Jumpeleur maart 2016 issuu

of 24 /24
MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA 1 Maart 2016 EERSTE NEDERLANDSE PARACHUTISTEN CLUB

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Jumpeleur maart 2016 issuu

Page 1: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �1

Maart 2016

EER

STE

NED

ERLA

ND

SE P

AR

AC

HU

TIST

EN C

LUB

Page 2: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �2

I N H O U D S O P G A V E

Voorplaat: Sunset sprong Stuart

Foto: Stuart

Blz. 3. Van de redactie 3. Hulp gezocht 5. Van het bestuur 6. Activiteitenagenda 7. Van de instructiegroep 8. Speedstar, Pizzabus en feestje! 10. Een nieuwe start 12. Spring Break Seppe 2016 14. Rara para 15. FFWS Experience 16. Up’s 20. Wist-u-dat 21. Estafette 24. Contactgegevens

Page 3: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �3

V A N D E R E D A C T I E

H U L P G E Z O C H T

Hallo allemaal!

Daar is ‘ie dan… De eerste Jumpeleur sinds deze van redactie is veranderd! Na een hoop naslagwerk te hebben doorgespit, Claudia en Kristel helemaal gek gewhatsappt te hebben en vooral veel te hebben gepuzzeld met de lay-out en alle foto’s was het dan eindelijk zo ver: het moment van definitief opslaan en naar de drukker versturen…Ik kan zeggen dat dat toch best een spannend moment was! Nu afwachten hoe het er uit gaat zien zodra ons clubblad eenmaal vers van de pers op de club ligt :)

In deze editie worden een aantal ontzettend leuke evenementen (nogmaals) aangeprezen, komen er weer diverse foto’s voorbij en zal gaan blijken of de vorige redactie het stokje aan de juiste persoon heeft overgedragen!

Voor iedereen: veel leesplezier en tot de volgende editie :)

Liefs,Valerie

De PVD-groep is nog steeds dringend op zoek naar versterking! We zijn op zoek naar spontane mensen die vanuit het manifest het gezicht van de ENPC willen zijn. Je wordt onderdeel van een leuk team, draagt iets bij aan de club èn ontvangt daarvoor een financiële vergoeding. Daarnaast is het een leuke manier om iedereen op de club beter te leren kennen en wellicht vinden huidige springers dit wel de perfecte manier om hun partners bij het springen te kunnen betrekken (zonder ze meteen uit een vliegtuig te gooien :))

Bij interesse, neem contact op met Katie ([email protected])

Page 4: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �4

Lemmens MetaalbewerkingGalgenberg 35571 SP Bergeijk

CNC DRAAIENCNC FREZENLASSEN

WWW.LEMMENSMETAALBEWERKING.NL

Lemmens Metaalbewerking is toeleverancier op het gebied van

verspanende werkzaamheden in de metaal- en kunststofsector.

Precisievakwerk op basis van de aanwezige kennis en ervaring, het vakmanschap en

daarnaast het verlenen van een optimale service, maakt van Lemmens een betrouw-

bare partner. Lemmens werkt volgens ISO 9001 en is gespecialiseerd in zowel

enkelstuks als seriematig werk.

Page 5: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �5

V A N H E T B E S T U U R Beste ENPC-ers,

De eerste Jumpeleur van het jaar met een nieuwe redactie, Valerie heeft het stokje overgenomen van Kristel en Claudia. Kristel en Claudia bedankt voor al die jaren en Valerie veel succes! We zijn het jaar ook begonnen met een kersvers ere-lid. Rogier de Jongh is aan de erelijst toegevoegd. Rogier is jaren instructeur geweest op de club. Hij was altijd de gangmaker op de springweken en bedenker van de "jumping jackpot". Rogier, gefeliciteerd!

Wat we veranderd hebben zijn de ledenvergaderingen. Vroeger waren jullie van ons gewent dat we in november een begroting presenteren voor het komende jaar en dat we in maart terugkijken naar het afgelopen jaar met de cijfers. We hebben al het financiële samengevoegd. Dat betekend dat we voortaan eind februari/begin maart, èn de cijfers presenteren van het voorgaande jaar èn de begroting voor het komende seizoen in een ALV (Algemene Leden Vergadering). In het eind van het jaar houden we een BLV (Bijzondere Leden Vergadering) waarin we de voorlopige cijfers van het huidige jaar presenteren samen met de plannen voor komend seizoen. Dit heeft het voordeel dat de leden meer inspraak kunnen hebben op de plannen en begroting voor het nieuwe seizoen. Verder kan de begroting ook gebaseerd worden op de afgeronde cijfers van het voorgaande jaar en is de begroting daardoor preciezer.

2016 is een spannend jaar voor de ENPC. We hebben met verschillende leden een sessie gehouden over onze visie en doelstellingen. Daarin kwam naar voren dat we op de goede weg zijn en dat we willen groeien. Om die groei te stimuleren en onze leden goede reden te geven om op Seppe te komen springen hebben de prijzen verlaagd!! Alle hoogtes zijn € 1,- goedkoper geworden. De nieuwe prijzen gaan in tijdens de seizoenopening in het paasweekend op 26 maart. Die zaterdag is er 's avonds ook een frietwagen. Voor € 6,- onbeperkt eten. Opgeven bij Willem via een mailtje: [email protected].

Het hoogtepunt van het jaar zal de Spring Break Seppe worden. 5 t/m 8 mei komen er verschillende coaches om je dingen te leren in diverse disciplines. Om iedereen naar grote hoogte te brengen, 13.000 ft maar liefst, staat er vier dagen lang een Supervan tot onze beschikking. Verder komt er een ballon om uit te springen en de 182 is er voor de hopjes en tandems. Er zijn fabrikanten met hun parachutes om uit te proberen. Op de zaterdag is er een BBQ georganiseerd en een grote raffle met mooie prijzen. Zelfs voor het geval er slecht weer is hebben we nog wat tunneltijd achter de hand. Geen excuus dus om niet te komen.

Page 6: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �6

A C T I V I T E I T E N A G E N D AMaart:26 - 27 - 28: Opening Springseizoen 2016!

April 29: ENPC-opleiding

Mei: 5 - 6 - 7 - 8: Spring Break Seppe @ Skydive ENPC! 21: Speedstar wedstrijd, pizzabus en een gezellig feestje!

Dat is niet alles wat er georganiseerd wordt, er worden dit jaar ook nog een speedstar, een scramble, een canopy weekend, de springweek en clubkampioenschappen georganiseerd!

Dit alles wordt georganiseerd door een paar vrijwilligers. Jullie zullen snappen dat dit veel tijd kost en dat het fijn zou zijn wanneer "de lasten" over meer schouders verdeeld konden worden. Zowel in de normale weekenden als bij deze specials, zijn meer vrijwilligers welkom. We zoeken nog PvD-ers, buschauffeurs, packers, mensen voor de feestcommissie, maar ook een nieuwe opleidings- en tandem coördinator. Wil je iets voor de ENPC doen, meld je dan aan bij de betreffende coördinator of het bestuur.

Het belooft een mooi jaar te worden en ik hoop iedereen regelmatig op Seppe te zien.

Mechie Voermans, Voorzitter ENPC

Page 7: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �7

V A N D E I - G R O E PBeste ENPC'ers,

Het mooie weer heeft zich inmiddels alweer laten zien en de eerste mooie springdagen zijn al een feit! En ja... wat belooft het een super spannend en mooi springjaar te worden! Zoals in de BLV en ALV aangegeven staat voor ons 2016 in het kader van professionalisering! We kunnen daarbij direct aangeven dat we 2016 geweldig begonnen zijn met een cursus PARA first aid en volgend zijn het SL-droppen C-182. Ook voor de packers komt er een bijscholing omtrent materiaal en de PVD's zijn bezig met de bijscholing voor een nieuw manifest-programma! Al met al, wordt er door iedereen voor en achter de schermen gewerkt aan de professionalisering van ons eigen clubje en wordt er veel expertise van buitenaf gehaald. Dit niet alleen op organisatorisch vlak, maar ook op springtechnisch vlak! Er staat een geweldige ENPC SPRINGBREAK voor de deur waarin ieder zich kan bekwamen in het FS, FS, Wingsuiten, Swoopen. etc.. Het belooft een groots evenement te worden van 4 dagen inclusief lekker eten, drinken, ballonsprongen, feesten etc.!! Vergeet je niet in te schrijven! Ook de taskforce ENPC zit niet stil.. Sterker nog.. Na de heisessie onder leiding van Bart, is de werkgroep bijzonder hard bezig om de mogelijkheden uit te zoeken om een C-208 op Seppe te krijgen.. Iets dat zonder JULLIE niet lukt! Komt daarom allen springen.. Zo veel mogelijk.. Drink na afloop een biertje.. Maak plezier.. Zodat we met z’n allen als club kunnen groeien en onze ENPC dromen werkelijkheid kunnen laten worden!

Veilig landen, groet,

Wytse

Page 8: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �8

2 1 M E I 2 0 1 6

Beste ENPC’ers,

Zoals jullie weten organiseren we op zaterdag 21 mei de (double) Speedstar wedstrijd. (Inschrijven? Ga naar http://goo.gl/forms/sn3G25pHjg of kijk voor deze link op het Facebook event 'double speedstar’.) CHAUFFEURS GEZOCHT: Uiteraard kunnen we ook je hulp gebruiken wanneer je niet mee doet met de speedstar, we zoeken met name 2 buschauffeurs. Geef het aan bij Angela, Kristel of Marjolein wanneer je je hiervoor opgeeft. Het zou mooi zijn als er genoeg zijn zodat we de dag kunnen verdelen over meerdere chauffeurs.

Na de Speedstar eten we gezellig een pizza met de deelnemers en alle andere springers, aanwezigen en pizzaliefhebbers! We zullen heerlijke pizza’s geserveerd krijgen door Pizzabus Sylvano. De pizzabus zal er zijn van 19:30 tot 21:00, deelname kost 10 euro per persoon. Graag contant meenemen en vooraf betalen. Geef je voor het eten op bij Marjolein op [email protected], geef hierin duidelijk het aantal personen aan indien je direct voor meer mensen opgeeft. Let op, opgeven = betalen!

Opgeven voor zowel de speedstar als het eten kan tot zaterdag 14 mei.

Na het eten is het tijd voor een drankje en wordt het een ouderwets gezellig feestje, neem je blacklight pak en schmink dus mee!

Groetjes, Angela, Kristel en Marjolein

Speedstar EN pizza EN feestje!

Page 9: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �9

• TEAMBUILDING

• LEIDERSCHAPSTRAINING

• MEDIATRAINING

• PRESENTATIETRAINING

• COACHING

WWW.SWOOPCOACHING.NL

[email protected]

06-21267811

Page 10: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �10

EEN NIEUWE START….OF DE START VAN IETS NIEUWS

Een nieuwe start, ontwikkeling is spannend, onzeker en kan tegelijkertijd ontzettend veel energie en plezier opleveren. Eind 2000 nam ik ontslag bij Defensie na 14 jaar dienst. Ik werd gevraagd voor ’n bureau te werken met Defensie als opdrachtgever. Voor mij was dit een nieuwe start in een bekende omgeving. Spannend en ook weer niet. In 2004 nam ik ontslag bij dit bureau om full time in de parasport te gaan werken, als Tandemmaster en AFF instructeur, aangevuld met videospringen, vouwen en schoonmaken van hangaar en DZ :). Ook hier voelde het begin als een nieuwe start in een tamelijk bekende omgeving met de bijpassende onzekerheden. 1 januari 2009 ben ik gestart met SWOOP, als trainer/coach en als ondernemer. Dit voelde als DE START van hetgeen ik echt wilde. Op het gebied van inhoud en omgeving was het merendeel nieuw dus spannend, de kern (de basis) voelde vertrouwd en zorgde voor energie..

De ENPC staat aan de vooravond van mogelijk een nieuwe start. De afgelopen jaren zijn er meerdere startmomenten geweest. Denk aan de aanschaf van de C-206, de organisatie van de vereniging, de upgrade van de video’s, de bardienst en ga zo maar door. En nu is er weer een ENPC 2.0 of 3.0. Een projectgroep is bloedserieus verschillende scenario’s aan het uitwerken en concrete gesprekken vinden reeds plaats. Onlangs hebben ENPC-leden de gelegenheid gekregen en genomen hier over te praten en te discussieren wat de projectgroep heeft gemotiveerd door te gaan met uitwerken van scenario’s. Mechie heeft bij de laatste ALV ook al wat meer aangegeven over de nieuwe ambities. Wytse gaf ook al aan dat de Instructiegroep bezig is met de “oei, ik groei” aspecten. Best wel een spannende fase, lijkt me.

Natuurlijk is dit alles niet per se een compleet nieuwe start. Er is een basis, een kern waar de kracht van de ENPC ligt. Dat zijn onze 4 kernwaarden. Ook dit is door leden benoemd als iets wat behouden moet worden. Wel is duidelijk dat de fase die we in gaan, kan gaan voelen als een nieuwe start. Ik hoop vanuit de bestaande kern. Dat geeft vertrouwen en energie. Zeker is dat er nieuwe kwaliteiten en vaardigheden nodig gaan zijn. Marketing is in mijn ogen daar een voorbeeld van. Daar dient een juiste man/vrouw voor gevonden worden. En dat kan voor meerdere functies gaan gelden.

Deze Jumpeleur is de eerste uitgave uitgebracht door Valerie. Voor haar een nieuwe start als lid van de ENPC, nu als redacteur. Spannend? Ik wens haar vele mooie edities van de Jumpeleur! Veel plezier bij deze nieuwe start.

Ik wens iedereen met enige regelmaat een nieuwe start en de start van iets nieuws. En ik gun iedereen dat gevoel dat iets DE START is. Met bijbehorende spanning, onzekerheid en nog meer de voelbare energie :)!

Have fun en be safe,

Bart SWOOP

E E N N I E U W E S T A R T…

Page 11: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �11

Te koop in Rien’s Shop:

Viso 2+ € 215,00 Optima 2 € 195,00 Pro-Track € 265,00 Handschoenen vanaf € 25,00 Sorz goggles € 18,00 Packboy € 15,00 Hookknive € 25,00Tube stoes € 11,50

Page 12: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �12

In de Verenigde Staten, Canada, Mexico én de Betuwe is de Spring Break al vele jaren een bekend fenomeen. Honderdduizenden jongeren die hun voorjaarsvakantie doorbrengen met zon, zee en vooral, feesten! Alles kan en alles mag: dansen tot je lumbale wervels versplinteren, alcohol nuttigen tot je huig afbreekt, promiscue gedrag tot je een kwartet aan SOA’s binnen hebt en dát allemaal, terwijl je ouders denken dat je braaf op werkvakantie bent. Wat wil je nog meer...? Nou, springen in Brabant! En daarom hebben we besloten om een vergelijkbaar evenement, maar dan op springgebied, voor de ENPC op te zetten: de Spring Break Seppe 2016 (SBS ’16)!! We bedienen de leden van ENPC/ CPV op hun springwenken en laten zien dat Skydive ENPC dé plek is om te komen en te blijven springen. Later in het seizoen zullen er nog meer events komen, maar dat hoor je vanzelf. Het event loopt van donderdag 5 mei t/m zondag 8 mei. Wat gaat er allemaal gebeuren? Als volgt: * Vier dagen lang 13.000 voet! * Vier dagen lang een C-208 Supervan (18 para’s) en de C-182 (4 para’s)! * Vier dagen lang FF-load organising onder leiding van Bennie! * Vier dagen lang FS-4 en FS-8 coaching onder leiding van Mechie & Leon! * Vrijdag en zaterdag wingsuit coaching door Jarno Cordia! * Zaterdag en zondag CP-coaching door Fréderique Roeloffzen! * Vrijdagavond ballonspringen! * Zaterdagavond een BBQ én de SBS-Raffle! * Springen met ronde koepels voor wie dat nog kan! * Speciale ‘Parahap’ in restaurant ‘De Cockpit’!

S P R I N G B R E A K S E P P E - 2 0 1 6!

Page 13: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �13

* De foodtruck van Dennie Baats (Roots Powerfood) met de betere, gezonde snacks! * Vertegenwoordigers van o.a. Vigil, Performance Designs, Aerodyne, ‘K Leef en zij nemen allemaal hun tassenhandel mee, zodat je het ook kunt uitproberen! * Geen gasttarrief! * En dan die sprongprijzen....: 3500 ft : €11,- 7000 ft : €16,- 13000 ft : €22,- En wat kost dat dan allemaal? Een hele hoop, met name om de kist en allerlei andere zaken te regelen, voor een geweldig evenement. Daarom betaalt iedereen die komt springen, of je nu 1 of 21 sprongen maakt, een eenmalig bedrag van €20,-. Daarbij zijn meteen deelname aan de BBQ en de Raffle inbegrepen. Wil je niet springen, maar alleen aan de BBQ en Raffle deelnemen, dan betaal je €10,-. Maar... die afgebroken huig en SOA kosten verder niets! Het is handig voor ons om te weten of je komt, zodat we tijdig voldoende busjes kunnen inhuren, tosti’s inslaan en extra rollen wc-papier kopen. Ga daarom naar de volgende link en vul vóór 15 april het formulier in: http://tinyurl.com/SBSeppe. Hou voor updates over de SBS’16 vooral de website van de ENCP en de Facebookpagina in de gaten. Vooral ook voor het vinden van slaaplocaties, want dat kan niet in het clubhuis of op de parkeerplaats. Dus lui, in plaats van een retourtje Cancún (Mexico) wordt het dit jaar Seppe (Nederland)!

Tjusie, Martijn Moorrees

Page 14: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �14

R A R A P A R AVan wie zijn deze prachtig ronde

bollen??

De verloren slipper bleek van Wytse/Richella! (En zat

verborgen in Peter z’n chute…)

Page 15: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �15

F F W S E X P E R I E N C EDe Freefly Winterschool, wie kent hem niet! Deze editie geen stukje van onze eigen Bennie, maar van een (erg) tevreden deelneemster van de FFWS!

Freefly Winterschool at Nationaal Paracentrum Teuge Just as last year the Freefly Winterschool (FFWS) took place at the Nationaal Paracentrum Teuge (NPCT) also this winter season ‘15/’16. The monthly dates have been planned for 5 weekends between November and March. Unfortunately several appointments had to be cancelled due to bad weather conditions. Therefore the beginning of the FFWS started in December what only enlarged my anticipation. After all the german dropzones close to my surroundings were already shut because of winter season. And even if the distance between Berlin and Teuge is a long way to travel, I always enjoy to go there. Teuge was the place where I started my staticline course almost three and a half years ago. I fell in love with this exciting, new sport and took these openminded and amiable people at the NPCT to my heart right from the beginning. After finishing my AFF course a few month later I already knew that I wanted to learn freefly. For this reason there was no question about participating in the FFWS when I heard about it last winter. The event was organised by the team captain Maarten Pieter Benard of the skydiving team “Protocol Freefly“ which competed in freefly competitions since 2012. Together with other experienced freeflyers he offered beginners as well as intermediate freeflyers a coaching therefor. For the beginners there was an 1-on-1 coaching for learning sitfly in order to fly safely in a group subsequently. After participating successfully in last years course I was allowed to join the group coaching this winter which has been offered both for sitfly and for angle flight. After the mild weather in December the bright blue sky brought us a bitterly cold day as we met in January. However none of the numerous participants got scared of the freezing weather. With several layers of clothing and plastic bags over our socks we prevented the cold winter weather and splashy landings in the meadow. So my five hours ride to Teuge were worth it. First thing in the morning we were assigned to our coaches. After the groups had been announced we had a thorough briefing together with our coach and started with load 1 into the air. My euphoria to be back in the air since my last jumps in December could not have been bigger! After every single jump we got a detailed debriefing by our coach to review our own moves and improve it on the next jumps. The highlight of the day was finally a great sunset jump. So another magnificent day with many unforgettable jumps and a lot of new acquaintances drawed to a close. I was able to perfectionize some details on my freefly moves and had an incredible day at the dropzone once again. Finally there’s just one thing left to say: The FFWS is an amazing event with great, committed coaches that I will definitely rejoin in the next winter season!

Page 16: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �16

Merijn is back in town and in the

air!

U P ' S

Page 17: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �17

Page 18: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �18

D O W N ‘ S

Bijlesje rollen in de ijzige kou…

Page 19: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �19

GROOTHANDEL IN

DRANKEN

VOOR AL UW FEESTEN EN PARTIJEN, GROOT EN

KLEIN

Piet BuijsBuitenhof 224714 BT SprundelTel: 06-30570775

Page 20: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �20

Margaret Verbraak Uitvaartverzorging

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid…

0165 - 364566 Dag en nacht

bereikbaar Bergsebaan 104 - 4709 AR

Nispen www.verbraak-uitvaart.nl

[email protected]

W I S T U D A T ? ?- Stu het geen probleem vindt als hem verteld wordt dat hij een kleintje heeft? - Hij het toch wel erg begint te vinden als z’n “kleintje” een aantal dagen onvindbaar is? - Zelfs de pers hierbij is ingeschakeld om hem terug te vinden? - Het loont om dit soort nieuws wereldkundig te maken - Stu z’n kleintje heelhuids is teruggevonden! - Dit uiteraard gaat over z’n geliefde parachute genaamd Petra - Daarnaast Stuart en Iris ook hun eigen minion verwachten deze zomer! - Benny & Danny met zichzelf en vooral hun parachutes in de knoop zitten? - Zij daarom tegenwoordig bekend staan als de tension-brothers? - Dit is omdat zij een abonnement hebben op tension knots? - Deze volgens parachute guru John Le Blanc het resultaat zijn van slecht onderhoud of

slecht vouwen? - Dit bij beide heren nog niet helemaal is doorgedrongen? - Rien dacht dat Claudia naar Lloret de Mar ging? - Hij dat verkeerd verstaan had… - Zij namelijk naar Miamar zou gaan - Dat volgens Rien toch naast Lloret de Mar ligt? - Ze in de Betuwe koffie kunnen zetten zonder water? - Zodra ze koffie met water zetten dit meteen in het printerkastje op proberen te bergen - In goed overleg met de vorige redactie besloten is dat het CPV voortaan ook mee mag

doen met de estafette? - Angela hier meteen goed gebruik van heeft gemaakt door Matthijs als haar opvolger te

nomineren? - Rogier de Jongh nu officieel benoemd is tot ere-lid van de ENPC? - Dit tijdens de ALV bezegeld is met een mooi bierpakket - De redactie jullie nog een stukje schuldig is over Rogier z’n ENPC-carrière… - Dit in de volgende editie goed gemaakt wordt!

Page 21: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �21

Ja, de estafette, bedankt Raul voor deze kans! :) Voor degene die mij nog niet zo goed kennen, ik ben Angela, 33 jaar en woon met Maarten Pieter ‘Bennie’ en onze hond Brutus samen in Den Bosch.

In het dagelijks leven werk ik bij de Koninklijke Marechaussee en probeer ik daarnaast een studie rechten te voltooien. Tijdens mijn opleiding op de KMA heb ik een static-line opleiding gevolgd en 5 sprongen gemaakt, toentertijd nog in Lelystad. Maar omdat het lang wachten was in het weekend of we konden springen en ik in die tijd al intern zat had ik niet de behoefte om mijn weekenden door te brengen op de dropzone.

Maar… toen ik Bennie leerde kennen was hij net weer begonnen met springen en zoals jullie weten hier laaiend enthousiast over en vooral over de vrije val. Aangezien ik daar niets vanaf wist heb ik gezegd dat ik wel de versnelde vrije val opleiding wilde gaan doen om te zien of ik het ook leuk vond. Eerst heb ik nog een tandem met Pjo gedaan, waar de tegenprestatie was dat Bennie een keer achterop de motor zou gaan bij mij (wat hij uiteindelijk ook heeft gedaan)!

In die tijd stond ik al een tijdje op de rol om op uitzending te gaan, maar die werd keer op keer uitgesteld. Uiteindelijk hebben Bennie en ik besloten om in de kerstvakantie van 2011 naar Empuria Brava te gaan waar ik mijn AFF heb gedaan. En sindsdien…, tja ik heb lang volgehouden in de oriënterende fase te zitten. Maar na het aanschaffen van eigen materiaal, een B-brevet, PvD’en en nu in de HI-opleiding kan ik dat niet echt meer volhouden. Zo heeft Bennie toch een beetje zijn zin gekregen ;)

Ik vind het erg leuk om nu bezig te zijn met de HI-opleiding (met mijn buddy Peter), veel dingen zelf te leren en proberen die kennis en mijn enthousiasme over te brengen op anderen. De sprongen die ik hiernaast nog maak zijn over het algemeen Freefly sprongen (ook hier is de invloed van Bennie niet gering). Ik geniet ervan om te investeren in het steeds verbeteren van mijn sprongen door bijvoorbeeld in de tunnel te trainen. Tijdens het springen en het tunnelen is kan ik de mijn werk loslaten en is mijn hoofd weer heerlijk leeg!

E S T A F E T T E

Page 22: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �22

In een ontspannen omgeving genieten van verschillende

schoonheidsbehandelingen.

van Coothplein 37/4 Breda 076-5150520

Estafettelopers: Jos Frauenrath, Ad Jongeneelen, Cees van Hooydonk, Nel Kouters, Jeroen Keijman, Peter Vierhout, Rogier de Jongh, Arina Quirijns, Marco Vandijck, Elmar van Ginneken, John Peeters, Rien Meeuwisse, Adwin Beerendonk, Annemiek van Gessel, Richard Luijs, Johan de Pijper, Jetty Machielse, Kitty Oomen, Andre Kempenaars, José Brouwers, Ruud Hermus, Wim Brans, Jeroen Karstens, Desirée L’abee, Joris van Hoek, Juliëtte Hereijgers, Yvonne Karstens, Elly Jonker, Marlies van de Made, Mark Beuvink, Natascha Musters, Nick van de Wiel, Jaap Spiering, Christian Mathijssen, Mechie Voermans, Leon Koyen, Erwin van der Schaaf, Rene Buijs, Marijke Maas, Guido Pieters, Edo de Jongh, Petra van Overveld, Maurice Gerards, Paul van der Hoeven, Louis de Jong, Boy Hulsbergen, Wytse Dijkstra, Hans Verschuren, Fred Ketelaars, Pieterjan Oomen, John Rademakers, Lydia Bastiaansen, Leon van Leeuwen, Coen van Boxtel, Frank van den Bosch, Marianne van den Bosch, Edwin Ham, René v d Lans, Renée van Brakel, Diederik Groot, Niels Meeuwisse, Laurens Degenaar, Dylan van de Westen,Fons v.d. Tuijn, Richard Weijers, Marjolein van Baardwijk, Fenna Vogelsang, Harold Boekholt, Loek v.d. Broeck, Jeroen Koevoets, Peter Paes, Richard Wennekes, Raoul Rossou, Kim de Vries, Marin van Oorschot, Bart Heuveling, Danny Dörfel, Willem van Rijswijk, Erik Noordermeer, Luuk Meeuwisse, Rob Schouren, Eric ten Feld, Alex Heurkens, Bart van Oppen, Diederik van Meenen, Mikel Theuws, Harmen van Mourik, Michael Koeijvoets, Anja Mouwen, Roger vd Sijpt, Thea Klüver, Femke vd Ent,, Debbie Hendrickx, Jasper Mol, Bas de Been, Niels Ellenbroek, Evelien Loijen, Frank v Ierssel, Dre Boidin, Maarten Pieter Bernard, Meraud Dieleman, Wido Langemheen, Herre Roosma, Peter Gruijters, Devin vd Ven, Raul Heijs, Angela Bens en voor de volgende keer..... Matthijs Creemers!

Naast het werk en het springen zit ik graag met mooi weer op de motor, in de bossen met Brutus & Bennie en met mijn neus in de boeken (zowel voor het plezier dingen lezen als voor mijn studie). Ik hoef me zeker niet te vervelen, eerder af te vragen waar de tijd blijft. Ik denk dat ik zo weer genoeg over mezelf verteld heb en degene die me kennen zullen niets nieuws lezen. Ik geef het stokje graag door aan mijn Ayatollah, mijn voorbeeld voor de HI-opleiding: Mathijs Creemers.

Blue skies!!

Page 23: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �23

Page 24: Jumpeleur maart 2016 issuu

MAART 2016 JUMPELEUR PAGINA �24

Postbus 1436, 4700 B

K R

OO

SE

ND

AA

L