Kerstviering 2005

28
Kerstviering 2005 ‘Omkijken en voortuitzien’

description

Kerstviering 2005. ‘Omkijken en voortuitzien’. Onuitgesproken verwachtingen Als je verwacht, papa dat ik in jouw voetspoor zal treden dat mijn leven in zekere zin een kopie wordt van dat van jou en dat ik dezelfde keuzes ga maken dan zul je bedrogen uitkomen. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Kerstviering 2005

Page 1: Kerstviering 2005

Kerstviering 2005

‘Omkijken en voortuitzien’

Page 2: Kerstviering 2005

Onuitgesproken verwachtingen

Als je verwacht, papadat ik in jouw voetspoor zal tredendat mijn leven in zekere zineen kopie wordt van dat van jouen dat ik dezelfde keuzes ga makendan zul je bedrogen uitkomen.

Page 3: Kerstviering 2005

Als je verwacht, mamadat ik jouw droom zal verwezenlijken,dat ik op een dag dat zal bereikenwaar jij altijd op gehoopt hebt,maar nooit de kans voor kreeg,dan zul je gedesillusioneerd zijn.

Page 4: Kerstviering 2005

Als je verwacht, papadat ik op dezelfde manier denk als jij,op dezelfde manier reageer,hetzelfde geloof, dezelfde idealenen dezelfde verwachtingen heb,dan zul je gefrustreerd zijn.

Page 5: Kerstviering 2005

Als je verwacht, mamadat ik iets van mijn leven zal makennaar mijn eigen mogelijkhedenen dat ik me op mijn manierzal ontplooien tot een waardevol mens,dan zal ik je niet teleurstellen.

Page 6: Kerstviering 2005

Memory – Cats

DaylightSee the dew on the sunflowerAnd a rose that is fadingRoses whither awayLike the sunflowerI yearn to turn my face to the dawnI am waiting for the day . . .

Page 7: Kerstviering 2005

MidnightNot a sound from the pavementHas the moon lost her memory?She is smiling aloneIn the lamplightThe withered leaves collect at my feetAnd the wind begins to moan

Page 8: Kerstviering 2005

MemoryAll alone in the moonlightI can smile at the old daysI was beautiful thenI remember the time I knew what happiness wasLet the memory live again

Page 9: Kerstviering 2005

Every streetlampSeems to beat a fatalistic warningSomeone muttersAnd the streetlamp guttersAnd soon it will be morning

Page 10: Kerstviering 2005

DaylightI must wait for the sunriseI must think of a new lifeAnd I musn't give inWhen the dawn comesTonight will be a memory tooAnd a new day will begin .

Page 11: Kerstviering 2005

Burnt out ends of smoky daysThe stale cold smell of morningThe streetlamp dies, another night is overAnother day is dawning

Page 12: Kerstviering 2005

Touch meIt's so easy to leave meAll alone with the memoryOf my days in the sunIf you touch meYou'll understand what happiness is

LookA new day has begun

Page 13: Kerstviering 2005

Herinneringen

Een jaar voorbij, vol plannen en vol dromen.Een film van beelden trekt aan mij voorbij.Ik zie de dromen die zijn uitgekomen.Ik zet ze in gedachten op een rij.

Page 14: Kerstviering 2005

En al die dromen die slechts dromen blevendie zoek ik uit; de mooiste neem ik mee.Die komen heel misschien dit jaar tot leven.En anders… ach, ik weet niet. Geen idee!

Page 15: Kerstviering 2005

En hier en daar zie ik de zwarte gatenvan wat ik liever maar vergeten wou.De fout die ik probeerde goed te praten,de ramp die ik maar liever vóór me hou…

Page 16: Kerstviering 2005

Ik zal die fout geen tweede keer meer maken.Die ramp, o nee! Ik heb ervan geleerd.Maar dit jaar zijn er vast weer nieuwe zaken,waarvan ik later zeg: Dat was verkeerd.

Page 17: Kerstviering 2005

Ik trek een streep, ook onder al die dingendie jij me op jouw beurt hebt aangedaan.Ik zet een punt; het zijn herinneringen.Dan kunnen we weer samen verdergaan.

Page 18: Kerstviering 2005

Gebed

God, help ons om met elkaarcreatieve oplossingen te vindenvoor de grote problemenvan de toekomst.Geef dat we als wereldde kop niet in het zand stekenmaar de uitdaging aangaan.

Page 19: Kerstviering 2005

Help ons om met elkaarde kloof te overbruggentussen verschillende mensen,verschillende culturenen verschillende geloven.

Page 20: Kerstviering 2005

Help ons om de hobbels te nemenop weg naar een wereldwaarin mensen willen delen,niet alleen de materiële dingen,maar ook geluk en levensvreugde.

Page 21: Kerstviering 2005

Help ons om met elkaarniet in de valkuil te trappenvan geweld als oplossingvoor onze ruzies en geschillen.Geef dat we vanaf numet vereende krachtenzoeken naar nieuwe wegen.

Page 22: Kerstviering 2005

Een nieuw jaar

Een nieuw jaar is als een wegDie zich voor je uitstrekt.Het begin is duidelijkMaar aan de horizonZijn onbekende verten.Je ziet de obstakels vlakbij,En de dingen die je moeilijk vindt,De problemen waar je tegenop ziet.

Page 23: Kerstviering 2005

Misschien zie je zeAls een uitdaging, die obstakels.Iets dat je moet overwinnenOm verder te komen.Iets waaraan je kunt groeienEn waardoor je sterker wordt.

Page 24: Kerstviering 2005

Misschien hik je er tegenaan,Worden het bergen, die obstakels.Lijken ze onbedwingbaar,Onoplosbaar en onoverkomelijk.Zijn het struikelblokkenOp weg naar de toekomst.

Page 25: Kerstviering 2005

En toch moet je verder.De onbekende verten lokkenEn bovendien: er is geen weg terug.

Page 26: Kerstviering 2005

Dan helpt het als je samen oploopt.Als je elkaar moed influistertEn telkens weer verder helpt.Dan kun je elkaar eraan herinnerenDat er iemand is die in jou gelooft.Dat er een kracht is die je draagt.Als je zo met elkaar op weg gaatZul je er iets van maken.

Page 27: Kerstviering 2005

Midden in de winternacht

Midden in de winternachtging de hemel open,die ons heil ter wereld bracht,antwoord op ons hopen.Elke vogel zingt zijn lied,herders waarom zingt gij niet?Laat de citers slaan;blaast de fluiten aan:Laat de bel, laat de trom,laat de beltrom horen:

Christus is geboren.

Page 28: Kerstviering 2005

Vrede was het overal,wilde dieren kwamenbij de schapen in de stalen zij speelden samen.Elke vogel zingt zijn lied,herders waarom speelt gij niet?Laat de citers slaan:blaast de fluiten aan:laat de bel, laat de trom,laat de beltrom horen:Christus is geboren.