Kleuren en structuren schakeringen - Laat u inspireren!

download Kleuren en structuren schakeringen - Laat u inspireren!

of 28

 • date post

  01-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Een inspiratie brochure met alle standaard kleuren en oppervlakte-mogelijkheden voor Steni gevelpanelen

Transcript of Kleuren en structuren schakeringen - Laat u inspireren!

 • KLEURENKAART

  Kleuren en oppervlakken

  Laat u inspireren!

  steni collection

 • 2Steni produceert elk jaar vele honderden speciale kleuren. We kunnen een vrijwel onbeperkt aantal speciale kleuren leveren, in overeenstemming met de kleurensystemen NCS, RAL en BS. Uw verbeelding is de enige beperking. Alle gevel-, interieur- en dakplaten van Steni hebben een unieke kern van glasvezel en steen. Dit zorgt voor de alom beken-de Steni-kwaliteit, welk oppervlak u ook kiest.

  Polymeercomposiet is een hightechmateriaal dat steeds meer gebruikt wordt in de auto-, scheepvaart- en luchtvaartindustrie vanwege de unieke materiaaltechnische eigenschappen die ermee bereikt worden.

  De eerste producten die we ontwikkelden hadden een oppervlak van natuursteen. Deze platen zijn nog steeds even actueel en op dit moment hebben we zelfs tal van oppervlakken in ons

  aanbod met zowel natuursteen als keramische gekleurde steen. De gevelplaat Steni Colour, de interieurplaat Steni Effect, de dakplaat Steni Protego en de nieuwe plaat Steni Vision worden geproduceerd met een glad oppervlak van 100 % zuiver acryl. Het oppervlak wordt verhard met elektronen, zonder toepassing van oplosmiddelen of andere verhardingsmiddelen.

  Kwaliteit is altijd ons handelsmerk geweest. En als u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwali-teit, kunt u misschien wat meer aandacht beste-den aan uitstraling en design? Of u nu kiest voor een kleurenexplosie of een neutraal, rustig palet - de keuze is geheel aan u, en het gebouw.

  Op de volgende bladzijden ziet u voorbeelden van hoe anderen zich hebben laten inspireren door en met Steni.

  Bij Steni laten we ons inspireren door de wereld waarin we leven. Mensen, technologie, mode en design inspireren ons evenveel als de natuur en de plantenwereld om ons heen. In deze gids hebben we ons vooral laten inspireren door licht, reflecties en textuur. Laat u inspireren!

  Waardoor wordt u genspireerd?

 • 3

 • 4Zon en regen, warmte en kou. Een gevelplaat moet heel wat kunnen verduren. Hij moet gedurende tientallen jaren sterk, stabiel en mooi blijven. En dat is precies waar Steni-gevelplaten voor zijn gemaakt. Daarom geven wij een garantie van 40 jaar op onze gevelplaten.

  De gevel van de toekomst

 • 5Kleuren met energie en betekenis

  RAL 4003

  RAL 1023

  RAL 2008RAL 3020

  RAL 1027

  RAL 3011

  RAL 1016

  STENI COLOUR Tuomarilan pivkoti, Espoo, Finland. Architect: Claudia Auer & Niklas Sands

  RAL 6004

  RAL 5014

  RAL 5013RAL 5017RAL 6027

  SN 8010 S 0502-Y

  RAL 6018

  De kleurrijke en karakteristieke gevel van deze crche bestaat uit Steni Colour platen met wel twaalf verschillende RAL-schakeringen. De vorm van de gevel verdeelt het gebouw in drie verschillend gekleurde delen, elk met een ingang en hal in dezelfde kleur.

  De kleuren in het mozaek hebben ook een educatief aspect. De kinderen kunnen zien en leren dat kleuren kunnen vari-ren en in vele verschillende nuances kunnen voorkomen.

  Het spel van de kleuroppervlakken op de gevel doorbreekt de scheiding tussen de beide etages van het gebouw. Een kleurenelement is even hoog als een kind (1200 bij 600 mm), en in de loop van de tijd die de kinderen in de crche door-brengen, groeien ze van de bovenkant van de onderste rij platen tot de bovenkant van de tweede rij.

 • 6Dankzij zijn met steen bedekte oppervlak heeft Steni Nature het vermogen om zelfs strakke lijnen een levendiger en natuurlijker uitstraling te geven. Tegelijkertijd geeft het oppervlak van natuursteen een gebouw een stevig en solide karakter. Bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van ERA Contour streefde men naar een duurzaam en dynamisch gebouw, omgeven door een open landschap en vrije zichtlijnen. De verticale lijnen geven het gebouw een hoger en slanker

  silhouet dan het in werkelijkheid heeft. Als je langs de gevel van het gebouw loopt, ontdek je dat de gevel zich opent en sluit al naar gelang je langs een raam of langs de solide Steni Nature gevelplaten loopt.

  De gladde Steni Colour platen creren een eenheid waarbij de kleuren samenvloeien in de grote glasoppervlakken. Het geheel heeft een moderne maar ook majestueuze uitstraling.

  Strakke lijnen met natuursteen

  SN 305

  STENI NATURE Era Contour, Zoetermeer. Architect: Conix architects

 • 7Puur, smaakvol en tijdloos

  STENI EFFECT Bellahj zwemstadion, serviceruimte, Brnshj, Denemarken. Architect: Arkitema, Denemarken

  De kleur wit kan een steriele en saaie uitstraling hebben, maar in een gebouw dat dagelijks gebruikt wordt door honderden kinderen en volwassenen die van zwemmen houden, is een neutraal, wit palet een goede keuze. Met spannende details en een consistente architectuur maken de helderwitte Steni Effect platen bepaald geen saaie indruk.

  Het materiaal in een zwemhal krijgt extreem veel te verduren. Toen besloten werd om de zwemhal van Bellahj in Denemarken te renoveren, kreeg de materiaalkeuze daarom hoge prioriteit. Het gebouw bestaat grotendeels uit glas en beton. De helderwitte Steni Effect platen verbinden de verschillende delen van het gebouw en laten de functies daarvan goed uitkomen.

  SN 8010 S 0502-Y

 • 8STENI COLOUR Assendelft. Architect: Hurenkamp

  Groene mamba

  RAL 6001 RAL 6005 RAL 6017RAL 6002

  De naastgelegen kleuren van de vierkante Steni Colour platen op dit gebouw in Assendelft leveren een fraai en harmonieus effect op. De sterke groene kleuren zijn in een zgn. "snakeskin-patroon gerangschikt, in kleuren die aan elkaar grenzen op de kleurencirkel. Deze naastgelegen kleuren passen op harmonieuze wijze bij elkaar en hun overeenkomsten laten de kleuren communiceren. In de natuur vinden we tal van voorbeelden van naastgelegen kleuren die vloeiend in elkaar overgaan. De spannende montage, die doet denken aan de huid van een slang, met schubben die elkaar overlappen als dakpannen, geeft dit krachtige palet een boeiende en moderne uitstraling.

 • 9STENI COLOUR Assendelft. Architect: Hurenkamp

  STENI COLOUR Falkland House, Liverpool, Engeland. Architect: CTA Architects

  Levendig en toekomstgericht

  Deze studentenflats in Liverpool in Engeland laten zien hoe je met kleuren van iets gewoons iets buitengewoons kunt maken. Er worden drie kleuren groen gebruikt. Onderaan begint het rustig, om vervolgens te exploderen in een zurig limoengroen en bovenaan bijna over te gaan in geel, als een oude boom die nieuwe spruiten schiet en zich uitstrekt naar de zon.

  De gevel van dit gebouw heeft een spannende dynamiek die leven en groei uitstraalt, en die duidelijk maakt dat de studenten trots kunnen zijn op hun nieuwe woonruimte.

  RAL 6018 SN 8014 S 4000-N

  0473-G59YSN 9201S 0560-G80Y

  RAL 6024

 • 10

  De creatieve eigenaar van dit tweede huis haalde zijn inspiratie voor de fraaie kleuren op het dak (Steni Protego dakplaten) uit plaatselijke leisteenkleuren in Valdres in Noorwegen. De donker-ste kleur vond hij op de leistenen dakbedekking van een 250 jaar oude zomerboerderij. De grijsgroene kleur is afkomstig van een leistenen dak van een zomerhuisje uit 1950. Om de kleuren op het dak te completeren bezocht hij Maihaugen, Noorwegens grootste openluchtmuseum, in Lillehammer. Hier vond hij niet alleen een leisteen met een lichtere grijstint, maar ook een oude leisteen met een roodroze terracottaglans. Deze vier kleuren samen zorgen voor een harmonisch en authentiek palet, waarbij het moderne dak het traditionele vakantiehuisje een verrassende uitstraling verleent.

  De geschiedenis ontmoet de moderne tijd

  STENI PROTEGO, Valdres, Noorwegen. Opdrachtgever: Anders Andreassen

  S 6502-Y S 6010-Y30RS 6005-G20YS 7502-Y

 • 11

  Modern en elegantHad u gedacht dat dit een prefab woning uit een catalogus was? Deze moderne woning ligt in Vestfold, helemaal in het zuiden van Noorwegen. In het hele huis is materiaal van hoge kwaliteit gebruikt. De combinatie van een witte gevel met hout geeft het huis een exclusief en elegant uiterlijk. Het gezin dat er nu woont is buitengewoon tevreden over de nieuwe Steni Colour gevel. Ze hebben de woning die ze graag willen, maar hoeven zich niet meer druk te maken over onderhoud van de grote geveloppervlakken.

  STENI COLOUR Eventyrhus, Tnsberg, Noorwegen. Architect: Eventyrhus/Dag Tenhold

  SN 8008 S 8000-N

  SN 8001 S 0500-N

 • 12

  STENI COLOUR Fyrishov, Uppsala, Zweden. Architect: Tengbombgruppen

  Als het zonlicht onder een bepaalde hoek binnenvalt, roept de gevel van de nieuwe sporthal in Fyrishov associaties op met paarlemoer. Fyrishov in Uppsala in Zweden staat al geruime tijd bekend vanwege het feit dat sport er hoog in het vaandel staat. De sporthal trekt zowel toeristen als sportliefhebbers, omdat de faciliteiten waarin wordt genvesteerd over de hele linie van hoge kwaliteit zijn. Steni Colour in n kleur en drie glansvarianten geeft hun nieuwe hal een gevel die met licht speelt en tegelijkertijd in al zijn eenvoud in harmonie is met zijn omgeving en de omringende gebouwen.

  Lichtspel in 3 glansvarianten

  SN 8001 S 0500-NHalfmat

  SN 8001 S 0500-NMat

  SN 8001 S 0500-NHoogglans

 • 13

  STENI COLOUR Sirkus Shopping, Trondheim, Noorwegen. Architect: Narud Stokke Wiig

  En kleur in twee glansvarianten is alles wat nodig is om deze gevel een levendige uitdrukking te geven. De zwarte gevel heeft een elegante uitstraling, terwijl de verschillende hoeken een spannende dynamiek opleveren. Sirkus Shopping is een winkelcentrum in Trondheim in Noorwegen. Het centrum opende zijn deuren in 2012, en beschikt over 65.000 m aan winkels en faciliteiten voor gezondheid en dienstverlening. De bovenste etage van het centrum be-staat uit appartementen met een totale woonoppe