Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

download Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

of 20

 • date post

  08-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De nieuw kind- en jeugdtitels van Karakter Uitgevers voor de zomer van 2015

Transcript of Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

 • Karakter Uitgevers Kind & jeugd Zomer 2015

 • Karakter Uitgevers is langzaam bezig een mooi Kind & Jeugd-fonds op te bouwen. Waren we in het begin nog wat zoekende: inmiddels weten we waar we goed in zijn. Onze Young Adult-titels zijn met zorg gekozen uit het enorme aanbod, en de non-fi ctie die we bieden voor kinderen vanaf een jaar of tien is van een hoog niveau.

  Deze zomeraanbieding voor 2015 is de eerste op zichzelf staande Kind & Jeugd- aanbieding: we merken dat ons fonds groeit, en we willen de titels de aandacht geven die ze verdienen.

  Zo zijn wij trots weer een nieuwe titel in de Vet oud!-serie aan te kunnen bieden: in Vet oud! Legendarisch komen bekende en onbekende mythen, sagen, legenden en oude volksvertellingen uit de hele wereld langs en die worden in de tijdsgeest geplaatst door enthousiaste geschiedenisdocenten Richard Zuiderveld & Aant-Jelle Soepboer.

  Muren van verraad is een ijzingwekkende thriller, geschreven door de getalenteerde Nova Ren Suma. Een boek dat je volledig op het verkeerde been zet en je door de onverwachte en sensationele plot met kippenvel achterlaat.

  Ik zal je vinden van Monica Hesse is een indrukwekkend en aansprekend verhaal dat zich afspeelt in het door Duitsers bezette Amsterdam van 1943. Hesse weet als nooit tevoren een waarheidsgetrouw tijdsbeeld te schetsen vanuit de ogen van jongvolwassenen. In het licht van 70 jaar bevrijding een boek dat u niet mag missen.

  Ook verschijnt deze zomer het tweede deel in The Program-serie van Suzanne Young, De behandeling. Net zoals Het Programma is ook dit deel een krachtig psychologisch drama waarmee Young een gevoelige snaar weet te raken bij veel jongeren, en krijgt het sexy liefdesverhaal tussen Sloane en James een vervolg. Onze editie van De behandeling bevat een exclusief bonusverhaal!!

  Alles bij elkaar meer dan voldoende bewijs dat ons Kind & Jeugd-fonds groeiende is en barst van de kwaliteit. Dus wij wensen u een mooie, maar vooral succesvolle zomer!

  Francis WehkampToms Kruijer

  1

 • Monica Hesse is een Amerikaanse

  auteur van diverse (jeugd)boeken.

  Ze schrijft onder andere voor The

  Washington Post.

  Monica HesseIk zal je vinden

  Amsterdam, 1943.In de waanzin van de oorlog zorgt Han-nelore voor een klein lichtpuntje: ze is een vinder en weet op slimme manier de zwarte markt voor zich te laten wer-ken, waardoor ze vraag en aanbod bij elkaar brengt. Zoek je koffi e, chocolade of kousen? Voor de juiste prijs zijn ze van jou. Op een dag krijgt Hannelore een wel heel ongebruikelijk verzoek. Mevrouw Jansen, een van haar vaste klanten, vraagt haar een meisje te zoeken dat ver-dwenen is uit de geheime ruimte in haar huis: een Joods meisje welteverstaan

  In eerste instantie veegt Hannelore het verzoek van tafel, maar ze raakt toch gentrigeerd door het feit dat er geen enkel spoor van braak of geweld in het huis van mevrouw Jansen te vinden is, of iets anders wat kan duiden op wat er gebeurd is met Mirjam. Nieuwsgierig geworden start Hannelore haar zoektocht naar Mirjam bij het Joods Lyceum, maar veel verder komt ze daar niet. Tot ze via via in contact komt met een groepje oud-studenten. Als Hannelore opgenomen

  wordt in hun hechte midden, merkt ze dat Judith, Willem, Ollie en Sanne niet alleen elkaars gezelschap opzoeken, maar elkaar ook nodig hebben in hun werk voor het ondergronds verzet. Lang-zaam raakt Hannelore steeds verder bij het verzet betrokken, en stuit ze op aan-wijzingen naar de mogelijke verblijfplaats van Mirjam.

  Haar zoektocht eindigt bij de Holland-sche Schouwburg, waar ze van Sanne, die bij de crche aan de overkant van de schouwburg werkt, hoort dat Mirjam gesignaleerd is. Samen met haar nieuwe vrienden bedenkt Hannelore een slim, maar zeer riskant plan. Ze hopen Mirjam te bevrijden tijdens de mars van de Plan-tage Middenlaan naar station Muider-poort, waar alle Joden die in de schouw-burg verzameld zijn op transport gezet zullen worden naar Kamp Westerbork en de overige concentratiekampen. Zal het plan slagen? En hebben ze het juiste meisje in het vizier? Of spelen er gehei-men waarvan Hannelore en mevrouw Jansen niet op de hoogte zijn?

  Mei 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd

  In het hele land zijn speciale evenementen georganiseerd om de bevrijding te vieren

  Wereldpremire van het boek

  Rechten verkocht aan onder andere Frankrijk, Duitsland, Itali, Brazili en Spanje

  MEI 2015

  2

 • Titel Ik zal je vinden

  Auteur Monica Hesse

  Oorspronkelijke titel All the Hidden

  Places

  Uitvoering paperback, 14,0 x 21,5 cm

  Omvang ca. 304 pag.

  ISBN 978 90 452 0972 2

  NUR 284 / 285

  Prijs 19,99

  Verschijnt mei 2015

  Ook verkrijgbaar als e-book

  ISBN 978 90 452 1112 1

  YOUNG ADULT

  Promotie: Veel vrije publiciteit Acties in samenwerking

  met de Hollandsche Schouwburg tegenwoordig een oorlogsmonument

  Een zeer realistisch beschreven roman die zich afspeelt in het door de Duitsers bezette Amsterdam van 1943

  Waargebeurde feiten zijn op ingenieuze wijze in het verhaal vervlochten: onder andere de manier waarop Walter Sskind ruim 600 Joodse kinderen redde van een zekere dood door hen bij de crche tegenover de schouwburg weg te halen

  wereld-premire

  9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 7 2 2

  3

 • De Test is een spannende en goed opgebouwde pageturner. NBD

  De studie is een intelligent geschreven en boeiend YA-boek. De Leestafel

  Een echte aanrader voor zowel jeugd als volwassenen. Goodreads.com over De studie

  De studie is een beklemmend, bijna paranode verhaal waarin verraad, bedrog en gevaar elkaar in hoog tempo afwisselen. Publishers Weekly

  Joelle Charbonneau begon verha-

  len te vertellen als operazangeres,

  tegenwoordig schrijft ze boeken.

  Ze woont in de buurt van Chicago

  met haar man en zoon, en als ze

  niet schrijft werkt ze als toneel- en

  stemcoach.

  Joelle CharbonneauHet examen

  Ze wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigd Gemene-best hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een bur-geroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de leiders van het land. Cia Vale, getalenteerd student aan de universiteit, weet t veel, in ieder geval van de schok-kende waarheid achter de Test.

  Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen. Een kans waar-

  voor ze heeft getraind, maar wie zal vol-gen? Cia moet de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasge-noten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn

  De inzet is hoger dan ooit; een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-Trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd

  Het besluit van de spannende Test-Trilogie

  Nu de hele serie in voordelige midprice-edities beschikbaar

  JUNI 2015

  Pet

  e St

  enbe

  rg

  De klok tikt door

  4

 • Titel Het examen

  Auteur Joelle Charbonneau

  Oorspronkelijke titel Graduation Day

  Uitvoering paperback, 14,0 x 21,5 cm

  Omvang 320 paginas

  ISBN 978 90 452 0962 3

  NUR 285/284

  Prijs 12,50

  Verschijnt juni 2015

  Ook verkrijgbaar als e-book

  ISBN 978 90 452 0726 1

  YOUNG ADULT

  ISBN 978 90 452 0537 3

  Prijs 12,50

  Ook verkrijgbaar als e-book

  ISBN 978 90 452 0584 7

  ISBN 978 90 452 0710 0

  Prijs 12,50

  Ook verkrijgbaar als e-book

  ISBN 978 90 452 0435 2

  9 7 8 9 0 4 5 2 0 5 3 7 3

  NU

  12,50

  NU

  12,50

  9 7 8 9 0 4 5 2 0 7 1 0 0

  NU

  12,50

  9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 6 2 3

  5

 • Nova Ren Suma is auteur van diverse

  Young Adult-romans. Ze heeft voor

  diverse uitgeverijen gewerkt en geeft

  YA-schrijfworkshops. Nova woont in

  New York.

  Nova Ren SumaMuren van verraad

  Amber zit vast in Aurora Hills, een bevei-ligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ont-snappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworven vrijheid aanmoet.

  Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om als ballerina door te breken. Hoewel uiterlijk onbewogen en als altijd met zichzelf inge-nomen en egostisch, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar van-wege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard.

  Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook Orianna had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor ieder klein kansje in het leven. Des-ondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij nooit zal kunnen tippen aan Oris natuurlijke talent voor ballet. Als Violet in een vlaag van woede en jaloezie twee con-

  currentes vermoordt, zorgt ze ervoor dat Orianna voor de dubbele moord opdraait en zo bij Amber in Aurora Hills belandt.

  Als Violet na jaren een bezoek brengt aan de jeugdgevangenis, blijkt deze gesloten te zijn nadat alle gevangenen op onverklaar-bare wijze en onder mysterieuze omstan-digheden om het leven zijn gekomen.

  Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen?

  Muren van verraad is een verhaal verteld door twee verschillende stemmen: de een zit in e