KIPPENREN 2012

download KIPPENREN 2012

of 20

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Kippenren - halve, kwart en een achtste marathon in Barneveld. Prachtig loopfestijn op 14 april.

Transcript of KIPPENREN 2012

 • kippenrenSponsorboekje kippenren

  14 april 2012

  marathon1

  21

  41

  8

  RT 148

  5 JAAR

  - lustrum -- lustrum -

 • Colofon/informatie: De Stichting Marathon Barneveld is een

  initiatief van de Ronde Tafel 148 Barneveld

  www.rt148.nl

  Secretariaat:

  Postbus 522 - 3770 AM Barneveld

  www.kippenrenbarneveld.nl

  info@kippenrenbarneveld.nl

  Rabobank 15.85.12.340

  KvK 08162425

  BTW: NL8182.96.835.B.01

  Redactie: Stichting Marathon Barneveld

  Opmaak: Hj. Rietberg

  programma Kippenren Barneveld 14-04-2012

  inschrijving 11.00 - 13.15 uurgezamenlijke warming up Kuikenloop 6-9jr 11.50 uurKuikenloop 6-9 jr 12.00 - 12.15 uurgezamenlijk warming up Kuikenloop 10-12jr 12.20 uurKuikenloop 10-12jr 12.30 - 12.45 uurgezamenlijk warming-up 13.30 uur Start , en marathon en bedrijvenloop 14.00 uurprijsuitreikingen circa 16.30 uur

  inhoudSopgaveProgramma Kippenren april 2012 Pagina 2Voorwoord van de burgemeester Pagina 3Lopen voor het goede doel Pagina 4Geschiedenis Kippenren Pagina 5De Kuikenloop Pagina 6Goede Doelen Pagina 7 Sponsoren Ricoh Pagina 8 Rabobank Pagina 10 Sportclub do-it - Centrum Evers Pagina 11 Barneveldsekrant.nl Pagina 12 Run2Day Pagina 14 Dol-fijn | Harlekijn Pagina 15Sponsorarrangementen Pagina 17 Bedrijvenloop Pagina 19

 • 3

  voorwoordOp zaterdag 14 april dit jaar maakt Barneveld zich weer op voor de Kippenren. De vijfde editie zo heb ik begrepen en met dit eerste jubileum feliciteer ik de organisatoren van harte. Om dit jubileum extra luister bij te zetten wordt er ook een kinderloop georganiseerd, de zg. Kuikenloop, zij lopen rondjes om het gemeentehuis in het centrum van Barneveld.

  Ik ben nu een paar maanden burgemeester en mijn verwachtingen zijn ruimschoots uitgekomen. Er gebeurt hier veel en dan doel ik niet alleen op de ruimtelijke ontwikkelingen maar vooral ook op allerlei leuke evenementen die worden georganiseerd. Dat was een prettige verrassing bij mijn aantreden; die evenementen dragen bij aan de leefbaarheid en de onderlinge verbondenheid van mensen.En, in dit geval, ook aan de gezondheid van de deelnemers. Hardlopen is een mooie sport, goed voor de gezondheid, het verhoogt het concentratievermogen en het is een goede manier om spanning kwijt te raken. Wat wil je nog meer, zeker als je weet dat de opbrengst van de Kippenren besteed wordt aan goede doelen. Dat zijn in ieder geval het Kinderhospice in De Glind en de Stichting G-Sport in Barneveld. Daar komt nog een derde doel bij; op dit moment dat ik dit voorwoord schrijf, is nog niet duidelijk welk doel dat gaat worden maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ook dat goed wordt besteed.

  Hoe dan ook, deze wetenschap geeft een duw in de rug. Zowel bij de goede doelen die immers financieel gesteund worden als ook bij de deelnemers die dit gegeven als wind in de rug zullen voelen.

  Ik wens iedereen die bij dit evenement betrokken is een gezellige, geslaagde en bovenal sportieve dag toe.

  Dr. J.W. Asje van Dijk,

  burgemeester van Barneveld

  inhoudSopgaveProgramma Kippenren april 2012 Pagina 2Voorwoord van de burgemeester Pagina 3Lopen voor het goede doel Pagina 4Geschiedenis Kippenren Pagina 5De Kuikenloop Pagina 6Goede Doelen Pagina 7 Sponsoren Ricoh Pagina 8 Rabobank Pagina 10 Sportclub do-it - Centrum Evers Pagina 11 Barneveldsekrant.nl Pagina 12 Run2Day Pagina 14 Dol-fijn | Harlekijn Pagina 15Sponsorarrangementen Pagina 17 Bedrijvenloop Pagina 19

 • 4

  Bestuur Stichting Marathon Barneveld

  Jaap Guldie

  Ronald Tulen

  Jan Bielderman

  Willem Verweij

  Rijk Boekhout

  lopen voor goede doelenOp zaterdag 14 april 2012 vindt de vijfde editie van de Ricoh Kippenren Barneveld plaats. Een geweldig evenement vanuit het centrum van Barneveld met een parcours dat door een van de mooiste natuurgebieden van de Veluwe loopt. De recreatieve loop is bestemd voor mannen en vrouwen, de drie verschillende afstanden bieden voor elke hardloper wat wils.

  Om het eerste lustrum extra aantrekkelijk te maken wordt er dit jaar voor het eerst De Kuikenloop georganiseerd. Deze loop is er voor de kinderen van de basisschool van groep 3 tot en met 8 en wordt georganiseerd in samenwerking met Ladies Circle Barneveld. De Kuikenloop wordt gelopen in rondjes om het gemeentehuis en wordt georganiseerd om nog meer deelnemers te kunnen verwelkomen op dit inmiddels traditionele loopevenement. Rondom deze noviteit wordt veel extra publiciteit verwacht waar u als sponsor natuurlijk van gaat profiteren.

  Het succes van de Kippenren valt of staat met de bijdragen van sponsors. Als organisatie zijn we natuurlijk erg blij met onze hoofd-, sub- en afstandsponsors. Er zijn echter nog diverse andere sponsormogelijkheden. De verschillende pakketten worden verderop in deze brochure toegelicht.

  De deelnemers hoeven nog geen getrainde lopers te zijn om mee te kunnen doen, zij kunnen zich gezamenlijk met andere deelnemers voorbereiden onder professionele begeleiding van sportclub Do-It, kijk voor de mogelijkheden op de website. Dit jaar wordt ook weer een bedrijvenloop gehouden, een gezamenlijke voorbereiding en deelname is goed voor de teambuilding binnen uw bedrijf.

  Doe mee en schrijf je nu in op www.kippenrenbarneveld.nl, individueel of met een of meerdere bedrijventeams.

  Tot zaterdag 14 april!

 • 5

  geSChiedeniS Kippenren BarneveldWe nemen u even mee terug in de tijd. In 2008 is voor de eerste keer De Kippenren georganiseerd door de Stichting Marathon Barneveld. Deze stichting is opgericht door leden van de Ronde Tafel Barneveld met als doel het organiseren van loopactiviteiten waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat.

  De resultaten van de eerste vier edities liegen er niet om. In 2008 heeft de Stichting Racen tegen Kanker 10.000 euro ontvangen en in 2009 kon er zelfs nog meer ingezameld worden voor het goede doel. In dat jaar is het Kinderhospice in De Glind ondersteunt met een donatie van maar liefst 12.500 euro.

  In 2010 werd eenzelfde bedrag verdeeld over Stichting G-Sport, Children in Trouble en Kinderhospice De Glind. In 2011 is er een (tot nu toe) recordbedrag van 17.500 euro uitgekeerd aan Stichting G-Sport, Kinderhospice De Glind en Zorgboerderij Klein Essen. Met de opbrengsten van de lustrumeditie van 2012 worden wederom de stichting G-Sport en Kinderhospice De Glind ondersteund. Hieruit blijkt maar weer dat de Kippenren zich mag verheugen op een stijgende populariteit. Maar hoe kan dit ook anders! Barneveld wordt traditioneel al geassocieerd met kippen en daarom is de naam treffend gekozen. Daarnaast hebben we een prachtig parcours door het centrum en het buitengebied van Barneveld, de ondersteuning van onmisbare vrijwilligers en een stijgend aantal deelnemers. Kortom alle ingredinten voor een succesvolle loopwedstrijd zijn aanwezig. Wij kijken dan ook uit naar de volgende editie op zaterdag 14 april a.s. en zijn er zeker bij. U toch ook.!

 • 6

  de KuiKenloop, voor Kinderen door KinderenDe Kuikenloop in Barneveld is een evenement wat voortkomt uit een samenwerking tussen de Ladies Circle Barneveld en de Ronde Tafel Barneveld.

  Bij de 5de editie van de Kippenren in Barneveld, is er nu ook een hardloopfestijn voor kinderen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar worden uitgenodigd mee te doen aan dit festijn.

  Zij zullen, verdeeld in 2 groepen; 6-9 jaar en 10-12 jaar in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes mogen lopen in het centrum van Barneveld. De start en finish zal op het raadhuisplein zijn en het parcours betreft 280 meter (achter het gemeentehuis langs). De rondjes

  kunnen door familie/vrienden gesponsord worden en er zal een maximum aan rondjes gesteld worden. Inschrijven kan eenvoudig via www.inschrijven.nl. Degene die het snelst het maximaal te lopen rondjes haalt, ontvangt een prijs en is de winnaar. Maar uiteraard zijn alle kinderen die mee lopen een winnaar, een winnaar voor de Duiventil!De opbrengst van deze Kuikenloop zal namelijk gedoneerd worden aan de Duiventil, logeerboerderij in Voorthuizen. De Duiventil biedt logeeropvang voor kinderen met een aan autisme verwante stoornis.D e Ladies Circle draagt deze organisatie een warm hart toe door de opbrengst van de Kuikenloop aan de Duiventil te schenken; voor kinderen door kinderen!De Ladies Circle is sinds april 2010 actief in Barneveld en bestaat uit 11 ondernemende dames die naast de vriendschap met elkaar evenementen organiseren met als doel geld te genereren voor een goed (lokaal) doel.

  NIEUWDIT JAAR

 • 7

  goede doelen Kippenren Barneveld 2012En van de voornaamste doelen van de stichting Kippenren Barneveld is het ondersteunen van lokale, maatschappelijke projecten. Hieronder ziet u beschrijvingen van enkele goede doelen.

  KinderhoSpiCe de glind

  Net als bij de editie 2009, 2010 en 2011 ondersteunt de Kippenren Barneveld in 2012 het Kindershospice De Glind.Kinderhospice de Glind is een huis voor ernstig zieke kinderen die intensieve en complexe zorg nodig hebben. Zij staan klaar wanneer het om respijtzorg, crisisopvang, terminale zorg, ambulante zorg, ondersteuning en nazorg gaat. Naast deze specialistische zorg staat gezelligheid en aandacht centraal.

  Het Kinderhospice is een gewoon huis, waarin ook de ouders van de kinderen kunnen logeren, voor hen zijn aparte slaapkamers ingericht. Uiteraard zijn er speciale voorzieningen om de zorg zo goed mogelijk te kunnen geven. www.kinderhospicedeglind.nl

  StiChting g-Sport Barneveld

  Stichting Gehandicapten Sport Barneveld stelt zich ten doel:1 Het stimuleren/bevorderen van sportbeoefening door mensen met een verstandelijke handicap/beperking binnen de gemeente Barneveld.2 De stichting behartigt de belangen van deze mensen op gebied v