Kinderboek 2.0

Kinderboek 2.0
download Kinderboek 2.0

of 1

 • date post

  25-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De Bieb-bende is een uniek boek, dat helemaal aansluit op de digitale leefwereld van kinderen op dit moment. Het is zowel als gewoon leesboek te lezen, maar biedt ook een rijke online-ervaring. Het werkt, als één van de eerste kinderboeken ter wereld, op een speciale manier met QR-codes, waardoor kinderen na ieder hoofdstuk de code kunnen scannen en online hun voortgang kunnen delen, meer te weten kunnen komen over het gelezen hoofdstuk en live kunnen discussiëren over wat zij ervan vonden.

Transcript of Kinderboek 2.0

 • KINDERBOEK 2.0DE BIEB-BENDE

  Scan de QR-codes:

  De Bieb-bende is een uniek boek, dat helemaal aansluit op de digitale leefwereld van kinderen op dit moment. Het is zowel als gewoon leesboek te lezen, maar biedt ook een rijke online-ervaring. Het werkt, als n van de eerste kinderboe-ken ter wereld, op een speciale manier met QR-codes, waardoor kinderen na ieder hoofdstuk de code kunnen scannen en online hun voortgang kunnen delen, meer te weten kunnen komen over het gelezen hoofdstuk en live kunnen discussiren over wat zij ervan vonden. Kinderen zonder smartphone kunnen op internet een speciale code invullen en alsnog de extra informatie lezen en hun voortgang delen.

  De gratis app:

  In de gratis app staan de vijf leden van de Bieb-bende centraal. Zij dagen je uit met spelletjes en leren je dingen, zoals spreekwoorden en geschiedenisweetjes. De app wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie en spelletjes van een net versche-nen deel in de serie. Momenteel kun je in de app inspiratiekaarten trekken, een geesten-rader gebruiken, de geschiedenis induiken, boeken sorteren, tekenen en kleuren, een personage aankleden, sportvragen oplossen, enge verhalen schrijven en opsturen, weetjes over enge beesten lezen en nog veel meer! De app is gratis te downloaden via app.debiebbende.nl.

  De interactieve website:

  De interactieve website www.debiebbende.nl is het hart van het hele avontuur. Hier vind je niet alleen nog meer informatie over de serie, maar kun je ook vragen aan de personages stellen, spelletjes spelen, Zuidbaai verkennen, andere legendes lezen, wallpapers downloaden, de tijdlijn van het verhaal bekijken en recensies lezen. Net als de app, wordt ook de site regelmatig aangevuld en compleet veran-derd bij het verschijnen van een nieuw deel. Hierdoor kun je telkens iets nieuws ontdekken.

  Het verhaal:

  Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden gevangen gehouden door de gevrees-de Man met de Bijl in het vervloekte huis op de heuvel in hun Zuidbaai. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden ook hun zielen opgehaald door deze gruwelijke vijand.

  Zilverspoor: 14,95