Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

52
EEN MAGAZINE MET VERHALEN VAN ONDERNEMERS EN INWONERS UIT KLARENBEEK EN OMGEVING SEPTEMBER 2013 1 No & ZAKEN DOEN IN KLARENBEEK KREPEL GROUP > Traditie en innovatie PIJNAPPEL MODE > Mensen behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden FYSIOTHERAPIEKLARENBEEK > De opstap naar een nieuwe basis IN THE SPOTLIGHTS > Jolijn van Asselt 6 10 12 20 ook in dit nummer: en veel meer! KLEUREN HERFST

description

Een magazine met verhalen van ondernemers en inwoners uit Klarenbeek en omgeving

Transcript of Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Page 1: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

EEN MAGAZINE MET VERHALEN VAN ONDERNEMERS EN INWONERS UIT KLARENBEEK EN OMGEVING

SEPTEMBER 2013

1No

& ZAKEN DOEN IN KLARENBEEK

KREPEL GROUP > Traditie en innovatiePIJNAPPEL MODE > Mensen behandelen zoals je zelf behandeld zou willen wordenFYSIOTHERAPIEKLARENBEEK > De opstap naar een nieuwe basisIN THE SPOTLIGHTS > Jolijn van Asselt

6101220

ook in dit nummer:

en veel meer!

KLEURENHERFST

Page 2: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Dit magazine is er speciaal voor jou! We willen je graag beter leren kennen en deelgenoot maken van onze activiteiten waarbij we continu bezig zijn met de leefbaarheid van Klarenbeek en omgeving. Jij staat daarin centraal.

Wil je bijvoorbeeld je huis verbouwen? Dat lijkt in eerste instantie misschien een groot ding. Maar Dijkhofbouw neemt al je zorgen weg en alles blijft overzichtelijk.

Heb je klachten door bewegen? Vertel je verhaal aan FysiotherapieKlarenbeek. Daar nemen ze nog echt de tijd voor je en krijg je de behandeling waar je recht op hebt.

Als er een garage is in Nederland die recht doet aan het woord service dan is dat garage Schimmel. We praten dan over service in de overtreffende trap.

Wist je dat de Krepel Group sinds 1870 ‘in het hout’ zit? De houten deuren en verpakkingen ademen traditie.

Doet je melkrobot niet wat hij moet doen? Dan staat Mechanisatiebedrijf Firma Van Wijngeeren dag en nacht paraat om storingen op te lossen.

Bij Supermarkt PLUS Imanse merk je dat de medewerkers plezier hebben in hun werk. Ze vormen een echt familiebedrijf. Voel je er vooral thuis.

Huisartsen Smit & Bogchelman vertellen je alles over vitamines en gezond leven.

En nog veel meer...

Waarom dit magazine?

2

Page 3: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

3

Jouw mening teltWe laten je graag aan het woord en willen weten wat je van ons vindt. Wat kan er beter? Wat vind je goed? Heb je ideeën? Wil je reageren op dit magazine? Gooi het eruit want jouw mening telt. Laat van je horen en stuur een

bericht naar [email protected].

Van ondernemers voor jouKlarenbeekse ondernemers hebben hun handen ineengeslagen. Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk om samen sterk te staan, om bij te dragen aan de leefbaarheid van Klarenbeek en echt het verschil te maken voor alle Klarenbeekers. De KOV is de meest ondernemende vereniging voor haar leden en prikkelt ze om individuele

en gezamenlijke acties op te zetten en evenementen te organiseren waar iedereen blij van wordt.

Spaar koeienpunten en win je droomreisWe verrassen je binnenkort met een fantastische actie waarbij je koeienpunten spaart en een droomweekend

kunt winnen voor twee personen.

Vernieuwde websiteDe KOV-website is helemaal vernieuwd. Lees daar meer over de KOV, de ondernemers en acties.Tot slot staan er links naar clubs en verenigingen uit Klarenbeek en natuurlijk naar de sites van de bij de KOV

aangesloten ondernemers.

In the spotlightsWil jij vertellen over je passie? Stuur een bericht naar [email protected] en we nemen contact met je op. Wie weet sta jij straks in het magazine in the spotlights.

Aan het woordIn iedere nieuwe editie van het e-zine laten weer andere ondernemers hun gezicht zien. Maar we willen ook dat

inwoners van Klarenbeek aan het woord zijn. Jij dus!

Gratis e-zineHet gratis e-zine ‘Klarenbeek, daar waar het hart is’ is een uitgave van de Klarenbeekse Ondernemers Vereniging (KOV) en verschijnt drie keer per jaar. De KOV is een bijzonder samenwerkingsverband tussen ondernemers uit

Klarenbeek en omgeving.

Wil je het e-zine ontvangen?Het e-zine wordt verspreid via de KOV-leden aan de inwoners van Klarenbeek die zich hiervoor hebben aangemeld. Wil je het e-zine ook ontvangen? Stuur een e-mail naar [email protected].

INFO

Klarenbeekse Ondernemers [email protected]

www.kovklarenbeek.nl

Page 4: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

TRADITIE

4

Page 5: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

KREPELGROUP

“Wij zitten sinds 1870 ‘in het hout’,” zegt Bernhard Krepel, algemeen directeur van de Krepel Group. “De sfeer van traditie brengen we over op onze klanten. Dit betekent duurzame kwaliteitsproducten en vakmanschap. Ons team heeft passie voor het werk, is gemotiveerd en besteedt zorg aan het maken van mooie producten.”

INNOVATIE

5

Page 6: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

NIEUWE VORMGEVING EN TOEPASSINGEN“We zoeken voortdurend naar nieuwe technieken om nieuwe producten te ontwikkelen. Wij hebben in ons bedrijf de slogan: maken wat nog niet bestaat, maken waar nog niemand aan dacht. Bijvoorbeeld luxe houten verpakkingen. Het unieke van nieuwe producten is dan de vormgeving en de toepassing ervan.”

DUURZAAMHEID“Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Via Staatsbosbeheer sponsoren we de aanplanting van nieuwe bomen. Daarnaast gebruiken we biomassa waarmee we ons pand en een deel van de productie verwarmen.”

OMGEVING“Ons bedrijf zit op een unieke locatie. We hebben namelijk een mooi bedrijventerrein en een fabriek midden in het groen. We bieden veel mogelijkheden aan aannemers uit de omgeving. De aannemer komt dan bijvoorbeeld samen met zijn klant bij ons om maatwerkdeuren te kopen. We zorgen ook voor het afmonteren van deuren.”

6

Page 7: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

OVER KREPEL GROUPDe Krepel Group levert binnendeuren en stalen en houten binnendeur kozijnen voor de nieuwbouwwoning en woningrenovatie. Denk aan lakdeuren, stijldeuren, utiliteitsdeuren, buitendeuren, brandwerende deuren en voorbewerkte deuren. Daarnaast maakt het bedrijf luxe houten verpakkingen voor de sigarenindustrie, voedingsmiddelenindustrie en juweliersbranche.

Krepel DeurenJ.R. Krepellaan 5-77382 BM Klarenbeek

T: 055 – 301 13 41E: [email protected] I: www.krepel.nl

CONTACTGEGEVENS

7

Page 8: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

PIJNAPPEL

MODE

MENSENBEHANDELEN

ZOALS JE ZELF BEHANDELDZOU WILLEN WORDEN

8

Page 9: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Ondernemen“Ondernemen betekent zoeken naar oplossingen. We geven bijvoorbeeld regelmatig trainingen aan het personeel over communicatie met de klant. Wij vinden het belangrijk om goed naar de klant te luisteren. De wensen van de consument vertalen we naar wat we inkopen. Als een klant een specifiek kledingstuk wil dat niet in onze collectie zit dan bestellen we dat voor de klant. Verder hebben we een coupeuse in de winkel die kleding corrigeert.”

Modeshows“Ondernemen betekent ook dat we twee keer per jaar in Restaurant Pijnappel modeshows houden voor onze klanten. Daarnaast houden we in ons eigen pand modeshows voor vrouwenverenigingen die dat willen. Daar zijn geen kosten aan verbonden.”

Ophaalservice“We hebben een ophaalservice voor mensen die geen vervoer hebben en de winkel willen bezoeken. Dat is op maandag en donderdag. We halen ze thuis op en brengen ze weer thuis. Daar zijn geen kosten mee gemoeid. Mensen kunnen ons bellen voor een afspraak.”

Over Pijnappel Mode Pijnappel Mode verkoopt damesmode voor 30+ in de maten 38-54. Daarnaast hangt er in de winkel kleding voor bijzondere gelegenheden.

Pijnappel Mode Hoofdweg 84a7382 BK Klarenbeek

T: 055 – 301 12 05E: [email protected] I: www.pijnappelmode.nl

CONTACTGEGEVENS

zegt Chantal Pijnappel, eigenaresse van Pijnappel Mode.

“Dus een combinatie zoeken van een outfit die past bij de persoon en die recht doet aan de persoon.

Dat betekent dat we eerlijk zijn tegen onze klanten. We vinden het belangrijk dat klanten zich welkom

voelen en zich op hun gemak voelen. We behandelen mensen zoals we zelf behandeld zouden willen

worden. Dit horen we regelmatig terug van nieuwe klanten die ons hebben leren kennen via mond tot

mondreclame.”

9

“Het mooie van het werk is mensen mooier maken,”

Page 10: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Pijnappel...lekker gewoon, gewoon lekker!

10

Page 11: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Pijnappel...lekker gewoon, gewoon lekker!

Wijd en zijd bekend in Klarenbeek en (verre) omgeving. Zo mag Restaurant ‘Pijnappel’ zeker gekenschetst worden. Vooral uit de regio Stedendriehoek trekt het restaurant veel (vaste) gasten, maar ook van daarbuiten weten velen de weg naar het markante pand aan de Hoofdweg te vinden. Voor de lunch, het diner, een feest, een vergadering of bespreking, of voor ‘zomaar’ een kopje koffie. Binnen of op het terras. Wat zijn de succesfactoren?

“Goede kwaliteit, betaalbare prijzen, een plezierige en gezellige sfeer, gastheerschap en persoonlijke

aandacht voor onze gasten”, somt eigenaar Gé Pijnappel op. “En natuurlijk ook bijblijven en met je tijd

meegaan. Mensen komen hier immers voor de sfeer en dat willen we graag zo houden.”

de “Huiskamer van Klarenbeek”(elke 2de woensdag van de maand)

Samen gezellig eten in een gemoedelijke sfeer, dat was de

insteek toen we begonnen met dit idee. Inmiddels zijn we bijna

2 jaar verder en is er al een “vaste” kern ontstaan. Maar elke

maand zien we ook weer nieuwe gezichten die gezellig willen

mee eten. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan telefonisch,

maar ook per mail. Wij zien u graag de volgende 2de

woensdag van de maand!

Gé en Lucienne Pijnappel

Restaurant Pijnappel

Hoofdweg 55

7382 BE Klarenbeek

I: www.restaurant-pijnappel.nl

E: [email protected]

T: 055-301124211

CONTACTGEGEVENS

Page 12: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

12

Page 13: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

DE OPSTAPnaar een nieuwe basis

FysiotherapieKlarenbeek

“Wij zorgen ervoor dat we mensen met een fysiek probleem weer een nieuwe basis geven zodat ze in het dagelijkse leven goed

kunnen functioneren,“ zegt Caspar van der Hooft, eigenaar van FysiotherapieKlarenbeek. “Door medische problemen ontstaan vaak

andere problemen. Wij adviseren en trainen mensen. Dit is een opstap waarmee mensen hun activiteiten verder kunnen uitbreiden.”

13

Page 14: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

PERSOONLIJKE AANDACHT“We zijn een kleine praktijk, laagdrempelig en er zijn geen wachtlijsten. In ons werk is persoonlijk contact en persoonlijke aandacht erg belangrijk. Mensen zijn minder terughoudend en vertellen ‘hun verhaal’. We maken samen met de patiënt een behandelplan en die openheid is dan belangrijk. Je kunt dan nog gerichter samen werken aan ‘het probleem’ en je weet wat de verwachtingen zijn die iemand heeft. We evalueren regelmatig met de patiënt over de behandelingen.”

VAKKENNIS“Wij willen dat mensen de tijd en de behandeling krijgen waar ze recht op hebben. Dit betekent dat je op de hoogte moet blijven van de ontwikkelingen in je vak. Wij zijn dus up-to-date in onze behandelplannen en passen nieuwe kennis ook toe.”

14

FysiotherapieKlarenbeek

Page 15: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

ADVIES“Ik geef mensen ook advies over wat ze zelf kunnen doen om de zorgvraag te mijden. Dat gaat dan over het aanpassen van de leefstijl, gezond eten, voorkomen van overgewicht en meer bewegen.”

OVER FYSIOTHERAPIEKLARENBEEKDe praktijk van FysiotherapieKlarenbeek zit in het gezondheidscentrum‘De Mölle’. De praktijk helpt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Daarnaast is er de mogelijkheid om te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut (Fysiofit). Fysiofit is geschikt voor iedereen, met en zonder lichamelijke klachten, en is gericht op het verbeteren van de algehele fitheiden conditie.

Achter de Molen 10

7382 CE Klarenbeek

T: 055 – 301 14 68

E: [email protected]

I: www.fysiotherapieklarenbeek.nl

CONTACTGEGEVENS

15

De opstap naar een nieuwe basis

Page 16: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

VAN WINDHONDENEN BEVALLINGEN,

zomaar watbelevenissen van

een plattelandsdierenarts.

Voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Michel Schoolmeesters en ik ben dierenarts in Klarenbeek.

In 2006 heb ik mij in Klarenbeek gevestigd en sinds de praktijk aan de Kopermolenweg in Klarenbeek verbouwd is,

bestaat er naast de mogelijkheid om met je paard of pony te komen, ook de mogelijkheid om met je hond, kat, knaagdier

of pluimvee een bezoekje aan de kliniek te brengen.

16

Page 17: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Het idee om kleine huisdieren te gaan behandelen is ontstaan toen steeds meer paardeneigenaren vroegen of hun hond of kat ook niet even ‘bekeken’ kon worden. Dat wilde ik graag doen, maar zo tussen de strobalen het kleine spul onderzoeken en behandelen kent zijn beperkingen. Wie A zegt moet ook B zeggen en als je het doet moet je het goed doen, dus hebben we naast de paarden behandelruimte ook de mogelijkheid geschapen om gezelschapsdieren te onderzoeken en te behandelen.

Naast het behandelen van paarden heb ik in vorige praktijken veel ervaring opgedaan met het behandelen van kleine huisdieren. Zo heb ik ook jarenlang op de renbanen in Geldrop en Amsterdam windhonden gekeurd. Over levenservaring gesproken....Daar kwamen de trotse eigenaren van de Greyhounds, die hun atleten aanvoerden in een kleurrijke stoet: (luxe) campers, caravans, bestelbusjes, auto’s, brommertjes met aanhangwagentjes (waar de honden dan in zaten!) etc.Een bont gezelschap, altijd wat te beleven en veel gezelligheid.

17

Page 18: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Echter altijd zeer begaan met het welzijn van de hond, vandaar de aanwezigheid van een dierenarts. Er werd maar een keer per dag gekoerst met een hond, zodat er minder kans was op blessures. De honden lopen in een krachtsexplosie bijna 60 km/uur. Als aan het eind van de koers de nephaas in een zandbak wordt geworpen dan buitelt het hele spulletje over elkaar heen! Zenuwachtige en opgewonden eigenaren proberen dan in een kluwen van honden hun topper te pakken te krijgen. Tijdens en na de koers kan er snel iets fout gaan. Je moest als dierenarts wel stevig in je schoenen staan, laten we zeggen dat je tegen een geintje moest kunnen. Zeker de Amsterdamse deelnemers wilden je gevoel voor humor regelmatig uit proberen. Twee keer dezelfde hond ter keuring aanbieden, een reu laten testen op loopsheid, kijken of een teef ingedaalde testikels had, iedere keer roepen dat we beter op de hond moesten letten dan op de eigenaar, als de hond een leuke vrouwelijke eigenaar had. Van die dingen! Een mooie en leerzame tijd.

Het voeren van een gezelschapsdieren- en paardenkliniek in een plattelandsomgeving heeft zo zijn bekoringen, je krijgt met van alles te maken. Natuurlijk ook met hondenbevallingen die maar niet willen vlotten. Zo kregen wij te maken met een Labrador teef die door een Rottweiler gedekt was, een niet alledaagse combi! De teef was ‘aan de tijd’ zoals ze in deze contreien zeggen en begon verschijnselen van een op handen zijnde bevalling te vertonen. Wat gingen we doen? Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand. De hond op locatie bekeken en gevoeld of er al vruchtdelen te bespeuren waren. Niets van dat alles. Het vreemde was dat de teef niet perste, maar omdat de teef in goede doen was, samen met de eigenaar besloten even af te wachten. Een poos later nog steeds weinig vooruitgang in de zaak. Dan maar medicamenteuze hulpmiddelen. De eigenaar kon zelf medicatie toedienen, dat was mooi handig! Helaas het gewenste effect bleef uit. Het nadeel van medicamenteus ingrijpen bij een bevalling, is dat er geen weg terug is. Het middel dat gespoten wordt zorgt ervoor dat de baarmoeder samentrekt, hierdoor neemt ook de doorbloeding in de baarmoeder zelf af. Dit betekend o.a. dat er minder zuurstof naar de pups gaat. Om de overlevingskansen voor de pups te behouden moest er snel ingegrepen worden. Ook was het voor

18

Gezelschapsdieren- en Paardenkliniek de IJsselvallei

Page 19: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

de teef beter niet langer te wachten. De eigenaar kwam met gezwinde spoed naar de kliniek, waar wij de OK reeds in gereedheid hadden gebracht. Dit werd een heuse keizersnee. Zodra de hond binnen was hebben we haar onder een lichte narcose gebracht en meteen aan het zuurstof gelegd. Gelukkig verliep alles snel: scheren, wassen, desinfecteren,materiaal klaarleggen, handschoenen aantrekken en snijden maar! Dat er meerdere pups in zou zitten wisten we al. We hadden een tijdje geleden een echo van de teef gemaakt, de eigenaar wilde zeker weten dat de hond dragend was. Nou dat was ze, dat kon je bij het binnenkomen eigenlijk al zien! Bij het openen van de buik stonden we versteld van de grote van enkele pups, twee ervan leken wel twee weken oud! Het is natuurlijk een van de redenen dat zo’n bevalling niet wil vlotten. We hebben er uiteindelijk vijf pups uit gehaald, helaas heeft de pup die de boel blokkeerde het niet gered. De vier andere hebben we snel aan de praat gekregen.

Het is wonderbaarlijk hoe deze hulpeloze wezentjes reageren op de prikkels van het wrijven. Het is een soort kickstarter, het is het signaal dat ze het zelf moeten gaan doen. Normaal doet de teef dit door te likken, maar omdat dit natuurlijk nu niet gaat moet de baas dit nabootsen door met een handdoek te wrijven. Een nadeel van de keizersnede is dat de pups toch wat narcosemiddel via de teef binnenkrijgen zodat ze niet direct bij de les zijn als ze eruit gehaald worden. Met een middeltje dat de narcose opheft en heel veel wrijven kun je dit effect voor een gedeelte teniet doen. De rest van de OK verliep voorspoedig en weldra konden we de pups bij de teef aanleggen voor de belangrijke eerste voeding. Voor zowel de teef als de eigenaar was het een heel avontuur. Gelukkig herstelde de teef met wat tijd goed en was ze prima in staat voor de pups zorgen. Voor de eigenaar weer een zorg minder. De pups hadden in no time een nieuwe eigenaar en we hebben ze inmiddels weer mogen verwelkomen in de kliniek voor de entingen. Een mooi spannetje deugnieten, die Klarenbeek E.O. hopelijk niet te onveilig gaan maken!

Kopermolenweg 11

7382 BP Klarenbeek

T: 055 - 366 92 86

I: www.dierenkliniekijsselvallei.nl

E: [email protected]

CONTACTGEGEVENS Gezelschapsdieren- en Paardenkliniek de IJsselvallei

19

Van windhonden en bevallingen, zomaar wat belevenissen van een plattelandsdierenarts.

Page 20: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

IN THE SPOTLIGHTSJolijn van Asselt

20

Page 21: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Jolijn van Asselt (21 jaar) volgt haar hart want ze stapt altijd met een grote glimlach op een paard. Ze werkt keihard om haar droom uit te laten komen: op internationaal niveau

wedstrijd springen en uitkomen voor Nederland. “Ik ben geboren om paard te rijden,”zegt Jolijn. “Mijn werk is echt mijn passie. Mijn moeder vertelt dat ik vroeger altijd

al aan het paardrijden was, of het nou regende of niet. Toen ik 8 jaar wasleerde ik paardrijden en voelde meteen de klik.”

24/7 BEZIG MET PAARDEN“Op een gegeven moment moest ik een keuze maken tussen een studie en paarden. Ik geloof in wat ik doe en kan. Daarom richt ik me nu volledig op mijn passie. Om echt in de top te komen moet je keihard werken. Dit betekent dat je je volledig toewijdt aan je paard. Daarom ben ik dag en uur bezig met paardrijden. Dat doe ik ook voor team The WAT Group.”

MET GEVOEL“Professionals in de paardensport hebben al aangegeven dat ze mijn talenten herkennen en dat ze ervan overtuigd zijn dat ik ver kan komen. Ze zeggen vaak tegen mij ‘je bent beter dan je zelf denkt’. Als je echt verder wilt in deze sport dan moet je goed kunnen aanvoelen wat je paard doet. Je moet kunnen aanvoelen hoe je een paard kan verbeteren en sterker kan maken. Voor ieder paard is dat verschillend. Elk paard is anders en daarom moet je ook ieder paard anders rijden/benaderen. Ik denk dat als je dat aanvoelt, hoe je per paard moet trainen, je al een heel eind op weg bent.”

HOGER NIVEAU“Ieder paard heeft iets waarin hij verbeterd kan worden. Daar moet je op trainen. Het is daarbij belangrijk dat je niet continue je aandacht op dat punt focust want dat werkt demotiverend. Ook veel oefeningen doen waar je paard goed in is, dat geeft vertrouwen en dat maakt het leuk voor hem. Veel afwisseling is erg belangrijk. Ook in het bos kun je oefeningen doen bijv. krachttraining en dat is dan toch even wat anders dan altijd in de bak. Zo houd je het leuk. Ik rijd de paarden naar een hoger niveau en probeer eruit te halen wat er in zit. Dit betekent vooral doen, veel geduld hebben en niet boos worden. Het kan niet altijd goed. Net zoals mensen wel eens niet hun dag hebben, geldt dit ook voor paarden, daar moet je dus rekening mee houden. Boos worden werkt negen van de tien keer averechts. Je moet zorgen dat je paard je maatje wordt, je probeert het voor je paard leuk te houden en je zorgt ervoor dat hij je vriend wordt. Dan bereik je het meest.”

CURSUSSEN“Ik heb inmiddels de Instructeur cursus niveau 3 allround afgerond en ben nu bezig met niveau 4. Deze cursussen volg ik om beter te worden. Kennis is de basis voor het behalen van resultaat”

IN THE SPOTLIGHTSWil jij ook vertellen over je passie? Stuur een bericht naar [email protected] en we nemen contact met je op. Wie weet sta jij straks ook in the spotlights.

21

Page 22: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

VEILIG

22

Page 23: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

EN VOL VERTROUWEN

Wij spraken met Remco Rovers over Garage Schimmel: “Ik denk dat onze mentaliteit vrij uniek is,” zegt Remco.

“Een no-nonsense mentaliteit waarbij klanten op de eerste plaats staan. We bouwen graag een goede relatie met ze op. De klant weet altijd waar hij aan toe is omdat

we ons aan de gemaakte afspraken houden zodat hij nooit voor verrassingen staat. We bespreken bijvoorbeeld eerst

alle werkzaamheden met de klant voordat we ze uitvoeren en geven van tevoren een prijsopgaaf.”

23

Page 24: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

VEILIG EN VOL VERTROUWEN

“Het mooiste van mijn werk is het tevredenstellen van klanten. Ze verwachten van ons een vakkundige reparatie aan hun auto, of het nu gaat om een kleine beurt of om het verhelpen van een storing. Voor sommige mensen is hun auto hun passie. Voor anderen is het een middel om van A naar B te komen. Maar uiteindelijk gaat het er bij alle klanten om dat ze veilig en vol vertrouwen in hun auto kunnen rijden. En daar zorgen wij dus voor.”

ONDERNEMEN

“Ondernemen betekent vooral hard werken, doelgericht en efficiënt bezig zijn en altijd scherp blijven. Ik heb hart voor mijn zaak en wil kunnen instaan voor de beste behandeling van de klant en zijn of haar auto. Ik wil trots zijn op mijn bedrijf en dat ben ik ook.”

REGIONAAL KARAKTER

“Klanten voelen bij ons de dorpse sfeer: genieten van een kop koffie met uitzicht op de koeien terwijl een monteur aan je auto werkt, oprechtheid en een openhartige sfeer. Geen dure verkopers met mooie praatjes. Ondanks dat we in Klarenbeek zitten hebben we een brede klantenkring. Onze klanten komen ook uit Apeldoorn, Deventer, Twello, Zutphen en diverse andere gemeentes en dorpen uit de regio. Zelfs mensen die verhuisd zijn en niet meer in de regio wonen blijven klant bij ons. Dat vinden wij een groot compliment.”

24

Page 25: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

OVER GARAGE SCHIMMEL

Garage Schimmel is een full-service garage met een werkplaats en een schadeafdeling. De garage is thuis in alle merken, voert APK-keuringen uit en repareert en herstelt auto’s volledig. Daarnaast heeft de garage occasions op voorraad en restaureert oldtimers.

Veilig en vol vertrouwen

“Toen ik vanuit Apeldoorn naar Duitsland verhuisde, was er over één

ding geen twijfel: mijn auto blijft bij Schimmel. Ik heb zelf geen verstand

van auto’s en bij Schimmel weet ik zeker dat het goed komt. Ik breng

mijn auto ’s ochtends voor een beurt, neem een leenauto mee en haal

hem aan het einde van de dag weer op. Tussendoor bellen ze mij of ik

akkoord ga met eventuele extra werkzaamheden die moeten worden

uitgevoerd. Voor kleine dingetjes kan ik altijd onverwachts even langs-

komen. Ik vind het erg fijn dat ik met mijn auto terecht kan bij een bedrijf

waar ik van op aan kan.”

Sanne (30) uit Duitsland

Garage Schimmel

Elsbosweg 71

7381 BJ Klarenbeek

T: 055 – 301 12 81

E: [email protected], [email protected]

I: www.garageschimmel.nl

CONTACTGEGEVENS

25

Page 26: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

HETTHUISGEVOEL

“Een klant vertelde onlangs dat hij vanuit Beekbergen naar onze winkel in Klarenbeek komt omdat hij zich er thuis voelt,“ zegt Mariëlle Bresser-Imanse van Supermarkt PLUS Imanse. “Dit is de kern van ons werk en het is mijn passie om ervoor te zorgen dat mensen zich welkom voelen en met plezier bijons winkelen.”

GOEDE BASIS

“Een goede basis voor je winkel is altijd zorgen dat je plezier hebt in je werk en dat je de juiste medewerker op de juiste plek hebt. Elke dag weer bijsturen waar nodig is. We zijn een echt familiebedrijf. Wij zijn tevreden als onze consument tevreden is. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij Plus Imanse, net als vers, voordeel en kwaliteit. Dat is wat mensen mogen verwachten als ze bij ons komen.”

OVER SUPERMARKT PLUS IMANSE

Waar wij voor staanAandacht, Kwaliteit, Verantwoord

De PLUS supermarkten onderscheiden zich door de volgende merkwaarden:• Aandacht: elke PLUS kenmerkt zich door echte aandacht en de beste service.• Kwaliteit: alle producten, medewerkers en winkels zijn van hoge kwaliteit.• Verantwoord: voor alle PLUS ondernemers staat dier- en milieuvriendelijk werken voorop. In de PLUS supermarkten vindt u dan ook een groot aantal biologische en Fair Trade producten.

26

Page 27: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

HETTHUISGEVOEL

ONZE AMBITIE: BESTE SERVICESUPERMARKT VAN NEDERLAND

PLUS heeft niet de ambitie om de grootste supermarkt van Nederland te worden, maar wel om de beste servicesupermarkt van Nederland te zijn. De serviceorganisatie ondersteunt de ondernemers daarbij met formule- en huismerkontwikkeling, category-management, communicatie, marketing, promoties, automatisering, opleidingen en het organiseren van lokale activiteiten. Het onderscheidende karakter van PLUS is vooral op de winkelvloer te merken. Daar maken de ondernemer en zijn team de beloftes waar als het gaat om servicegerichtheid en de invulling van de merkwaarden van PLUS.

PLUS Imanse

Hoofdweg 86

7382 BK Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 61

E: [email protected]

I: www.plus.nl

CONTACTGEGEVENS

Supermarkt PLUS Imanse

27

Page 28: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

KinderopvangKlarenbeek

28

Page 29: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Kinderopvang

Yvette, moeder van Shelina (2):

“Het eerste wat bij me opkomt als ik de kinderopvang mag

omschrijven? “Een warm nest”. Bij Kinderopvang Klarenbeek

kunnen kinderen gewoon zijn wie ze zijn. De medewerkers zijn

warm en betrokken. Iedere dag dat mijn dochter Shelina op

de opvang is geweest merk ik dat ze weer iets geleerd heeft,

vooral in de omgang met andere kindjes. Het is ook goed dat

de groepen uit kinderen van verschillende leeftijden bestaan.

Ik vind het geweldig dat deze opvang in het dorp is.

Ulrike, moeder van Isa (2,5) en Anne (1,5):

“Als moeder van twee kinderen vind ik het natuurlijk heel

belangrijk dat mijn kinderen een plezierige dag hebben als ik

aan het werk ben. Kinderopvang Klarenbeek biedt warmte,

geborgenheid, aandacht, persoonlijk contact en een fijne,

veilige speel/leeromgeving. De kinderen zitten samen in

een groep en dat is heel fijn. Bij het ophalen hoor je van de

pedagogisch medewerkers hoe het gegaan is en ik merk altijd

weer hoe warm en enthousiast ze vertellen over de dag en

over jouw kinderen. Dat geeft echt een goed gevoel! “

Jamilla (23), pedagogisch medewerker sinds 2010:

“Bij Kinderopvang Klarenbeek geniet ik volop van alle kinderen

om me heen. Ik vind het erg leuk om de kleintjes te stimuleren

in hun ontwikkeling. Je ziet ze stappen maken, en ieder kind

doet dat op zijn of haar eigen manier. Dat levert elke dag weer

leuke en mooie momenten op. Met de wat oudere kinderen op

de BSO geniet ik elke keer weer van de activiteiten die ik met

ze doe. Gezellig buiten voetballen, uitstapjes maken en heel

veel spelletjes.”

29

Page 30: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Hoe is Kinderopvang Klarenbeekooit begonnen?Het idee voor kinderopvang ontstond tijdens een gesprek met een buurvrouw. Ze had meer behoefte aan opvang dan een peuterspeelzaal haar kon bieden. Een voorziening waar kinderen de hele dag naar toe konden, bestond nog niet in het dorp. In 2005 hebben we de deuren geopend voor kinderen van twee tot vier jaar en het eerste half jaar zaten we hier een paar dagen per week met drie, vier of vijf kindjes. Ouders zeiden ‘als je een slaapkamer hebt, dan kom ik ook met mijn kind’. Door een kleine verbouwing konden we een slaapkamer creeeren, en zo konden we ook jongere kinderen opvangen. Al snel werd de ruimte te klein en in 2009 konden we uitbreiden en de capaciteit verdubbelen. Kinderopvang bleek een onmisbare voorziening in het dorp.

Wat is uniek aanKinderopvang Klarenbeek?Kleinschaligheid, maar is dat uniek? Of onze flexibiliteit? Volgens mij is het vooral de betrokkenheid. Betrokkenheid van de medewerkers bij de kinderen en de ouders. Ook daarvan weet ik natuurlijk niet of dat uniek is. Maar ouders hebben het vaak moeilijk, pinken soms zelfs een traantje weg, als ze afscheid nemen omdat hun kind de opvang gaat verlaten en dat zegt wat mij betreft genoeg. Uniek zijn we wel vanwege ons lokale karakter: mensen komen bij ons omdat ze de sociale context belangrijk vinden, kinderen én ouders maken vrienden in het dorp.

Wat geeft Kinderopvang Klarenbeek mee aan de kinderen?Als een kind na vier jaar de opvang verlaat dan is het een zelfstandige kleuter met een positief zelfbeeld. Daar proberen wij voor te zorgen door gedurende de hele opvangperiode zo positief mogelijk met het kind om te gaan. In elke actie van een kind, ook als het niet helemaal goed is gegaan, zit wel iets dat wel goed is gegaan, iets dat je positief kunt benoemen. En gaat er toch iets mis? Dan laten we het kind in zijn of haar waarde, en leren we hoe het anders of makkelijker of beter kan.

Kinderopvang Klarenbeek

30

Page 31: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Wat betekent het voor u om ondernemer te zijn?Op een gegeven moment heb je de rol van manager en dan ben je minder met de hoofdzaken bezig, namelijk kinderen en pedagogiek. Daar heb ik nu voor mijn gevoel veel te weinig tijd voor en dat vind ik jammer. Dus het is zoeken naar de balans tussen die twee. Bovendien is het niet eenvoudig om met de huidige strenge wet- en regelgeving in de kinderopvang te ondernemen. Regels die in het belang zijn van de kinderen en de ouders, maar die je als ondernemer in de mogelijkheid beperken om in mindere tijden goed economisch te kunnen functioneren. Maar aan de andere kant is dat ook net weer de uitdaging die het zo leuk maakt om ondernemer te zijn!

Wat is het leukste aan werken bij Kinderopvang Klarenbeek?Het allerleukste? Wanneer het dorp smelt als we met “onze” kindjes met de wandelvierdaagse meelopen. En dan zie ik een hele horde kinderen lopen die allemaal op de opvang hebben gezeten, waarvan sommigen nu al in groep 7 of 8 zitten. Ik heb ze allemaal zien groeien, dat is geweldig. En het is heerlijk om van ouders of grootouders te horen hoe fijn hun (klein)kinderen het bij ons vinden. Die waardering maakt me blij.

Ineke Brascamp

Kinderopvang Klarenbeek

Klarenbeekseweg 129

7381 BE Klarenbeek

T: 055-711 4305

M: 06-2336 8753

I: www.kinderopvangklarenbeek.nl

E: [email protected]

CONTACTGEGEVENS

Kinderopvang Klarenbeek

31

Page 32: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Samen sterker.Dat is het ideevan coöperatief bankieren.

Rabobank is een coöperatieve bank. Dat betekent dat we niet bankieren voor aandeelhouders, maar voor onze klanten, onze 1,9 miljoen leden en de samenleving. Juist als coöperatieve bank weten we dat je samen meer bereikt dan alleen. Door mensen met elkaar te verbinden en kennis te delen. Zo wordt de omgeving waarin onze klanten wonen en werken versterkt.

Page 33: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Samen sterker.

33

Page 34: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Kennisbank bij uitstek

Voor zowel starters als grotere bedrijven hebben we diverse producten en diensten die aansluiten op uw wensen. Bij de Rabobank kunt u terecht voor advies dat past bij uw situatie. Of u nu een starter bent, bezig bent uw bedrijf uit te breiden of al een internationaal opererende onderneming leidt. Kennis is onmisbaar bij het ontwikkelen van een visie. De Rabobank heeft die kennis, net als de benodigde stabiliteit en producten die u ondersteunen bij het uitvoeren van uw plan. Met jaarlijks 500 kennispublicaties delen we inzichten over ontwikkelingen en helpen we ondernemers de juiste beslissingen te nemen. Op www.rabobank.nl/kennis is alle verzamelde kennis makkelijk te raadplegen. Daarnaast is speciaal voor ondernemers de Rabo Kennis App ontwikkeld, waarmee u snel en gemakkelijk kennis op macro-economisch en sectorniveau opdoet.

Uw business gaat altijd verderOns commitment ookWij willen dat onze klanten vertrouwen hebben in wat wij doen en weten dat wij hun onderneming en plannen door en door kennen. Want alleen dan is een goed advies mogelijk. Dennis Dijkhof van Dijkhofbouw in Klarenbeek vertelt waarom hij bankiert bij de Rabobank: ‘Wij zijn een ondernemend bouwbedrijf met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van nieuwbouw en restauratie. Hierbij staat kwaliteit voorop. Wij zijn betrokken bij onze klanten en hun wensen en ideeën. En dat verwacht ik ook van mijn bank. Mijn accountmanager Ilja Jansen denkt proactief mee met mij en mijn bedrijf. En dat geeft vertrouwen. Zeker nu de bouwsector het zwaar heeft. Ilja staat ook voor heldere communicatie. Wat recht is, is recht. Wat krom is, is krom. Wel zo duidelijk.’

Lokaal betrokken Als Rabobank zijn wij betrokken bij de samenleving. Dit laten wij zien door sponsoring van lokale verenigingen en het ondersteunen van maatschappelijke projecten. Maar ook door deel te nemen aan lokale netwerken, zoals de Klarenbeekse Ondernemersvereniging. Een enthousiaste vereniging die met de tijd meegaat en een mooi platform biedt waar kennis en ideeën samenkomen. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

Rabobank

Rabobank Gemeente Voorst

Telefoon (0571) 287 300

[email protected]

www.rabobank.nl/voorst

www.twitter.com/rabovoorst

Postbus 19, 7390 AA Twello

Dorpsstraat 24, 7391 DE Twello

CONTACTGEGEVENS

34

Page 35: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

11

De in de maand:TIJD OM VITAMINES

AAN TE VULLEN?

De zomer is achter de rug en de R zit weer in de maand. Van oudsher het teken dat het interne vitamine depot weer aangevuld dient te worden. Elk jaar verbazen wij huisartsen ons over de slimme verkoopfabels welke de

industrie handhaaft om de consument weer pillen en poeders te laten slikken. Graag gebruiken wij dit forum

om u wegwijs te maken in vitamineland.

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Smit & Bogchelman

Gijs Smithuisarts

Machteld Smit-Bogchelman huisarts

35

Page 36: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Een vitamine is belangrijk om interne processen goed te laat verlopen. Vitamines worden niet verbruikt, daarom hebben we er weinig van nodig. Wij kunnen ze echter niet of in onvoldoende mate zelf maken. Wij halen de vitamines uit onze omgeving en voeding.

Graag nemen wij jullie mee langs een aantal belangrijkste must haves…

Vitamine ARetinol of vitamine A1 is van belang voor de opbouw van de kleinste vaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. Het is daarom goed voor je huid, haar en tandvlees en het voorkomt nachtblindheid. Ladies: vitamine A is tevens goed tegen rimpels, echter de dosis in crèmes is vaak zo laag dat het effect te verwaarlozen is. Jammer. Vitamine A komt voor in rood vlees, lever, zuivelproducten, vis en eigeel. Aan margarine wordt vitamine A toegevoegd. Lever is de rijkste natuurlijke bron. In planten zit bètacaroteen welke het lichaam omzet in vitamine A. Het komt voor in groenten en gele of oranje vruchten.

Vitamine BVroeger dacht men dat er maar één vitamine B bestond. Inmiddels weten we dat er meerdere zijn welke allemaal voor hun werking afhankelijk zijn van elkaar. De belangrijkste lichten wij toe.

Vitamine B1 B1 zorgt voor de verbranding van koolhydraten. Daardoor krijgt je lichaam energie. Het speelt ook een rol bij de geleiding van zenuwprikkels. Bij een tekort krijg je last van vermoeidheid, depressiviteit en een gebrek aan eetlust. B1 zit vooral in varkensvlees, graanproducten en peulvruchten. Overmatig alcohol gebruik kan de opname van B1 verminderen met sterke vergeetachtigheid tot gevolg. Vitamine B1 kan door de huisarts voorgeschreven worden om deze symptomen te voorkomen of te verhelpen.

Vitamine B12Vitamine B12 komt alleen voor in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst, zoals vlees en zuivel. Het is onder andere nodig voor de productie van rode bloedcellen en voor een goed werkend zenuwstelsel. Een tekort aan vitamine B12 kan lijden tot bloedarmoede en geheugenproblemen.In sommige gevallen is het nodig de vitamine B12 door middel van medicatie aan te vullen.

Vitamine CVelen van ons kennen misschien de verhalen van lang geleden. Zeelieden die ten ondergingen aan scheurbeuk: vitamine C-tekort. Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Vitamine C is een antioxidant en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen Vitamine C beschermt niet tegen een blaasontsteking. Een te hoge inname kan zelfs nadelig zijn voor de nierfunctie. Cranberry’s zijn in dit geval een beter alternatief.

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Smit & Bogchelman

36

Page 37: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Vitamine DDe belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. De rest komt voornamelijk uit voedingsmiddelen van dierlijke herkomst. Die hoeveelheid D is echter laag. Een uitzondering hierop zijn vette vissoorten (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel). Het wordt aan margarine, halvarine en braadproducten toegevoegd. Een tekort aan vitamine D komt veel voor. Vooral bij ouderen die weinig tot niet buiten komen. Een tekort kan leiden tot botontkalking. Tevens lijkt een tekort aan deze vitamine ook een rol te spelen bij het ontstaan van bepaalde soorten kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

In ons Klarenbeek zit het over het algemeen wel snor met de inname van vitamines via ons voedsel. Aanvulling is daarom, op enkele uitzonderingen na, over het algemeen niet nodig. Een tekort aan vitamine D is echter wel een belangrijk aandachtspunt. Ons advies is dan ook: zet de ouderen eens wat vaker in het zonnetje met een lekkere Hollandse nieuwe. En over zon gesproken. Wij huisartsen zijn nog het meest gecharmeerd van een goede dosis vitamine V op zijn tijd. Jawel… lekker uitrusten en bijkomen op vakantie!

Gijs en Machteld

Smit & Bogchelman

Achter de Molen 12

7382 CE Klarenbeek

T: 055-3011255

F: 055-3012378

I: http://huisartsenpraktijkklarenbeek.praktijkinfo.nl/

CONTACTGEGEVENS

De R in de maand: tijd om vitamines aan te vullen?

37

Page 38: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

DIJKHOF BOUWUnieke combinatievan nieuwbouw en restauratie

“Wij zijn actief op twee markten: woningbouw (nieuw- en verbouw) en restauratie van monumentale panden. Deze

combinatie maakt ons bedrijf uniek,” zegt Dennis Dijkhof, directeur / eigenaar van Dijkhof Bouw. “Het vakmanschap

dat nodig is bij het restaureren passen we ook toe in de woningbouw, en de nieuwe technieken die we gebruiken in de

woningbouw passen we ook toe in de restauratie van onder andere landhuizen, kastelen en kerken.”38

Page 39: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

ERKEND RESTAURATIE BEDRIJF“Wij zijn een erkend restauratiebedrijf en zijn aangesloten bij de vakgroep restauratie. Daarin zitten totaal 36 bedrijven die daarvoor gecertificeerd zijn. Dat is uniek want je komt daar niet zomaar terecht. Daar zit een zware toetsing achter, je moet je bedrijfsvoering aanpassen en minimaal 7 jaar ervaring hebben als restaurateur van monumentale panden.”

WAT JE ZIET IS WAT JE KRIJGT“We staan bekend om onze traditionele bouwmethoden. Dit houdt in dat degelijkheid en vakmanschap bij ons hoog in het vaandel staan. In het voortraject met de klant gebruiken we moderne technieken zoals BIM-3D tekenen. Een eenvoudige schets van de klant kan hiermee in de offertefase al omgezet worden naar een 3 dimensionale weergave van de eindsituatie. Het voordeel is dat je veel sneller kunt schakelen met de klant.De klant ziet meteen wat hij krijgt en wat hij koopt.”

ONTZORGEN“Met moderne technieken handelen we snel en daadkrachtig. We bouwen goede kwalitatieve producten volledig afgestemd op de wensen van de klant. In onze branche zijn er veel conceptbouwers. Dus als je wensen niet precies in een concept passen dan betekent dit dat je concessies moet doen. Wij bouwen op maat. Hiermee onderscheiden we ons. Voor de klant is een bouwproject vaak iets heel groots. Vooral als hij op bepaalde momenten keuzes moet maken. Wij zorgen ervoor dat alles overzichtelijk blijft. We adviseren klanten en ontzorgen ze in het hele traject. We willen dat het hele bouwproject voor de klant soepel verloopt. We hebben een ‘in één keer goed’-filosofie: ieder project leveren we op zonder vervelende verrassingen.”

Over Dijkhof BouwDijkhof Bouw is actief in woningbouw restauratie, utiliteitsbouw, en projectontwikkeling. Daarnaast geeft het bedrijf deskundig advies hierover aan particulieren en bedrijven. Dijkhof Bouw heeft een eigen komo en fsc

gecertificeerde timmerfabriek en maakt daar deuren, ramen en (authentieke) kozijnen.

Dijkhof Bouw

Klarenbeekseweg 92

7381 BG Klarenbeek

T: 055 30 114 20

E: [email protected]

I: www.dijkhofbouw.nl

CONTACTGEGEVENS

39

Page 40: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Van Dalen Installatietechniek B.V.

TOTAALINSTALLATEUR ENTOTAALONTZORGER

“Wij zijn niet alleen totaalinstallateur maar ook totaalontzorger,” zegt Gerard van Dalen, directeur van Van Dalen Installatietechniek. “Wij ontzorgen de opdrachtgevers met onze totale dienstverlening. Dus adviseren, uitvoering, service en nazorg. Dat doen we voor alle

soorten installaties. Veel bedrijven richten zich op één aspect van de dienstverleningmaar wij richten ons dus op het hele traject.”

40

Page 41: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

TOTAALINSTALLATEUR ENTOTAALONTZORGER

41

Page 42: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

PRAGMATISCH“Voorop staat dat we meedenken met onze klanten en dat ze onze betrokkenheid voelen. We zijn proactief in het oplossen van technische problemen.”

NIEUWE ONTWIKKELINGEN“Ondernemen betekent open staan voor nieuwe ontwikkelingen, niet bang zijn voor risico’s en vooruitkijken. Zo leveren en monteren we zonnecellen voor het opwekken van elektriciteit. Als je voorop wilt lopen moet je tijd en geld investeren. Veranderingen gaan vaak snel. Bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen op het gebeid van LED-verlichting, warmte en koude opslag en e-mobility oftewel het elektrisch rijden.”

VOOROPLOPEN“Wij lopen voorop met het plaatsen van elektrische laadpunten in Nederland. Daar zijn we drie jaar geleden mee begonnen. We hebben zelf een elektrische auto. Daarmee wordt gependeld tussen onze vestiging in Twello en Nijkerk. Het is een van onze manieren om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.”

DIVERSITEIT“Diversiteit is het mooie van ons werk. We ontmoeten veel verschillende mensen, zien allerlei gebouwen en maken allerlei soorten installaties. We maken alle installaties ‘tussen de riolering en de dakgoot’. Van sanitaire installaties en klimaatinstallaties tot elektrotechnische installaties.”

Over Van Dalen InstallatietechniekVan Dalen Installatietechniek is totaalinstallateur van elektrotechniek, parkeersystemen, beveiligingstechniek, datacommunicatietechniek, LED-verlichtingstechniek, werktuigbouwkundige installaties, sanitairtechniek en klimaatbeheersing. Het bedrijf voert keuringen en inspecties uit, geeft advies en zorgt voor ontwerp en onderhoud.

Van Dalen Installatietechniek B.V.

Engelenburgstraat 21

7391 AM Twello

T: 0571 – 27 90 00

E: [email protected]

I: www.vandalen-installatie.nl

CONTACTGEGEVENS

42

Page 43: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

Zutphenseweg 23

7382 AK Klarenbeek

T: 055 – 301 12 31

E: [email protected]

I: www.vanwijngeeren.nl

CONTACTGEGEVENS

DAG EN NACHTmet een flinkedosis kennisPARAAT

Wij spraken met Manny van Wijngeeren, mede-eigenaar van Mechanisatiebedrijf Fa. Van Wijngeeren: “Wij doen alles wat met moderne veehouderij te maken heeft. We zorgen ervoor dat de eindgebruiker een goed product krijgt tegen zo laag mogelijke kosten. We zijn een dienstverlenend bedrijf en werken gezamenlijk met een klant aan een eindproduct, daarnaast staan we dag en nacht paraat. Onze monteurs hebben een flinke dosis kennis en weten alles over perslucht, elektronica en hydrauliek.”

Uniek“Het unieke van ons bedrijf is de combinatie van een mechanisatiebedrijf en een bedrijf dat zich ook special-iseert in melkmachines. Dat zie je niet vaak. Het zijn wel twee verschillende takken van sport. Meestal maken bedrijven een keuze voor een bepaalde discipline omdat het zo specialistisch is.”

Nieuwe technologieën “Ons werk verandert door nieuwe technologieën. Bijvoorbeeld bij storingen aan een melkrobot. De robot belt de eige-naar als er iets kapot is. Als deze het probleem niet kan oplossen, kan een monteur bijvoorbeeld inbellen in de robot en het probleem oplossen. De klant en onze monteurs kunnen via de smartphone en tablet overal ter wereld inbellen.”

In dienst van de klant“We zijn van oudsher een familiebedrijf. We hebben een sterke band met elkaar en een no-nonsense mentaliteit. Dat is onze kracht. De klant wil gewoon zijn probleem oplossen en wij staan in dienst van de klant.”

Over Mechanisatiebedrijf Fa. Van WijngeerenMechanisatiebedrijf Firma Van Wijngeeren verkoopt melkmachines, tractoren, voedersystemen en hooibouw-werktuigen voor voederwinning. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreide winkel met een groot assortiment producten voor afrasteringen.

Mechanisatiebedrijf Firma Van Wijngeeren

43

Page 44: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

BAS een bureaumet ambitie

Wij zijn blij te melden dat wij BBD Hafkamp per 1 oktober 2013 hebben overgenomen!

BBD is in 1985 opgericht door Willy Hafkamp in Twello. In bijna 30 jaar is BBD uitgegroeid tot een professioneel bouwkundig adviesbureau in de breedste zin van het woord. De wens van Hafkamp is een stapje terug te treden maar nog wel betrokken te blijven bij het werk dat hij de afgelopen 30 jaar heeft gedaan en dit voorlopig te blijven doen.

“Wij hebben de ambitie om licht te groeien binnen de regio en onze expertise bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Deze wens en ambitie hebben wij door de overname kunnen faciliteren,” zegt Bert Wensink (architect, directie bureau BAS).De naam Buro Bouwkundige Diensten (BBD) blijft behouden zo ook het kantoor aan de Molenstaat 17 te Twello, dus veranderd er in dat opzicht niets. Achter de schermen wordt het personeel, de administratie en boekhouding overgenomen door bureau BAS. Willy Hafkamp blijft zich inzetten voor BBD en bureau BAS.

44

Page 45: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

een bureaumet ambitie

BAS bureau voor architectuur & bouwadvies bv

Over BASDe heren Wensink en Leisink hebben in 2009 bureau BAS

overgenomen van voormalig directeur Theo Dijkhof, die net als Willy Hafkamp nu, een stapje terug heeft gedaan en

zich meer op de projectontwikkeling is gaan richten.De overname van BBD Hafkamp sluit aan bij hun ambitie

een stevige positie in te nemen in de regio Stedendriehoek op het gebied van architectuur & bouwadvies.

45

Page 46: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

”Bureau BAS en BBD hebben de gezamenlijke ambitie

een creatief bureau te zijn dat functioneel meedenkt

over uw bouwopgave in de breedste zin van het woord.

Onze gezamenlijke expertise richt zich op het ontwerpen,

adviseren en begeleiden van bouwprojecten op het gebied

van nieuwbouw, renovatie, restauratie, gebouwbeheer,

grootonderhoud en herbestemming,” aldus Haiko Leisink(projectleider, directie bureau BAS).

HET BESTE VOOR OPDRACHTGEVER EN OMGEVING

“Wij zijn een bureau voor architectuur & bouwadvies en die twee disciplines maakt het dat wij tijdens het ontwerpproces al nadrukkelijk rekening houden met de bouwkundige uitvoerbaarheid en de geldende regelgeving. Op deze manier ontstaat een gedegen ontwerpplan zonder verrassingen achteraf. Uitgangspunt hierbij is met beide benen op de grond te blijven staan en je verantwoordelijkheid te nemen binnen je eigen expertise,” zegt Bert Wensink.

‘GEEN HUIS MAAR EEN THUIS’

“Ons bureau heeft een regionaal karakter. We weten welke culturen er zijn en hoe de mensen leven. We zeggen wel eens ‘we ontwerpen geen huis maar een thuis’ en juist dat is wat onze opdrachtgevers willen, geen algemeen maar een specifiek ontwerp naar hun wensen. Daarbij is het van belang dat het bouwproces prettig verloopt en dat de opdrachtgever er met een fijn gevoel op terug kunnen kijken. Dit betekent vooruitdenken en meedenken op het gebied van het ontwerp, de bouwkundige uitwerking en de bouwkosten. Dan staan we in het bouwproces niet voor onplezierige verrassingen,” zegt Haiko Leisink.

BAS bureau voor architectuur & bouwadvies bv

De Zweep 83

7381 CH Klarenbeek

T: 055 – 301 19 75

E: [email protected]

I: www.bureau-bas.nl

CONTACTGEGEVENS

46

Page 47: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

“Bert Wensink heeft de tekening van onze verbouwde Fysiotherapie praktijk gemaakt en Haiko Leisink de bouwbegeleiding. Zeer professioneel, volgens afspraak, prettig in de omgang en een mooie nieuwe praktijk. BAS bureau voor architectuur & bouwadvies, een aanrader!”

Frank Van Engen, Praktijkhouder Fysiotherapie Eerbeek & Loenen

47

Page 48: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

48

Klarenbeekse Ondernemers Vereniging

LEDENBAS bureau voor architectuur & bouwadvies bv

BAS is een creatief bureau dat praktisch meedenkt over bouwopgaven. Denk hierbij aan het ontwerpen, adviseren en begeleiden van projecten voor nieuwbouw, renovatie, restauratie, gebouwbeheer en grootonderhoud.

BAS bureau voor architectuur & bouwadvies bvDe Zweep 83 7381 CH Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 19 75E: [email protected] I: www.bureau-bas.nl

Van Dalen Installatietechniek B.V.

Van Dalen Installatietechniek is totaalinstallateur van elektrotechniek, parkeersystemen, beveiligingstechniek, datacommunicatietechniek, LED-verlichtingstechniek, werktuigbouwkundige installaties, sanitairtechniek en klimaatbeheersing. Het bedrijf voert keuringen en inspecties uit, geeft advies en zorgt voor ontwerp en onderhoud.

Van Dalen Installatietechniek B.V.Engelenburgstraat 217391 AM Twello

T: 0571 – 27 90 00E: [email protected] I: www.vandalen-installatie.nl

Dijkhof Bouw B.V.

Dijkhof Bouw is actief in woningbouw, utiliteitsbouw, verbouw, renovatie, onderhoud en service, restauratie en projectontwikkeling in de regio Stedendriehoek. Dijkhof Bouw heeft een eigen ambachtelijke timmerfabriek voor het maken van bijzonder timmerwerk en restauratie, maar ook voor deuren, ramen en kozijnen.

Dijkhof Bouw B.V. Klarenbeekseweg 927381 BG Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 14 20E: [email protected] I: www.dijkhofbouw.nl

Ten Hove Totaalinstallateur

Ten Hove Totaalinstallateur is een allround installatiebedrijf dat elektrotechnisch installatiewerk verzorgt en werktuigbouwkundige installaties ontwerpt en installeert voor particulieren en bedrijven. Daarnaast geeft het bedrijf advies over de aanschaf van installaties.

Ten Hove Totaalinstallateur Klarenbeekseweg 111 7381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 15 58E: [email protected]: www.ten-hove.nl

Krepel Group

Krepel Deuren levert binnendeuren en binnendeurkozijnen voor de woningnieuwbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Denk aan lakdeuren, stijldeuren, hard plastic beklede deuren, brandwerende deuren en geluidwerende deuren inclusief kozijnen. We zijn landelijk actief door de inzet van klantenteams, projectbegeleiding met eigen montage en zetten in op topprestaties voor onze klanten op en rond de bouwplaats.

Naast de productie van binnendeuren en binnendeurkozijnen vervaardigt Krepel luxe houten verpakkingen onder de merknaam Krepel Cassettes voor o.a. de sigarenindustrie, voedingsmiddelenindustrie en juweliersbranche in geheel Europa.

Krepel GroupJ.R. Krepellaan 5-77382 BM Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 13 41E: [email protected] I: www.krepel.nl

The WAT Group

De The WAT Group staat voor betrokkenheid uit fascinatie. De Group is een bestendig netwerk van ervaren specialisten op de verschillende (deel)gebieden van de communicatie. Met een multidisciplinaire aanpak vanuit één visie staan wij garant voor een optimale advisering en ‘full service’ opvolging daarvan. Daarmee: voor een resultaat dat verwachtingen kan overtreffen, zal overtreffen.

WAT staat voor Working Apart Together. Dit geldt niet alleen voor de interne structuur binnen onze groep, het reflecteert ook de manier waarop wij met onze nationale en internationale opdrachtgevers samenwerken. Uit onze ervaring blijkt dat wanneer bewezen expertises zich bundelen, een synergie ontstaat die zijn weerslag heeft in de kwaliteit van de communicatie. En daarmee, in de impact daarvan.

The WAT GroupDe Dalk 27381 BM Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 06 – 46 29 52 56E: [email protected]: www.thewatgroup.com

Page 49: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

49

Klarenbeekse Ondernemers Vereniging LEDENGarage Schimmel

Garage Schimmel is een full-service garage met een werkplaats en een schadeafdeling. De garage is thuis in alle merken, voert APK-keuringen uit en repareert en herstelt auto’s volledig. Daarnaast heeft de garage occasions op voorraad en restaureert oldtimers. Garage Schimmel is aangesloten bij de BOVAG en FOCWA.

Garage SchimmelElsbosweg 717381 BJ Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 12 81E: [email protected], [email protected]: www.garageschimmel.nl

Drogisterij Wansink

Drogisterij Wansink biedt gezondheids- en verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam en geeft hierover advies. Daarnaast is er een fotoservice.

Drogisterij WansinkKlarenbeekseweg 121 7381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 13 83

Restaurant Pijnappel

Restaurant Pijnappel verzorgt koffie met gebak, lunch en diner. Daarnaast heeft het restaurant zalen voor bruiloften, recepties, vergaderingen, presentaties, conferenties, buffetten en verjaardagen. Op iedere tweede woensdag van de maand is er ‘De Huiskamer van Klarenbeek’ waar senioren elkaar ontmoeten en met elkaar eten.

Restaurant PijnappelHoofdweg 557382 BK Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 42E: [email protected]: www.restaurant-pijnappel.nl

Pijnappel Mode

Pijnappel Mode verkoopt damesmode van diverse merken voor jong en oud in de maten 38-54. Daarnaast hangt er kleding voor bijzondere gelegenheden. De coupeuse van de winkel corrigeert kleding. De winkel is rolstoel vriendelijk. Heeft u geen vervoer, op maandag en donderdag kunnen wij u halen en brengen. Bel ons voor een afspraak.

Pijnappel Mode Hoofdweg 84a7382 BK Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 05E: [email protected] I: www.pijnappelmode.nl

Kinderopvang Klarenbeek

Kinderopvang Klarenbeek is een kleinschalige kinderopvang voor dagopvang en BSO. De kinderopvang voldoet aan de eisen die de Wet Kinderopvang stelt. De pedagogisch medewerkers hebben een afgeronde SPW-opleiding en ruime ervaring in de kinderopvang. Er zijn altijd twee volwassenen in de opvang aanwezig en voldoende medewerkers met een BHV-opleiding. Flexibele opvang voor ouders werkzaam in bijvoorbeeld horeca of zorg is mogelijk.

Kinderopvang Klarenbeek Klarenbeekseweg 129 7381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 711 43 05E: [email protected] I: www.kinderopvangklarenbeek.nl

Ineke’s Kapsalon

Klanten kunnen met of zonder afspraak terecht bij Ineke’s Kapsalon voor haarverzorging. Daarnaast geeft de kapsalon persoonlijk advies over haarverzorging en heeft verschillende haarverzorgingsproducten.

Ineke’s Kapsalon Molenweg 20 7382 BW Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 18 78E: [email protected]: www.inekeskapsalon.nl

Restaurant De Nieuwe Zweep

Restaurant De Nieuwe Zweep is een Dinner- Meeting- & Partycentrum voor bruiloften en partijen, presentaties en conferenties. Daarnaast is er een snackbar en voor de jonge bezoeker een speelparadijs met glijbanen, hindernissen, ballenbakken, touwbruggen en trampolines.

Restaurant De Nieuwe Zweep Klarenbeekseweg 93 7381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 12 86E: [email protected] I: www.denieuwezweep.nl

Rabobank Gemeente Voorst

Rabobank Gemeente Voorst is een bank voor inwoners in de gemeente Voorst . Wij bieden financiële dienstverlening op het gebied van betalen, sparen, verzekeren, hypotheken en beleggen. We kennen de regio en zijn actief in Twello en omgeving. Niet alleen als bankier, maar ook als betrokken partner bij lokale initiatieven die het wonen, werken en leven aangenaam maken.

BezoekadresRabobank Gemeente Voorst Dorpsstraat 247391 DE Twello

ParticulierendeskT: 0571 - 287 300E: [email protected]

OndernemersdeskT: 0571 - 287 900 E: [email protected]: www.rabobank.nl /voorst

Page 50: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

50

Tankstation DCO Jan de Croon

Tankstation DCO Jan de Croon is een bemand service tankstation in Klarenbeek. Er is een uitgebreide shop en een handwasserette. Daarnaast kunt u 24 uur per dag tanken via onze PIN paal. Al sinds 1928 Levert DCO in de regio brandstof en smeermiddelen. Op vijf locaties in de regio kunt u tanken als bedrijf met onze DCO tankpas, welke diverse voordelen heeft voor u als klant. Daarnaast heeft DCO een eigen zegelspaarsysteem, waarmee u kunt profiteren van diverse kortingen en aanbiedingen. Meer hierover op www.jandecroon.nl.

Tankstation DCO Jan de CroonKlarenbeekseweg 867381 BG Klarenbeek (Apeldoorn) T: 055 – 3011467E: [email protected]: www.jandecroon.nl

Pelgrim Hengelsport

Pelgrim Hengelsport is dealer van 28 merken met producten voor de (sport)visser. Het bedrijf geeft daarnaast advies en voert reparaties uit. De winkel is ook een servicepunt van PostNL voor pakketten. Pelgrim biedt ook een ruim assortiment aan bloemen, kado-artikelen, wenskaarten, tabaksartikelen en geschenkbonnen.

Pelgrim Hengelsport Klarenbeekseweg 1257381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 12 25E: [email protected]: www.pelgrimhengelsport.nl

Welkoop

Welkoop wil graag haar klanten helpen met het buitenleven beter te laten leven. Zodat de klant tussen drempel en erfgrens beter kan werken, verzorgen en genieten. Welkoop is het merk in Nederland voor producten en diensten voor tuin en dier. Welkoop voert hierin vier hoofdgroepen: DIER&WELZIJN, PLANT&ZORG, WERKEN IN DE TUIN en GENIETEN IN DE TUIN.

Welkoop KlarenbeekKlarenbeekseweg 997381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 12 07E: [email protected] I: www.boerenbond-welkoop.nl

Bike Totaal Wolters Klarenbeek-Zutphen

Bike Totaal Wolters heeft een ruime keus aan kwaliteitsfietsen van verschillende bekende merken en een groot assortiment accessoires en fietsonderdelen. In de winkel staan diverse stads- en kinderfietsen, race- en ATB fietsen en elektrische fietsen, zowel nieuw als tweedehands. De zaak beschikt over een professionele werkplaats. Tijdens de laatste drie dagen van het jaar verkoopt Wolters professioneel siervuurwerk.

KlarenbeekBike Totaal Wolters Klarenbeekseweg 102 7381 BG Klarenbeek (Apeldoorn)T: 055 – 301 12 66E: [email protected] I: www.wolterstweewielers.nl

PLUS Imanse

PLUS Imanse is er voor de dagelijkse boodschappen. De winkel heeft een ruim assortiment aan verse vis, vlees, zuivel, internationale artikelen en drogisterijproducten. Daarnaast is er een slijterij. In de webwinkel kunt u boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen.

Plus Imanse Hoofdweg 867382 BK Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 61E: [email protected]: www.plus.nl

Slagerij Walravens

Slagerij Walravens is een ambachtelijke slagerij voor vlees en vleeswaren, kant en klare maaltijden, voorbereide vleessoorten, gourmet- en fondueschotels, salades en barbecue producten. Daarnaast verzorgt de slagerij koude en warme buffetten, borrelhapjes of een combinatie van deze buffetten met voor- en nagerecht.

Slagerij Walravens Klarenbeekseweg 87 7381 BE Klarenbeek (Apeldoorn)

T: 055 – 301 12 82I: www.slagerijwalravensklarenbeek.nl

Gerechtsdeurwaarderskantoor en Incassobureau Dekker B.V.

Gerechtsdeurwaarderskantoor en Incassobureau Dekker helpt bij incassoproblemen en beslagleggingen en geeft juridisch advies. Het kantoor verleent diensten aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf, denk aan woningcorporaties, particuliere verhuurders, incassobureaus, zelfstandigen, artsen, advocaten en banken. Daarnaast werkt het kantoor voor diverse gemeenten en de Nederlandse Staat.

Gerechtsdeurwaarderskantoor en Incassobureau Dekker B.V. Kleine Fluitersweg 253-b7316 MX Apeldoorn

T: 055 – 588 98 33E: [email protected]: www.deurwaarderdekker.nl

Smeltink Woninginrichting & Textiel

Smeltink Woninginrichting & Textiel levert meubelen, slaapkamers, raamdecoratie, vloeren en buitenzonwering. Daarnaast geeft het bedrijf advies over woninginrichting. Verder heeft de winkel dames en heren pantalons, truien, vesten, overhemden, sokken, hoeden, petten, manufacturen en breiwol. Al méér dan 60 jaar verkoopt Smeltink tijdens de jaarwisseling het beste kwaliteitsvuurwerk.

Smeltink Woninginrichting & Textiel Broekstraat 37 7382 AD Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 73E: [email protected] I: www.smeltink.com

ZutphenBike Totaal Wolters De Brink 747206 KC ZutphenT: 0575 – 52 66 28E: [email protected] I: www.wolterstweewielers.nl

Klarenbeekse Ondernemers Vereniging LEDEN

Page 51: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

51

Mechanisatiebedrijf Fa. Van Wijngeeren

Mechanisatiebedrijf Firma Van Wijngeeren is een toeleveringsbedrijf voor de hobby- en moderne veehouderijbedrijven. Zij zijn gespecialiseerd in de advisering en verkoop van DeLaval melksystemen, Deutz-Fahr tractoren en hooibouwwerktuigen, Patura stalinrichting en afrasteringsmateriaal. Daarnaast is er een uitgebreide winkel met veehouderijbenodigdheden.

Mechanisatiebedrijf Firma Van WijngeerenZutphenseweg 23 7382 AK Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 31 E: [email protected]: www.vanwijngeeren.nl

FysiotherapieKlarenbeek

De praktijk van FysiotherapieKlarenbeek zit in het gezondheidscentrum ‘De Mölle’. De praktijk helpt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Daarnaast is er de mogelijkheid om, voor eigen kosten, te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut (Fysiofit). Fysiofit is geschikt voor iedereen, met en zonder lichamelijke klachten, en is gericht op het verbeteren van de algehele fitheid en conditie.

FysiotherapieKlarenbeekAchter de Molen 10 7382 CE Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 14 68E: [email protected]: www.fysiotherapieklarenbeek.nl

Fontes B.V.

Fontes B.V. is een handelsonderneming in professionele bouw- en afbouwmaterialen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bevoorraden en inrichten van bouwmarkten.

Fontes B.V. De Voortweg 16971 JX Voorstonden

T: 06-50216630E: [email protected]

Gezelschapsdieren- en paardenkliniek De IJsselvallei

Gezelschapsdieren- en Paardenkliniek De IJsselvallei is een kliniek die zich speciaal heeft gericht op de behandeling van gezelschapsdieren en paarden, met alles wat daar bij hoort! Met ons betrokken team zoeken we graag naar een passende oplossing voor u en uw zieke dier. Onder andere vlooienmiddelen, voer, vaccinaties, ontworming en operaties zitten in ons dienstenpakket. Spoeddienst is voor gezelschapsdier en paard 24 uur per dag afgedekt. Kijk op onze website voor meer informatie. Vertrouwde zorg voor uw dier!

Gezelschapsdieren- en paardenkliniek De IJsselvalleiKopermolenweg 117382 BP in Klarenbeek (Voorst)

T: 055 - 366 92 86E: [email protected]: www.dierenkliniekijsselvallei.nl

Huisartsenpraktijk Smit & Bogchelman

Huisartsenpraktijk Smit & Bogchelman is een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Naast spreekuur en huisbezoek heeft de praktijk eConsult. Hiermee kunnen mensen via de site een vraag kan stellen aan de medewerkers van de praktijk. Deze vraag mag geen spoedeisend karakter hebben. Bij verwondingen of spoedeisende klachten is er altijd iemand de hele dag bereikbaar.

Huisartsenpraktijk Smit & Bogchelman Achter de Molen 127382 CE Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 12 55E: [email protected]: www.huisartsenpraktijkklarenbeek.praktijkinfo.nl

DAVE Connects

DAVE Connects is een innovatief bedrijf dat zich richt op het installeren van domotica, audio, video en elektra. Het is een bedrijf dat graag buiten de kaders denkt, waarbij duurzame technieken een speerpunt zijn. DAVE Connects adviseert haar klanten en collega-installateurs onder andere over het gebruik van LED verlichting en de meest geavanceerde (huis)automatisering.

DAVE Connects De Zweep 177381CG Klarenbeek (Apeldoorn) T: 06-462 102 83E: [email protected] I: daveconnects.nl

Dijkhof elektrotechniek

Dijkhof elektrotechniek is een bedrijf wat zich bezighoudt met de aanleg en onderhoud van elektrotechnische installaties en besturingtechniek in de milieu-en recycling industrie. Dijkhof verzorgt ook klimaatbeheersing en -besturing in de agrarische sector (vee- en varkensstallen). Tevens verzorgen zij elektrische installaties en klimaatregeling voor woningen en kantoren.

Dijkhof elektrotechniek B.V.Woudweg 847381 BA Klarenbeek (Apeldoorn) T: 055-3011996M: 06-20398306E: [email protected]

Klarenbeekse Ondernemers Vereniging LEDEN

Hurenkamp Tegelzettersbedrijf

Hurenkamp Tegelzettersbedrijf betegelt badkamers, woonkamers, toiletten en buitenterrassen. Daarnaast voert het bedrijf renovatiewerkzaamheden uit.

Hurenkamp Tegelzettersbedrijf Achter de Molen 37382 CE Klarenbeek (Voorst)

T: 055 – 301 21 18E: [email protected] I: www.tegelwerkenhurenkamp.nl

Page 52: Klarenbeek, daar waar het hart is > september 2013

ColofonAan dit introductie nummer werkten mee:De leden van de werkgroep: Gerard, Gé, Haiko, Ingrid, Janine en Pier.Productie en realisatie: The WAT GroupArt Director: VeselinTeksten: Bob, Machteld, Shantall, Gijs, Ineke, Michel, Marit, Evelien en Jolijn.Drukwerk en afwerking: Ron, Andre en RuudSupport: Alle KOV-leden hebben zich ingezet om deze uitgave zo compleet mogelijkte maken.

In de volgende editie, winterwereld & zaken doen in Klarenbeek, presenteren andere ledenvan de KOV zich en zetten we weer de spot op iemand die vertelt over zijn of haar passie.

Dit magazine is er ook in digitale vorm (e-zine) op www.kovklarenbeek.nl

Bezoek onze vernieuwde website voor overige updates en akties: www.kovklarenbeek.nl