Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

198

description

Kinetic's overview of the Dutch digital Out of Home marketplace.

Transcript of Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Page 1: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014
Page 2: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Inhoud

IntroductieDOOH tot nuDOOH toekomstDOOH research DOOH interactief Keurmerken Verklarende woordenlijst

02 Retail03 Travel04 Airport05 Health06 Sport 07 Onderwijs en Werk08 Interactieve netwerken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dit Digital Out of Home handboek is gepubliceerd met als doel informatie te verschaffen over de Nederlandse DOOH markt. De content die in dit handboek staat is zo goed als mogelijk per exploitant uitgelicht. Kinetic Worldwide is verder niet aansprakelijk voor mogelijke fouten wat betreft dit handboek. Gepubliceerd in juli 2014

2

Page 3: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Introductie Sinds het uitbrengen van de vorige editie en dit boek dat u nu in uw handen heeft is er veel gebeurd in het Digitale Out of Home (DOOH) landschap. We zijn verheugd dat deze editie digitale objecten bevat van alle belangrijke out of home exploitanten. De door ons lang verwachte digitalisering begint nu dan eindelijk vorm te krijgen. Ook zien we de toetreding van technieken die de interactie kunnen bevorderen, zoals Near Field Comminucation. Deze ontwikkelingen maken ons geloof in de bruikbaarheid van dit handboek alleen maar sterker en inspireren ons om extra aandacht te blijven geven aan de totstandkoming van dit boek. Het doel van dit handboek is om het te gebruiken als referentie. Professionals die betrokken zijn bij mediaplanning kunnen het handboek gebruiken om een indruk te krijgen van de grote hoeveelheid en diversiteit aan mogelijkheden die het Nederlandse DOOH landschap biedt. Er zijn in Nederland veel omgevingen waar je kunt communiceren via DOOH en dit aanbod groeit gestaag.

DOOH als advertentiemedium brengt enorm veel voordelen met zich mee zoals last-minute flexibiliteit, uitgebreide creatieve spot- en non-spot mogelijkheden en de mogelijkheid om heel gericht je boodschap af te stemmen op een bepaalde doelgroep, plaats of tijd.

Dit handboek geeft naast media-inzichten ook informatie over de technischespecificaties en de creatieve mogelijkheden van de verschillende netwerken. In veel gevallen zal dit boekwerk de eerste vragen over een specifiek netwerk kunnen beantwoorden, maar voor alle overige vragen staan wij bij Kinetic uiteraard graag voor u klaar.

De gegevens van de verschillende netwerken zijn aangeleverd door de betreffende exploitant en de juistheid van deze gegevens is ook de verantwoordelijkheid van de exploitant. Wij zien het echter als een cruciaal onderdeel van de volwassenwording van dit medium dat er goed bereikonderzoek wordt gedaan en dat de cijfers betrouwbaar zijn. Net als vorig jaar hebben wij dit jaar een poging gedaan om de (verscheidenheid van) cijfers die door exploitanten zijn aangeleverd te valideren en vervolgens te voorzien van een keurmerk. Hoe we dit hebben gedaan en wat de keurmerken betekenen staat op pagina 12 uitgelegd. Het doel van deze keurmerken is het stimuleren van gedegen onderzoek.

Kinetic heeft de ambitie om dit medium verder te helpen gezien de mogelijkheden die DOOH kan bieden voor de campagnes van onze klanten. Door eerlijke voorlichting, solide bereiksonderzoek, beter inzicht naar de effecten en betere creatie zullen wij in staat zijn om betere adviezen en uiteindelijk effectievere campagnes voor onze klanten te realiseren.

Veel plezier en succes met het gebruik van dit handboek,

Arno BuskopResearch Director Kinetic Nederland

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

3

Page 4: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Het medium DOOH is in Nederland nog steeds in een beginstadium als we het over mediabestedingen hebben. Investeringen daarentegen hebben nu wel een kantelpunt bereikt, waar alle grote partijen nu (soms nog bescheiden) aan het uitrollen zijn. Ook de meeste adverteerders hebben inmiddels met het medium geëxperimenteerd, waarvan er ook steeds meer zijn die structureel toegevoegde waarde zien in DOOH als onderdeel van een campagne.

Het eerste serieuze en succesvolle initiatief in Nederland was in 2004 met de start van het McDonalds kanaal van Media Librium. Daarna was er een hype in initiatieven en media-aandacht, met als hoogtepunt het jaar 2007. Partijen als KPN en de Telegraaf Media Groep zagen gouden bergen in dit nieuwe medium. Met de wereldwijde economische afkoeling en opdroging van durfkapitaal kwam eind 2008 / begin 2009 de rationalisatie. Rondom de decenniawissel zijn er verschillende faillissementen en overnames geweest en heeft er een gezonde consolidatie plaatsgevonden. Inmiddels heeft CS Digital Media, het vroegere Librium, de meerderheid van de markt in eigen beheer of verzorgt het de mediaverkoop voor andere DOOH medianetwerken. Deze constructie zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering intern en gemak bij planning en inkoop extern.

Momenteel bestaat de Nederlandse markt uit 7.059 schermen op 4.239 locaties. Het grootse segment, ook wel channel genoemd, is Retail met 2.177 locaties en 3.143 schermen. Travel en Large screens dragen bij met 1.214 schermen. Er zit nog omzetgroei in dit aanbod, maar de echte groei van het medium zal gedragen worden door (deels nieuwe) high traffic initiatieven.

In de afgelopen maanden hebben we veel interessante initiatieven gezien. De uitrol van nieuwe digitale schermen heeft een vlucht genomen. Vooral in roadside omgevingen is een sterke toename te zien. Waren er vorig jaar nog slechts 3 digitale masten langs de grote A-wegen te vinden: in deze editie zijn er al een tiental opgenomen. De verwachting is dat dit aantal alleen maar verder zal groeien de komende jaren. Binnenkort worden ook de eerste digitale masten in gebruik genomen, die aan twee zijden digitaal zijn. Ook in de steden zien we steeds meer grote digitale schermen opduiken. De afmetingen worden groter en de nieuwe schermen worden op prominente plekken geplaatst, zoals The Wow, dat op de voorkant van dit handboek staat en dat met zijn 170 m2 een forse aandachtstrekker is bij het Centraal Station van Rotterdam. Ook Schiphol Media is druk bezig met vooruitstrevende nieuwe initiatieven op het gebied van digitale schermen op Schiphol.

DOOH tot nu

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

4

Page 5: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Nu de grote internationale spelers de eerste stapjes maken op het gebied van Digitaal in Nederland zal dit positieve gevolgen hebben voor de hele DOOH industrie. Er zal meer aandacht komen voor digitaal in de salesgesprekken, de onafhankelijke advisering, in het mediaplan en uiteindelijk in de campagne op straat. De vraag is nu wel: wat worden de volgende stappen van deze spelers. De grote 3 halen internationaal tussen de 10 en 20% van hun omzet uit digitaal, waar hier de 1% nog aangetikt moet worden. Zal Exterion Media al een begin maken met de uitrol op de NS concessie? Weet JCDecaux dit jaar de uitrol tot 100 schermen in Amsterdam te voltooien? Kan Clear Channel Hillenaar nog een goede locatie vinden voor nog een iconisch object? De verwachting is dat er een jaar komt waarin opnieuw volop ondernomen gaat worden.

Digitalisering biedt vele mogelijkheden voor zowel de exploitant als de adverteerder, maar waar nog weinig over gesproken wordt, is de totale transformatie van het medium. De potentiele kracht van digitaal is een totaal andere beleving en gebruiksmoment. Door digitale schermen te gebruiken in de toepassing van interactiviteit wordt het een totaal ander medium. Digitaal kan merken een platform bieden voor impactvolle contacten, een betekenisvolle herinnering die lang bij blijft.

DOOH toekomst

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

5

Page 6: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

AchtergrondSinds 2008 wordt er in onze industrie geïnvesteerd in eyetracking-onderzoek om erachter te komen hoe consumenten omgaan met DOOH-media. Op vliegvelden, treinstations en in winkelcentra zijn steeds duidelijkere trends waar te nemen. Deze onderzoeken vinden tot op heden vooral plaats in de UK en Australië, maar ook in Nederland staan de eerste studies gepland.

Over het algemeen worden er twee onderzoeksmethodes gehanteerd: passieve en actieve eyetracking. Elk methode heeft zijn eigen kracht. Hieronder volgt een korte samenvatting van de belangrijkste resultaten van beide technieken.

Actieve eyetrackingMet actieve eyetracking worden de individuele oogbewegingen van een kleine representatieve groep consumenten in een bepaalde omgeving gemeten. Zowel JCDecaux Airport als Eye heeft veel geïnvesteerd in deze techniek. Via speciale brillen wordt het zicht op de omgeving van elke deelnemer gemeten. De positie van de pupil wordt geregistreerd via een tweede camera. De resultaten van beide metingen geven een nauwkeurig idee van het saccadische zicht van de consument (de blikken van het oog die in een fractie van een seconde veranderen) en waar elke blik naartoe ging. Deze techniek wordt al veel gebruikt in retail marketing en wordt steeds vaker ingezet om de bruikbaarheid van websites of software te verbeteren.

In het onderzoek van JCDecaux en Eye kregen mensen op een vliegveld speciale brillen zodra ze begonnen aan hun tocht door de luchthaven (na aankomst, of voor vertrek). Door te meten hoe consumenten hun omgeving ervaren, krijgen we nieuwe inzichten in de manier waarop onbedoelde blikken van de consument bijdragen aan de herkenning van het merk. Tegelijkertijd krijgen we inzichten in hoe consumenten de luchthaven- omgeving ervaren.

Het onderzoek van Eye, uitgevoerd in Manchester en Singapore, evalueerde de verschillen tussen traditionele OOH formaten en het totale bereik dat ze genereerden. Elke poster die gezien werd door de deelnemers, werd gemiddeld twee keer bekeken met een gemiddelde blootstelling van net onder de twee seconden. Dat is ruim boven het aantal seconden dat leidt tot het onthouden van een boodschap. De studie van JCDecaux werd uitgevoerd in de digitale omgeving van Terminal 5 op Heathrow. Uit dit onderzoek bleek dat de deelnemers gemiddeld 1,1 contacten maakten per scherm dat ze konden zien.

Een belangrijk gedeelte van de JCDecaux studie vond plaats langs het looppad waar op een lange rij schermen dezelfde boodschap te zien was. Het bleek dat de schermen steeds maar een korte blik kregen, omdat dit vaak voldoende was om de boodschap te begrijpen. Wanneer de uiting per achtereenvolgend scherm net iets anders was, of wanneer de achtereenvolgende schermen een “verhaal” vertelden, nam de aandacht aanzienlijk toe.

Een andere belangrijke conclusie was dat groepen met een waargenomen lage betrokkenheid, zoals reizende zakenlieden en net gelande passagiers, veel meer reclame bekeken dan in eerste instantie verwacht werd. Deze mensen spendeerden minder tijd in de luchthaven, maar waren wel meer alert op hun omgeving door hun wens om zo vlug mogelijk door de luchthaven te navigeren.

DOOH research

6

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 7: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

7

DOOH research Passieve eyetracking door KineticPassieve eyetracking, ook wel eyes-on-screen genoemd, werd in 2009 door Kinetic en Titan Outdoor ingezet om de meerwaarde van digitale schermen ten opzichte van traditionele reclame-uitingen in stations te meten. Met de technologie van TruMedia, specialist in digitale bereikmetingen, is gekeken hoe mensen digitale en statische reclame-uitingen ervaren. Camera’s hielden bij hoeveel ogen er op een paneel gericht waren. Deze camera’s waren gemonteerd boven de panelen, zodat ze de aandacht van het langslopende publiek konden meten. De camera’s werden ook gebruikt om de passanten en looprichting te meten. Daarnaast hebben we geëxperimenteerd met verschillende niveaus van animatie, om te onderzoeken wat de invloed daarvan is op aandacht.

Het onderzoek is uitgevoerd op het London Bridge treinstation. Deze locatie had zowel een plek voor digitale panelen als papieren posters, die zich op hetzelfde zichtveld bevonden. Een testadverteerder werd gevonden om advertentiemateriaal aan te leveren. De verschillende soorten animaties van dezelfde advertentie werden gemaakt door Grand Visual. Elke variatie bleef elf dagen hangen.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek bewijst dat digitale uitvoeringen vaker en langer de aandacht krijgen dan hun geprinte tegenhangers. Gebleken is dat twee keer zo veel mensen keken naar het digitale paneel, waarbij ze gemiddeld 60% langer keken dan naar een statische poster. Op sommige momenten keken zelfs drie keer zo veel mensen, twee keer zo lang naar de digitale variant.

Drie verschillende posters werden afgespeeld. De eerste was een statische poster, bij de tweede waren de tekst en het packshot geanimeerd en bij de derde poster hadden alle elementen beweging. De gewone animatie (de tweede versie) zorgde ervoor dat het aantal mensen dat de poster bekeek met 30% steeg, terwijl de versie waarbij alles bewoog (de derde versie) niet noodzakelijk tot nog meer betrokkenheid leidde. Bovendien zorgde een zogenaamde loop van adverteerders voor de meeste én langste blikken. Dit suggereert dat een regelmatige verandering in de creatieve stijl en inhoud van de panelen, mensen geboeid houdt.

FacetrackingIn 2010 heeft Kinetic in samenwerking met ClearChannel Outdoor een face tracking onderzoek gedaan om inzichten te krijgen over de aandacht van bezoekers van een winkelcentrum voor digitale schermen. Daarnaast werd gemeten wat de stemming van bezoekers was ten tijde van het bezoek. De studie onthult nieuwe inzichten in de relatie tussen passanten, contacten, optimale animatieniveaus en de rol van stemming en gezichtsexpressie.

Het onderzoek werd gedaan in het Westfield winkelcentrum met geavanceerde facetracking technologie van het Duitse Fraunhofer Instituut. Een HD-camera werd gemonteerd op een digitaal scherm en gaf ons informatie over het aantal contacten, de demografische kenmerken en de gezichtsexpressies van de consumenten.

Page 8: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Het eerste opmerkelijke resultaat was dat advertentiecontacten sterk correleren met het aantal passanten. Dit toont aan dat mensen meteen goed in staat waren om het paneel te zien. Ook interessant is dat de ontspannen weekendstemming ervoor zorgde dat mensen meer aandacht gaven aan de advertentie wat resulteerde in langere gemiddelde aandacht voor de advertentie.

De studie bevestigde ook eerdere bevindingen over de effecten van bewegende versus statistische content. Hoewel animatie en scrolling copy beter werkten dan statische copy, was de mate van animatie cruciaal bij het trekken van aandacht. Het gebruik van full motion video of te uitgebreide animaties hadden nauwelijks tot geen meerwaarde. Daarnaast zijn er interessante resultaten gevonden die de traditionele OOH-ideeën over creativiteit bevestigen. Zoals het gebruiken van gedurfde, verwelkomende kleuren en korte koppen.

Ook werd gevonden dat jonger publiek langer naar advertenties keek. Vrouwen waren, misschien niet heel verrassend, over het algemeen blijer in de winkelcentra dan mannen, maar mannen waren meer betrokken bij de geanimeerde campagnes. Mannen waren ook meer betrokken op maandag en zaterdag, terwijl vrouwen het meest betrokken waren op donderdag (koopavond). Dit bevestigt het idee dat minder stressvol winkelen gezien wordt als een ontspanningsactiviteit.

Het onderzoek laat zien hoe bewegende boodschappen het best ingezet kunnen worden en welke mate van animatie gewenst is. Verder is bevestigd dat consumenten per type omgeving verschillend reageren op digitale advertenties en beweging. Deze inzichten helpen adverteerders om de complexiteit van bewegende boodschappen te begrijpen. En het versterkt de gedachte dat DOOH gebruikt moet worden als een opzichzelfstaand medium en niet als een vervanging van tv-commercials.

DOOH research

8

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 9: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Voor het eerst nemen we dit jaar een sectie over interactiviteit op in dit handboek. Hoewel de focus van dit handboek in eerste instantie ligt op digitale Out of Home objecten, zien we naast de ontwikkeling van digitale toepassingen ook een andere interessante beweging ontstaan op het gebied van interactiviteit.

Adverteerders zijn al langer overtuigd van de kracht van mobiel. Een deel van die kracht zit in het feit dat een mobiele telefoon het meest persoonlijke medium is. Je deelt je mobiel niet met anderen, hij staat altijd aan en is zeer geschikt voor impulsaankopen. Uit een onderzoek van IAB Nederland blijkt dat 94% zijn of haar telefoon altijd meeneemt als hij de deur uit gaat. 84% heeft zijn mobiel altijd aan staan. Mobiel is daarnaast een uitermate interessant middel voor het aanbieden van location based services1. Voor dit soort toepassingen wordt gebruik gemaakt van QR, NFC en BLE.

QR, NFC en BLEMet QR-codes was het al mogelijk voor consumenten om daadwerkelijke interactie aan te gaan met fysieke objecten. Het afgelopen jaar zijn er flinke stappen gemaakt in allerlei technologische toepassingen die interactie mogelijk maken. Sterk in opkomst zijn de mogelijkheden met Near Field Communication (NFC). NFC is een contactloze wijze van communiceren tussen twee apparaten, met een bereik van circa 10 centimeter. NFC wordt nu al op kleine schaal gebruikt in bijvoorbeeld bankpassen en OV-chipkaarten. Er zijn momenteel volop ontwikkelingen op het gebied van contactloze betalingen. Verwacht wordt dat de NFC chip op termijn toepassingen als betaalkaarten, bonuskaarten, ANWB-passen en bibliotheekpassen gaat overnemen.

Zowel NFC als QR maakt het mogelijk voor consumenten om met hun smartphone via een eenvoudige ‘tap’ of ‘scan’ informatie uit te wisselen. Met deze toepassing zijn adverteerders in staat directe interactie te creëren met de doelgroep. Consumenten worden in staat gesteld direct een product of winkel op te zoeken, meer informatie te verkrijgen, een actie te delen of bijvoorbeeld een kortingsbon te ontvangen.

De interactieve tags die nu worden gebruikt door Out of Home exploitanten zijn niet alleen voorzien van NFC, maar ook van een QR-code, zodat ook consumenten met een telefoon die nog geen NFC ondersteunt, bereikt kunnen worden. Voor het scannen van QR-codes dient de consument een QR-app op zijn mobiele telefoon te installeren. Een app downloaden is bij NFC niet nodig. Wanneer je een mobiele telefoon bij de NFC-chip in of naast de poster houdt, komt de interactie meteen tot stand.

Zodra een consument de interactieve tag scant, ofwel via NFC of met een QR reader, wordt hij direct doorgelinkt naar een webpagina van de adverteerder. Deze heeft vervolgens een scala aan opties voor interactie met de geïnteresseerde consument:

• Informatie delen• Direct kopen• Voucher downloaden• Integratie met social media• Muziek en video delen• App downloaden• Navigeren naar dichtstbijzijnde winkel

DOOH interactief

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

9

Bronnen: 1 Handboek Mobile Advertising IAB Nederland 2011

Page 10: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

DOOH interactief Veel van de huidige nieuwe smartphones hebben een standaard NFC functionaliteit. De GSMA, een vereniging van mobiele operatoren en gerelateerde bedrijven, voorspelt dat in de komende jaren 1 miljard NFC-devices op de markt zullen komen. In januari dit jaar waren er al meer dan 200 typen mobiele telefoons die zijn uitgerust met NFC. De verwachting is dat in 2016 85% van alle nieuwe point of sale terminals een NFC functionaliteit heeft2. Op dit moment zijn er 355 miljoen smartphones uitgerust met de NFC-functie3. In Nederland ligt de penetratie van smartphones momenteel op 43%4. NFC wordt in toenemende mate bekend bij de Nederlandse consument en 33% van de mensen met een smartphone wil NFC op zijn of haar volgende mobiele telefoon hebben5. Naast NFC wordt ook in toenemende mate gekeken naar innovatieve toepassingen met Bluetooth Low Energy (BLE). Bluetooth kan ingezet worden voor location based campagnes, zonder dat een internetverbinding nodig is. Kleine zendertjes kunnen middels BLE berichten versturen aan personen die zich binnen een beperkte straal rondom de zender bevinden. NFC werkt tot een afstand van circa 10 centimeter, terwijl BLE een grotere afstand kan beslaan – tot circa 100 meter.

BLE biedt interessante mogelijkheden voor in-store marketing. Deze geo-marketing tool kan gerichte push-berichten sturen naar consumenten die bijvoorbeeld in de winkel naar bepaalde artikelen kijken, terwijl ze op hun mobiele telefoon zoeken naar goedkopere aanbiedingen bij concurrenten. Apple – wiens toestellen niet worden uitgerust met NFC – zet vol in op BLE en heeft een eigen toepassing ontwikkeld onder de naam iBeacon, dat op dezelfde manier gebruik maakt van BLE. Om iBeacon-berichten te ontvangen moet de consument wel zijn bluetooth aan hebben staan en de bijbehorende Apple-app hebben gedownload. Inmiddels zijn er NFC-stickers op de markt die op een iPhone kunnen worden geplakt en op die manier toch Near Field communicatie mogelijk maken.

Naast QR, NFC en BLE stellen ook WiFi-netwerken adverteerders in staat consumenten te activeren. Door gratis WiFi beschikbaar te stellen binnen een bepaalde straal rondom een Out of Home object, kunnen consumenten inloggen op het WiFi netwerk van de adverteerder. Zij worden bij het activeren van de verbinding doorgelinkt naar een webpagina van de adverteerder, wat extra exposure geeft.

De brug naar mobiel QR, NRF, BLE en de toegang tot WiFi-netwerken vormen voor adverteerders de brug van outdoor naar mobiel. Al deze nieuwe technologieën maken van outdoor plotseling een interactief medium. Voor het eerst kunnen outdoor campagnes rechtstreeks communiceren met consumenten, en draait het niet langer enkel om het zenden van een boodschap. Adverteerders krijgen de mogelijkheid hun outdoor campagne met online activiteiten te integreren. Ook kunnen zij hun campagne doortrekken naar social media en zijn er volop mogelijkheden om consumenten te activeren, te betrekken en te ‘belonen’ voor hun interactie.

Inmiddels is een aantal exploitanten van buitenreclame gestart met de uitrol van interactieve netwerken, gekoppeld aan statische buitenreclameobjecten. Met de toepassing van interactiviteit wordt rondom Out of Home een compleet nieuwe beleving gecreëerd.

10

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Bronnen: 2 Kinetic Futures, 3 Mobile World Congress, 2014, 4 Exterion Media, 2014, 5 Clear Channel Hillenaar 2012

Page 11: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

DOOH interactief

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

11

Omdat Kinetic de ambitie heeft het mediumtype verder te brengen, zijn we van mening dat deze gids niet compleet is zonder een overzicht van de nieuwe mogelijkheden die de recente ontwikkeling op het gebied van interactiviteit Out of Home exploitanten en adverteerders biedt. De koppeling van digitale content aan een fysieke locatie is voor adverteerders uitermate interessant en een veelbelovende ontwikkeling voor interactieve toepassingen.

AdvertentiemogelijkhedenClear Channel Hillenaar, Exterion Media en Altermedia zijn recentelijk begonnen met de uitrol van interactieve netwerken. Zij hebben (een deel van) hun (statische) objecten voorzien van interactieve tags, wat adverteerders de mogelijkheid biedt tot directe interactie met voorbijgangers. De mogelijkheden en specificaties ten aanzien van interactieve oplossingen verschillen per exploitant.

Zie hoofdstuk 08 voor de advertentiemogelijkheden op het gebied van interactiviteit.

Page 12: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

12

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Keurmerken Ook dit jaar hebben we een poging gedaan om de (verscheidenheid van) cijfers die door exploitanten zijn aangeleverd te valideren en vervolgens te voorzien van een keurmerk. Het doel van deze keurmerken is het stimuleren van gedegen onderzoek. De keurmerken zijn bepaald aan de hand van drie onderdelen: doelgroeponderzoek, effectonderzoek en bereikonderzoek (uitgesplitst op locatiebereik, scherm/reclamebereik en tijd op locatie). Per onderdeel is een score gegeven op basis van de onderbouwing van de cijfers. Hierbij is gekeken of de aangeleverde cijfers gebaseerd zijn op aannames en schattingen, cijfers van derden/studenten onderzoek, onafhankelijk onderzoek of gesyndiceerd onderzoek. De scores per onderdeel bij elkaar opgeteld, en vervolgens gewogen, resulteren in een totaalscore per object/netwerk. Deze totaalscore bepaalt binnen welk keurmerk het betreffende object/netwerk valt. Betekenis keurmerken:

Bijna (alle) cijfers zijn gebaseerd op aannames en schattingen en op cijfers van derden/studenten onderzoek. De cijfers zijn voornamelijk gebaseerd op cijfers van derden/studenten onderzoek.

De cijfers zijn voornamelijk gebaseerd op cijfers van derden/studenten onderzoek en onafhankelijk onderzoek.

(Bijna) alle cijfers zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek en gesyndiceerd onderzoek.

Page 13: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Out of Home. Traditioneel (gezien) werden posters en billboards buitenreclame genoemd, maar niet alle Out of Home media bevindt zich daadwerkelijk buiten.

Light Emitting Diode. Binnen Digital OOH is dit de enige technologie die in staat is om high intensity beeld bij daglicht te vertonen.

Liquid Crystal Display. Dit platte beeldscherm, met laag energie verbruik, wordt voornamelijk binnen gebruikt aangezien de lichtopbrengst beperkt is.

Het overheersende publiek van het object/medium. Veel netwerken trekken verschillend publiek aan, afhankelijk van de dag en tijd. Veel netwerken richten zich ook op verschillende niche doelgroepen.

De kosten voor het boeken van een standaard campagne. In de meeste gevallen betreft het een standaard frequentie binnen een loop, de gehele dag, voor een periode van 2 weken. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud en over het algemeen gebaseerd op tarieven 2014, tenzij anders vermeld. Voor daadwerkelijke kosten, neem contact op met het Kinetic team.

Verklarende woordenlijst

OOH

LED

LCD

Kernpubliek

Standaard campagne kosten

Locatie bereik Het totaal aantal passanten dat in twee weken de locatie passeert.

Het totaal aantal personen die een kans hebben gehad het scherm te zien.Scherm bereik

OVAB contacten Een berekening waarbij rekening gehouden wordt met de gemiddelde exposure tijd, locatie- en schermbereik, de loop lengte en het aandeel van de commercial daarbinnen.

Inkoop flexibiliteit Bij de traditionele vormen van OOH betreft de inkoop over het algemeen een vaste periode van 1 of 2 weken. Inkoop flexibiliteit geeft aan in hoeverre de digitale campagne kan afwijken van deze perioden. Bijvoorbeeld op tijdstip van de dag of specifieke dagen.

Onafhankelijke redactionele inhoud die afkomstig is van degene die uitzendt of een partij waarmee afspraken gemaakt zijn.

Editorial

Gemiddelde tijd die een persoon verblijft in het zichtveld van het scherm.Gemiddelde exposure tijd

13

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 14: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

14

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 5 7 57 790

Page 15: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Larg

e sc

reen

s

Page 16: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Amsterdam Knooppunt Amstel A2/A10

Het digitale netwerk van Interbest bestaat uit 6 (top)locaties langs de drukste snelwegen van Nederland. Dit digitale billboard staat langs de ring A10 Zuid richting Schiphol. Het billboard is zeer selectief op de consumententypen Intellectuele Doorgroeiers en Hoogopgeleide Singles (bron: TomTom/Cendris).

Interbest

Amsterdam Knooppunt Amstel A2/10

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

16

Media

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Werkend Nederland, hoog opgeleid, hoger bestedingsgedrag

24 sec

1

1

2.828.004

Ja

Ja

1.446.244

1.446.244

€ 25.000

Page 17: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Multimessaging• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Interactiviteit• Adaptive planning• Digital bannering Beste kijkafstand is 100m - 250m

17

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

P 16 SMD, lichtopbrengst 6.000 NITS

100m2

High

Nee

4:3

Digitaal billboard Delft TU A13

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

4

3

Locatie

Page 18: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Amersfoort Knooppunt Hoevelaken A1/A28

Het digitale netwerk van Interbest bestaat uit 6 (top)locaties langs de drukste snelwegen van Nederland. Dit digitale billboard staat langs de A1, tegenover Ikea, bij knooppunt Hoevelaken. Het billboard staat richting Amsterdam en is zeer selectief op de consumententypen Modern Welstandig Gezin met Kids en Intellectuele Doorgroeiers (bron: TomTom/Cendris).

Interbest

Amersfoort Knooppunt Hoevelaken A1/A28

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

18

Media

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Werkend Nederland, hoog opgeleid, hoger bestedingsgedrag

24 sec

1

1

1.898.082

Ja

Ja

935.390

935.390

€ 25.000

Page 19: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Multimessaging• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Interactiviteit• Adaptive planning• Digital bannering Beste kijkafstand is 100m - 250m

19

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

P 16 SMD, lichtopbrengst 6.000 NITS

100m2

High

Nee

4:3

Digitaal billboard knooppunt hoevelaken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

4

3

Locatie

Page 20: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Delft TU A13

Het digitale netwerk van Interbest bestaat uit 6 (top)locaties langs de drukste snelwegen van Nederland. Dit digitale billboard staat tussen Den Haag en Rotterdam, ter hoogte van Delft, langs de A13. Het billboard staat richting Den Haag en is zeer selectief op de consumententypen Intellectuele Doorgroeiers en Multiculturele Binnenstadbewoners (bron: TomTom/Cendris).

InterbestDelft TU A13

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

20

Media

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Werkend Nederland, hoog opgeleid, hoger bestedingsgedrag

24 sec

1

1

2.987.274

Ja

Ja

1.506.612

1.506.612

€ 25.000

Page 21: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Multimessaging• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Interactiviteit• Adaptive planning• Digital bannering

Beste kijkafstand is 100m - 250m

21

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

P 16 SMD, lichtopbrengst 6.000 NITS

100m2

High

Nee

4:3

Digitaal billboard Delft TU A13

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

4

3

Locatie

Page 22: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Rotterdam Brienenoordbrug A16

Het digitale netwerk van Interbest bestaat uit 6 (top)locaties langs de drukste snelwegen van Nederland. Dit digitale billboard staat onderaan de Van Brienenoordburg langs de A16, richting Rotterdam. Het billboard is zeer selectief op de consumententypen Intellectuele Doorgroeiers en Multiculturele Binnenstadbewoners (bron: TomTom/Cendris).

Interbest

Rotterdam Brienenoordbrug A16

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

22

Media

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Werkend Nederland, hoog opgeleid, hoger bestedingsgedrag

24 sec

1

1

4.165.530

Ja

Ja

2.057.706

2.057.706

€ 25.000

Page 23: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Multimessaging• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Interactiviteit• Adaptive planning• Digital bannering Beste kijkafstand is 100m - 250m

23

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

P 16 SMD, lichtopbrengst 6.000 NITS

100m2

High

Nee

4:3

Digitaal billboard Brienenoordbrug A16

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

4

3

Locatie

Page 24: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Schiphol Airport A4

Het digitale netwerk van Interbest bestaat uit 6 (top)locaties langs de drukste snelwegen van Nederland. Dit digitale billboard staat pal voor de ingang van Schiphol langs de A4. Het billboard staat richting Amsterdam en is zeer selectief op de consumententypen Intellectuele Doorgroeiers en Hoogopgeleide Singles (bron: TomTom/Cendris).

Interbest

Schiphol Airport A4

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

24

Media

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Werkend Nederland, hoog opgeleid, hoger bestedingsgedrag

24 sec

1

1

2.899.056

Ja

Ja

1.450.282

1.450.282

€ 25.000

Page 25: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Multimessaging• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Interactiviteit• Adaptive planning• Digital bannering Beste kijkafstand is 100m - 250m

25

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

P 16 SMD, lichtopbrengst 6.000 NITS

100m2

High

Nee

4:3

Digitaal billboard Schiphol A4

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

4

3

Locatie

Page 26: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Utrecht Knooppunt Lunetten A12/A27

Het digitale netwerk van Interbest bestaat uit 6 (top)locaties langs de drukste snelwegen van Nederland. Dit digitale billboard staat langs de A12 ten zuiden van Utrecht. Het billboard staat in de richting van Den Haag en is zeer selectief op de consumententypen Intellectuele Doorgroeiers en Hoogopgeleide Singles (bron: TomTom/Cendris).

Interbest

Utrecht Knooppunt Lunetten A12/A27

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

26

Media

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Werkend Nederland, hoog opgeleid, hoger bestedingsgedrag

24 sec

1

1

3.405.638

Ja

Ja

1.551.556

1.551.556

€ 25.000

Page 27: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Multimessaging• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Interactiviteit• Adaptive planning• Digital bannering Beste kijkafstand is 100m - 250m

27

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Nee

Ja

Pi16io SMD lichtopbrengst 6.000 NITS

100m2

High

Nee

4:3

Digitaal billboard Utrecht knooppunt Lunetten

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

4

3

Locatie

Page 28: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Double Digital A5

Media

De Double Digital is een dubbelzijdige reclamemast aan de A5, de nieuwe snelweg tussen Schiphol en de Tweede Coentunnel. De advertentieruimte op de Double Digital wordt exclusief aan één adverteerder verkocht. Het object is per dag exclusief te reserveren, maar kan ook voor meerdere dagen worden afgenomen. Zo kan worden ingespeeld op bepaalde weekdagen, speciale (feest)dagen, actualiteiten e.d. Ook kan de adverteerder hierdoor een uitgebreidere programmering uitzenden.

Clear Channel Hillenaar

28

Werkend Nederland

24 sec

1

2

1.052.532

-

Nee

Nee

€ 5.000 (2 vakken, 1 dag)

-

Double Digital A5

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 24 uur

Loop 24 uur, door adverteerder te bepalen interval.

Loop 24 uurGeen editorial

Editorial

Page 29: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Double Digital

29

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

640 x 540

2 x 80m2

High

Nee

4:3

Ontwerpmogelijkheden Uiterste aanleverdeadline digitaal bestand: 48 uur voorafgaand aan de campagne (mits werkdagen), last minute wijzigingen bespreekbaar Beste kijkafstand 100-250 meter Bijzonderheden: hoogste punt 28,5m, laagste punt 22,2m, breedte mast 12,5m

Technisch Ontwerp

640

540

Locatie

Page 30: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | The Wow

Media

Een nieuw formaat in digitale buitenreclame recht tegenover een van de drukste openbaar vervoer hubs van Nederland – het Centraal Station van Rotterdam. Dit 13,47 m x 12,73 m scherm is groter dan alle commerciële LED-schermen in Nederland met het equivalent van 66 abri’s. Met de ligging van dit full motion LED-scherm in het hart van Rotterdam is The Wow een blikvanger van formaat en uniek in zijn soort. De modernste technologie en de vele interactieve mogelijkheden zorgen ervoor dat het scherm zich tot de betere reclame objecten van Nederland mag rekenen.

blowUP media

30

Woon/werk, leisure - alle leeftijden

22 sec

1

1

924.048

275.790

Ja

Nee, gelanceerd in januari 2014

€ 17.500, 1 week, 1 tijdslot

752.137

The Wow

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 1 week

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 60 seconden

Standaard campagne 1 x 15 sec per 60 sec loop

Advertentie 4 x 15 secGeen editorial

Editorial

Page 31: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

The Wow

31

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

726 x 682

170m²

High

Niet standaard, kan verzorgd worden

33:31

Ontwerpmogelijkheden• Adaptive planning• Augmented reality• (live) Video streaming• Scheduling• External triggers• Live creative/data streaming• Time part• Messaging• Aminations• Full motion• Digital layering Beste kijkafstand vanaf 25m

Technisch Ontwerp

726

682

Locatie

Page 32: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Double Digital

Media

Impact², als twee druppels water, twee vliegen in een klap. Prominent aan het Rembrandtplein is de Double Digital®: het nieuwste commerciële LEDscherm van Amsterdam Centrum met grootse beleving. Dit scherm kan zowel als 1 scherm worden ingezet of als 2 losse schermen waardoor legio creatieve invullingen mogelijk zijn.

blowUP media

32

Winkelpubliek, uitgaanspubliek

45 sec

1

2

300.000

168.750

Ja

Nee, gelanceerd in december 2013

€ 3.750, 1 week, 1 tijdslot

225.000

Double Digital

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 1 week

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 60 seconden

Standaard campagne 1 x 15 sec per 60 sec loop

Advertentie 4 x 15 secGeen editorial

Editorial

Page 33: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Double Digital

33

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

336 x 224

18m²

High

Niet standaard, kan verzorgd worden

3:2

Ontwerpmogelijkheden Double Digital heeft legio creatieve mogelijkheden, doordat de schermen op drie verschillende manieren ingezet kunnen worden: 1. De twee schermen werken gelijktijdig samen 2. De twee schermen werken als één samen 3. De twee schermen werken als verschillende schermen los van elkaar Beste kijkafstand vanaf 10m Bijzonderheden: 10mm SMD

Technisch Ontwerp

336

224

Locatie

Page 34: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

34

Media

Deze Super Motion is het grootste digitale platform van Amsterdam Centrum. Recentelijk gemoderniseerd, resulterend in een 50% verbetering van beeldkwaliteit en pixelpitch.

Loop 60 seconden

Standaard campagne 1 x 15 sec per 60 sec loop

Adv. 4 x 15 secGeen editorial

Editorial

RembrandtpleinblowUP media

01 Large screens | Rembrandtplein Amsterdam

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Winkelpubliek, uitgaanspubliek

45 sec

1

1

300.000

Ja

Nee

225.000

€8.750, 1 week, 1 tijdslot

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 1 week

168.750

Page 35: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

35

01 Large screens

108m² LED Scherm

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Ja

Ja

Ja

960 x 440

108m2

High

Niet standaard, kan verzorgd worden

24:11

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Adaptive planning• Augmented reality• (live) Video streaming• Scheduling• External triggers• Live creative/data streaming• Time part• Messaging• Aminations• Full motion• Digital layering Beste kijkafstand vanaf 16m Bijzonderheden: P16 DIP

Ja

Technisch Ontwerp

960

440

Locatie

Page 36: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

36

Media

Adverteer met bewegende beelden op twee LED-schermen van maar liefst 35m2 én 72m2 langs één van de drukst bezochte verkeersaders in Rotterdam: Westblaak / Karel Doormanstraat én op het winkelcentrum Zuidplein. De gigantische schermen, voorzien van Full motion technologie (bewegende beelden), vallen direct op in het straatbeeld. Een impactvolle commercial laat een sterke indruk achter bij uw doelgroep in Rotterdam.

Loop 90 seconden

Standaard campagne 1 x 15 sec per 90 sec loop

Adv. 6 x 15 secGeen editorial

Editorial

Zuidplein RotterdamExterion Media

01 Large screens | Zuidplein Rotterdam

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Alle leeftijden en werkend & winkel publiek

15 sec

2

2

480.381

Verkoop alleen per 2 schermen vanaf minimaal 1 week

Ja

218.213

€ 4.750,- voor 2 schermen p/w

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **Inkoopflexibiliteit

Uitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 1 week

173.045

Page 37: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

37

01 Large screens

72m2 Videowall

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Ja

Ja

Nee

640 x 480

72m2

High LED

Nee

4:3

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Geanimeerde spot, commercial Beste kijkafstand is 15 - 300 m

Ja

Technisch Ontwerp

Locatie

4

3

Page 38: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

38

Media

Adverteer met bewegende beelden op twee LED-schermen van maar liefst 35m2 én 72m2 langs één van de drukst bezochte verkeersaders in Rotterdam: Westblaak / Karel Doormanstraat én op het winkelcentrum Zuidplein. De gigantische schermen, voorzien van Full motion technologie (bewegende beelden), vallen direct op in het straatbeeld. Een impactvolle commercial laat een sterke indruk achter bij uw doelgroep in Rotterdam.

Loop 90 seconden

Standaard campagne 1 x 15 sec per 90 sec loop

Adv. 6 x 15 secGeen editorial

Editorial

Westblaak RotterdamExterion Media

01 Large screens | Westblaak Rotterdam

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Alle leeftijden en werkend & winkel publiek

15 sec

2

2

940.677

Verkoop alleen per 2 schermen vanaf minimaal 1 week

Ja

564.406

€ 4.750,- voor 2 schermen (1 week)

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **Inkoopflexibiliteit

Uitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 1 week

509.220

Page 39: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

39

01 Large screens

35m2 Videowall

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Ja

Ja

Nee

576 x 400

35m2

High LED

Nee

3:2

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Geanimeerde spot, commercial Beste kijkafstand is 5 - 100 m

Ja

Technisch Ontwerp

Locatie

3

2

Page 40: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Public Screen Haagse Toren

Op een van de hoogste gebouwen van Den Haag, de Haagse Toren, exploiteert Ngage Media een 266m2 groot digitaal scherm. Op het scherm wordt een loop getoond die bestaat uit commerciële campagnes en infotainment. Om engagement te creëren met de inwoners van Den Haag, heeft het scherm een rechtstreekse verbinding met de website beeldvandenhaag.nu. Mensen kunnen via deze website zelfstandig teksten en beelden uploaden die vervolgens op het scherm worden getoond. Beelden en teksten worden bovendien doorgeplaatst op social media.

Ngage mediaPublic Screen Haagse Toren

Loop 90 seconden

Editorial 3 x 10 sec

Standaard campagne 1 x 10 sec per 90 seconden loop

Adv. 6 x 10 sec

Editorial

40

Media

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

Passanten

20 sec

1

1

€ 7.000

899.500 (2wk)

Ja

Ja

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

526.208

116.936

Page 41: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ontwerp

01 Large screens

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Still• Geanimeerde spot• Interactieve spot

Beste kijkafstand is 200m - 1000m Bijzonderheden: Naar eigen inzicht kan er invulling worden gegeven aan een interactieve campagne middels het ontwikkelen van een eigen template. Het scherm wordt real live aangestuurd.

41

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

1024 x 776

266m2

LED

Nee

4:3

Interactief scherm

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Ja

Locatie

4

3

Page 42: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

42

Media

Hartje centrum Amsterdam, op de gevel van het City Theater aan het Leidseplein, exploiteert Ngage Media een 30m2 groot digitaal scherm. Het Leidseplein is met 600.000 wekelijkse bezoekers een van de drukste pleinen van de hoofdstad en een ideale plaats om een groot bereik te creëren.

Loop 120 seconden

Standaard campagne 1 x 20 sec per 120 sec loop

Adv. 6 x 20 secGeen editorial

Editorial

Public Screen Leidseplein AmsterdamNgage media

01 Large screens | Public Screen Leidseplein Amsterdam

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Passanten

35 sec

1

1

1.202.718

Ja

Ja

426.724

€ 8.000

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

89.002

Page 43: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

43

01 Large screens

LED scherm

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Ja

Ja

Ja

1632 x 608

30m2

LED

Nee

16:6

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Still• Geanimeerde spot Beste kijkafstand is 10 - 100 m

Ja

Technisch Ontwerp

1632

608

Locatie

Page 44: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

44

Media

Op de Zuidas in Amsterdam staat naast NS Station Amsterdam Zuid dit digitale scherm van 37m2. De doelgroep van dit scherm is zakelijk georienteerd (forenzen). De specials kunnen met geluid worden afgespeeld.

Loop 180 seconden

Standaard campagne 1 x 5-45 sec per 180 sec loop

Adv. 4 x 5-35 secEditorial 2 x 20 sec

Editorial

Public Screen Amsterdam WTCNgage media

01 Large screens | Public Screen Amsterdam WTC

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Woon-werk, Business

35 sec

1

1

702.448

Ja

Ja

505.763

€ 7.000

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

98.344

Page 45: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

45

01 Large screens

LED scherm

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Ja

Ja

Ja

1360 x 768

37m2

LED

Ja

16:9

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Geanimeerde spot• Still• Full video Beste kijkafstand is 5 - 100 m Bijzonderheden: Specials met geluid

Ja

Technisch Ontwerp

1360

768

Locatie

Page 46: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Public Screen Coolsingel

Media

In het centrum van Rotterdam, op de hoek van de Coolsingel en de Westblaak, exploiteert Ngage Media een 40m2 groot digitaal scherm. De Coolsingel behoort met 533.000 passanten per week tot een van de drukste verkeersaders van de binnenstad. Een ideale plaats om een groot bereik te creëren.

Ngage media

46

Leisure, passanten, shoppers

40 sec

1

1

1.066.634

159.758

Ja

Ja

€ 7.000

718.911

Public Screen Coolsingel

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 180 seconden

Standaard campagne 1 x 10-30 sec per 180 sec loop

Adv. 6 x 10-30 secGeen editorial

Editorial

Page 47: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Large screen Coolsingel

47

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

768 x 433

40m2

LED

Nee

16:9

Ontwerpmogelijkheden• Geanimeerde spot• Still• Full video

Beste kijkafstand is 10m - 100m

Technisch Ontwerp

768

433

Locatie

Page 48: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

48

Media

Notes

De Heineken Music Hall is al jaren een van de betere concertlocaties met jaarlijks ruim 600.000 bezoekers. Aan de voorgevel van de HMH hangt een 25m2 grote videowall met aankondigingen van en informatie over artiesten, ticketverkoop en muzieknieuws afgewisseld met commercials. Het scherm is ook goed te gebruiken tijdens evenementen in de Arena.

Loop 900 seconden

Standaard campagne 1 x 20 sec per 900 sec loop

Adv. 9 x 20 secEditorial 3 x 4 min

Editorial

Heineken Music HallCS Digital Media

01 Large screens | Heineken Music Hall

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Alle leeftijden

25 sec

1

1

269.231

Ja, per dag

Nee

237.462

€ 1.622

Om de maximaal 3 advertenties een editorial blok

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 49: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

49

01 Large screens

25m2 Videowall

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Nee

Ja

Nee

616 x 396

25m2

Low

Nee

4:3 benadering

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Spot advertising met de mogelijkheid om extra zichtbaar te zijn tijdens evenementen op en rondom de Arena Boulevard (thuiswedstrijden Ajax, Nederlands elftal, concerten) Beste kijkafstand is 10 - 50 m Bijzonderheden: Geen uitingen voor bier, frisdrank, sterke drank, wijn (geen retail), koffie,energydrink,sigarettenende uitzendbranche. Geen directe concurrenten HMH en Live Nation.

Ja

Technisch Ontwerp

616

396

Locatie

Page 50: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Public Screen Amsterdam Arenaboulevard

Media

In het voorjaar van 2014 is Ngage Media gestart met de exploitatie van een volledig nieuw digitaal scherm op de Arenaboulevard in Amsterdam. Dankzij de publiekstrekkers Amsterdam Arena, Heineken Music Hall, Ziggo Dome en Villa Arena in de directe nabijheid, een ideale plaats om een groot bereik te creëren.

Ngage media

50

Leisure, passanten, shoppers

35 sec

1

1

891.276

140.376

Ja

Ja

€ 8.000

721.934

Public Screen Amsterdam Arenaboulevard

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 180 seconden

Standaard campagne 1 x 10-30 sec per 180 sec loop

Advertentie 6 x 10-30 secEditorial 3 x 10-30 sec

Editorial

Page 51: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Large screen Arenaboulevard

51

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

576 x 336

15m2

LED

Ja

16:9

Ontwerpmogelijkheden• Geanimeerde spot• Interactieve spot

Beste kijkafstand is 5m - 250m

Technisch Ontwerp

576

336

Locatie

Page 52: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Public Screen Groningen Grote Markt

Media

In het hart van de stad Groningen, op de Grote Markt, exploiteren Ngage Media en CS Digital Media een 8m2 groot digitaal scherm. De Grote Markt behoort met 352.000 passanten per week tot de drukste pleinen van de binnenstad. Een ideale plaats om een groot bereik te creëren.

Ngage media / CS Digital Media

52

Shoppers

30 sec

1

1

705.600

-

Ja

Ja

€ 2.700

423.360

Public Screen Groningen Grote Markt

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 120 seconden

Standaard campagne 1 x 15-30 sec per 120 sec loop

Advertentie 4 x 15-30 secGeen editorial

Editorial

Page 53: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Large screen Groningen grote markt

53

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

384 x 320

8m2

LED

Ja

8:3

Ontwerpmogelijkheden• Geanimeerde spot• Interactieve spot• Still

Beste kijkafstand is 5m - 100m

Technisch Ontwerp

384

320

Locatie

Page 54: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | EuroLED

Media

ErisveelmogelijkbijditrijdendeLED-scherm.Onderanderepresentaties,(bedrijfs)films,games,reclamespots,livetelevisie.Decontentkanzowelrijdendalsstilstaandwordenafgespeeldopverschillendelocaties.Denkaanhightrafficlocaties,beurzen en evenementen, bus- en treinstations, woonboulevards, winkelcentra, bioscopen en benzinestations.

Het is ook mogelijk de achterzijde van de EuroLED te voorzien van een geprinte reclame-uiting. De arm waarop het LED scherm gemonteerd is, is zo geconstrueerd dat deze het scherm omhoog kan laten bewegen en kan laten roteren.

Euromobile

54

Doelgroep afhankelijk

-

Heel Nederland

10

Locatie afhankelijk

Locatie afhankelijk

Ja, per dag

Ja

€ 1.995 per dag (excl. aanvullende kosten)

Locatie afhankelijk

Rijdende LED schermen

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *

Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 55: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

EuroLED

55

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

384 x 192

8m2

LED

Ja

16:9

Ontwerpmogelijkheden• Split screen• Geanimeerde spot• Interactieve spot• Real time• Commercial

Beste kijkafstand is 1m - 40m

Technisch Ontwerp

384

192

Page 56: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Reclamemast A2 Vianen

Media

Langs de A2 bij Vianen, tegen knooppunt Everdingen aan, valt deze reclamemast met twee digitale schermen (voor beide rijrichtingen een scherm) goed op. De LED-schermen hebben allebei een formaat van ruim 98 m2. De schermen hebben een hoge beeldkwaliteit en geven uitingen helder en scherp weer.

OOHA Media

56

Werkend Nederland

24 sec

1

2

2.396.700

1.138.433

Ja

Ja

€ 14.500

1.138.433

Reclamemast A2 Vianen

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

Page 57: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Megascherm A2 Vianen

57

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Nee

Ja

Pi16 Nichia; licht-opbrengst 9.000 NITS

98 m2

LED

Nee

5:3

Ontwerpmogelijkheden• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Multimessaging Beste kijkafstand is 100m - 250m

Technisch Ontwerp

Locatie

5

3

Page 58: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Reclamemast A73 Venray

Media

Op een locatie langs de A73 ter hoogte van Venray, staat een 35 meter hoge snelwegmast, met daarop één van de grootste digitale schermen van Nederland (108 m2). Dit grote scherm is al van grote afstand zichtbaar.

OOHA Media

58

Werkend Nederland

24 sec

1

1

847.200

402.420

Ja

Ja

€ 7.000

402.420

Reclamemast A73 Venray

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

Page 59: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Megascherm A73 Venray

59

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Nee

Ja

Pi25 SMD; licht-opbrengst 5.500 NITS

108 m2

LED

Nee

4:3

Ontwerpmogelijkheden• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Multimessaging Beste kijkafstand is 100m - 250m

Technisch Ontwerp

Locatie

4

3

Page 60: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

01 Large screens | Reclamemast A1 Hoevelaken

Media

Dit megascherm staat op een locatie langs de A1, vlak voor Hoevelaken, zichtbaar als je richting de Randstad rijdt. Dit is een stuk snelweg waar in de spits vrijwel altijd sprake is van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Het scherm staat dicht op de rijbaan, waardoor deze een hoge zichtbaarheid biedt.

OOHA Media

60

Werkend Nederland

24 sec

1

1

1.738.200

825.645

Ja

Ja

€ 10.500

825.645

Reclamemast A1 Hoevelaken

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 24 secondenGeen editorial

Standaard campagne 1 x 6 sec per 24 sec loop

Adv. 4 x 6 sec

Editorial

Page 61: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Megascherm A1 Hoevelaken

61

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Nee

Ja

Pi10 SMD; licht-opbrengst 9.000 NITS

63 m2

LED

Nee

5:3

Ontwerpmogelijkheden• Live feeds/streams (data, Facebook, Twitter etc.)• Multimessaging Beste kijkafstand is 100m - 250m

Technisch Ontwerp

5

3

Locatie

Page 62: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

62

01 Large screens | Overig

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) o.b.v. 2 weken

Hoge resolutie LED videoscherm. Het publiek bestaat voornamelijk uit winkelpubliek. Video en Flash behoren tot de mogelijkheid.

Rotterdam Beursplein

Beeldformaat

Exploitant Ngage media

12m2

Campagne kosten € 5.000(2 weken)

Locatiebereik 1.196.750 *

Hoge resolutie LED videoscherm. Het publiek bestaat voornamelijk uit winkelpubliek. Video en Flash behoren tot de mogelijkheid.

Rotterdam Lijnbaan

Beeldformaat

Exploitant Ngage media

12m2

Campagne kosten € 5.000(2 weken)

Locatiebereik 1.196.750 *

Op een prominente plaats in het centrum van Eindhoven, op de Markt, exploiteert Ngage Media een 20m2 groot digitaal scherm. De Markt behoort met 452.000 passanten per week tot de drukste pleinen van de binnenstad. Een ideale plaats om een groot bereik te creëren.

Eindhoven Markt

Beeldformaat

Exploitant Ngage media

12m2

Campagne kosten € 3.500(2 weken)

Locatiebereik 904.608 *

Op een prominente plaats in het centrum van Rotterdam, op de hoek van de Hoogstraat en de Binnenrotte, exploiteert Ngage Media een 37m2 groot digitaal scherm. Dit is de plaats waar op dinsdag en zaterdag de grootste markt van Nederland plaatsvindt. De aangrenzende Hoogstraat is een van de drukste winkelstraten van de Rotterdamse binnenstad.

Rotterdam Hoog- straat/Binnenrotte

Beeldformaat

Exploitant Ngage media

15m2

Campagne kosten € 4.000(2 weken)

Locatiebereik 330.006 *

Page 63: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

63

01 Large screens

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) o.b.v. 2 weken

In Leeuwarden is in winkelgebied De Centrale een nieuw groot scherm geplaatst. Dit scherm van 60m2 staat in het hart van het winkelgebied.

De Centrale Leeuwarden

Beeldformaat

Exploitant Ngage media

60m2

Campagne kosten € 2.700(2 weken)

Locatiebereik 115.384 *

In het Go Stores Winkelcentrum in Roosendaal staat dit 30m2 LED scherm. De nadruk van het winkelaanbod ligt op woning en woninginrichting.

WinkelcentrumRoosendaal

Beeldformaat

Exploitant Ngage media

30m2

Campagne kosten € 2.375(2 weken)

Locatiebereik 76.000 *

Bij de woonboulevard Spijkenisse hangt deze grote videowall. Met zijn 48m2 valt dit scherm goed op.

Woonboulevard Spijkenisse

Beeldformaat

Exploitant CS Digital Media

landscape 48m2

Campagne kosten € 950(2 weken)

Locatiebereik 270.000 *

In Hellevoetsluis wordt het winkelend publiek bereikt via dit 12m2 groot scherm bij het winkelcentrum.

Winkelcentrum Hellevoetsluis

Beeldformaat

Exploitant CS Digital Media

landscape 12m2

Campagne kosten € 950(2 weken)

Locatiebereik 80.000 *

Page 64: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

64

01 Large screens | Overig

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(*) o.b.v. 2 weken

Het winkelend publiek in Winkelhart Spijkenisse wordt bereikt met dit scherm bij de in- en uitgang het winkelcentrum.

Winkelhart Spijkenisse

Beeldformaat

Exploitant CS Digital Media

landscape 12m2

Campagne kosten € 950(2 weken)

Locatiebereik 100.000 *

Page 65: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

65

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 66: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

66

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 67: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Ret

ail

Page 68: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

68

02 Retail | Posterscreens

Media

PosterscreensCentercom

Netwerk van digitale LCD-schermen verspreid in het Centercom Winkelcentra Netwerk.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Shoppers

10 sec

13

105

8.810.296

2.044.928

Per week

Ja

8.179.710

€ 31.500

68

Notes

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 10 sec

Standaard campagne 1 x 10 sec per 40 sec loop

Enkele keer een editorial

Loop 40 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) bruto tarief 2014, 2 weken (**) 2 weken

Page 69: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

69

02 Retail

Ontwerpmogelijkheden• Uniekformatophightrafficlocaties met point of sale contacten.

Beste kijkafstand is 1 - 20m

Posterscreen LG

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1920 x 1080

55”

Standaard

Nee

16:9 portrait

69

Posterscreen Panasonic

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1366 x 768

58”

High

Nee

16:9 portrait

1920

1080

1366

768

Locaties

Page 70: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

70

02 Retail | Mupi Métropole

Media

Mupi MétropoleJCDecaux

De Mupi Métropole bevindt zich op een toplocatie in het centrum van Amsterdam. Het object heeft uitgebreide creatieve communicatiemogelijkheden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

uitgaanspubliek / winkelend publiek / binnen- en buitenlandse toeristen

10 sec

1

1

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Ja

50 centrumlocaties Amsterdam

niet beschikbaar

€ 750

70

Editorial Geen editorialAdv. 6 x 10 sec x 10 sec

Standaard campagne 1 x 10 sec per 60 sec loop

Loop 60 secondenKernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *LocatiebereikSchermbereikOVAB contactenInkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week o.b.v. 2014 tarief

Page 71: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

71

02 Retail

Ontwerpmogelijkheden• Still• Geanimeerde spot• Video• Dynamische content

Beste kijkafstand is 0 - 60m

Bijzonderheden: Content to be rotated -90 degrees

Portrait

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1080 x 1920

72

High

Nee

Portrait 9:16

71

1920

1080

Locaties

Page 72: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

72

02 Retail | Supermarkten

Media

SupermarktenCS Digital Media

Via de schermen in de supermarkten van o.a. Super de Boer, C1000 en COOP worden de consumenten vlak voor het aankoopmomentbereikt.Deschermenzijnveelalgeplaatstindebelangrijkstelooproutesenhightrafficlocatiesinde supermarkt zoals de vers- en zuivelafdeling. Bij een aantal supermarkten zijn schermen bij de kassa’s geplaatst ter stimulatie van impulsaankopen.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Shoppers

60 sec

134

614

4.279.424

Ja, per dag en dagdeel inzetbaar. Segmentatie op keten en locatie is tevens mogelijk.

Ja

3.851.428

€ 16.308

72

Notes

Editorial Editorial 3 x 45 secAdv. ong. 7 x 10-30 sec

Standaard campagne 1 x 10-30 sec per 270 sec loop

Om de maximaal 2 of 3 advertenties een editorial blok

Loop 270 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **Inkoopflexibiliteit

Uitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 73: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

73

02 Retail

Ontwerp moet voldoen aan• Duidelijke boodschap• Op afstand kunnen lezen

Ontwerpmogelijkheden• Last call to action• Spot• Point of Sale

Beste kijkafstand is 1,5 - 3m Bijzonderheden: Geen reclames die producten in de winkel schaden

Supermarkt schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Nee

1280 x 720

40” en 32”

High

Ja

16:9

1280

720

Locaties

Page 74: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

02 Retail | DA Drogisterij

Media

DA DrogisterijMedia exploitant: CS Digital Media Concessiehouder: Media Landscape

Een landelijk netwerk van schermen binnen de DA drogisterijen. Op de schermen wordt een mix van items uitgezonden met thema’s als gezondheid, lifestyle, fashion en beauty in combinatie met nieuws en DA promoties.

Notes

Editorial Editorial 8 x 30 secAdv. 8 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 300 sec loop

Om de maximaal 3 advertenties een editorial blok

Loop 300 seconden

74

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vrouw, 25-54 jaar

600 sec / 180 sec

55

58

154.000

-

Ja,specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Nee

€ 1.050

30.800

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 75: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

02 Retail

Ontwerpmogelijkheden• Posters (still) en commercials• Infomercials• Productdemo’s• Interactiviteit• Via sms shortcode en QR kan additionele (product-)info worden opgevraagd

Beste kijkafstand is 1,5 - 3m

LCD schermen

75

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja, voorkeur .mov

Ja

Nee

1368 x 768

32”

LCD

Nee

16:9 landscape

1368

768

Locaties

Page 76: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

76

02 Retail | Hypotheek Visie

Media

Hypotheek VisieMedia exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

Een netwerk van tv-schermen op 49 kantoren waarbij de aanwezigheidsduur van consumenten relatief hoog is. OpdeschermenwordtalgemeennieuwsenspecifiekadviesactiesvanHypotheekvisieuitgezonden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Man/vrouw, 20-65 jaar

10 minuten

49

62

51.450

-

Ja

Nee

€ 500

18.032

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Editorial Editorial 2 x 60 secAdv. 2 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 150 sec loop

Loop 150 seconden

Page 77: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

77

02 Retail

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non Spot

Beste kijkafstand is 1,5 - 3m

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja, voorkeur .mov

Ja

Nee

1368 x 768

32” en 40”

LED

Nee

9:16

Locaties

1368

768

Page 78: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

78

02 Retail | ABN AMRO

Media

ABN AMROMedia exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

Een netwerk van schermen in 358 ABN AMRO kantoren, locaties waar de verblijftijd relatief hoog is. Op de schermen wordt nieuws(nationaalenregionaal),sportenentertainmentincombinatiemetfinanciëleinformatieenspecifiekeactiesenpromoties van ABN AMRO uitgezonden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Man/vrouw, 20-59 jaar, HBO+

600 sec / 252 sec

358

497

751.800

-

Ja,specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Nee

€ 3.500

Notes

Editorial Editorial 12 x 30 secAdv. 6 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 300 sec loop

Campagnes onder voorbehoud van goedkeuring locatie eigenaar.

Loop 300 seconden

225.540

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 79: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

79

02 Retail

Ontwerpmogelijkheden• Wachtruime is uitermate geschikt voor infomercials

Beste kijkafstand is 1,5 - 3m Bijzonderheden: Concurrerende financiëleproductenuitgesloten

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja, voorkeur .mov

Ja

Nee

1368 x 768

32”

LCD

Nee

16:9 landscape

1368

768

Locaties

Page 80: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

80

02 Retail | Primera

Media

PrimeraMedia exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

InbijnaallefilialenvanPrimerahangentv-schermenwaaropnaastnieuws,weer&verkeer,sportenentertainmentpromotiesen actuele aanbiedingen worden uitgezonden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

20-49 jaar. Accent op vrouwen

50 sec / 30 sec

434

434

1.827.140

-

Ja,specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Nee

€ 7.812

Notes

Editorial Editorial 3 x 10 secAdv. 2 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 60 sec loop

Om de advertentie een editorial blok

Loop 60 seconden

365.428

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 81: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

81

02 Retail

Ontwerp moet voldoen aan• Product en packshot te allen tijde in beeld• Duidelijke vermelding van aanbieding

Beste kijkafstand is < 1,5m Bijzonderheden: Alleen campagnes voor ter plekke verkrijgbare producten zijn mogelijk. Overige campagnes: toestemming vereist.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja, .mov bestanden

Ja

720 x 576

15”

Standard

Nee

16:9

720

576

Locaties

Page 82: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

82

02 Retail | Tabaronde

Media

TabarondeMedia exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

Verkoop tabaksproducten, media en loterijen. Aangevuld met nieuws, weer en verkeer, sport en entertainment, promoties en actuele aanbiedingen van Tabaronde.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Man, 30 jaar of ouder

50 sec / 30 sec

240

240

856.800

-

Ja,specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Snelgroeiende keten (ambitieus ontwikkelingsplan)

€ 3.672

82

Notes

Editorial Editorial 3 x 10 secAdv. 2 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 60 sec loop

Om de maximaal 1 advertentie een editorial blok

1.334.520

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Loop 60 seconden

Page 83: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

83

02 Retail

Ontwerp moet voldoen aan• Product en Packshot te allen tijde in beeld• Duidelijke vermelding van aanbieding Beste kijkafstand is < 1,5m

LCD scherm Tabaronde

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Ja

720 x 576

15”

Standaard

Nee

16:9 landscape

83

720

576

Locaties

Page 84: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

84

02 Retail | Cigo

Media

CigoCS Digital Media

In de tabaks- en lectuurzaken van Cigo is een brede doelgroep shoppers aanwezig. Op het 15” scherm bij de kassa worden in een loop van vier minuten commercials getoond. Het scherm dient tevens als kassascherm waarop het te betalen bedrag wordt getoond.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Alle leeftijden

30 sec

128

157

356.608

Ja, per dag

Ja

71.168

€ 2.826

84

Editorial Geen editorialAdv. 16 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 240 sec loop

Loop 240 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 85: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

85

02 Retail

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja, voorkeur .mov

Ja

Nee

1024 x 652

15”

High

Nee

4:3

1024

652

Ontwerpmogelijkheden• Spot

Beste kijkafstand is 0 - 2m

Locaties

Page 86: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

86

02 Retail | Total

Media

TotalMedia exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

De schermen hangen boven de kassa’s en brengen naast algemeen nieuws, sport en weer ook relevantie informatie over hetverkeer(HDTrafficTOMTOM).DeeditorialomgevingwordtaangevuldmetTotalinformatieenpromoties.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Man/vrouw, 20-49 jaar

300 sec / 126 sec

132

212

1.334.520

-

Ja,specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Nee

€ 7.314

Notes

Editorial Editorial 4 x 30 secAdv. 4 x 45 sec

Standaard campagne 1 x 45 sec per 300 sec loop

Om de maximaal 3 advertenties een editorial blok

Loop 300 seconden

800.712

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 87: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

87

02 Retail

Ontwerpmogelijkheden• Live streaming van actuele boodschappen• Interactiviteit• Via sms shortcode en QR kan additionele (product-)info worden opgevraagd.

Beste kijkafstand is 1,5 - 3m

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja, voorkeur .mov

Ja

Ja

1368 x 768

32” en 40”

LCD

Ja

16:9 landscape

1368

768

Locaties

Page 88: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

88

02 Retail | Shell

Media

ShellMedia exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

Deze instore schermen hangen bij de kassa’s en brengen onder meer het laatste nieuws, verkeersinformatie en commercials. Afgewisseld met Shell informatie en instore promotions.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Man, 25-64 jaar

300 sec / 126 sec

208

263

2.807.680

-

Ja,specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Nee

€ 12.661

88

Notes

Editorial Editorial 6 x 30 secAdv. 4 x 30 sec

Standaard campagne 1 x 30 sec per 300 sec loop

Om de maximaal 2 advertenties een editorial blok

Loop 300 seconden

1.684.690

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 89: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

89

02 Retail

Ontwerp moet voldoen aan• Product en packshot te allen tijde in beeld• Duidelijke vermelding van aanbieding, promotie en call for action

Ontwerpmogelijkheden• Via sms shortcode en QR kan additionele (product-)info worden opgevraagd

Beste kijkafstand is 1,5 - 3m

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Nee

1280 x 720

32”

LED

Nee

16:9 landscape

89

1280

720

Locaties

Page 90: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

90

02 Retail | Tankstations

Media

Digitale posters op tankstationsRAP Media

Landelijkdigitaalposternetwerkvan425high-traffictankstationsvanallemerken.Descreenszijn geplaatstopooghoogtebijdebalieendekoffiehoekwaaropmetzeerhogefrequentieen‘uptodate’digitaleposters, flashbannersenfilmpjeskunnenwordenafgespeeld.Descreenszijntevensvoorzienvanactueelweeren(file)nieuws.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Automobilist (92%), veel zakelijk, 40% doet shopaankoop, 60% man en 40% vrouw.

2,5 min. verblijfsduur

425

500

5.000.000

6.250.000

Ja

Groei in 2014 naar 500 locaties

€ 22.500

90

Editorial Editorial 6 x 10 secAdv. 6 x 10 sec

Standaard campagne 1 x 10 sec per 120 sec loop

Loop 120 seconden

5.000.000

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 91: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

91

02 Retail

Digital signage is volledig transparant. Iedere adverteerder krijgt online toegang tot een eigen campagne monitor om alle gegevens te bekijken. Bijv. hoe vaak is een spotje afgespeeld/nog af te spelen en op welke locatie.

Ontwerp moet voldoen aan• Oproepen tot actie• Korte teksten• Digitale poster met bewegende beelden voor meer attentie

Ontwerpmogelijkheden• Videobeelden in template (stijl)• Locatieenmerkspecifiekmogelijk, attentiewaarde voor de adverteerder wordt verhoogd door tegelijkertijd nieuwsheadlines te laten zien.

Beste kijkafstand is 1 - 8m Bijzonderheden: Restricties zijn concurrerende wasstraten etc.

Digital signage tankstations

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1280 x 672 landscape

tussen de 22” en 40”

High

Nee

16:9

91

768 x 960 portrait

768

960

1280

672

Locaties

Page 92: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

92

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 93: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Trav

el

Page 94: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

03 Travel | Schermen op NS stations

Media

Op tien belangrijke NS stations in Nederland exploiteert Ngage Media grote digitale schermen. Het NS grote schermenpakket biedt de gelegenheid om deze schermen gelijktijdig in te zetten en bereik te genereren bij meer dan vier en een half miljoen wekelijkse reizigers. Dankzij een open data verbinding zijn de schermen geschikt voor interactieve campagnes. Denk bijvoorbeeld aan sms-acties, augmented reality of het tonen van live beelden van evenementen.

Ngage mediaSchermen op NS stations

94

Woon-werk, Leisure, Studenten

60 sec

10

11

10.789.170

Ja

Ja

€ 60.000

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

4.496.333

Loop 180 seconden EditorialEditorial 3 x 10-30 secAdv. 6 x 10-30 sec

Standaard campagne 1 x 10-30 sec per 3 min loop

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

1.498.774

Page 95: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

95

03 Travel

NS stations

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1280 x 720

12m2 - 30m2

LCD en LED

Nee

16:9

Ontwerpmogelijkheden• Still• Geanimeerde spot• Full video

Beste kijkafstand is 5m - 100m

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

1280

720

LocatiesOp de volgende stations staan de schermen: Utrecht Centraal, Amsterdam Bijlmer-Arena, Utrecht Hoog Catharijne, Amsterdam Zuid/WTC, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven Centraal, Amersfoort, Arnhem, Breda en Leiden Centraal.

Page 96: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

96

03 Travel | RailTV pakket

Media

Loop 180 seconden

RailTV is de nieuwste digitale out of home propositie van Ngage Media. Om het wachtmoment voor de reiziger te veraangenamen heeft Ngage Media in opdracht van de NS en ProRail op de perrons van de drukste NS stations digitale schermen geplaatst. Op de 42 inch schermen is een aantrekkelijke programmering te zien die bestaat uit een afwisseling van culturele, informatieve en commerciële items. Voor een maximaal bereik en optimale station dominantie kan het RailTV pakket worden uitgebreid met een NS grote schermenpakket.

Ngage mediaRailTV pakket

Woon-werk, Leisure

60 sec

188

188

6.612.366

Ja

Ja

€ 38.000

4.231.914

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

EditorialEditorial 14 x 10 secAdvertentie 4 x 10 sec

Standaard campagne 1 x 10 sec per 180 sec loop

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

1.410.638

NotesSchermen op de perrons van Amsterdam Zuid-WTC, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Den Bosch, Leiden en Zwolle

Page 97: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

97

LCD schermen

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

1920 x 1080

42”

LCD

Ja

16:9

Ontwerp moet voldoen aan• Geanimeerde spot • Interactieve spot

Beste kijkafstand is 5m - 50m

Technisch Ontwerp

1920

1080

Ja

Locaties

Page 98: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

98

03 Travel | Bussen Veolia Limburg

Media

CS Digital MediaBussen Veolia Limburg

Alle leeftijden

400 sec

250

375

2.450.000

Ja, per dag

Nee

€ 13.417

1.880.500

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 21 minuten EditorialEditorial 3 x 4,5 minAdv. 3 x 2,5 min

Standaard campagne 1 x 15 sec per 21 min loop

Een high-frequency locatie met een uitgebreid contactmoment, juist daar waar tijdens wachtmomenten extra aandacht naar de schermen gaat.

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 99: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

99

Bussen Veolia

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Nee

1024 x 567

17” of 23”

Medium

Nee

16:9

Technisch Ontwerp

1024

567

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non-spot• Branded content

Beste kijkafstand is 1m - 3m Bijzonderheden: Geen politieke partijen

Locaties

Page 100: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

100

03 Travel | Busstation Zaandam

Media

Loop 300 seconden

In Zaandam is een ultramodern, overdekt busstation gebouwd dat wordt gezien als een belangrijk knooppunt voor zowel lokale als regionale verbindingen. Via 11 schermen worden wachtende reizigers op de hoogte gehouden van de actuele vertrektijden van de bussen. Middels split screen advertising worden de commercials continu getoond.

CS Digital MediaBusstation Zaandam

Forensen 20 - 49 jaar

130 sec

1

11

140.000

-

Ja, per dag

Nee

€ 800

126.350

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

EditorialGeen editiorialAdv. ongeveer 15 x 20 sec

Standaard campagne 1 x 20 sec per 300 sec loop

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 101: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

101

Busstation Zaandam

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Nee

1920 x 505

42”

High

Nee

16:9

Ontwerp moet voldoen aan• Split screen advertising

Beste kijkafstand is 1m - 5m

Technisch Ontwerp

1920

505

Locatie

Page 102: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

03 Travel | Metrostations Amsterdam Digitale abri’s

Media

Acht metrostations van Amsterdam waaronder Centraal, Zuid en RAI, zijn uitgerust met 32 digitale abri’s op en rondom de perrons. Deze locaties bereiken dagelijks 170.000 reizigers.

Media exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

Metrostations Amsterdam Digitale abri’s

102

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Alle leeftijden

20 sec

8

32

€ 15.040

2.376.282

Ja

Nee

1.893.339

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Loop 120 seconden EditorialGeen editiorialAdv. 8 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 120 sec loop

NotesStations Amsterdam Centraal, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat, RAI, Zuid en Lelylaan

Page 103: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Technisch

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non Spot• Station Domination (commercial op alle schermen zichtbaar)• Social media integratie• Kinect integratie/motion gesture controle• 2d en 3d campagnes• Bestickering van de schermen• Touchscreens• WIFI-spots• Geluidsabri’s

Beste kijkafstand is 1,5m - 3m

LCD scherm

103

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

03 Travel

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Nee

720 x 1280

46”

LED

Nee

Portrait

Ontwerp

Locatie

720

1280

Page 104: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

104

03 Travel | RET Metrostations Rotterdam (spread)

Media

In Rotterdam zijn diverse metrostations uitgerust met grote LED-schermen op en rondom de perrons. Een hoge impact locatie, door het aantal, grootte en kwaliteit van de schermen. De doelgroep kenmerkt zich door een overwegend hoge reisfrequentie per week (55% reist 5x of meer per week met de metro) voor met name woon-werkverkeer.

CS Digital MediaRET Metrostations Rotterdam (spread)

Alle leeftijden

240 sec

3

18

1.471.588

688.372

Ja

Ja

€ 7.990

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 450 seconden EditorialEditorial 3 x 90 secAdv. 12 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 7,5 min loop

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 105: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

105

Digitale schermen (spreads)

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Nee

1920 x 1080 (HD)

55”

High

Nee

16:9

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non-spot• Branded content• Station Domination (dit houdt in dat uw commercial op alle schermen te zien is)• Combineer dit netwerk met een campagne in de bussen en metrorijtuigen in Rotterdam Beste kijkafstand is 5m - 20m

Technisch Ontwerp

1920

1080

Locatie

Page 106: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

106

03 Travel | RET Metrostations Rotterdam (abri)

Media

Acht metrostations in Rotterdam zijn voorzien van digitale abri’s rondom de perrons, toegangspoorten of centrale hal. Op de schermen worden met een hoge spotfrequentie commercials getoond.

CS Digital MediaRET Metrostations Rotterdam (abri)

Alle leeftijden

20 sec

8

38

3.086.682

2.501.136

Ja, per dag en dagdeel mogelijk

-

€ 17.860

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Loop 120 seconden EditorialEditorial 1 x 45 secAdv. 5 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 120 sec loop

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 107: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

107

Digitale Abri’s

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

720 x 1280

46”

LED

Nee

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Station Domination (dit houdt in dat uw commercial op alle schermen te zien is)• Social media integratie• Kinect integratie/motion gesture controle• 2d en 3d campagnes• Bestickering van de schermen• Touchscreens• WIFI-spots• Geluidsabri’s Beste kijkafstand is 2m - 10m Bijzonderheden: Alle schermen zijn voorzien van LED verlichting die mee kleurt met de commercial.

Technisch Ontwerp

720

1280

Portrait / staand

Locatie

Page 108: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

108

03 Travel | RET Bussen Rotterdam

Media

Loop 20 minuten

165bussenvandeRETzijnvoorzienvanschermen.Elkvoertuigheefteen18inchflatscreenwaar,naasthetlaatstenieuwsen commercials, ook direct de omleidingen van de RET worden getoond. Het stop-teken en de halte-informatie is geïntegreerd in de schermombouw, waardoor het scherm een onmisbare bron van informatie is in de bus.

CS Digital MediaRET Bussen Rotterdam

Alle leeftijden

300 sec

165

165

1.254.000

Ja per dag of dagdeel

Ja

€ 7.160

953.040

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Notes

EditorialEditorial 6 x 140 secAdv. 6 x 60 sec

Standaard campagne 3 x 20 sec per 20 min loop

20 seconden van de editorial is RET reisinformatie. De rest nieuws en magazine.

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Page 109: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

109

LCD schermen

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Nee

1280 x 720 (HD)

18”

LED

Nee

16:9 landscape

Ontwerpmogelijkheden• Spot • Combineer dit netwerk met een campagne in de metrorijtuigen en metrostations in Rotterdam.

Beste kijkafstand is 0m - 4m

Technisch Ontwerp

Ja

Locaties

720

1280

Page 110: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

110

03 Travel | Syntus Bussen

Media

Met wekelijks ruim 560.000 reizigers is Syntus in midden- en oost Nederland (Zwolle, Amersfoort, Apeldoorn, Ede/Wageningen, Deventer) een belangrijke OV-partij. Ngage media biedt in 262 bussen digitale schermen aan. Op de schermen wordt een loop getoond die bestaat uit nieuws,entertainment, reizigersinformatie en commercials.

Ngage mediaSyntus Bussen Midden- en Oost Nederland

Woon-werk, Leisure

1800 sec

262

262

1.134.002

Ja

Ja

€ 8.500

757.101

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

1.105.652

Loop 120 seconden EditorialEditorial 8 x 10 secAdv. 4 x 10 sec

Standaard campagne 1 x 10 sec per 120 sec loop

Page 111: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

111

LCD schermen

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

1024 x 768

22”

LCD

Nee

4:3

Ontwerpmogelijkheden• Still• Geanimeerde spot• Full video

Beste kijkafstand is 1m - 10m

Technisch Ontwerp

1024

768

Ja

Locaties

Page 112: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

112

03 Travel | Qbuzz Utrecht

Media

Met ingang van het voorjaar van 2014 is Ngage Media gestart met de exploitatie van digitale schermen in de dubbel gelede bussen van Qbuzz in Utrecht. De bussen van lijn 12, die het centrum van Utrecht met de Uithof verbinden, zijn elk voorzien van acht digitale schermen. Per bus worden vier schermen ingezet om de passagiers te voorzien van reisinformatie, terwijl op de andere vier schermen commercials te zien zijn, afgewisseld door infotainment verzorgd door RTV Utrecht.

Ngage mediaQbuzz Utrecht

Studenten

1500 sec

17

68

280.000

Ja

Ja

10 sec : € 90020 sec: € 1.175 30 sec: € 1.525

105.000

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *

Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

166.250

Loop 360 seconden EditorialEditorial 10 x 20 secAdv. 16 x 10 sec

Standaard campagne 2 x 10-30 sec per 360 sec loop

Page 113: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

113

LCD schermen

03 Travel

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update

Ja

Ja

Ja

480 x 272

22”

LCD

Nee

4:3

Ontwerpmogelijkheden• Still• Geanimeerde spot• Full video

Beste kijkafstand is 1m - 10m

Technisch Ontwerp

480

272

Ja

Locaties

Page 114: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

114

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 115: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Air

po

rt

Page 116: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

116

04 Airport | Eindhoven Airport Digital Screens – passage en restaurant

Media

Eindhoven Airport Digital Screens – passage en restaurantMMD Media

Eind juni 2013 opende Eindhoven Airport, na een verbouwingsperiode van bijna 2 jaar haar nieuwe terminal en hotel. Eindhoven Airport biedt de passagier snelheid, een nieuw en aantrekkelijk winkelaanbod, gastvrije horecaconcepten en overnachtingsmogelijkheden. MMD Media heeft met de verbouwing haar bestaande media-aanbod vernieuwd en uitgebreid met een groot aantal digitale schermen. Deze bevinden zich in de passage en de vertrekhal en zijn gekoppeld aan de departure- en arrivalschermen.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Bezoekers luchthaven en passagiers

18 min

2

8

265.000

-

Ja, op aanvraag mogelijk

Nee

-

€ 5.000 o.b.v. 8 schermen

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 100 sec

Standaard campagne 4 x 10 sec per 400 sec loop

Loop 400 secondenKernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Page 117: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

117

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder.• Sampling of promoties op locatie scherm. Beste kijkafstand is 2 - 7 m Bijzonderheden: Geen sampling van food in het restaurant, geen politiek en seksueel getinte uitingen.

Eindhoven Airport Digital Screens

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

768 x 1280

46”

High

Nee

16:9 portrait

1280

768

Locatie

Page 118: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

118

04 Airport | Eindhoven Airport Digital Screens vertrekhal

Media

Eindhoven Airport Digital Screens vertrekhalMMD Media

Eindhoven Airport is de 2e luchthaven van Nederland. De sterk groeiende luchthaven vervoerde in 2012 3 miljoen passagiers. Met meer dan 65 bestemmingen, 9 luchtvaartmaatschappijen en een uitgekiende mix van chartervluchten en lijndiensten op zowel zomer- als wintersportbestemmingen, is de Airport een prima locatie voor uw merk. In de vertrekhal bevindt zich een digitaal netwerk met 18 46inch LCD schermen. Door de diversiteit van de bezoeker en de langere verblijftijd op deze locatie wordt uw boodschap optimaal gezien.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

45 min

1

18

134.000 (per 4 weken)

-

Ja, op aanvraag

Nee

-

€ 5.000 (o.b.v. 8 schermen) € 6.000 (o.b.v. 10 schermen)

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 100 sec

Standaard campagne 4 x 10 sec per 400 sec loop

Loop 400 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *

Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Page 119: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

119

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder.• Sampling of promoties op locatie scherm. Beste kijkafstand is 2 - 7 m Bijzonderheden: Samplingmogelijkheden op aanvraag, geen politiek en seksueel getinte uitingen.

Eindhoven Digital Screens vertrekhal

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

768 x 1280

46”

High

Nee

16:9 portrait

1280

768

Locatie

Page 120: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

120

04 Airport | Rotterdam The Hague Airport - Digital Wall M

Media

Rotterdam The Hague Airport - Digital Wall MMMD Media

Dankzij vele voordelen, zoals goede bereikbaarheid, snel in- en uitchecken, voor de deur parkeren, uitstekende faciliteiten en service wordt steeds vaker de voorkeur gegeven aan reizen via Rotterdam The Hague Airport. Er is een ruimaanbodvanlijndienstvluchtennaarbelangrijkeEuropesezakencentra.Deluchthavenkendein2012eenflinkestijging van het aantal passagiers met 12%.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Bezoekers luchthaven en passagiers

20 min

1

1

118.000

-

Op aanvraag mogelijk

Nee

-

€ 1.350

120

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 100 sec

Standaard campagne 4 x 10 sec per 400 sec loop

Loop 400 seconden

Page 121: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder.• Sampling of promoties op locatie scherm.

De schermen zijn staand geplaatst.

Beste kijkafstand is 2 - 7m Bijzonderheden: Geen politieke en seksueel getinte uitingen.

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall M

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1080 x 1920

55”

High

Nee

16:9

121

1920

1080

Locatie

Page 122: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

122

04 Airport | Rotterdam The Hague Airport Digital Wall L

Media

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall L MMD Media

Dagelijks ontvangt de luchthaven circa 4.200 bezoekers, die gemiddeld 45 minuten in de vertrekhal verblijven. Indevertrekhalbevindenzichdriedigitaleschermenopgrootformaat,de‘DigitalWalls’.MetdeDigitalWallsishetmogelijkomspecifiekaantegevenopwelkedagenoftijdvakkenuwcampagnegetoondmoetworden,opkorte termijn in te kopen om snel een actie te communiceren of verschillende uitingen per campagneperiode in te zetten.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

1

2

59.500

Ja, op aanvraag

Nee

€1.500

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 100 sec

Standaard campagne 4 x 10 sec per 400 sec loop

Loop 400 seconden

45 min

-

-

Page 123: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

123

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder. • Sampling of promoties op locatie scherm.

Beste kijkafstand is 2 - 10m Bijzonderheden: Geen politieke en seksueel getinte uitingen.

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

103

174

Locatie

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall L

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1080 x 1920

103 x 174

HD

Nee

Portrait

Page 124: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

124

04 Airport | Rotterdam The Hague Airport Digital Wall XL

Media

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall XLMMD Media

DoorflexibeleinzetkuntumetdeDigitalWallsuwcampagnezeergerichttargettenopeenspecifiekedoelgroep. Deuitingkanalsstill,flashenvideobestandwordenaangeleverdenheefteenmaximalelengtevan30seconden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

1

1

59.500

Ja, op aanvraag

Nee

€4.000

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 120 sec

Standaard campagne 4 x 15 sec per 480 sec loop

Loop 480 seconden

45 min

-

-

Page 125: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

125

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder. • Sampling of promoties op locatie scherm.

Beste kijkafstand is 2 - 10m Bijzonderheden: Geen politieke en seksueel getinte uitingen.

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

308

116

Locatie

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall XL

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1080 x 1920

308 x 116

HD

Nee

Landscape

Page 126: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

126

04 Airport | Rotterdam The Hague Airport Digital Wall XXL

Media

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall XXLMMD Media

Rotterdam kent een ruim aanbod van lijndiensten naar de belangrijke Europese zakencentra. Sinds 2012 verzorgen British Airways en Lufthansa routes naar respectievelijk London en München. Tezamen met CityJet, KLM-Air France, Transavia en Corendon is er een groot aanbod van charters en lijndienstvluchten naar de zakencentra en de mooiste vakantiebestemmingen van Europa. Dagelijks ontvangt de luchthaven circa 4.200 bezoekers, die gemiddeld 45 minuten in de vertrekhal verblijven.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

1

1

59.500

Ja, op aanvraag

Nee

€6.500

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 90 sec

Standaard campagne 4 x 15 sec per 360 sec loop

Loop 360 seconden

45 min

-

-

Page 127: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

127

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder. • Sampling of promoties op locatie scherm.

Beste kijkafstand is 2 - 10m Bijzonderheden: Geen politieke en seksueel getinte uitingen.

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Rotterdam The Hague Airport Digital Wall XXL

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1080 x 1920

410 x 232

HD

Nee

Landscape

410

232

Locatie

Page 128: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

128

04 Airport | Maastricht Aachen Airport Digital Screens

Media

Maastricht Aachen Airport Digital ScreensMMD Media

Digitaal netwerk in de centrale hal en de vertrekhal. Op de schermen wordt een combinatie van advertenties en vertrek- en aankomsttijden van de vluchten getoond.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Bezoekers luchthaven en passagiers

29 min

2

12

34.600

-

Op aanvraag mogelijk

Nee

-

€ 1.000

128

NotesVertrek- en aankomsttijden zijn ook te zien op dit scherm

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 100 sec

Standaard campagne 4 x 10 sec per 400 sec loop

Loop 400 seconden

Page 129: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• De schermen zijn staand geplaatst

Beste kijkafstand is 2 - 6m Bijzonderheden: Geen politiek en seksueel getinte uitingen

Maastricht Aachen Airport Digital Screens

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

224 x 180

42” of 32”

Standaard

Nee

Nvt

129

224

180

Locatie

Page 130: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

130

04 Airport | Groningen Airport Eelde Digital Screens

Media

Groningen Airport Eelde Digital ScreensMMD Media

Voor de 3 noordelijke provincies, maar ook voor Overijssel, Flevoland, Gelderland en het grensgebied met Duitsland, geldt dat de nabijheid van de luchthaven, de goede bereikbaarheid, de gunstige vertrektijden en de snelle incheck Groningen Airport Eelde tot een aantrekkelijke luchthaven maakt. Hierdoor kiezen steeds meer en meer vakantiegangers en zakelijke reizigers voor de luchthaven. In de centrale hal en vertrekhal zijn 5 digitale schermen.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Bezoekers luchthaven en passagiers

42 min

2

5

14.500

-

Op aanvraag mogelijk

Nee

-

€ 1.000 (o.b.v. 5 schermen)

130

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 4 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 4 weken

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 100 sec

Standaard campagne 4 x 10 sec per 400 sec loop

Loop 400 seconden

Page 131: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

131

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Scherm kan worden uitgebreid met kader van adverteerder• Sampling of promoties op locatie scherm

Beste kijkafstand is 2 - 4m

Groningen Airport Eelde Digital Screens

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1024 x 768

42”

High

Nee

16:9 landscape

1024

768

Locatie

Page 132: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

132

04 Airport | Astrovision Amsterdam Airport Schiphol

Media

74m groot televisiescherm op het buitenpleinSchiphol Media

Het Astrovision op Amsterdam Airport Schiphol toont 365 dagen per jaar en 18 uur per dag commercials afgewisseld door nieuwsberichten van NU.nl en Schiphol TV. Of het nu bewolkt of zonnig is, het scherm past zich automatisch aan de weersomstandigheden aan waardoor de advertentie altijd perfect wordt weergegeven. De audio kan over het hele buitenplein gehoord worden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Passagiers, woon-werkverkeer, OV reizigers, taxi’s, meeters & greeters

7 min

1

1

377.000

Ja, op aanvraag

Vanaf2014zalhetprofielmet3meterverhoogd worden.

€ 2.500 Notes

Editorial Editorial 7 x 100 secAdv. 11 x 30 sec

Standaard campagne 1 x 30 sec per 1030 sec loop

Om de maximaal 2 advertenties een editorial blok

Loop 1030 seconden

377.000

601.425

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week tarief 2014 (**) per week

2

Page 133: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

133

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Grote analoge advertenties mogelijk in directe omgeving.

Beste kijkafstand is 10 - 100m Bijzonderheden: Er kunnen op dit plein speciale events worden georganiseerd.

LED scherm

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1368 x 768

74m2

High

Ja

16:9

1368

768

Locatie

Page 134: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

134

04 Airport | Digital Meeting Point Amsterdam Airport Schiphol

Media

6m groot scherm bij de centrale ingang van Schiphol PlazaSchiphol Media

Dit grote scherm hangt bij het bekende rood-wit geblokte Meeting Point van Amsterdam Airport Schiphol, bij de centrale ingang van Schiphol Plaza en het treinstation. Advertenties worden afgewisseld met nieuwsberichten van NU.nl en Schiphol TV. Schiphol Plaza is 365 dagen per jaar open. Het scherm staat dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur aan.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Passagiers, woon-werkverkeer, OV reizigers, meeters & greeters

-

1

1

714.000

-

Ja, op aanvraag

Nvt

€ 1.000 Notes

Editorial Editorial 7 x 40 secAdv. 7 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 385 sec loop

Om de advertentie een editorial blok

Loop 385 secondenKernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week tarief 2014 (**) per week

2

-

Page 135: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

135

04 Airport

Beste kijkafstand is 2 - 10m Bijzonderheden: Een volledige sponsoring van het scherm is mogelijk.

LED scherm

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

311 x 174

3200 x 1920

Standaard

Nee

16:9

311

174

Locatie

Page 136: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

136

04 Airport | Digital Plaza Package Amsterdam Airport Schiphol

Media

Digitaal netwerk in de winkelstraten van Schiphol PlazaSchiphol Media

Dit digitale pakket bestaat uit 63 LCD-schermen die strategisch over Schiphol Plaza zijn verspreid. Dankzij de diversiteit aan locaties, creëert dit pakket verschillende contactmomenten. Schiphol Plaza is het winkelhart waar veel passagiersstromen bij elkaar komen. Dit netwerk is interessant voor een Nederlandse adverteerder.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Aankomend publiek, winkelendpubliek, meeters & greeters

40

63

714.000

Ja, op aanvraag

Nvt

€ 3.750

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 secondenKernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 week tarief 2014 (**) per week

-

-

-

Page 137: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

137

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

46”

High

Nee

1080

1920

Portrait

Locatie

Page 138: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

138

04 Airport | Digital Departure Panorama Amsterdam Airport Schiphol

Media

LCD scherm gevestigd op weg naar vertrekhal 1 en 2Schiphol Media

Dit hoge resolutie LCD scherm vertoont iedere 5 seconden een ander stilstaand beeld. Passagiers die met het openbaar vervoer arriveren op Amsterdam Airport Schiphol en zich naar vertrekhal 1 of 2 begeven, maken over het algemeen gebruik van de rolband waarlangs dit panorama is gesitueerd. Er geldt een maximum van 3 adverteerders voor dit scherm.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

1

1

362.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 8.000

Editorial Geen editorialAdv. 3 x 5 sec

Standaard campagne 1 x 5 sec per 15 sec loop

Loop 15 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand tarief 2014 (**) per maand

-

-

-

Page 139: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

139

04 Airport

Ontwerpmogelijkheden• Hetiseenuitingdie‘onthemove’ moet worden opgemaakt.

Beste kijkafstand is 2 - 15m

LCD scherm

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1920 x 540

8m2

High

Nee

Landscape

1920

540

Locatie

Page 140: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

140

04 Airport | Digital Check-in Network Amsterdam Airport Schiphol

Media

LCD schermen boven de check-in baliesSchiphol Media

De advertentie wordt op hoge kwaliteit LCD-schermen getoond die boven de check-in balies hangen. De advertenties zijn 15 seconden lang en worden elke 1,5 minuut op alle schermen tegelijkertijd uitgezonden. Verder worden de advertenties afgewisseld door informatie die van belang is op het vliegveld.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

200

200

1.275.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 15.000

Notes

Editorial Editorial 4 x 90 secAdv. 4 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 420 sec loop

Om de advertentie een editorial blok

Loop 420 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand tarief 2014 (**) per maand

20 min

1.275.000

2.481.534

Page 141: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

141

04 Airport

Beste kijkafstand is 1 - 5mLCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

640 x 360

formaat advertentie;

High

Nee

Landscape

gedeelte

640

360

Locatie

Page 142: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

1

2

1

2

142

04 Airport | Digital Flight Information Network Amsterdam Airport Schiphol

Media

VluchtinformatieschermenSchiphol Media

Op alle vluchtinformatieschermen kan de adverteerder een commerciële banner van 15 seconden plaatsen onderaan het scherm. Er zijn 250 vluchtinformatieschermen. Passagiers kijken vaak naar deze schermen om te zien waar ingecheckt moet worden en of er veranderingen zijn.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

40

250

1.275.000

Ja, op aanvraag

Ja

€ 10.000

Notes

Editorial Editorial 4 x 30 secAdv. 4 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 180 sec loop

2 keer een advertentie in 1 loop

Loop 180 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand tarief 2014(**) per maand

5 min

1.275.000

838.356

Page 143: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

143

04 Airport | Digital Flight Information Network Amsterdam Airport Schiphol

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• Het is een kleine banner, dus opmaak moet eenvoudig en goed leesbaar zijn.

Beste kijkafstand is 1 - 5m

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

750 x 94

formaat advertentie;

High

Nee

Landscape

gedeelte

94750

Locatie

Page 144: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

144

04 Airport | Digital Holland Boulevard Package Amsterdam Airport Schiphol

Media

16 LCD schermen op Holland Boulevard die Lounge 2 met Lounge 3 verbindtSchiphol Media

Elk jaar bezoeken ruim 5 miljoen passagiers Holland Boulevard. 55% van deze groep verplaatst zich van Lounge 2 naar Lounge 3 en vice versa. Omdat de verblijfstijd op Holland Boulevard relatief lang is, is dit pakket met name interessant voor merken die te koop zijn op de luchthaven. De 46” LCD schermen bevinden zich naast de rolpaden en geven de passagier een goed zicht op de advertenties.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers

8

16

500.000

Nee

Ja, dit gebied wordt in 2014 verbouwd. De beschikbaarheid van dit gebied is daarom onder voorbehoud.

€ 10.500

Editorial Editorial 1 x 7 secAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 35 sec loop

Loop 35 secondenKernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) per maand

3 min

500.000

422.701

Page 145: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

145

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

46”

High

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Page 146: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

146

04 Airport | Digital Giant Screen Lounge 1 Amsterdam Airport Schiphol

Media

Giant LED scherm op het centrale plein van Lounge 1Schiphol Media

Dit scherm is gevestigd op het centrale plein van Lounge 1 waar alle shops van See Buy Fly zich bevinden en waarveelbarsenrestaurantszijngevestigd.Decommercialwordtuitgezondentijdensdeopeningsurenvanafhalf5‘snachtstot10uur‘savonds(15,5uurperdag).40%vandepassagiersinLounge1reistvoorzaken.31%heeftdeNederlandsenationaliteit.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Winkelend publiek achter de douane

1

1

1.042.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 11.000

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 30 sec

Standaard campagne 1 x 30 sec per 120 sec loop

Loop 120 secondenKernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand tarief 2014 (**) 1 maand

-

-

1.035.616

Page 147: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

147

04 Airport | Digital Giant Screen Lounge 1 Amsterdam Airport Schiphol 04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• Het ontwerp moet een aangepast creatief ontwerp zijn. Beste kijkafstand is 5 - 30m Bijzonderheden: Geen

LED schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

Scherm 1: 256 x 336 Scherm 2: 256 x 192

1 formaat

Standard

Nee

1 portrait

336

256

Locatie

192

256

Scherm 1

Scherm 2

Page 148: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

148

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 1 Amsterdam Airport Schiphol

Media

Digitaal netwerk in de winkelstraat van Lounge 1Schiphol Media

In de prominente winkelstraat van Lounge 1 vragen 12 schermen van 55” de aandacht van het winkelend publiek. Nog eens 6 schermen van dezelfde grootte staan langs het zitgebied in het hart van Lounge 1. Het pakket van 18 schermen is strategisch gepositioneerd dichtbij de winkels. Alle passagiers in Lounge 1 hebben een Schengen-bestemming.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(winkelende) vertrekkendepassagiers in Lounge 1

6

22

1.042.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 22.500

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) 1 maand

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden

-

1.042.000

2.773.973

Page 149: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 1 Amsterdam Airport Schiphol

149

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

55”

Full HD

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Page 150: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

150

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 2 Amsterdam Airport Schiphol

Media

Digitaal netwerk in de winkelstraat van Lounge 2Schiphol Media

In één van de winkelstraten van Lounge 2 hangen 10 digitale schermen rug-tegen-rug. Zij vangen aan de ene kant de aandacht van shoppers en aan de andere kant die van overstappende passagiers. Lounge 2 is met 12 miljoen passagiers per jaar de drukste lounge van de luchthaven.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

(winkelende) vertrekkendepassagiers Lounge 2

1

10

1.150.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 13.000

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) 1 maand

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden

-

1.150.000

6.299.930

Page 151: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

151

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 2 Amsterdam Airport Schiphol

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

750 x 94

46”

High

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Page 152: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

152

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 3 Amsterdam Airport Schiphol

Media

Digitaal netwerk in de winkelstraten en zitgebieden van Lounge 3Schiphol Media

Twee grote digitale schermen van 55” in de zijwanden van de paspoortcontrole van Lounge 3 en 13 schermen van 46” bevestigd aan de vluchtinformatieschermen in zowel de winkelstraat als het relaxgebied van de lounge, behoren tot dit netwerk. De schermen hebben een hoge zichtbaarheidswaarde, omdat passagiers hun vlucht goed in de gaten houden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers Lounge 3

8

15

767.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 10.500

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) per maand

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden

-

-

3.940.697

Page 153: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

153

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

55”

High

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Page 154: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

154

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 4 Amsterdam Airport Schiphol

Media

Digitale schermen in de winkelwanden van Lounge 4Schiphol Media

Het digitale pakket in Lounge 4 bestaat uit 3 schermen van 46”. Lounge 4 wordt gebruikt voor vluchten met Europese bestemmingen die veelal door easyJet worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers Lounge 4

3

3

67.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 3.000

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) per maand

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden

-

-

207.405

Page 155: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

04 Airport | Digital Duty Free Network Lounge 4 Amsterdam Airport Schiphol

155

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

LCD schermen

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

46”

Full HD

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Page 156: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

156

04 Airport | Digital Giant Landscape Lounge 4 Amsterdam Airport Schiphol

Media

9m groot digitaal scherm in het zitgebied van Lounge 4Schiphol Media

In het midden van Lounge 4 hangt dit enorme digitale scherm van 9m boven een tribune. Deze maakt onderdeel uit van de centrale relaxruimte in Lounge 4, wat het scherm het ideale medium maakt om een boodschap aan de doelgroep over te brengen.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende passagiers Lounge 4

1

1

Ja, op aanvraag

Nee

€ 3.000

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) per maand

2

2

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden

-

-

207.405

67.000

Page 157: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

157

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 2 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD scherm

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

5760 x 3249

9m2

Full HD

Nee

Landscape

5760

3249

Locatie

Page 158: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

158

04 Airport | Digital Pier Package Amsterdam Airport Schiphol

Media

Digitale LCD schermen verspreid over alle pierenSchiphol Media

Digitale LCD-schermen verspreid over alle pieren van Amsterdam Airport Schiphol. De schermen zijn goed zichtbaar voor arriverende en vertrekkende passagiers. De schermen bieden ruimte voor maximaal 4 adverteerders. De schermen zijn - voor wat betreft de arriverende zijde - ook per pier in te zetten.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Vertrekkende en arriverende passagiers

7 pieren

Vertrekkend: 77, Arriverend : 73

Vertrekkend: 2.175.000Arriverend: 2.184.000

Ja, op aanvraag

Nee

Vertrekkend: € 43.500 Arriverend: € 28.000

Editorial Editorial 1 x 7 secAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 35 sec loop

Loop 35 secondenDeparture & ArrivalKernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermen

Standaard campagne kosten *

Locatiebereik **

Schermbereik **

OVAB contacten **

InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand tarief 2014 (**) per maand

-

Vertrekkend: 3.677.495Arriverend: 3.691.585

Vertrekkend: 2.175.000Arriverend: 2.184.000

Page 159: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

159

04 Airport | Digital Pier Package Amsterdam Airport Schiphol 04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• Een maximum van 3 creaties per adverteerder kan gebruikt worden.

Beste kijkafstand is 1 - 7m Bijzonderheden: Het Digital Pier Package Arrival is ook los per pier te boeken om zodoendespecifiekedoelgroepente bereiken. Meer informatie op aanvraag.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

46”

Standard

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Los in te zetten

C-pier Bereik

€5.500709.000

D1-pier Bereik

€6.500867.000

E-pier Bereik

€5.000285.000

F-pier Bereik

€3.000184.000

GH-pier Bereik

€3.000275.000

Page 160: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

160

04 Airport | Digital Giant Pier Portraits Amsterdam Airport Schiphol

Media

Grote staande videowalls op de pierenSchiphol Media

Op de B-,C-,D1- en D2-pier bevinden zich elk 2 grote videowalls. Vanaf deze pieren vertrekken vluchten die een schengen-bestemming hebben. De videowalls zijn 4 of 5 schermen hoog en 2 schermen breed en bereiken alle vertrekkende en aankomende passagiers op bovengenoemde pieren. Op deze media is bewegend beeld mogelijk.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Aankomende en vertrekkende passagiers

4

2 per pier

B-pier 609.000C-pier 759.000D1-pier 950.000 D2-pier 442.000

Ja, op aanvraag

Nee

B-pier €12.000C-pier €14.500D1-pier €15.000 D2-pier €9.500

Kernpubliek

Gem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *

Locatie en schermbereik **

OVAB contacten **

InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) per maand

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden

-

B-pier 1.285.714C-pier 641.096D1-pier 2.141.683D2-pier 995.695

Page 161: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

161

04 Airport

Beste kijkafstand is 2 - 10m Bijzonderheden: Geen

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Ja

3840 x 5400

B, C, D1-pier: 2051 x 2899 D2-pier: 1280 x 1440

Full HD

Nee

Portrait

3840

5400

Locatie

Page 162: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

162

04 Airport | Digital Reclaim Network Amsterdam Airport Schiphol

Media

LCD schermen boven de bagagebandenSchiphol Media

Elke bagageband heeft 4 schermen die beschikbaar zijn voor een advertentie-campagne. Advertenties worden één keer in de 1,5 minuut tegelijkertijd op alle schermen uitgezonden.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Aankomende passagiers

76

76

1.275.000

Ja, op aanvraag

Nee

€ 15.000

Notes

Editorial Editorial 4 x ong. 100 secAdv. 4 x 15 sec

Standaard campagne 1 x 15 sec per 460 sec loop

2 keer een advertentie in 1 loop.

Loop 460 seconden

1

2

1

2

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand tarief 2014 (**) per maand

45 min

1.275.000

4.191.781

Page 163: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

163

04 Airport

Beste kijkafstand is 1 - 7m LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja

Ja

1024 x 576

42”

High

Nee

Landscape

1024

576

Locatie

Page 164: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

164

Media

Digitaal netwerk voor de B2B marktSchiphol Media

Een effectief netwerk van 28 digitale schermen die de zakelijke reiziger bereiken. De schermen variëren in grootte van 46” tot 55”. Ze zijn strategisch geplaatst: in het Excellence parking gebouw, binnen de Privium lounge en op weg naar businessclass lounges. Hierdoor komt de doelgroep meerdere malen in contact met de advertentie.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Zakelijke reizigers

8

34

Ja, op aanvraag

Nee

€ 15.000

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 1 maand o.b.v. 2014 tarief (**) per maand

775.000

Editorial Geen editorialAdv. 4 x 7 sec

Standaard campagne 1 x 7 sec per 28 sec loop

Loop 28 seconden-

-

-

Page 165: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

165

04 Airport

Ontwerp moet voldoen aan• De afbeelding (still) moet opgemaakt worden in een JPG of GIF bestand.

Beste kijkafstand is 1 - 10m Bijzonderheden: Een maximum van 3 verschillende creatives kan worden aangeleverd.

LCD schermen

Technisch Ontwerp

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Nee

Ja

1080 x 1920

46” tot 55”

Full HD

Nee

Portrait

1080

1920

Locatie

Page 166: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

166

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 167: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Hea

lth

Page 168: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

05 Health | Huisartsen

Media

EditorialEditorial 5 x 60 secAdv. 5 x 60 sec

Standaard campagne 1 x 60 sec per 600 sec loop

Wachtruimten bij de huisarts lenen zich door vaak langere wachttijden (dwell tijd) voor uitgebreidere informatie over producten,productwerkingenverkrijgbaarheidsinformatie.Despecifiekeomgevingkanzorgenvooreenverhoogde aandacht voor producten of diensten.

Media exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

168

Man/vrouw, 30-64 jaar

900 sec / 630 sec

56

59

41.776

-

Specifiekelocatiesenspecifiekedagen

Nee

€ 1.400

29.323

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Huisartsen

Loop 600 seconden

NotesOm de maximaal 2 advertenties een editorial blok

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 169: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

LCD schermen wachtkamers

169

05 Health

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja, voorkeur mov.

Ja

Ja

988 x 556

32” en 40”

LCD

Nee

16:9 landscape

Ontwerp moet voldoen aan• Product en packshot te allen tijde in beeld

Beste kijkafstand is 1,5m - 3m

Technisch Ontwerp

988

556

Locaties

Page 170: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

05 Health | Dental View

Media

Wachtruimten bij tandarts-, mondhygiëne praktijken lenen zich door vaak langere wachttijden voor uitgebreidere informatie overproductenenproductwerking.Despecifiekeomgevingkanzorgenvooreenverhoogdeaandachtvoorproductenofdiensten.

Media exploitant: CS Digital MediaConcessiehouder: Media Landscape

170

Alle leeftijden

70 sec

173

173

12.283

-

Ja

Nee

€ 1.500

8.598

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dental View

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten * Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

EditorialEditorial 1 x 150 secAdv. 1 x 150 sec

Standaard campagne 1 x 150 sec per 300 sec loop

Loop 300 seconden

NotesIn het totale blok advertising van 150 seconden kunnen meerdere adverteerders geplaatst worden.

Page 171: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Dental View

171

05 Health

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Ja

Ja (mpeg.)

Ja

720 x 576

Normaal (geen HD)

Ja

16:9

Ontwerpmogelijkheden• Wachtruimten zijn bij uitstek geschikt voor infomercials en/of productdemo’s

Beste kijkafstand is 1,5m - 3m

Technisch Ontwerp

720

576

Locaties

Page 172: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

05 Health | Ziekenhuizen en zorginstellingen

Media

In een 20 minuten durende programmering worden patiënten en bezoekers van poliklinieken op de hoogtegehoudenvanhetlaatstenieuws,weer,verkeerenzorginstellingsspecifiekeinformatie.Daarnaastbiedt Wachtkamer-TV entertainment en stelt het adverteerders in staat om op een doeltreffende wijze te communiceren met de bezoekers en zorgprofessionals in zorginstellingen.

MediSign

172

Patiënten/consumenten

510 sec

68

665

186.284

158.341

Ja, op aanvraag

Ja, er vinden uitbreidingen plaats in verschillende regio’s

€ 3.912

158.341

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Wachtkamer-TV

EditorialEditorial frequentie variabel, totaal 600 sec Advertentie frequentie variabel, totaal 600 sec

Loop 1200 seconden

NotesOm de maximaal 3 advertenties een editorial blok Unieke advertenties in een loop zijn er maximaal 2

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 173: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Health schermen

173

05 Health

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Dynamic Update

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Ja

800 x 600 anamorpic

variabel (20” - 52”)

Standaard

Nee

16:9 landscape

campagne mogelijkheden• 3 campagne mogelijkheden zijn: netwerkbreed,polispecifiek en regionaal • Non-spot / sponsoring van editorial content• Updaten / wisselen van commercials gedurende de dag

Beste kijkafstand is 1,5m - 3m Bijzonderheden: In overleg kanMediSign een bestaande uitingaanpassen of een nieuwe commercial produceren.

Geen genots-, homeopatische- of geneesmiddelen.

Technisch Ontwerp

800

600

Locaties

Page 174: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

174

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 175: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Sp

ort

Page 176: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

176

Media

Notes

In de eredivisiestadions van o.a. Willem || en FC Utrecht exploiteert CS Digital Media de videowalls, led-boarding en intern tv-circuit. Daarnaast verzorgt CS Digital Media bij diverse clubs uit de Jupiler League het intern tv-circuit.

Voetbal Eredivisie en Jupiler League CS Digital Media

06 Sport | Voetbal Eredivisie en Eerste Divisie

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Mannen en B2B zakelijk

Afhankelijk van het mediumtype

17x Jupiler League en 5x Eredivisie

Afhankelijk van mediumtype

Ja

Nee

Tarieven verschillen per mediumtype en per wedstrijd

-

Afwijkende loops ivm diverse schermen en mogelijkheden. 17x Jupiler League en 5x Eredivisie

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locaties

Standaard campagne kosten *

Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen

(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

228Aantal schermen

-

Page 177: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

177

06 Sport

Voetbal - Videowall

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Beeldformaat 800 x 600

Ja

4:3

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non-spot• Sponsoring wedstrijdmomenten op de videowall (zoals goals, hoekschoppen, kaarten) Beste kijkafstand is 15 - 300 m

Technisch Ontwerp

Voetbal - Videobanner

LED-boarding

Intern TV-circuit

Audio

Beeldformaat 720 x 132

Nee

Audio

Beeldformaat 448 x 48

Nee

Video Ja

Video Ja

Video Ja

Beeldverhouding

Audio

Beeldformaat 1024 x 678

Nee

4:3

Video Ja

Locaties

Page 178: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

178

Media

De schermen in de clubhuizen hebben een belangrijke functie: wedstrijdprogramma, uitslagen, standen en wedstrijdbeelden worden gecombineerd met informatie over weer&verkeer, nieuws en andere infotainment.

Schermen in sportkantinesCS Digital Media

06 Sport | Schermen in sportkantines

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

m/v, 13-34 jaar

400 sec

70

80

96.100

-

Specifiekelocatiesendagen

Nee

66.212

€ 529

EditorialEditorial 5 x 60 secAdv. 5 x 60 sec

Standaard campagne 1 x 60 sec per 600 sec loop

Loop 600 seconden

NotesOm de maximaal 3 advertenties een editorial blok

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

Page 179: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

179

06 Sport

LCD scherm verenigingen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Ja, voorkeur .mov

Ja

Ja

768 x 432

40”

LCD

Nee

16:9

Dynamische Update

Ontwerpmogelijkheden• Posters (stills) en commercials• Infomercials en combinaties metsampling/fieldmarketing• Interactiviteit• Via sms shortcode en QR kan additionele (product-)info worden opgevraagd

Beste kijkafstand is 1,5m - 3m

Ja

Technisch Ontwerp

768

432

Locaties

Page 180: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

180

Media

De schermen op de golfbanen zijn gepositioneerd in het restaurant en de entree van de golfclubs. De doelgroep is overwegend welgesteld en houdt van luxe, cultuur en heeft een sterke voorkeur voor A-merken. Op de schermen wordt een combinatie van het meest actuele wereld- en golfnieuws uitgezonden, aangevuld met attractieve leisure en lifestyleprogramma’s.

Schermen op golfbanenCS Digital Media

06 Sport | Golf

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Golfers

120 sec

25

47

79.616

Ja, per dag en locatie mogelijk

Ja

-

€ 3.666

EditorialEditorial 3 x 2,5 minAdv. ong. 22 x 10-30 sec

Standaard campagne 1 x 10-30 sec per 900 sec loop

Loop 900 seconden

NotesOm de maximaal 7 of 8 advertenties een editorial blok

53.192

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v 2014 tarief (**) 2 weken

Page 181: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

181

06 Sport

LCD schermen

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash Nee

Ja

Ja

1280 x 580

37”

LCD

Nee

Landscape

Dynamische Update Ja

Technisch Ontwerp

Portrait

720 x 1140

1280

580

720

1140

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non-spot• Bedrukken van golfballen die op de locatie worden aangeboden

Beste kijkafstand is 2 - 5m Bijzonderheden: Geen concurrerende golfbanen en golfshops

Locaties

Page 182: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

182

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 183: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

On

der

wijs

en

Wer

k

Page 184: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

184

07 Onderwijs en Werk | TENQ

Media

TENQCS Digital Media

TENQ is een digitale jongerenzender met een bereik van ruim 250.000 scholieren per dag op meer dan 300 scholen. Door de inzet van TENQ kunt u uw campagne in beeld en geluid onder de aandacht brengen van vmbo-, mbo-, havo-, vwo-scholieren en hbo- en wo-studenten.

Scholieren 13-24

120 sec

286

550

2.900.472

Ja, per dag en schooltype mogelijk

Ja

1.891.640

€ 22.161

184

KernpubliekGem. Exposure tijdAantal locatiesAantal schermenStandaard campagne kosten *Locatiebereik **Schermbereik **OVAB contacten **InkoopflexibiliteitUitbreidingsplannen(*) 2 weken o.b.v. 2014 tarief (**) 2 weken

-

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Notes

Editorial Editorial 5 x 1,5 minAdv. 23 x 10-30 sec

Standaard campagne 1 x 10-30 sec per 900 sec loop

Om de maximaal 4 of 5 advertenties een editorial blok

Loop 900 seconden

Page 185: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

185

07 Onderwijs en Werk

TENQ interactive watertanks

Technisch Ontwerp

Beeldverhouding

Audio

Definition

Beeldformaat

Schermresolutie

Still

Video

Flash

Dynamische Update Ja

Nee

Ja

Nee

720 x 576 Anamorphic

21” en 42”

High

Ja

4:3

185

720

576

Ontwerpmogelijkheden• Spot• Non-spot• Samplingvanwaterflessenbedrukt met uw uiting• Samplingvanwaterflessenbedrukt met uw eigen logo Beste kijkafstand is 1 - 5m Bijzonderheden: Geen reclames m.b.t. snoep, ongezond eten, politieke partijen, geweld of andere zaken die niet passend zijn in een schoolomgeving.

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Locaties

Page 186: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

186

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Page 187: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Inte

ract

ieve

net

wer

ken

Page 188: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

188

08 Interactieve netwerken | NFC / QR

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Specificaties

Met de lancering van het interactieve mobiele reclameplatform Connect biedt Clear Channel Hillenaar bij al haar Abri formaten, Schoolboards en Studi’s de mogelijkheid tot interactiviteit aan. Alle netwerken zoals vermeld in de brochure van Clear Channel Hillenaar worden met interactieve tag aangeboden. In deze permanente interactieve tag zijn een NFC chip en een QR code verwerkt.

NFC / QRClear Channel Hillenaar

Verspreid over Nederland

10.000 Abri’s 4.069 Schoolboards 638 Studi’s

Netwerk €7,50Selectief €10,00Netwerk €7,50Selectief €10,00

Nvt

Monitoring en rapportage

Abri’s & Schoolboards 1 week; Studi’s 2 weken

Netwerk €20,00Selectief €25,00

LocatiesObjecten*

Tarief Abri’s per vak

Tarief Schoolboards per vak

Eenmalige kosten

Tarief Studi’s per vak

InclusiefCampagneperiode

(*) NB dit is een momentopname. Wijzigingen onder voorbehoud.

Page 189: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

189

08 Interactieve netwerken | NFC / QR

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Consumenten krijgen met hun smartphone toegang tot interactieve content van adverteerders. Connect kan op vier manieren worden ingezet:

• Information (zoeken, plattegronden, locatie- relevante informatie)•Shopping(transacties,vouchers,kortingen)•Entertainment(gaming,video,foto’s,apps)• Community (social media, SMS, sharing)

Aanleverspecificaties Voordelen

Ontwerp posterHoud bij het ontwerp van de poster rekening met een verwijzing naar de interactieve tag. De tag bevindt zich op 50% van de hoogte van de poster. Mobiele site De consument wordt via NFC of QR direct doorgestuurd naar een mobiele site. Maak gebruik van een bestaande landingspagina of ontwikkel een nieuw landingspagina.

URL Stuur de URL uiterlijk twee weken voor aanvang van de campagne naar [email protected].

Voor meer informatie

Page 190: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

190

08 Interactieve netwerken | NFC

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Specificaties

Altermedia gaat haar gehele netwerk voorzien van NFC tags. Op termijn zullen dit tussen de 8.000 en 10.000 tags zijn.

NFCAltermedia

Nationale spreiding

2.000

€1,00 excl. BTW (€ 0,25 per week extra)

€ 595,00 excl. BTW (€95,00 per week extra); tarief maatwerkcampagnes in overleg

Nvt

2 weken

Online dashboard met real time rapportages; wekelijkse rapportage per email

Locaties*Objecten*Tarief per paneelEenmalige kosten

Exclusief

Inclusief

Campagneperiode

(*) NB dit is een momentopname. Wijzigingen onder voorbehoud.

Page 191: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

191

08 Interactieve netwerken | NFC

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Aanleverspecificaties

Op aanvraag. Elke campagne is maatwerk.

Page 192: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

192

08 Interactieve netwerken | NFC

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Specificaties

Met het toevoegen van NFC aan abri’s kan uw doelgroep direct een online aankoop doen wanneer zij uw campagne tegenkomen op straat, of u kunt uw doelgroep verrassen met bijzondere content. Door middel van een kleine chip in een tag naast de poster kan de doelgroep door zijn of haar smartphone tegen de chip te houden, direct reageren. Een app downloaden is niet nodig – de interactie wordt door de tag op de abri en de technologie in de smartphone direct gestart.

NFCExterion Media

Een optimaal landelijk gespreid netwerk van 1.000 abri’s op de drukste locaties in o.a. stadscentra, winkelgebieden en NS stations. Al deze abri’s zijn voorzien van een NFC tag.

Abri’s

Regulier tarief

€1.000 excl. BTW

1 week

47,4% (doelgroepbereik 13-75 jaar: 6.088.000)

26.417.000

Productie van de online doorverwijzing achter de NFC tag; monitoring plus uitgebreide analyse/rapportage

Locaties*

Objecten*Tarief abri’s per vakEenmalige kosten

Campagneperiode

Inclusief

BereikContacten

(*) NB dit is een momentopname. Wijzigingen onder voorbehoud.

Gemiddelde contactfrequentie 4,3x

Exclusief Productie van de posters; de inzet van de 1.000 vlakken

Page 193: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

193

08 Interactieve netwerken | NFC

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Aanleverspecificaties

AanleverspecificatiesinoverlegmetExterionMedia.Afname van NFC pakket is incl. advies over de creatie van de poster en verwijzing naar NFC tag, advies over de opzet van de NFC campagne en evt. creatie van een splashpage en/of achterliggende pagina.

Page 194: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

194

08 Interactieve netwerken | Social interaction abri’s

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Specificaties

Exterion Media biedt de mogelijkheid om de interactie aan te gaan met uw doelgroep middels de Social Interaction abri’s. Met één druk op de knop zet uw doelgroep zichzelf in uw umfeld op de foto die vervolgens op bijvoorbeeld uw Facebookpagina wordt geplaatst. Deze foto’s worden via Social Media verspreid en zorgen voor een stijging van uw bereik.De mogelijkheden zijn eindeloos; zet een quiz op of vraag naar de favoriete vakantiebestemming of chips-smaak van uw doelgroep. Het systeem kan ook mannen en vrouwen onderscheiden en de boodschap hierop aan passen.

Social interaction abri’sExterion Media

15 objecten op toplocaties in de gemeenten Alkmaar, Amersfoort, Delft, Enschede, Eindhoven, Hilversum, Laren, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam (3x), Schiphol (2x) en Tilburg

Abri’s

Op aanvraag

Ontwikkeling van de Social Interaction i.s.m. onze professionele partner; productie van de posters; inzet van de vlakken op de 15 locaties; volledige bestickering van de abri op 12 locaties; monitoring plus uitgebreide analyse / rapportage

Nvt

Locaties*

ObjectenTariefEenmalige kosten

Campagneperiode

Inclusief

(*) NB dit is een momentopname. Wijzigingen onder voorbehoud.

1 week

Page 195: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

195

08 Interactieve netwerken | Social interaction abri’s

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

• Social Interaction abri’s hebben een enorme aantrekkingskracht op uw doelgroep •UwdoelgroepzietzichzelfterugopSocialMedia in het umfeld van uw merk • Crossmediaal:eenfotoindeofflinewereldkomt online tot leven via Social Media

Aanleverspecificaties Voordelen

Aanlevertijd3 weken voor start campagne

Page 196: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

196

08 Interactieve netwerken | WiFi hotspots

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Specificaties

Tijdens het wachten op het OV kunnen consumenten inloggen op het WiFi- netwerk van de adverteerder. Bij het activeren van de WiFi-verbinding worden zij doorgelinkt naar een door de adverteerder gecreëerde splashpage. Vervolgens komen gebruikers op bijvoorbeeld de homepage van de adverteerder terecht en kunnen zij 15 tot 30 minuten gratis gebruik maken van WiFi. Dit geeft extra exposure voor zowel de campagne als adverteerder en creëert veel goodwill bij de doelgroep.

WiFi hotspotsExterion Media

De 55 drukste wachtlocaties in de stadscentra van de grootste gemeenten

Abri’s

Nvt

Productie van de online doorverwijzing; de inzet van de 55 vlakken; monitoring plus uitgebreide analyse/rapportage

Vanaf €15.000 excl. BTW

Locaties*ObjectenTarief abri’s per vakEenmalige kosten

Exclusief

Inclusief

(*) NB dit is een momentopname. Wijzigingen onder voorbehoud.

Productie van de postersCampagneperiode 1 week

Page 197: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

197

08 Interactieve netwerken | Augumented Reality

Voor meer informatie over Digital Out of Home media kunt u contact opnemen met Kinetic Nederlandwww.kineticww.com [+31] 020 57 57 790

Specificaties

Layar is overal mogelijk. Bij het scannen van een uiting met de Layar app herkent de techniek bepaalde beeldelementen. Er ontstaat een animatie in een virtuele wereld waarbij men bijvoorbeeld kan doorlinken naar een URL / Social Media / Direct bellen. Op deze manier wordt buitenreclame interactief en biedt het adverteerders de mogelijkheid om hun doelgroep te activeren.

Layar / Augumented RealityExterion Media

Layar is niet gebonden aan vaste locaties en is mogelijk met alle uitingen

Alle objecten

€200 per campagne (ongeacht het aantal vakken); elke extra uiting €100

Basisproductie van één Layar; monitoring plus uitgebreide analyse/rapportage

Nvt

Locaties*ObjectenTarief per uitingEenmalige kosten

ExclusiefInclusief

(*) NB dit is een momentopname. Wijzigingen onder voorbehoud.

Productie van de posters; inzet van de vlakken

Campagneperiode 1 week

Page 198: Kinetic Dutch Digital OOH handbook 2014

Kinetic nederland Karperstraat 10 1075 KZ Amsterdam t +31 (0)20 57 57 790

www.kineticww.nl/blogwww.kineticww.nl