Kitemag editei september 2006

35
TUSSENDOOR Ruben Len10 Filmreview Autofocus EVENT Jagermeister Kite Riders Testzone: Himaya Zonnebrand editie sept 2006 kite mag online kitesurfmagazine

description

Zondag 3 september had een mooie dag moeten worden, maar eindigde met een verschrikkelijk ongeval Net wakker schuif ik het gor- dijn aan de kant en kijk naar buiten,daar staan de kleine boompjes van de overburen met hun takjes te swingen, de rode bloemen zijn extra vol van kleur door de zon die de mooie ochtend verwarmt. Snel sta ik op omdat ik geen tijd wil verspillen die ik ook op het water kan besteden.

Transcript of Kitemag editei september 2006

Page 1: Kitemag editei september 2006

TUSSENDOORRuben Len10

FilmreviewAutofocus

EVENT

Jagermeister

Kite Riders

Testzone: Himaya Zonnebrand

editie sept 2006

kitemagonline kitesurfmagazine

Page 2: Kitemag editei september 2006

Ik zie wat rails, hier en daar blauwe borden en een Conducteur die naar m’n ‘ticket’ vraagt, rara waar ben ik.. Niet op water, want het waait niet. Anders had ik deze intro niet rond tijdstip geschreven. Ik ben op weg naar huis met de trein, na een lange reis uit Utrecht. Mooi momentje om even een in-leiding te schrijven. De 2e uitgave staat voor jullie op het scherm en ik/we mogen weer trots zijn. 2 maanden verder kijk ik terug naar paar hele goeie sessies en goed georganiseerde wedstrijden. Maar helaas met niet al teveel wind. Toch hebben we weer mooie foto`s binnen gekregen en was zelfs onze Ruben len10 bereid voor een interview. De grote beul schreef zijn interview in Amerika want die pro`s zijn ook nooit thuis. Een paar maanden met 2 keer Youri als winnaar op de PKRA en daar mogen wij als klein Nederland zeker trots op zijn. Namens Kitemag.nl nog even gefeliciteerd dude! We hebben weer een aantal hele vette shots en een paar leuke verslagen. De Jägemeister KiteRiderz bijvoorbeeld. Een op en top georganiseerd event, maar ze waren een ding vergeten.. Wind! Ik stel voor, volgend jaar alle riders gewoon een ticket te geven naar een plek waar het altijd waait en daar die wedstrijd gewoon keihard te varen, niet gek toch? Ik wens jullie weer veel leesplezier, en ik zou zeggen scroll dat Kitemag. En het adres voor al jul-lie vragen opmerkingen en foto`s blijft nog altijd hetzelfde en ik zou zeggen gebruik dat ook!Marc de Munnik

Van de redactie..

Foto door: Odette de Munnik

Page 3: Kitemag editei september 2006

INHOUD KITEMAGINHOUD KITEMAG5 VerslagJägermeisterKiteRiderz7 Raak![HielkeBlom]8 Hetiseenmooiedag..14 Testzone:HimayaZonnebrand16 Raak![MarijedenBreems]17 Filmreview:Autofocus19 Interview:MarijedenBreems21 Raak![RubenLenten]22 Reisverlag:Bagrein25 Tussendoor:RubenLenten29 Raak![PascalvanWingerden]

30 ColumnMarcdeMunnik31 OneillDownwinder200633 Kitekalender34 Colofon35 VolgendekeerinKitemagTussendoor:RubenLenten

25JägermeisterKiteRiderz5

Page 4: Kitemag editei september 2006

* 12-10-1982 † 09-09-2006

Ralph Sturkenboom

Zondag 3 september had een mooie dag moeten worden, maar eindigde met een verschrikkelijk ongeval

Na bijna een week hard vechten is Ralph op zaterdag 9 september veel te jong overleden

Steunbetuigingen kun je achterlaten op www.ralph-sterkte.hyves.nl

www.kitehigh.nl/ralph

Via deze weg willen we de familie, vrienden en alle andere betrokkenen heel veel sterkte wensen met dit verlies.

De crew van Kitemag

Page 5: Kitemag editei september 2006

JägermeisterKite Riderz

Eventverslag

Op zaterdag 22 en zondag 23 juli vond bij de Spot in Zandvoort het Jägermeister Kite Riderz event plaats. Voor dit evenement was de Nederlandse top uitgenodigd en zij moesten zich laten zien tijdens de disciplines Big Air, Best trick en Slalom.

Zaterdag rond 11 uur kwam ik na een lange reis met de bus en de auto in Zand-voort aan. Na een kleine eerste indruk zag het er allemaal mooi uit. Links en rechts lagen fatboys, het strand was bekleed met vlagen buggy`s van Jäger-meister, een grote jurytoren en kite`s van verschillende importeurs. Kortom het mocht snel gaan waaien. Na de inschrijving waarbij alle riders een shirt en wat consumptiebonnen kregen, nadat ze een handtekening onder de brief gezet hadden waarin stond dat de organisatie zich niet aansprakelijk stelde als er wat gebeurde, ben ik eens gaan kijken wie er allemaal waren. Natuurlijk allemaal bekende riders, dus het weekend kwam wel goed. F-one was druk bezig met het installeren van de Handle Pass trampoline en ondertussen chillden de riders er op los. De Speaker Lorenzo liep een beetje op het strand en hield iedereen be-zig. Even draaide de wind en leek er wat wind te komen dus iedereen ging staan maar kon na 2 minuten al weer gaan zitten want de wind zakte ook snel weer in.

Page 6: Kitemag editei september 2006

Het werd steeds later in de The Spot en iedereen vermaakte zich met de Jäger-meister. De flauwe grappen vlogen over de tafel en de oogjes van de riders hin-gen op half7 terwijl het nog maar 1 uur was. De volgende ochtend was het voor de één wat makkelijker wakker worden dan voor de ander en iedereen was een beetje teleurgesteld, want het waaide weer niet. Waarschijnlijk werd de dag het hetzelfde als de eerste. En dat was ook zo. Iedereen chillde een beetje op het strand, een paar waren flink aan het ‘uitkateren’ en er was weer een wedstrijdje op de trampoline. De riders moesten in 1 minuut de meeste handle-passes eruit gooien. Roy zoon was de winnaar van deze contest. De wind nam helaas nog steeds niet toe, maar de DJ vermaakte iedereen op het strand met goeie muziek en er werden interviews gehouden. Tegen 4 uur had iedereen het wel gezien en vertrok iedereen naar huis, ik ook.We kunnen terug kijken op een heel gaaf weekend wat vaker georganiseerd mag worden in Nederland.

Tekst: Redactie KitemagFoto’s: Robert Mulder

De skippermeeting stond om het pro-gramma en iedereen ging rustig, maar ook heel rustig naar de jury toren. Waar we voorgesteld werden aan de or-ganisatie en onze dagplanning kregen. En die was: wachten op wind! Tijdens dat wachten werd een wedstrijdje op de trampoline en wakeboarden ge-pland. Rond 1 uur stonden we dan op de trampoline en de handle-passes vlogen er uit. Na een paar uurtjes had-den de riders zich wel vermaakt, Hans werd uiteindelijk winner. Het volgende plan was om te gaan wakeboarden. Het regende inmiddels, maar dat bederfde de sfeer niet. Door de onrustige zee waagden maar enkele riders zich op het. Deze riders hebben zich dan ook goed vermaakt. De lucht klaarde weer een beetje op en iedereen was een beetje aan het rond lopen. Sommigen waren hun tentje aan het opzetten op de camping en anderen waren al be-gonnen aan de BBQ. Ik was iets te laat voor de BBQ maar gelukkig was er nog wat eten over.

Page 7: Kitemag editei september 2006

FOTO: DUITS raul

RIDER: HIELKE BLOM

TRICK: BOARD GRAB

FOTO: PETER Raul

RIDER: HIELKE BLOMTRICK: BOARD GRAB

Raak!

Page 8: Kitemag editei september 2006

Het is een mooie dag..

Net wakker schuif ik het gor-dijn aan de kant en kijk naar buiten,daar staan de kleine boompjes van de overburen met hun takjes te swingen, de rode bloemen zijn extra vol van kleur door de zon die de mooie ochtend verwarmt. Snel sta ik op omdat ik geen tijd wil verspillen die ik ook op het water kan besteden.

Tijdens het eten zie ik in mijn ooghoek de boompjes met rode bloemen nog steeds heen en weer gaan, de spanning stijgt. Ondertussen is mijn computer op gestart en het belletje van MSN rinkelde, wie zou het zijn? Snel stop ik het laatste stuk brood in mijn mond en loop met mijn koffie in de hand naar mijn computer.‘Hee’ gast, zegt Dirk. ‘Yow’ schrijf ik snel. ‘Ga je ook mee naar het strand’ ‘ Ja natuurlijk, het waait lekker hard, dus neem de 9 meter maar mee. Schrijft Dirk‘oke dan, ik ben zo goed als klaar om te gaan, zie je bij het water!‘Ik wist allang dat het zo hard waaide ik had immers al naar de kleine boompjes gekeken die me zeiden dat de wind hard was. Snel ga ik nog even het internet op om de windmeter te kijken, welke 14 m/s aan geeft, pak mijn spullen bij

elkaar en maak me klaar om naar het strand te gaan.

Met mijn spullen in de hand kom ik beneden aan bij mijn fiets, die me naar het strand zal brengen. Ik stap snel op, en ga mijn weg naar het strand, maar mijn eerste stop komt al snel, een rood stoplicht. Snel kijk ik of het veilig is maar he-laas zal ik moeten wachten. Onder tussen waait de wind door mijn haar, en krijg ik nog meer kriebels, want het waait. Voor ik het door heb komt een fietser naast me staan, en kijkt me raar aan, hij kijkt naar mijn spullen. Volgens mij weet hij niet wat ik ga doen dacht ik nog even, in de hoop dat hij niets zou zeggen en ik snel door kan fietsen.

Foto door: clblood

Foto door: 2Sogar

Page 9: Kitemag editei september 2006

Voor ik het door heb komt een fietser naast me staan, en kijkt me raar aan, hij kijkt naar mijn spullen. Volgens mij weet hij niet wat ik ga doen dacht ik nog even, in de hoop dat hij niets zou zeggen en ik snel door kan fietsen. Helaas is de jongen op de hoogte van de sport en vraagt; ‘dat is toch om te kitesurfen? ‘ja dat heb je goed gezien. ‘ik wil ook heel graag beginnen met kiten, maar de lessen zijn zo duur, en de spullen ook, maar kan je me vertellen hoe vet het is. Want ik ken geen mensen die het doen. ‘Ik vertel hem dat het niet zo moeilijk is, maar niet ongevaarlijk, dus een les of lessen is heel belangrijk. Ondertussen is het groen licht en ik fiets snel door, de jongen fiets ook mee, hij moet immers de zelfde kant op, naar de overkant. ‘Hij vraagt me hoe gevaarlijk het is, omdat hij heeft gehoord dat er wel eens iemand overleden is door kitesurfen.. ‘ Die vraag had ik niet verwacht, die vraag raakt me diep, waarom moest ik stoppen, stoppen voor dat rode licht, zodat een jongen aan mij kon vragen hoe gevaarlijk het is om te kiten.

Ik klets er snel overheen door te zeggen dat het is niet zo gevaarlijk is, maar dat een ongeluk in een klein hoekje zit, maar dat je voor een groot deel je eigen veiligheid kan bepalen, door goed op te passen. Maar al snel merk ik dat het een antwoord is om mijn eigen gedachten weg te wuiven. Want ik weet beter, een ongeluk kan je niet voorkomen, dat overkomt je, je hebt er niets over te zeg-gen, hoe goed je ook oplet. Nu vind ik het niet zo leuk meer om met de jongen verder te praten. Net nog had ik heel veel zin om gek te doen, hoog te vliegen met soms een harde klapper op het water als er weer wat mis gaat. Nu zit ik in gedachten te rationaliseren dat het veilig is, weggezonken in die gedachten. Als er ineens een auto om de hoek komt en de jongen die naast me fiets bijna schept. Binnen een knipper met mijn oog ligt hij op de grond, maar staat gelukkig ook even snel weer op. Ik heb mijn hart in mij keel, de auto stopt, en de vrouw stapt uit, ze ziet er wit uit, maar krijgt snel wat kleur terug als ze ziet dat de jongen op zijn benen staat en zijn fiets bekijkt, ze kijkt ook naar de auto, ik kijk ook even mee, maar baal want nu kon ik niet zo maar weg.

De auto en de jongen hebben ge-lukkig geen schade, de fiets heeft een kras extra, de auto niets.Ik maak snel de keuze weg te gaan, door te fietsen naar het strand. Op de fiets kijk ik nog een keer om en zie ze wat

Foto door: VierDrie

Page 10: Kitemag editei september 2006

In gedachten kom ik weer bij de vraag van de jongen, of kiten nu gevaarlijk is. De wind blaast door mijn haar, blaast het zand in het rond, het doek van mijn kite klappert hard.Is kiten wel gevaarlijk? Die vraag spookt maar door in mijn hoofd, bewijs zoe-kend om het tegendeel te bewijzen. Ik probeer mezelf tot kalmte te manen, dat gaat gelukkig goed, kiten is immers zo gevaarlijk als je het zelf maakt. En het ongelukje onderweg was ook zonder ernstige gevolgen.Dirk is ondertussen klaar, en vraagt me zijn kite op te laten, snel help ik hem, waarna ik snel door ga. Een andere kiter komt naar me toe, om mijn pomp te lenen, en haalt een oude rode kite uit zijn tas.Ik loop rustig mijn lijnen uit en zorg dat alles goed zit, klaar om te gaan vraag ik de zelfde jongen mijn kite op te gooien. En ga snel naar het water, stap op en vaar mijn weg.

Tussen de golven door is het altijd gezellig met de windsurfers die voor bij schie-ten, met mijn kite hoog levert dat nooit problemen op. Lach nog naar een paar bekenden, die je altijd tegenkomt als het zo hard waait.Als altijd val ik snel af, om tussen de drukte weg te komen, en in rustiger water lekker te kunnen doen wat ik wil zonder continu op te hoeven letten op wat er voor en achter me gebeurd.Ik kijk graag even om, om te zien wat anderen aan het doen zijn, die springen er lekker op los, tussen alles en iedereen door, maar met zo veel drukte op het water is het altijd minder spectaculair. Na een paar lekkere rakjes, met hier en daar een kleine sprong en draai, is het weer tijd om los te gaan. Met losse spieren, en gevoel van de wind, die als altijd wel wat vlagen kent draai ik lekker door de bocht en richt me op een mooie golf, vol snelheid kom ik aan, en draai mijn kite terug, om de golf aan gort te rijden, met volle snelheid er dwars over heen. Druppels vliegen in het rond, het zoutwa-ter in mij ogen prikt. Ik vaar weer door de zee op en gebruik een grote golf als springplank en vlieg lekker hoog door de lucht en in de verte zie ik Dirk, die ligt te dobberen bij een kite.

gegevens uitwisselen, pas nu valt het me op, de jongen zit op een rode fiets en de vrouw heeft een rode auto, wat is dat toch.

Bij het strand aangekomen zie ik Dirk al staan, met zijn bar in de hand. Ik geef hem de hand na-dat ik al mijn spullen heb neergezet op het zand. Snel leg ik hem uit wat ik onderweg heb meege-maakt, hij lacht, en zegt; ‘Jij blij dat er niets aan de hand was, anders had je daar nog wel even gestaan. Ik zeg niets maar gooi snel mijn kite op het zand en begin hem op te pompen.

Foto

doo

r: Id

esig

n-er

Page 11: Kitemag editei september 2006

Ik veeg het water uit mijn ogen om weer wat te focussen en zie direct al wat er is. Hij dobbert bij een rode kite. Te ver er vandaan zet ik koers om te gaan kijken wat er is. En zie al dat Dirk terug komt met de kite onder zijn arm, lang-zaam sturend met zijn kite, met de kiter hangend aan zijn harnas er achteraan. In de buurt gekomen zie ik dat het boardje er niet bij is, dus vaar door en kijk goed om me heen, zoals wel vaker is gebeurd. Na een paar keer heen en weer zie ik het boardje drijven, vis het op en vaar terug, nu pas merk ik hoe ver het uit de kant is, “ je zou het maar moeten zwemmen” schiet door mijn gedachten.

Ik denk terug aan de gebeurtenis op de fiets, en aan de jongen van net. Plots trekt de wind aan, snel trek ik mijn strap wat verder dicht. Na een paar keer opsteken, kom ik weer bij Dirk in de buurt, en sein hem dat hij even moet wach-ten. Vlak bij elkaar met de kite’s op 12 uur, liggen we in het water om even snel wat te praten, want het is ondertussen bewolkt geworden en dat kan slecht weer betekenen. Daarna zetten we koers naar de kust.

Elke keer dat we samen varen ontstaat er wel een race, wie sneller gaat. Plots zie ik in mijn ooghoek de kite van Dirk omhoogschieten en hoor een harde schreeuw, en daar komt hij hoog voorbij, met een grote plons valt hij achter-stevoren in het water. Ik moet hard lachen, want het gebeurd zo vaak. Uit mijn concentratie hapt mijn board in het water, en daar lig ik dan, met een neus vol zout water en Dirk die me uitlacht.

Een uur later, merk ik dat het echt hard is gaan waaien ik kijk naar de zee en de horizon, waar in de verte donkere wolken verschijnen En kies er voor naar de kant te gaan. Gelukkig staan er mensen op de kant die mijn kite snel willen opvangen. Zij zien ook de wolk die er aankomt. Sommige kiters zijn zo bezig met hun eigen ding dat ze niet door hebben dat het weer aan het omslaan is. De Wolk komt dichterbij en soms lijkt het als of er donder te horen is. En de eerste druppels vallen.

Terug bij de kant is de man blij dat zijn boardje ook weer op de kant is en bedank me. Ik vertel hem dat iedereen dat zou moeten doen, en dat dit vaak ook gewoon gebeurd. Waarna ik weer op water aan ga, omdat ik merk dat de wind toeneemt. In gedachten verzon-ken vaar ik weg, nu kan dat want hier varen maar een paar windsurfers heen en weer.

Foto door: Ouz

Page 12: Kitemag editei september 2006

Ook Dirk komt van het water af, en sleept over het strand, als hij zijn kite in de hoek laat zakken. Ik loop er snel naartoe en pak de kite aan. Beide op de kant vraag ik hem wat er nu met de man met rode kite aan de hand was. ‘Zijn lijn was gebroken, die lijnen waren al 3 jaar oud, volgens de man’ zegt Dirk.

Op dat moment steekt de wind echt goed op, het gesprek stopt, en de aandacht wordt getrokken naar de zee en de kiters. We lopen naar de kant, en je ziet dat er mensen zijn die hun kite niet meer kunnen houden, de een na de ander komt op de kant en wordt geholpen bij het zo snel mogelijk neerlaten van de kite, omdat iedereen op deze momenten op scherp staat. Deze momenten zijn altijd gevaarlijk, omdat er ook windsurfers varen, en die kunnen minder makkelijk aan de kant als het moet, de eerste kite komt al naar beneden gedraaid, daaraan herken je de oude safety systemen, een botsing wordt voorkomen. Maar plots schiet de kite weg, je ziet de bar door het water schieten, Dirk en ik trekken een sprint, want er is niets zo gevaarlijk dan een los vliegende kite richting de boulevard en strandtenten. Een paar wandelaars ont-wijken de lijnen, en de kite klapt op de grond, en blijft even liggen, en begint toch verder te rollen, met een duik naar de kite lukt het net hem te pakken voor hij tegen de strandtent oprolt en echt schade kan maken.

Zo eigenwijs als ik ben, pak ik de bar en controleer de lijnen, en schrik, tot mijn verbazing zitten er diverse beschadigingen in de lijnen, en zien ze er oud uit en de rode lijn is gebroken. De eigenaar komt na een stukje zwemmen, druipend naar me toe en bedankt me. Ik wijs hem op zijn lijnen, en vraag hem of hij wel oplet in welke staat zijn lijnen zijn. Waarop hij antwoord dat ze nog wel goed zijn. Ik loop naar mijn eigen bar, en laat de man mijn lijnen zien, die nog geen jaar oud zijn, dan ziet hij het verschil, en schrikt zelf ook wel een beetje. Hij had de kite nog niet heel lang en de man van wie hij de kite kocht zij dat de lij-nen nog goed waren. Maar uit de ervaring dat de lijn brak snapt hij wel dat het niet zo is en begint rustig op te ruimen.

Foto door: Kruper13

Page 13: Kitemag editei september 2006

Mijn aandacht is nog gericht op een paar kiters die eigenwijs door varen, tot mijn grote verbazing, want het rommelt echt, dus er zit onweer in de lucht. Binnen 5 minuten slaat het weer echt om, en komt de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig komt iedereen nu wel het water af. Ik vraag een jongen waarom hij met onweer aan het varen is en krijg als antwoord ‘ik ben toch niet geraakt’. Ik heb geen zin in discussie, en zeg dat ik het echt belachelijk vind en draai me om, om een afdakje op te zoeken om te gaan schuilen.

Terwijl we staan te schuilen vertel ik Dirk over het rood dat ik vandaag heb ge-zien, het stoplicht, de fiets, de auto, de kite, en de gebroken lijn. Hij lacht en zegt, ‘soms zijn die gedachten van jou echt niet te volgen, maar het is gewoon toeval, al dat rood.

Ik geloof dat echter niet, ik kijk graag verder, en probeer gebeurtenissen aan elkaar te linken, vandaag was weer een dag vol gevaar, niet alleen tijdens het kiten, maar ook op de fiets, het enige rood vandaag zonder gevaar, waren de bloemen van de boompjes die door de zon zo helder van kleur waren, toen ik net wakker werd. Na deze gedachten vertel ik Dirk dat ik na de bui mijn spullen pak en op huis aan ga……

Tekst: Maarten Buurman

Foto door: Draganski

Page 14: Kitemag editei september 2006

HIMAYASunscreen & SportHIMAYASunscreen & Sport

Testzone

Je kent het vast wel. Je bent een actieve buiten sporter en je wilt graag ook als het zonnetje schijnt blijven trainen zonder dat je ver-brand. Je hebt een aantal zonne-brandcreme’s gebruikt maar deze blijven niet zitten in het water of werken niet.

Himaya Sports Sunscreens zijn ge-maakt door proffecionele outdoor atleten speciaal voor actieve out-door sporters. Of je nou bergbe-klimt, fietst, hardloopt of surft, Himaya sunscreens beschermen je tegen ultraviolet straling (UV) en nog veel meer!

Himaya sunscreens zijn uitvoerig getest door een aantal van de bes-te sporters van de wereld. ( Xaver Hoffman, Stine Brun Kjeldaas, The Collection, Tina Basisch enz. )

Je krijgt het meest te maken met UVA straling ( veroorzaakt kanker) en UVB straling ( veroorzaakt verbranding ). Deze stralingen zijn gevaar-lijk voor je huid als je er te lang aan blootgesteld wordt. Nu heeft elk mens verschillende huidtype en reageerd anders op deze stralingen. De 1 kan langer in de zon blijven zitten totdat hij/zij verbrand dan de ander. Ook de hoeveelheid UV straling kan verbranding versnellen. Op de site van Himaya sunscreens kan je precies uitzoeken wat voor zonnebrand factor je nodig hebt bij wat voor huidtype en hoeveelheid UV straling.

Page 15: Kitemag editei september 2006

Maar het meest voor-komende probleem bij sporters die zonnebrand gebruiken is dat het niet blijft zitten omdat je bijvoorbeeld veel in het water zit of omdat je veel zweet. Wat vaak ook een naar gevoel geeft. Ook zitten er in zonne-brand creme’s vaak parfum waar je bijvoorbeeld niet tegen kan of alcohol in zit. Daarbij komt ook nog bij dat als je veel in het water zit je huid uitdroogt en de creme je hier totaal niet in verzorgt. Het smeren gaat vaak niet als je geen droge huid hebt, laat witte vegen achter en blijft plakkerig.

Himaya sunscreens bevatten geen alcohol en parfums. Verzorgt de huid met vitamine C en E. Ze zijn waterproof maar laat de porieen vrij om te kunnen zweten zonder dat het zweet de creme verwijderd. Dit maakt het product ook sweatproof. Himaya sunscreens kun je ook nat aanbrengen, zelfs onder water! De creme trekt snel in waardoor het niet plakkerig wordt en lang blijft zitten. Himaya sunscreens zijn daarbij ook nog eens reukloos en laten geen witte vegen achter.

Tekst: Anna Oosterling Foto’s: Himaya

Himaya Sport Sunscreens zijn te bestellen via internet en kosten tussen de 10 en 15 Euro.Wil je nou nog meer weten van Himaya Sport Sunscreens? Neem dan een kijkje op www.himaya.com .

Page 16: Kitemag editei september 2006

FOTO: marijke moes

RIDER: marije den breemsTRICK: big air

FOTO: marijke moes

RIDER: marije den breems

TRICK: big air

Raak!

Page 17: Kitemag editei september 2006

Filmreview

Elliot Leboe van ACL Productions heeft een tijdje terug een nieuwe film uit-gebracht die ervoor zorgt dat je direct je kite op wilt gaan pompen; “Autofo-cus”. De film is het best te vergelijken met kitefilms als; “Ten4” en de “Un-hooked-serie”, voornamelijk slider en oldschool action dus. Veel kiteloops zal je dan ook niet tegen komen, eerder een paar brute sprongen vanaf een kicker.

In Autofocus wordt meteen duidelijk wie de echte master van de sliders is; Andre Phillip. Naast Andre zetten Moe Goold, Mauricio Abreu, Jason Slezak, Stav Niarchos en Bertrand Fleury een geweldige show neer.

Tussen de verschillende kitescènes zie je korte interviews, waarin de riders voornamelijk hun visie over het kiten geven. Gecombineerd met de fragmen-ten van de kitetrip en het opbouwen van sliders en kickers is het dus echt een mix van kiten en lifestyle.

Wipe-outs? Als je die wilt zien ben je bij Autofocus aan het goede adres. De meest harde crashes op sliders, die je maar kan bedenken, krijg je te zien. Echter, als je later in de film ziet wat de mannen allemaal sticken vanaf een kicker weet je dat de crashes niet voor niets zijn geweest.

Page 18: Kitemag editei september 2006

Samenvattend kan ik zeggen dat Au-tofocus een spectaculaire film is met voornamelijk kicker en slider action, vind je kickers niks? Kijk dan vooral autofocus! Want deze film zal zeker je mening over sliders en kickers verande-ren. Ik ben zelf heel enthousiast over de film en raad hem dan ook zeker aan voor mensen die nog een kitefilm willen kopen. De trailer laat helaas maar een stukje zien van de echte actie, maar laat dat je er niet van weerhouden om de film een keer te zien

Tekst: Coen van Driel

Een nieuwe standaard? Dat kun je wel zeggen, het slider/kicker niveau in Autofocus is vele malen hoger dan de huidige PKRA actie en laat op het gebied van kickers de top zoals Aaron Hadlow en Kevin Langeree dan ook ver achter zich.

Bij het maken van een kitefilm moet je altijd uitkijken dat hij niet eentonig wordt. Na Unhooked 2 was ik daar bang voor, want die vond ik eentonig, maar Autofocus is totaal niet eentonig. Door een goede afwisseling van crashes, lifestyle en vernieuwing van locaties wordt er goed voor gezorgd dat je aan je scherm geplakt blijft. Het enige dat wel gaat vervelen naarmate de film vordert is helaas de muziek. De hele film wordt vrijwel het zelfde genre mu-ziek gespeeld(new age en electronic). De muziek afstemmen op de beelden had dan ook iets beter gemogen, geluk-kig wordt dit goed gecompenseerd door de heftige actie.

www.autofocus.com

trailer op www.aclproduct

ions.com

Page 19: Kitemag editei september 2006

Marije den breemsInterview Marije den breems

Marije den Breems, stond vorig jaar naast mevrouw Langeree op het podium tijdens het NK met het nummer 3 onder haar voeten. Ze vaart met F-one kite`s. En dat is ook alles wat zo ongeveer kitend Nederland weet. En als we haar naam intypen op de google weten we nog niets. Vandaar dat kite-mag.nl wat meer van haar wilde weten. Waar woont ze, wat doet ze in het dagelijks leven en waar-om zien we haar niet terug op de PKRA.

De Kitewereld kent jou, jij kent ons maar vertel eens wat over je zelf? Ik ben drieendertig, fucking oud al he! De reden dat ik ben gaan kiten is omdat ik gek op sporten ben, met name buitensporten waar je een kick van krijgt. Dus ik dacht laten we het is gaan proberen. In augustus 2002 ben ik begonnen met kiten. In juli had ik mijn eerste les en ik was meteen hooked. Dezelfde week heb ik een tweedehands kite en board gekocht om zelfstandig te gaan oefenen. Alleen heeft het toen iets van 4 weken niet gewaaid. Gek werd ik ervan. Het schoot helemaal niet op.

Heb je altijd al gedroomd om hoog te eindigen in de NK ranglist? Zo is het begonnen: Uiteindelijk ben ik mee gaan doen aan wedstrijden, dat kwam doordat ik veel toppers had geïnterviewd voor Access. Mijn eerst wedstrijd was in Scheveningen, de Siemens Mobile Kiteboard Chal-lance. Ik wilde wel eens weten hoe het was om zelf mee te doen. Ik was nieuwsgierig. Ik had nooit verwacht dat ik vierde zou worden. Een super leuke ervaring. Vooral omdat ik dus ook van meiden won. Mijn volgende wedstrijd was dus het NK. Ik verwachtte er niets van en juist omdat ik zo relaxt was, ging het super goed. Ik deed gewoon mijn ding en had een goeie dag. Ik landde alle sprongen. Kijk, ik kan helemaal niet veel inge-wikkelde tricks en ik heb al helemaal geen BEST trick.

Page 20: Kitemag editei september 2006

Met welke trick ben je nu bezig zitten die backmobes handlepasses er al in of denken wij nog te ver? Ik ben zeker niet bezig met handle-pas-ses. Ik ben net begonnen met een F16 en uitgehaakte raily’s en zo. Kitesurfen doe ik echt alleen voor de lol.

Denk je dat het niveau bij de vrouwen in Nederland hoog genoeg is voor de PKRA! Katja en Jalou doen ook mee. Waarom jij niet? Het niveau van de Nederlandse dames, die wel meedoen aan de PKRA, ligt ook veel hoger. Ik kite veel met Jalou Langeree en wat zij allemaal flikt! Echt cool. Katja ken ik ver-der niet. Ik weet niet hoe ze kite. Ik houd me er eerlijk gezegd ook niet zo mee bezig.

Er staat geen wind!!! Wat doe je dan?Als het niet waait ga ik of skaten of mountain-biken of iets anders sportiefs doen. In de win-ter, als het niet waait of echt te koud is, klim ik binnen in een hal en volg ik bokstraining. Ik moet wel altijd iets doen om mijn energie kwijt te kunnen, anders word ik gek. Maar ik ben zeker geen gezondheids freak hoor! Ik ben ook dol op lekker eten, wijn en stappen. Gewoon alles doen wat leuk en gezellig is. Ook ben ik een freelance journalist en werk parttime op een middelbare school. Ik heb expres gekozen voor zoveel vrije tijd omdat ik zo vaak mogelijk op het water wil staan.

Nog een ultieme Tip voor beginnende kiters?Voor iedereen die wil beginnen aan kitesurfen: Be-zint voor ge begint! Voor je het weet ben je hooked, zit je continue op internet te checken of het waait en maak je liever niet teveel vaste afspraken.

Vragen: Nicole Paerel

Page 21: Kitemag editei september 2006

FOTO: Chille slufter doed

RIDER: ruben lenten

TRICK: BOARD GRAB

FOTO: Chille slufter doed

RIDER: Ruben Lenten

TRICK: BOARD GRAB

Raak!

Page 22: Kitemag editei september 2006

BagreinBagreinReisverslag

Na een 6½ uur durende vlucht zie ik vanuit m’n vliegtuigstoel het kleine eilandje Bagrein liggen, omringt door de blauwe zee. Voor de men-sen die niet weten waar Bagrein ligt, het ligt met een brug vast aan Saudi-Arabië. Na de landing stappen we vermoeid uit het vliegtuig. Door de warmte en de wind die je voelt is de vlucht al snel weer vergeten. Je ziet arabieren lopen en je denkt bij je zelf: “We are back in the des-sert”.Op weg naar huis zie je de palmboom bladeren bewegen, kom op we moeten het water op. Helaas had ik m’n eigen spullen niet bij me, maar vervanging was al geregeld. Ryan, de eigenaar van Skate Shack, kite ook en heeft ook zijn eigen kitegear en verkoopt het daar ook. Simon had een goed woordje gedaan zo kon ik Ryan z’n stuff gebruiken. Nogmaals, Thanks Ryan.

Eenmaal thuis gekomen vroeg onze bedden in om de volgende ochtend vroeg te gaan kiten. 10 Uur in de ochtend bij Ryan om daarna door te gaan naar de kite spot. Het ligt aan de windrichting aan welke kant van het eiland je gaat kiten. We hebben zo snel mogelijk gereden, daarna snel opgetuigd en het water op! Ik voer met een Airrush 12 meter. De zee temperatuur is er 34 graden, met vlak water en ondiep. Wat wil je nou nog meer om te beginnen. De hele ochtend geprobeerd hoogte te lopen, uiteindelijk lukte het beetje bij beetje.

Op de kant stond Mariëlle altijd klaar om je kite aan te pakken. En ook had ze standaard een flesje water voor je, want in de 45 graden heb je daar zeker behoefte aan.

Page 23: Kitemag editei september 2006

De hele middag stonden we goed gepowered, tot 13.00 uur toen de wind sterk aannam.Het was tijd om de kites neer te leggen voordat er onge-lukken gebeurden. Kleine maten hadden we jammer genoeg niet bij ons. Lekker op de kant gezeten, Ryan vertelde ons dat er ook dolfijnen waren en zeker ook even komen kijken,’Wat ben jij aan het doen’. Uitkijken dus. Helaas hebben we geen dolfijnen gezien in de vakantie. Dat had wel een gaaf gezicht geweest. Volgende keer beter toch.

Op weg naar huis zijn we naar het Bagrein International Circuit gere-den. Erg mooi om te zien. Ze waren om dat moment aan het trainen, de geluiden van die formule 1 wagens galmden door de hele woestijn. Er staat toch niks om heen. Alleen zand, zand en nog eens zand.

Geen wind, What the fuck moet je doen tussen de arabieren. Heel sim-pel. Zwembad, shoppen, Feesten, duiken en 160 km rijden over de snelweg. Ja het kan hier. Verveling is er echt niet.

Tip: Ga zeker een keer duiken of snorkelen boven het Douw Wrak Fifi. Het ligt 6 meter diep en je kan het mooi zien liggen als je er boven snorkelt. Erg veel vissen en andere zeedieren zwemmen er omheen.

Maar dagen met weinig wind zijn er echt niet in Bagrein. Wind is er altijd wel op het kleine eilandje. Je zal er geen arabieren zien kiten, wel veel Amerikanen. Het niveau ligt er zeker niet hoog. Een dood-gewoon sprongetje is dan ook alles. Maar ik weet zeker, als je een paar jaar verder bent is dat allemaal veranderd.

Page 24: Kitemag editei september 2006

En van feesten weten ze er ook alles van. Als het avond is begint de stad te leven, genoeg redenen om het nacht leven van het oosten in te gaan. Cocktails in overvloed, karaoke bars en droge humor van arabieren. Tra-der Vix is echt erg gezellig om wat te eten en drinken. Ook zijn er erg veel engels sprekende mensen. Toch moet je na die cocktails er weer vroeg uit voor een ochtendsessie.

In de middag afscheid nemen van m´n zus en haar vriend. Snel het vlieg-tuig in naar het kouder Nederland, maar ik heb wel weer een heerlijke vakantie gehad. Mariëlle en Simon bedankt voor alles.

Tekst: Nicole Paerel

Page 25: Kitemag editei september 2006

Tussendoor Ruben Len10

Roebert Roebert Roebert len10. Onze hakkende beul heeft deze winter iets te hard gehakt en heeft nu een blessure opgelopen. Hoe is het nu met Ruben wat zijn z’n plannen en wanneer kunnen we hem weer bekijken op de foto`s van de PKRA.

PROFIEL VAN RUBEN:Volledige Naam: Ruben Hendrik LentenNickname: LEN10Leeftijd: 18Woonplaats: Earth

Gestart met kiteboarden: 2001Beste resultaten: 2de overall PKRA 2005, 1ste Red Bull King of the AirFavoriete Spot: Noordwijk (NL), the Gorge (USA), Big Bay (SA)Site: www.rubenlenten.com, www.adrenalinedriven.com, www.len10.com

Ruben hoe is het?Ja op dit moment gaat het erg lekker, ik ben in Amerika aan het trainen met Aaron...

En met je blessure.. je voet toch?Mijn blessure, het was idd m’n enkel...Ik ben er op dit moment weer helemaal bovenop gekomen, volgas knallen!!

Vertel nou eens, wat houd jou blessure nou precies in, kan je het wat nader toelichten en wat doe je eraan om het te genezen? Alleen maar rust of doe je ook speciale oefeningen?Mijn enkel blessure was aardig kut, ik had mijn enkelbanden heel ver uitge-rekt...normaal hadden ze af moeten scheuren maar die van mij waren zover doorgerekt dat het ook een spier tussen m’n kuit/scheenbeen heeft meegerekt! De hele boel was daardoor erg instabiel en deed veel pijn...Om het snel te laten genezen heb ik onder andere accupunctuur gedaan en heel veel fysio oefeningen om de boel aan te sterken en stabiel te maken.. Nu is het weer heel.. :)

Ik zat in een zwart gat en zag geen lichtpuntje meer..

Page 26: Kitemag editei september 2006

Ik kan me niet voorstellen hoe het is om iedereen op het water te zien terwijl jij aan de kant staat hoe ga je daar mee om?Dat is een van de ergste dingen die een athleet kan overkomen, aan de kant staan en z’n ding niet kunnen doen!! Ik was erg depri tijdens mijn blessure...niets maakte mij blij!! Respect voor de mensen die toch om me heen waren...Ik zat gewoon in een zwart gat en zag even geen lichtpuntje meer.. Vrienden slepen je er doorheen en ikzelf natuur-lijk, ieder z’n manier!!

Genoeg over je voet, Hoe staat het met de tricks tot nu toe, we hebben gezien dat je alweer aan het trainen was in Amerika Hoodriver. Zijn de tricks goed genoeg om je neefje Ke-vin en Aaron te verslaan?Idd genoeg over de voet!! De tricks, uuhmm ja daar zeg je me wat...Ik weet niet zo goed hoe ik t moet uitleggen maar, kiten in mijn hoofd stopt nooit...Mijn lichaam is er zo aan gewent en kiten verleer ik nooit meer...dus ik heb in m’n koppie gewoon doorgekite en dat is aar-dig gelukt!! Ik ging hier in hood river weer voor het eerst het water op en ripte al m’n tricks er weer soepel uit!! Ik moet nu nog een aantal keren trainen op de dubbele powered hp’s...Maar ik heb ook zo wel weer m’n tricks!! We zullen zien, i’m ready to kick ass in Fuerte..!!!

Wanneer duik je weer het wedstrijdleven in? En wat zijn je plannen alleen maar PKRA of meer. Ja zoals ik al zei, I’m ready to kick ass in Fuerteventura die 1 augustus van start gaat!! En vanaf nu ben ik alweer gefocused op het wedstrijd leven...Mijn plan-nen, sowieso de rest van de PKRA’s afvaren dit jaar...Hopen nog een graantje mee te kunnen pikken!! En ik ben heel veel bezig met filmen, hoop volgend jaar mijn DVD uit te brengen, LEN10 & Friends Adrenaline Driven around the world!! Hahaha zoiets!!

Liever ergens onder een karntonnendoos op een topspot liggen, dan van 9 tot 5 werken

Page 27: Kitemag editei september 2006

Ruben jij als Pro-kitesurfer, ik begrijp dat je leeft van inkomsten van je wed-strijden. Maar je hebt ook inkomsten van je Sponsoren. Is dat genoeg om er een huisje van te kopen?Tot nu toe is de kitesport nog niet zo heel groot, maar voor een 18jarige jongen kan ik er aardig van leven en misschien wel investeren in een huisje ergens in het buitenland!!

Wat wil je later, als het wedstrijdkiteboarden erop zit gaan doen. Weer te-reug naar school en 9 tot 5 baan. Of wil je iets in de kitewereld gaan doen?Als ik klaar met kiten ben, wat ik nooit ben...Dan zou ik nog liever ergens on-der een karntonnendoos op een topkitespot liggen dan dat ik van 9 tot 5 moet werken...Maar laten we gewoon hopen dat ik lekker door blijf knallen en zo me brood verdien!! Sowieso iets met kiten dus...

Wat zou je in de kitewereld graag willen doen?Ik zou bijvoorbeeld hier in the Gorge terecht kunnen bij Sling, kites testen etc.

En hoe is het trouwens met je vriendinnetje? Heet ze nog steeds Suzi mai? Is dat de ware of ben je alweer aan het “scharrelen” ?Aii wat een kut vraag...hahah nee is ok!! Uuhhh ja het is nu helaas uit met Susi, ik ben een beetje stom geweest!! Ik was geblesserd, kon niet kiten...zaten op een eiland waar iedereen de hele dag kite...en ik zwaar depressief van m’n bles-sure en dat trok ik niet zo goed...Dus had ik er een einde aangemaakt!! Ik hoop in the near future dat ik haar weer zie!!

Nou ruben ik wens je veel suc6 en ik hoop je snel weer op het water te zien hakken samen met de rest van de PRKA dutchies. Ok thanks men, was een chill interview en je zal me zeker snel weer zien hak-ken!!

m e e r i n f o o v e r r u b e n :

www . r u b e n l e n t e n . c o m

Foto’s door: Roy Zoon

Page 28: Kitemag editei september 2006
Page 29: Kitemag editei september 2006

FOTO: www.d-photo.com

RIDER: pascal van wingerden

FOTO: www.d-photo.com

RIDER: pascal van wingerden

In elke editie van Kitemag is er plaats voor een amateur-rider voor deze RAAK! pagina. Wil je je eigen foto terugzien in de volgende editie van Kitemag? Mail je foto dan samen met de

info over jezelf en de fotograaf vóór 18 october naar [email protected]

Raak!

Page 30: Kitemag editei september 2006

B CV MRegen en dikke flitsen zie ik als ik op

dit moment naar buiten kijk. We zijn er wel aan gewend als doorgewinterde Hollanders. We moeten echt de zon hebben om bruin te blijven. En ergens, heel ergens vind ik Nederland toch wel een mooi land. De Nederlandse wateren zijn een van de beste spots ter wereld. Wat is nou fijner om lekker te rocken op de Noordzee, of op het ijselmeer. Met je maten elkaar pushen tot het hoogste niveau. En als er wat kapot gaat weet je altijd de shop in de buurt te vinden. En hoef je niet in een vreemde taal aan een plattelandsbe-wonder uit te leggen wat een kiteshop is. De fijne Nederlandse tussendoortjes die je ook niet overal vind zoals een broodje kroket en frikandelletje.

En toch boeken wij kiters massaal dure trips naar verre landen. Op zoek naar het warme water en altijd wind. En ook daarin kan ik jullie geen ongelijk geven want was er nou lekkerder dan in je short varen en het niet koud hebben. In je short te gaan slapen, weer wakker worden met de zin in je hoofd “van-daag gaat het weer lekker waaien”. Wat is er nou lekkerder dan vlak water. Wat is er nou leuker dan chickies te regelen die je toch nooit meer ziet.

Ik weet ook niet wat ik wil. Hmm.. Ik geloof dat ik nu meer voordelen over het buitenland heb verteld dan over Nederland. Maar ik blijf bij mijn Stand-punt. Als je in Nederland op het water staat denk dan niet aan al die verre landen maar beul gewoon lekker al je tricks zoals je ze altijd zou doen. Denk aan de broodjes kroket of aan je vrien-din die je hier in Nederland ook niet hoeft te missen.

Zo, nu een lekkere dikke punt achter m`n tweede column!

Marc de Munnik

Column

Page 31: Kitemag editei september 2006

EventverslagO’NEILLDownwinder 2006O’NEILL

Downwinder 2006De downwinder, na een bezoekje aan hanglos zag ik dat er weer eventje gepland was. De downwinder 2006.

en dacht dat begint goed lekker druk! Na een korte veiligheids instructie van Maarten Huisman en de Skippersmee-ting door oneill mochten we onze kites op pompen en netjes wachten tot je groepje wegging. De kiters waren in groepjes van 3 a 4 verdeeld en hadden allemaal een ander startnummer zodat je elkaar niet in de weg zit. Ik zat in groep L en moest dus wat later starten. Iedereen begon zijn kites op te pompen en ik vroeg me af wanneer de laatste nou eens stopte met pompen want er bleven kites komen. Niet normaal! Toen de riders het water op gingen was dus ook een pratich gezicht al die kites. Ik kon ze niet tellen zoveel. Ben ik blij dat het normaal niet zo druk is op m’n homespot! Op slot was ik met mijn groepje aan de beurt dat bestond uit Hans de Meijer, Leon de Zeeuw en Rene de Jong. We begonnen lekker rustig klein beetje hoogte houden en we

Zaterdag op de vroege morgen stond ik op het strand op hoek van holland met een aantal andere riders waren we lek-ker verkleed. Want dat was de bedoe-ling doe zo gek mogelijk! Toen ik aan kwam lopen zag ik al bussen vol met mensen uit scheveningen komen

Foto door: Odette de Munnik

Foto

doo

r: O

dett

e de

Mun

nik

Page 32: Kitemag editei september 2006

aan in Scheveningen waar een hele groep mensen op ons stond te wachten. Een lekker binnen komen was dat. Mijn benen waren echt te moe, en even een handle-pass eruit gooien lukte ook niet meer. Toen we aan kwamen was het feest nog niet afgelopen. Er moest nog beslist worden welke de beste foto was en een heerlijke bbq door het Jump-Team georganiseerd! Al met al een hele leuke dag die ik niet zo snel zal vergeten.

Tekst: Marc de Munnik

hebben zoveel mogelijk tricks eruit gegooid. We hadden op slot een lekker groot gat voor en achter ons. Alle ruim-te wat wil je nog meer. De route die we moesten varen starte in Hoek van Holland vervolgens langs Vluchtenburg `s-Gravenzande, Ter heijde, Kijkdan en de aanskomst was in Scheveningen. On-derweg kwam je zo af en toe toch nog wel iemand tegen die moeite had met z`n kite uit het water te krijgen maar die werden door de reddingsbrigade netjes opgehaald. Het viel mij op dat er echt veel beginners die alleenmaar upwind konden varen meededen. Voor een downwinder moet je toch flinke ervaring hebben omdat je op sommige plekken buiten de bewoonde wereld bent en er maar een kleine groep is die je kan helpen. Op elke spot lag een fotograaf en aan het inde van de dag werd de beste foto uitgekozen. Een interactief event dus, en daar zullen er waarschijnlijk nog vele van volgen. Na oversteek van de haven kwamen we

Foto door: Odette de Munnik

Foto

doo

r: O

dett

e de

Mun

nik

Page 33: Kitemag editei september 2006

16 en 17 www.coraaltje.nlKitesurf & funweekendCallantsoog

23 en 24 www.extremesports.nlXTRM Rider of the Month contest Wijk aan Zee

23 en 24 www.kitesurf-events.nlCoachingBrouwersdam

21 en 22 www.kitesurf-events.nl

Man of the Dam 2006Brouwersdam

30 (sept) en 1 14 en 15 21 en 22NK Kiteboard 2006Scheveningenwww.nkkite.nl

In September: IJselmeer CrossingIJselmeerwww.sticked.nl

17 www.westlandcup.kitestyle.nlWestland Kite Cup‘s-Gravenzande

23 en 24 www.vliegersenco.nl

Vliegers over DeventerDeventer

In September: VIVA Kite & BeachBrouwersdamwww.kitesurf-events.nl

In September: IJselmeer Crossing IJselmeerwww.sticked.nl

30 (sept) en 1 14 en 1521 en 22 NK Kiteboard 2006Scheveningenwww.nkkite.nl

21 en 22 www.kitesurf-events.nl

Man of the Dam 2006Brouwersdam

17 www.westlandcup.kitestyle.nlWestland Kite Cup‘s-Gravenzande

16 en 17 www.coraaltje.nlKitesurf & funweekendCallantsoog

23 en 24 www.extremesports.nlXTRM Rider of the Month contest Wijk aan Zee

23 en 24 www.kitesurf-events.nlCoachingBrouwersdam

23 en 24 www.vliegersenco.nl

Vliegers over DeventerDeventer

Danger!!Flying Pro’s

Downwinder

Learn More

September

Oktober

Jouw evenement in een volgende editie? Email ons!

In September: VIVA Kite & BeachBrouwersdamwww.kitesurf-events.nl

September

Oktober

25 t/m 29 www.riderz.tv

Jägermeister Wave RiderzVlieland

25 t/m 29 www.riderz.tv

Jägermeister Wave RiderzVlieland

17, 23 of 24 www.gotothespot.comDown to the SpotZandvoort

17, 23 of 24 www.gotothespot.comDown to the SpotZandvoort

7, 8, 14 of 15 www.fck-gravity.nl.tt

F*ck-GravityGrevelingendam

7, 8, 14 of 15 www.fck-gravity.nl.tt

F*ck-GravityGrevelingendam

KitekalenderSeptember - OktoberKitekalenderSeptember - Oktober

Twaalf goede redenen om geen koekjes te eten bij je opa en oma

Page 34: Kitemag editei september 2006

Colofon

HOOFDREDACTIEMarc de Munnik

[ [email protected] ]

VORMGEVINGPieter Zijlstra

[ [email protected] ]Jarno Punt

WEBDESIGNRoland Franke

SCRIPTINGStefan Brinckman[ [email protected] ]

CONTACTRedactie KitemagGasthuislaan 34

2694 BB ‘s-Gravenzande06-13902514

[email protected]

FOTOGRAFIEOdette de Munnik

Roy Zoon Robert Mulder

www.d-photo.comPeter Raul

HimayaMarijke Moes

Chille Slufter Doed

MET MEDEWERKING VANMaarten BuurmanAnne OosterlingCoen van Driel

Marije den BreemsNicole PaerelRuben Lenten

Hanglos.nl

Hoewel deze editie met de meeste zorg is samengesteld, stelt Kitemag zich niet ver-antwoordelijk voor eventuele schadelijke gevolgen, welke zouden ontstaan door het gebruik van de in kitemag opgenomen in-formatie/gegevens. Bij een geschil kunt u zich niet beroepen op de inhoud van kite-mag.

Niets uit deze uitgave mag worden verveel-voudigd en/of openbaar gemaakt middels druk, fotografie of op een andere wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestem-ming van de redactie Kitemag.

Page 35: Kitemag editei september 2006

Volgende keer in Kitemag!Volgende keer in Kitemag!

EVENTVERSLAG:Het verslag van het NK Kitesurfen 2006, vind je in de volgende editie

VEILIGHEID:Robin van Baarle

van de

IKO gecertificeerde Kite-

& Windsurfschool Skyhigh

verteld over de Do’s en

Dont’s van het kitesurfen.

INFORMATIE:

We zullen een overzic

ht plaatsen van

de officiele Nederlan

dse Kitespots.

En nog veel meer natuurlijk

..!!

INTERVIEW:We hebben een interview met Angela Brandsma, het brein achter het Kite-Aware team