefje in voor het einde van de voorziene stageweek, dan wordt de stage wel 100% terugbetaald.

Opgelet! Vergeet naast de stage niet de voorziene opvang te annuleren!

DIT VERANDERT NIET• Na inschrijving ontvang je een

bevesti gingsmail met in bijlage een informatiefiche.

• Vanaf 2de kind geniet je van € 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL-korting = op vertoon van je BILL-kaart krijg je €3 korting (geen cumulatie mogelijk met andere kortingen).

9

opvang/vervoerMeer dan 1000 kinderen die een stage volgen, vaak in combinatie met een leuke halve dag op De Speelpleinen of met een Vakantieplus stage op een andere locatie. Qua logistiek en planning is het voor ons heel wat werk om het vervoer van en naar de stages in goede banen te leiden. Jullie kunnen ons daarbij helpen. We vragen jullie rekening te houden met onderstaande: • Aanvraag voor vervoer dient te

gebeuren door het invullen van een ‘opvangaanvraagfiche’,teverkrijgenin De Marge, het Cultuurcentrum of in bijlage bij je bevestigingsmail. Deze fichedienttenlaatsteopdonderdag,voor de aanvang van de stageweek, in ons bezit te zijn.

• Wij kunnen jammer genoeg niet garanderen dat er plaats zal zijn op de busjes wanneer de aanvraag te laat (na donderdag) in ons bezit is.

• We factureren € 2 per dag voor kinderen die niet op de lijst staan, maar toch gebruik maken van de busjes en kinderen die wel op de lijst staan, maar afwezig zijn. Regel daarom de opvang met vervoer tijdig en bel ons (050 630 800) bij eventuele wijzigingen.

10

adressen kinderopvang met extra opvang tijdens de vakanties

Kinderdagverblijf ’t BremhuisjeBremlaan 37, Knokke, 050 633 700 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

Kinderdagverblijf De DuinhummeltjesMarktstraat 61, Heist, 050 511 974 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

De Bosvlindertjes Pastoor de Neveplein 18, Westkapelle, 0494 667 [email protected]

Clara Di Luna Kastanjedreef 1, Westkapelle, 0479 374 067 opvang tot 3 jaar openingsuren: 7.45 tot 18.30 uur www.claradiluna.be [email protected]

Mijn schildpadjePiers de Raveschootlaan 54, Knokke 050 624 806 of 0475 243 080 opvang tot 7 jaar openingsuren: ma tot vrij: 8 tot 18.30 uur www.mijn-schildpadje.be [email protected]

JuttekindPannenstraat 288, Heist, 050 517 895 www.juttekind.be [email protected]

’t Sprookjeshuisje Bremlaan 11, Knokke, 0471 708 806 opvang van 0 tot 12 jaar open: 7 op 7 / 24 op 24 uur [email protected] www.sprookjeshuisje.be

Li-Lo-La Heilig Hartlaan 16, Knokke, 0468 201 390 www.li-lo-la.be [email protected]

informatiepunt ‘kinderopvang’Voor ouders met kinderen is het niet altijd eenvoudig om kinderopvang op maat te vinden. De gemeente Knokke-Heist ontwikkelde daarom i.s.m. het LOK (lokaal overleg kinderopvang) een webpagina met hierop al de informatie over de verschillende kinderopvanginitiatieven te Knokke-Heist waaronder het Kleuter-ateljee, Jeugdvakanties Knokke-Heist, babysits ...Informatie kinderopvang Knokke-Heist, op de subpagina van jeugdcultuur: http://jeugd.knokke-heist.beVoor specifieke vragen omtrent kinder­opvang of om een lijst te bekomen met beschikbare babysits kan je terecht in het Jeugd- en Kunstencentrum De Marge.

11

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

v1

speelpleinen:1 ‘t Plein (Fosgebouw)

Kinderen van 1e leerjaar tot 12 jaar Smedenstraat 125, T 050 606 735

2 De Korenbloem Kinderen van 2,5 jaar (zindelijk) tot 12 jaar Breed Veertien 25, T 050 512 775

3 De Blekker Kleuters van 2,5 jaar (zindelijk) tot laatste kleuterklas Van Steenestraat 11, T 050 630 861

4 De Speelpelle Dorpsstraat 60-62 (enkel tijdens de zomervakantie)

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

v1V+ AFSPRAAKPLAATSENv1 De Marge / De Stormmeeuw (Knokke)

v2 Stadion De Taeye (Heist)

v3 Molenhoek (Westkapelle)

v4 VVW Heist

v5 Cultuurcentrum Scharpoord (Knokke)

v6 Sportcentrum Laguna (Duinbergen)

v7 Het Anker

v8 Surfers Paradise

v9 De Raan

v10 De Vonk (= ingang Edward Verheyestraat), dit voor de kleuters die V+ volgen

v11 Lakeside Paradise / Sportoase Duinenwater

v12 De Speelman

kalender= 2 begeleiders

= eigen vervoer

= opgelet geen volledige week

ma 22 december tot en met vr 26 december 2014nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

120 VM 11-11 De Vonk Schitterende kerstboomballen 27 19

121 VM 10-09 De Vonk Sport en crea: Mickey Mouse 36 19

122 VM 10-09 Het Anker Kerstknutselkriebels 27 19

124 VM 11-09 De Vonk We maken een mooie kerstschaal 10 19

190 VM 10-09 Het Anker Taalkriebel 35 19

107 NM 10-09 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 36 20

123 NM 10-09 De Vonk Winterpuzzelen 36 20

ma 29 december tot en met vr 2 januari 2015 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

220 VM 11-11 De Vonk De mooie sneeuwman 27 20

221 VM 10-09 De Vonk Sport en crea: Cars 36 20

222 VM 10-09 Het Anker Twinkelende sterretjes 27 21

224 VM 11-08 De Vonk Circus De Sven 12 21

205 NM 10-09 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 36 21

223 NM 10-09 De Vonk Lichtje aan, lichtje uit 36 21

LET OP!

Geboortejaren zijn

van toepassing!

kleuters 1ste tot en met 3de kleuter (geboortejaren: 2011-2009) minimum leeftijd = 3 jaar!

EIGEN VERVOER

zie pagina 8

VM = voormiddag (9 tot 12 uur)NM = namiddag (13.30 tot 17 uur)VD = volledige dag (9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur)

Op Kerstdag en Nieuwjaar

zijn er geen activiteiten!

14

6-12 jaar 1ste tot en met 6de leerjaar (geboortejaren: 2008-2003)

ma 22 december tot en met vr 26 december 2014nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

100 VM 06-01 Laguna Tennis 40 23

101 VM 08-03 De Stormmeeuw Ijsschaatsen 25 23

102 VM 06-01 De Stormmeeuw Skiën (met les) (8.15-13.30u) 85 23

103 VM 06-01 De Stormmeeuw Skiën (zonder les) (8.15-13.30u) 75 23

125 VM 08-06 De Marge Kerstknutsels 27 23

127 VM 05-01 De Marge Leuke pantoffels op maat 27 23

129 VM 08-03 Het Anker Pimp your room 27 24

140 VM 08-06 Cultuurcentrum Feestelijke kerstgerechtjes 40 24

141 VM 07-03 De Marge “How do you do?” Engels voor beginners 36 24

143 VM 06-03 Cultuurcentrum A puppet show 65 24

180 VM 08-03 Cultuurcentrum Het winterbos in stripverhaal! 40 25

191 VM 08-03 Het Anker Taalbad 35 25

130 VD 08-03 De Marge Klei- en gipsatelier 18 25

148 VD 06-03 Cultuurcentrum Wintersurvival 4 kids 30 25

104 NM 08-07 Laguna Tennis & Omnisport 42 25

105 NM 08-05 De Stormmeeuw Balsporten 40 26

106 NM 08-05 De Stormmeeuw Supersportweek 40 26

126 NM 08-06 De Marge Fimo’s boetseeratelier 27 26

128 NM 05-01 De Marge Kaarsenatelier 27 26

131 NM 06-00 De Marge Glasgraveren op theelichtglaasjes 10 26

142 NM 08-05 Cultuurcentrum Let’s dance 40 27

144 NM 06-03 Cultuurcentrum Heerlijk Kerstgebak 40 27

145 NM 08-03 Stoeterij ‘t Heernishof Pony - en paardrijden (Oostkerke) 56 27

146 NM 08-03 De Marge De Chocolade academy (Loppem) (13.15-17u) 18 28

147 NM 06-00 Cultuurcentrum Kerststofjes stikken 40 28

15

ma 29 december tot en met vr 2 januari 2015nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

200 VM 06-98 Laguna Tennis 40 29

201 VM 08-05 Sportoase Duinenwater Vervolmaking schoolslag & zwemplezier 50 29

202 VM 08-03 De Stormmeeuw Ijsschaatsen 25 29

203 VM 06-01 De Stormmeeuw Snowboarden (met les) (8.15-13.30u) 85 29

204 VM 06-01 De Stormmeeuw Snowboarden (zonder les) (8.15-13.30u) 75 29

225 VM 08-06 De Marge Uiltjesatelier 27 29

227 VM 05-01 De Marge Decoratie en design 27 29

229 VM 08-03 Het Anker Oma’s lappenmand 27 30

240 VM 08-06 Cultuurcentrum Lekker van oud naar nieuw! 40 30

241 VM 08-05 De Marge “Bonjour” Frans voor beginners 36 30

243 VM 08-06 De Marge Winterpret op het internet 40 30

244 VM 08-03 Cultuurcentrum The voice 4 kids 40 30

230 VD 07-02 De Marge Winters schildersatelier 18 31

206 NM 08-07 Laguna Tennis & Omnisport 42 31

207 NM 06-01 De Stormmeeuw Supersportweek 40 31

208 NM 08-05 De Stormmeeuw Sportmix 40 32

226 NM 08-06 De Marge Glitter glansstage 27 32

228 NM 05-01 De Marge Houtatelier 27 32

242 NM 06-03 De Marge Initiatie piano 40 31

245 NM 06-03 Cultuurcentrum Smakelijke gerechtjes tegen de winterkou 40 32

246 NM 06-03 De Marge Multimania 40 32

247 NM 08-03 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 56 33

248 NM 08-03 De Marge Ice Magic “The land of Hobbits” (Brugge) (13.15-17u) 17 33

249 NM 06-03 Cultuurcentrum Dans, dans, dans! 40 33

EIGEN VERVOERzie pagina 8

Op Kerstdag en Nieuwjaar

zijn er geen activiteiten!

16

12+ Ook voor 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2002 en ouder)

ma 22 december tot en met vr 26 december 2014nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

100 VM 06-01 Laguna Tennis 40 36

102 VM 06-01 De Stormmeeuw Skiën (met les) (8.15-13.30u) 85 36

103 VM 06-01 De Stormmeeuw Skiën (zonder les) (8.15-13.30u) 75 36

127 VM 05-01 De Marge Leuke pantoffels op maat 27 36

128 NM 05-01 De Marge Kaarsenatelier 27 37

131 NM 06-00 De Marge Glasgraveren op theelichtglaasjes 10 37

147 NM 06-00 Cultuurcentrum Kerststofjes stikken 40 37

ma 29 december tot en met vr 2 januari 2015nr dag. Geboortej. afspraakplaats titel € p.

200 VM 06-98 Laguna Tennis 40 37

203 VM 06-01 De Stormmeeuw Snowboarden (met les) (8.15-13.30u) 85 37

204 VM 06-01 De Stormmeeuw Snowboarden (zonder les) (8.15-13.30u) 75 38

227 VM 05-01 De Marge Decoratie en design 27 38

207 NM 06-01 De Stormmeeuw Supersportweek 40 38

228 NM 05-01 De Marge Houtatelier 27 38

= 2 begeleiders = eigen vervoer

VM = voormiddag (9 tot 12 uur)

NM = namiddag (13.30 tot 17 uur)

VD = volledige dag (9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur)

= opgelet geen volledige week

LET OP! Geboortejaren zijn van toepassing!

17

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

voormiddag 9 tot 12 uur namiddag 13.30 tot 17 uur volledige dag 9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur

= 2 begeleiders

1ste tot en met 3de kleuter (geboortejaren: 2011-2009) minimum leeftijd = 3 jaar

kleuters

KLEUTERATELJEEElke woensdag­ en zaterdagnamiddag van 14 tot 17u

(niet tijdens schoolvakanties)Leuke, creatieve, boeiende en speelse namiddagen voor

kindjes uit de tweede en derde kleuterklas. Volgende plezierige thema’s komen aan bod: ‘Zotjes doen met Zwarte Piet’,

‘Winterpret met Samson en Gert’, ‘Een mooi kunstwerk voor Kerst’enzoveelmeer…

INFO: Kleuterateljeefolder is te bekomen bij Vrij Atelier in Jeugd- en Kunstencentrum De Marge.

= opgelet, geen volledige week!

18

VAKANTIEPLUSSTAGES

MA 22 DECEMBER TOT EN MET VR 26 DECEMBER

GEBOORTEJAAR

SCHITTERENDE KERSTBOOMBALLEN 11-11ma 22 tot en met wo 24 decemberElke kerst vraagt om een mooie kerstboom. Elke kerstboom vraagt om kerstballen. In deze kerstworkshop maken wij de meest schitterende kerstballen ooit.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 27 nr: 120

SPORT EN CREA: MICKEY MOUSE 10-09ma 22 tot en met vr 26 decemberDe vrolijke en speelse Mickey is onze superheld in deze stage waarin we afwisselend gaan sporten en knutselen.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 36 nr: 121

KERSTKNUTSELKRIEBELS 10-09ma 22 tot en met wo 24 decemberHeb je nog een kerstbol te kort? Wil je het thuis nog gezelliger maken voor kerst? Dan voel je allicht al knutselkriebels. Kom zeker naar deze stage.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 27 nr: 122

EEN MOOIE KERSTSCHAAL MAKEN 11-09vr 26 decemberMet glittertjes, sterretjes en zelfgemaakte kerstbolletjes versieren we een schaal waarin kerstkoekjes mooi presenteren.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 10 nr: 124

TAALKRIEBEL 10-09ma 22 tot en met vr 26 decemberOp een leuke manier leren we het Nederlands verder ontdekken. We doen samen spelletjes en oefenen wat we al kennen. Een leuke en leerrijke ervaring.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 35 nr: 190

19

MINITENNIS & BALVAARDIGHEID 10-09ma 22 tot en met vr 26 decemberTennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het vooral om het krijgen van balgevoel. Met je (soft)balletje op je (klein) racketje zo lang mogelijk rondlopen of tikkertje bal spelen. Hier maak je op een heel leuke manier kennis met het koninklijke tennisspel.

afspraakplaats: Laguna namiddag: prijs € 36 nr: 107

WINTERPUZZELEN 10-09ma 22 tot en met vr 26 decemberLaat het buiten maar waaien en regenen. Wij zitten gezellig binnen te puzzelen. We maken ook onze eigen puzzels door mooie tekeningen te verknippen en weer aan elkaar te plakken.

afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 36 nr: 123

MA 29 DECEMBER TOT EN MET VR 2 JANUARI

DE MOOIE SNEEUWMAN 11-11ma 29 tot en met woe 31 decemberLaat het buiten maar sneeuwen. Ook binnen laten we de sneeuwvlokjes op ons papier dwarrelen en maken een mooie sneeuwman.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 27 nr: 220

SPORT EN CREA: CARS 10-09ma 29 december tot en met vr 2 januariBen je in de ban van Cars? Ken je Bliksem Mcqueen, Doc Hudson, Sally en Takel? Hou je van auto’s? Dan is dit een stage voor jou.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 36 nr: 221

20

TWINKELENDE STERRETJES 10-09ma 29 tot en met woe 31 decemberNiet alleen de ster van de drie koningen maar ook tal van kleine sterren maken we in deze creatieve stage. We hoeven echt niet met ons hoofd tegen de muur te lopen om sterretjes te zien.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 27 nr: 222

CIRCUS DE SVEN 11-08vr 2 januariKom de sfeer van het circus opsnuiven samen met ‘Circus De Sven’. We nemen de kleuters mee naar de wonderlijke wereld van de acrobaten. Zo mogen ze eens op een reuze-grote bal staan, een bordje balanceren op hun vinger, op stelten lopen en zoveel meer.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 12 nr: 224

MINITENNIS & BALVAARDIGHEID 10-09ma 29 december tot en met vr 2 januariTennis voor de minisportfanaatjes. Vind je het leuk om samen met je leeftijdsgenootjes een (soft) balletje te slaan op het tennisveld, onder begeleiding van coole tennistrainers? Ze leren je de basis van het tennisspel op een leuke manier aan.

afspraakplaats: Laguna namiddag: prijs € 36 nr: 205

LICHTJE AAN, LICHTJE UIT 10-09ma 29 december tot en met vr 2 januariVoor elke kleuter is de lichtschakelaar een aantrekkelijk speeltje, lichtje uit, lichtje aan. In deze stage spelen we met licht en donker en maken we werkjes die zelf in het donker, licht geven.

afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 36 nr: 223

21

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

kinderen

voormiddag 9 tot 12 uur namiddag 13.30 tot 17 uur volledige dag 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

1ste tot en met 6de leerjaar (geboortejaren: 2008-2003)

= opgelet, geen volledige week!

22

VAKANTIEPLUSSTAGES

MA 22 DECEMBER TOT EN MET VR 26 DECEMBER

geboortejaar

TENNIS 06-01ma 22 tot en met vr 26 december

Ben je bezeten door het tennisballetje? Doe je niks liever dan op het tennis terrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je! Onder leiding van gediplomeerde tennis trainers ver-schil lende technieken en tactieken aan-leren en inoefenen. Aarzel niet en schrijf je snel in!

afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 40 nr: 100

IJSSCHAATSEN 08-03ma 22 tot en met vr 26 december

Kunstjes op het ijs, Kevin Van Der Perren achterna. Ijsschaatsen op de overdekte ijspiste van het A. Verweeplein.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 25 nr: 101

SKIËN (met les) (8.15-13.30u) 06-01ma 22 tot en met wo 24 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we kunnen genieten van de wintersportsfeer. Je krijgt les van gediplo-meerde lesgevers die je zowel de basis als nieuwe tricks aanleren.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 85 nr: 102

SKIËN (zonder les) (8.15-13.30u) 06-01ma 22 tot en met wo 24 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Elke dag 2 uur vrij skiën.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 75 nr: 103

KERSTKNUTSELS 08-06ma 22 tot en met wo 24 december

Deze week maken we tal van leuke kerst-knutselwerkjes. We gaan aan de slag met heel veel glitters, sterretjes en ander materiaal.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 27 nr: 125

LEUKE PANTOFFELS OP MAAT 05-01ma 22 tot en met wo 24 december

Kies je eigen pantoffellook: stoer, vintage, beestig leuk, zacht … en maak een ont-werp. Daarna gaan we aan de slag met schaar en draad en ontdek je hoe mooi en makkelijk het is om je eigen pantoffels te maken.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 27 nr: 127

23

PIMP YOUR ROOM 08-03ma 22 tot en met wo 24 december

We ontwerpen mooie spulletjes om je kamer te decoreren. Met enkele kleine aanpassingen kan je je kamer direct een andere sfeer geven. Wij geven je tips en helpen je op weg om leuke dingen te maken. Je zal versteld staan, om van je vrienden en vriendinnen nog te zwijgen, als zij jouw gepimpte kamer zullen zien!

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 27 nr: 129

FEESTELIJKE KERSTGERECHTJES 08-06ma 22 tot en met vr 26 december

Kerst is een familiefeest, dan gaan we ook samen lekker koken. De sfeer en de gezel-ligheid van de kerstdagen geeft ons inspi-ratie om eens iets speciaals te maken. Zo kan je mama of papa verrassen met jouw kerstkookkunst. Hmm verras ze maar ...

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 40 nr: 140

“HOW DO YOU DO?” ENGELS VOOR BEGINNERS 07-03ma 22 tot en met vr 26 december

Engels is een wereldtaal, wil jij de taal van de wereld leren? Op een speelse manier leren we eenvoudige zinnetjes, zodat we op het einde van de week al heel wat kun-nen zeggen en iedereen verrast zal zijn van wat jij al kan!

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 36 nr: 141

A PUPPET SHOW 06-03ma 22 tot en met di 23 december

Eerst gaan we aan de slag met mousse en lijm en maken een eigen pop! Een ervaren poppenspeler leert jou daarna de kneep-jes van het vak om ze tot leven te laten komen: hoe praten ze tegen elkaar? Hoe bewegen ze zich in jouw decor? Daarna laten we onze poppen zingen en dansen. Zo verrassen we ons publiek op het eind, met een heuse poppenmusical!

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 65 nr: 143

24

HET WINTERBOS IN STRIPVERHAAL! 08-03ma 22 tot en met vr 26 december

Deze workshop is voor iedereen die altijd al een eigen stripalbum heeft wil-len maken, maar nooit wist hoe. Samen fantaseren we erop los en gaan we aan de slag met pen en papier om een fabel-achtig stripverhaal te maken. We verzin-nen verhaaltjes om het kale en koude winterbos warm en vrolijk te maken voor de dieren van het bos. Op het einde van de week is er een toonmoment voor ouders, familie, vriendjes … met tijd voor eensigneermoment zoals een echte strip-tekenaar dat doet.

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 40 nr: 180

TAALBAD 08-03ma 22 tot en met vr 26 december

Spelenderwijs nieuwe woordjes leren; het wordt leuk om het Nederlands verder te ontdekken. Spelletjes, puzzels en liedjes helpen ons hierbij. We oefenen uiteraard wat we al kennen.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 35 nr: 19

KLEI- EN GIPSATELIER 08-03vr 26 december

Dit is een creatief atelier waarin we werken met klei en gips. Twee basis-materialen die ons leiden naar tal van mogelijkheden. De kunstenaar in ons wordt zeker wakker geschud.

afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 18 nr: 130

WINTERSURVIVAL 4 KIDS 06-03di 23 december

Survival in de winter, lijkt wat moeilijker als in de zomer, maar in deze stage leer je ontdekken dat het ook kan! Leuke skills voor coole boys en girls. Fun! Van codesig-nalen tot vuur maken zonder lucifers, een kompas maken, kaartlezen, water zuive-ren, een zonne-uurwerk maken, zonne-energie gebruiken en zoveel meer!

afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nr: 148

TENNIS & OMNISPORT 08-07ma 22 tot en met vr 26 december

Droom je ervan om ooit op center court te staan van Wimbledon of de US Open? Ben je bezeten door het tennisballetje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan in voor de tennisstage. Ge-diplomeerde tennistrainers leren je de beste tennistechnieken en -tactieken aan. Als afwisseling en tevens om de algemene motoriek verder te ontwikkelen doen we tussendoor ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna namiddag: prijs € 42 nr: 104

25

BALSPORTEN 08-05ma 22 tot en met vr 26 december

Tijdens deze week komen alle balspor-ten aan bod. Vele bekende sporten zoals basketbal, volleybal, indoor soccer, indoor baseball ... Dus sla je slag en schrijf je in!

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 40 nr: 105

SUPERSPORTWEEK 08-05ma 22 tot en met vr 26 december

We maken er een supersportieve week van met op maandag en vrijdag ijs-schaatsen op de ijspiste. Dinsdag nemen we een duik in het zwembad Sportoase Duinenwater met oa. waterversnellingen, fonteinen, een golfslagbad en voor de echte waaghalzen een uniek glijbanen-complex. Woensdag gaan we naar Bowl Inn te Blankenberge.

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 40 nr: 106

FIMO’S BOETSEERATELIER 08-06ma 22 tot en met wo 24 december

Fimo is een zachte kleurrijke klei verpakt in kleine vierkante blokjes. Met fimomaak je prachtige kralen, kleine dieren en mooie kunstwerkjes. Je zult verrast zijnvandemogelijkhedendiefimoheeft.Eenmaal gebeten door de fimo­microbelaat je dit nooit meer los.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 27 nr: 126

KAARSENATELIER 05-01ma 22 tot en met wo 24 december

Niets is gezelliger in de wintermaan-den dan kaarsen branden. Ook je eigen kaarsen maken en versieren is een leuke bezigheid. Je kunt bolle kaarsen, langwer-pige kaarsen, kaarsen in de vorm van een kerstboom of kaarsen waarvan je zelf de vorm ontwerpt maken. Welkom in ons kaarsenatelier!

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 27 nr: 128

GLASGRAVEREN OP THEELICHTGLAASJES 06-00di 23 december

Glasgraveren is een ambacht die gemak-kelijk aan te leren is. Het vraagt wel enige handigheid en geduld. We graveren kerst-figurenopkleineglaasjeswaart­lichtjesnet in passen. Het resultaat mag gezien worden!

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 10 nr: 131

26

LET’S DANCE 08-05ma 22 tot en met vr 26 december

Muziek! Je voeten willen stapjes maken, je armen willen ritme volgen, je buik krie-belt, je wilt dansen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes zoek je ritme, expressie en fun! Laat je helemaal gaan! We gaan ons samen amuseren!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr: 142

HEERLIJK KERSTGEBAK 06-03ma 22 tot en met vr 26 december

Kerstboom, kerstversiering, kerstmuziek, en wat mag er nog niet ontbreken? Lek-kere kerstkoekjes, of kerstgebak natuur-lijk! Duik jij mee de keuken in om ze te bakken? Samen deeg maken, vormpjes vullen, alles mag de oven in en dan smul-len maar!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr: 144

PONY - EN PAARDRIJDEN 08-03ma 22 tot en met vr 26 december

We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken ...) Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen, gaan we op- en afstijgen. Maar het leukste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop ...

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 56 nr: 145

27

DE CHOCOLADE ACADEMY (13.15-17u) 08-03ma 22 december

Maak op een speelse manier kennis met chocolade! Wij verkleden ons als echte chocolatiers en krijgen de gelegenheid de geschiedenis en afkomst van chocolade te ontdekken. We creëren zelf heerlijke pralines en chocoladestukken, leren ze te versieren en mooi te verpakken. Ten-slotte vieren wij de diploma-uitreiking en natuurlijk kan iedereen zijn eigen chocolade creaties mee naar huis nemen om familie en vrienden te verrassen.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 18 nr: 146

KERSTSTOFJES STIKKEN 06-00ma 22 tot en met vr 26 december

Met naald en draad en de naaimachine toveren we met kerststoflapjes. Welaten ons inspireren door de kerstsfeer en maken er iets moois van. Stikke stikke stikke laat de naaimachine maar stikken! Jezalfierzijnopjeresultaat!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr: 147

28

MA 29 DECEMBER TOT EN MET VR 2 JANUARI 2015TENNIS 06-98ma 29 december tot en met vr 2 januari

Ben je bezeten door het tennisballetje? Doe je niks liever dan op het tennis terrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing! Onder leiding van gedi-plomeerde tennistrainers verschillende technieken en tactieken aanleren en inoefenen. Aarzel niet en schrijf je snel in!

afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 40 nr: 200

VERVOLMAKING SCHOOLSLAG & ZWEMPLEZIER 08-05ma 29 december tot en met vr 2 januari

Kan je al 25 m schoolslag en wil je je favoriete zwemmer achterna? Dan wordt de vervolmakingsles schoolslag aange-boden. Nadien beleef je dolle pret met waterversnellingen, fonteinen, een golf-slagbad en voor de echte waaghalzen een uniek glijbanencomplex met 5 exclusieve glijbanen ... en dit allemaal in een tropi-sche sfeer.

afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 50 nr: 201

IJSSCHAATSEN 08-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

Ijsschaatsen op de overdekte ijspiste van het A. Verweeplein.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 25 nr: 202

SNOWBOARDEN (met les) (8.15-13.30u) 06-01ma 29 tot en met wo 31 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Heb je het nog niet helemaal onder de knie? Geen paniek ... je techniek wordt er bijgeschaafd!

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 85 nr: 203

SNOWBOARDEN (zonder les) (8.15-13.30u) 06-01ma 29 tot en met wo 31 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Elke dag 2 uur vrij snowboar-den.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 75 nr: 204

UILTJESATELIER 08-06ma 29 tot en met wo 31 december

Een uil uit steen, een uil in hout, een uil uit stof…Develematerialennodigenuitommooie decoratieve uilen te maken.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 27 nr: 225

DECORATIE EN DESIGN 05-01ma 29 tot en met wo 31 december

In deze stage ontwerpen en creëren we eigentijdse, hippe en coole woon-accessoires. Interieurarchitecten in spe zijn van harte welkom!

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 27 nr: 227

29

OMA’S LAPPENMAND 08-03ma 29 tot en met wo 31 december

Met restjes wol en stof maken we een schilderijtje, een pop, een handtas, een schatkistofeen…Komdatindezestagemaar ontdekken.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 27 nr: 229

LEKKER VAN OUD NAAR NIEUW! 08-06ma 29 december tot en met vr 2 januari

We duiken de keuken in en gaan tekeer met potjes en pannetjes. Straks is het feest. Een oud jaar is er geweest en voor het nieuwe jaar zetten we ons beste beentje voor. Aroma’s van kruiden, een soepje, een hapje, het wordt beslist een groot nieuwjaarsfeest!

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 40 nr: 240

“BONJOUR” FRANS VOOR BEGINNERS 08-05ma 29 december tot en met vr 2 januari

‘Bonjour, comment ça va?’ Zin om enkele basiswoorden te leren in het Frans? Tijdens de Franse stage voor beginners leren wij deze leuke taal op een speelse manier. Dit doen we via spelletjes zoals ‘Wie is het?’, ‘Uno’, ‘Mastermind’, ‘Twister’ en nog zoveel meer. Misschien ken jij al wat Frans van op school? Schrijf je dan zeker in voor deze leerrijke stage en wie weet word jij een echte krak in het spre-ken van Frans!

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 36 nr: 241

THE VOICE 4 KIDS 08-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

Kan jij goed zingen? Ga dan zeker deze battle aan! Oefen alvast maar goed je lievelingslied in. Je kan er een heuse show van maken! Laat je Voice maar klinken en ontvang het applaus.

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 40 nr: 244

30

WINTERPRET OP HET INTERNET 08-06ma 29 december tot en met vr 2 januari

Ook op het internet kun je sneeuwballen maken! Op een veilige manier surfen we op het internet, maken we winterkiekjes, kleuren digitale prenten en spelen we online olympische winterspelen. Deze winter kan niet meer stuk.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 40 nr: 243

WINTERS SCHILDERSATELIER 07-02vr 2 januari

In deze winterse schilderstage brengen we warme kleuren aan op ons palet en maken we een mooi meesterwerk.

afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 18 nr: 230

INITIATIE PIANO 06-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

Hou je van muziek? Iedere keer je een piano ziet, zou je het wel eens willen proberen! Wel, wij hebben de piano’s klaargezet. In deze stage mag je het pro-beren ... ontdek je talent!

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 40 nr: 242

TENNIS & OMNISPORT 08-07ma 29 december tot en met vr 2 januari

Droom je ervan om ooit op center court te staan van Wimbledon of de US Open? Ben je bezeten door het tennisballetje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan in voor de tennisstage. Ge-diplomeerde tennistrainers leren je de beste tennistechnieken en -tactieken aan. Als afwisseling en tevens om de algemene motoriek verder te ontwikkelen doen we tussendoor ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna namiddag: prijs € 42 nr: 206

SUPERSPORTWEEK 06-01ma 29 december tot en met vr 2 januari

We maken er een supersportieve week van waarbij we op maandag en woensdag de schaatsen aanbinden op de ijspiste. Dinsdag gaan we naar het zwembad Sportoase Duinenwater met oa. waterversnellingen, fonteinen, een golfslagbad en voor de echte waaghalzen een uniek glijbanencomplex met 5 glijba-nen. Vrijdag zorgen we voor een bowling-kampioen in de Bowl Inn te Blankenberge.

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 40 nr: 207

31

SPORTMIX 08-05ma 29 december tot en met vr 2 januari

Ben je sportief aangelegd? Maar welke sport doe je nu het liefste? In deze stage maak je kennis met een resem verschil-lende sporten met oa. hockey, badminton, voetbal ...

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 40 nr: 208

GLITTER GLANSSTAGE 08-06ma 29 tot en met wo 31 december

Een creatieve uitdaging waarin we vooral werken met glittertjes, blinkertjes en glanzende steentjes.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 27 nr: 226

HOUTATELIER 05-01ma 29 tot en met wo 31 december

Niemand heeft twee linkerhanden! Help mee timmeren aan verbluffende bouw-werkjes. We leren veilig om te gaan met verschillende gereedschappen en hebben plezier in het creatief bezig zijn met hout.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 27 nr: 228

SMAKELIJKE GERECHTJES TEGEN DE WINTERKOU 06-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

Kou kou kou, het is weer winter! In de keuken maken we warme hartige ge-rechtjes, die ons de winterse koude doen vergeten dan kunnen we mama helpen in de keuken. De receptjes bundelen we in een zelfgemaakt boekje, zodat mama trots is op haar nieuwe hulpkok!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr: 245

MULTIMANIA 06-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

Hier word je multimediaspecialist in vier dagen! We mixen onze eigen deuntjes als echte virtuele DJ’s, maken onze eigen game, nemen foto’s en bewerken ze. Daarna spelen we ook heel wat games! Na deze vier dagen heeft de digitale we-reld geen geheimen meer voor jou!

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 40 nr: 246

32

PONY - EN PAARDRIJDEN 08-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken ...) Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen, gaan we op- en afstijgen. Maar het leukste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop ...

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 56 nr: 247

ICE MAGIC “THE LAND OF HOBBITS” 08-03di 30 december (13.15-17u)

Er was eens ... Ice Magic! Met het thema “The land of Hobbits” (“Het land van de Hobbits”) neemt Ice Magic de bezoeker mee naar de mythologie van dwergen, elfen, feeën, jagers, magiërs en duivelse figuren in een even wonderbare alsgeheimzinnige wereld. Verrassende per-sonages en dieren, die teruggetrokken leven in hun eigen verborgen wereld, omgeven door een onherbergzame natuur, geheimzinnige wouden … maarooksympathiekeenlevenslustigefigurendie als het ware uit hun sprookjeswereld stappen…

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 17

nr: 248

DANS, DANS, DANS! 06-03ma 29 december tot en met vr 2 januari

Dansen, springen, ritme, beweging en ex-pressie! We leren alle bewegingen te co-ordineren, zodat we samen groeien naar een showmoment op het einde! Dansen, dansen, dansen, daar word je vrolijk van!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr: 249

33

34

12+LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

voormiddag 9 tot 12 uur namiddag 13.30 tot 17 uur volledige dag 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

Voor het 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2002 en ouder)

= opgelet, geen volledige week!

35

Vakantieplusstages

MA 22 DECEMBER TOT EN MET VR 26 DECEMBER

geboortejaar

TENNIS 06-01ma 22 tot en met vr 26 december

Ben je bezeten door het tennisballetje? Doe je niks liever dan op het tennis-terrein vertoeven? Dan is een tennis-kamp de ideale oplossing voor je! Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers verschil lende technieken en tactieken aan leren en inoefenen. Aarzel niet en schrijf je snel in!

afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 40 nr: 100

SKIËN (met les) (8.15-13.30u) 06-01ma 22 tot en met wo 24 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Je krijgt les van gediplomeerde lesgevers die je zowel de basis als nieuwe tricks aanleren.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 85 nr: 102

SKIËN (zonder les) (8.15-13.30u) 06-01ma 22 tot en met wo 24 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Elke dag 2 uur vrij skiën.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 75 nr: 103

LEUKE PANTOFFELS OP MAAT 05-01ma 22 tot en met wo 24 december

Kies je eigen pantoffellook: stoer, vintage, beestig leuk, zacht … en maak een ont-werp. Daarna gaan we aan de slag met schaar en draad en ontdek je hoe mooi en makkelijk het is om je eigen pantoffels te maken.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 27 nr: 127

36

KAARSENATELIER 05-01ma 22 tot en met wo 24 december

Niets is gezelliger in de wintermaan-den dan kaarsen branden. Ook je eigen kaarsen maken en versieren is een leuke bezigheid. Je kunt bolle kaarsen, langwer-pige kaarsen, kaarsen in de vorm van een kerstboom of kaarsen waarvan je zelf de vorm ontwerpt maken. Welkom in ons kaarsenatelier!

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 27 nr: 128

GLASGRAVEREN OP THEELICHTGLAASJES 06-00di 23 december

Glasgraveren is een ambacht die gemak-kelijk aan te leren is. Het vraagt wel enige handigheid en geduld. We graveren kerst-figurenopkleineglaasjeswaart­lichtjesnet in passen. Het resultaat mag gezien worden!

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 10 nr: 131

KERSTSTOFJES STIKKEN 06-00ma 22 tot en met vr 26 december

Met naald en draad en de naaimachine toveren we met kerststoflapjes. Welaten ons inspireren door de kerstsfeer en maken er iets moois van. Stikke stikke stikke laat de naaimachine maar stikken! Jezalfierzijnopjeresultaat!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr: 147

MA 29 DECEMBER TOT EN MET VR 2 JANUARI 2015TENNIS 06-98ma 29 december tot en met vr 2 januari

Ben je bezeten door het tennisballetje? Doe je niks liever dan op het tennis-terrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing! Onder leiding van ge diplomeerde tennistrainers verschil-lende technieken en tactieken aanleren en inoefenen. Aarzel niet en schrijf je snel in!

afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 40 nr: 200

SNOWBOARDEN (met les) (8.15-13.30u) 06-01ma 29 tot en met woe 31 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Heb je het nog niet helemaal onder de knie? Geen paniek ... je techniek wordt bijgeschaafd!

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 85 nr: 203

37

SNOWBOARDEN (zonder les) (8.15-13.30u) 06-01ma 29 tot en met wo 31 december

Met de bus gaan we naar Ice Mountain in Komen waar we genieten van de winter-sportsfeer. Elke dag 2 uur vrij snowboar-den.

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 75 nr: 204

DECORATIE EN DESIGN 05-01ma 29 tot en met wo 31 december

In deze stage ontwerpen en creëren we eigentijdse, hippe en coole woon-accessoires. Interieurarchitecten in spe zijn van harte welkom!

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 27

nr: 227

SUPERSPORTWEEK 06-01ma 29 december tot en met vr 2 januari

We maken er een supersportieve week van waarbij we op maandag en woensdag de schaatsen aanbinden op de ijspiste. Dinsdag gaan we naar het zwembad Sportoase Duinenwater met oa. water-versnellingen, fonteinen, een golfslagbad en voor de echte waaghalzen een uniek glijbanencomplex met 5 glijbanen. Op vrijdag zorgen we voor een bowlingkam-pioen in de Bowl Inn te Blankenberge.

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 40 nr: 207

HOUTATELIER 05-01ma 29 tot en met wo 31 december

Niemand heeft twee linkerhanden! Help mee timmeren aan verbluffende bouw-werkjes. We leren veilig om te gaan met verschillende gereedschappen en hebben plezier in creatief bezig zijn met hout.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 27 nr: 228

38

39

nieuws / niet te missenkleuterateljeeElke woensdag- en zaterdagnamiddag van 14 tot 17u (niet tijdens schoolvakanties)

Leuke, creatieve, boeiende en speelse namiddagen voor kindjes uit de tweede en derde kleuterklas. Volgende plezie-rige thema’s komen aan bod: ‘Zotjes doen met Zwarte Piet’, ‘Winterpret met Samson en Gert’, ‘Een mooi kunstwerk voorKerst’enzoveelmeer…

INFO: Kleuterateljeefolder is te bekomen bij Vrij Atelier in Jeugd- en Kunstencentrum De Marge.

sinterklaaszoetigheidjes zelf maken (gezinsbond afdeling knokke)

Woensdag 26 november / 14 - 17 uur in Cultuurcentrum Scharpoord

De Sint is stilaan in aantocht. Tijd dus om de gebruikelijke zoetig-heidjes te maken: versieren van marsepein, speculaas en peper-nootjes maken .... We gaan zelf aan de slag en maken als de beste bakkers sintzoetigheidjes klaar.

Vooraf inschrijven noodzakelijk bij Fabienne Maes 050 62 30 44 of [email protected]

40

sintintrede op de schaatspiste vrijdag 28 november

Op vrijdagmiddag 28 november komt de sint samen met zijn pieten terug op bezoek naar Knokke-Heist. De Jeugdraad van Knokke-Heist heeft de sint uitgenodigd op de opening van de schaatspiste aan het Alfred Verweeplein. Daar zal hij alle kindjes ontvangen en natuurlijk iets lekkers voor hen mee-brengen. Vanaf 16u30 trekt de sint met zijn pieten door de Lippenslaan om daarna plaats te nemen op het podium op de schaats-piste. Daar zal hij alle tekeningen die de kinderen thuis of op school ingekleurd hebben in ontvangst nemen. De mooist ingekleurde tekening krijgt achteraf ook nog een leuke prijs. Op de schaatspiste zorgen de pieten ondertussen voor de nodige animatie met heel wat kunstjes!De Sint en zijn pieten hopen heel wat kindjes te mogen ontvangen!

41

JIMvrijdag 19 december

Op vrijdag 19 december verandert feestzaal ’t Verzet opnieuw in een drum & bass Jungle. Jeugdraad Knokke-Heist organiseert er terug ‘Jungle is Massive’. Sub Salute wordt uitgenodigd waar-door heel wat top dj’s op de affichestaan uit binnen- en buitenland. Zo zullen onder meer Levela, Jayline en Upgrade uit de UK te zien zijn. Daarnaast krijgen ook lokale talenten als Snap-Ah de kans om op het podium te staan.

Tickets: VVK – € 8 (Jann Ric, ’t Verzet, Jeugddienst, Nightshop Sam) – ADD – € 12

kerstboomverbrandingzondag 11 januari

Zondag 11 januari 2015 organiseert de Jeugdraad van Knokke-Heist in samenwerking met het gemeentebestuur en de brandweer opnieuw hun jaarlijkse kerstboom verbranding ter afsluiting van de eindejaarsfeesten. Wie na de feestdagen uitgekeken is op zijn kerst-boom kan op zondag 11 januari vanaf 14 uur terecht op het strand ter hoogte van het Rubensplein. Breng uw boom mee en onder het genot van een winters hartverwarmend drankje kunt U in de sfeervolle tent genieten van het vuurfestijn.

Wie een boom meebrengt krijgt bovendien een gratis consumptie. Let wel: de boom mag geen voet of wortel meer hebben.

42

concert & festivalbus Gratis busvervoer naar een concert/festival of bal van je dromen!

Hou ons op de hoogte van de hipste concerten, de tofste festivals en de niet te missen ‘bals’. Misschien kijken wij wel voor gratis vervoer! Voor ons is het vooral belangrijk dat we vooraf over tickets be-schikken en dat er voldoende interesse (minimum 30) is om onze bus te vullen. Dus laat het ons weten via alle mogelijke kanalen: facebook, e-mail, telefoon of kom het ons gewoon vertellen in De Marge. Wij doen alvast ons best om jullie wensen in te vullen.Schrijf alvast woensdag 3 maart in je agenda want dan gaan we Katy Perry bewonderen in het sportpaleis.

zie www.facebook.com/jeugdcultuur.knokkeheist voor meer info.

43

familievoorstellingenPETER PAN 8+DE MAAN (figurentheater)zo 28 december / 15 uur

Alle kinderen worden groot. Op één na. Op een avond was juffrouw Wendy de op de grond achtergelaten gedachten van haar kinderen aan het opplooien, om die terug in hun hoofdjes te stoppen: de akeligevanonderendefijnevanboven.Zovond ze een gedachte die ze zelf ook ooit gedacht had maar al lang vergeten was. Die gedachte had een naam: Peter Pan.Kom je als Peter Pan of Tinkerbell naar de voorstelling dan win jij misschien wel een mooie prijs! Na de voorstelling krijg je ook nog de kans om met je ouders een kijkje achter de schermen te nemen.

Prijs: € 8 / € 7 leraren- & studentenkaart, 55+ / € 5 Uitpas, BILL, -12 jaar, groepen + 10 pers., leden van de Gezinsbond (gratis vanaf 5de lid)

MIDDEN IN DE WINTERNACHT 6+FILMdi 23 december / 14.30 uur

Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, werkt voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman, voordat de rendieren het echte werk doen met kerst. Helaas is hij de controle over de slee verloren en is de Kerstman ver weg neergestort. Nu moet hij vliegensvlug de Kerstman vinden, anders krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar. Zal het hen lukken de Kerstman te vinden?

Prijs: € 5 (tickets te verkrijgen vanaf 1 uur op voorhand)

44

PIM EN POM 3+FILMvr 26 december / 14.30 uur

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de katten mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straat-kattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Prijs: € 5 (tickets te verkrijgen vanaf 1 uur op voorhand)

DE SUPERHELD 7+FILMdi 30 december / 14.30 uur

Modulf is 11 jaar oud en vindt zichzelf een held, een superheld zelfs. Want doordat hij met z’n hoofd in de schooltoiletten wordt geduwd, zorgt hij er tenminste voor dat de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt; ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek. Kortom, een gedroomd pestslachtoffer. Maar Lise zegt precies wat niemand anders hardop durft uitspreken. Zij neemt Modulf onder handen en leert hem dat het niet oké is om zich zomaar te laten pesten. Eenhilarische anti­pestfilmmetheel originele hoofdpersonages en een superheld zoals je er nog nooit één zag.

Prijs: € 5 (tickets te verkrijgen vanaf 1 uur op voorhand)

45

De “Doe-bon” ken je toch wel?“Doe-bonnen”: dé originele belevenis-bonnen van de gemeente Knokke-Heist. Hét ideale cadeau! Weet je niet wat gekocht voor je lief, je actieve suikertante of je lievelingsbroer? Dit is het perfecte geschenk. Met de bon schenk je iemand een belevenis. Hoe die er uit ziet, bepaalt de gelukkige zelf.

De “Doe-bonnen” kun je als betaal-middel gebruiken voor podium­ of film­voorstellingen, inschrijvingsgeld van de leuke vakantiestages, lidgeld, kampgeld, eenzwembeurtbijSportOase,eenfilmbijBeverly Screens en nog veel meer.

De “Doe-bon” is een soort cheque die gebundeld is met een “Doe-bonnen boekje”. Jij bepaalt de waarde. In dit boekje vind je naast de cheques ook alle informatie over hoe, waar en waarvoor men de bonnen mag gebruiken.

Het doe-bonnenboekje kan aange-kocht worden aan het loket van het Cultuurcentrum Scharpoord, deKunst-Academie, Museum Sincfala, De Marge, Sporthal De Stormmeeuw en Dienst Toerisme.

Meer Info:Cultuurcentrum Scharpoord T. 050 630 430 of de Jeugddienst T. 050 630 800Online: http://inwoners.knokke-heist.be/DOE-bonnen.

“DOE DOE DOE!”

het ideale geschenk

46

Conform de wet op de privacy van 8-12-1992 zal de jeugddienst je gegevens enkel gebruiken om je te informeren. Je kan te allen tijde deze gegevens controleren en verbeteren.

“De speelpleinwerking en Vakantieplus gebruiken foto’s en bewegende beelden van de kinderen enkel voor eigen publicaties. Wil je niet dat de afbeeldingen van je kind hiervoor worden gebruikt, laat dit dan uitdrukkelijk weten op het secretariaat van De Marge”.

Alle aanbiedingen/activiteiten zijn onder voor behoud van wijzigingen en drukfouten.

in samenwerking met:

grafisch ontwerp & concept: zap all people (zap.be)

47

[email protected].: Jan Morbee, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-HeistJeugddienst Knokke-Heist, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist, T: 050 630 800, E: [email protected], W: www.knokke-heist.be

opgelet!

nieuwe inschrijvingsprocedure!