KIDS - Paasvakantie 2013

24
Maart 2013 vakantie paas vakantie paas Zo veel te doen tijdens de

description

De KIDS is een magazine waarin het vrijetijdsaanbod van de Stad Beringen wordt opgenomen. Ondermeer activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, dienst cultuur, bibliotheek worden hierin geplaatst.

Transcript of KIDS - Paasvakantie 2013

Page 1: KIDS - Paasvakantie 2013

Maart 2013

vakantiepaas

vakantiepaas

Zo veel te doen

tijdens de

Page 2: KIDS - Paasvakantie 2013

Gilbert Lambrechts schepen van toerisme en

feestelijkheden

Dave Schops schepen

van vrije tijd

Patrick Witters

schepen van cultuur

Hoi kids

Vakantie, chocolade, spelen… Ja, binnenkort is het weer zover. De paasvakantie komt er aan en dan kunnen jullie alweer eitjes rapen in de tuin. Mmm… Smakelijk!Natuurlijk hebben we tijdens de paasva-kantie, naast eitjes rapen en ze opeten, nog een aantal leuke activiteiten voor onze kleine en grote spruiten gepland. De jeugddienst laat je genieten van talrijke superleuke KIA-activiteiten. Benieuwd? Ont-dek het volledige aanbod in deze Kids! Ook speelpleinwerking Hupsekwap opent haar deuren tijdens de 2e week van de paasvakantie. Spelen naar hartelust? Dan moet je op het speelplein zijn!

Bij CC Beringen kan je genieten van een spectaculaire voorstelling, gevolgd door een onvergetelijke activiteit. Het heeft iets te maken met koken…Maar ook de sportievelingen onder ons zullen niet stil zitten. De sportdienst or-ganiseert binnenkort tal van leuke activi-teiten. Begin je dus al maar op te warmen!De bib houdt een heuse 2ehands boeken-verkoop, waar je tal van koopjes kan vin-den, en je kan er ook terecht voor een knotsgekke tentoonstelling. Blader dus snel verder en maak je keuze. Alvast véél raap-, smul-, sport-, speel- en leesplezier!

Page 3: KIDS - Paasvakantie 2013

voor meer info: CC BeringenSecretariaat: Casino Beringen, Kioskplein 25T 011 45 03 10 – T 011 45 03 17 e-mail: [email protected] – www.ccberingen.be

PODIUM

KOKEN MET BOSSIEFroeFroeZondag 14 april 201313.00

Een interactief kooktheaterproject met en door kinderen.

Bossie is een kok. Voor de tiende keer wint deze topchef de “gouden pollepel”. Hij heeft namelijk een uitvinding gedaan: ‘de toversmoothie’. Als je deze smoothies eet, kan je de dag daarop heel snel lopen of je wordt smoorverliefd of je kan keimooi zingen of je bent dolkomisch of je verkoudheid is over of je bent ineens een topvoetballer…Cyriel is een kind. Hij heeft saaie ouders. En ook hij hoort het nieuws van kok Bossie. Cyriel gaat aan de slag, hij zal de recepten van Bossie uitproberen op zijn ouders en dan wordt zijn mama vast een topvoetballer en zijn papa een superzanger.

Een korte musical-theatervoorstelling en dan zelf aan de slag.

Toegang: Kassa 9 EUR VVK 8 EUR VVK Gezinsbond 7 EUR max. 4 KIA-cheques

Leeftijd: van 6 tot 10 jaar

Ontmoetingscentrum De Buiting - Paal

Page 4: KIDS - Paasvakantie 2013

We gaan aan de slag met potjes, zaadjes, potgrond, bloemen,… Een bloemetje hier en wat raffia daar… Wie geeft er de mooiste persoonlijke touch aan zijn bloempotjes?

✰ 1e tot en met 6e leerjaar ✰ sessie 1: 10 tot 12 uur ✰ sessie 2: 13 tot 15 uur✰ feestzaal Cor in Koersel (i.s.m. Bloemenwinkel Anys)✰ 6,50 euro (max. 3 KIA-cheques)

➜ max. 20 personen per sessie

LENTEPOTJES MAKEN Woensdag 3 april

Wat is onzichtbaar en ruikt naar een w

ortel?Een konijnenscheet!

Page 5: KIDS - Paasvakantie 2013

Sportkicks is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor kinderen/jongeren. Een hele dag lang kennismaken met een zestigtal sportieve activiteiten zoals baseball, boogschieten, mountainbike, circustechnieken, BMX, adventure parcours, streetsoccer, Afrikaanse dans, rebuswandeling, enz.

✰ vanaf 3e leerjaar✰ 9 tot 16.30 uur✰ vertrek + aankomst: SAC,

Mijnschoolstraat 88, 3580 Beringen

✰ 5 euro (max. 2 KIA-cheques)

➜ max. 48 personen

SPORTKICKS Donderdag 4 april

Page 6: KIDS - Paasvakantie 2013

Wil jij eens kennismaken met de geheimen van de “onderwaterwereld”? Onder begeleiding van een ervaren duiker ga je de diepte in, dus … stip deze dag zeker aan in je agenda!

✰ vanaf 5e leerjaar✰ sessie 1: 9.30 tot 11 uur✰ sessie 2: 10.30 tot 12 uur✰ zwembad ’t Cupke ✰ 5,50 euro (max. 2 KIA-cheques)

➜ max. 12 personen per sessie

DUIKINITIATIE Vrijdag 5 april

Waarom legt een kip eieren? Als hij ze zou gooien dan vallen ze kapot.

Page 7: KIDS - Paasvakantie 2013

De lessen zijn een voorbereiding op het zwemmen. Alle basiselementen komen aan bod: te water gaan, onder water gaan, drijven, draaien, voortbewegen en ademhaling. Er wordt aan alle

voorwaarden gewerkt die nodig zijn om te leren zwemmen. De lessen worden gegeven door ervaren lesgevers.✰ 1e tot en met 6e leerjaar✰ elke dag van 10 tot 11.30 uur✰ zwembad ’t Cupke✰ 10 euro voor de ganse week

(max. 5 KIA-cheques)

➜ max. 40 personen

De sporthal wordt omgetoverd tot een grote indoor-“spring”tuin. Springkastelen in alle vormen en kleuren. Uren plezier gegarandeerd. Kom je met je ouders of alleen? ✰ iedereen welkom✰ 10 tot 16 uur (je mag komen en gaan

wanneer je wil!)✰ sporthal Koersel✰ 2 euro (max. 1 KIA-cheque)

➜ onbeperkt (inschrijven op voorhand is niet nodig!)

SPRINGKASTELEN FESTIVAL

ZWEMINITIATIE

Vrijdag 5 april

Maandag 8 aprilt.e.m. vrijdag 12 april

Page 8: KIDS - Paasvakantie 2013

Brand! Brand! En daar is geen water… Heb jij er altijd al eens van gedroomd om die stoere brandweermannen in actie te zien? Wij gaan naar de brandweerkazerne van Beringen en misschien mag je wel eens met een brandweerslang spuiten of meerijden in een brandweerauto! Maar om stoer te zijn heb je spieren nodig, die gaan we dan ook trainen dus!

✰ 1e tot en met 4e leerjaar✰ 10 tot 15 uur✰ Sporthal Koersel✰ 5 euro (max. 2 KIA-cheques)

➜ max. 40 personen

BIJ DE BRANDWEER Maandag 8 april

Page 9: KIDS - Paasvakantie 2013

BOWLING, SPEELTUIN,

DANS/GEVECHTSPORT

Bij het bowlingen gooien we een spare of een strike. We leven ons uit in de binnenspeeltuin en als kers op de taart gaan de jongens kennismaken met een gevechtssport (capoeira) en de meisjes…shaken maar!

✰ 1e tot en met 4e leerjaar✰ 10 tot 15 uur✰ Sportcentrum ’t Kanaal in Beringen✰ 10 euro (max. 5 KIA-cheques)

➜ max. 50 personen

FUN@SPORT Dinsdag 9 april

Page 10: KIDS - Paasvakantie 2013

Smoothies worden steeds populairder. Ze zijn niet alleen lekker, maar ze zijn bovendien supergezond.Smoothies maken is niet moeilijk. Wij bezorgen je tips, truukjes en ideeën waardoor het nog makkelijker wordt.

✰ 1e tot en met 6e leerjaar ✰ sessie 1: 10 tot 12 uur ✰ sessie 2: 13 tot 15 uur✰ Feestzaal Cor in Koersel✰ 6,50 euro (max. 3 KIA-cheques)

➜ max. 20 personen per sessie

Onder leiding van een echte hairstyliste gaan we aan de slag…knotsgekke creakapsels creëren. We krijgen eveneens tips over mode, personal styling en uitstraling. Zeg nu zelf wat is er leuker dan dat!

✰ vanaf 5e leerjaar ✰ 13.30 tot 16.30 uur✰ OC De Buiting in Paal✰ 8 euro (max. 4 KIA-cheques)

➜ max. 20 personen

SMOOTHIES MAKEN

KNOTSGEKKE KAPSELS en BEAUTYTIPS

Dinsdag 9 april

Woensdag 10 april

Page 11: KIDS - Paasvakantie 2013

Haboe! Wij zijn de Boeboeks: groene rakkers die in het Biezebos leven en daar knotsgekke avonturen beleven. Jullie worden ondergedompeld in al het natuurmoois en bovenal worden jullie uitgedaagd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Opdrachten en raadseltjes uitvoeren en oplossen. Dat is reuzepret gegarandeerd!

✰ 1e tot en met 3e kleuterklas ✰ 13 tot 16 uur✰ Watersnip in Koersel Kapelleke✰ 2 euro (max. 1 KIA-cheque)

➜ max. 50 personen

BOEBOEKS Donderdag 11 april

Page 12: KIDS - Paasvakantie 2013

Drang naar actie? Bij paintball spelen durf en teamwork een belangrijke rol. De adrenaline stijgt… We gaan voor de overwinning!

✰ vanaf het 5e leerjaar ✰ 13 tot 17.30 uur✰ vertrek + aankomst: SAC,

Mijnschoolstraat 88, 3580 Beringen✰ 23 euro (max. 5 KIA-cheques)✰ extra kogels: 8 euro/100 kogels of 4

euro/50 kogels

➜ max. 48 personen

PAINTBALL Vrijdag 12 april

Page 13: KIDS - Paasvakantie 2013

★ Telefonischzaterdag 16 maart van 10 tot 12 uur en vanaf maandag 18 maart tijdens de kantooruren op T 011 43 02 30.

★ Onlineenkel met het ‘inschrijvingsformulier KIA’ via www.jeugdinberingen.be en dit vanaf zondag 17 maart. Inschrijvingsformulieren verstuurd vóór 17 maart worden niet aanvaard!

★ Op de jeugddienstin het stedelijk administratief centrum, Mijnschoolstraat 88 in 3580 Beringen: vanaf maandag 18 maart, tijdens de kantooruren.

snel inschrijven!

Hans vraagt aan Piet: "Waar ga je dit jaar naar toe met Pasen?"Piet antwoordt: "Naar Zicht."Hans: "Naar Zicht? Waar ligt dat?"Piet: "Dat weet ik ook niet, maar in de krant stond: Mooi paasweer in zicht."

De juf vraagt aan Jantje: "Jantje, als ik

2 eieren op tafel leg, en jij legt er 3 bij, hoeveel eieren hebben w

e dan samen?"

Waarop Jantje antw

oordt: "Maar juf, ik

kan helemaal geen eieren leggen!"

Page 14: KIDS - Paasvakantie 2013

Zoekt jouw kind een leuke uitdaging tijdens de paasvakantie? Een plaats waar hij/zij nieuwe vriendjes kan maken om mee te lachen en te spelen? Een plek waar naar hartenlust wordt geknutseld en coole kringspelen worden gespeeld? Waar men een groot kamp

probeert te bouwen of gewoon een beetje zot doet…?Wel, dan is speelplein Hupsekwap the place to be!

www.facebook.com/speelpleinhupsekwapberingen

Speelpleinwerking Hupsekwap vindt plaats tijdens de 2de week van de paasvakantie! (8 t.e.m. 12 april 2013)

Alle kinderen vanaf 5 jaar t.e.m. 15 jaar zijn van harte welkom.

Voor € 1 kan er een speelpleindag meegespeeld worden van 13 tot 17 uur (aanmelden vanaf 12.45 uur!). Betalen met 1 KIA-cheque is ook mogelijk!

Page 15: KIDS - Paasvakantie 2013

Het speelplein is gelegen in het Mijnstadion, Stadionlaan 1 in Beringen-Mijn.Speelplein Hupsekwap is ook toegankelijk voor kinderen met een lichte handicap!

INSCHRIJVEN OP VOORHAND IS AAN TE RADEN!Vanaf maandag 8 april 2013 tussen 10 en 12 uur (inschrijven voor één of meerdere dagen)T 011 43 02 30

Voor meer inlichtingen kan je terecht op de jeugddienst:stedelijk administratief centrumMijnschoolstraat 88, 3580 BeringenT 011 43 03 36

Verantwoordelijke medewerker: Ward Noelse-mail: [email protected]

Page 16: KIDS - Paasvakantie 2013

DATAWoenSDaG 15 mei 201315 tot 17 uur (sessie 1)ZaterDaG 18 mei 201313 tot 15 uur (sessie 2)15 tot 17 uur (sessie 3)

LOCATIESporthal Koersel, Sportlaan 20, 3582 Beringen

DEELNAMEPRIJS3 euro – op voorhand te betalen op de sportdienst(max. 1 KIA-cheque)

INSCHRIJVEN EN MEER INFOTelefonisch (011 43 03 31) of op de sportdienst.Voorinschrijven is verplicht. Opgelet: max. 20 deelnemers per sessie.

Page 17: KIDS - Paasvakantie 2013

Golfin het

park

ORGANISATIE: MILLENNIUM GOLF I.S.M. DIENST SPORT EN RECREATIE BERINGEN

WatEen initiatie golf voor jong en oud. Op een ‘driving range’ (oefenplaats) en drie holes kan iedereen op een heel vrijblijvende manier een balletje komen slaan en kennismaken met de golfsport.

WanneerZondag 2 juni 2013 van 10 tot 16 uur

WaarGrasvelden aan het fietscafé Paalse Plas

InschrijvenVooraf inschrijven kan via www.sportvanhetjaar.be

Meerinfo

Dienst sport en recreatie BeringenT 011 43 03 [email protected]/sportenrecreatiewww.sportvanhetjaar.be

Page 18: KIDS - Paasvakantie 2013

‘13Limburg Mikt

TERVANT-PAAL, ZONDAG 28 APRIL van 13 tot 18 uur

klepschieten | staande wip | liggende wip katapult | kegelen | kruisboog | struifvogel | paggooien

Sint Pieter Tervant

Beverlosesteenweg 280

3583 TERVANT-Paal

meer info:

Julien Vanwetswinkel

011 42 25 67 | 0479 20 61 11

[email protected]

www.vlas.be

uperagen

© 2013 v.u.: G

uido Van Alsenoy, Bistkapellei 24, 2180 Ekeren

& luchtkarabijn jeugd op silhouettes& tentoonstelling klepschieterfgoed Mijnstreek

bezoekerswedstrijden (via deelnamekaart)

en specialistenwedstrijden

Daag je mama,

papa, broertjes

en/of zusjes uit!

Page 19: KIDS - Paasvakantie 2013

Multisportkamp(°2006 - °2002)➜ 1 tot 5 juli 2013:

sporthal Koersel, Sportlaan 20➜ 19 tot 23 augustus 2013:

sporthal Koersel, Sportlaan 20

Dagelijks van 9 tot 16 uur (opvang van 8 tot 9 uur en van 16 tot 17 uur)

zomersport

kampenin Beringen

Inschrijven is verplicht➜ Zaterdag 20 april: telefonisch van 10 tot 12

uur op T 011 43 03 31➜ Vanaf zondag 21 april: online via het

inschrijvingsformulier➜ Vanaf maandag 22 april: telefonisch (T 011

43 03 31) of op de dienst sport en recreatie (Mijnschoolstraat 88, 3580 Beringen) vanaf 9u

meer info Dienst sport en recreatie BeringenMijnschoolstraat 88, 3580 BeringenT 011 43 03 31www.beringen.be/sportenrecreatie

➜ Max. 30 deelnemers per sportkamp➜ Max. 5 KIA-cheques

€ 30

Kleutersportkamp(°2009 - °2007)➜ 1 tot 5 juli 2013:

sporthal Koersel, Sportlaan 20

➜ 1 tot 5 juli 2013:

sporthal Paal, Parkstraat 40

➜ 19 tot 23 augustus 2013:

sporthal Koersel, Sportlaan 20

Dagelijks van 9 tot 12 uur

(opvang van 8 tot 9 uur)

€ 15

Page 20: KIDS - Paasvakantie 2013

Wil je dat de rekentaal van jouw kind(eren) verbetert op een leuke en speelse manier?

Het rekentaalbad is voor alle kleuter- en lagere schoolkinderen van Beringen die rond rekentaal een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Ouders kunnen deelnemen aan de infosessie ‘Je kind leren opkomen voor zichzelf’ op 4 april (9.45 uur – 11.30 uur).

2, 3 en 4 april 2013

in oC De Buiting, tessenderlosesteenweg 18, 3583 Paal

inSChrijven van 11 tot en met 22 maart 2013 Bij:•onderwijs & opvoeding

Pastorijstraat 44, 3582 Beringen T 011 74 67 46, F 011 76 64 20•Dienst onderwijs Kioskplein 25, 3582 Beringen T 011 45 03 14

RekentaalbadDinSDaG en WoenSDaG van 9.45u tot 16.00u

DonDerDaG van 9.45u tot 12.30u

Rekentaalbad is een gratis initiatief van Onderwijs & Opvoeding.

Page 21: KIDS - Paasvakantie 2013

De stedelijke bibliotheek van Beringen organiseert een verkoop van oude boeken. Alles wat niet meer in de collectie thuishoort, wordt jou aangeboden aan een klein prijsje.

Waar in de bibliotheek van BeringenWat afgevoerde boeken, zowel voor jeugd als

volwassenen, zowel romans als informatieve werken, tijdschriftenpakketten

Prijs 0,50 euro/boek 1,25 euro/tijdschriftenpakket

Meer info op www.beringen.be/bibliotheek

van donderdag 4 tot en met zaterdag 13 april 2013tijdens de openingsuren van de bib

Verkoop van oude boeken

Page 22: KIDS - Paasvakantie 2013

In de stripreeks jommeke laat Jef

Nys, de Vlaamse stripauteur van deze

stripreeks, auto’s rijden op gras (de

grasmobiel) of een straaljager vliegen

op water (straalvogel).

Maar ook Panamarenko, een

bekende Belgische beeldhouwer,

laat ook al heel zijn carrière op

mysterieuze wijze auto's als de Hinkie

Pinkie Prova rijden of vliegtuigen

als de Aeromodeller door de lucht

klieven.

Jef Nys en Panamarenko beïnvloeden

elkaar al hun hele carrière lang.

Dat is het basisidee van de

tentoonstelling 'Gobelijn vs

Panamarenko' van Strip Turnhout

die tijdens de maand maart te

bezichtigen is in de bib van Beringen.

Maak op een leuke manier kennis met

het werk van Panamerenko, met de

uitvindingen van Gobelijn (via een

levensgrote replica van de grasmobiel)

en met diverse stripverhalen.

De tentoonstelling is van vrijdag 1 tot

en met zaterdag 30 maart gratis te

bezichtigen tijdens de openingsuren

in de bib van Beringen.

Bezoek de tentoonstelling

NOG tOt eN met zaterdaG 30 maart 2013 iN de hOOfdbib

bibliotheek beringenGraaf van Loonstraat 2 • 3580 Beringen • T 011 45 08 10

[email protected] • www.beringen.be/bibliotheek

in de bib!

“Gobelijn versus

Panamarenko”

Page 23: KIDS - Paasvakantie 2013

maandag 29

april tot en

met zondag

23 juni 2013

tijdelijke sluiting van de hoofdbib

De hoofdbib krijgt binnenkort

een nieuwe “look”! Zo gaan we de

vloer volledig vernieuwen, de

jeugdafdeling verhuizen, er komt

ook een nieuwe infobalie

en de internetpc’s komen op een

andere plaats.

Ook ga je binnenkort zelf je boeken

kunnen in- en uitscannen.

En er komt een inleverbus

waardoor je zelfs buiten de

openingsuren je boeken, cd’s en

dvd’s kan binnenleveren.

De hoofdbibliotheek zal voor deze

verbouwingswerken gesloten

zijn van maandag 29 april tot en

met zaterdag 22 juni 2013. Vanaf

maandag 24 juni 2013 zwaaien de

deuren weer open voor jou!

Tijdens deze sluiting kan je wel nog

terecht in de uitleenposten en

via een tijdelijke leesplek in

Beringen Centrum.

We heten je van harte welkom

in onze vernieuwde bib vanaf

maandag 24 juni 2013!

Page 24: KIDS - Paasvakantie 2013

in het MiJnStADiOn vAn 12 tOt 19 uur(AFHANKELIJK VAN AANTAL DEELNEMERS)

Alle meisjes en jongens die geboren zijn in 2006 tot 1997 kunnen deelnemen.Er worden bussen voorzien die spelers komen ophalen en terugbrengen.

Ouders en vrienden zijn welkom om te komen supporteren!Voor de meisjes, de wachtende sporters en de supporters is er randanimatie voorzien.

inSchriJven t/M 26 MAArt Via e-mail naar [email protected] of [email protected] met

duidelijke vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en tel- of GSM-nummer Via facebook: Hafid Arktos of Pedro Munoz Perez Arktos

Telefonisch

Meer infOT 011 43 03 92 Es • T 011 43 03 79 Lies • GSM 0489 67 99 96 Hafid • GSM 0484 72 40 47 Pedro

inkOMgrAtiS

BuurtvOetBALtOrnOOi 2013

Din02/04

De Kids, uitgave maart 2013, jaargang 13, nr. 5De Kids • administratief Centrum • mijnschoolstraat 88 • 3580 Beringen • jeugddienst: Guy, elke, Sabrina, michèle, Ward, Wendy, Diane, Kristel, Lies, es en jeroen: t 011 43 03 77 • CC Beringen: t 011 45 03 10 of t 011 45 03 17

reDaCtie: jeugddienst, CC Beringen • vormGevinG: Klaartje, dienst lay-out • DruK: Drukservice nv, hagelberg 11, 2250 olen • verantWoorDeLijKe uitGever: College van Burgemeester en Schepenen, mijnschoolstraat 88, 3580 Beringen

tot injuni!