Just Bridge catalogus 2010 - 2011

93

description

Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Transcript of Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Page 1: Just Bridge catalogus 2010 - 2011
Page 2: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

004 – 013 speelfilm nederlands

014 – 027 tv serie nederlands

028 – 031 speelfilm vlaams

032 – 041 tv serie vlaams

042 – 069 speelfilm internationaal

070 – 093 tv serie internationaal

094 – 109 drama

110 – 121 miniserie

122 – 155 documentaire

156 – 183 kids

Er zijn van die goede dingen in het leven die jaarlijks terugkomen. Zoals deze catalogus, met alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar een uitgebreid overzicht van bijzondere releases op DVD en andere media. We zijn er opnieuw in geslaagd prachtige licenties in de wacht te slepen bij topproducenten als BBC, Fremantle Media, ITV, RHI, Power, Nu Image en Telepool. Daarnaast hebben we ons de afgelopen tijd ontwikkeld tot een toonaangevend aanbieder van lokale producties uit zowel Nederland als België, met releases van NCRV, KRO, AVRO, EO, NPS, VRT en VTM. Het resultaat van dit alles is een veelzijdig portfolio met kwaliteit in de meest uiteenlopende genres. Genres waarvan bovendien bekend is dat ze bij het koperspubliek zeer goed in de smaak vallen.

Tot slot nog even dit: ook nu we als Just en Bridge onze krachten hebben gebundeld, gaan we voor u als afnemer graag een stapje verder. Door niet alleen hoogwaardige producten te leveren maar u ook terzijde te staan met tailormade oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek of exclusieve acties. Zo hoort het, vinden wij. Want er is toch niets mooier dan samen succesvol zijn?in

houd

ca

ta

log

us

2

01

0

20

11

Page 3: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares drama in het voortgezet onderwijs. In 1988 debuteerde ze in het tijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna volgden algauw meer boeken, meestal realistische verhalen voor jonge kinderen. In de jaren erna ging ze ook voor oudere kinderen schrijven. Haar 10+-boeken werden razend populair bij de jeugd, gezien de vele nominaties en prijzen die ze voor haar boeken ontving. In 1999 schreef Carry het Kinderboekenweekgeschenk, Bikkels.

In haar boeken schrijft Carry over onderwer-pen als discriminatie, drugs, homoseksualiteit en pesten en dat werd zeer gewaardeerd door de doelgroep.

Naar de bestsellers

vaN

Carry Slee

RAZENDDe nieuwe bioscooptopper vanaf najaar 2011 in de bioscoop!Gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee

spe

elfilm

ne

de

rlan

ds

005

Page 4: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Snuf de Hond

2 NIEUWE SNUF DE HOND AVONTUREN

De films van Snuf de Hond zijn gebaseerd op de bekende boeken van Piet Prins. In samenwerking met de EO komen er twee nieuwe delen uit in de Snuf de Hond reeks; Snuf de Hond en het Spookslot en Snuf de Hond en de IJsvogel. Wederom kunnen we geniet van de avonturen van Snuf, Tom en Mirjam.

O n t b e r i n g

W i l s k r a c h t

e n l i e f d e

spe

elfilm

ne

de

rlan

ds

007

Page 5: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De mooiste films van Friese bodem

spe

elfilm

ne

de

rlan

ds

009

Page 6: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Het Heksenparadijs is de tweede speelfilm uit de spannende jeugd / familiereeks waarin de kinderen Sam, Sterre en Ortwin zaken oplossen van Sams vader, die detective is.Rollen in deze nieuwe film zijn weggelegd voor o.a. Tjeerd Melchers, Jasmin Pasteuning, Rick Mackenbach, Cees Geel, Willeke van Ammelrooy, Daniël Bossevain en vele andere. Wanneer detective Max van de 14-jarige Mara de opdracht krijgt om haar vermiste moeder op te sporen, maken Max’ zoon, Sam, en diens vriend, Ortwin, zich grote zorgen. Max heeft niet door dat Mara een heks is en intussen raakt Sterre, het meisje op wie de jongens allebei verliefd zijn, steeds meer onder haar invloed. Ze doen er alles aan om Mara te ontmaskeren. Ze belanden in een mysterieus oord waar vreemde rituelen worden uitgeoefend, dingen verdwijnen, en niemand veilig is.

spe

elfilm

ne

de

rlan

ds

011

Page 7: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

The Way

HomeDe leukste films voor het hele gezin. Naast de Engels gesproken versie staan op deze dvd's ook de Nederlands gesproken versies zodat ook de kleintjes in het gezin kunnen genieten van klassiekers zoals o.a. Heidi en Pinokkio.

D E L E U K S T E N E D E R L A N D S G E S P R O K E N F I L M S V O O R D E H E L E F A M I L I E

spe

elfilm

ne

de

rlan

ds

013

Page 8: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Foto

’s M

ark

de

Blo

k.

tv serie

ne

de

rlan

ds

015

Page 9: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Georganiseerde misdaad is mannenwerk. Slechts een hoogst enkele keer dringt een vrouw door tot de top van een misdaadsyndicaat. Carmen van Walraven de Rue (Monic Hendrickx), is zo’n vrouw. Maar de rol die ze verovert, is niet de rol die ze voor zichzelf in gedachten had. Opgegroeid als dochter van een Amsterdamse penoze kent ze het milieu als geen ander, maar voor haar kinderen heeft ze een andere toekomst in gedachten. Als Carmen er in de eerste aflevering achter komt dat haar man (Thomas Acda) een groter aandeel in de misdaad heeft dan ze voor zichzelf durft toe te geven, dwingt ze hem met de onderwereld te breken.

De rol van Carmen wordt vertolkt door Monic Hendrickx. Overige hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Thomas Acda, Fedja van Huet, Marcel Hensema, Tom Jansen, Johnny de Mol, Olga Zuiderhoek, Medina Schuurman, Maartje Remmers, Hajo Bruins, Raymond Thiry en Peggy Jane de Schepper. Penoza werd geproduceerd door NL Film (Keyzer & de Boer Advocaten, Verborgen gebreken, In Therapie) en geregisseerd door Diederik van Rooijen (Stella’s Oorlog, Meiden van de Wit). Het scenario is geschreven door Pieter Bart Korthuis (Taartman, Keyzer & De Boer Advocaten).

In de hele wereld zijn ze enorm populair. Vooral in Amerika en Australië trekken de dagelijkse soaps, ooit zo genoemd omdat ze dankzij het voornamelijk vrouwelijk publiek uitstekend geschikt waren voor wasmiddelreclames, vele miljoenen kijkers. Aan het einde van de jaren tachtig vroeg Joop van de Ende zich af waarom bij ons geen eigen soap op televisie te zien was. Hij vond wat hij zocht in Australië; een prachtig scenario voor een Nederlandse serie. Het resultaat was de eerste dagelijkse soap van Europa: Goede Tijden, Slechte Tijden. De allereerste uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden op de Nederlandse televisie was op 1 oktober 1990.

En nu 20 jaar later is de serie nog steeds razend populair. Om dit jubileum te vieren hebben we een mooie dvd uitgebracht met leuke herinneringen, nooit eerder vertoonde beelden, bloopers, cliffhangers etc. Een mooi overzicht uit 20 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden.

Keyzer & De Boer

tv serie

ne

de

rlan

ds

017

Page 10: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

tv serie

ne

de

rlan

ds

019

Page 11: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

ECHT HOLLANDS

& PURE NOSTALGIE!

tv serie

ne

de

rlan

ds

021

Page 12: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

tv serie

ne

de

rlan

ds

023

Page 13: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Met het uitzenden van een eigen dramaserie in het Fries, heeft de Friese omroep voor een primeur gezorgd in de Nederlandse omroepgeschiedenis. Nog nooit eerder was een regionale omroep in staat tot het maken van zo’n grote productie. De serie werd in verschillende decors opgenomen in de studio’s van Omrop Fryslân. De buitenopnamen vonden plaats in de directe omgeving van Leeuwarden. Het experiment Baas boppe baas (Baas boven baas) was eigenlijk onmiddellijk een succes. In december 2001 had elke aflevering gemiddeld 130.000 kijkers. Het komt erop neer dat aan het eind van elke aflevering hoofdpersoon Beant Baas weer een lesje geleerd heeft.

tv serie

ne

de

rlan

ds

025

Page 14: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Kent u Pommetje Horlepiep nog? De avonturen van de vrolijke huisknecht zullen menigeen zijn bijgebleven. Samen met de herbergier Moppie Leutermans, huishoudster Hanna, vriend Gijs Kwast, Baron Theobald, veldwachter Geitebrei en talloze andere figuren beleeft Pommetje in iedere uitzending weer iets anders.

John H. Uit den Bogaard, onder meer bedenker en schrijver van Swiebertje, creëerde met Pommetje Horlepiep opnieuw een figuur die een onvergetelijke indruk op televisiekijkend Nederland maakte.

Met o.a.: Bram Biesterveld als Pommetje, en Sylvia de Leur, Paul Meyer, Henk Molenberg en Teddy Schaank

tv serie

ne

de

rlan

ds

027

Page 15: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

“Een intelligente thriller met een stevig tempo”

- DE STANDAARD

“DOSSIER K. is dodelijk goed”

- HET NIEUWSBLAD

“unexpectedly moving and refreshingly sober”

- VARIETY

Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zeteen onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, eeneeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloedworden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor ermeer slachtoffers vallen. Erik Vincke en Freddy Verstuyft worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.

‘Dossier K.’ is een meeslepende misdaadthriller over passie, verraad, wraak, blinde ambitie en de onontkoombaarheid van het noodlot.

spe

elfilm

vlaa

ms

029

Page 16: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Regisseur Hilde Van Mieghem zoomt in op het turbulente leven van vier sterke vrouwen, de tiener Eva (Aline Van Hulle), haar moeder Judith (Veerle Dobbelaere), haar tante Barbara (Wine Dierckx) en grote zus Michelle (Marie Vinck) die er onder één dak in een zalig huis gezellig een potje van maken. Eerste verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare liefde kruiden het chaotische bestaan van deze vier vrouwen. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook niet meer. Bert (Koen De Bouw), Mathias (Kevin Janssens), Johan (Koen De Graeve), xx ( Jan Decleir) en Theo (Huub Stapel) leveren een straffe dosis testosteron. Maar of ze de vrouwelijke hormonen de baas kunnen, blijft de vraag...

Zot van A. is een romantische komedie over vijf koppels met grote en kleine liefdesperikelen. Anna is gescheiden van Bruno nadat die vreemd ging met de schooljuf van hun zoontje Boris. Haar piepjonge minnaar kan echter maar tijdelijk voor wat afleiding zorgen... Het huwelijk van Arno en Lydia, Anna’s beste vriendin, heeft in ieder geval meer weg van het perfecte voorbeeldhuwelijk... hoewel ? Bij Alain en Fred is alles één en al rozegeur en maneschijn, want ze staan op het punt te trouwen... of gaat het feest toch niet door ? Astrid, de zus van Alain, werkt in een juwelenshop en hoopt iedere dag opnieuw dat haar prins op het witte paard voor de deur staat. De avances van ‘s lands meest begeerde vrijgezel, Paul, heeft ze helaas niet door... En dan is er tenslotte Annette die tijdens haar zoektocht naar een verdwenen Sint zichzelf én haar ware liefde ontdekt. Zot van A. is een film over mannen, vrouwen, vaders, dochters, moeders, zonen en liefde. Want liefde is overal. En we willen het allemaal. Maar liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven, anders wordt het niks.

spe

elfilm

vlaa

ms

031

Page 17: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De serie Flikken heeft de Vlaamse stad Gent als achtergronddecor. Het lokale politieteam staat centraal in de serie en niet een of twee hoofdpersonages. De makers hadden bij aanvang van de serie zoveel vertrouwen in de serie, dat de opnames voor de tweede reeks in 1998 al begonnen waren, voordat de eerste aflevering uitgezonden was. In de eerste reeks was er geen doorlopend verhaal tussen de verschillende afleveringen, dit volgde pas in de latere reeksen. Zo gingen de flikken, bijgestaan door de Nederlandse rechercheur Robert Nieuwman (Boudewijn de Groot), in 2004 op zoek naar de seriemoordenaar Luc Feiremans.

Flikken is een van de meest

succesvolle tv-serie aller tijden. Zowel

Vlaanderen als Nederland blijven in de ban van het

Gentse politiekorps met Britt, Pasmans

en Raymond als blikvangers.

tv serie

vlaa

ms

033

Page 18: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

In Vermist staat de Cel Vermiste Personen centraal, een speciale unit binnen de Federale Politie. Walter Sibelius leidt een team van vier speurders.

Koen de Bouw

Joke Devynck

Kevin Janssens

Stan van Samang

Catherine Kools

tv serie

vlaa

ms

035

Page 19: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De Smaak van De Keyser vertelt het verhaal van de familie De Keyser, een geslacht van jeneverstokers. De serie begint in het heden aan het sterfbed van George Reeckmans, de man van Helena De Keyser. Helena vraagt George om na jaren van stilzwijgen eindelijk te zeggen wat er in 1940 in het krijgsgevangenenkamp Stalag X1B precies gebeurd is. Waarom is George levend teruggekeerd van het kamp en Helena’s eerste liefde, Alfred Lenaerts, niet? George herhaalt wat hij al zo vaak heeft gezegd: hij kan het niet vertellen…

Helena vraagt zich al een leven lang af wat er al die jaren geleden met Alfred is gebeurd en George’s dood blaast haar zoektocht naar de waarheid nieuw leven in. Daarom vraagt ze haar kleindochter Alessandra om in het verleden te gaan graven tot de waarheid eindelijk bekend is. Alessandra start haar zoektocht in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen Helena een mooi en jong meisje was. De oorlogsjaren en de Duitse bezetting maakten echter snel een einde aan haar idyllische jeugd. Met meer vallen dan opstaan slaat Helena zich een weg door de tijd, van de gouden jaren vijftig over de woelige jaren zestig tot de sombere jaren zeventig.

tv serie

vlaa

ms

037

Page 20: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

tv serie

vlaa

ms

039

Page 21: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

tv serie

vlaa

ms

041

Page 22: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l04

3

Page 23: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

TOP GUN meets FAST AND FURIOUS

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l04

5

Page 24: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

THE WORLD’S MOST TERRIFY ING DISASTERS

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l04

7

Page 25: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l04

9

Page 26: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Journey into Hell...

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l05

1

Page 27: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

THE HUMAN BODY CAN ONLY SURVIVE 30 DAYS WITHOUT FOOD. AND THEN... THERE’S SOMETHING HAPPENING IN THAT HOUSE

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l05

3

Page 28: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

MAKE-OUT WITH VIOLENCE

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l05

5

Page 29: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

FANTASTISCH GELUIDGeniet zoals in de bioscoopKristalhelder

VERHOOGDE DUURZAAMHEIDBlu-Ray gaat langer mee, de beschermende laag is krasbestendiger

SUPERSCHERP BEELDFull high definition 1920 x 1080p

5x scherper dan DVD

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l05

7

Page 30: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

WHY DID I GET MARRIED

WHY DID I GET MARRIED TOO?

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l05

9

Page 31: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

spe

elfilm

inte

rna

tion

aa

l06

1

Page 32: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

BR

ITIS

H CO

MEDY COLLECTION • BR

ITISH COMEDY COLLECTION

063

co

me

dy inte

rnatio

nal

Page 33: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

065

co

me

dy inte

rnatio

nal

Page 34: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Martin Grantham is gelukkig getrouwd met Jen. Ze hebben een zoon, een mooi huis, kortom alles wat hun hartje begeert. Maar op een dag werpt Martins beste vriend Carl zich voor een trein. Het is het begin van een reeks rampzalige gebeurtenissen die Martins leven voorgoed zullen veranderen. Zo verschijnt er ineens een oude vriend ten tonele, Patrick. Hij is alles wat Martin niet is: glad, zelfverzekerd, populair en tenenkrommend onvolwassen. Patrick is zo’n beetje het laatste wat Martin op dat moment in zijn leven nodig heeft. Hoewel... Mutual Friends, een eigentijdse tragikomische Britse serie over een groep vrienden en hun relaties, laat zien hoe iedereen soms last heeft van het leven − zelfs degenen die door de hele wereld het meest worden benijd.

067

co

me

dy inte

rnatio

nal

Page 35: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Chrismas in Wonderland

069

kerst

Page 36: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

tv serie

inte

rna

tion

aa

l07

1

Page 37: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

MISTRESSES

Mistresses zal vooral in de smaak vallen bij liefhebbers van tv-hits als Desperate Housewives, Gooische Vrouwen en Sex and the City. De serie volgt lief en leed van vier vriendinnen van in de dertig die elkaar op de universiteit hebben leren kennen. Inmiddels leiden ze totaal verschillende levens. Dokter Katie, de ‘volwassene’ van het clubje, heeft al een tijdje een verhouding met een patiënt. Haar hartsvriendin Trudi rouwt om haar man, die bij de aanslagen van 11 september is omgekomen. Jessica bezorgt de anderen veel roddel- en ander plezier met haar vele uitspattingen. En Siobhan lijkt gelukkig getrouwd, maar de waarheid is anders.

PA’s

tv serie

inte

rna

tion

aa

l07

3

Page 38: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Girls Night In box

tv serie

inte

rna

tion

aa

l07

5

Page 39: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

THE AWARD WINNING SERIES4531

Kleur • Nederlands ondertiteld • Speelduur 690 minuten

BBC and the BBC logo are trademarks of the British Broadcasting Corporation and are used under Licence © BBC logo © BBC 1996© BBC 2006. Distributed under license by 2 entertain Video Ltd. © Just Entertainment 2009. Mastered by: Digital Pictures.

Design by: Just Works. Just Entertainment bv is a member of Foreign Media Group.

© Waarschuwing: Alle rechten voorbehouden. Behoudens toestemming van de rechthebbenden op de op deze beelddrager vastgelegde werken, fi lms, uitvoeringen en fonogrammen is kopiëren, verhuren, uitlenen en openbare vertoning verboden. Uitsluitend bestemd voor de verkoop aan de consument.

BBC and the BBC logo are trademarks of the British Broadcasting Corporation and are used under Licence © BBC logo © BBC 1996

Beeld:16:9

Genre:Drama

TORCHWOOD IS EEN 13-DELIGE BRITSE SCIENCE-FICTIONSERIE IN DE TRADITIE VAN DE KLASSIEKER DOCTOR WHO. WE VOLGEN DE AVONTUREN VAN EEN ONDERZOEKSTEAM DAT BUITENAARDSE TECHNOLOGIE GEBRUIKT OM MISDRIJVEN OP TE LOSSEN. HET TEAM STAAT ONDER LEIDING VAN DE RAADSELACHTIGE CAPTAIN JACK HARNESS. DE VERDERE TEAMLEDEN ZIJN DE ZEER INTUÏTIEVE GWEN, DE EVEN CHARMANTE ALS BRILJANTE HOSPIK OWEN HARPER, DE VERLEGEN TECHNEUT TOSHIKO SATO, DE SUPERINTELLIGENTE SUZIE CASTELLO EN DE BESCHEIDEN RECEPTIONIST IAN-TO JONES, WIENS ROL TROUWENS VEEL GROTER

IS DAN JE ZOU DENKEN. VANUIT EEN GEHEIME ONDERGRONDSE BASIS, GEBOUWD OP EEN TIJD- EN RUIMTEKLOOF, REAGEERT HET TEAM OP ELKE BUITENAARDSE DREIGING. TORCHWOOD BIEDT EEN ZEER GESLAAGDE MIX VAN HITSERIES ALS CSI EN X-FILES. BEHALVE DOOR HET TV-KIJKEND PUBLIEK WERD DE SERIE OOK DOOR DE RECENSENTEN ZEER HOOG GEWAARDEERD. MEERDERE PRESTIGIEUZE AWARDS WAREN HET GE-VOLG. IN 2007 WERD TORCHWOOD BIJVOORBEELD BEKROOND MET NIET MINDER DAN 4 BAFTA’S, WAARONDER DIE VOOR BESTE DRAMASERIE.

EVERYTHING CHANGES • DAY ONE • GHOST MACHINE CYBERWOMAN • SMALL WORLDS • COUNTRYCIDE

GREEKS BEARING GIFTS • THEY KEEP KILLING SUZIE • RANDOM SHOES OUT OF TIME • COMBAT

CAPTAIN JACK HARKNESS • END OF DAYSEXTRA’S: WELCOME TO TORCHWOOD, SEX, VIOLENCE, BLOOD & GORE, BEHIND THE SCENES

TVQUICK AND TVCHOICE AWARDS 2007 BEST NEW DRAMA BAFTA CYMRU AWARDS 2007 BEST ACTRESS: EVE MYLES

STARRING JOHN BARROWMAN (DOCTOR WHO), EVE MYLES(COLDITZ) PRODUCER RICHARD STOKES (INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES) EXCUTIVE PRODUCERS RUSSELL T GAVIES, JULIE GARDNENR CREATOR/LEAD WRITER RUSSELL T DAVIES (DOCTOR WHO) WRITERS CHRIS CHIBNALL (LIFE ON MARS), PJ HAMMOND, TOBY WHITHOUSE (DOCTOR WHO, HOTEL BABYLON)

5 DVD • 690 MINUTEN 5 DVD • 690 MINUTEN

Torchwood_Inlay.indd 1 17-04-2009 09:45:20

tv serie

inte

rna

tion

aa

l07

7

Page 40: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

JOHN DEEDJudge

tv serie

inte

rna

tion

aa

l07

9

Page 41: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Waking the dead

The Inspector

Alleyn Mysteries

tv serie

inte

rna

tion

aa

l08

1

Page 42: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

The Sweeney is een legendarische Britse politieserie uit de jaren ‘70, met veel actie en helemaal op locatie gemaakt. Alles draait om de avonturen van de Flying Squad, een elite-eenheid van de Londense politie die zich bezighoudt met het onderzoeken en oplossen van gewapende overvallen en andere gewelddadige misdrijven. De eenheid staat onder leiding van de keiharde, uitgekookte en onorthodoxe politieman Jack Regan (John Thaw, Inspector Morse) en zijn partner George Carter. De leden van de Flying Squad gaan voortdurend undercover. Geen middel of methode wordt geschuwd om de criminelen te dwarsbomen en uiteindelijk in te rekenen. De aanpak van het team is vaak ronduit illegaal en er wordt het nodige geweld gebruikt, maar de resultaten liegen er niet om... Het feit dat The Sweeney destijds op film werd geschoten, zorgt voor een sfeer van rauw realisme die doet denken aan die van films als Get Carter (1971).

Dit is het eerste en het tweede seizoen van Shoestring, een bijzondere BBC-misdaadserie uit 1979/1980. Hoofdpersoon Eddie Shoestring is een computerexpert die na een zenuwinzinking besluit een nieuwe carrière op te bouwen als privédetective. Dat doet hij op geheel eigen wijze, maar wel met succes. Al gauw krijgt hij er zelfs een baantje bij, als presentator van een spannend radioprogramma. Luisteraars kunnen live naar de uitzending bellen om Shoestring’s hulp in te roepen bij vermissingen, onopgeloste sterfgevallen en andere mysterieuze zaken. Bij het speurwerk vormen Shoestring’s sjofele kleren, ongekamde haar en onconventionele kijk op het leven een handige vermomming. De hoofdpersoon wordt ijzersterk neergezet door acteur Trevor Eve, die jaren later nogmaals naam zou maken als hoofdinspecteur Peter Boyd in de serie Waking the Dead, eveneens van de BBC.

SH

OE

ST

RIN

G

4.50 from Paddington The Murder at the Vicarage A murder is announced

At Bertram’s Hotel Body in the Library Nemesis Sleeping Murder

The Moving Finger A Caribean Mystery A Pocketful of Rye The Mirror Cracked from Side to Side

They do it with Mirrors 4.50 from Paddington The Murder at the

Vicarage A murder is announced At Bertram’s Hotel Body in the Library

Nemesis Sleeping Murder The Moving Finger A Caribean Mystery A

Pocketful of Rye The Mirror Cracked from Side to Side They do it with

Mirrors 4.50 from Paddington The Murder at the Vicarage A murder is

announced At Bertram’s Hotel Body in the Library Nemesis Sleeping

Murder The Moving Finger A Caribean Mystery A Pocketful of

Rye The Mirror Cracked from Side to Side They do it with Mirrors 4.50

from Paddington The Murder at the

tv serie

inte

rna

tion

aa

l08

3

Page 43: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

ColleCtion

GeorGes simenon

MaigretTim PigoTT-SmiTh alS Chief ConSTable john STaffordThe Chief

Starring: Bruno Cremer

tv serie

inte

rna

tion

aa

l08

5

Page 44: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

BLUE MURDER

De onverbeterlijk nieuwsgierige Adela Brad-ley krijgt vier ingewikkelde zaken op te lossen. Voornaamste ingrediënten: chantage, moord, opoffering en persoonsverwisseling. Met haar betrouwbare en toegewijde chauffeur George aan haar zijde begeeft Mrs. Bradley zich op het speurderspad. Op de voor haar zo karakteristieke stijlvolle en elegante manier onderzoekt ze een sterfgeval in een schouwburg, ‘crimes passionnels’ bij een circus en zaken waarin vergiftiging en familiegeheimen een rol spelen. Haar psychologische vaardigheden worden tot het uiterste op de proef gesteld, maar steeds weer weet ze met haar scherpe intuïtie de waarheid boven water te krijgen.

tv serie

inte

rna

tion

aa

l08

7

Page 45: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Fabio Montale is een doorgewinterde commissaris van de politie in Marseille. In drie afzonderlijke avonturen neemt hij het op tegen de georganiseerde misdaad in Frankrijk. In het eerste deel krijgt Fabio Montale te horen dat twee jeugdvrienden van hem zijn vermoord. Hij zweert dat hij hen zal wreken. In het tweede deel heeft Fabio nog 3 dagen tot zijn pensioen, maar dan verdwijnt de zoon van zijn nicht en is hij getuige van een moord. De maffia blijkt erbij betrokken. In het derde en laatste deel wordt een journaliste en vriendin van Fabio achtervolgd door de maffia. Ze verschuilt zich en de maffia dwingt Fabio ertoe haar te helpen zoeken. De rol van Fabio Montale wordt gespeeld door Alain Delon. De serie is gebaseerd op de boeken van Jean-Claude Izzo.

De trilogie House of Cards is een venijnige satire over hebzucht, corruptie en ambitie in de hoogste kringen van de Britse politiek. De hoofdpersoon is het machiavellistische monster Francis Urquhart (Ian Richardson; From Hell, M. Butterfly). Met een ver-woestende mix van bedrog en verraad werkt hij zich op naar de top. Wanneer hij die eenmaal heeft bereikt, staat hij op een berg van gebroken beloften, leugens en de lijken van zijn tegenstanders. Urquhart is iemand die zijn plannen uiterst zorgvuldig beraamt. Daarbij is hij angstaanjagend geestig en beschikt hij over een dodelijke charme. Maar hij krijgt steeds meer vijanden, en zij zijn vastbesloten met hem af te rekenen, tegen elke prijs. Het briljante scenario van deze verfilming van de bestseller van Michael Dobbs is van de hand van Andrew Davies (Pride and Prejudice, Bridget Jones’s Diary). House of Cards werd bekroond met onder meer een Emmy en twee BAFTA’s.

BESTOFBBCDETECTIVES

tv serie

inte

rna

tion

aa

l08

9

Page 46: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Julie

tv serie

inte

rna

tion

aa

l09

1

Page 47: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

SISKA

KrimiboXtv serie

inte

rna

tion

aa

l09

3

Page 48: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Emma is de BBC-televisiebewerking van de gelijknamige roman van de beroemde Engelse schrijfster Jane Austen. De mooie, rijke Emma Woodhouse heeft weinig zorgen, en dus tijd genoeg voor haar hobby: mensen koppelen. Zelf vindt ze dat ze al een paar successen heeft geboekt, hoewel huisvriend Mr Knightley daar anders over denkt. Voor Emma het weet, storten al haar goede bedoelingen als een kaartenhuis in elkaar en zit ze diep in de problemen…

Het geheime liefdesleven van Jane Austen Deze film vertelt het levensverhaal van Jane Austen. We ontmoeten haar op het moment dat ze een succesvol schrijfster is en al een aantal geroemde boeken heeft gepubliceerd. Voor haar nicht Fanny, die dolgraag verliefd wil worden, is Jane haar favoriete tante vol wijsheid en kennis. Fanny gaat op zoek naar de ideale huwelijkskandidaat voor Jane. Want haar tante, die zo mooi over de liefde kan schrijven, moet tenslotte zelf toch ook de liefde hebben ervaren?

Has the matchmaker met her match?

Naar de romaN vaN JaNe austeN

dra

ma 09

5

Page 49: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Deze BBC-miniserie is een moderne, hartstochtelijke en sensuele bewerking van de beroemde roman van Thomas Hardy uit 1891. Tess of the d’Urbervilles is een meeslepend romantisch verhaal over verleiding, moord, wreedheid en verraad.Deze prachtige verfilming is intens, ontroerend en opwindend tegelijk.

De gezusters Charlotte, Emily en Anne Brontë werden geboren aan het begin van de 19e eeuw als dochters van een dominee. Hun literaire talent was van meet af aan duidelijk: al op jonge leeftijd vertelden de meisjes elkaar verhalen die ze zelf bedachten. Later ontdekten ze van elkaar dat ze alledrie al jaren gedichten schreven. Deze DVD-verzamelbox bevat de BBC-verfilmingen waarmee ze zich in de wereldliteratuur onsterfelijk maakten: Jane Eyre, Wuthering Heights en The Tenant of Wildfell Hall.

T h e s T o r y o f a p u r e w o m a n

dra

ma 09

7

Page 50: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Het loopt tegen het einde van de negentiende eeuw. De jonge Laura groeit op in Lark Rise, een traditioneel Engels gehucht waar zelden iets gebeurt. Maar als ze een baantje krijgt op het postkantoor van het naburige plaatsje Candleford, is het gedaan met Laura’s rustige leventje. Niet alleen omdat Candleford beduidend bruisender is dan Lark Rise, maar ook omdat Laura erg opkijkt tegen haar bazin, de even charmante als ongrijpbare Dorcas…

R e t u r n t o

The big adventures of a sm all town continue

“… a total joy. ” T h e Ti m e s

“ There ’s nothing cosier than a huge dose of this

period dra m a . ” D a i l y M i r r o r

“ This i s TV m ade by craftsmen…”

D a i l y E x p r e s s

In het Engelse plaatsje Cranford draait alles om etiquette, traditie en deftige dames. Alles gaat er volgens de ongeschreven regels die al jarenlang zorgen voor orde en regelmaat. Maar het dorp staat aan de vooravond van grote veranderingen. De spoorlijn vanuit Manchester rukt steeds verder op en is het dorp op 5 mijl genaderd. Miss Matty en haar vriendinnen kunnen het intussen nog steeds niet laten om zich met alles en iedereen te bemoeien… soms van de regen in de drup. In deze weelderige, ontroerend mooie en uiterst komische serie zien we opnieuw een sterrencast met o.m. Judi Dench (Quantum of Solace, Shakespeare in Love) en Imelda Staunton (Vera Drake, Harry Potter).

dra

ma 09

9

Page 51: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

dra

ma 10

1

Page 52: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Rosamunde Pilcher’s

dra

ma 10

3

Page 53: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

“Country Matters” is misschien wel de best ge waar deerde dramaserie die ooit voor TV werd geproduceerd. De serie bestaat uit 13 tv-bewerkingen van de beroemde novellen van A.E. Coppard en H.E. Bates, twee meesters van de korte verhalen die veel gemeen hadden in hun liefde voor het platteland en haar bewoners. In deze prachtige serie zijn vertolkingen te zien van o.m. Sir Ian McKellen (Lord of the Rings, The Da Vinci Code), Pauline Collins (Sparkling Cyanide, The Bleak House), Joss Ackland (The Canterbury Tales, The Hunt for Red October). Met recht een BAFTA-winnaar!

De roman “Lady Chatterly’s Lover” van D.H. Lawrence is één van de meest spraakmakende boeken van de twintigste eeuw. Ten tijde van de eerste publicatie werd het boek verboden vanwege de expliciete seksscènes en het voor die tijd bijzonder grove taalgebruik. In de jaren ’60 kwam het boek echter opnieuw in opspraak, toen er een proces werd aangespannen om het verbod op te heffen. The Chatterly Affair volgt het verloop van dit proces en in het bijzonder twee jonge juryleden, die zich dankzij de spannende scènes in het boek erg tot elkaar aangetrokken voelen…

Alan Bleasedale’s GBH is een epische zwarte komedie over de strijd om macht, corruptie en waanzin die zich afspeelt tussen de enigmatische politicus Michael Murray (Robert Lindsay) en zijn aartsvijand Jim Nelson (Michael Palin), docent op de plaatselijke middelbare school. Als Nelson een door Murray georganiseerde 24-uurs staking tegengaat, wil Murray niets liever dan Nelson ten gronde richten. Maar geheimen uit zijn eigen verleden zorgen ervoor dat het machtsspelletje zich al snel tegen hem keert.

Het is 1946 en zo vlak na de oorlog is het in de Schotse hooglanden een tijd van hoop en opbouw. Maar de thuiskomst van Dr. John Finlay is niet helemaal wat hij ervan had verwacht; de praktijk is vervallen, politieke spelletjes vieren hoogtij in het dorp en zijn verloofde is nergens te bekennen… De avonturen van de Schotse plattelandsdokter werden bijna tien jaar lang met groot succes uitgezonden op de BBC!

Love for Lydia is een bruisende Britse dramaserie naar de gelijknamige

roman van H.E. Bates. Het verhaal speelt zich af in de Engelse

societykringen van de ‘roaring twenties’. Hoofdpersoon Lydia Aspen

is een mooi maar nogal verlegen meisje. Dat laatste verandert snel

nadat ze een fortuin heeft geërfd. Plotseling strijden er meerdere mannen om haar gunsten, en

Lydia krijgt er steeds meer plezier in ze allemaal

aan het lijntje te houden. Maar

wie van de vier houdt echt van

haar?

dra

ma 10

5

Page 54: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

the days that made history

WINNER OF A BAFTA AWARD & AN EMMY AWARD FOR BEST

DRAMA SERIES!

Een rijke, succesvolle vader krijgt meer dan jaloerse gevoelens als zijn geliefde dochter trouwt en zwanger raakt van haar echtgenoot. Zijn vrouw probeert haar man wanhopig bij te staan en het gezin bij elkaar te houden, maar zijn razernij is allesverwoestend… Bouquet of Barbed Wire is een controversiële Britse dramaserie met een absolute sterrencast: Frank Finlay (Rosamunde Pilcher’s Four Seasons), James Aubrey (The Men’s Room), Sheila Allen (Harry Potter and the Goblet of Fire), en Philip Madoc (A Mind to Kill).

dra

ma 10

7

Page 55: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Diane van Meridor, 23, leidt een gelukkig leven met haar vader op het platteland. Op een dag bezoekt ze als debutante een bal dat is georganiseerd door de graaf van Monsoreau. De graaf, die veel ouder is dan Diane, heeft zijn zinnen op haar gezet: hij moet en zal haar hebben. Tijdens het bal probeert de hertog van Anjou haar te verleiden; hij vindt dat hij als broer van de koning nu eenmaal bepaalde privileges heeft. De sluwe Monsoreau grijpt zijn kans: hij kidnapt Diane en vertelt haar vader dat de ontvoering is gepleegd door de hertog van Anjou, die beruchte rokkenjager.

In deze Franse miniserie volgen we het korte maar zeer bewogen leven van de legendarische Jeanne d’Arc (1412 - 1431). Na alle naïeve clichéverhalen die al over haar zijn verteld, maken we hier kennis met een compleet nieuwe heldin. Een Jeanne d’Arc die werd gedreven door haar dromen over gerechtigheid, haar liefde voor de mensheid en haar afkeer van elke vorm van slavernij. Jeanne d’Arc is het verhaal van de triomf van een hart dat ondanks alles altijd puur is gebleven.

Mademoiselle Fifi, naar verhalen van Guy de Maupassant, speelt zich af in 1870 in Normandië. Het loopt tegen het einde van de Frans-Duitse oorlog. Pruisische officieren hebben een dorp veroverd en laten een aantal prostituees overkomen uit Rouen. Dan blijkt dat oorlog niet alleen verwoestend en dodelijk is, maar ook de zuiverheid van de ziel aantast. Alleen een oude man en een jonge prostituee weten ondanks alles hun betrekkelijke onschuld te bewaren. En zij zijn vervolgens de enigen die zich durven te verzetten tegen wat er gebeurt...

Catherine de Médicis werd in 1519 geboren in Florence en stierf in 1589 in het Franse Blois. In deze tweedelige film ligt het accent op de periode vanaf 1572, toen Frankrijk werd geteisterd door de beruchte godsdienstoorlogen tussen katholieken en protestanten. Catherine schuwt geen enkel middel om de troon voor haar zoons veilig te stellen. Maar het zal haar niet lukken de waardigheid van de koninklijke familie te redden. Daarvoor zijn de gevolgen van de St. Barthelomeüsnacht (ook wel bekend als de ‘bloedbruiloft) veel te schokkend...

Madame de Pompadour, een dame uit de gegoede burgerij, werd door Lodewijk XV gepromoveerd tot koninklijke maîtresse.

Als zodanig speelde zij een uitzonderlijke dubbelrol: niet alleen die van de verliefde vrouw maar ook die van een heerseres die twintig jaar aan de macht was. Nadat ze de zwaar depressieve

monarch had verleid, begreep La Pompadour al gauw dat ze haar aandacht beter kon richten op zijn geest dan op zijn lichaam. Met succes: naarmate de begeerte minder werd, groeide haar politieke invloed. Het verhaal van de

‘noodzakelijke vriendin’ van Lodewijk XV speelt in een tijdperk waarin de rol van Frankrijk op het wereldtoneel

steeds kleiner dreigde te worden. Tegen dat historische decor was Madame de Pompadour een

unieke figuur: maîtresse, echtgenote, geestelijk verzorger en therapeut tegelijk.

dra

ma 10

9

Page 56: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

K a r m a ’ s a B i t c h

U N P R E C E D E N T E D . U N D E T E C T E D . U N S T O P P A B L E

TERROR JUST HIT THE LIGHTS

min

iserie 11

1

Page 57: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

J O U R N E Y B A C K T O W H E R E I T A L L B E G A N

MORE BOUNTY. MORE BRAWLS. MORE BLOOD

THE COLLECTION BOXSETS

min

iserie 11

3

Page 58: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Category 6 Category 7 Meteor everything She ever Wanted Colditz the laSt teMplar King SoloMon’S MineS the CurSe of King tut’S toMb Category 6 Category 7 Meteor everything She ever Wanted Colditz the laSt teMplar King SoloMon’S MineS the CurSe of King tut’S toMb Category 6 Category 7 Meteor everything She ever Wanted Colditz the laSt teMplar King SoloMon’S MineS the CurSe of King tut’S toMb

Category 6 Category 7 Meteor everything She ever Wanted Colditz the laSt teMplar King SoloMon’S MineS the CurSe of King tut’S toMb Category 6 Category 7 Meteor everything She ever Wanted Colditz the laSt teMplar King SoloMon’S MineS the CurSe of King tut’S toMb Category 6 Category 7 Meteor everything She ever Wanted Colditz the laSt teMplar King SoloMon’S MineS the CurSe of King tut’S toMb

MIN

ISER

IE C

ATA

LOG

UE

min

iserie 11

5

Page 59: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

MINISERIE BESTSELLERS: NOW ON BLU-RAY!

min

iserie 11

7

Page 60: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Een unieke verzameling films en miniseries die gebaseerd zijn op bestsellers van ’s werelds beste auteurs, zoals John Grisham, Robin Cook, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Ludlum en Charles Dickens.

min

iserie 11

9

Page 61: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

THE STORY OF Wie kent ze niet, deze wereldberoemde grootheden! Geliefd of gehaat, gewaardeerd of omstreden, deze personen zijn niet uit het nieuws weg te denken. De levensverhalen van Fidel Castro, Michael Jackson, Enzo Ferrari, James Dean en Judy Garland werden op prachtige wijze verfilmd. Beleef deze bijzondere levensverhalen opnieuw!

Rudi GuilianiAnastasiaJulius CaesarCasanovaFidel CastroThe Kennedy WomenCleopatraJoan of ArcThe ReagansSally HemmingsMichael JacksonDon QuichoteVictoria & AlbertJames DeanJudi Garland

min

iserie 12

1

Page 62: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Presentator Rob Trip vertelt het verhaal over de oorlog en de bezetting van Nederland en Nederlands-Indië vanaf de lokaties waar de gebeurtenissen zich voordeden, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz.

De makers van het programma doen een poging het oorlogsverhaal op een moderne manier te vertellen. Daarvoor maken ze onder andere gebruik van veel relatief nieuwe studies die een ander licht werpen op de oorlogsgeschiedenis dan tot nu toe bekend was. Veel van die studies zijn nooit tot het grote publiek doorgedrongen, maar stellen het bestaande beeld wel in aanzienlijke mate bij.

Gepresenteerd door Lisa Wade

do

cu

me

nta

ire12

3

Page 63: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

do

cu

me

nta

ire12

5

Page 64: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Secrets of War werpt in 26 afleveringen een nieuw licht op opmerkelijke militaire operaties en spionageacties uit de Tweede Wereldoorlog, de conflicten in Korea en Vietnam en de Golfoorlog. Deze intrigerende documentaireserie werd geproduceerd op basis van uiterst nauwgezet onderzoek en bevat beeldmateriaal dat voorheen niet mocht worden vertoond. Raadsels worden ontsluierd en onbekende feiten worden boven water gehaald. De boeiende bijbehorende verhalen worden verteld door de in 2008 overleden acteur en Oscarwinnaar Charlton Heston. Mede dankzij het gebruik van moderne beeldtechnieken en geavanceerde 3D-animaties is Secrets of War een meer dan bijzonder historisch document.

A KEN BURNS FILMPRODUCED AND DIRECTED BY KEN BURNS AND LYNN NOVICK

The War is een Amerikaanse documentaire-serie met een unieke invalshoek. Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld aan de hand van persoonlijke herinneringen van mannen en vrouwen uit vier steden en dorpen in verschillende delen van de Verenigde Staten: Waterbury (Connecticut), Mobile (Alabama), Sacramento (California) en het boerendorp Luverne (Minnesota).

Veteranen vertellen hoe het was om te vechten, mensen te doden en mensen te zien sneuvelen, van de Normandische kusten tot aan Okinawa. Hun gruwelijke ervaringen worden verweven met de ingrijpende gebeurtenissen die zich afspeelden aan het thuisfront. Daar draaide de oorlogsindustrie op volle toeren en leefden velen in constante angst voor dat ene noodlottige telegram. De voornaamste conclusie is dat er in buitengewone tijden geen gewone mensen bestaan. The War is een eerbetoon aan de moed, het doorzettingsvermogen en de opofferingsgezindheid van een bijzondere generatie Amerikanen.

do

cu

me

nta

ire12

7

Page 65: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Het duitse archief presenteert

met originele beelden in kleur

Het uitzonderlijke van deze serie producties is dat het gebruikte, nooit eerder vertoonde beeldmateriaal niet werd vervaardigd door een overheid of omroep maar afkomstig is uit de privé-collecties van ‘gewone’ Duitse burgers en (front)soldaten. Wat de documentaires nog eens extra bijzonder maakt, is het feit dat er ook meerdere originele, niet-gecorrigeerde kleurenfilms te zien zijn. Juist deze opnamen brengen de Duitse realiteit van toen ineens heel dicht bij. De benadering die voor Het Duitse Archief is gekozen, resulteert in een geheel nieuw perspectief op de Tweede Wereldoorlog. De kijker ziet de gebeurtenissen nu eens niet door de ogen van propagandamakers of geallieerden maar vanuit de alledaagse Duitser. Zo ontstaat een uniek beeld van hoe de man in de straat en de soldaat aan het front de oorlog werkelijk hebben beleefd. Het is niet overdreven om te stellen dat hiermee een nieuwe fase in de oorlogsdocumentatie is aangebroken.

AuschwitzTHE NAZIS & THE ‘FINAL SOLUTION’

do

cu

me

nta

ire12

9

Page 66: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

do

cu

me

nta

ire13

1

Page 67: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Deze serie brengt op een krachtige, betrokken en integere manier de spectaculaire effecten van wereldwijde klimatologische ontwikkelingen in kaart. We zien hoe complete landschappen ingrijpend veranderen en zo het lot van ontelbaar veel dieren bezegelen. Elke aflevering speelt zich af in een ander deel van de wereld en toont machtige natuurverschijnselen waarvan de oorsprong vaak duizenden kilometers verderop ligt. Deze verschijnselen veroorzaken een kettingreactie die uiteindelijk rampzalige gevolgen heeft voor alles wat leeft. De camera’s volgen het drama op elk niveau. Zo zijn we op een unieke manier getuige van de meest adembenemende schouwspellen die zich op onze planeet voltrekken - en van de enorme impact die ze hebben op de natuur.

Gepresenteerd door david attenborouGh

Aan Life is ruim vier jaar gewerkt, en dat is te zien. De serie zit boordevol kleurrijke personages uit de dierenwereld, gefilmd op alle continenten en in alle mogelijke leefgebieden. De makers zijn erin geslaagd dierengedrag in beeld te brengen op een manier die nog nooit is vertoond. Daarbij heeft Life een indrukwekkende, bioscoopachtige stijl en een manier van vertellen die wordt gekenmerkt door de boeiende dramatiek van een echte Attenborough-documentaire. Het staat nu al vast dat de BBC met deze productie een nieuwe standaard heeft gecreëerd als het gaat om natuurfilms met een verhaal dat fascinerend is voor jong en oud. Niet voor niets zei de door de wol geverfde ‘executive producer’ Mike Gunton: “Over Life ben ik nog enthousiaster dan over al die andere series waaraan ik ooit heb meegewerkt.”

do

cu

me

nta

ire13

3

Page 68: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

do

cu

me

nta

ire13

5

Page 69: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

HemelAarde

vanuit de

De“Er bestaat niet zoiets als de mens aan de ene kant en de natuur aan de andere. De mens maakt integraal deel uit van de natuur. Wij moeten leren samenleven met de verscheidenheid van al wat leeft. In 30 jaar tijd is bijna 30% van het leven op aarde verloren gegaan. We moeten daar dringend iets aan doen.”Yann Arthus-Bertrand De Aarde vanuit de Hemel is een 13-delige documentaire reeks van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand, bekend van het boek en de fototentoonstellingen met dezelfde titel. Om de kijker attent te maken op de onherroepelijke schade die de mens aan zijn leefwereld heeft toegebracht, toont Arthus-Bertrand in De Aarde vanuit de Hemel uitzonderlijke luchtopnames, gedraaid in high definition, van de mooiste en de meest bedreigde plaatsen op onze planeet. Daarnaast praat de cineast met wetenschappers, natuurbeschermers en gewone mensen om een balans op te maken van de toestand waarin onze aarde zich vandaag bevindt.

do

cu

me

nta

ire13

7

Page 70: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De gevierde Britse documentairemaker Nigel Marven (1960)

werd al in zijn prille jeugd gegrepen door de wonderen van de

natuur. Zo had hij als tiener al een kaaiman, een ekster en enkele

boa constrictors als huisdieren. Na zijn studie doceerde hij plant-

en dierkunde aan de universiteit van Bristol, de wereldwijde

hoofdstad van de natuurfilm. Marven’s eerste fulltime baan

in de tv-wereld was die van onderzoeker voor First Eden, een

BBC-serie van zijn grote held David Attenborough. In de jaren

die volgden, ontwikkelde Marven zichzelf tot natuurfilmmaker.

In die hoedanigheid schreef hij een groot aantal magnifieke

producties op zijn naam. Deze DVD-collectie bevat daarvan

een drietal fraaie voorbeelden:

• Nigel Marven’s Pinguin Safari

• Arctic Exposure with Nigel Marven

• Killer Whale Islands with Nigel Marven

Deze verzameling documentaires laat ons op een bijzondere manier kennismaken met een aantal zeer indrukwekkende diersoorten. Van de relatief onbekende zeeluipaard tot de alom geliefde dolfijn: het zijn stuk voor stuk zoogdieren die leven in een waterrijke wereld waar de invloed van de mens een steeds grotere bedreiging vormt. De grote kracht van deze collectie is dat de makers er steeds voor hebben gekozen een persoonlijk verhaal te vertellen. Zo bieden deze documentaires meer dan adembenemend mooie natuurbeelden. Als kijker worden we echt betrokken bij wat er gebeurt. Het gevolg is dat de avonturen van deze dappere dieren ons nog lang zullen bijblijven.

De hoofdrol wordt gespeeld door de potvis. Door de ogen van een mannetje dat opgroeit van jong tot volwassen dier krijgen we een uniek beeld van de diepzee.

In deze fascinerende BBC-documentaire gaan we met speciale duikbootjes op onderzoek in de duistere diepte van de oceanen. Via de wondere, rijk bevolkte wereld van de koraalriffen voert de ontdekkingstocht steeds verder naar beneden. Onderweg zijn er ontmoetingen met zeldzame haaien, inktvissen en kwallen,

Oceans is een 8-delige BBC-documentaire-serie waarin een duikteam op zoek gaat naar de geheimen van de zee. Fantastische beelden worden gecombineerd met verras-sende onthullingen over de mysterieuze wereld onder water. Zo leren we als kijker bijvoorbeeld van alles over haaien en hun eigenaardigheden en wat koraalriffen ons kunnen vertellen over klimaatveranderingen. Tot het team behoort ook Philippe Cousteau, milieudeskundige en kleinzoon van de beroemde duiker en filmmaker Jacques Cousteau.

do

cu

me

nta

ire13

9

Page 71: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Wild nature

do

cu

me

nta

ire14

1

Page 72: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

History of

science

Peper en zout gebruiken we elke dag. Niemand staat erbij stil dat het juist die eenvoudige ingrediënten waren die in eerste instantie de Nederlanders over de wereldzeeën hebben gelokt. Naar de West voor het zout. Naar de Oost voor de peper. Het lijkt een simpel verhaal, maar er zat natuurlijk veel méér aan vast en er kwam heel wat méér bij kijken voordat die trotse Oost-Indiëvaarders de wereldzeeën beheersten en de Lage Landen uitgroeiden tot de Gouden Republiek”. Aldus Jan Dorrsteijn, regisseur en producent van de fascinerende serie “NEDERLANDERS OVERZEE”. Een documentaireserie over de Nederlandse pioniers, die vanaf eind zestiende eeuw in kleine schepen hachelijke tochten ondernamen over de wereldzeeën, op zoek naar handel, naar winst en naar avontuur.

do

cu

me

nta

ire14

3

Page 73: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Nieuwe geschiedenisserie van de NPS

De Slavernij is de nieuwe televisieserie die de NPS vanaf het najaar 2011 gaat uitzenden. Na de succesvolle geschiedenisreeks De Oorlog nu aandacht voor het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis: het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.

Tussen de 16e en 19e eeuw werden vanuit Afrika alleen al naar de Amerika’s zo’n 12 miljoen slaven onder mensonterende omstandigheden over de oceanen getransporteerd. Een even groot aantal slaven werd verhandeld in ‘De Oost’. Naakt, geboeid en uitgehongerd haalde minstens 10 % van de menselijke lading – mannen, vrouwen, kinderen - de overkant niet. Met 5 % van

de handel was Nederland een belangrijke speler op het wereldtoneel en verantwoordelijk voor onnoemlijk veel leed. Slavernij geldt als een misdaad tegen de menselijkheid. De historie ervan is een van de meest omstreden en weggemoffelde onder-werpen uit de vaderlandse geschiedenis. Pas

In 35 afleveringen reist de VPRO in het voetspoor van Mak door het Europa van de vorige eeuw. Per aflevering staan een locatie en een jaar centraal: van joegoslavië 1945 tot Sovjet unie 1991. Geen droge geschiedenisles, maar de meeslepende verhalen van ooggetuigen en direct betrokkenen voor wie de geschiedenis vaak nog actueel is. In Europa geeft ze een gezicht: slachtoffers, daders, politici die beter hadden kunnen weten, dromers, opportunisten en natuurlijk die grote massa mensen die het allemaal overkwam voordat ze er erg in hadden.

sinds kort komt er meer aandacht voor en bieden regeringen over de hele wereld excuses aan voor hun aandeel in de internationale slavenhandel. Excuses voor de miljoenen doden, voor de uitbuiting, voor de lijfstraffen… De vijfdelige serie De Slavernij wordt gepresen-teerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer.

do

cu

me

nta

ire14

5

Page 74: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

How togrow yourown drugsVan ijslolly’s met echinacea tot van zonnebloemen gemaakte gels tegen jeugdpuistjes: in How to grow your own drugs geeft etnobotanicus James Wong een compleet eigen draai aan de wereld van de doe-het-zelf-natuurgeneeskunde. Hij laat zien hoe je zelf allerlei geneesmiddelen kunt maken en geeft al doende veel nuttige informatie over planten en tuinieren. Op een heldere manier legt hij uit hoe je de natuurlijke geneeskracht van planten kunt gebruiken om alledaagse kwaaltjes te bestrijden, van hoest en verkoudheid tot eczeem en slapeloosheid. Bovendien krijgen we geweldige suggesties aangereikt voor weelderige beautybehandelingen die geen cent kosten.

In zes afleveringen reizen we door een ge-zonde groene wereld van vruchten, bloemen, bomen, kruiden, wortels en groenten.

do

cu

me

nta

ire14

7

Page 75: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De grote Nederlandse cineast Bert Haanstra (1916-1997) maakte tijdens zijn loopbaan vele films die met groot succes in de bioscopen werden vertoond. Naast populaire en veelgeroemde speelfilms als Fanfare en Dokter Pulder Zaait Papavers bevatten de boxen alom geliefde grote documentaires als Alleman

en Bij De Beesten Af. Met deze heerlijke collecties kan jong en oud (her-)ontdekken waarom Nederland destijds massaal naar de filmzalen

trok als er weer een nieuwe ‘Haanstra’ te zien was.

In vier uitzendingen reist historicus Maarten van Rossem op verzoek van de EO kriskras door Amerika. Hij onderzoekt of het land van president Barack Obama met recht de eretitel Gods own Country draagt. Eindredacteur Hans van der Linden over de verrassende keuze van de EO voor Van Rossem: ‘Hij heeft verstand van Amerika, is nieuwsgierig en kritisch, en niet gelovig. Vanuit die houding stelt hij zowel voor gelovigen als niet-gelovigen basale vragen’.

Fry in America is een zesdelige documentaireserie waarin de bekende Britse komiek Stephen Fry een reis maakt door de Verenigde Staten. Hij bezoekt alle staten, proeft de sfeer, bekijkt de bezienswaardigheden, ontdekt de soms eigenaardige wetten, praat met de bevolking en schetst zo een beeld van de ware aard van de 50 delen die samen het geheel vormen. We krijgen een unieke blik op het echte Amerika. Van Minnesota in de winter, waar het hele leven zich ondergronds afspeelt, tot Death Valley, de Badlands, de bayous, de boerengehuchten en de plantershuizen van het diepe zuiden. Dit project onderscheidt zich niet door cynisme maar door warmte, vriendelijkheid, natuurschoon en verrukking.

Historische vertellingen uit de 17e eeuw worden gekoppeld aan actuele thema’s. In De Amerikaanse Droom wordt de zucht naar een beter leven en de aantrekkingskracht van New York onderzocht. De vraag hoe op één plek zoveel verschillende culturen met elkaar kunnen leven staat centraal in De New Yorker. Bevers en Dollars gaat over de ontwikkeling van de handel. In de vierde en laatste episode, De Kunst van het Leven, wordt onderzocht hoe de oorspronkelijke handelspost Nieuw Amsterdam zich kon ontwikkelen tot een georganiseerde samenleving en het New York van nu.

do

cu

me

nta

ire14

9

Page 76: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

BBC and the BBC logo are trademarks of the British Broadcasting Corporation and are used under Licence © BBC logo © BBC 1996© BBC 1993. Distributed under license by 2 entertain Video Ltd. © Just Entertainment 2008. Mastered by: Digital Pictures.

Design by: Just Works. Just Entertainment bv is a member of Foreign Media Group.

© Waarschuwing: Alle rechten voorbehouden. Behoudens toestemming van de rechthebbenden op de op deze beelddrager vastgelegde werken, films, uitvoeringen en fonogrammen is kopiëren, verhuren, uitlenen en openbare vertoning verboden. Uitsluitend bestemd voor de verkoop aan de consument.

Kleur Nederlands ondertiteld Speelduur 250 minuten

Beeld:4:3

Genre:Drama

4598

5 D V D · 2 5 0 M I N U T E N

SERIE 1

do

cu

me

nta

ire15

1

Page 77: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Simon Schama’s The Power of Art Geïnspireerde momenten uit de kunst-geschiedenis. Deze serie richt zich op acht wereldberoemde kunstwerken, zoals ‘David en Goliath’ van Carvaggio, ‘De Dood van Marat’ van David en ‘Guernica’ van Picasso. We krijgen een beeld van hoe de visuele verbeeldingskracht zich in de loop der eeuwen ontwikkelde. Aan de hand van gereconstrueerde scènes, prachtige beelden en de unieke persoonlijke stijl van de beroemde Britse historicus Simon Schama zien we hoe grote meesterwerken tot stand kwamen. We betreden de moorddadige wereld van het barokke Rome, het paranoïde Parijs in de tijd van de Revolutie, het bloedbad van de Spaanse burgeroorlog en het flitsende New York uit de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Simon Schama’s Power of Art vertelt het magistrale verhaal van hoe creatieve kracht tot ontplooiing komt en hoe individuen ons beeld van de wereld wisten te veranderen.

The privaTe life of a masTerpiece Deze met diverse awards bekroonde serie vertelt de fascinerende verhalen achter beroemde kunstwerken. We ontdekken niet alleen hoe de werken tot stand kwamen maar ook waaraan ze hun unieke status danken en hoe ze andere kunstenaars inspireerden. De meesterwerken die aan de orde komen, zijn vertrouwd als oude bekenden. Tegelijkertijd hebben ze allemaal iets geheimzinnigs. Het zijn hoe dan ook stuk voor stuk revolutionaire creaties, tijdloze iconen in de kunstwereld, met elk hun eigen boeiende geschiedenis.

HOW ART MADE THE WORLD In deze indrukwekkende vijfdelige BBC-documentaireserie gaan we op reis door tijd en wereld, op zoek naar de essentie van kunst en creativiteit. Een ware belevenis, niet alleen voor kunstliefhebbers maar voor iedereen die zich wel eens heeft afgevraagd wat de mens eigenlijk op aarde doet. De wonderen van de oudheid worden met prachtige animaties tot leven gebracht en belangrijke gebeurtenissen worden gereconstrueerd. Elke aflevering begint met een hedendaags mysterie, dat vervolgens wordt opgelost door langs allerlei verbluffende menselijke creaties terug te reizen naar het begin van onze beschaving. Aan de hand van opwindende wetenschappelijke demonstraties zien we welke verbanden er bestaan tussen de menselijke geest en de kunst.

do

cu

me

nta

ire15

3

Page 78: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

In de National Gallery in Londen bevindt zich een van ‘s werelds meest uitgelezen collecties op het gebied van de westerse kunst. Het museum is eveneens wereldwijd toonaangevend als het gaat om het conserveren en wetenschappelijk onderzoeken van schilderijen. Directeur Neil MacGregor legt een aantal uitzonderlijke voor-beelden van vakmanschap onder de loep en legt aan de hand daarvan uit dat er verbanden bestaan tussen de manier waarop een schilderij wordt gemaakt en de betekenis die het krijgt. We zien hoe veranderingen in het gebruik van materialen en technieken hun weerslag vinden in de intenties van de kunstenaar - en hoe deze veranderingen op hun beurt weer van invloed zijn op de manier waarop wij naar schilderijen kijken.

do

cu

me

nta

ire15

5

Page 79: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Dagelijks te zien bij Nickelodeon en Nick Jr.

Van de makers van Chicken Run, Bob de

Bouwer en Wind in the Willows.Maak kennis met Timmy, het kleine neefje van Shaun het Schaap!

Als het enige lammetje in de kudde was Timmy altijd gewend om zijn schaap-

jes op het droge te hebben. Maar nu moet hij leren om samen te spelen en

delen met de andere jonge dieren, want Timmy gaat naar school!

Het eigenwijze lammetje is een echt voetbaltalentje, maar hij ontdekt dat

je er niet komt door in je eentje tegen de bal te schoppen... alles draait om

samenwerken! Zijn leraren gaan hun handen vol krijgen aan de nieuwsgierige

en soms ondeugende Timmy, maar samen met zijn vriendjes zorgt hij ervoor

dat er iedere dag iets leuks te beleven valt.

Timmy Tijd

kids 157

Page 80: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De nieuwste kids-sensatie op tv komt naar de Benelux. Eindelijk een serie die er ècht voor zorgt dat kinderen gezonder gaan eten en meer gaan bewegen; LazyTown maakt het leuk! In LazyTown zien we hoe de supersportieve superheld Sportacus en zijn vrienden het opnemen tegen Robbie Rotten, de meest luie slechterik ooit. De serie is een vrolijke combinatie van live-action beelden en poppenspel, wat ervoor zorgt dat kinderen op een effectieve manier worden bereikt.

Lazytown wordt wereldwijd in 103 landen uitgezonden en is bij ons dagelijks te zien bij Disney Playhouse, Disney XD en Ketnet.

WINNAAR VAN EEN BAFTA AWARD VOOR BESTE KINDERSERIE.

kids 159

Page 81: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Guusje Nederhorst

HET NR.1

PRE-SCHOOL

PROPERTY

VAN DIT

MOMENT!

Gebaseerd op de

geliefde kinderboeken

van Eric Carle

Verteld door Carice van Houten

BekeNd vaN Z@PPeliN

BEkEND VAN Z@PPELIN

kids 161

Page 82: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Pim en Pom zijn twee nieuwsgierige poezen die elke dag op zoek gaan naar een nieuw avontuur. En waar ze ook terecht komen, ze beleven altijd iets leuks! Zo spelen ze een potje pootbal met Kees de buurhond, gaan ze op bezoek in de dierentuin of maken ze een ritje in een luchtballon. Iedere dvd bevat 10 nieuwe avonturen.

De tv-serie De Avonturen van Pim en Pom is gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp, bekend van o.m. Jip & Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet! De verhaaltjes zijn ingesproken door Georgina Verbaan en te zien bij Nickelodeon en Nick Jr.

Het Zandkasteel is al jarenlang een vaste waarde op de Nederlandse en Vlaamse tv. De drie hoofdpersonen zijn Koning Koos, Prinses Sassa en Toto. Samen met hond Finnie wonen zij in Het Zandkasteel. Voor de bewoners van Het Zandkasteel is het leven elke dag een feest! Toto, Prinses Sassa en Koning Koos zijn gek op elkaar. Samen spelen, ontdekken, eten, lezen, dansen en veel op het strand zijn, daar houden ze alledrie van!

Het Zandkasteel is een kwalitatieve pre-school serie, gemaakt door Teleac. Alle nieuwe delen zijn specials met hun eigen unieke, aansprekende thema. De serie geniet grote bekendheid van tv bij Z@ppelin & Ketnet.

26 SPLINTERNIEUWE AFLEVERINGEN!

kids 163

Page 83: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

BEkEND VAN Z@PPELIN & kETNET

BEkEND VAN Z@PPELIN & kETNET

kids 165

Page 84: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

Alleen op de Wereld

Pierre RichardJules Sitruk

kids 167

Page 85: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

BEkEND VAN Z@PP

BEkEND VAN Z@PPELIN EN kZOOM

kids 169

Page 86: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

De mooiste Sprookjes van

SneeuwwitjeTafeltje DekjeVrouw HolleHet Dappere KleermakertjeRapunzelKoning LijsterbaardDe Slimme BoerendochterDe Bremer StadsmuzikantenBroertje & ZusjeDoornroosjeDe GanzenhoedsterDe Gelaarsde KatRepelsteeltjeDe KikkerkoningDe MeesterdiefDe Prinses op de ErwtHet Blauwe Licht

BEKEND VAN VRT!

kids 171

Page 87: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

WORDT VERWACHT: DE NIEUWE

HEKSJE LILLY BIOSCOOPFILM!

EN DE REIS NAAR MANDOLAN

kids 173

Page 88: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

kids 175

Page 89: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

en het Hertejong

Familiede

Robinson

BEkEND VAN kZOOM

kids 177

Page 90: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

BEkEND VAN kZOOM

kids 179

Page 91: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

kids 181

Page 92: Just Bridge catalogus 2010 - 2011

WORDT VERWACHT: DE NIEUWE

NIKO BIOSCOOPFILM!

DE NIEUWSTE 3D-SENSATIE IN DE

BIOSCOOP!

WORDT VERWACHT:

kids 183

Page 93: Just Bridge catalogus 2010 - 2011