Katapult! Editie 1 september 2013

7
KATAPULT SCOUTS INGELMUNSTER Het nieuwe jaarthema Voorstelling van alle takken Spelletjes voor jong en oud Leuke kampfoto’s En nog veel meer! De splinternieuwe groepsleiding EDITIE 1 SEPTEMBER 2013

Transcript of Katapult! Editie 1 september 2013

Page 1: Katapult! Editie 1 september 2013

KATAPULTSCOUTS INGELMUNSTER

Het nieuwe jaarthema

Voorstelling van alle takken

Spelletjes voor jong en oud

Leuke kampfoto’s

En nog veel meer!

De splinternieuwe groepsleiding

EDITIE 1 SEPTEMBER 2013

Page 2: Katapult! Editie 1 september 2013

Lieve scoutsers, ouders, sympathisanten,…

Met trots presenteren wij u de eerste editie van ons drie-maandelijks krantje genaamd Katapult. Katapult leidt je door alle takken heen, geeft je infor-matie over hoe een scoutsnamiddag eruit ziet, zorgt voor een overzicht van de belangrijke data en voor nog zoveel meer!Nu de tenten opgekuist zijn, de modder van onder onze nagels gehaald is, de valiezen terug op zolder staan en de vakantie helaas ten einde is... beginnen we gelukkig weer aan een fantastisch scoutsjaar boordevol activitei-ten. De nieuwe lichting staat te popelen om te beginnen! We heten ze alvast welkom. Spijtig genoeg nemen we dit jaar ook afscheid... Bedankt Fien, Nele, Jolien C., Dries, Martijn, Imke, Febe en Eline voor alle toffe activiteiten en machtige kampen die jullie aan onze scoutsers gaven! Een nieuw scoutsjaar betekent ook een nieuw thema. Dit jaar is dit: “Spelen bovenal, OVERAL!” Een toepasselijk thema voor scouts Ingelmunster, waar spelen onze grote troef is! Ook bij dit thema hebben wij alweer heel wat superactiviteiten in petto! Onze activi-teiten gaan door iedere zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30. We gaan van start op 28 september tijdens het braderie weekend. Graag willen wij van deze gelegenheid ook gebruik ma-ken om de ouders te bedanken voor hun vertrouwen en steun!Wij hebben alvast zin in een ongelofelijk scoutsjaar!

Scoutsgroeten en een stevige linkerDe leiding

VOORWOORD DE NIEUWEGROEPSLEIDING

SOFIE PATTYN Deze vrolijke, gemotiveerde jongedame zorgt voor een vrouwelijke toets in het groepsleidingsteam. Op zaterdagmiddag staat ze steeds klaar bij de kapoenen! Sofie studeert orthopedagogie in Kortrijk en is naast de scouts ook af en toe te vinden op de atletiekbaan. Mopjes vertellen kan ze als de beste! Je kan haar bereiken op 0496 38 70 28 en via email: [email protected].

Om de drie jaar wordt er een nieuwe groepsleiding verkozen en in augustus was het weer zover! Deze drie enthousiaste scoutsers nemen vanaf september de fakkel over van Jan, Hanne en Fien. Ook de rol van secretaris zal dit jaar niet meer door Samuel ingevuld wor-den. Een dikke merci aan Jan, Hanne, Fien en Samuel voor hun fantastische inzet! Samen met een korte voorstelling van de nieuwegroepsleiding en secretaris, presenteren we jullie ook hun contactgegevens. Het is de bedoeling dat zij, in geval van problemen, als eersten gecontacteerd worden. Met veel trots stellen we jullie voor aan....

TYRONE NUYTTENLeider Tyrone zal vanaf dit scoutsjaar niet alleen te zien zijn bij de jong-verkenners, maar ook in de groepsleiding! Hij houdt van ravioli in blik, ravotten in de modder, sjorren en baseballen. Een echte scoutser dus! Telefoneren naar Tyrone doe je best via het nummer 0477 78 45 29 en mailen via [email protected]!

BRECHT AMERLYNCK Al sinds hij een kapoentje was, geeft Brecht zich 100% voor de scouts, en vanaf september zal hij zich ook inzetten als groepsleider! Brecht studeert in Aalst en is steeds te vinden voor een spelletje touwtrekken of worstelen. Hij zal vanaf dit scoutsjaar leiding geven aan de jongver-kenners! Bij problemen kan je steeds bellen naar Brecht op het nummer 0477 84 10 77 of mailen via [email protected].

ARTHUR VAN DE PUTTE (SECRETARIS)Arthur, beter bekend als Turie, zal vanaf dit scoutsjaar de rol van secretaris op zich nemen. Turie zal dit jaar opnieuw leiding geven aan de jongverkenners van Scouts Ingelmunster. Naast de scouts is Turie te vinden in de plaatselijke bakkerij waar hij heerlijke taartjes, broden en ciabattas maakt. Je kan Arthur bereiken op 0487 17 15 16 of via mail; [email protected].

Page 3: Katapult! Editie 1 september 2013

Kampkiekjes

Stuk voor stuk waren de kampen een groot succes! En dat is wel duidelijk te zien op deze foto’s. Of ze nu naar Kroatië, Slovenië gingen, of in België bleven, ze hebben zich super geamu-seerd! We kijken al weer uit naar de kampen van volgend jaar! Meer foto’s van onze scoutsertjes kan je vinden op onze facebookpagina: www.facebook.com/scoutsengidsen.ingelmunster

Page 4: Katapult! Editie 1 september 2013

WOUDLOPERS11-12 JAAR

LEIDING: JOLIEN, BRENT,

BRECHT AL., LEANDER, LORE, JASON EN JELLE D.

KAPOENEN7-8 JAAR

LEIDING: LOUISE, EMIEL, SOFIE, MANON, EMMA, BRAM T., EN FAROEK

Dan zijn de kapoenen van Scouts en gidsen Ingelmunster zeker een aanrader! Een kapoenenleven is er één vol pret, avontuur, spelen, knutselen, eropuit trekken, fantasie en expressie. Bovendien proberen wij als kapoenenleiding in te spelen op de interesses van uw zoon of dochter. Elke zaterdagnamiddag staan wij van 14u tot 16u30 paraat om hen een onvergetelijke zaterdagnamiddag te bezorgen.We horen het u -als toch ietwat bezorgde ouder- denken: “Wat doen zij dan zoal?” Daar kunnen we meteen een antwoord op geven! Wij spelen elke zaterdagnamiddag een groot spel met de kapoenen, dit kan een bosspel zijn, een pleinspel,… Natuurlijk staan er ook speciallekes in ons programma!

Houdt uw zoon of dochter

van ravotten en spelen? Is het toch zoooo moeilijk voor hen om

stil te zitten? Is uw kind bovendien tussen de 6 en 8 jaar oud?

HEERLIJKE NAMMIDAG ZWEMMEN!

BIBBEREN OP DE

SCHAATSPISTE!

EEN ONVERGETELIJK 5-DAAGS KAMP IN DE GROTE VAKANTIE!

Interesse? Kom dan gerust eens met uw kleine kapoen langs. Vanaf zaterdag 28 september 2013 kunt u ons elke week vinden op het jeugd- en ontmoetingscentrum Don Bosco in de Bolle-werpstraat 3. Daar geven wij heel graag antwoord op al uw vragen en kan uw zoon of dochter eens komen proeven van het scoutsleven! Hopelijk tot dan!

SUPERTOF KAPOENENWEEKEND! MEGAFANTASTISCHE DAGUITSTAP!

WELPEN9-10 JAARLEIDING: ZOË, STIJN A., BRYAN, BRAM D., JELLE V., KIANTY, KELLY EN TIJL

PUNKNAMIDDAG!

VERRASSINGSUITSTAP!

STERKTSTE WELPSPEL!

Zo klinkt het vaak op Don Bosco, op zaterdagmid-dag! Als je in het derde of vierde leerjaar zit en je houdt van spelen, ravotten, knutselen, plezier maken, nieuwe vrienden leren kennen... dan is dit zeker iets voor jou! Geen reden meer om je te vervelen op zaterdagmiddag! Je kan al eens komen proberen op onze keicoole startdag op 28 septem-ber in Don Bosco.

HINDERNISSENTOCHT!

AVONDACTIVITEITEN!

WEEKENDJES!

De woudlopers zijn de nieuwste tak van scouts Ingelmunster. De woudlopers zitten in het 5de en 6de leerjaar.

De woudlopertak is een perfecte mix tussen de welpen en de jongverkenners. Enkele van de leukste activitei-ten zijn zonder twijfel de weekends. Doorheen het jaar zijn er 3, een waarin gewandeld wordt, eentje waarin ze gaan fi etsen en een waarin de woudlopers enkele tochttechnieken onder de knie krijgen.

Tijdens een spetterend 9-daags kamp in de

zomervakantie wordt er gespeeld en zoveel meer; zo leren de woudlopers o.a. vlotten bouwen, hier en daar wat sjorren en enkele tochtechnieken.

Spreekt dit je aan? Kom dan gerust eens langs op zaterdagmiddag!

De welp volgt de oude wolf de welp is moedig en houdt vol!

Page 5: Katapult! Editie 1 september 2013

JONGVERKENNERS13-14 JAARLEIDING: SILKE, BRECHT AM., ARTHUR, SIEBE, TYRONE, STIJN C., SIEGKE EN IRIS

FANTASTISCH

GAMMELLEWEEKEND!

DROPPING!

LEERRIJK MODELKAMP!

Jongverkenners wagen het avontuur! Ze leren sjorren, wandeltechnieken, vlotten bouwen, heu-se kampvuren maken, tenten opzetten en zoveel meer! In de jongverkennertak leren de

scoutsers hun plan trekken, en dit zonder electronische snufjes. Op kamp gaan ze helemaal terug naar de natuur en bouwen ze alles zelf!

Spelen, leren en samenwerken zijn de troeven van de jongverkenners. Zit je in het eerste of tweede middelbaar en heb je zin om je eens helemaal uit te leven? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op Don Bosco, iedere zaterdag tussen 14u en 16u30.VERKENNERS

15-16-17 JAARLEIDING: JAN, HANNE D., WARD, BRECHT C., AMELIE EN TORBEN

VERKENNERS15-16-17 JAARLEIDING: JAN, HANNE D., WARD, BRECHT C., AMELIE EN TORBEN

Na twee jaar jongver-kenner ben je dan ein-delijk een verkenner. Drie jaar lang krijg je de tijd om te groeien tot een echte scoutser.

Je eigen kwaliteiten ontwikkelen, samen grote projecten realiseren zijn hier de belangrijke troeven. Denk hierbij aan onze jaarlijkse succesvol-le Beach party die door de verkenners wordt georganiseerd. Verantwoordelijkheid tonen en teamwork zijn hier van belang. Samen op weekend gaan, samen op kamp gaan, vrienden maken is zeker geen probleem! Tijdens wandelkamp die ellenlan-ge wandeltochten met je beste vrienden beleven, fi etskamp die je eigen grenzen overtreffen en zelf buitenlandskamp waarbij je het land scoutsonveilig maakt, zorgen voor onvergetelijke avonturen die nog jaren later bijblijven. Verkenner zijn is jezelf zijn!

RED MONTAINE!INLEEFWEEKEND!BEACH PARTY!

JINS18 JAARLEIDING: JENS, HANNE C., JESSIE EN FLORE

De jins, het laatste jaarvooraleer je je aansluit in de leidingsploeg.

Hier leer je leiding geven en speel je ook nog zeer leuke spelletjes. Je staat er ook dichter bij de leiding. Op kamp ben je met een groep vrienden in een onbe-kend land. Dit bekomen ze door vele geldacties zoals jincafe,jinterras en jins@work. Je helpt mee met het orga-niseren van je eigen kamp en leert als groep overeen te komen. Tijdens het jaar krijg je ook de kans om zelf eens leiding te geven aan de verschillende takken. LEVEND TAFELVOETBAL!

JINS@WORK!

JINCAFÉ!

KOMEN ETEN!

WAAR NAAI JE JE TEKENS OP JE SCOUTSHEMD?

1. Het Belgische lintje2. Je patrouillelintje (dit krijg je na je Jongverkennerbelofte op kamp)3. Het Vlaanderen teken4. Het algemene Scouting-teken5. Het belofteteken6. Het takken teken7. Het groepslintje8. Het nieuwe jaarteken ‘Scouting Bovenal Overal’!

Page 6: Katapult! Editie 1 september 2013

SPEELHOEKJEWOORDZOEKER

Zoek volgende woorden in het raster:

Scouts, vuil, sluipen, vrienden, kapoentjes, welpen, woudlopers, jongverkenners, verkenners, jins, leiding, spelletjes, plezier, sluipnet, overgang, ontmoeting, buiten, start-dag, hemd, das, lachen, bos, don-bosco, samenwerken, samenkomen, kamp, groepen, verdeling, katapult, vriendelijk

GOED GEKNOOPT!Kan jij deze knopen namaken?

PAALSTEEK

PLATTE KNOOP

ACHTKNOOP

Page 7: Katapult! Editie 1 september 2013