Kennismaking Onderling agrariërs

of 4 /4
Speciale uitgave van Univé Rivierenland Team Agrarisch Univé Rivierenland Gratis overall Maak nu een afspraak! Of u zich nu agrariër, boer of ondernemer noemt, u kiest voor een manier van leven die afwijkt van die van een ‘normale’ ondernemer. Een grote vermogensbehoefte, lange terugverdientijd en sterke afhankelijkheid van overheidsmaatregelen maken dat voor u de zaken soms gecompliceerder zijn dan u lief is. Univé is al sinds 1794 actief in de agrarische sector en kent hierdoor al eeuwenlang de klappen van de zweep in deze markt. Onze adviseurs hebben agrarische kennis en spreken daardoor uw taal. Met een breed pakket aan diensten en verzekeringen helpen wij u de risico’s van uw bedrijf in kaart te brengen en te reduceren. Hierbij staat de continuïteit van uw bedrijf voorop. Agrarische verzekeraar sinds 1794 Univé Rivierenland spreekt uw taal Even voorstellen..... Univé Rivierenland Kennismaking Onderling Mei 2013

Embed Size (px)

description

Univé is al sinds 1794 actief in de agrarische sector en kent hierdoor al eeuwenlang de klappen van de zweep in deze markt. Onze adviseur hebben agrarische kennis en spreken daardoor uw taal. Team Agrarisch van Univé Rivierenland stelt zich graag aan u voor. Lees bijgevoegde brochure en bel 0184-65 84 20 voor advies of het maken van een afspraak. Wij zijn u graag van dienst

Transcript of Kennismaking Onderling agrariërs

Page 1: Kennismaking Onderling agrariërs

Speciale uitgave van Univé Rivierenland

Team Agrarisch Univé Rivierenland

Gratis overallMaak nu een afspraak!

Of u zich nu agrariër, boer of ondernemer noemt, u kiest voor een manier van leven die afwijkt van die van een ‘normale’ ondernemer. Een grote vermogensbehoefte, lange terugverdientijd en sterke afhankelijkheid van overheidsmaatregelen maken dat voor u de zaken soms gecompliceerder zijn dan u lief is.

Univé is al sinds 1794 actief in de agrarische sector en kent hierdoor al eeuwenlang de klappen van de zweep in deze markt. Onze adviseurs hebben agrarische kennis en spreken daardoor uw taal. Met een breed pakket aan diensten en verzekeringen helpen wij u de risico’s van uw bedrijf in kaart te brengen en te reduceren. Hierbij staat de continuïteit van uw bedrijf voorop.

Agrarische verzekeraar sinds 1794Univé Rivierenland spreekt uw taal

Even voorstellen..... Univé Rivierenland

Kennismaking Onderling Mei 2013

Page 2: Kennismaking Onderling agrariërs

mechanisatie. De behoefte aan goed advies en zekerheid neemt hierdoor toe, zowel bedrijfsmatig als privé. Een veelbesproken advies is bijvoorbeeld het meeverzekeren van kelders en fundamenten van de stallen, elektronica voor procesapparatuur zoals melkrobots en bedrijfsschade. Dit ‘bijtijds’ meedenken is één van die redenen waarom klanten het betrokken Univé gevoel hebben. Een goede ondersteuning vanuit kantoor is daarbij onmisbaar. Ik werk al jarenlang prettig samen met mijn collega Albertine van der Grijn. “

Je leert de klant kennenHet hart van Albertine is ook al vele jaren ‘groen’. “Ik werk nu al bijna 14 jaar met veel plezier bij Univé Rivierenland” vertelt Albertine. “De afgelopen zeven jaar ben ik volledig ingezet als ondersteuner. Ik kom wel van het platteland maar ben niet opgegroeid met een agrarisch bedrijf. Toch vind ik de agrarische sector altijd erg interessant. Het leuke van mijn werk vind ik het contact met de klanten. Ik ben namelijk het eerste aanspreekpunt wanneer iemand vragen heeft over zijn of haar verzekeringen.”

Een nieuw gezichtAgrarisch adviseur Demis Willemsen is een nieuw gezicht bij Univé Rivierenland. Sinds 1 mei maakt hij deel uit van het Team Agrarisch. “Ik vind het geweldig om bij Univé aan de slag te gaan” vertelt Demis enthousiast. “Tot begin mei van dit jaar heb ik 16 jaar lang met plezier bij een agrarisch georiënteerde tussenpersoongewerkt. Daar heb ik veel geleerd van deze sector. Het persoonlijke contact met de agrarische ondernemer spreekt mij erg aan. Ik ben graag een sparringpartner voor hen. Dat betekent dat klanten mij op ieder moment, 24 uur per dag, zeven dagen in de week, mogen bellen als eriets is. Dit overleg met elkaar is noodzakelijk om een langdurigerelatie op te bouwen en mensen van kwalitatief goed advies te kunnen voorzien. Dat vind ik erg belangrijk”

Wilt u ons beter leren kennen?Het liefst willen wij ons persoonlijk aan u voorstellen. Er zijn ongetwijfeld fi nanciële zaken die u graag eens met een frisse blik wilt bekijken. Wij komen graag bij u langs om vragen te beantwoorden en met u te sparren over actuele ontwikkelingen in de sector waar u mee te maken heeft. Graag tot ziens!

Leendert Versluis Demis Willemsen Agrarisch adviseur Agrarisch adviseur

Albertine van der GrijnAgrarisch ondersteuner

T: (0184) 65 84 20E: [email protected]: www.unive-rivierenland.nl/agrarisch

Univé Rivierenland beschikt over een Team Agrarisch met vele jaren ervaring. Wellicht kent u ze al van naam of gezicht. Graag stellen zij zich middels dit interview kort aan u voor.

“Ruim 18 jaar heb ik een groen hart,” begint agrarisch adviseur Leendert Versluis zijn verhaal. “In de periode ‘95 - ‘98 was ik werkzaam bij Univé SVO (tegenwoordig Univé Zuid Holland). Daarna ben ik in dienst getreden bij Univé Rivierenland. Na een aantal jaren als MKB adviseur werkzaam te zijn geweest, heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in het agrarische segment.”

Persoonlijk contact wordt op prijs gesteld“De contacten met ‘onze’ agrariërs ervaar ik als heel plezierig. Er is bij onze klanten vanuit het verleden een sterke verbondenheid met Univé. Persoonlijk contact wordt erg op prijs gesteld en resulteert vaak in een jarenlange (totaal)relatie.

De meeste agrariërs in onze regio zijn melkveehouder. Met name vanwege de schaalvergroting en regelgeving is in deze branche de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwbouw en

“ Dit ‘bijtijds’ meedenken is één van die redenen waarom klanten het betrokken Univé gevoel hebben. ”

Even voorstellen Team Agrarisch

Univé Rivierenland

Page 3: Kennismaking Onderling agrariërs

Aan het woord: Arjan Burghout

Jarenlang een toppositie als agrarische verzekeraar

Van origine is Univé een agrarische verzekeraar. De allereerste Univé Onderlinge is in 1794 opgericht waarna in 1991 de huidige groep is ontstaan vanuit een fusie tussen NOVO en DLG. Momenteel is Univé één van de grootste (ruim 25.000 agrarische klanten) en beste agrarische verzekeraars van Nederland. Dit komt door de jarenlange kennis en ervaring, maar ook door de tevredenheid onder bestaande klanten.

Dat de kennis en kunde van Univé gewaardeerd wordt werd in 2008 en 2009 bewezen door een onderzoek van marketingbureau AgriDirect en V-focus onder de Nederlandse veehouders. Daar behaalden wij met een 7,4 in 2008 en 7,7 in 2009 de hoogste score onder de agrarische verzekeraars. Vorig jaar stond Univé met een 7,3 op een mooie derde plaats. Hier zijn wij trots op en wij waarderen het dat onze klanten het in ons gestelde vertrouwen willen delen in dit onderzoek.

Uiteraard willen wij u graag onze dienstverlening laten ervaren. Een adviesgesprek is geheel vrijblijvend en kost u alleen twee uurtjes van uw tijd. Schroom niet om contact op te nemen om Leendert of Demis bij u langs te laten komen. Zij zijn u graag van dienst.

Arjan Burghout, Verkoopmanager MKB & Agrarisch

Bespaar op uw verzekeringspakketKijkt u kritisch naar de voorwaarden en premie van uw verzekeringspakket? Een grondige controle op het gebied van verzekeringen is geen overbodige luxe. Team Agrarisch van Univé Rivierenland kijkt tijdens de risico inventarisatie, samen met u, nauwkeurig naar de huidige voorwaarden en premie.

Van oorsprong is Univé een agrarische verzekeraar. Naast onze jarenlange ervaring in de agrarische markt profi teert u van onze persoonlijke benadering.

De voordelen van Univé:- Forse besparing op uw premie is haalbaar- Advies op maat uitgewerkt in een helder overzicht- Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding- Rechtstreeks contact met uw eigen adviseur- Extra korting bij meerdere verzekeringen- Compleet pakket verzekeringen- Eén vast aanspreekpunt met persoonlijk contact

Maak nu een afspraakBent u benieuwd wat het Team Agrarisch van Univé Rivierenland voor u kan betekenen? Neem contact met ons op door te bellen naar (0184) 65 84 20 of een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij zijn u graag van dienst.

* maximaal 1 overall per klant/bedrijf. Zolang de voorraad strekt.

Gratis overall bij

adviesgesprek!*

Page 4: Kennismaking Onderling agrariërs

Meer dan verzekeren alleen ‘Het snelle handelen van Univé maakte het mogelijk om het werk snel te hervatten’

Univé Rivierenland doet meer dan verzekeren alleen. Voor veel bedrijven zijn we een gespreks- en sparringpartner. In die rol adviseren we bedrijven en geven we tips om schade te voorkomen. En als er schade is, zorgen we er zo snel mogelijk voor dat een onderneming weer door kan gaan. Aannemersbedrijf De Kuiper uit Noordeloos kan daarover meepraten. We kijken terug op de dag dat er brand uitbrak in de loods van het bedrijf. In het directiekantoor zit de voltallige directie aan tafel, de drie broers Martin, Wouter en Arie de Kuiper en hun zwager Jan Willem Boon.

Nu alweer ruim een jaar geleden wordt Jan Willem Boon, die naast het bedrijf woont, gebeld door de alarmcentrale. Hij schrikt van de melding en kijkt naar buiten, waar hij de vlammen op het dak van de loods ziet. Er was brand uitgebroken in het achterste gedeelte van de loods. In het gedeelte waar de landbouwmachines staan, had kortsluiting in een tractor brand veroorzaakt.

Weer snel aan het werkTijdens de brand kwamen veel werknemers naar het bedrijf. Ze voelden zich betrokken en wilden helpen, maar die taak was op dat moment voor de brandweer. Dik van Vuren (Raad van Bestuur) van Univé Rivierenland kwam dezelfde dag langs en schakelde meteen een schade-expert in. De dag erna was hij weer aanwezig en had schade-expert Ton Verdouw

meegenomen. “Het snelle handelen van Univé maakte het mogelijk om het werk snel te hervatten.”

VertrouwenDertien jaar geleden verhuisde aannemersbedrijf De Kuiper naar de huidige locatie en sinds die tijd zijn alle verzekeringen die met de gebouwen te maken hebben bij Univé ondergebracht. Tegelijkertijd werd een veiligheidsplan opgesteld en er werd een verbinding met de alarmcentrale gemaakt. Ook werden er voorin de loods en in de kantoren rookmelders geplaatst. In de rest van de hal werd het als lastig ervaren, omdat ze ook afgaan bij het starten van de machines. Na de brand is besloten om ook dit gedeelte te voorzien van rookmelders.

De gebroeders de Kuiper zijn heel tevreden over de manier waarop Univé de schade heeft behandeld. In de periode na de brand werden ze benaderd door schade-experts voor het uitvoeren contra-expertise, maar daar werd niet voor gekozen. “We hadden vertrouwen in Univé. Er is snel gehandeld en Dik van Vuren was echt bij ons betrokken. Als je goed verzekerd bent heb je daar ook recht op. Ook de nazorg was goed. De loods is hersteld en weer volledig in gebruik. De verbrande tractor is vervangen en de andere landbouwmachines zijn schoongemaakt. De Kuiper Noordeloos was snel weer op volle sterkte voor de drukke periode in de landbouwsector.

Behoefte aan preventieadvies voor uw bedrijf? Neem contact met ons op door te bellen naar Team Agrarisch (0184) 65 84 20.

www.unive-rivierenland.nl/agrarisch