Kikker is bang - · PDF fileKikker kan niet slapen, want hij is bang! Gelukkig kan hij altijd...

Click here to load reader

 • date post

  26-Feb-2019
 • Category

  Documents

 • view

  242
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Kikker is bang - · PDF fileKikker kan niet slapen, want hij is bang! Gelukkig kan hij altijd...

Kikker kan niet slapen, want hij is bang! Gelukkig kan hij altijd terecht bij zijn vriendjes die hem weer kalmeren. Aan de hand van het boek Kikker is bang en deze lesbrief leren de kinderen meer over bang zijn, monsters en spoken.

Het verhaal radenVoordat het boek wordt voorgelezen aan de kinderen, kunnen de prenten uit het boek worden getoond. Kunnen de kinde-ren per bladzijde raden wat er gebeurt in het verhaal?

KringgesprekOnderwerp 1: bang zijnKikker is ontzettend bang aan het begin van het verhaal. Wat betekent het als iemand bang is? Wat voel je dan? Waar

Lesbrief Kikker is bang

kun je allemaal bang voor zijn (denk aan: onweer, spinnen, het donker, clowns en slangen)? Wat kun je doen als je bang bent?

Onderwerp 2: monsters en spokenKikker en zijn vriendjes denken dat er monsters en spoken in het bos zitten. Wat zijn monsters en spoken volgens de kinde-ren? Hoe zien zij eruit? Laat eventueel een paar kinderen op het bord een monster of spook tekenen.

Tip: benadruk aan het einde van het gesprek dat monsters en spoken alleen maar in verhalen bestaan en dat de kinderen hiervoor dus niet bang hoeven te zijn.

KnutselenKikker en zijn vriendjes zijn bang voor monsters, maar geluk-kig bestaan die natuurlijk niet! Knutsel samen met de leerlin-gen kleurrijke boekenleggers in de vorm van monsters. Zoek op internet op boekenmonster vouwen (boekenlegger) voor een filmpje dat uitlegt hoe je dat kunt doen.

2017 illustraties Max Velthuijs, c.o. Stichting Max Velthuijs, Uitgeverij Leopold/Amsterdam Tekst: Esther van Kan Vormgeving: Hannah Roos

www.dewereldvankikker.nl

Max VelthuijsThema: bang zijn, monsters en spokenLeeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar