Joebox November December

Click here to load reader

 • date post

  24-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Joebox November December

 • JOEBOX Programmatieboekje van de maanden

  november en december 2015

 • Voorwoord Beste scoutsers en ouders,

  De eerste maanden zijn al weer gepasseerd en dat hebben we op de scouts geweten. Feestweekend was uiterst plezant, mede dankzij de talrijke opkomst van zowel jarenlange gekende gezichten als de vele nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die we hebben mogen verwelkomen in onze scoutsfamilie. Bij deze heten we iedereen van harte welkom en wensen we iedereen een plezierig en tof scoutsjaar toe.

  Het weekend van 20 tot 22 november gaan we met zijn allen op groepsweekend naar Zedelgem. Schrijf jullie massaal in, want het wordt een supertof en sfeervol weekend. We vertrekken vrijdagavond en komen zondagmiddag terug. Zoals elk jaar schakelen we ouders in om te voeren en af te halen. Meer informatie zal volgen via de website.

  Opgelet! Zaterdag 12 december en zaterdag 19 december is het avondvergadering. Dit wil zeggen dat de kapoenen en wouters scoutsvergadering hebben van 17:00 tot 20:00 en de woudlopers, jogis, givers en jin van 19:00 tot 22:00.

  De leiding van Joe English

 • Kapoenen

  Lieve kapoenen, jullie zijn nu al echt scoutsers geworden. Dat wil zeggen dat we jullie voor meer uitdagingen en leuke activiteiten stellen. Hebben jullie er al zin in? Wij alvast wel!!! Zondag 01/11 Brrrrrr, het is halloween! Trek jullie griezeligste kostuum aan en kom zeker naar de spannendse vergadering van het jaar! Zondag 08/11 Vandaag staan we niet op onze voeten, maar doen we alles op wieltjes. Breng alvast jullie rolschaatsen, fiets, skateboards, mee. Vergeet natuurlijk jullie helm, bescherming en europese verzekeringskaart (hihi, mopje!) niet. Zondag 15/11 De herfst is in het land en we moeten het kleurige panorama gaan bezichten. Kastanjes, egels, fladderende blaadjes, Voelen jullie de gezellige sfeer al? Jullie leiding heeft zin om een supercool bosspel te spelen! Kleed jullie alvast warm aan. Zondag 20/11 22/11 Joepie jeeeej! Voor sommigen onder ons is dit de eerste keer, anderen zijn al meer ervaren in het groepsweekend. Aan alle ouders, aanvaard dat het vogeltje met zijn eigen vleugeltjes wilt slaan en schrijf jullie kinderen massaal in. Jullie krijgen meer informatie via de site en brief. P.s. Smak smak smakeeeeelijk!

 • Zondag 29/11 Een echte padvinder weet hoe te overleven in de wildernis. Wij willen jullie als toekomstige leiders onze wijsheden en vaardigheden overbrengen. Kom zeker naar de scouts om jullie technieken bij te schaven. Zondag 06/12 Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt, daar wordt aan de deur geklopt, wie zou daar zijn? Ruben zijn favoriete feest staat voor de deur. Zijn idool, Sinterklaas, komt in hoogsteigen persoon een bezoekje brengen. Mis deze kans niet om hem in levende lijve te ontmoeten. Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe (= Aziel). Zaterdag 12/12 Let op ouders, vandaag, zaterdag 12 december is het een avondvergadering van 17:00 tot 20:00. James Bond is klein moeten beginnen en dat begon op casinoavonden van zijn lokale scouts. We gaan jullie de tips en tricks leren om jullie fortuin al vast te pinnen op 6 jarige leeftijd. Zaterdag 19/12 Let op ouders, vandaag, zaterdag 12 december is het een avondvergadering van 17:00 tot 20:00. Ho ho ho! Wat ligt daar allemaal onder de scoutskerstboom? Jawel, pakjes van jullie, want de bedoeling is om elke kapoen een cadeautje te laten meenemen van 3 euro. Zo wordt het een levensecht kerstfeest om nooit te vergeten!!

 • Zaterdag 26/12 Ruben en Azil hebben een kater. Alexander heeft te veel gegeten. Charlotte zit met een keelontsteking in haar bed en Elien zit in Finland (echt waar!). Martijn zit te rollen in de sneeuw en Anne doet een cursus zelfkennis. Wij kunnen helaas geen leiding geven vandaag. Het is dus geen scoutsvergadering vandaag! Ziezo kapoenen, dat was het weer voor 2015. Een prettige vakantie en tot volgend jaar!! Kusjessssss, Frivole spreeuw, zachtaardige markhoor, onvermoeibare spiesbok, uitbundige vink, bereidwillige kaketoe, ongeveinsde saga & doorzettende barry

 • Wouters

  Dag allerliefste woutertjes, Hier het programma voor de 2 komende maanden met extra veel vergaderingen vol plezier. Zondag 01/11 Brrrrr! Het is halloween! Verkleed jullie in heksen, skeletten, spoken, pompoenen, en vergezel ons op een mega spannende griezelvergadering! Zondag 08/11 JOEPIE! Vandaag gaan we leren overleven als een echte scouts. Het is dus een techniekenvergadering! Ja, Deniz we gaan vuur maken, constructies bouwen en nog veel meer Zondag 15/11 Verkleed jullie maar als jullie favoriete prinses, de prins op het witte paard of als de slechterik naar keuze. Vandaag doen we het grote disney-spel. Zondag 20/11 22/11 We gaan op weekend, schrijf jullie allemaal in voor een weekend om nooit te vergeten. Verdere info vinden jullie op de website. Zondag 29/11 Vandaag gaan we alle geheime plekjes verkennen is ons allermooiste dorpje, Heusden. Trek jullie stapschoenen maar aan, haal die kompassen maar boven, we gaan op pad!

 • Zondag 06/12 SINTERKLAAS KOMT OP BEZOEK! Zet jullie schoentjes maar, wees braaf, schrijf de allerlieste brieven en dan maken we ons klaar om de lieve sint te verwelkomen. Zaterdag 12/12 12 december, de wereld gaat vergaan! Kom en help ons om de wereld te redden. Opgelet! Het is avondvergadering en deze gaat door op de scouts van 17u tot 20u. Zaterdag 19/12 Als laatste van het mooie jaar, met vele mooie momenten organiseren we een kerstfeestje. Neem allemaal een klein cadeautje. Trek jullie kerstkledij aan en vergeet jullie goed humeur niet! Opgelet! Het is avondvergadering en deze gaat door op de scouts van 17u tot 20u. Zaterdag 26/12 De leiding zit druk te studeren achter hun bureau voor de examens. Bezoek de oma en opa, geniet van de kerstcadeautjes en dan zien wij jullie volgend jaar terug! Tot in januari met nog meer verrassende, toffe en onvergetelijke vergaderingen. Xoxo, Bram Schulte (aka Pandijam) Andreas Weyers (aka Casanovale Zero) Dieter Tulkens (aka Casanova) Youri Mertens (aka Dikke) Arne Van Loo (aka Peppermindsguy) Karen Serneels (aka Bomma)

 • Sfeerfotos van de eerste vergadering

 • Woudlopers

  Liefste woudlopers, deze twee maanden worden gevuld met supercoole spelletjes en een mega-cool groepsweekend. Wij hebben er zin in!

  Zondag 01/11 : 1 november 1967

  Nog steeds klinken er stemmen in mij hoofd. Hun opdrachten schreeuwen. Dag en nacht... Ik weet niet . Neen! NEE DAT DOE IK NOOIT! laat me met rust Ok, maar alsjeblief laat het ophouden. Als ik het doe en ze allemaal Ok.

  Zondag 08/11 The one ring to rule them all

  Zondag 15/11 We hebben op de kookvergadering (en het grootkamp van vorig jaar) iets zeer schokkend ontdekt. Jullie kunnen voor geen meter vuur maken! Gelukkig is jullie lieftallige leiding er om dit jullie te leren. Bij deze is het een ECHTE survival technieken - kampen bouwen - vuur maken vergadering.

  Zondag 20/11 22/11 Hebben we er zin in?! AYE AYE KAPITEIN Ik hoor jullie niet! AYE AYE KAPITEIIIIN OOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Wie gaat er op groepsweekend? WIJ!!!

  Meer informatie volgt op de website.

 • Zondag 29/11 Willen jullie eens ervaren hoe het voelt om oud te worden? Vandaag is jullie kans! We spelen vandaag een spel waarbij we alle fasen van het leven eens zullen beleven. #levensweg

  Zondag 06/12 Er is naar het schijnt een gek op pad die langs daken de huizen van niets vermoedende kinderen binnenglipt om daar verdachte pakketjes achter te laten. Aangezien de politie zei dat ik een onnozelaar was toen ik dit melded, gaan we er zelf achteraan!

  Zaterdag 12/12 Let op ouders, vandaag, zaterdag 12 december is het een avondvergadering van 19:00 tot 22:00. Spannend! Gezellig samenzitten en chillen, dat wordt een avond met spelletjes en snorren tekenen bij Marie-Lou die onder de zetel weggestopt zat omdat ze de film prinses lillie fee te eng vond.

  Zaterdag 19/12: Let op ouders, vandaag, zaterdag 19 december is het een avondvergadering van 19:00 tot 22:00. Oh the weather outside is frightful

  But the fire is so delightful

  And since we've no place to go

  Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

  Slee pakken en naar buiten, naar de sneeuwberg (zandberg snapte hem muhuhuh) en erna een kerstfeestje tot de vroege uurtjes! Wij hebben er alvast zin in!

 • Zaterdag 26/12 Geen vergadering Dit was het voor dit jaar. Wij zien jullie volgend jaar terug voor nog meer supertoffe spelletjes! Een stevige scoutslinker, jullie leiding

 • Jogis

  Yi Allemoale, de bloaren vallen van de bomen, t worre weer winter dus klied joe moar woarme. Zondag 01/11 Halloweenvergadering Zondag 08/11 Vandaag is het alles op wieltjes vergadering, duik dus allemaal maar eens in je gereedschapskist thuis en neem gerust je step, fiets en- of gocart mee. Zondag 15/11 Is er een zeehond aangespoeld? Een klein dolfijntje, onderkoeld, Uit een boze zee verdreven? Of een pak wrakhout geloosd Uit een boot, onervaren Uitgevaren in een plotse storm ? Het antwoord is neerbliksemend "Maar, neen. Het is een mens, .. (zie meer op: http://www.knack.be/nieuws/mensen/gedicht-voor-aylan-maar-neen-het-is-een-mens/article-column-603297.html) Vandaag spelen we het grote vluchtelingen spel. Als jullie willen weten wat dit precies zal inhouden kom dan zeker naar de scouts.

 • Zondag 20/11 22/11 Checketut gasten! Het is weer zo ver, groepsweekend!!! Jullie zullen hierover nog een brief met meer info krijgen van de leiding. Zondag 29/11 Vandaag gaan we iets berrecool doen, neem allemaal alvast 10 euro mee.

  Zondag 06/12 We hebben vorige week een brief ontvangen waarin stond dat de Sint dringe