Kampbrochure 2012

8
v.u. : Wim Van Petegem, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde | ontwerp: pnuts.be P509221 BELGIE/BELGIQUE P.B. GENT X BC10247 Afgiftekantoor 9099 GENT X Kampbrochure 2012 JCWeetje, extra editie, 2012 - driemaandelijkse uitgave van Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw, landelijk erkende jeudvereniging eetje

description

Aanbod van kampen: krokusvakantie + zomervakantie 2012

Transcript of Kampbrochure 2012

Page 1: Kampbrochure 2012

v.u. : W

im V

an

Pete

ge

m, V

laa

nd

ere

nstra

at 101, 1800 V

ilvoo

rde

| o

ntw

erp

: pn

uts.b

e

P509221

BELGIE/BELGIQUE

P.B. GENT X

BC10247

Afgiftekantoor 9099 GENT X

Kampbrochure 2012

JCWeetje, extra editie, 2012 - driemaandelijkse uitgave van Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw, landelijk erkende jeudvereniging

eetje

Page 2: Kampbrochure 2012

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DEELNEMERSINSCHRIJVINGEN EN REISBEVESTIGING:Omwille van het specifieke karakter van onze kampen is het aantal plaatsen per kamp beperkt. Schrijf dus best zo snel mogelijk in!

Inschrijven doe je via het inschrijvingsformulier in deze brochure, via de website (www.jcweb.be) of telefonisch (02 252 58 08). Na ontvangst van je inschrijving zenden wij een bevestigingsbericht. Uw inschrijving is echter pas definitief na storting van een voorschot van € 90,00 op bankrekening-nummer: 001-3399772-95 van JCW, Vlaanderen-straat 101, 1800 Vilvoorde met vermelding van de naam van de deelnemer en de code van het kamp. Na betaling van het voorschot ontvang je een schriftelijke bevestiging van je inschrijving.

Uiterlijk 6 weken voor aanvang van het kamp dient het volledige saldo afgerekend te worden. Ongeveer drie weken voor het kamp krijg je alle nodige praktische informatie toegestuurd.

ANNULERING:Elke annulering dient schriftelijk op ons secreta-riaat toe te komen, uiterlijk één maand voor de begindatum van het kamp, opdat het voorschot (min € 25,00 administratiekosten) kan worden te-ruggestort. Bij annulering minder dan één maand voor het kamp wordt de volledige kampprijs aangerekend. Enkel bij het voorleggen van een medisch attest van ziekte of ongeval, of bij het overlijden van een familielid in eerste of tweede graad bedragen de annuleringskosten € 25,00 (een annulering dient steeds schriftelijk gemeld te worden voor aanvang van het kamp). Niet-betaling geldt niet als annulering!

WIJZIGINGEN:JCW vzw behoudt het recht programma’s te wijzigen als omstandigheden, onafhankelijk van haar wil dit vereisen. Wanneer een kamp om or-ganisatorische redenen niet kan plaatsvinden, wordt het volledige bedrag teruggestort, zonder schadeloosstelling of intresten.

KORTING VOOR JCW-LEDEN:JCW-leden krijgen 5% korting op alle kampen (in-dien het vervoer naar de kampplaats door JCW wordt geregeld, wordt 5% korting gegeven op het totaalbedrag min de reiskosten).

De kostprijs van lidmaatschap bedraagt € 10,00 voor één jaar. Naast korting op kampprijzen le-vert het lidmaatschap bovendien tal van ande-re voordelen op (zie www.jcweb.be).

Indien u nog verdere vragen hebt, contacteer het JCW-secretariaat: tel.: 02 252 58 08 of mail: [email protected].

KORTING VOOR SNEL BESLISSENDE LEDEN:Leden die zich inschrijven voor een krokus- of paaskamp en het voorschot betalen vóór 1 februari 2012, krijgen een extra korting van 5%. Leden die zich inschrijven voor een zomerkamp en het voorschot betalen vóór 15 februari 2012, krijgen een extra korting van 5%.

GEZINSPRIJZEN VOOR LEDEN:Als uit één gezin minstens twee kinderen mee-gaan op kamp, krijgen het tweede en de vol-gende kinderen die lid zijn een extra korting van 5%. Gaat een lid twee (of meer) keer mee op kamp, krijgt hij/zij voor het tweede kamp ook 5% korting. Deze korting is niet cumuleerbaar met de korting voor vroege beslissers.

(Opmerking: ledenkorting, korting voor snel beslis-sende leden en gezinskorting is niet van toepassing op de internationale kampen op blz. 7)

EXTRA VOORDEEL:* Een JCW-kamp voor -12-jarigen is fiscaal af-

trekbaar. JCW vzw stuurt je automatisch een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar.

* Bepaalde ziekenfondsen en werkgevers geven korting aan onze programma’s. Vraag dit zelf na en wij leveren graag een attest van deel-name af.

INBEGREPEN IN DE PRIJS:• overnachting met bedden, tenzij anders

aangegeven, • alle maaltijden, incl. vieruurtje,• dag- en avondactiviteiten, excursies en ont-

spanningsactiviteiten,• gebruik van het benodigde wetenschaps-,

opgravings- of ander educatief materiaal,• lezingen of voordrachten door archeolo-

gen, wetenschappers of andere,• JCW-verzekering, waarvan een afschrift te

verkrijgen is op het secretariaat.

BEELDMATERIAAL:Tijdens de kampen worden beelden gemaakt die gebruikt kunnen worden ter promotie van onze vereniging en haar activiteiten (website, JCWeetje, nieuwsbrief …).

Wanneer je inschrijft voor een kamp, ga je automatisch akkoord met de voorwaarden zoals ze op deze bladzijde voorkomen.

Page 3: Kampbrochure 2012

Archeologiekamp: Archeologen achter de scherven

Vertoef drie dagen met JCW aan de Belgische kust, en help ondertussen mee met het verwerken van allerlei archeologische vondsten. Overdag verblijven we landinwaarts (in Oudenburg) en duiken we aan de hand van een groot aantal Romeinse en Middeleeuwse vondsten de geschiedenis in. Genoeg werk aan de winkel, want deze scherven moeten gewassen, genummerd en gepuzzeld worden.’s Avonds is er tijd voor fun en ontspanning aan de kust en zien we de zon ondergaan in de Oostendse zee. Over-nachten doen we in de moderne en goed uitgeruste jeugdherberg ‘De Ploate’.

Activiteiten: Centrum, OudenburgOvernachting: Jeugdherberg De Ploate, OostendeWanneer: 19 tot 22 februari 2012Prijs: € 180,00 (leden: € 171,00)Code: 12002

Krokuskamp 13+ (geboren in 1999 en vroeger)

12-20 jaarWetenschapskamp: VerLeide(n)lijk Amsterdam

16+Uitwisseling in België: A quest for Ecotopia

16+Uitwisselingen in het buitenland

Internationale kampen

Zomerkampen

Overzicht kampen

13+Archeologiekamp: Archeologen achter de scherven

Krokuskamp

8-12 jaarThemakamp: Mijngeschiedenis

Wetenschapskamp: Lucht- en ruimtevaartdagen

9-12 jaarWetenschapskamp: Knallend kidslab

Uitvinderskamp: Idee touché

9-13 jaarSpace Camp: Space Lab 2012

13-15 jaarArcheologiekamp: Spit het uit

Wetenschapskamp: Science happens

13+Archeologiekamp: Op bouwhistorisch onderzoek

16+Archeologiekamp: Dig-a-holics

Page 4: Kampbrochure 2012

Zomerkampen Wetenschapskamp:

Lucht- en ruimtevaartdagen

Heb je je ooit al eens afgevraagd waarom een vliegtuig in de lucht blijft, waarom je geen sham-poo mag meenemen op een vliegtuig, waarom een Marslander op een popcornvlok lijkt of waarom elke luchthaven een kleine dierentuin heeft? Ga actief op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen tijdens deze Lucht- en Ruimtevaartdagen.

In de luchtvaartlabo’s van de Vrije Universi-teit Brussel experimenteren we in de windtun-nel en halen wij ons vliegbrevet voor telege-leide vliegtuigen, we krijgen een exclusieve kijk achter de schermen van Brussels Airport en bezoeken de vliegtuigen van vroeger in het luchtvaartmuseum …

Dit kamp voor meisjes en jongens zonder (hoog-te)vrees is een samenwerking van JCW vzw en Vrije Universiteit Brussel.

Activiteiten: VUB campus Etterbeek + omgevingOvernachting: Jeugdherberg Bruegel, BrusselWanneer: 15 tot 20 juli 2012Prijs: € 260,00 (leden JCW/JWR: € 247,00)Code: 12012

8-12 jaar (geboren in 2004 t/m 2000)

Themakamp:

Mijngeschiedenis

Vorige eeuw werd de Lim-burgse economie getekend door de steenkoolmijnen. De laatste daarvan ging precies 20 jaar geleden dicht. JCW laat de mijngeschiedenis van de 20ste eeuw herleven, met een divers en uitgebreid programma. Ont-dek zelf hoe het er écht aan toe ging in de mijn, luister naar het verhaal van een ex-mijnwerker en bezoek de cité. Hoe ziet een mijnwerkerswoning eruit en waarom leefden sommige arbeiders in barakken? Ontdek de legende van de putheks en bewonder het uitzicht vanop een terril.

Het programma werd samengesteld in samen-werking met de erfgoedcel Mijn-Erfgoed. Het Jommekeshuis in Beringen is de verblijfplaats voor onze “kompels”.

Activiteiten: mijngemeenten LimburgOvernachting: Jommekeshuis, BeringenWanneer: 18 tot 23 augustus 2012Prijs: € 260,00 (leden: € 247,00)Code: 12004

8-12 jaar (geboren in 2004 t/m 2000)

Wetenschapskamp: Knallend kidslab

Op het moment dat deze kampbrochure gedrukt werd, was JCW nog op zoek naar geschikte partners voor het organiseren van een wetenschapskamp voor deze doelgroep. Misschien is er al meer informatie wanneer je dit leest, dan vind je die op onze website (www.jcweb.be).

Op de hoogte blijven van het recentste nieuws hierover, mail dan naar [email protected] of bel op het nummer 02 252 58 08 en wij sturen je concrete informatie toe zodra wij meer weten. Ook op de website en in onze nieuwsbrief zal de meest recente informatie terug te vinden zijn!

Activiteiten: nog niet gewetenOvernachting: nog niet gewetenWanneer: nog niet gewetenPrijs: nog niet gewetenCode: 12005

9-12 jaar (geboren in 2003 t/m 2000)

Page 5: Kampbrochure 2012

Uitvinderskamp: Idee touché

Dit kamp is een uitdaging voor meisjes en jongens met vindingrijke ideeën en originele hersenkronkels. Bedenk jij nieuwe concepten en plannen die de wereld verbeteren? Dan nemen wij je op weg in elke stap van het ontwikkelingsproces van plan tot product.Brainstormtechnieken, leren schetsen, plannen omzetten naar maquettes of prototypes … Het komt allemaal aan bod in de loop van deze week!

’t Kasteeltje in Wijgmaal is de ideale plaats om jouw ideeën de vrije loop te laten, en naast het ‘uitvinderswerk’ nog tal van andere leuke activitei-ten te beleven.

Activiteiten: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, WijgmaalOvernachting: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, WijgmaalWanneer: 12 tot 18 augustus 2012Prijs: € 260,00 (leden: € 247,00)Code: 12013

Archeologiekamp: Spit het uit

Stap in de teletijd-machine en stel tijd en plaats in: kies voor 10.000 tot 5.000 VC en bestemming het uiterste Noorden van Limburg. Helaas is de teletijdmachine geen realiteit, maar de werkelijkheid van duizenden jaren geleden kan je wel herbeleven op ons archeologiekamp.

Op de archeologische site ‘Kristalpark’ in Lommel plaats je jezelf in de schoenen van een echte archeoloog, en werk je mee aan de dagelijkse bezigheden op een site. Dit belooft gegarandeerd boeiende archeologische ontdekkin-gen, met voornamelijk vondsten uit de middensteentijd.

Dit kamp vindt plaats in samenwerking met K.U.Leuven en Erfgoed Lommel, on-der begeleiding van een deskundige ar-cheoloog.

Activiteiten: Kristalpark, LommelOvernachting: Jeugdontmoetingshuis LommelWanneer: 15 tot 21 juli 2012Prijs: € 290,00 (leden: € 275,50)Code: 12007

Space Camp:

Space Lab 2012

Beste juniorwetenschapper,

De ruimte, een einde-loze plek vol met wonde-ren en vooral heel veel wetenschappelijke stuff. Duik deze zomer sa-men met ons team van wetenschappers onder in ons Space Lab. Ontdek aan de hand van talrijke experimenten en doedingen hoe alles werkt, hoe je een raket kan bouwen en waarom planten naar het licht groeien.Tot dan …

Dit kamp is een samenwerking met Jeugdwerk-groep Ruimtevaart vzw.

Activiteiten: Den Bookhamer, ZeleOvernachting: Den Bookhamer, ZeleWanneer: 2 tot 9 augustus 2012Prijs: € 240,00 (leden JCW/JWR: € 228,00)Code: 12009

9-12 jaar (geboren in 2003 t/m 2000)

13-15 jaar (geboren in 1999 t/m 1997)

9-13 jaar (geboren in 2003 t/m 1999)

Page 6: Kampbrochure 2012

Archeologiekamp: Op bouw-historisch onderzoek

Een unieke archeologische activiteit met internationale allures. Op de abdijsite van Oostduinkerke haalden eerdere opgravin-gen en grondige restauratiecampagnes het grondplan van de abdij vanonder het zand. Er bestaan momenteel echter geen documenten waarin duidelijk is aangege-ven wat oorspronkelijk en wat nieuw is.Onder begeleiding van professionals van AWN (Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland) werkt JCW mee aan een bouwhistorisch onderzoek om deze abdij in te tekenen. Waarop wacht je om zelf het middeleeuwse abdijleven van 1138 te her-ontdekken?

Let op: dit kamp is geen archeologische opgraving, maar een bouwhistorisch onderzoek: opmeten, intekenen, fotogra-feren … en geeft je de kans om een nieuw facet van archeologie te ontdekken!

Activiteiten: abdijsite, OostduinkerkeOvernachting: Jeugdherberg De Peer- devisser, OostduinkerkeWanneer: 29 juli tot 3 augustus 2012Prijs: € 260,00 (leden: € 247,00)Code: 12017

13+(geboren in 1999 en vroeger)

Archeologiekamp: Dig-a-holics

Gebeten door archeologie? Haal de “dig-a-holic” in jezelf naar boven tijdens ons archeologiekamp in de zomervakantie. In de Limburgse Kempen herleeft de periode van 10.000 tot 5.000 VC onder je voeten en graaf je dieper in ons verre verleden.

Op de archeologische site ‘Kristalpark’ in Lommel plaats je jezelf in de schoenen van een echte archeoloog, en werk je mee aan de dagelijkse bezigheden op een site. Dit belooft gegarandeerd boeiende archeologische ontdekkingen, met voornamelijk vond-sten uit de middensteentijd.

Dit kamp vindt plaats in samenwerking met K.U.Leuven en Erfgoed Lommel, onder begeleiding van een deskundige archeoloog.

Wetenschapskamp:

Science happens

Je duikt laboratoria in, mag je verwonderde en kritische vragen loslaten op onderzoekers en gaat zelf aan de slag met experimenten. Wetenschap zal aan bod komen in heel diverse vormen en je ontdekt al doende het antwoord op uiteenlopende vragen. Je bezoekt onder meer de interactieve tentoonstelling ‘De Primitieven in Spiegelbeeld’ rond optica en kunst: je test er diverse lenzen, spiegels en prisma’s uit, maakt met een camera obscura een mooi portret en bouwt zelf een kleinere versie van deze camera.

De workshops, praktijksessies en ateliers worden verzorgd door ervaren onderzoekers en lesgevers van de Artesis Hogeschool, de Hogere Zeevaartschool, de Karel de Grote Hogeschool, de Plantijn Hogeschool en de Universiteit Antwerpen. En na de wetenschap is er ook nog tijd voor sport en spel!

Activiteiten: Associatie Univ. AntwerpenOvernachting: Scoutel, AntwerpenWanneer: 26 augustus tot 1 september 2012Prijs: € 275,00 (leden: € 261,25)Code: 12006

13-15 jaar (geboren in 1999 t/m 1997)

16+ (geboren in 1996 en vroeger)

Activiteiten: Kristalpark, LommelOvernachting:Jeugdontmoetingshuis LommelWanneer: 15 tot 21 juli 2012Prijs: € 290,00 (leden: € 275,50)Code: 12008

Page 7: Kampbrochure 2012

A quest for Ecotopia (Uitwisseling in België)

JCW organiseert niet alleen uitwisselingen in het buiten-land ... In 2012 zijn we zelf gastland en nodigen we andere Europese groepen uit om in Vlaanderen een culturele uitwisseling te beleven. Deelnemers uit Estland, Spanje, Duitsland, Italië en Slovenië zakken af naar Vlaanderen voor ‘A quest for Ecotopia’. Hierin denken we na over onze toekomst, met de thema’s duurzaamheid, mobiliteit en energiegebruik als leidraad.

Aan de hand van discussies, rollenspelen en ervaringsuitwis-selingen leren we het thema en ook elkaar beter begrijpen en bouwen we nieuwe vriendschappen op, over de grenzen heen. De spreektaal op dit kamp is Engels!

Activiteiten: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, WijgmaalOvernachting: Vormingscentrum ’t Kasteeltje, WijgmaalWanneer: 2 tot 11 augustus 2012Prijs: € 80,00 (mits subsidie van Youth In Action / geen ledenkorting mogelijk voor dit kamp)Code: 12003

Wetenschapskamp:

VerLeide(n)lijk Amsterdam

Begin je zomervakantie in Nederland! Samen met Jeu-nesses Scientifiques de Belgique organiseren we een wetenschappelijke en culturele driedaagse naar Am-sterdam. Frans- en Nederlandstalige jongeren stappen in Brussel samen op de trein. Eerste stopplaats is het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. ’s Middags verkennen we de historische binnenstad van Amster-dam met zijn grachtengordel (UNESCO Werelderfgoed).De volgende dag ontdekken we het Nemo Science Center en is er nog voldoende tijd om diverse andere musea en bezienswaardigheden te bezoeken. Je kan o.a. kiezen uit het Anne Frank Huis, Van Gogh Museum, Scheepvaartmuseum, Hermitage, Paleis op de Dam …De laatste dag sluiten we af met een rondvaart op de Amsterdamse grachten.

Activiteiten: Leiden en AmsterdamOvernachting: Hotel Inner AmsterdamWanneer: 4 tot 6 juli 2012Prijs: € 185,00 (geen ledenkorting mogelijk voor dit kamp)Code: 12011

Uitwisselingen in het buitenland?

Op het moment dat deze kamp-brochure gedrukt werd, onder-handelde JCW nog met diverse buitenlandse partners voor het or-ganiseren van enkele buitenlandse kampen. Misschien is er al meer informatie wanneer je dit leest, dan vind je die op onze website (www.jcweb.be).

Op de hoogte blijven van het recentste nieuws hierover, mail dan naar [email protected] of bel op het nummer 02 252 58 08 en wij sturen je concrete informatie toe zodra wij meer weten. Ook op de website en in onze nieuwsbrief zal de meest recente informatie terug te vinden zijn!

Activiteiten: nog niet gewetenOvernachting: nog niet gewetenWanneer: nog niet gewetenPrijs: nog niet gewetenCode: 12010 / 12016

12-20 jaar (geboren in 2000 t/m 1992

Internationale kampen

16+ (geboren in 1996 en vroeger)

16+ (geboren in 1996 en vroeger)

Page 8: Kampbrochure 2012

Naam: ………………………………………………………………………………………

Voornaam: ……………………………………………………………………………...…

Straat: ……………………………………………………..............…… nr: …................

Postcode: …………………… Gemeente: …………………………………………………….............………….....

Geboortedatum: .......... - ......... - .................. Geslacht: M / V

Telefoonnummer: …..…/…………………...…………. GSM-nummer: ………/………….....……………………..

E-mailadres: …...............……………………………………………………………………………………………………

Ik ben lid van JCW: JA NEE

Ik wil lid worden van JCW 1: JA NEE

wil graag meedoen aan volgend(e) kamp(en):

……….......………................................................ code: …........… startdatum: .......... - ......... - ..................

……….......………................................................ code: …........… startdatum: .......... - ......... - ..................

……….......………................................................ code: …........… startdatum: .......... - ......... - ..................

en stort het voorschot van € 90 2 op het rekeningnummer 001-3399772-95 van JCW, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde met vermelding van de naam en code van het kamp.

Ik ben (of word nu 1) lid en schrijf me vóór 1 februari 2012 in voor een krokus- of paaskamp of vóór 15 februari 2012 voor een zomerkamp en geniet zo van 5% extra korting.

Ik ben (of word nu 1) lid en dit is de tweede inschrijving binnen één gezin, dus ik geniet 5% extra korting.

Ik wens vegetarisch te eten op kamp.

........ - ....... - .............

Datum Handtekening meerderjarige deelnemer Handtekening ouder(s)

Je kan dit formulier: - faxen naar het nummer 02 253 39 14- opsturen naar JCW-kampen, Vlaanderenstraat 101, 1800 Vilvoorde - of je kan je online inschrijven op www.jcweb.be of telefonisch op het nummer 02 252 58 08.

1 De kostprijs van lidmaatschap bedraagt €10 voor één jaar. Voor vele kampen komt het voordeliger uit lid te worden. Naast de korting op de kampprijzen levert het lidmaatschap bovendien tal van andere voordelen op (zie www.jcweb.be).

2 De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsbewijs en storting van het voorschot (€ 90) op bankrekeningnummer

001-3399772-95. U krijgt een bevestiging van de inschrijving als aan beide voorwaarden voldaan is.

Het JCWeetje wordt ondersteund binnen het Actieplan Wetenschapscommunicatie, een initiatief van de Vlaamse Overheid.

Het JCWeetje wordt ondersteund binnen het Actieplan Weten-schapscommunicatie, een initiatief van de Vlaamse Overheid.

INSCHRIJVINGSFORMULIER