Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

of 20 /20
Karakter Uitgevers Kind & jeugd Zomer 2015

Embed Size (px)

description

De nieuw kind- en jeugdtitels van Karakter Uitgevers voor de zomer van 2015

Transcript of Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Page 1: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Karakter Uitgevers Kind & jeugd Zomer 2015

Page 2: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015
Page 3: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Karakter Uitgevers is langzaam bezig een mooi Kind & Jeugd-fonds op te bouwen. Waren we in het begin nog wat zoekende: inmiddels weten we waar we goed in zijn. Onze Young Adult-titels zijn met zorg gekozen uit het enorme aanbod, en de non-fi ctie die we bieden voor kinderen vanaf een jaar of tien is van een hoog niveau.

Deze zomeraanbieding voor 2015 is de eerste op zichzelf staande Kind & Jeugd- aanbieding: we merken dat ons fonds groeit, en we willen de titels de aandacht geven die ze verdienen.

Zo zijn wij trots weer een nieuwe titel in de Vet oud!-serie aan te kunnen bieden: in Vet oud! Legendarisch komen bekende en onbekende mythen, sagen, legenden en oude volksvertellingen uit de hele wereld langs en die worden in de tijdsgeest geplaatst door enthousiaste geschiedenisdocenten Richard Zuiderveld & Aant-Jelle Soepboer.

Muren van verraad is een ijzingwekkende thriller, geschreven door de getalenteerde Nova Ren Suma. Een boek dat je volledig op het verkeerde been zet en je door de onverwachte en sensationele plot met kippenvel achterlaat.

Ik zal je vinden van Monica Hesse is een indrukwekkend en aansprekend verhaal dat zich afspeelt in het door Duitsers bezette Amsterdam van 1943. Hesse weet als nooit tevoren een waarheidsgetrouw tijdsbeeld te schetsen vanuit de ogen van jongvolwassenen. In het licht van 70 jaar bevrijding een boek dat u niet mag missen.

Ook verschijnt deze zomer het tweede deel in The Program-serie van Suzanne Young, De behandeling. Net zoals Het Programma is ook dit deel een krachtig psychologisch drama waarmee Young een gevoelige snaar weet te raken bij veel jongeren, en krijgt het sexy liefdesverhaal tussen Sloane en James een vervolg. Onze editie van De behandeling bevat een exclusief bonusverhaal!!

Alles bij elkaar meer dan voldoende bewijs dat ons Kind & Jeugd-fonds groeiende is en barst van de kwaliteit. Dus wij wensen u een mooie, maar vooral succesvolle zomer!

Francis WehkampTomás Kruijer

1

Page 4: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Monica Hesse is een Amerikaanse

auteur van diverse (jeugd)boeken.

Ze schrijft onder andere voor The

Washington Post.

Monica HesseIk zal je vinden

Amsterdam, 1943.In de waanzin van de oorlog zorgt Han-nelore voor een klein lichtpuntje: ze is een ‘vinder’ en weet op slimme manier de zwarte markt voor zich te laten wer-ken, waardoor ze vraag en aanbod bij elkaar brengt. Zoek je koffi e, chocolade of kousen? Voor de juiste prijs zijn ze van jou. Op een dag krijgt Hannelore een wel heel ongebruikelijk verzoek. Mevrouw Jansen, een van haar vaste klanten, vraagt haar een meisje te zoeken dat ver-dwenen is uit de geheime ruimte in haar huis: een Joods meisje welteverstaan…

In eerste instantie veegt Hannelore het verzoek van tafel, maar ze raakt toch geïntrigeerd door het feit dat er geen enkel spoor van braak of geweld in het huis van mevrouw Jansen te vinden is, of iets anders wat kan duiden op wat er gebeurd is met Mirjam. Nieuwsgierig geworden start Hannelore haar zoektocht naar Mirjam bij het Joods Lyceum, maar veel verder komt ze daar niet. Tot ze via via in contact komt met een groepje oud-studenten. Als Hannelore opgenomen

wordt in hun hechte midden, merkt ze dat Judith, Willem, Ollie en Sanne niet alleen elkaars gezelschap opzoeken, maar elkaar ook nodig hebben in hun werk voor het ondergronds verzet. Lang-zaam raakt Hannelore steeds verder bij het verzet betrokken, en stuit ze op aan-wijzingen naar de mogelijke verblijfplaats van Mirjam.

Haar zoektocht eindigt bij de Holland-sche Schouwburg, waar ze van Sanne, die bij de crèche aan de overkant van de schouwburg werkt, hoort dat Mirjam gesignaleerd is. Samen met haar nieuwe vrienden bedenkt Hannelore een slim, maar zeer riskant plan. Ze hopen Mirjam te bevrijden tijdens de mars van de Plan-tage Middenlaan naar station Muider-poort, waar alle Joden die in de schouw-burg verzameld zijn op transport gezet zullen worden naar Kamp Westerbork en de overige concentratiekampen. Zal het plan slagen? En hebben ze het juiste meisje in het vizier? Of spelen er gehei-men waarvan Hannelore en mevrouw Jansen niet op de hoogte zijn?

• Mei 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd

• In het hele land zijn speciale evenementen georganiseerd om de bevrijding te vieren

• Wereldpremière van het boek

• Rechten verkocht aan onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië, Brazilië en Spanje

MEI 2015

2

Page 5: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Titel Ik zal je vinden

Auteur Monica Hesse

Oorspronkelijke titel All the Hidden

Places

Uitvoering paperback, 14,0 x 21,5 cm

Omvang ca. 304 pag.

ISBN 978 90 452 0972 2

NUR 284 / 285

Prijs € 19,99

Verschijnt mei 2015

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 1112 1

YOUNG ADULT

Promotie:• Veel vrije publiciteit• Acties in samenwerking

met de Hollandsche Schouwburg – tegenwoordig een oorlogsmonument

• Een zeer realistisch beschreven roman die zich afspeelt in het door de Duitsers bezette Amsterdam van 1943

• Waargebeurde feiten zijn op ingenieuze wijze in het verhaal vervlochten: onder andere de manier waarop Walter Süskind ruim 600 Joodse kinderen redde van een zekere dood door hen bij de crèche tegenover de schouwburg weg te halen

wereld-première

9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 7 2 2

3

Page 6: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

‘De Test is een spannende en goed opgebouwde pageturner.’ – NBD

‘De studie is een intelligent geschreven en boeiend YA-boek.’ – De Leestafel

‘Een echte aanrader voor zowel jeugd als volwassenen.’ – Goodreads.com over De studie

‘De studie is een beklemmend, bijna paranoïde verhaal waarin verraad, bedrog en gevaar elkaar in hoog tempo afwisselen.’ – Publishers Weekly

Joelle Charbonneau begon verha-

len te vertellen als operazangeres,

tegenwoordig schrijft ze boeken.

Ze woont in de buurt van Chicago

met haar man en zoon, en als ze

niet schrijft werkt ze als toneel- en

stemcoach.

Joelle CharbonneauHet examen

Ze wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigd Gemene-best hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een bur-geroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de leiders van het land. Cia Vale, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schok-kende waarheid achter de Test.

Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen. Een kans waar-

voor ze heeft getraind, maar wie zal vol-gen? Cia moet de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasge-noten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn…

De inzet is hoger dan ooit; een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-Trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd…

• Het besluit van de spannende Test-Trilogie

• Nu de hele serie in voordelige midprice-edities beschikbaar

JUNI 2015©

Pet

e St

enbe

rg

De klok tikt door…

4

Page 7: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Titel Het examen

Auteur Joelle Charbonneau

Oorspronkelijke titel Graduation Day

Uitvoering paperback, 14,0 x 21,5 cm

Omvang 320 pagina’s

ISBN 978 90 452 0962 3

NUR 285/284

Prijs € 12,50

Verschijnt juni 2015

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 0726 1

YOUNG ADULT

ISBN 978 90 452 0537 3

Prijs € 12,50

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 0584 7

ISBN 978 90 452 0710 0

Prijs € 12,50

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 0435 2

9 7 8 9 0 4 5 2 0 5 3 7 3

NU

€12,50

NU

€12,50

9 7 8 9 0 4 5 2 0 7 1 0 0

NU

€12,50

9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 6 2 3

5

Page 8: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Nova Ren Suma is auteur van diverse

Young Adult-romans. Ze heeft voor

diverse uitgeverijen gewerkt en geeft

YA-schrijfworkshops. Nova woont in

New York.

Nova Ren SumaMuren van verraad

Amber zit vast in Aurora Hills, een bevei-ligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ont-snappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworven vrijheid aanmoet.

Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om als ballerina door te breken. Hoewel uiterlijk onbewogen en als altijd met zichzelf inge-nomen en egoïstisch, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar van-wege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard.

Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook Orianna had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor ieder klein kansje in het leven. Des-ondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij nooit zal kunnen tippen aan Ori’s natuurlijke talent voor ballet. Als Violet in een vlaag van woede en jaloezie twee con-

currentes vermoordt, zorgt ze ervoor dat Orianna voor de dubbele moord opdraait en zo bij Amber in Aurora Hills belandt.

Als Violet na jaren een bezoek brengt aan de jeugdgevangenis, blijkt deze gesloten te zijn nadat alle gevangenen op onverklaar-bare wijze en onder mysterieuze omstan-digheden om het leven zijn gekomen.

Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen?

Muren van verraad is een verhaal verteld door twee verschillende stemmen: de een zit in een jeugdgevangenis, de andere is een danseres met een mooie toekomst. Op het eerste gezicht zijn Amber en Violet complete vreemden die niets met elkaar gemeen hebben – althans, zo lijkt het.

Muren van verraad is het verhaal van een meisje met een veelbelovende toekomst voor zich. Een meisje wiens leven in één tragische middag omslaat van veelbelovend naar uitzichtloos. Een meisje dat uiteinde-lijk een stem – en gerechtigheid – krijgt.

Een veroordeelde moordenares en een topballerina in spe. Wat hebben deze

tienermeisjes met elkaar gemeen?

Orange Is the New

Black Swan!

JULI 2015

6

Page 9: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Titel Muren van verraad

Auteur Nova Ren Suma

Oorspronkelijke titel The Walls

Around Us

Uitvoering paperback, 14,0 x 21,5 cm

Omvang ca. 352 pag.

ISBN 978 90 452 0982 1

Nur 284/285

Prijs € 19,99

Verschijnt juli 2015

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 1122 0

YOUNG ADULT

‘Een realistisch boek met bovennatuurlijke elementen die ontaarden in een naargeestig, pijnlijk, maar prachtig einde dat de rillingen over je rug doet lopen.’ – Kirkus Reviews, starred review

9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 8 2 1

7

Page 10: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Suzanne Young is New York Times-

bestsellerauteur van Het Programma.

Suzanne komt oorspronkelijk uit

Utica, New York, maar is naar

Arizona verhuisd in een poging om

aan de vrieskou te ontsnappen.

Ze is schrijfster en docent Engels,

maar niet per se in die volgorde. Je

kunt haar ontmoeten op

Facebook of volgen op Twitter:

@suzanne_young. De behandeling

is het vervolg op Het Programma en

bevat het exclusieve bonusverhaal

Het herstel.

Suzanne YoungDe behandeling

De behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma– waarvan in de VS in twee maanden meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht – moest Sloane er alles aan doen om uit han-den van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en depres-sie ligt op de loer. Lukt het ze om aan de leugens en geheimen te ontkomen of val-len ze ten prooi aan het Programma? Lees het in dit ijzingwekkende vervolg.

Hoe stop je een epidemie?

Sloane en James zijn op de vlucht na ter-nauwernood ontsnapt te zijn aan de zelf-moordepidemie en ook aan het Program-ma. Maar ze bevinden zich zeker niet buiten de gevarenzone. Ze hebben allebei enorme gaten in hun geheugen en hoe-

wel Sloane en James elkaar terug hebben weten te vinden, is het Programma nog niet bereid ze op te geven.

Ze voegen zich bij een op de vlucht gesla-gen groep ontsnapte rebellen en zullen uit moeten vinden wie ze kunnen vertrou-wen, en hoe ze het Programma uit kun-nen schakelen. Maar ondanks het feit dat ze al een heel eind op weg zijn, zijn er nog heel veel dingen die ze zich niet kunnen herinneren. De sleutel naar hun verleden is de behandeling – een pil die vergeten herinneringen kan terughalen, zij het tegen een hele hoge prijs. En er is maar één dosis.

Kunnen Sloane en James, nu er zo veel op het spel staat, ontsnappen aan de leugens en geheimen die hen omringen of zullen ze toch ten prooi vallen aan het Programma…?

• The Fault in Our Stars meets The Hunger Games

• Ruim 100.000 exemplaren verkocht in 2 maanden

• Voor de fans van John Green

• Met achterin een exclusief bonusverhaal

JULI 2015

8

Met achterin een exclusief bonusverhaal

Page 11: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Titel De behandeling

Auteur Suzanne Young

Oorspronkelijke titel The Treatment

Uitvoering gebonden met stofomslag,

14,0 x 21,5 cm

Omvang ca. 344 pag.

ISBN 978 90 452 0951 7

NUR 284/285

Prijs € 19,95

Verschijnt juli 2015

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 1132 9

Titel Het Programma

Auteur Suzanne Young

Oorspronkelijke titel The Program

Uitvoering gebonden met stofomslag,

14,0 x 21,5 cm

Omvang 400 pag.

ISBN 978 90 452 0690 5

NUR 284/285

Prijs € 19,95

Reeds verschenen

Ook verkrijgbaar als e-book

ISBN 978 90 452 0881 7

YOUNG ADULT

9

Over Het Programma:‘Dé tip voor de lezer die houdt van dystopie à la The Hunger Games. Zo doet Het Programma datgene waar het dystopische Young Adult-genre om bekendstaat: met een extreme situatie een moreel dilemma creëren, en dat tot de uiterste consequentie uitspelen.’ – NRC Handelsblad

‘Een aangrijpend verhaal voor fans van dystopische liefdesverhalen.’ – Kirkus Reviews

‘Een boek om te verslinden: razendsnel geschreven, origineel uitgangspunt en een sexy liefdesverhaal.’ – Booklist

‘Met dit krachtige psychologische drama springt Young tussen alle andere Young Adults uit.’ – BCCB

‘Youngs boek is onverbiddelijk emotioneel en duister.’ – Publishers Weekly

9 7 8 9 0 4 5 2 0 9 5 1 7

9 7 8 9 0 4 5 2 0 6 9 0 5

Page 12: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Marij M. Sloothaak schreef verschil-

lende (kinder-)boeken in opdracht.

Met Op kookavontuur met Jonnie en

Thérèse Boer ging een langgekoes-

terde wens om een kinderboek over

gezond eten te schrijven in vervulling.

De Magic Family bestaat uit Hans

Kazàn, zijn zonen Oscar en Renzo,

die samen met Mara Magic Unlimi-

ted vormen, en Steven Kazàn. Magic

Unlimited treedt over de hele wereld

op; van Las Vegas tot China en zij

zijn de meest gevraagde illusionisten

in Europa.

Marij M. SloothaakOp goochelavontuur met de Magic Family

In Op goochelavontuur met de Magic Family ontdekken kinderen samen met de familie Kazàn (Hans, zijn zoons Oscar, Renzo en Steven en schoondoch-ter Mara) de wereld achter de illusie. Tij-dens een spannende tocht om de zeven verdwenen sterren van de sterrenhemel terug te vinden, laten de Kazàns aller-lei spannende en slimme goocheltrucs zien, waardoor zij de sterren weer aan de hemel weten te toveren.

Het verhaal wordt gelardeerd met weetjes en grapjes over goochelen en afgesloten met een katern met goocheltrucs die de kinderen thuis zelf kunnen doen. Stap-voor-stap wordt de illusie voorgedaan en Hans Kazàn legt uit waar je op moet letten en wat de crux is om de trucs goed te laten lukken.

• Goochelen razendpopulair op lagere school

• Eerdere boeken van de familie Kazàn verkochten ruim 20.000 exemplaren

• De familie Kazàn gaat ein-delijk weer de Nederlandse theaters in!

Op goochelavontuur met de Magic Family is het tweede deel in een spannende

boekenserie, waarin coryfeeën, ieder specialist in hun eigen vak, kinderen

‘in de keuken’ laten kijken. Dat begon al heel letterlijk met het eerste deel:

Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer!

Een magisch sprookje met

échte trucs van de familie

Kazàn

Zie dit item in het Jeugdjournaal

SEPTEMBER 2015

1010

Page 13: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Titel Op goochelavontuur met de

Magic Family

Auteur Marij M. Sloothaak

Uitvoering gebonden met geplakte

band, 22,5 x 22,5 cm

Omvang 80 pag.

ISBN 978 90 452 1141 1

NUR 210

Prijs € 14,95

Verschijnt september 2015

• Met 15 tot 20 échte goocheltrucs, stap-voor-stap uitgelegd door de meester zelf!

• Goochelen is voor alle leeftijden• Ontdek de geheimen van de munt-door-de-kaart-truc en het

gedresseerde lucifersdoosje

NON-FICTIE

ISBN 978 90 452 0423 9

Prijs € 14,95

IN DEZELFDE SERIE:

9 7 8 9 0 4 5 2 0 4 2 3 9

9 7 8 9 0 4 5 2 1 1 4 1 1

1111

Page 14: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Links: Richard Zuiderveld (28) en

rechts: Aant-Jelle Soepboer (25) geven

beide les aan middelbare scholieren

van 11 tot 15 jaar. Zij vinden dat het

geschiedenisverhaal meer aandacht

verdient, want op school gaat het

vaak alleen maar over jaartallen

en bekende historische personen.

Volgens hen komt de historie het

meest tot haar recht als er spannend

en meeslepend over wordt verteld.

Vandaar dat zij zich gespecialiseerd

hebben in het schrijven van korte,

thematische verhalen die ze in de

klas voorlezen en die voor dit boek

de basis vormen.

Richard Zuiderveld en Aant-Jelle SoepboerVet oud! Legendarisch

In dit derde deel van de Vet Oud!-serie worden de lezers meegenomen op een wonderbaarlijke reis door de wereld van mythen, sagen en legenden. Bekende en onbekende verhalen worden in histo-risch perspectief geplaatst, verklaard en aangevuld met andere spannende avon-turen vol met mysterieuze wezens.

Verdiep je erin en vecht mee met de dappere Sint Joris in zijn strijd tegen een monsterlijke draak of zwerf door de stra-ten van het negentiende-eeuwse Londen op zoek naar Jack de Ripper. Zijn deze mythen helemaal verzonnen of schuilt er een kern van waarheid in? En misschien belangrijker, welke invloed hadden ze op de tijdsgeest?

In Vet Oud! Legendarisch staan 25 ver-halen, geschreven door de twee jonge

en gedreven leraren die het geschiede-nisverhaal terug willen. Dit zijn geschie-denisverhalen op hun best. Zuiderveld en Soepboer hebben al bewezen dat ze dat als geen ander kunnen: geschiede-nis bekeken vanuit een originele en avontuurlijke invalshoek. Het is een serie die anders is dan de al bestaande his-torische verhalenboeken; deze serie is én spannend én leerzaam én voor zowel jongens als meisjes! Kan dat? Ja, dat kan, lees maar!

• Deel drie in de populaire serie Vet oud!

• Vermakelijk en inspirerend

• Voor jong en oud• Om voor te lezen of zelf

te lezen

Wie kent ze niet, helden als Robin Hood en Hercules of wat te denken van het

monster van Loch Ness, vampiers of de Witte Wieven? Iedereen heeft er

weleens van gehoord, maar hoe goed kennen we de bijbehorende en vaak

spannende verhalen?

De legendarische inhoud bestaat uit

o.a.: David en Goliath, het vliegende

paard Pegasus, Sinbad, zeemeerminnen,

de Yeti en vele andere mythen, sagen en

legenden.

SEPTEMBER 2015

12

Page 15: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Titel Vet oud! Legendarisch

Auteurs Richard Zuiderveld en

Aant-Jelle Soepboer

Uitvoering gebonden, geplakte band

17,0 x 24,0 cm

Omvang ca. 180 pag. Geïllustreerd met

foto’s en fullcolourillustraties

ISBN 978 90 452 1002 5

NUR 680/242

Prijs € 19,95

Verschijnt september 2015

NON-FICTIE 12+

Over de andere delen:‘Het voorleesverhaal is terug en verdient een breed publiek.’ – Kleio

‘Wakkert de honger naar meer kennis over vroeger aan.’ – Noordhollands Dagblad

‘Niets dan lof. Geweldig om op school te gebruiken, maar thuis lezen is ook zeker geen straf.’ – NBD Biblion

‘Geschiedenis wordt zo echt leuk!’ – Leidsch Dagblad 9 7 8 9 0 4 5 2 0 4 2 6 0

ISBN 978 90 452 0128 3

Prijs € 15,00

ISBN 978 90 452 0426 0

Prijs € 19,95

9 7 8 9 0 4 5 2 0 1 2 8 3

9 7 8 9 0 4 5 2 1 0 0 2 5

13

Page 16: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

14

NU

€12,50

NU

€12,50

RICHARD ZUIDERVELD EN

AANT-JELLE SOEPBOER

VET OUD!

ISBN 978 90 452 0128 3

Prijs € 15,00

RICHARD ZUIDERVELD

EN AANT-JELLE SOEPBOER

VET OUD! EUROPA

ISBN 978 90 452 0426 0

Prijs € 19,95

WOUTER VAN MASTRICHT

STRAATGEHEIMEN

ISBN 978 90 452 0588 5

ISBN e-book 978 90 452 0738 4

Prijs € 17,95

RUUD SPRUIT

MIJN STAD, LEIDEN

ISBN 978 90 452 0598 4

Prijs € 17,95

JOELLE CHARBONNEAU

DE TEST

ISBN 978 90 452 0537 3

ISBN e-book 978 90 452 0584 7

Prijs € 12,50

JOELLE CHARBONNEAU

DE STUDIE

ISBN 978 90 452 0710 0

ISBN e-book 978 90 452 0435 2

Prijs € 12,50

JOELLE CHARBONNEAU

HET EXAMEN

ISBN 978 90 452 0696 7

ISBN e-book 978 90 452 0726 1

Prijs € 19,95

Ruim 15.000 exemplaren verkocht!

Om zelf te lezen of voor

te lezen

Geschiedenis + regionaal = succes verzekerd

In totaal al ruim 30.000 exx. van De Test-trilogie

verkocht!

9 7 8 9 0 4 5 2 0 6 9 6 7

9 7 8 9 0 4 5 2 0 1 2 8 3

9 7 8 9 0 4 5 2 0 4 2 6 0

9 7 8 9 0 4 5 2 0 5 9 8 4

9 7 8 9 0 4 5 2 0 5 8 8 5

Reeds verschenenKind & jeugd

KIND & JEUGD

9 7 8 9 0 4 5 2 0 5 3 7 3

9 7 8 9 0 4 5 2 0 7 1 0 0

Page 17: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

15

Een weeffout in onze sterren

meets De Hongerspelen

Slimme experimenten voor kinderen

en slimme ouders

‘Een must voor lezers van

De Labyrintrenner, Ik ben Nummer Vier

en Legend.’ – Teenreads.com

Een vrolijk kinderkook- en

leesboek

MARK FROST

DE PALADIJNSE VOORSPELLING

ISBN 978 90 452 0608 0

ISBN e-book 978 90 452 0748 3

Prijs € 19,95

SUZANNE YOUNG

HET PROGRAMMA

ISBN 978 90 452 0690 5

ISBN e-book 978 90 452 0881 7

Prijs € 19,95

DANIEL TATARSKY

OH, ZIT DAT ZO!

DE WETTEN VAN DE NATUUR

ISBN 978 90 452 0713 1

Prijs € 12,95

TRACIE YOUNG & KATIE HEWETT

OH, ZIT DAT ZO!

WHIZZY WISKUNDE

ISBN 978 90 452 0667 7

Prijs € 12,95

MARIJ M. SLOOTHAAK

OP KOOKAVONTUUR MET

JONNIE EN THÉRÈSE BOER

ISBN 978 90 452 0423 9

Prijs € 14,95

9 7 8 9 0 4 5 2 0 7 1 3 1

9 7 8 9 0 4 5 2 0 4 2 3 9

9 7 8 9 0 4 5 2 0 6 0 8 0

9 7 8 9 0 4 5 2 0 6 9 0 5

9 7 8 9 0 4 5 2 0 6 6 7 7

KIND & JEUGD

Page 18: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

MEI

JULI

SEPTEMBER

JUNI

VERSCHIJNKALENDER

REEDS AANGEBODEN

16

Page 19: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015
Page 20: Karakter Uitgevers - Kind&Jeugd - zomer 2015

Karakter Uitgevers B.V.Postbus 701420 AB UithoornJ.A. van Seumerenlaan 5-71422 XS Uithoorntel. 0297-386444fax 0297-386440www.karakteruitgevers.nle-mail: [email protected]

Voor een compleet overzicht van ons fonds verwijzen we u naar onze website www.karakteruitgevers.nl

Voor België: L&M Books BVBAElfenbankdreef 22900 Schotenwww.lmbooks.be

Sales Vlaanderen: Marc Grossen+32 (0) 472 98 01 [email protected]

Isabelle Bouckaert+32 (0) 498 10 41 [email protected]

Ilse Schollaert+32 (0) 474 34 81 [email protected]

Pers en promotie Vlaanderen: Caroline Mariën+32 (0) 497 15 92 [email protected]

Merchandising Vlaanderen: Aysel Degirmenci+32 (0) 499 25 77 [email protected]

Bestellingen Vlaanderen via boekenbank of via Centraal Boekhuis.

Accountmanagers:Eric Winkeltel. 06-21544083e-mail: [email protected]

Remko Polacktel. 06-55843461e-mail: [email protected]

Marketing, promotie, aanvraag recensie-exemplaren:Martien ElemaManager marketing & verkooptel. 06-31771194e-mail: [email protected]

Alle producten en diensten van Karakter Uitgevers B.V. en Karakter Interactive worden geleverd conform de Algemene Leveringsvoorwaarden zoals gedeponeerd bij de Rechtbank, te Den Haag. Softwareproducten worden niet retour genomen. De tussenhandel en eindafnemer staat een helpdesk ter beschikking: [email protected]. Voor aanvraag van recensie-exemplaren: [email protected] alle gegevens in deze aanbiedingsbrochure geldt: wijzigingen voorbehouden.