Jobat 12 mei 2012

40
Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be Zaterdag 12 en zondag 13 mei 2012 VAKBONDEN Hoe betrokken bent u nog? Blz. 3 LOONKLOOFWET ‘Wachten tot 2013’ Blz. 8 COLUMN ‘Ik durf niet te blijven staan’ Blz. 9 92.000 bedrijven doorgelicht DOSSIER GROEIBEDRIJVEN Werkt u in de goede branche? JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR + 7.675 jobs op jobat.be Career launch vanaf blz. 12

description

Weekblad over en voor werk

Transcript of Jobat 12 mei 2012

Page 1: Jobat 12 mei 2012

Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

Zaterdag 12 en zondag 13 mei 2012

VAKBONDENHoe betrokkenbent u nog?Blz. 3

LOONKLOOFWET‘Wachtentot 2013’Blz. 8

COLUMN‘Ik durf niette blijven staan’Blz. 9

92.000 bedrijven doorgelicht

DOSSIER GROEIBEDRIJVEN

Werkt uin de goede

branche?

JOBAT.BE

SITE VAN

HET JAARJOBAT.BE

SITE VAN

HET JAAR

+ 7.675 jobs op jobat.be Career launch vanaf blz. 12

Page 2: Jobat 12 mei 2012

Anseelen Denys

Frederik Anseel en Jan Denysbekijken de arbeidsmarkt

beurtelings dooreen kritische bril

EDITO

VAARWEL‘Ze plakken meer dan ooit aan hun stoel, weet u.’ De head-hunters die enkele weken geleden aan het woord kwa-men in Jobat, vertelden het met een zucht. De crisismaakt hun job er niet makkelijker op.De profielen die zezoeken, zijn in een dynamische arbeidsmarkt vaak alschaars. Als die ook nog eens immobiel dreigen te wor-den als gevolg van de economische onzekerheid, wordthet helemaal speuren naar een speld in een hooiberg.Moet u zich afvragen: als felbegeerde werknemers zich alte beroerd voelen om hun ‘zekere’ job te ruilen voor eennieuw avontuur, welke gevoelens leven er dan bij de‘mindere’ goden op de arbeidsmarkt? Bij zij die zich dage-lijks zorgen maken over hun job en angstvallig het order-boekje van hun werkgever in het oog houden... Inder-daad geen prettige situatie, en bovendien niet zonder ge-volgen.Ten eerste is jobonze-kerheid een negatiefgevoel en dus niet debeste motivator voorprofessionele knalpres-taties.Ten tweede bestaat hetrisico van ontevreden-heid op de werkvloer.Een werknemer die zijnkeuze beperkt ziet toteen defensieve houdingdie hem moet verzekeren van jobbehoud, zal weinig ple-zier uit zijn werk halen. Ook de relatie met de werkge-ver zal ambigue zijn: dankbaar voor de baan, misnoegdover de werksituatie in het algemeen.Maar niet iedereen denkt zo. In de VS nam in februarivan dit jaar een recordaantal werknemers spontaan ont-slag. 2,1 miljoen Amerikanen zeiden middenin een wei-nig uitnodigende arbeidsmarkt hun job vaarwel. Velenvan hen deden dat zonder uitzicht op een alternatief.Hun reden: ze gingen niet langer akkoord met de manierwaarop hun werkgever met hen omging. Ze voeldenzich ‘gebruikt’ op een weinig respectvolle manier. Hetenige wat voor hun werkgever van belang was, zeiden ze,waren de onrealistische verwachtingen van de aandeel-houders. En daarvoor moest al de rest aan de kant.Volgens Kevin Wheeler (VS) - speaker, auteur en hr-ex-pert - zullen bedrijven die niet van dit pad afwijken hetenkel maar moeilijker krijgen om goed personeel te vin-den. ‘Werknemers verwerpen bureaucratie en omar-men autonomie.’ Des te meer omdat het voor individu-en met specifieke talenten makkelijker is dan ooit omhun diensten aan eenieder te bieden.Die free agent-trend is interessant, al dreigt hij ook dekloof op de nu al duale arbeidsmarkt - sommigen vech-ten voor die ene kandidaat, anderen voor hun job - nogte verbreden.

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

2 miljoen

Amerikanen

zeiden middenin

de crisis hun job

vaarwel zonder

uitzicht op een

alternatief

Kan ik het professionele gebruik van eigenapparatuur (gsm, laptop, tablet...) alsonkosten binnenbrengen?

Doorgaans maken werkgever en werknemer op hetogenblik van de indiensttreding duidelijke afspraken inde arbeidsovereenkomst of in een aparte bijlage overwelk arbeidsgereedschap de werkgever ter beschikkingzal stellen en welke professionele kosten de werkgeverzal vergoeden.

Marge

Wanneer hierover niets werd afgesproken, of wanneerde gemaakte afspraken niet voorzien in een compensa-tie voor het professioneel gebruik van eigen materiaal,zal het voor jou bijzonder moeilijk worden om een ver-goeding af te dwingen.Er bestaat immers geen algemene wettelijke verplich-ting in hoofde van de werkgever om zijn werknemerste vergoeden voor elk professioneel gebruik van eigenapparatuur. Hij is daar volgens de rechtspraak alleen toeverplicht wanneer de gebruikte apparatuur absoluutnoodzakelijk is voor de uitvoering van de arbeidsover-eenkomst. Dit wordt vrij streng beoordeeld. Over watnoodzakelijk is en wat niet, heeft de werkgever boven-dien een zekere beoordelingsmarge.

Niet evident

Voor sommige apparatuur zal dit meer voor de hand

liggen dan voor andere. Zo zal er wellicht weinig discus-sie over bestaan dat de werkgever aan zijn lasser eenlasapparaat moet ter beschikking stellen of zijn lassermoet vergoeden wanneer hij eigen materiaal gebruikt.Zonder het lasapparaat kan hij immers zijn beroep nietuitoefenen.Dit is uiteraard veel minder evident als het gaat overeen gsm, laptop of tablet. Enkel een werknemer die da-gelijks voor zijn werk de baan op moet en steeds be-reikbaar moet zijn voor zijn klanten en werkgever, komtwellicht in aanmerking voor een vergoeding.

Fiscaal

Je zal dus niet alleen moeten aantonen dat je eigen ap-paratuur voor professionele doeleinden aanwendt,maar ook dat het een essentieel hulpmiddel is in de uit-voering van jouw functie. Het feit dat je werkgever de kosten niet aanvaardde alsvergoedbare en dus noodzakelijke beroepskosten, ver-hindert overigens niet dat je aantoonbare professionelekosten fiscaal kan aftrekken.

STIJN DEMEESTERE,ADVOCAAT BIJ LYDIANJOBAT.BE/RECHTEN­PLICHTEN

ARBEIDSVRAAG

‘Het is verbazingwekkendhoeveel je kunt als er geenandere mogelijkheid is’De Amerikaanse droom van de Belgische Sophie Vandebroek liep niet van een leien dak.Nu is ze chief technology officer van multinational Xerox maar in 1996 stond ze er aan de overkant van de grote plas plots helemaal alleen voor toen haar man overleed en ze achterbleef met drie kinderen. ‘Zodra zij in bed lagen, werd ik een echte workaholic. Dus bleef ik maar promoties krijgen.’ Met het gekende resultaat.

Page 3: Jobat 12 mei 2012

0203

V akbonden hebben in Belgiëveel macht. Dat heeft te makenmet hun hoog ledenaantal, hun

sterke inbedding in de beheersstruc-turen van de Belgische overheid, desterke sociale bescherming van hun af-gevaardigden in de ondernemingen enhun vermogen om nog steeds redelijkgrote massa's te mobiliseren, hoeweldit laatste wat tanende is. Aan demacht van de vakbonden moet in elkgeval niet getwijfeld worden. De vraagis of dit ook geldt voor hun draagvlakbij de burgers in het algemeen en dewerknemers in het bijzonder.Sommigen menen dat dit draagvlaksterk aan het afkalven is. Waarop zezich baseren, is niet duidelijk want veelonderzoek verschijnt er niet over. Devakbonden doen wel zelf onderzoekhiernaar maar geven de resultaten er-van niet prijs. Het onderzoek vanRandstad naar de mogelijkheden totparticipatie van werknemers in de be-drijven is één van de weinige die in de-ze een tipje van de sluier oprichten,des te meer omdat het kan vergelijkenmet identieke resultaten vier jaar gele-den.Uit de resultaten blijken twee zaken.Ook in 2012 blijven vakbonden over

een groot draagvlak beschikken maarhier en daar brokkelt dit toch af. Zodaalt het aandeel dat vindt dat werk-nemers zich sterk betrokken voelen bijde vakbond in hun bedrijf van 62 naar44 procent. Meer dan de helft vindtdat er weinig belangstelling is voor hetvakbondsoptreden in hun bedrijf. Eenstijging met meer dan 10 procent. Detendens is vrij consistent en lijkt hetsterkst bij kaderleden.

Belangen

De grote vraag is wat de reden is voordit afbrokkelend draagvlak? Minstenseen deel is te verklaren door de huidi-ge mindere economische toestand.Werknemers geven gemiddeld lagerescores in bedrijven die het niet goeddoen. We mogen veronderstellen dater nu meer bedrijven in slechte doenzijn dan vier jaar geleden. Indien deverklaring hiertoe kan beperkt wor-den is er voor de vakbond geen redentot ongerustheid. Men mag dan ver-wachten dat de cijfers zullen opverenals het economisch weer wat betergaat.Is het dalend draagvlak echter alleenaan de mindere conjunctuur toe te

schrijven? Spelen er ook meer structu-rele factoren? Zo hebben vakbondenmoeite met de individualiseringstrendin onze samenleving. Hoe koppel je opeen intelligente manier collectieve enindividuele belangenbehartiging vanwerknemers en werkzoekenden? Omhierin te lukken moet men beginnenmet individualisering niet automatischte vereenzelvigen met meer egoïsme,zelfs niet met individualisme. De afwij-zende houding van de beide vakbon-den op het voorstel van Voka om indi-viduele rugzakjes voor werknemers teverankeren in het arbeidsmarktbeleid(Jobat 5 mei) is een mooi voorbeeldvan deze worsteling met individualise-ring.

Vakbonden en individualisering

‘Men moet individualisering nietautomatisch vereenzelvigen met

meer egoïsme’

Anseelen Denys

Frederik Anseel en Jan Denysbekijken de arbeidsmarkt

beurtelings dooreen kritische bril

Jan Denys,arbeidsmarktdeskundigeRandstad en auteur van ‘Free to work’ en ‘Uw werk, uw merk’

CARTOON

Page 4: Jobat 12 mei 2012

DOSSIER GROEIBEDRIJVEN

Meer stijgersdan dalers

Meer dan 55 procent van de bedrijven in België groeide in de periode 2009-2010. Een op de tien zelfs

meer dan 60 procent. Dat blijkt uit de gegevens van 92.000 ondernemingen die

handelsinformatiekantoor Dun & Bradstreet op vraag van Jobat analyseerde.

Tekst: Maud Oeyen / Foto’s: Bart Dewaele

‘Het is een algemeen aanvaard economisch princi-pe: elk bedrijf zoekt naar groei.’ Bart Cleymans,data-analist bij handelsinformatiekantoor Dun &

Bradstreet (D&B), is niet verrast door het aantal groeiendebedrijven in België. ‘Zelfs in een economisch minder gunstigklimaat zullen er meestal meer bedrijven zijn die groeiendan bedrijven die dat niet doen.’‘Ondernemers proberen hun bedrijf gezond te houden enhun winst te verhogen door de onderneming te laten groei-en. Deze groei creëert jobs en laat toe dat de maatschappijop zijn minst dezelfde levenstandaard kan behouden, ver-volgt Cleymans.

Dat blijkt ook uit de cijfers: bedrijven met meer groei trek-ken duidelijk extra personeel aan. Bij middelgrote bedrijvendie de overgang maken van kleinere speler naar vaste waar-de, speelt dit effect het duidelijkst. 37 procent van de mid-delgrote bedrijven die hun omzet zagen verdubbelen,breidde het personeelsbestand uit met meer dan 90 pro-cent.Hoe groter de brutomarge bij kleine en middelgrote bedrij-ven, hoe meer kans op groei. Cleymans: ‘Een grotere bruto-marge geeft meer ruimte om te investeren waardoor degroei nog verder kan toenemen. Je zou kunnen spreken vaneen vicieuze cirkel.’

92.000 ondernemingen doorgelicht

1 Meeste groei in chemie, gas en elektriciteitDe sectoren chemie en petroleum en elektriciteit , gas ensanitaire diensten bieden bedrijven de meeste kans opgroei. In deze sectoren zag 67 procent van de bedrij-ven zijn omzet stijgen tussen 2009 en 2010. Ook decommunicatiesector deed het erg goed: 61 procentvan de bedrijven kende er groei.‘In de communicatiesector vinden er op korte tijd veelveranderingen plaats’, verklaart Cleymans. ‘De sectorstaat bekend voor zijn felle concurrentie en wordt ge-kenmerkt door snelle technologische ontwikkelingen.Er komen steeds nieuwe producten op de markt en erblijven nog veel potentiële klanten over om te overtui-gen. Bovendien gaan de kosten steeds verder omlaag.’Ook de sociale dienstverlening (bijvoorbeeld strijk-diensten) manifesteert zich als een groeipool. 61 pro-cent van de ondernemingen in deze sector zag zijnomzet stijgen. De overheids- en openbare sector teldede minste groeibedrijven. Slechts 49 procent zag erzijn omzet omhoog gaan.‘Voor studenten die een studiekeuze moeten maken,kan het interessant zijn om na te gaan in welke secto-ren de bedrijven het sterkst groeien’, zegt Jan Vernail-len. ‘Maar ook de overheid heeft er baat bij om te we-ten in welke sectoren ze het best kunnen investeren.Het is uiteraard beter om 100.000 euro te investerenin een sector die veel groeibedrijven telt dan in eensector die erop achteruit gaat. Investeer je in groeibe-drijven, dan krijg je meer mensen aan het werk, wor-den er meer sociale bijdragen betaald en stroomt hetgeïnvesteerde geld onrechtstreeks terug naar destaatskas.’

Groei volgens sectorSector Geen groei Groei

Elektriciteit, gas en Sanitaire diensten 59 33,15% 119 66,85%

Chemische en petroleumsector 153 33,33% 306 66,67%

Communicatie 32 38,55% 51 61,45%

Sociale Dienstverlening 195 39,31% 301 60,69%

Dienstverlening aan het bedrijfsleven 1661 40,70% 2420 59,30%

Transportsector 930 41,57% 1307 58,43%

Horeca 3177 42,14% 4363 57,86%

Engineering, Accounting, Research, Management And Related Services 2263 42,49% 3063 57,51%

Onderwijs 59 43,07% 78 56,93%

Overige Diensten 1138 43,44% 1482 56,56%

Groothandels 2974 44,06% 3776 55,94%

Primaire sector 622 44,72% 769 55,28%

Kleinhandels 2460 44,77% 3035 55,23%

Productie Voeding en aanverwanten 228 44,79% 281 55,21%

Bank-, verzekerings-, vastgoed- en investeringsmaatschappijen 2045 44,81% 2519 55,19%

Ontginning 37 46,25% 43 53,75%

Bouw 3965 46,29% 4600 53,71%

Productie Non-Food 586 46,40% 677 53,60%

Film, Amusement en Cultuursector 339 47,02% 382 52,98%

Industrie (Metaal, Machine, Elektronica…) 832 47,25% 929 52,75%

Overige 482 47,35% 536 52,65%

Medische en andere Gezondheidsdiensten 1266 48,12% 1365 51,88%

Overheids- en Openbare sector 275 51,21% 262 48,79%

Totaal 25778 44,11% 32664 55,89%

Groei volgens brutomarge of omzet Geen groei Groei

Klein 35.969 46,58 % 41.250 53,42 %

< €500.000 34.225 47,66 % 37.586 52,34 %

> €500.000 1.744 32,25 % 3.664 67,75 %

Midden 4.390 38,15 % 7.118 61,85 %

< €1.000.000 2.817 41,29 % 4.006 58,71 %

> €1.000.000 1.573 33,58 % 3.112 66,42 %

Groot 951 32,00 % 2.022 68,00%

< € 20 miljoen 543 33,40 % 1.084 66,60 %

20 < 100 miljoen 359 32,80 % 736 67,20 %

> € 100 miljoen 49 19,50 % 202 80,40 %

Page 5: Jobat 12 mei 2012

0405

‘We nemen risico’s, maar berekend’Kwadro plaatst ramen en deuren.Metsucces.Tussen 2008 en 2012verdriedubbelde het personeelsbestandvan de onderneming van 14 naar 42medewerkers.

‘Groeibedrijvennemen meer risico’s’

A ls directeur van het Vlerick Impulscentrum Groei-management Middelgrote Ondernemingen (iGMO)volgt professor Hans Crijns al jaren de koplopers

onder de groeibedrijven in België van dichtbij op.‘We kijken enkel naar bedrijven die rendabel en duurzaamgroeien. Dat wil zeggen dat er voldoende groei moet zittenin de omzet, maar ook in de ebitda (brutowinst na aftrek vanoverheadkosten van een bedrijf, red.), en dat gedurende min-stens vijf jaar.

Uit uw laatste rapport blijkt dat de snelst groeiendebedrijven in Vlaanderen tijdens de crisis niet minder,maar meer risico’s namen.‘Groeibedrijven nemen inderdaad meer risico’s dan niet-groeiers in crisistijden. De normale reactie van consumen-ten en bedrijven is om zich terug te plooien. Bedrijven gaanhun kosten drukken, schakelen over op lagere budgetten engaan besparen op alles wat niet onmiddellijk resultaat ople-vert. Die echte high performers doen dat niet. Natuurlijkdoen ze wel aan cost cutting, maar tegelijk gaan ze stevigdoor met het ontwikkelen van kostenbesparende innova-ties. Ze stellen zich niet alleen defensief op, maar ook offen-

sief. Ze vragen zich af: wat kunnen we vandaag doen ommorgen succesvol te zijn?’

En net door die risico’s te nemen, groeien ze snellerdan anderen?‘Je groeit niet door kostenbesparingen door te voeren eninvesteringen uit te stellen. Daardoor krimp je. Maar in cri-sistijden is dat de normale reactie. Als de economie krimpt,of als men maar vaak genoeg herhaalt dat dat zo is, gaan ookbedrijven krimpen. Zo krijg je een rad dat blijft draaien.Sterke groeibedrijven doorbreken die cirkel en zien een cri-sis als een uitdaging. In crisistijden zien zij het uitgelezen mo-ment om overnames te doen, want die zijn dan goedkoper.Ze boren nieuwe markten aan en lanceren nieuwe produc-ten omdat ze zien hoe de markt verandert en waar er nieu-we behoeften ontstaan.’

Het gemiddelde opleidingsniveau binnen een bedrijflijkt nauwelijks invloed te hebben op de groei van datbedrijf, zo blijkt uit onze analyse. Hoe zit dat bij dehigh performers?‘Ieder jaar opnieuw stellen we vast dat bedrijven die sterkgroeien, een hogere toegevoegde waarde en een hogerereturn on investment hebben. Dat komt doordat ze voor hunpersoneel een hogere kost per capita hebben. Met anderewoorden: ze hebben duurdere werknemers. Dat kan bete-kenen dat ze voor dezelfde werknemers hogere lonen be-talen, maar het kan ook betekenen dat hun werknemershoger opgeleid zijn. Het zou dus wel degelijk kunnen dat deechte high performers over beter opgeleid personeel be-schikken.’

Is er in de toekomst nog plaats in België voor bedrij-ven met veel lager opgeleiden?‘België zal in de komende decennia niet tot de lagelonenlan-

den gaan behoren. Als je ziet dat een werknemer in Chinaongeveer een achtste kost van een werknemer in België, ishet duidelijk dat bedrijven zullen verhuizen wanneer datmogelijk is. Maar dat wil niet zeggen dat we hier geen groeiin tewerkstelling meer kunnen hebben. Dat zal vooral in‘slimme arbeid’ zijn, maar ook lager opgeleide jobs zullen eraltijd zijn. De vraag is wie ze gaat uitvoeren. Maar goed, datis een andere discussie.’

Het jaarlijkse onderzoek van iGMO peilt ook naar derelatie met de overheid. Wat verwachten groeibedrij-ven van de overheid?‘Het meest van al verlangen groeibedrijven naar continuïteitin het overheidsbeleid. Bedrijven die willen groeien, hebbeneen omgeving nodig met een relatief voorspelbare en sta-biele wet- en regelgeving. Je kan geen langetermijnbeleidstoelen op een omgeving die om de vijf minuten sterk ver-andert. Op dit moment gebeurt het vaak dat men politiekebeslissingen neemt waarvan de concrete gevolgen nog nieteens zijn uitgewerkt. Op die manier krijg je geen stabieleomgeving. De wereld is sowieso voortdurend in beweging.Het consumentengedrag verandert, de supply chain veran-dert, de economie globaliseert steeds sneller ... Een over-heid die daar nog een schepje bovenop doet, kunnen be-drijven missen als kiespijn.’

Uit de rapporten van iGMO blijkt dat subsidies nau-welijks worden aangehaald als een interessante on-dersteuningsmaatregel.‘Dat is zo. Subsidies gaan - zoals alle overheidsuitgaven -hand in hand met overheidinkomsten, vaak belastingen,want subsidies moeten natuurlijk ergens van betaald wor-den. Als ze moeten kiezen, pleiten ondernemers voor min-der belastingen en dus vinden ze subsidies ook minder inte-ressant.

Groeibedrijven ruiken hun kans tijdens

crisissen, als die zich tenminste afspelen in

politiek stabiele wateren. ‘De globalisering

verandert al zoveel.Overheden die daar

nog een schepje bovenop doen, kunnen ze

missen als kiespijn’, zegt professor Hans

Crijns.

‘Tot eind vorig jaar groeiden we echt exponentieel’, verteltGreet De Meulder van Kwadro Brasschaat. ‘We hebbensterk ingezet op kwaliteit door alles altijd zo snel en zo goedmogelijk te doen. Daarnaast was het een kwestie van vol-doende reclame te maken en de juiste mensen aan te trek-ken. De verkoop nam daarna een hoge vlucht.’Dat snelgroeiende bedrijven ook gemakkelijker risico’s ne-men, wil De Meulder niet helemaal gezegd hebben. ‘Wenemen risico’s, maar het zijn wel altijd berekende risico’s.Toen we een nieuwe toonzaal openden in Schilde was datvoor ons een risico. Maar mocht dat zijn misgelopen, danhad de rest van het bedrijf daar niet onder geleden.’Sinds januari 2012 gaat het wat minder hard voor Kwadro.‘We voelen de crisis nu er een hele hoop premies zijn afge-schaft.’Helemaal ongelegen komt de rustpauze niet. ‘Als je sterkgroeit, blijf je maar op volle kracht vooruit gaan. Nu hebbenwe even de ruimte om hier en daar de puntjes op de i zet-ten. Voor de buitenwereld verandert er niets, intern kun-nen we nu een en ander optimaliseren.’

Kwadro maakt gebruik van rustiger periodes om intern te optimaliseren.

Page 6: Jobat 12 mei 2012

3 Opleidingsniveauheeft geenimpact op groei

Vreemd genoeg lijkt het gemiddelde opleidingsniveau vanmedewerkers nauwelijks een impact te hebben op de groeivan een onderneming. Dun & Bradstreet maakte voor zijnanalyse een onderscheid tussen bedrijven met voornamelijkhoger opgeleiden (minstens driekwart van de medewer-kers heeft een diploma hoger onderwijs) en bedrijven metvoornamelijk lager opgeleiden (minstens driekwart van demedewerkers heeft geen hoger onderwijs achter de rug). Uit de resultaten blijkt dat er geen verband bestaat tussenhet opleidingsniveau van medewerkers en de mate waarineen bedrijf groeit. ‘Best opvallend’, vindt Bart Cleymans. ‘Jezou kunnen verwachten dat bedrijven die meer hoogopge-leiden in dienst hebben, meer groei zouden kennen. Maardat blijkt niet te kloppen.’

Groei volgens personeelsaantalGroei Geen 0 tot 60% boven 60%

Klein 35.969 46,58 % 33.203 43,00 % 8.047 10,42 %

Midden 4.390 38,15 % 6.456 56,10 % 662 5,75 %

Groot 951 31,99 % 1.916 64,44 % 106 3,57 %

Totaal 41.310 45,05 % 41.575 45,34 % 8.815 9,61%

‘Wegroeien

maarblijven

lenig’

On Site Rail (OSR), onderdeel van NMBS Logistics,beheert spooractiviteiten op de sites van haarklanten: onder andere het laden en lossen van wa-

gons en schepen of het uitvoeren van onderhoudswerkenaan spoorinfrastructuur.‘Aanvankelijk was ons aanbod eerder klassiek, zoals rangeer-werk, maar we hebben dat uitgebreid omdat er vraag naarwas’, vertelt Pascal Dewael, general manager van OSR Bel-gië. ‘Klanten hoeven op die manier niet met verschillendepartners te werken. Dat heeft onze groei zeker versneld.’Ondanks die stevige groei blijft de organisatie volgens De-wael lenig genoeg om vlot te kunnen inspelen op dringendevragen. ‘Een aannemer die onderhoudswerken uitvoert aanspoorinfrastructuur doet dat meestal op momenten diehet verkeer minimaal belasten. Het is dan cruciaal dat dieaannemer op tijd over zijn werktrein beschikt. Dat vraagtsoms om heel snelle reacties van ons.’OSR wil blijven groeien. ‘In Vlaanderen zijn er nog uitbrei-dingsmogelijkheden’, geeft Dewael aan. Ook wat het perso-neel betreft: ‘We zijn momenteel op zoek naar treinbe-stuurders voor onze werktreinen en mecaniciens voor hetonderhoud van onze locomotieven.’ (mo)

Tussen 2009 en 2010 groeide de omzet

van On Site Rail, dat logistieke diensten

verleent aan industriële bedrijven, met

meer dan 77 procent. Het aantal

medewerkers steeg van 23 naar 55.

On Site Rail verruimde haar aanbod van klassiek rangeerwerk naar laden en lossen en onderhoud.

2 Grote bedrijven groeien minder snelBijna zes op de tien grote bedrijven groeiden licht tussen 2009en 2010. Ze zagen hun omzet stijgen met minder dan 30 pro-cent. Slechts 32 procent van de grote bedrijven kende in dezelf-de periode helemaal geen groei, terwijl amper 2 procent zijnomzet met meer dan 90 procent omhoog zag gaan.‘We merken dat grote bedrijven trager groeien’, bevestigt BartCleymans. ‘Kleinere bedrijven neigen meer naar de extremen.Zo zijn er meer kleine dan grote bedrijven die geen groei ken-nen (47%), maar er zijn ook meer kleine dan grote bedrijvendie juist een heel sterke groei kennen (6%).’Dat die kleine bedrijven ofwel geen groei kennen, ofwel juisteen erg sterke groei, hangt wellicht samen met het feit dat star-tende ondernemingen over het algemeen meer risico’s nemen.Al ziet Cleymans nog een andere verklaring. ‘In een groot be-drijf gaat alles nu eenmaal minder snel vooruit. Er zijn meerstappen nodig in het besluitvormingsproces, en er moet veelmeer overleg plaatsvinden tussen alle mensen die iets te zeggenhebben.’

‘Een klein bedrijf heeft meestal één persoon aan het hoofdstaan. Die beslist welke markten het bedrijf zal aanboren, welkenieuwe producten er verkocht zullen worden enzovoort. Menneemt sneller beslissingen, waardoor de groei ook sneller gaat.’Daarnaast geldt ook gewoon de wet van de grote getallen.Cleymans: ‘Als je al een omzet hebt van 100 miljoen euro, is hetsimpelweg veel moeilijker om daar nog eens 100 miljoen eurobij te doen. Een startend bedrijf met een omzet van 20.000 eu-ro kan het jaar daarop gemakkelijk 100.000 euro omzet heb-ben.’

DOSSIER GROEIBEDRIJVEN

Page 7: Jobat 12 mei 2012

0607

Wat hebbenwe berekend?Op vraag van Jobat analyseerde handelsinformatiekantoorDun & Bradstreet (D&B) de groei van meer dan 90.000bedrijven in België tussen 2009 en 2010. Enkel de bedrij-ven waarover volledige en betrouwbare data beschikbaarwaren, werden in de analyse betrokken.Uit de jaarrekening die deze bedrijven neerlegden bij deNationale Bank in de jaren 2009 en 2010 haalde D&Bonder andere de omzet of de brutomarge en het aantalpersoneelsleden werkzaam bij de bedrijven. Als indicator voor de procentuele groei tussen 2009 en2010 werd gekozen voor de omzet bij de grote bedrijvenmet 50 of meer medewerkers. Bij kleinere bedrijven kekende onderzoekers naar de brutomarge, omdat deze bedrij-ven niet verplicht zijn om hun omzet in te vullen in de ba-lanspost. De brutomarge wordt algemeen aanvaard alseen geschikt surrogaat voor de omzet. De brutomarge krijg je wanneer je de kosten van de pro-ducten of diensten die een bedrijf verkoopt, aftrekt vanhet geld dat binnenkomt door de verkoop van deze pro-ducten of diensten. De brutomarge zal daarom altijd klei-ner zijn dan de omzet, en mag er dus niet mee verwardworden.Ondernemingen met minder dan 10 medewerkers zijnkleine ondernemingen. Middelgrote ondernemingen heb-ben 10 tot 50 medewerkers.

4 Sterke groei gaat vaakhand in hand met hoge schuld

Van de bijna 5.000 kleine bedrijven die een zeer sterkegroei kenden van meer dan 90 procent, hadden er 1.832een schuldgraad van meer dan 90 procent en nog eens1.663 een schuldgraad tussen 60 en 90 procent.Bij de middelgrote en grote bedrijven tekent zich dezelfdetrend af. 303 van de 375 middelgrote bedrijven die hunbrutomarge met meer dan 90 procent zagen stijgen, ken-

den tegelijkertijd een schuldgraad van meer dan 60 pro-cent. Bij de grote bedrijven gaat het om 34 van de 57 snel-groeiende ondernemingen.‘Je ziet duidelijk dat bedrijven die met meer dan 90 pro-cent zijn gegroeid tussen 2009 en 2010, in dezelfde perio-de gemiddeld de hoogste schuldgraad kenden’, geeft BartCleymans aan. ‘Technologische bedrijven kennen vaak eensterke groei en hebben tegelijkertijd veel schulden, omdatze meer investeerders vinden die in hen geloven. Dat is al-lemaal fijn zolang er veel inkomsten zijn. In periodes vanhoogconjunctuur valt dat meestal mee, omdat het gemak-kelijker is om meer winst te genereren. Gaat het bergafmet de economie, dan kan je problemen krijgen met decashflow of met je liquide middelen. Dan is de kans op eenfaillissement groter.’

‘Het is een paradox’, gaat Cleymans verder. ‘Schulden aan-gaan kost een ondernemer minder dan eigen vermogeninjecteren in het bedrijf. Wanneer bedrijven over meervreemd vermogen beschikken, kunnen ze in feite op eengoedkopere manier winst maken. Daar staat tegenoverdat je bedrijf natuurlijk minder solvabel wordt naarmate jemeer schulden aangaat. Dat is een groot risico. Maar goed,dat is de essentie van ondernemerschap. Je moet een risi-co nemen om te kunnen groeien.’Jan Vernaillen, marketing manager bij D&B, vult aan: ‘Eenbedrijf dat wil groeien, heeft middelen nodig. En de goed-koopste manier om aan middelen te komen, is vreemdvermogen aantrekken. Op zich is het dus niet zo gek dateen sterke groei vaak gepaard gaat met een hoge schuld-graad.’

De bedrijven die tussen 2009 en 2010 hunomzet of brutomarge met meer dan 90procent zagen toenemen, hadden vaker tekampen met een gigantische schuldgraaddan bedrijven die in deze periode mindersnel groeiden.

Groei volgens personeelsgroei Geen groei Groei

Klein 35.969 46,58 % 41.250 53,42 %

geen personeelsgroei 28.625 50,63 % 27.914 49,37 %

0-30% personeelsgroei 3.507 39,01% 5.482 60,99 %

30-90% personeelsgroei 2.363 33,56 % 4.679 66,44 %

> 90% personeelsgroei 1.474 31,71 % 3.175 68,29 %

Midden 4.390 38,15 % 7.118 61,85 %

geen personeelsgroei 2.594 50,13 % 2.581 49,37 %

0-30% personeelsgroei 1.611 31,78% 3.459 68,22 %

30-90% personeelsgroei 154 16,23 % 795 83,77 %

> 90% personeelsgroei 31 9,87 % 283 90,13 %

Groot 951 31,99 % 2.022 68,01 %

geen personeelsgroei 557 44,96 % 682 55,04 %

0-30% personeelsgroei 379 23,85% 1.210 76,15 %

30-90% personeelsgroei 11 10,89 % 90 89,11 %

> 90% personeelsgroei 4 9,09 % 40 90,91 %

Page 8: Jobat 12 mei 2012

ACTUA

‘Loonkloofwetverandert

wereldniet’

Dit voorjaar keurde het parlement een wet goed

ter bestrijding van de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

In afwachting van de officiële publicatie, is het uitkijken naar

de gevolgen van de wet. Maatwerk wordt mogelijk,

de administratieve last onvermijdelijk.

Op 8 maart van dit jaar, niet toevallig Vrouwen-dag, stemde het parlement de nieuwe wet.‘Het klopt dat de wet nog niet in werking is’,zegt Ilke Jaspers, genderexperte bij het ACV.

‘We hadden gehoopt dat ze in 2012 in voege zou treden,maar het zal waarschijnlijk 2013 worden. In de tussentijdplaatst de wet het thema wel op de agenda binnen bedrij-ven.’De loonkloof is sowieso stof voor discussie, al was het maaromdat er geen eensluidende cijfers over lijken te bestaan.Het Instituut voor Gelijke Kansen stelde een loonkloof van 23procent vast tussen mannen en vrouwen, de OESO hieldhet op 8,9 procent.‘Die statistieken staan of vallen met de gehanteerde defini-tie van de loonkloof’, zegt Ilke Jaspers. ‘Is er rekening gehou-den met het netto- of brutoloon? Het maandloon of hetuurloon? Deeltijds werken speelt ook een rol: hebbenwerknemers er zelf voor gekozen of zijn ze er door om-standigheden toe gedwongen, bijvoorbeeld om meer tijd tehebben voor een gezin? Het ACV kijkt ook naar segregatieop de arbeidsmarkt, die ervoor zorgt dat mannen vaak inbeter betaalde beroepen terechtkomen en vrouwen in la-ger betaalde jobs blijven.’

Bemiddelaars

Al blijft de grootste vraag: kan de nieuwe wet de loonkloofdichten? Om eventuele verschillen duidelijk te maken, wor-den ondernemingen vanaf 50 werknemers verplicht om inhun sociale balans de lonen van mannelijke en vrouwelijkewerknemers apart te vermelden.‘Achter die cijfers zit meestal een verhaal.Het is dus niet debedoeling om meteen met de vinger te staan wijzen.Het iswel een middel om eventuele problemen in kaart te bren-gen’, vindt Ilke Jaspers.

‘Er komt ook een verplichte tweejaarlijkse analyse van debezoldigingsstructuur in dergelijke ondernemingen’, voegtIris Tolpe, legal manager bij Securex, eraan toe. ‘Dat rap-port moet voorgelegd worden aan de ondernemingsraadof, wanneer die ontbreekt, aan het comité voor preventieen bescherming op het werk. Dit comité moet bovendieneen actieplan opstellen om een genderneutrale bezoldi-gingsstructuur toe te passen.’

Een werknemer die vindt dat hij het slachtoffer is van loon-discriminatie kan in de toekomst naar een bemiddelaar bin-nen het bedrijf stappen. Die bemiddelaar moet onafhanke-lijk naar een oplossing kunnen zoeken. Hoe die procedureer moet uitzien, moet nog worden vastgelegd.

Slechte checklist

‘Het is belangrijk dat de bemiddelaars een krachtig statuutkrijgen, zodat ze echt iets aan de situatie kunnen doen. Vak-

bondsverantwoordelijken zouden die functie kunnen opne-men’, meent Ilke Jaspers.De opdeling van de loongegevens, de tweejaarlijkse analyseen het aanstellen van een bemiddelaar zijn slechts verplichtin bedrijven met meer dan 50 werknemers. Daardoor lijkthet alsof werknemers in kleinere ondernemingen uit deboot vallen. De nieuwe wet tracht echter ook die werkne-mers te beschermen door genderneutrale functieclassifica-ties op te leggen en loondiscriminatie zo op sectoraal niveauaan te pakken.‘De facto bestond er al een checklist, opgesteld door het In-stituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen, om die neu-traliteit te bewaken, maar in de praktijk bleek die niet te vol-doen’, zegt Iris Tolpe. ‘Daar komt verandering in. Binnen hethalfjaar nadat de nieuwe wetgeving in werking treedt, moe-ten de sectoren (paritaire comités) hun functieclassificatiesvoorleggen aan de Dienst voor Collectieve Arbeidsbetrek-kingen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en SociaalOverleg. Zien zij een probleem, moet de sector actie on-dernemen.’

‘Een mastodont’

Iris Tolpe wijst ook op de administratieve gevolgen van dewet voor werkgevers. ‘De opdeling van de loongegevens inde sociale balans betekent dat die data al tijdens het jaar ge-sprokkeld moeten worden. De tweejaarlijkse analyse is vol-ledig nieuw en betekent dus ook extra werk. En dan is ernog de nieuwe bemiddelaarsfunctie.’ Het VBO noemde hetwetsvoorstel eerder al een ‘bureaucratische mastodont’.‘Deze wet zal de wereld niet veranderen’, besluit Ilke Jas-pers. ‘Discriminatie op basis van geslacht was tot nu toemoeilijk te bewijzen. Maar dankzij deze wet wordt loondis-criminatie wel zichtbaar en ter discussie gesteld. Dat is aleen hele stap vooruit.’

‘De sectoren zullen hunfunctieclassificaties moe-ten voorleggen aan deFOD Werkgelegenheid.Ziet die een probleem,moet de sector actieondernemen’

Iris Tolpe, legal manager Securex

Tekst: Michiel Leen

Page 9: Jobat 12 mei 2012

0809

J O BAT. B E / CO LU M N

COLUMN

Tunnel

Vier kruispunten over een afstand van nog geen kilometer. Wan-delen zou sneller gaan door dit deel van de stad. Tussen twee Mo-townnummers op de iPod door hoor ik de man achter het stuurzeggen: ‘Dat krijgt zeshonderd euro per maand, hun elektriciteitwordt betaald en ze moeten er níks voor terugdoen.’Elke ochtend sta ik een halfuur vroeger op dan nodig, om een buste nemen die mij van mijn voordeur tot vlakbij mijn bureau in Brus-sel brengt. Dat duurt langer dan met de trein, onvoorspelbaar veellanger soms, en ik tref wel eens een chauffeur die de hele rit met teluide stem over allochtonen en steuntrekkers klaagt. Aan de ande-re kant vermijd ik zo wel twee overstappen en hoef ik niet in con-tact te komen met pendelaars - moegewerkte, altijd nors kijkendemannen van achterin de veertig, duwend en wringend om tochmaar als eerste een wagon binnen te geraken. Neen, dan ben jeeen hele meneer.Wanneer ik afstap, ben ik door het lange stilzitten in dezelfde hou-ding vergeten hoe mijn benen werken. Met houterige waggelpasjessteek ik het kruispunt over,waar een bedelaar zijn rondedoet langs de auto's die voorhet stoplicht staan te wachten.In een vuilnisbak aan de randvan de straat heeft hij een blikbier verstopt. Telkens wanneerhet groen wordt, haalt hij hettevoorschijn en neemt hij eenslok. Bij rood gaat hij opnieuw alle auto's af. Dit herhaalt zich ein-deloos.Ik neem de trap naar beneden, de metrotunnel in. Twee arbeidersherstellen de kabels van een kapotte roltrap. Eén van hen reiktnaar boven, om een metalen balk vast te schroeven die door de an-dere wordt vastgehouden. Zijn t-shirt kruipt omhoog, ik kan zijnbilspleet zien.Er gaat iets mis met de balk. De man met de bilspleet vloekt en be-gint een scheldtirade in het Frans. Ik versta alles wat hij zegt - deMotown-cd is afgelopen en het is niet meer de moeite om nog eennieuwe op te zetten. Ik loop verder. De tunnel is vrijwel leeg, degrote ochtenddrukte net voorbij. Nu moet ik naar rechts, naarlinks, en dan weer rechts de trap op. Van daaruit is het nog hon-derd meter naar mijn kantoor.Nog vóór ik de hoek omdraai, hoor ik haar al. Een vrouwenstemgalmt door de tunnel, weerkaatst tegen de muren en het plafond.Een lied zoals ik er nog nooit één heb gehoord. Naar rechts, naarlinks. Een oude vrouw staat met haar rug tegen de muur. Ze draagteen wijde jurk en een hoofddoek. Haar gezicht kan ik niet zien. Zehaalt steeds harder uit nu, niet snikkend, maar in lang uitgerokken,heldere klanken. Ik versta er geen woord van, maar ze zingt overeen onmetelijk verdriet. Hoe heet saudade in het Midden-Oosten?Ik durf niet te blijven staan, ik durf haar niet aan te kijken, ik weetniet of er op de grond een beker staat voor geld. Ik loop gewoondoor. Ik versnel mijn pas, maar het heeft geen zin: het gezang blijftom mij heen echoën tot aan het einde van de tunnel. Ik merk dat ikbegin te janken. Ik vlucht naar boven, weer de stad in. Ik bijt zohard op mijn onderlip dat ik bloed proef.

San F. Yezerskiy combineert een voltijdse jobs in de Vlaamsefilm met een prille carrière als schrijver. Om de beurt schrijvenhij en Ruth Lasters de werkweek van zich af.

Ik durf niet te blijvenstaan, ik durf haarniet aan te kijken, ikweet niet of er op degrond een beker staatvoor geld

MIJN LOON

1.4

00

Gina Mares (49), Overijse

W Beroep: verpleegkundige, werkt halftijds W Privé: gehuwd,twee kinderen W Brutoloon: 1.400 euro W Nettoloon: 1.100 à1.200 euro W Extra’s: maaltijdcheques

Wat vind je van je werk?Het is soms heel zwaar. Ik werk in de psychogeriatrie, met dementerenden en zwaarzorgbehoevenden. Maar het is ook boeiend om zelfs na 27 jaar dienst niet te kunnenvoorspellen hoe je dag er gaat uitzien. Ik kom elke dag bij dezelfde mensen, maar zezijn altijd anders. Ik merk dat jongere verpleegkundigen die situaties soms moeilijkerkunnen inschatten.

Wat vind je van je inkomen?Voor een halftijdse job is mijn loon goed.

Spaar je?Dat zou meer kunnen zijn, moest ik bijvoorbeeld beter letten op wat we uitgevenaan voeding. Binnenkort gaan de kinderen op zomerstage, dat is ook een grote kost.

Waar geef je met plezier geld aan uit?Kledij voor de kinderen; aan hen besteed ik mijn geld ook graag. Zelf ga ik naar dekunstacademie om te leren schilderen.

Zijn er dingen waar je geen geld aan kunt geven?Boetes, die zijn niet leuk...

Wat zou je doen als je morgen de lotto wint?Mijn eerste paar schoenen van Louboutin kopen. Waarschijnlijk zouden we ook rui-mer gaan wonen. En dan zou ik heel graag stoppen met werken en een hotel kopenals opvang voor daklozen. En zoals je met Plan International een kind kunt adopteren,zou ik een heel dorp sponsoren in Zuid-Amerika, zodat de kinderen een deftigeschool en goede zorg krijgen.

Heb je nog een grote droom?Rentenieren in Toscane, maar dat is voor na ons pensioen. Een echte Michaël Borre-mans bezitten misschien... (bvdb)

Page 10: Jobat 12 mei 2012

Vinci Facilities is onderdeel van Vinci, de grootste concessie-en constructiegrœp ter wereld.De groep is actief in 90 landen, telt meer dan 183.000 medewerkers en heeft een jaaromzetvan 38 Mld €. Voor ons Belgisch filiaal, zijn wij opzoek naar enthousiaste medewerkers.Vinci Facilities biedt ondersteuning bij coördinatie van alle facilitaire diensten rond hardservices (gebouwen en technieken) en soft services (schoonmaak, catering, onderhoud, ….)aan. Kwaliteit, communicatie en respect voor de toepassing van wettelijke procedures envoorschriften vormen de basis van het gezond en dynamisch beleid van Vinci Facilities.Ten gevolge van haar succesvolle groei is Vinci Facilities dringend op zoek naar (m/v) :

SITE MANAGERSFACILITY COORDINATOREN

Voor beide functies zoeken wij dynamische, gedreven en pragmatische personen. U commu-niceert vlot, bent een rasechte planner en organisator, een technisch inzicht is een pluspunt.U hebt een service-minded attitude, bent kostenbewust en stressbestendig.

Als Site Manager staat u als SPOC tegenover de klant, u bent eindverantwoordelijk voor deoperationele invulling van het commerciële contract, ook voor het financiële luik. Verder bentu een people-manager en coach voor uw team on site.

Als Facility Coördinator bent u voornamelijk bezig met de dagdagelijkse opvolging van defacility activiteiten op het terrein. U dœt de planning, opvolging en oplevering van uit tevœren werken.

Op middenlange termijn zijn er binnen de groep interessante doorgroeimogelijkheden.

Vinci Facilities biedt u bovendien een competitief salarispakket met diverse extralegalevoorwaarden.

Wanneer u zich kan terugvinden in één van deze functies en deel wil uitmaken van eendynamisch en snel groeiende firma, laat dan zeker uw CV en motivatiebrief achter op volgendemail-adres :

[email protected]

VINCI Facilities / Faceo Belgium NVHavenlaan - 86c, B 201 - 1000 BrusselT. : +32 (0)2 422 26 11 - F. : +32 (0)2 422 26 45www.vinci-facilities.com

Het Havenbedrijf Gent baat als Autonoom Gemeentelijk Havenbedrijf de haven uit enwil, in nauwe samenwerking met zijn klanten, op een duurzame wijze welvaart en groeicreëren. We doen dit door de ontwikkeling van de zeehaven als multimodaal platformen door het ter beschikking stellen van kaaien en bedrijfsterreinen. Om het Havenbedrijfte versterken en deze missie te realiseren, zijn we op zoek naar een (m/v):

■ ■ ingenieur ■ ■

Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor het beheer van de natte infrastructuur inhet havengebied (kaaimuren, baggerwerken,…). Je staat in voor nieuwbouw, uitbouw enonderhoud van het jou toevertrouwde patrimonium. Je maakt bouwtechnische dossiersop en begeleidt de uitwerking ervan. Je behoudt het overzicht over jouw projecten enstaat in voor de technische, financiële en administratieve opvolging. Je werkt binneneen multidisciplinair team van collega’s en externen. Je wordt aangestuurd door deadjunct-ingenieur-directeur en geeft leiding aan de werftoezichter.

Jouw profiel: je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen ineen bouwkundige richting of een masterdiploma in de industriële wetenschappenin een bouwkundige richting met relevante ervaring. Kennis van wetgeving opoverheidsopdrachten is een troef. Je slaagt erin het werk op een efficiënte manier teplannen en te organiseren. Je bent een enthousiaste teamspeler die anderen gerichtweet aan te sturen en te motiveren. Je handelt proactief en bent flexibel ingesteld. Jehebt een rijbewijs B.

onS AAnBoD: een afwisselende job met ruime opleidingskansen en veelzijdigecontacten.Eencontract vanonbepaaldeduur ineenstabieleenboeiendewerkomgeving.Een aantrekkelijk loonpakket inclusief maaltijdcheques en een interessante groeps- enhospitalisatieverzekering.

HAVENBEDRIJF GENT agh

Ben jij de enthousiaste collega naar wie wij op zoek zijn?

neem dan zeker een kijkje op www.havengent.be/jobs. Daarkan je meer informatie vinden over de functie, de voorwaar-den, het selectieprogramma en de manier waarop je kuntsolliciteren. De uiterste sollicitatiedatum is 5 juni 2012.

www.havengent.be

Wij staan open voor diversiteit op de werkvloer.

Partners

Hét congres voor beginnende én ervarenprojectmanagers

■ 20 workshops, nieuwe inzichten en boeiende sprekers!

■ Sleutel aan uw methodiek, techniek en skills

■ Een onmisbaar leer- en netwerkevent

www.dagvandeprojectmanager.be

DAGVANDEPROJECTMANAGER2012

CONGRES13 juni 2012ALM, Berchem

Page 11: Jobat 12 mei 2012

1011

Limburg, een sterk merk } jouw werk?

Jouw uitdagingAls projectcoördinator stuur je het ruimtelijk strategisch project “Diversiteit in de Wijers”aan. Je bent verantwoordelijk voor de planningsfase, waarbij je in nauw overleg met hetplanningsteam en de terreincoördinator komt tot concrete, haalbare terreinacties. Je benthet aanspreekpunt voor het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en OnroerendErfgoed, Afdeling Ruimtelijke Planning en de Vlaamse Landmaatschappij. Je staat in voor hetprojectbeheer en de administratieve opvolging van het project.

Jouw profielJe bent vertrouwd met ruimtelijke planning in de natuursector. Je hebt kennis van project- enprocesmanagement en hebt ervaring met participatieve processen. Je hebt een ruime ervaringin het aansturen en/of uitvoeren van projecten ruimtelijke ordening, inrichtingsprojecten en-vraagstukken en/of strategische projecten. Je hebt een sterk analytisch denkvermogen enopereert doortastend in een complex krachtenveld. In je dagelijkse praktijk gebruik je degangbare desktopprogramma’s (MS Word, Excel, PowerPoint) en GIS. Je bent sociaal endiplomatisch en werkt proactief. Je bent flexibel inzetbaar ook ‘s avonds en in het weekend.Affiniteit met de regio is een sterke troef.

projectcoördinatorSorp-project “diverSiteit binnen de WijerS”(contractueLe functie op niveau beStuurSSecretariS)

Jouw uitdagingAls terreincoördinator ben je verantwoordelijk voor de input van de meer ecologischeaspecten tijdens de planningsfase van het SORP-project, waarbij je in nauw overleg met hetplanningsteam en de projectcoördinator werkt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor delokale actoren op het terrein en onderhoudt goede relaties met de voor het pilootprojectrelevante partners. Je ondersteunt, informeert en inspireert lokale stakeholders om doelgerichtacties te ondernemen.

Jouw profielJe weet wat ecosysteemdiensten en IHD zijn. Je hebt ervaring met IVON/VEN en hun relatiesmet andere functies en afbakeningsprocessen (o.a. AGNAS). Je hebt kennis van participatieveprocessen. In je dagelijkse praktijk gebruik je de gangbare desktopprogramma’s (MS Word,Excel en PowerPoint) en GIS. Je beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om actorenmet verschillende/conflicterende belangen te motiveren. Je bent flexibel inzetbaar ook ‘savonds en in het weekend. Affiniteit met de regio is een sterke troef.

terreincoördinatorSorp-project “diverSiteit binnen de WijerS”(contractueLe functie op niveau beStuurSSecretariS)

Limburg is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterk merk! Wil ook jij meewerken aan de realisatie van dat sterk merk? tekendan voor projecten die iets kunnen betekenen voor de Limburger.Het provinciebestuur staat niet alleen voor de provinciale administratie met haar diverse boeiende beleidsdomeinen maarook voor het provinciaal natuurcentrum, het domein bokrijk, het provinciaal dommelhof neerpelt, Z33, de provincialebibliotheek Limburg, het provinciaal Gallo-romeins Museum en voor opleidingen in het domein van de veiligheid.Momenteel zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s voor de verwezenlijking van het Sorp-project “diversiteit in de Wijers”binnen het provinciaal natuurcentrum. Het doel van het project is om twee kwaliteitsvolle open-ruimteverbindingen te creë-ren binnen het Masterplan “de Wijers”.

algemene toelatingsvoorwaarden

Als je geïnteresseerd bent, je voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden en je beschiktover een masterdiploma, dan verwachten wij jouw kandidatuur.

bezoldiging

Brutomaandloon tussen minimum € 2 871 en maximum € 4 757.

ons aanbod

Je komt in een dynamisch team dat veel belang hecht aan een goede samenwerking,voortdurende verbetering, klantgerichtheid en een hoge betrouwbaarheid.We bieden jou verder:

een flexibele en multidisciplinaire werkomgevingde mogelijkheid om creatief te zijn en jezelf te ontplooien, met tal van opleidingskansen enloopbaanmogelijkhedeneen interessante verlofregelingmaaltijdchequesgratis hospitalisatieverzekering

examenprogramma

Limburg werft kleurenblind m/v! We gaan altijd op dezelfde manier te werk als je bij onssolliciteert: in twee proeven gaan we na of je geschikt bent voor een bepaalde functie. Deeerste is een schriftelijke proef waarin gepeild wordt naar jouw vakkennis en relevantecompetenties. In een tweede proef houden we een gesprek om jou en je talenten beter teleren kennen. Uit de resultaten daarvan kiest het provinciebestuur wie uiteindelijk wordtaangeworven. Het provinciebestuur biedt personen met een beperking ondersteunendemaatregelen aan om deze eerder vermelde proeven te kunnen uitvoeren. Gelieve hiervoorvooraf contact op te nemen.

interesse?

Kandidaturen (per functie sollicitatiebrief met duidelijke vermelding van de beoogdevacature, uitgebreid curriculum vitae en kopie diploma) moeten ten laatste op28 mei 2012 per brief worden verstuurd aan Provincie Limburg, Directie HRM,Universiteitslaan 1 te 3500 Hasselt. Een uitgebreide functiebeschrijving, informatieover de algemene toelatingsvoorwaarden en andere informatie kan je vinden opwww.limburg.be/vacatures of opvragen bij mevrouw Rebecca Huysmans, tel. 011 23 78 37 ofper e-mail [email protected].

Foto © Misjel Decleer provincie LimburgUniversiteitslaan 1

B-3500 HasseLtlimburg.be/vacatures

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Zaterdag 26 mei:

JobdossierIT & Technologie

Adverteren in dit dossier?

Profiteer van onze interessante tarieven en rekruteer de sterkst profielen.

Meer info via uw Jobat salescontact: 02 467 20 66 of [email protected]

Page 12: Jobat 12 mei 2012

Solliciteerkeer& meer10op slechts1 dag

CAREERLAUNCH

JOBEVENT23/05/2012

GENTFlanders Expo Gent

11u – 19u

Career Launch: solliciteer efficiënt enontmoet een pak bedrijven op één dag.Ontmoet op één dag onder één dak alle rekruteerders van top bedrijven,volg interessante workshops en ontdek hoe je een sollicitatiegesprek zoaanpakt dat het echt iets oplevert.Workshops én jobs op één plek, efficiënter kan je het niet bedenken.Alle info op jobat.be/careerlaunch.

REGISTRATIE 101 + 102

201 + 202

303 / 304

301

302

209

103

203 204

401 402 403 404

207 208

205 210206

305

306

307

CATERINGEXPOSANTEN

JOBATCV ANALYSE

BEZOEKERSLOUNGE

JOBATSEMINARIE

JOBATSEMINARIE

BEURSPLAN FLANDERS EXPO GENT

101 Smals102 Smals103 Barry Callebaut201 Volvo202 Volvo203 Sioen Industries204 Pfizer

205 Eandis206 Randstad207 Decathlon208 UZ Gent209 NMBS210 HR Flux, Televic, Avercon,

BM Engineering, Vyncke,

301 Politie302 Search & Selection,

Argenta303 Jobpunt Vlaanderen304 Stad Gent305 Delaware306 Provincie Oost-Vlaanderen

307 HealthCity401 CRF402 Move-up403 AMS404 VDAB

The autonomous management school of the University of Antwerp

BELGIË • NEDERLAND • FRANKRIJK • Z-AFRIKA

Page 13: Jobat 12 mei 2012

Solliciteerkeer& meer10op slechts1 dag

CAREERLAUNCH

JOBEVENT23/05/2012

GENTFlanders Expo Gent

11u – 19u

Career Launch: solliciteer efficiënt enontmoet een pak bedrijven op één dag.Ontmoet op één dag onder één dak alle rekruteerders van top bedrijven,volg interessante workshops en ontdek hoe je een sollicitatiegesprek zoaanpakt dat het echt iets oplevert.Workshops én jobs op één plek, efficiënter kan je het niet bedenken.Alle info op jobat.be/careerlaunch.

REGISTRATIE 101 + 102

201 + 202

303 / 304

301

302

209

103

203 204

401 402 403 404

207 208

205 210206

305

306

307

CATERINGEXPOSANTEN

JOBATCV ANALYSE

BEZOEKERSLOUNGE

JOBATSEMINARIE

JOBATSEMINARIE

BEURSPLAN FLANDERS EXPO GENT

101 Smals102 Smals103 Barry Callebaut201 Volvo202 Volvo203 Sioen Industries204 Pfizer

205 Eandis206 Randstad207 Decathlon208 UZ Gent209 NMBS210 HR Flux, Televic, Avercon,

BM Engineering, Vyncke,

301 Politie302 Search & Selection,

Argenta303 Jobpunt Vlaanderen304 Stad Gent305 Delaware306 Provincie Oost-Vlaanderen

307 HealthCity401 CRF402 Move-up403 AMS404 VDAB

The autonomous management school of the University of Antwerp

BELGIË • NEDERLAND • FRANKRIJK • Z-AFRIKA

Page 14: Jobat 12 mei 2012

Career Corner 1

Career Corner 2

“Assertief” communiceren in een sollicitatiegesprek - 12uJe krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Deze laatste wordt gevormd door je communi-catie van in het begin (zowel verbaal als niet-verbaal). Iedereen praat over ‘assertief’ zijn. Wat houdt dat in? Watis het belang hiervan voor een succesvol gesprek? Wat ligt er aan de basis van een assertieve houding? Welkeandere benaderingen bestaan er dan zoal (onderdanig, agressief, manipulatief)?Aan de hand van voorbeeldenwordt op deze vragen een antwoord gegeven.

Gastspreker: Rudi Cranshoff, Kluwer Opleidingen

Personal Branding – 13u en 14uPersonal Branding gaat over je talenten ontdekken, versterken en zichtbaar maken, zodat jij gevraagd wordtvoor datgene wat je het liefste doet. Gedurende deze workshop wordt je uitgelegd waarom dit steeds belangrij-ker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan.

Gastspreker: Katrin Van de Water, Passion for Work

Positioneer jezelf in stijl op de jobmarkt – 15u en 16uKledij toont wie je bent en hoe je over jezelf denkt. Niet onbelangrijk dus om er voorafgaand aan je sollicita-tiegesprek de nodige aandacht aan te besteden. Welke dresscode, veel of weinig kleur, … kortom wat zijn do’sen don’ts? Kathy Janssens en Sofie Van Nuffelen, mental image coaches eigen wijs, introduceren je met veelenthousiasme in professioneel gebruik van kleur en stijl. Meer nog, ze gaan een stap verder en geven inzicht inslim toepassen van kleurpsychologie door af te stemmen op functie, sector of kwalificaties. Gegarandeerd eenstreepje voor na deze workshop.

Gastsprekers: Kathy Janssens en Sofie Van Nuffelen, eigen wijs

De perfecte eerste indruk door je lichaamstaal – 17u en 18uAl in de eerste seconde wordt al vaak bepaald of je de job wel of niet krijgt. In deze interactieve workshop krijgje een ander en duidelijk beeld op hoe anderen over je denken en hoe je overkomt.

Gastspreker: Petra Mertens, innerOUT

Hoe bouw ik mijn persoonlijk social learning netwerk uit? - 12uHoe overleef je in deze wereld waarin de kennis die je als individu vergaard hebt, meteen verouderd is?Traditionele klassikale opleidingen bieden geen afdoend antwoordmeer sociale netwerken als leer-netwerken zijnde toekomst! Welke netwerken zijn dit? Welke vaardigheden en welke attitude zijn cruciaal? Hoe begin je eraan?

Gastspreker: Isabel De Clercq, Kluwer Opleidingen

Feeling good feeling Healthy! – 13uFeeling good feeling Healthy! Wie wil het niet.. Met een minimum van tijd de maximum energie in je lichaamcreëren om zo je privé als je professionele doelen te behalen.

Gastspreker: Bart Verhoeven, regiomanager HealthCity België

Zelfverzekerd solliciteren – 14u en 15uKlamme handen, niet uit je woorden komen, angst jezelf niet te kunnen verkopen,… Op zich al spannend, zo’ngesprek. Wat er daarnaast in je binnenste gebeurt, maakt ’t er vaak absoluut niet makkelijker op. Zelfvertrou-wencoach Inge geeft tips over hoe je met een tevreden gevoel en een brede glimlach uit je gesprek kan komen.Hoe kan je je optimaal voorbereiden? Hoe kan je sterker in je schoenen staan?

Gastspreker: Inge Ketels, Bureau Stroom

Opportuniteiten en mogelijke bedreigingen vansocial media bij rekrutering – 16uJo Caudron, auteur van het boek Media Morgen, vertelt hoe we de voorbije decennia in sneltempo zijn geëvolu-eerd van analoog naar een sociaal web waar niet enkel computers in verbinding staan met elkaar, maar ook envooral mensen met elkaar verbonden zijn. Er wordt vandaag heel veel aandacht geschonken aan het potentieelvan sociale netwerken als Facebook en Twitter. Maar zijn die nieuwe sociale media ook relevant in het kader vanrekrutering? En wat zijn precies de opportuniteiten en mogelijke bedreigingen? Vooral nu uit recent onderzoekblijkt dat de helft van de jongeren bedankt voor werkgevers die het gebruik van sociale media verbieden...

Gastspreker: Jo Caudron, CEO DearMedia

‘Optimaliseer je zakelijke zichtbaarheid…en maak je ambities waar’ – 17u en 18u‘Wil jij ook weten hoe je je visuele mogelijkheden optimaal kan benutten om doeltreffender, effectiever enbijgevolg succesvoller te worden in je professionele omgeving? dan is de workshop ‘Optimaliseer je zake-lijke zichtbaarheid’ beslist iets voor jou. Door je competenties en kwaliteiten correct visueel te vertalenm.a.w. ‘zichtbaar’ te maken, krijg je immers meer impact, erkenning en bereik je sneller en makkelijkerje doelen. Een informatieve en inspirerende workshop met praktische tips om inzicht te krijgen in hetbelang van een professionele uitstraling en kledingstijl’.

Gastspreker: Heidi Deblaere, Deblaere consulting

Extra carrière-input nodig?Deze consultants, stylisten en enthousiaste sprekers geven jou

graag concrete tips tijdens inspirerende workshops.

Page 15: Jobat 12 mei 2012

uniekcurriculum

structuurcategorieën

relevantkrachtigactiefsp

ecifiek

bondig

up-to-date

feiten

volledig

lay-out

taal

correct

spelling

essentie

Face yourself en ga nadien fluitend door het leven.Neem je sollicitatiekwaliteiten onder de loep en schrijf je via onzeFacebookpagina in voor ons gratis cv-advies op Career Launch Gent, standnr. 303.

Heb jij geen Facebookprofiel?Geen probleem! Schrijf je in door te mailen naar [email protected]

SIOEN HEEFT JOU OP HET OOG!

SPIRIT CREATIEF TEAMSPELER TOEKOMSTMOTIVATIE

www.sioen.com

SIOEN Industries is een snelgroeiende beursgenoteerde groep die de technologische evolutie steeds een stap voor blijft en prestaties met een internationaledraagwijdte op zijn naam schrijft. Met meer dan 4.600 medewerkers, verspreid over vestigingen in 14 landen realiseren we een omzet van meer dan320 miljoen euro. Ons salesteam is actief in meer dan 80 landen. Een boeiend perspectief, ook voor de professionals waar we vandaag naar op zoek zijn.Een aangename werksfeer, een dynamisch en gemotiveerd team en aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen maken deel uit van ons aanbod.

ONZE VACATURES:We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde mensen in sales, product management,R&D, administratie en productie. Voor meer informatie verwijzen we graag naar onzewekelijks aangepaste website www.sioen.be/jobs.We hopen je tevens te mogen ontmoeten op onze stand op

Career Launch Expo te Gent op 23 mei (stand 203 – hall 3).

Aarzel niet en stuur je cv en motivatiebrief naar:Sioen NV, t.a.v. Sabien De Muelenaere, Fabriekstraat 23, 8850 Ardooieof via [email protected]. Je kan ons ook bereiken op het nr. 051 740 973

ONZE ACTIVITEITEN:

SIOEN Industries bestaat uit DRIE DIVISIES .DE COATING DIVISIE draait rond de productie van technisch textiel. Hiervoor hebben we allestappen van het productieproces in eigen handen genomen : we spinnen het garen, we wevenweefsels en maken vilt en we behandelen die weefsels (coaten) en die vilten op hun beurt.ONZE APPAREL DIVISIE is een innoverende producent van een breed gamma hoogwaardigetechnische beschermkledij. Onze kledij voldoet aan talrijke Europese normen. Zo producerenwe o.a. regenkledij, signalisatiekledij, brandweer-interventiekledij, kogelwerende kleding,schorten en lakens voor operatiekamers.IN DE CHEMICALS DIVISIE produceren we pasta’s, inkten en vernissen, hierin zijn we Europeesmarkleider. Daarnaast produceren we ook pigmentdispersies voor doe-het-zelf zaken enproduceren we inkten voor large-format digitale printers.

ONS BUSINESS STATEMENT:

Met onze unieke en kostenefficiënte, verticaal geïntegreerde processen, willen wevoortdurend de conversie verbeteren van chemicaliën,technisch textiel, afgewerkteproducten en halffabricaten. We focussen ons op wereldwijde B-to-B klanten enprofessionele gebruikers om zo de continuïteit, risicospreiding en winstgevende groeivoor al onze stakeholders te verzekeren. We willen dit alles doen in een dynamischeomgeving, door flexibel en snel te reageren op de markten, door gericht op R&D tewerken en door wereldwijd aanwezig te zijn met sales en productie. Bovendien willenwe milieuvriendelijke coating- en verwerkingstechnologieën ontwikkelen en zo destandaard zetten voor groene veiligheids- en beschermingsproducten die daarenbovenduurzame en winstgevende groei creëren.

CAREER LAUNCH GENT 15

Page 16: Jobat 12 mei 2012

Manage your career !

Trouvez le job de vos rêves.Trouvez le job de vos rêves.Vind de job van je dromen.

Move-Up, check it oUt!www.move-up.be | www.move-up.lu

Passie voortechnologieen techniek?

Bouw met ons meeaan het energienetwerk

van de toekomst.

Surf naarwww.eandis.be/jobs

Eandis brengt dag en nachtelektriciteit en aardgas tot bij u,thuis of op het werk

Eandis brengt dag en nachtelektriciteit en aardgas tot bij u, thuis of op het werk

Bezoek ons

op

Career Launch,

23 meihal 3

stand 205

Slim netwerk ontworpen door Seppe,8 jaar, zoon van Karel,ingenieur bij Eandis

CAREER LAUNCH GENT16

Page 17: Jobat 12 mei 2012

De juiste match tussen medewerker en organisatie.

• PROJECTINGENIEUR PROJECTMANAGEMENT

• PROJECTINGENIEUR SPECIALE TECHNIEKEN

• PROJECTINGENIEUR STABILITEIT

• PROJECTLEIDER MACHINEBOUW

• TEKENAAR/ONTWERPER

• SALES ENGINEER

• PROJECT ENGINEER

• SENIOR HR OFFICER

• ONTWERPINGENIEUR

• CUSTOMER SERVICE TECHNOLOGIST

• PRODUCT DEVELOPMENT ENGINEER

• IT ENGINEER

• HARDWARE ENGINEER

• TEST PLATFORM DEVELOPMENT ENGINEER

• SENIOR SOFTWARE DEVELOPER/PROJECT LEAD

• EMBEDDED SOFTWARE/HARDWARE DEVELOPER

• SENIOR SOFTWARE DEVELOPER WEBSOLUTIONS

inspireren | rekruteren | integrerenHR

Career Launch Gentwoe 23 mei - Flanders ExpoKom zeker langs op onze stand (nr. 210)

vertegenwoordigt deze bedrijven opFOR ANOTHER 100 YEARS

www.hrflux.be

Eandis brengt dag en nachtelektriciteit en aardgas tot bij u,

thuis of op het werk

Passie voor technologie, techniek en ICT?Eandis zoekt

Bachelor InformaticaAls ‘ICT Technisch Analist GIS’

ben je tewerkgesteld in het domein van de grafische toepassingen.

• Je geeft technische ondersteuning aan alle gebruikers binnen het grafisch domein om hunincidenten, klachten, complexere problemen en aanvragen op te lossen

• Je maakt een diagnose bij algemene incidenten (problemen met server, databank, netwerk,locked of corrupte bestanden) en initieert zelf de nodige kanalen om incidenten zo snelmogelijk op te lossen

• Je vult indien nodig de kennisdatabank aan onder het beheer van de ICT-domeinexpert

• Je staat in voor de uitvoering en de monitoring van batchprocessen in de grafischeomgeving, zoals planaanvraag-batchen

• Je controleert de goede werking van de applicaties in de opleidingsomgevingenen neemt de nodige acties

• Je volgt KPI- en ticketmetingen op

• Je voorziet bij ernstige problemen on-site ondersteuning van grafische hardwarezoals bijvoorbeeld voor een plotter

• Je staat in voor de correcte inproductiestelling van door de dienst Ontwerp en Bouwaangemaakte software

Méér info? Surf naarwww.eandis.be/jobs

Bezoek onsop

Career Launch,23 meihal 3

stand 205

CAREER LAUNCH GENT 17

Page 18: Jobat 12 mei 2012

Passie voor Sport

Vitaliteit

Vrijgevigheid Eerlijkheid

Teamgeest

EEN BRUISEND HR-BELEID

DECATHLON EN OXYLANE, SPORTIEF OP ALLE VLAKKEN

« Zin geven om te sporten en zo het plezier en de heilzame effectenvan sport voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken. »

Deze baseline vat perfect de filosofie van het merk Decathlon en de GroepOxylane samen.De Groep Oxylane, opgericht in 2008, overkoepelt 2 domeinen: dat vanontwikkelaar van sportieve producten en dat van lokale en online verkoper vansportartikelen, met Decathlon als vaandeldrager. Oxylane beheerst de volledigeontwikkelingscyclus van een product, van R&D tot verkoop, over ontwerp,design, productie en logistiek. Een akte van kwaliteit, innovatie en tevredenheidvoor onze klanten!Elke Decathlonner stelt dag na dag alles in het werk om de klant innovatiesen producten op maat aan te bieden, in gezellige en ruime winkels, tegenpermanent lage prijzen en met het best mogelijke technische advies.Decathlon België telt momenteel 14 winkels en 1 logistiek centrum enstelt 1700 mensen te werk. Onze ambitie? Alle sporten verenigen onder ééndak, om ze voor iedereen toegankelijk te maken.

«Het plezier en de heilzame effecten van sport voor zo veelmogelijk mensen toegankelijk maken», dat is onze ambitie, onspersoneelsbeleid draait dan ook helemaal rond die filosofie.

Ons streefdoel uit zich in de vier uithoeken van de wereld dankzij onze40.000 medewerkers, verspreid over meer dan 25 landen. En het isnet omdat onze Mensen in al hun diversiteit het hart uitmaken van onzestrategieën, dat we erin geslaagd zijn om Europees marktleider te worden inde distributie en de ontwikkeling van sportartikelen.Onze mensen delen allemaal dezelfde passie voor sport, dienstbaarheid,vitaliteit, verantwoordelijkheid en een neus voor het concrete zijn essentiëlewaarden.Elke nieuwe medewerker krijgt vanaf de eerste dag een integratieplan opmaat, het opleidingsgebeuren neemt bij ons een heel belangrijke plaats in.De persoonlijke ontwikkeling is een constante doorheen de hele loopbaan vaneen Decathlonner.

Wij bieden je een verantwoordelijkheidskader waarbinnen je volledigzelfstandig kan beslissen. Binnen al onze werkdomeinen zijn tal vandoorgroeimogelijkheden aanwezig: zo kan je een heel rijke loopbaanuitbouwen binnen een internationale onderneming, met de keuze uit meerdan 300 functies. Opleidingen, advies, beslissingen nemen, management,…Bij Decathlon doen we er alles aan om te verzekeren dat onze mensen debedrijfsfilosofie kunnen overbrengen op al onze klanten.

SPORT, JOUW PASSIE?Om de verdere expansie te garanderen zijn wij op zoek naarafdelingsmanagers (logistiek en winkels) en financiële profielen.

Interesse in één van deze functies ? Spring even binnen opCareer Launch op woensdag 23 mei, Flanders Expo Gent, stand nr 207of surf naar www.decathlon.be/jobs

Onze waarden

Kijk op www.pfizercareers.com voor meer informatie over onze onderneming,onze wetenschap en onze commitment tot een gezondere wereld.

Pfizer ontwikkelt de geneesmiddelen vanmorgen!

Dankzij de inzet vanmeer dan 1.300medewerkers, is de vestiging in Puursuitgegroeid tot één van demeest strategische productie-eenheden voorinspuitbare geneesmiddelen binnen de groep. In deze hoogtechnologischeomgeving bieden wij uitdagende loopbaanperspectieven in Production,Packaging, Quality Operations, Engineering enMaterials Management aan (m/v):

Getalenteerde Masters

Je houdt van verantwoordelijkheid, people management en afwisseling.Bovendien heb je:

• Een universitaire opleiding: burgerlijk/bio-ingenieur, apotheker,handelsingenieur of TEW. Een bijkomend diploma is mooi meegenomen.

• Het potentieel en de ambitie om door te groeien en in je eigen carrière teblijven investeren.

• Zin om te werken in een internationale omgeving.

Is dit jouw profiel?Dan kan je bij Pfizer mee je eigen loopbaan uitstippelen. Jouw initiatief telt:je inzet, je motivatie, je enthousiasme. Je bent dan ook een communicatieveteamspeler en werkt klantgericht. Je durft beslissingen nemen, hebt een visie enweet ze over te brengen op anderen.

Ontdek jouw carrièrepad.

Bezoek onze stand op Career Launchwoensdag 23 mei 2012

CAREER LAUNCH GENT18

Page 19: Jobat 12 mei 2012

Een team leiden vraagtécht talent !Sinds de oprichting in 1997 is Decathlon België een jong, dynamisch en ambitieus bedrijf waarsport centraal staat.Decathlonmaakt deel uit vandegroepOxylanedatEuropees leider is in dedistributie, het ontwerp en de productie van sportartikelen. Momenteel telt Decathlon België14 winkels en één logistiek centrum. In de komende drie jaar zullen wij dit aantal noguitbreiden tot minstens 20 winkels. Om deze verdere groei te garanderen zijn wij vandaagop zoek naar sterke managers voor de toekomst. Ben jij ook fan van sport en Decathlon?Vervoeg dan snel ons team en kies voor een loopbaan in een boeiende en dynamischesector. Decathlon zoekt (m/v)

Sportieve AFDELINGSMANAGERSAls afdelingsmanager bij Decathlon sta je in voor de rekrutering, opleiding en management van jouw team.Dagelijks stuur je jouw eigen team van medewerkers aan en motiveer je hen om samen de doelstellingen te bereiken.Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de commerciële activiteit van je afdeling binnen de winkel.Je zin voor dienstverlening is merkbaar in je omgang met de klant. Je garandeert tevens hun tevredenheid dankzijeen goed beheer van je stock, de kwaliteit van je afdeling en aangepaste productgamma’s.

Ga jij de uitdaging aan?

Sinds de oprichting in 1997 is Decathlon België een jong, dynamisch en ambitieus bedrijf waar sport centraal staat. Decathlon maakt deel uit van de groep Oxylane dat Europees leider is in de distributie, het ontwerp en de productie van sportartikelen. Momenteel telt Decathlon België 14 winkels en één logistiek centrum. In de komende drie jaar zullen wij dit aantal nog

BIJ DECATHLONDELEN WE DEZELFDEPASSIE VOOR SPORT,OM SAMEN SUCCES

TE BOEKEN !

Ontdek snel meer op

www.decathlon.be/jobs

Decathlon neemt deel aan Career Launchop woensdag 23 mei, Flanders Expo Gentstand nr 207.

MANAGERVAN MARC MARC

AANGEWORVENDOOR MARC

COLLEGA VANMARC

Page 20: Jobat 12 mei 2012

Werken bij Smals: de perfecte balansWerk en privé zijn steeds moeilijker te scheiden. Een goed evenwicht tussen beide is duscruciaal. Smals zet zwaar in op bereikbaarheid met haar hoofdzetel recht tegenover hetstation Brussel-Zuid en satellietkantoren in Gent en Charleroi. Dankzij flexibele werkurenkun je lange en kortere werkdagen afwisselen in functie van je taken en je privéleven.Vorming, coaching en grote, ambitieuze projecten staan garant voor uitstekendedoorgroeimogelijkheden. En wees gerust, de loonvoorwaarden zijn ook erg interessant.

Digitale gezondheidszorg

Cédric (33) is al zeven jaar bij Smals, als analist, hoofdanalist en nuals projectleider. Hij werkt mee aan belangrijke ICT-projecten in degezondheidszorg en ouderenzorg. “Dankzij een ICT-toepassing diewe voor het RIZIV bouwden, zien specialisten steeds beter het effectvan zware medicatie voor artritis. Of vorig jaar konVolksgezondheid,mede dankzij ons, de verspreiding van de Mexicaanse griep dag perdag opvolgen.”“Ik ben eerder toevallig bij Smals beland, maar ben er al die tijdgebleven dankzij de zeer aantrekkelijke projecten en het evenwichtwerk-privé. De sfeer is uitstekend en de werkdruk is gezond.”

Burgers en bedrijven

Karine (33) coacht als ICT-projectleidster een team van 22 mensen.“Mijn team bouwt informatieve websites met hedendaagsetechnologie zoals Java en Drupal. Zo vinden burgers, bedrijvenen zelfstandigen echt alles rond sociale rechten en plichten opde portaalsite SocialeZekerheid.be. Herstructureringen.be toontbedrijven in moeilijkheden welke crisismaatregelen voor heninteressant zijn. Indirect helpen we vermijden dat mensen hun baanverliezen.”

Smals staat voor ambitieuze ICT-projecten met een reële impact op onzemedeburgers, bedrijven en publieke instellingen. Digitale informatie-stromen zorgen voor minder omslachtige administratie, een efficiënteretoekenning van uitkeringen, een verbetering van demedische praktijk… Zobouwenmeer dan 1600 getalenteerde, gemotiveerde professionalsmee aanonze toekomst.

Sociale zekerheid en gezondheidszorg zijn de kernthema’s waarrond Smals ICT-dienstenaanbiedt. Digitale informatiestromen berekenen bijvoorbeeld automatisch je recht op vakantie,pensioen, kindergeld of uitkering. Enkele collega’s vertellen.

Dimona-aangifte

Karel (33) is business-analist en stond mee aan de basis van eenbelangrijke vernieuwing van de ICT-service Dimona. “Wanneer je inBelgië start of stopt met je baan, dan geeft de werkgever dat meteendoor via deze toepassing. Zo zijn je sociale rechten vanaf dag ééngegarandeerd, terwijl het voor de werkgever een hoop administratiebespaart. Je zou haast vergeten wat voor een gedoe het vroeger was,toen alle werkgevers loonlijsten moesten bijhouden op papier enaangifte doen bij tientallen instellingen.”“Vanaf de voorstudie tot de uitrol sta ik in erg nauw contact met onzeklanten. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de nodenvan instellingen zoals de RSZ, de werkgevers en sociale secretariaten.In vier jaar ben ik enorm gegroeid in mijn functie, mede dankzij deuitstekende omkadering, methodologie en opleiding bij Smals. Hetis boeiend en uitdagend om te werken op een project met zo’n groteimpact en een positieve maatschappelijke rol.”

Cédric: “Ik zie mijn tweekinderen ‘s ochtends en‘s avonds. Bij mijn vorigewerkgever was zoietsonmogelijk.”

Karine: “De sfeer iscollegiaal, zonderinterne concurrentie.”

Karel: “Ik ben op30 minuten in onzehoofdzetel in Brussel, ofik kan flexwerken vanuitmijn thuisstad Gent.”

Meer informatie opwww.smals.beFonsnylaan 20 - 1060 Brussel

ICT voor werk, gezinen gezondheid

WOULD YOU LIKEA PERSONAL

COMPANY VISIT?

VOLVO SALUTES TALENTAT CAREER LAUNCH

0443

08-

ww

w.m

od

ulo

.be

Go to www.mijnvolvojob.beand send your CV

Wij kijken uit naar ingenieurs binnen logistiek, productie en onderhoud, teamcoaches, IT-ers, financiële enhr-profielen, logistiek bedienden en talenknobbels. Ontdek meer over onze boeiende jobs, het werken ineen dynamisch team en de doorgroeimogelijkheden op www.mijnvolvojob.be

#VOLVOJOBS

VOLVO GROUP BELGIUMis de overkoepelende naam voor

Volvo Trucks, Volvo Logistics,Volvo IT en Volvo Parts in Gent.

CAREER LAUNCH GENT20

Page 21: Jobat 12 mei 2012

EMBRACEYOUR

FUTURE

Solliciteer op www.smals.be!

Functional AnalystsJava DevelopersProject Manager

Network & System EngineersICT Recruiter

Ontmoet ons op Career Launch

woensdag 23 mei • Flanders Expo, Gent

Alles wat je hart wenst, vind je bij het UZ Gent. Een ziekenhuis met een ziel, gepassioneerde collega’s,aantrekkelijke carrières, kortom, de liefde van je werkleven. Onze zorgstad biedt je 54 vooruitstrevendeverpleegeenheden die allemaal het beste van zichzelf geven, 54 kloppende harten waar jij je ten vollekan ontwikkelen. Hier in het UZ Gent ontdek je wat liefde voor de job écht betekent, samen met

5800 enthousiaste medewerkers. Momenteel zijn we op zoek naar (m/v):

Ontwikkelaar ICTHet Departement ICT maakt deel uit van de Bedrijfsondersteunende Sector van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Als ontwikkelaar word je tewerkgesteld binnen de diensten Bedrijfstoepassingen en Zorgtoepassingen. Je hoofdtaakis het ontwikkelen, testen en onderhouden van (generieke componenten voor) programma’s op Windows-platformen.

Dit gaat om zowel webgebaseerde toepassingen (ASP.NET) als stand-alone applicaties (VB.NET). Je hebt een bachelor-/graduaatsopleidinginformatica of MCT. Als schoolverlater/laatstejaarsstudent kom je ook in aanmerking voor deze functie. Kennis van en/of ervaring metontwikkelingen in het Microsoft .NET-platform (VB.NET en ASP.NET), Visual Studio, UML en het opzetten en onderhouden van databanken(SQL Server en/of Oracle) zijn alvast een meerwaarde.

ApotheekassistentJe staat in voor het produceren van steriele en niet-steriele bereidingen of doet uitvoerende en ondersteunende taken bij de distributievan geneesmiddelen. Je behaalde een diploma secundair onderwijs richting farmaceutisch technisch assistent of een diploma secundaironderwijs in combinatie met een getuigschrift van een beroepsopleiding apotheekassistent erkend door de VDAB.

Logistiek Medewerker OperatiekwartierJe staat in voor de logistieke ondersteuning in het operatiekwartier. Je vult medicatie, medische kits en materiaal aan, doet kwaliteitscontroleen zorgt ervoor dat het nodige materiaal beschikbaar is voor de ingreep. Je behaalde een diploma/getuigschrift secundair onderwijs.

Uiterste inschrijvingsdatum voor deze functies is 4 juni 2012.

Op onze website vind je de uitgebreide functie-en profielbeschrijvingen en ons aanbod.Solliciteer via jobs.uzgent.be

UZ Gent engageert zich voor diversiteit en gelijke kansen.

jobs.uzgent.be

5800 enthousiaste medewerkers. Momenteel zijn we op zoek naar (m/v):

U Zie ‘k Graag!

Bezoek ons opCareer Launch Gentop stand 208op 23 mei.

Verpleegkundigen kunnen steeds terecht bij UZ Gent.Vorig jaar mochten we 100 nieuwe verpleegkundigenverwelkomen. En ook dit jaar is er plaats voor heel watnieuwe en gemotiveerde collega’s.

Career LaunCh GenT 21

Page 22: Jobat 12 mei 2012

OpenInGMInDSTO IMpACTTHe WORLD

Come and discover a widerange of programs for recentgraduates and executives thatcombine ‘state-of-the-art’management knowledge withpersonal development and aglobal perspective.

Meet us atCareer Launch Ghent23 May

www.antwerpmanagementschool.be

mediapartner

EMBRACEYOUR

FUTURE

Solliciteer opwww.smals.be

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Kan je ontslagen worden of zelf ontslag nemen tijdensdeze proeftermijn? Op deze en nog andere vragenin verband met de proefperiode vind je een duidelijkantwoord op jobat.be/contract.

en hoe lang duurt deze?

Wat is een proefperiode

Looking for a newprofessional challenge?

www.barry-callebaut.comBarry Callebaut Belgium nv • Human Resources • Aalstersestraat 122 • 9280 Lebbeke – Wieze

Tel.: 053/73 07 97 • Fax: 053/73 04 08 • E-mail: [email protected]

Crazy about chocolate?Barry Callebaut has been producing cocoa and chocolate products for more than 150 years.Today, we are the world’s leading manufacturer of high-quality cocoa and chocolate products.Our proven expertise, together with our focus on innovation and R&D, enable us to cater to themany different customer needs and to respond to the varying consumer preferences throughoutthe world.

Barry Callebaut has strong traditional roots in Europe, is headquartered in Switzerland and listedon the SWX Swiss Exchange. We have a global network with production sites in Europe, Africa,North and Latin America and Asia/Pacific.

has strong traditional roots in Europe, is headquartered in Switzerland and listed on the SWX Swiss Exchange. We have a global network with production sites in Europe, Africa, on the SWX Swiss Exchange. We have a global network with production sites in Europe, Africa,

stand

103

Visit usat

CareerLaunch

23/05Ghent

Career LaunCh GenT22

Page 23: Jobat 12 mei 2012

expertredder in noodbemiddelaar

verantwoordelijkluisterend oor

De Politie speelt verschillende rollen in onze

samenleving en ze zijn allemaal even essentieel.

Voor onze brede waaier politie- en burgerfuncties

zijn we daarom op zoek naar (m/v) collega’s met

de meest verscheiden achtergrond.Wat ze wel

gemeen moeten hebben, is hun professionalisme,

enthousiasme en teamspirit. Heb jij dat potentieel?

Surf dan naarwww.jobpol.be voor meer details

over ons uitgebreid jobaanbod.

De Politie rekruteertwww.jobpol.be of bel gratis 0800 99 404

De Politie rekruteertwww.jobpol.beof 0800 99 404

Je bent ook

Page 24: Jobat 12 mei 2012

Visit us at

JobatCareer Launch

Ghent

stand 305

Send your CV to Wim De [email protected]

Join thewinning team!

We are looking for:ERP consultants

Information Management consultants

Application Management consultants

Junior consultants

More info: www.delawareconsulting.be

Kern Selection. Voor de juiste mensen.

Kern Selection, jouw gids op Career Launch(en in je carrière)Kern Selection is jouw persoonlijke gids voor een succesrijke start. Ook op CareerLaunch. Kom daarom zeker langs op de stand van Jobat voor een gratis cv-analyse!

RECRUITMENT & SEARCH ASSESSMENT CENTERS DEVELOPMENT CENTERS TALENT CENTERS

Laat je cv analyserenWat is het perfecte cv specifiek voor jou? Zo veel tips, dat je het niet meerweet... Laat daarom je cv testen door de professionele recruiters van KernSelection. De perfecte boost voor je carrière!

cv-analyse

Kern Selection wijst je de weg.

Bezoek ons tijdens Career Launch in Gent op 23 meien schrijf je tijdig in op de Jobat stand!www.kernselection.be

Career LaunCh GenT24

Page 25: Jobat 12 mei 2012

www.despoorwegenwervenaan.beOntdek al onze vacatures op

Word een van onzenieuwe collega’s

Bezoek onze stand (nr. 209) op woensdag 23 mei 2012op Career Launch, Flanders Expo GentWe zoeken masters (burgerlijk ingenieurs, industrieel ingenieurs,…)en bachelorprofielen in technische richtingen.

Page 26: Jobat 12 mei 2012

Wijdoenallesomjeaaneengoedejobtehelpen

Jobs in de zorgsectorDe zorgsector is continu op zoek naar gemotiveerde medewerkers,zowel voor patiëntenzorg als voor algemene diensten.Zoek je een nieuwe baan waar je met jouw kennis en ervaringeen belangrijke bijdrage kunt leveren?

Zoek en vind jouw nieuwe uitdaging op volgende pagina’s!

Surf ook naar jobat.be voor nog meer jobs in de zorgsector.

Page 27: Jobat 12 mei 2012

Lydia en 15 285 andere Antwerpse seniorenzoeken extra verpleegkundigen

en hoofdverpleegkundigen.

Senioren die klant zijn bij Zorgbedrijf Antwerpen worden

goed verzorgd. Omdat ze met steeds meer zijn zoeken ze

extra mensen die zorg dragen voor hen én voor zichzelf.

Die combinatie kan perfect bij Zorgbedrijf Antwerpen.

• Omdat de dienstverlening bij Zorgbedrijf Antwerpen zo ruim is,

heb je er tal van doorgroeikansen en opleidingsmogelijkheden.

• Omdat je maar goed kunt zorgen voor anderen als je je zelf goed

voelt, vind je er de beste voorwaarden om je leven en je werk te

combineren.

• Omdat de diensten verspreid zitten over heel de stad, werk je

altijd dicht bij huis.

Wat je ook wil doen. Waar je ook wil werken. Hoe je het ook wil

combineren. Je vindt het bij ons: in je buurt, in je werk, in je leven.

Onze senioren zoeken alvast:

VerpleegkundigenJe luistert aandachtig naar de wensen van bewoners en hun familie en stelt een persoonlijk

zorgplan op voor elke bewoner. Je werkt als verpleegkundige en begeleidt de zorgkundigen

van jouw afdeling.

Hoofdverpleegkundigen - Hoofd zorgteamJe zorgt dat je woonzorgeenheid vlot draait, in lijn met het algemeen zorgbeleid. Je coacht met

hart en ziel een team van verpleegkundigen en zorgkundigen. Je stimuleert ook mensen van

andere afdelingen en diensten om er mee voor te zorgen dat elke bewoner zich thuis voelt.

Een job voor jou? Solliciteer nu!Stel je meteen kandidaat op onze website www.zorgbedrijf.antwerpen.be/vacatures.

Ontdek er deze vacatures met gedetailleerde taak- en profielomschrijving en ons aanbod.

De toekomstige Algemeen Medisch Directeur rapporteert rechtstreeks aande Raad van Bestuur van het CHIREC en neemt deel aan de uitwerking ende aanpassing van de medische strategie die de Raad van Bestuur definieert.Hij/zij garandeert de operationele toepassing van de strategie op collegiale wijzemet de Uitvoerende Raad.

Hij/zij heeft de volgende competenties:• organisatie van het zorgverleningsbeleid• indeling van de medische diensten op de verschillende sites• medische ‘audit’• Farmacie, in samenwerking met de hoofdapotheker• relaties met de overheidsinstanties voor medische aangelegenheden• bepaling van de behoeften op het vlak van de aankoop van goederen

en medische diensten• medische communicatie• verzekeringen op medisch vlak• verantwoordelijk voor de opstelling van het lastenboek voor de

informaticatoepassingen wat betreft gezondheidszorgen.

Het gezochte technische profiel is het volgende:• houder van een diploma van dokter in de geneeskunde en succesvolle

praktische ervaring met ziekenhuisbeheer; het bezit van een master inde volksgezondheid, ziekenhuisbeheer of een verwante opleiding is eenpluspunt

• ervaring met en een relevante reputatie binnen het Belgischeziekenhuisecosysteem

• beheersing van het Belgische systeem voor de financiering van ziekenhuizen• eerdere contacten met de overheidsinstanties belast met medische

aangelegenheden is een pluspunt.

Wat het menselijke profiel betreft, heeft de kandidaatde volgende capaciteiten:

• een strategische medische visie ontwikkelen die alle aspecten omvat:onder meer de organisatie van de medische diensten …

• een directieteam en de relaties met alle andere vakgebiedenbinnen het ziekenhuis beheren

Het Interregionaal Ziekenhuiscentrum Edith Cavell, CHIREC, is op zoek naar zijn toekomstige (m/v)

Algemeen Medisch Directeur• het hoofd bieden aan nieuwe evoluties en waakzaam zijn voor de evolutie van

de sector• de verschillende medische functies operationeel met elkaar verbinden (in de

ruimst mogelijke zin)• beslissingen nemen en werken binnen de grenzen bepaald door de algemene

oriëntatie waarover de Raad van Bestuur beslist en binnen de technische,budgettaire en menselijke beperkingen

• contactvaardigheid, overtuigingskracht en beïnvloedingsvermogen ten aanzienvan de overheidsinstanties voor medische aangelegenheden

• mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheid: kan zijn/haarbeslissingen en acties uitleggen/communiceren

• synthesevaardigheden: complexe problemen beschouwen en omzetten inconcrete operationele principes en doelstellingen

• naast respect voor de waarden van de instelling en de internestructuur zal hij/zij ook de volgende persoonlijke kwaliteiten hebben:- erkende capaciteiten op het vlak van personeelsmanagement en

teammotivatie- gemotiveerd, geëngageerd, beschikbaar en servicegeoriënteerd- stressbestendig en een grote werker: zowel de kwantiteit als de kwaliteit

van zijn/haar output is aanzienlijk- diplomaat en uitstekende onderhandelaar- sterke realiteitszin, open persoonlijkheid (teamplayer) met een onberispelijke

integriteit- capaciteit om binnen de zes maanden na zijn/haar indiensttreding volledig

operationeel te zijn- drietaligheid is een pluspunt.

Kandidaturen (motivatiebrief en een volledig curriculum vitae) wordengericht aan het Interregionaal Ziekenhuiscentrum Edith Cavell,CHIREC, ter attentie van de Voorzitter van de Raad van Bestuur,Dr. Philippe El Haddad, uiterlijk tegen 30 juni 2012:- hetzij per post: Edith Cavellstraat 32 - 1180 Brussel- hetzij via e-mail: [email protected]

Het CHIREC is eenziekenhuisgroep diebestaat uit meer dan1.100 bedden verspreidover 5 ziekenhuissites eneen medisch centrum, inBrussel en Waals-Brabant:

Edith Cavell Ziekenhuis,Park Leopold Ziekenhuis,Sint-Anna Sint-RemiZiekenhuis,Basiliek Ziekenhuis,Ziekenhuis van Braine-l’Alleud-Waterloo enMedisch CentrumEurope-Lambermont.De groep telt4.100 personen,waaronder 1.100 artsen,die behandelingenaanbieden in alle medischeen chirurgische domeinen,met uitzondering vanhartchirurgie eninterventionele cardiologie.

ZORGJobsin de

27

Page 28: Jobat 12 mei 2012

VG.2/B

–B-AB

04.028

–W.RS141

a priori.beThe Rolling Stones

You

get whatyou want.

WWW.PCLEDE.BE

Op de Dag van deVerpleging zeggen wij

‘dankjewel!’ aan al onze medewerkersvoor hun warme zorg en inzet

• Hoofdverpleegkundige nacht• Dagverpleegkundigen

Wij bieden een gloednieuw kader aan en de voldoening om in een openbareinstelling te werken, die een sociale missie van algemeen belang nastreeft,maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering (na 6 maanden anciënniteit),

een tussenkomst in de kosten voor de verplaatsingen met het openbaarvervoer.

Stuur je cv, je motivatiebrief en je diploma per post uiterlijk op23 mei 2012, naar: Mevrouw Dominique Decoux,

Voorzitter van de Raad van Maatschappelijk Welzijn van hetOCMW Schaarbeek

C / O Human Resources, Vifquinstraat 2 - 1030 Schaarbeek

Of per e-mail: [email protected]: M. Pelzer op 02/247 81 18

Het OCMW Schaarbeek, tweede grootste OCMW in hetBrussels Hoofdstedelijk Gewest, bereidt zich voor op deinhuldiging van haar gloednieuw woon- en zorgcentrum“De Kriekenboomgaard”. In termen van ontvangst van debewoners en de infrastructuur, zal het centrum dé referentieworden in de Brusselse regio en zelfs in België.

Bij het streven naar een continue verbetering van de kwaliteit van de dienstverleningaan de bewoners, zoekt het OCMW (m/v) :

Het OCMW Schaarbeek, tweede grootste OCMW in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bereidt zich voor op de inhuldiging van haar gloednieuw woon- en zorgcentrum “De Kriekenboomgaard”. In termen van ontvangst van de bewoners en de infrastructuur, zal het centrum dé referentie worden in de Brusselse regio en zelfs in België.

Bij het streven naar een continue verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening

De nieuwe

‘Kriekenboomgaard’

opent weldra

zijn deuren

De VZW Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu’zoekt (m/v) voor haar apotheekassociatie:

• Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw,• Psychiatrisch verzorgingstehuis Sint-Augustinus

• Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg

ZIEKENHUISAPOTHEKER

Functie-aanbod: Arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur in deeltijdse opdracht(75%), uitbreidbaar naar voltijds • loon volgens de ziekenhuisbarema’s, met relevanteanciënniteit • hospitalisatieverzekering • spoedige indiensttreding.

Functie-inhoud: Kernopdracht: • onder leiding van de hoofdapotheker instaan voorde organisatie en het toezicht op de operationele taken van een ziekenhuisapotheek• verantwoordelijkheid dragen voor het verstrekken van alle geneesmiddelen en berei-dingen die in de voorzieningen worden gebruikt • een kwaliteitsvolle dienstverleningverzekeren • actieve bijdrage leveren in advies- en overlegorganen.

Functievereisten: • in het bezit zijn van het certificaat van ziekenhuisapotheker en hou-der zijn van de beroepstitel van ziekenhuisapotheker of deze spoedig verwerven • beschik-ken over sociale vaardigheden en een klantgerichte instelling • bereid zijn zich permanentbij te scholen • positief ingesteld zijn t.o.v. de christelijke identiteit van de voorzieningen.

Belangstellenden sturen hun schriftelijke sollicitatie met cv uiterlijk 24 mei 2012 naarANNE VAN HAESENDONCK, personeelsdirecteur, op onderstaand adres:

Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw,Koning Albert-I laan 8, 8200 Bruggee-mail : [email protected] • www.pzolv.be

Meer informatie over de inhoud van de functie kan u bekomen bijStefaan T’Jonck, hoofdapotheker (tel.: 050/30 18 61)

Het RIZIV zoekt:

Dossierbeheerder (M/V)Voor het Fonds voor de Medische Ongevallen (FMO)

Ben je houder van een Bachelor diploma in rechten of verzekeringen, óf beschik je over een andere Bachelor, maar mét2 jaar ervaring in dossierbeheer betreffende letselschade in gemeen recht?

Én heb je, ongeacht je diploma, reeds 2 jaar ervaring inzake burgerlijk aansprakelijkheidsrecht, medisch recht en letsel-schade en ben je geïnteresseerd in de functie?

Stuur dan je kandidatuur uiterlijk 25 mei 2012 naar [email protected] of t.a.v. Els Cautaerts – Tervurenlaan, 211- 1150 Brussel.

Meer informatie op www.riziv.be

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Zelfs één die nog voordeliger isdan wanneer je met de auto komt.Meer weten? Surf naar jobat.be/extralegale-voordelen.

Dan krijg eenvergoeding.

koM jij Met Defietsnaar jewerk?

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

op selectie­testen?

Surf naar jobat.be/selectietestenen je weet meteen hoe je er aanmoet beginnen.

voorbereiden

Page 29: Jobat 12 mei 2012

Kiezen voor AZ Sint-Lucas is kiezen voor een ziekenhuis voldiversiteit, een sportief ziekenhuis in het hartje van Gent metmoderne infrastructuur en hightech apparatuur. Collegialiteit,openheid, patiëntgerichtheid, vriendelijkheid en deskundigheid, datvinden wij belangrijk in onze houding tegenover de patiënt, zijnfamilie, ons werk, tegenover elkaar, het ziekenhuis en de buiten-wereld.

Hecht jij ook belang aan deze waarden? Dan verwelkomen wij jougraag in ons ziekenhuis als nieuwe collega!

Dienstverantwoordelijken zorgUrologie - gynaecologieCardiologie - vaatheelkunde• verantwoordelijk voor een patiëntgerichte en kwalitatieve verpleegkundige zorg, inoverleg met de artsen • instaan voor een motiverend personeelsbeleid met aandacht voorvorming en ontwikkeling • dienstroosterplanning opmaken

Verpleegkundigenop inwendige, heelkundige en geriatrische dienstenop de diensten spoedgevallen en intensieve zorgen• voltijds / deeltijds • dag / nacht • als jobstudent

Technologen medische beeldvormingSysteem- en netwerkbeheerder• mee instaan voor onderhoud, beheer en vernieuwing van de IT infrastructuur (centraleservers en systemen) • instaan voor onderhoud, beheer en beveiliging van het netwerk

Kwaliteitscoördinator• mee verantwoordelijk voor het uitbouwen van het kwaliteitsbeleid • begeleiden vanprojecten • verbeteracties formuleren

Wij bieden jou: • goede ondersteuning • een fijne werkomgeving• loopbaanmogelijkheden • aantrekkelijke personeelsvoordelen

Interesse?Surf snel naar onze website www.azstlucas.be waar je meer informatie vindt overonze vacatures en solliciteer online.

Kickstart voor een job in je regio

Erkend

wervings-en

selectiebureau

VG.28/U, B-AA11.009

&W.IN

T/RS/SO

.44-lid

Federgon.

HUIS 45 (Licht en Liefdeheem vzw, Varsenare) is een voorzieningvoor een dertigtal volwassen personen met een visuele handicapmet bijkomende beperkingen (www.huis45.be). Er zijn concreteambities om deze dienstverlening uit te breiden op andereplaatsen in Vlaanderen. Deze vzw is partner voor VAPH-initiatieven in de zorg binnen het netwerk “Licht en Liefde -K.M.B.S.”, en is momenteel op zoek naar een (m/v):

Functie: • Onder aansturing van het bestuur van de vzw vertaalt u het uitgestippeldbeleid naar de dagelijkse medewerkers in operationeel management. U rapporteert aanhet bestuur. De operationele uitdagingen vertaalt u naar voorstellen voor strategischeen beleidsmatige beslissingen. • In samenwerking met dagelijks verantwoordelijkenontwikkelt u verder de visie naar een kwalitatieve zorg voor de cliënten. • U stuurtde collega’s aan bij het realiseren en bewaken van de operationele doelstellingen vande voorziening vanuit een multidisciplinaire visie. U bent een coach en leider die eenaangenaam en stimulerend werkklimaat en noodzakelijke veranderingen (Perspectief2020) weet te realiseren. • Als manager draagt u op efficiënte wijze zorg voor definanciële en materiële middelen, stuurt u op performante wijze de overleg- encommunicatiestructuren, en volgt u - vanuit een stuurgroep - een nieuwbouwprojectop. • Binnen het netwerk bent u als lid van het directieteam verantwoordelijk voorde opvolging en de coördinatie van het aanbod vanuit VAPH voor de doelgroep.U ontwikkelt mee de noodzakelijke initiatieven binnen de zorg. U participeert proactiefin en vertegenwoordigt de organisatie in relevante externe overlegstructuren.

Profiel: Door scholing (master of bachelor) en ervaring (minstens 5 jaar) bent uvertrouwd met en bereid te leren over: • (de regelgeving rond het) VAPH, Perspectief2020, VIPA, financieel beheer, vzw-wetgeving … • management in de social profit,technieken in veranderingsmanagement • actuele inzichten op het vlak van begeleidenvan personen met een handicap • inzichten in kwaliteitszorg zoals vandaag toegepastin de Vlaamse Welzijnszorg. • U bent enthousiasmerend, motiverend, stressbestendig,zelfkritisch, leerbaar, gemotiveerd, luisterbereid, empathisch, besluitvaardig encommunicatief.

Aanbod: • Een dynamische en gemotiveerde groep collega’s in een financieel gezondeorganisatie. • Een op diverse vlakken uitdagende functie met aandacht voor uwpersoonlijke ontwikkeling en omkadering in een dynamisch netwerkdirectieteam.• Een verloningspakket in verhouding met uw verantwoordelijkheden.

Interesse? Stuur uw cven motivatiebrief voor31 mei 2012 per mailnaar L&L-heem, t.a.v.Luc De Man, voorzitter,e-mail: [email protected]

www.admb.be

DirecteurVlaanderen

vacatures

Revalidatieziekenhuis Inkendaal is expert in zorg voor patiënten met ernstige locomotorische,neurologische en cardiopulmonaire aandoeningen. We werken voor gehospitaliseerde en ambulante patiënten,zowel voor volwassenen als kinderen. Inkendaal heeft als missie om de levenskwaliteit van onze patiënten op eenwarme en menselijke, betrokken en creatieve manier naar een hoger niveau te tillen. We hebben een erkenningals expertisecentrum PVS (coma), bieden een aantal sterk uitgebouwde specialisaties en Riziv-conventies enhebben expertise in onderzoek en behandeling van ontwikkelingsstoornissen.

Wil jij ook deel uitmaken van ons enthousiast en deskundig team?Revalidatieziekenhuis Inkendaal werft aan (m/v):

HR & communicatiemanageRFunctie: Je organiseert het personeelsbeleid en de personeelsadministratie in functie van onze medewerkersen de doelstellingen van Ziekenhuis Inkendaal. Je beheert de interne en externe communicatie, de organisatieen coördinatie van communicatieplannen voor de promotie en het versterken van het imago van het ziekenhuis.

Profiel: Je behaalde een masterdiploma en kunt terugblikken op ruime HR-ervaring. Affiniteit met de gezond-heidssector is een pluspunt. Je beschikt over een goede kennis van arbeidsrecht en sociale wetgeving en benteen enthousiaste teamplayer die vlot intern en extern kan communiceren. Je maakt vlot gebruik van de pc enkent de eigenschappen van de verschillende mediumtypes. Talenkennis: N-F-E.

Aanbod: Contract van onbepaalde duur 38u/week. Een competitief salaris met overname van nuttige beroeps-ervaring. Gratis hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, fietsvergoeding. Een iPhone met belwaarde25 euro/maand.

Voor meer informatiesurf naar www.inkendaal.be

Interesse? Stuur je kandidatuur met cv vóór 31/05/2012 naarZiekenhuis Inkendaal, t.a.v. Marc Van Steertegem, Algemeen Directeur,Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) of mail [email protected]

ZORGJobsin de

29

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Wat is een assessmenten hoe kan je je voorbereiden?het antwoord vind je opjobat.be/selectietesten

De vzw Vlaamse social-profitfondsen (VSPF vzw) is een door socialepartners bestuurde vzw die zich ten dienste stelt van de sociale fondsenin de socialprofitsector.

Voor de verdere uitbouw en het administratieve en financiële beheer vandie fondsen zoekt VSPF vzw

Een voltijdseadministratieve medewerker (m/v)

Je taken:Samen met jouw verantwoordelijke zorg je voor een perfecte administratieve en financiële afhande-ling van diverse subsidiedossiers van werkgevers in de Vlaamse socialprofitsector.

Je profiel:Je bent Nederlandstalig en beschikt over een diploma hoger onderwijs van één cyclus (of gelijkwaar-dig door ervaring en/of bijscholing). Nauwkeurigheid is jouw sterke kant en je hebt een neus voorcijfers en voor administratief en financieel beheer. Je kunt efficiënt en tegelijk flexibel (samen)werken, je communiceert vlot en je kent de courante softwarepakketten (Access, Word, Excel).

Ons aanbod:Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur en arbeids- en loonvoorwaarden gebaseerd op dievan de privéziekenhuizen.

Meer weten over het gevraagde profiel of de selectieprocedure?Surf naar http://www.vspf.org of bel naar 02/227.60.01

Hoe solliciteer je? Bezorg jouw gemotiveerde kandidaatstelling mét cv via e-mailvóór dinsdag 29 mei 2012 aan Dirk De Meester, directeur - [email protected] vzw, Handelskaai 48 te 1000 Brussel

Page 30: Jobat 12 mei 2012

Geïnteresseerd?Vul dan vandaag nog onssollicitatieformulier in op www.jouwjob.be(rubriek jobs & stages / sollicitatieprocedure)

of via de post: AZ Maria Middelares, Personeelsdienst,Kortrijksesteenweg 1026, 9000 Gent.

Heb je nog vragen, neem gerust contact op metdhr. Eric Podevyn, diensthoofd personeelsdienst,tel. 09 260 60 73.

AZ Maria Middelares Gent is een algemeen ziekenhuis met twee vlotbereikbare campussen, 554 bedden en meer dan 1600 personeelsleden en160 artsen. Vanuit onze christelijke inspiratie kiezen wij voor een hedendaagsehoogkwalitatieve gezondheidszorg met een menselijk gelaat.

STEEKBIJ ON

S

UW LICHTOP!

Voor de vereisten, het aanbod en meer info surf naar www.jouwjob.be

PIRANACONCEPT

S.COM

KLINISCH PSYCHOLOOGvoltijds (m/v)FUNCTIEOMSCHRIJVINGKlinisch psycholoog in de context van Liaison Psychiatrie.Deze functie omvat verschillende deelaspecten:• U treedt op als laagdrempelige adviesverlener ten aanzien van de eerste

lijnshulpverlening. In die context neemt u ook deel aan het beantwoordenvan oproepen rond crisissituaties, in samenwerking met deomliggende ziekenhuizen;

• U verzorgt ambulante poliklinische consultaties in het verlengde vanoverbrugging van de wachttijd bij doorverwijzing vanuit PAAZ naar CCG of PZ;

• U bent werkzaam binnen de verschillende functies van art. 107;• U werkt ook mee binnen de PAAZ-afdeling;• U neemt op vraag consultfunctie op in andere afdelingen buiten PAAZ;• U staat als psycholoog in voor het adviseren van de zorgverleners rond de

patiënt, ook in de ziekenhuiscontext;• U staat als psycholoog in voor het adviseren en begeleiden/therapeutisch

ondersteunen van patiënt en context, alsook (op vraag) voorpsychodiagnostiek;

• U beschikt over de nodige kennis van de sociale kaart in functie van nood endoorverwijzing. Naast de verankering in de werking externe en interneliaison psychiatrie, maakt u ook deel uit van het reeds bestaande team vanpsychologen dat mede instaat voor de dienstverlening op psychologisch vlakin ons ziekenhuis.

CHIEF OPERATIONS OFFICER LABORATORIUMvoltijds (m/v)FUNCTIEOMSCHRIJVING• Als COO (Chief Operations Officer) geeft u leiding aan het labo Klinische

biologie en bent u verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt verloop vande operaties binnen het labo;

• U werkt mee aan de groei van het labo inzake nieuwe technieken en aantaluitgevoerde analyses; de keuze van technieken en apparatuur gebeurt inoverleg met de klinisch biologen;

• Vanuit uw functie bent u verantwoordelijk voor de opvolging van decompetenties van de medisch laboratoriumtechnologen;

• Als COO bent u voltijds in het laboratorium aanwezig, steeds bereikbaar vooroverleg met de klinisch biologen en de laboranten en bent u op de hoogte vanalle technieken in het labo;

• De COO maakt deel uit van het managementteam van het labo.Dit managementteam bepaalt in onderling overleg en in samenspraakmet het ziekenhuis de strategie en de jaaractieplannen;

• De COO rapporteert aan de medisch directeur.

OMBUDSMAN / -VROUWvoltijds (m/v)FUNCTIEOMSCHRIJVING• Als ombudspersoon bied je de patiënt een luisterend oor en neem je vragen of

problemen ter harte. Zonodig help je in een gesprek gevoelens enverwachtingen te verwoorden en geef je advies over wat mogelijk en haalbaar lijkt;

• Op vraag van de patiënt bemiddel je bij een verstoorde relatie of klacht methet oog op het bereiken van een voor iedereen aanvaardbare oplossing;

• Bij gebrek aan overeenstemming informeer je de patiënt over zijn rechten,de door het ziekenhuis aangeboden dienstverlening en sta je in voor deverdere klachtenbehandeling;

• Je formuleert aan de directie aanbevelingen om herhaling van tekortkomingente voorkomen en de dienstverlening aan de patiënten te verbeteren;

• Je voorkomt vragen en klachten door in samenwerking met de coördinatorcommunicatie de patiëntencommunicatie te verbeteren;

• Je staat in voor de volledige administratieve opvolging in een geautomatiseerdsysteem en optimaliseert de werking en de procedureregels van deombudsfunctie.

Derde editie!

Over identiteit, imagoen reputatiemanagement

HR in de zorg en dienstenworkshops, beurs en networking

www.hrindezorg2012.be [email protected]

Donderdag 7 juni 2012De Montil, Affligem

Key-note sprekers: Wouter Torfs, Jef Staes en Fons Leroy

Workshops met:Luc Bulckens, Frank Clerix, Ron Embrechts,Mieke Hullebroeck, Stephan Marchant,

Jeroen Van Rooij, Liesbeth Michiels, Luc Noten,Lien Degryse, Philippe De Bruyne, Greet Dielis,

Bart Van den Eynde, Luc Dekeyser, Ruth Verlinden, ...

ZORGJobsin de

30

Page 31: Jobat 12 mei 2012

Het Psychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods is een regionaal christelijk geïnspi-reerd centrum in Lede dat behoort tot de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.Het centrum bestaat enerzijds uit een psychiatrisch ziekenhuis met 191 bedden enplaatsen en anderzijds uit twee psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT). Het PVTNieuwemeers is gelegen te Lede en biedt opvang en begeleiding aan 60 bewoners.Het PVT Leilinde is gelegen te Dendermonde en biedt plaats aan 42 bewoners. Omde dienstverlening in onze voorziening te optimaliseren, hebben wij momenteel open-staande vacatures voor (m/v):

www.pclede.be

INTERESSE?Stuur dan vóór 31 mei 2012 per e-mail (bij voorkeur) of post jouw sollicitatiebriefen cv aan: Mevrouw Bénédicte De Waele, Management assistente, PsychiatrischCentrum Zoete Nood Gods, Reymeersstraat 13a, 9340 Lede, tel.: 053 76 21 05,e-mail: [email protected]

Bijkomende info vindt u op www.pclede.beof telefonisch 053 76 21 05.

Verpleegkundigen (onbepaalde duur, deeltijds of voltijds)

kinesitherapeut (bepaalde duur, deeltijds)

stafmedewerker patiëntenzorg(onbepaalde duur, voltijds)

klinisch psycholoog (bepaalde duur, voltijds)

ergotherapeut (wervingsreserve)

Veiligheidsmedewerker (bepaalde duur, voltijds)

diensthoofd keuken (onbepaalde duur, voltijds)

Boekhouder (onbepaalde duur, voltijds)

medewerkers onderhoudsdienst(wervingsreserve)

Havenkapitein M/V

Voor onmiddellijke indiensttreding envoor de werfreserve

Taken:

Samen met je collega’s havenkapitein orga-niseer je het scheepvaartverkeer in de haven.Je bewaakt de kwaliteit van het werk ende dienstverlening, de veiligheid van hetscheepvaartverkeer en de passagiers, destatus van installaties en kunstwerken, en hetnaleven van de scheepvaartreglementeringen.Je neemt alle maatregelen ter vrijwaring van deopenbare orde, rust en veiligheid van de haven-bedrijvigheid. Je onderzoekt schadegevallenen stelt PV’s op. Je vervult administratieve ensociale verplichtingen tegenover het personeel,het cliënteel en andere overheidsdiensten.Je informeert het cliënteel en promoot dedienst intern en extern. Je rapporteert aan dehavenkapitein-commandant.

Profiel:

Je bent (of was) in het bezit van een STCW’95-certificaat van master voor zeeschepen > 3000BRT, of van een brevet van Kapitein ter langeomvaart. Je hebt een uitgebreide kennis vanhet scheepvaartreglement en je bent vertrouwdmethetARABenmetdemilieuwetgeving. Zowelzelfstandig als in teamverband werken spreektje aan. Je kunt mensen motiveren en leidenen je bent stressbestendig. Je communiceerthelder met anderen, zowel in het Nederlandsals in het Engels en Frans.

Ons aanbod:

Aangenaam werkmilieu, goede vakantie-regeling, vakantiegeld, eindejaarspremie,maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatie-verzekering. Vaarervaring kan gedeeltelijkworden gevaloriseerd.

Informatie en kandidaatstelling:

Meer info over deze functie en over hetselectiereglement kan je bekomen bijA. Van Mullem, tel. 050/543211 en opwww.mbz.be. Indien je interesse hebt voor dezefunctie, stuur dan je kandidatuur, je uitgebreidcv (met vermelding van je telefoonnummer),een kopie van je diploma’s, brevet en/of getuigschriften en een bewijs van goedgedrag en zeden naar: Havenbedrijf MBZ NV,t.a.v. personeelsdienst, Isabellalaan 1, 8380Zeebrugge. Inschrijven kan ook per e-mail([email protected]). Je dient de nodigedocumenten dan voorafgaand aan de selectieaan te bieden. Kandidaturen dienen ons tebereiken op uiterlijk 31 juli 2012.

Havenbestuur Zeebrugge / MBZ NVIsabellalaan 1, 8380 Zeebruggetel 050/54 32 11 - fax 050/54 32 24www.portofzeebrugge.bee-mail: [email protected]

©luchtfotografie henderyckx - ©mbz.be

De Maatschappij van de BrugseZeevaartinrichtingen zoekt kandidaten voorde volgende functie:

ZEEBRUGGEUW HAVEN

Sinds 1895 is de Maatschappij van deBrugse Zeevaartinrichtingen (NV MBZ)als havenbestuur verantwoordelijkvoor de exploitatie en de uitbouwvan de haven van Zeebrugge. Dehaven is vandaag uitgegroeid toteen vitaal verkeersknooppunt in eeninternationale context.

U Zie ‘k Graag!

jobs.uzgent.be

Ontdek wat liefdevoor de job écht betekent.Meer info in deze Jobat en op Career Launch Gent

Jobsin de zorg 31

Page 32: Jobat 12 mei 2012

Het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) is dekoepelorganisatie van het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Wij behartigen debelangen van meer dan 2000 scholen voor kleuter-, lager, secundair en hogeronderwijs. Daarnaast biedt het VSKO, via de diensten en verbonden die hetgroepeert, een ruime dienstverlening aan haar leden.

Voor het Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs (VVKBuO)zoeken wij een (m/v)

JURISTWij vragen

je bent master in de rechten met een oprechte belangstelling voor buitengewoon onderwijs, kennis vanonderwijsrecht is nuttig maar geen vereiste;je bent klantvriendelijk en beschikt over een goed analytisch en synthetisch vermogen;je getuigt van een christelijk geïnspireerde levensvisie.

Je opdrachtje staat in voor de opvolging van de regelgeving inzake onderwijs en andere relevante wetgeving en biedtadministratie-juridische ondersteuning. Je begeleidt onze scholen bij de opstelling van allerlei dossiers enorganiseert vormingen.

Wij biedeneen bediendecontract van onbepaalde duur (na proefperiode) in het CODO-statuut (contractueeldepartement onderwijs).

Je hebt interesse :Stuur vóór 25 mei 2012 je sollicitatiebrief en CV naar Rudi Warson, personeelsdirecteur,Guimardstraat 1 te 1040 Brussel of naar [email protected] met een functiebeperking die behoefte hebben aan een redelijke aanpassing,worden verzocht dit te vermelden.

www.VSKO.be

directeurwooncentrum

Uw functie:• Als lid van het directieteam bepaalt u mee het beleid van de voorzie-ning. • Samen met een collega centrumdirecteur, 10 diensthoofden en150 medewerkers van het wooncentrum staat u in voor het uittekenenen implementeren van het beleid van het wooncentrum (17 woningen en25 studio’s) en specifiek voor de woonondersteuning van de groep jon-geren en de groep ouderen. • U zorgt voor een kwalitatieve opvolging en(ook financiële) rapportage, het HR-beleid, de samenwerking met andereinterne en externe diensten en centra, de vertegenwoordiging op diverseoverlegfora.

Uw profiel:• U hebt bij voorkeur een masterdiploma. • Uw affiniteit met de zorg-sector en uw ervaring in een leidinggevende functie in de ondersteuningvan personen met een beperking en/of in de ouderenzorg is een plus-punt. • U kan zich profileren binnen de algemene missie, visie en waar-den van Tordale. • U werkt vanuit een conceptueel denkkader, hebtsterke leidinggevende en communicatieve vaardigheden en bent eenbesluitvaardig bezieler met organisatie- en implementatietalent.

Wat bieden wij?• Een voltijdse functie van onbepaalde duur. • Een dynamische werk-omgeving waarin u alle kansen krijgt om verder te groeien en uzelf teontplooien. • De kans om mee te werken aan een organisatie en eensector in volle beweging en vernieuwing. • Een aantrekkelijk loon en eenaantal extralegale voordelen.

Tordale biedt op vlak van leren, wonen, werken en ontspan-ning ondersteuning aan 350 mensen met een verstandelijkebeperking in de regio Midden West-Vlaanderen. In de werkingstaat de cliënt centraal. Bijzondere aandacht gaat naar die men-sen waarvoor de drempel naar gepaste ondersteuning hoogstis. De voorziening draagt dynamisch bij tot innovatie in desector en ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet. De in-novatie wordt ondersteund door een ambitieus bouw- en reno-vatieprogramma. Bij het realiseren van haar missie kan de voor-ziening bouwen op een financieel gezonde basis. Tordale kanrekenen op expertise van ruim 300 gemotiveerde en deskundigemedewerkers, aan-gestuurd door eendynamisch teamvan leidinggeven-den dat de voorzie-ning wil versterkenmet een (m/v):

voor meer info

www.tordale.be

Bent u geïnteresseerd?Solliciteer schriftelijk vóór 23 mei 2012

t.a.v. mevr. Griet Pitteljon, algemeen directeur,Bruggestraat 39, 8820 Torhout,[email protected]

Euro Marine Logistics NV is a shipping company active in thecarriage of vehicles by specialized vessels in European waters. The company wascreated as a joint venture between two of the largest players in the RoRo industry(Mitsui OSK Lines and Hoegh Autoliners) and is presently operating 14 ships fromtheir office in Meise.

To strengthen the commercial department, we are looking for an “Assistant ManagerSales & Marketing”. The successful candidate will be working closely with the SeniorSales & Marketing Manager.

Job descriptionDevelop close relationships with key customersEvaluate and develop new customers through sale leads, contacts,market intelligence and service productRespond to inquiries from customers and manage quotationsPricingParticipate and support in tender preparationsOperate as part of an important team, share information and be ableto multitask when required

Personal qualitiesHigher education in Business and/or EconomicsExperience from shipping and/or logistics is an advantageStrong inter-personal and relationship building skillsProficiency in English. Dutch and French abilities are preferableGood analytical skillsTeam oriented with cultural awareness

We offerDemanding and rewarding tasks in an international, young anddynamic shipping companyCompetitive terms and conditions

Contact information Mr Gani Fetnaci +32 2 268 0743 / mph +32 475 25 49 42Please send your CV with application letter to [email protected] by31 May 2012

Nieuwe internationalekunstgalerij te Knokke

zoekt dringend

verantwoordelijke (M/V)Zelfstandig werken, goede verkoper en

tweetaligheid zijn een vereiste. Beschikbaar WE.Kennis kunstwereld is een plus.

Gelieve CV te sturen [email protected]

Page 33: Jobat 12 mei 2012

3233

DE UITDAGINGAls IT Manager word je verantwoordelijk voor het ‘hard- en software’ gebeu-ren voor de plants in Ardooie en Geer (B), Zundert (NL) en de sales unit inDuitsland. In samenspraak met deze plants sta je in voor nieuwe ontwikkelingen, jezoekt naar de meest efficiënte oplossing en zorgt dat deze gerealiseerd worden. Hierbijstuur je een team aan van een 10-tal interne medewerkers die je motiveert en evalu-eert. Bij het uitvoeren van de projecten verdeel je de taken en verantwoordelijkheden infunctie van hun competenties. Je beheert zowel interne al externe middelen die nodigzijn om de projecten tot een goed einde te brengen. Je waakt over de vooropgesteldebudgetten en de kwaliteit van de geleverde oplossing. Je bent eveneens verantwoor-delijk voor het onderhoud van de bestaande systemen en de contacten met externeleveranciers.

JOUW PROFIELJe combineert je operationele IT kennis met sterke managementvaardighedenen hebt een open teamspirit. Je bent in het bezit van een hoger diploma en hebteen aantal jaren ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur in een industriële,productie, of logistieke omgeving. Je bent communicatief, kan goed samenwerken enweet een team te motiveren. Je bent sterk analytisch en denkt oplossingsgericht. Ardowerkt met JD Edwards en een eigen ERP pakket op AS/400. Daarnaast werkt menmet fabriekssystemen zoals WMS, PLC sturing, …. Kennis van deze software/syste-men is een plus. Je bent vlot tweetalig N/F en kennis van het E is een plus. Je werktvanuit Ardooie en bent bereid de andere plants regelmatig te bezoeken.

ONS AANBODEen uitdagende en internationale functie binnen jouw vakdomein IT, op ma-nagementniveau. Je krijgt de kans om diverse projecten onder handen te nemen ente sturen binnen een dynamisch team. Je werkt voor een internationaal sterke groep,die in volle groei is en interessante toekomstmogelijkheden biedt. ARDO kenmerktzich door een open bedrijfscultuur en kortecommunicatielijnen. Er is een aantrekkelijkverloningspakket voorzien, dat in verhou-ding staat tot jouw ervaring en profiel.

IT MANAGER

De GROEP ARDO (www.ardo.com) heeft haar hoofdkantoor in Ar-dooie, de groentetuin van Europa. Sinds 1960 groeide het familie-bedrijf, Ardo, uit tot de Europese marktleider in diepvriesgroenten enfruit. Dit succes kwam tot stand door toewijding en passie van onzemedewerkers om duurzame groei te realiseren. In dit kader zijn wevoor het IT departement op zoek naar een (m/v):

Integere enresultaatgerichtepeoplemanager

AlsAl IT

JeJe co

EenEe

We preserve nature’s precious gifts

INTERESSE?Stuur jouw cv met vermelding van referentieKD/0512-177-26 naar Fundament R&S,Berkenlaan 138 A, 8530 Harelbeke,t.a.v. mevr. Katrien Decostere, Tel.: 056/[email protected] – www.fundamentrs.com

www.ardo.com

Het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) is dekoepelorganisatie van het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Wij behartigen debelangen van meer dan 2000 scholen voor kleuter-, lager, secundair en hogeronderwijs. Daarnaast biedt het VSKO, via de diensten en verbonden die hetgroepeert, een ruime dienstverlening aan haar leden.

Voor het Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs (VVKSO)zoeken wij een (m/v)

MEDEWERKER MET EEN GRONDIGE ICT-KENNISJouw opdracht

het ontwikkelen van materialen ter ondersteuning van de nascholing en het ontwikkelen van klasklaarlesmateriaal;het geven van nascholingen aan leerkrachten en het bieden van nazorg aan de leerkrachten.

Wij vrageneen opleiding op bachelorniveau;een grondige kennis van Office en vertrouwd zijn met netwerken en de achterliggende technologieën;een teamspeler die beschikt over de nodige agogische vaardigheden om met volwassenen om te gaan.

Wij biedeneen contract van onbepaalde duur in het statuut van “contractueel departement Onderwijs (CODO)”

Je hebt interesse :Stuur vóór 25 mei 2012 je sollicitatiebrief en CV naar Rudi Warson, personeelsdirecteur,Guimardstraat 1 te 1040 Brussel of naar [email protected] bijkomende informatie kan je terecht bij [email protected].

www.VSKO.be

Werken op z’n bestin het OCMW van Puurs

Je hebt een passievoor cijfers.Je wil werken in eenomgeving waar de zorg vooranderen centraal staat.

Financieelbeheerder OCMW(m/v)Je implementeert en stuurthet financieel managementvan het OCMW.Wij bieden een aantrekkelijksalarispakket, flexibele uur-en verlofregeling, ...

Interesse:Informatie enselectie-procedure:www.puurs.bePalingstraat 482870 PuursTel. 03 890 15 70

wenst aan te werven:

DIENSTHOOFD ONDERWIJS(50% ATP-A11 meteventuele mogelijkheid totuitbreiding in de toekomst)Profiel: masterdiploma in onderwijskunde ofpedagogische/psychologische wetenschappen

Kandidaatstelling: enkel per brief, vóór 2 juni 2012,vergezeld van C.V. (met referenties) en afschriftenvan diploma’s, t.a.v. de heer Luc Pien,departementshoofd, Sint-Lucas Beeldende Kunst,Zwartezustersstraat 34, 9000 Gent.

Sollicitatiegesprekken: 13 juni 2012

Meer informatie op www.sintlucas.org/site/

InONZE HAVENvindt u een JOBmet zekerheid !

Het havenbestuur Zeebrugge zoektkandidaten voor de volgende functie :

Havenkapitein m/v

Meer info vind je verder in deze krant.

www.portofzeebrugge.be

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Wat is een assessmenten hoe kan je je voorbereiden?het antwoord vind je opjobat.be/selectietesten

WWW.PCLEDE.BE

Op de Dag van deVerpleging zeggen wij

‘dankjewel!’ aan al onze medewerkersvoor hun warme zorg en inzet

Page 34: Jobat 12 mei 2012

VG1570/BU

werkelijk op maat

GelukkigeWerkgever

GelukkigeWerkgever

VIO is sinds 3 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als specialist inlogistiek, productie, sales en services. We maken als bedrijf het verschil doorte werken op maat en een waardengedreven omgeving te creëren, zowel vooronze uitzendkrachten, onze klanten als voor onze vaste medewerkers.

Viollega gezocht

We zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid. In onze zoektocht naar eennieuwe viollega houden we rekening met volgende kerncompetenties: resultaaten klantgericht, leervermogen, positieve gedrevenheid en initiatief nemen.

Voel jij je geroepen om deel uit te maken van ons dynamisch team viollega’s enwil je samen met ons pionieren door een nieuw kantoor in de markt te zetten?

VIO biedt je:een aantrekkelijke werkomgeving, vreugde in de job, een team van ervarenviollega’s, ver doorgedreven opleiding, goede verloning aangevuld met extra-legale voordelen.

Wil je werken voor een gelukkige werkgever?Contacteer dan Marianne Kindt op het nummer: 0478 31 60 47 of stuur je cvmet motivatiebrief naar [email protected]

VIO is op zoek naar een m/v:

DYNAMISCHEUITZENDCONSULENTvoor ons nieuw kantoor te Deinze:

www.vio-interim.be www.vio-hr.be

www.ilva.be

ILvA is het intergemeentelijk samenwerkingsverbandvoor milieu voor de regio Aalst.

PLANNERVoor spoedige indiensttreding is ILvA op zoek naar een m/v:

Taakomschrijving: Voor het plannen, organiseren, coördineren en opvolgenvan de dagelijkse activiteiten binnen de diensten huis-aan-huis-inzameling,containerparken en overslag. Voor de operationele planning van de activitei-ten van de diensten op korte en middenlange termijn. Voor klachtenbehan-deling en het up-to-date houden van alle bestanden en rapporten nodig omde vlotte werking van de diensten te garanderen.

Profiel: Diploma van het hoger onderwijs van het korte type of gelijkgesteld.Ervaring is geen vereiste, maar strekt tot aanbeveling.

ILvA biedt een bruto maandwedde die, aan de huidige index, afhankelijkvan de nuttige ervaring, varieert van 2273,36 euro tot 3830,55 euro, eengroeps- en hospitalisatieverzekering en alle andere gangbare sociale voor-zieningen.

Interesse? Indien u deel wil uitmaken van een dynamisch team, dan steltu zich vóór 1 juni 2012 kandidaat, hetzij schriftelijk, aan de voorzitter vanILvA, de heer Leonce Nachtergaele, Industriezone Zuid III, Industrielaan 18te 9320 Aalst-Erembodegem hetzij via e-mail: [email protected]

Het eerste, schriftelijk gedeelte van de examenprocedure vindt plaats opzaterdag 9 juni 2012.

Meer informatie kan bekomen worden bij Ingrid Depessemier, adjunctdirecteur, op het nummer 053 85 85 59.

Werken op z’n best in Puurs

Vrijwilligonderluitenantbrandweer

Puurs is een karaktervolle en aangenamegemeente die slim verrast met haarvooruitziende plannen. We willen vooruit,en dit samen met jou, als nieuwe (m/v):

Je uitdaging• Je staat in voor het coördineren en leidenvan interventies, de veiligheid van hetpersoneel, administratieve taken enpreventieopdrachten.

• Je zorgt voor een collegiale sfeer en goedesamenwerking. Je verricht wachtdienstenen komt op bij interventies.

• Je hebt leidinggevende kwaliteiten,werkt nauwgezet, planmatig, motiverend,stimulerend, ondersteunend en bentbereid om je verder te bekwamen.

Belangrijkste voorwaarden• Uiterlijk 6 maanden na indiensttredingals onderluitenant op proef, woon je inde gemeente of aangrenzende gemeenteen je kan binnen de 10 minuten na deoproep in de kazerne aanwezig zijn.

• Je behaalde minimum een diplomasecundair onderwijs.

• Je beschikt minstens over een rijbewijs Ben voor het einde van de proeftijd behaalje het brevet van officier.

InfoEen volledig overzicht van deaanwervingsvoorwaarden, de sportproeven,de selectieproeven en de volledigefunctiebeschrijving kan je aanvragen via e-mail:[email protected] of tel. 03 889 23 13.

Kom jij onskorpsversterken?

Stuur ten laatste

1 juni 2012

je sollicitatiebrief

met cv, een kopie

van je diploma,

rijbewijs B

en uittreksel

uit het strafregister

aangetekend aan

de burgemeester,

Hoogstraat 29,

2870 Puurs.

Gemeente Puurs, Hoogstraat 29, 2870 Puurs, tel. 03 890 76 76, www.puurs.be

Page 35: Jobat 12 mei 2012

3435

DSM Keukens is de top in de Belgische keukenwereld. In onze 9 toonzalenin Vlaanderen staan we iedere dag paraat om onze klanten te helpen bij hetrealiseren van hun keukendroom. We groeien snel en hebben ambitieuzeplannen. Daarom zoeken we op korte termijn

3 TOPVERKOPERS(m/v) TOONZAAL

Wil jij:- klanten adviseren in de keuze van de keuken die hen het best past?- dankzij je commerciële flair contacten omzetten in contracten?- een hoog loon verdienen met de mogelijkheid van een firmawageninclusief tankkaart?

Ben jij:- sterk klantgericht, resultaatgedreven en flexibel?- bereid om steeds te werken op zaterdag en zondag?

Reageer dan snel!De aanwervingen worden begeleid door Search & Selection.Mail je sollicitatiebrief én cv naar Filip Grootjans:[email protected] je ook op onze site www.searchselection.com

Voor een volledige functiebeschrijving surf je naarwww.searchselection.com (trefwoord DSM)of reageer je via de QR-code. VG

.490/B

• Nevele

• Gits

• Sint-Niklaas

• Erembodegem

• Olen

• Aartselaar

• Beveren-Leie

dsmkeukens.be

• Roeselare

• Sint-Martens-Latem

dekeukenbouwer.be

Drukkerij Verspecht is een dynamische

drukkerij gevestigd te Londerzeel,

die vooral is gespecialiseerd in vellen-offset.

Wij zijn op zoek naar een:

OFFSETDRUKKER (m/v)

met ervaring

om zelfstandig te drukken in ploegen-

systeem op 4- en 5-kleurenpers.

Kan onmiddellijk in dienst treden.

Goede werksfeer en voorwaarden.

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot:

Paul Maesfrancx (0474 97 11 00) of

Johan Van den Driesschen (0475 475 224)

e-mail: [email protected]

Drukkerij Verspecht

Nijverheidsstraat 16

1840 Londerzeel

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Doe de test op jobat.be/persoonlijke-ontwikkeling

Heb jij jemailboxonDercontrole of niet …?

In het hartvan de

economie

Gevarieerdetaken

ÉÉN BANK, VELE GEZICHTEN

Een gedetailleerde beschrijving van de functies en de profielen alsookhet programma van de selectieprocedure vind je op onze site

jobs.nbb.be

De Bank biedt:een arbeidsovereenkomst vanonbepaalde tijd met concurrerendsalaris en bovenwettelijkevoordelen en ruime opleidings- enontplooiingskansen.

Sollicitaties:via internet: jobs.nbb.beJe sollicitatie dient ons, samen metje cv, een kopie van je diploma’sen de lijst van de gevolgde ECTS-studiepunten, te bereiken uiterlijk25 mei 2012 en dit via onze sitejobs.nbb.beAlleen volledige dossiers komenin aanmerking.

“Mijn jobbij de Bank biedtvele uitdagingen,in het hart van de

economischeactualiteit.”

Isabelle

De Nationale Bank van België zoekt m/v voor haar:

departement Algemene statistiek:EconoomBusiness analist

Juridische dienst:Jurist

dienst Internationale en Eurosysteemcoördinatie:Jurist

dienst Prudentieel beleid en financiële stabiliteit:Financieel econoomBeleidsmedewerker

Page 36: Jobat 12 mei 2012

www.vdab.be0800 30 700

(elke werkdag van 8 tot 20 uur)

Onlinesollicitatieadvies

Eerste hulp bij sollicitaties:de webcoachSolliciteren loopt niet altijd vanzelf. Maar soms kom je meteen beetje hulp al heel wat vooruit. Daarom biedt de VDABje onlinesollicitatieadvies. Je zet je vraag op mail en de sol-licitatiecoach contacteert je binnen de 48 uur voor een snelen efficiënt advies.

Hoe stel je een cv op? Wat doe je als je nietsvan de werkgever hoort? Wat vermeld je in jemotivatiebrief? Hoe bereid je je best op een in-terview voor? Wie solliciteert, zit soms met heelconcrete vragen waarop een kort antwoord kanvolstaan. Dat inzicht bracht de VDAB tot hetidee van onlinesollicitatiecoaching, een dienstwaar sollicitanten met een duidelijk probleemsnel worden geholpen via mail of telefoon.

Klokje rond

Het principe van de webcoaching is eenvoudig.Op de VDAB-site stel je je vraag via een invul-formulier waarop je ook je contactgegevensvermeldt. “Wij bellen je dan binnen de tweewerkdagen op voor een verkennend gesprek”,vertelt coach Saskia Vanbeuren. “We polsennaar je opleiding, je werkervaring, de job dieje ambieert en aspecten die kunnen meespelenbij je zoektocht naar een job, zoals je gezinssi-tuatie of de plaats waar je woont. De volgendecontacten verlopen via mail of telefoon, afhan-kelijk van wat je als vraagsteller wenst.” Zelfwerken de webcoaches elke weekdag tussen9 en 17 uur, maar de mailbox ontvangt vragenhet klokje rond. De onlinesollicitatiecoachingfungeert als loket van de eerste lijn. “We kun-nen mensen helpen met concrete vragen rondde opstelling van een cv of een portfolio, devoorbereiding op een test of een sollicitatie-gesprek, de aanpak van een sollicitatie enzo-voorts”, legt coach Eva Frederix uit. “Eist devraag meer begeleiding of ligt ze buiten onskennisdomein - bijvoorbeeld bij juridischekwesties -, dan verwijzen we door naar eenmeer geschikte dienst. We richten onze servicezo veel mogelijk op de individuele kandidaat.Sommige klanten hebben voldoende aan enke-le tips en kunnen zo hun cv aanpassen, anderenhelpen we wat uitgebreider op weg.”

Geen limiet

De aanpak van de coaches slaat duidelijk aan.De site heeft een heel divers publiek, datvooral de snelle antwoorden, de permanenteen laagdrempelige toegang apprecieert. Eva:“Iedereen kan bij ons terecht, ook wie nogwerkt of zich niet inschreef bij de VDAB. We

proberen elke vraag binnen de twee werkda-gen te beantwoorden en op het aantal inter-venties staat geen limiet.” Saskia knikt. “Som-mige vraagstellers komen ook sneller uit hunschulp dan tijdens een face to face gesprek. Zedurven meer vertellen over hun gezondheid ,hun thuissituatie of andere zaken die meespe-len bij hun zoektocht naar een job.”

Concrete tips

“Mijn cv ziet er nu helemaal anders uit. Eenstuk minder ouderwets en meer to the point”,vertelt Elke Embrechts, “met dank aan eenvriendin en de onlinecoaches naar wie ze medoorverwees”. Elke is graduaat interieurvorm-geving en had tien jaar werkervaring toen zevorig jaar in oktober haar baan verloor. “Daar-op startte ik mijn lerarenopleiding en een cur-sus etalage in avondschool.” De opleiding totleerkracht moet binnen de vier jaar worden af-gewerkt, maar de studenten mogen al van dagéén in het onderwijs aan de slag. “Toen ik inapril wilde solliciteren, had ik er geen idee vanhoe ik best aan mijn motivatiebrief begon. Hoeovertuig je de onderwijsinstelling dat je de ge-knipte leerkracht voor hen bent?” Elke kloptebij de onlinesollicitatiecoaches aan en ging metbegeleidster Eva aan de slag. “Ik kon Eva alle

vragen stellen, binnen de twee dagen ontvingik steevast een antwoord in mijn box. Eva gafme heel concrete tips. Ze wierp ook een blik opmijn cv, die een serieuze update onderging.”Intussen heeft Elke al een aantal sollicitatiebrie-ven verstuurd en wacht ze vol spanning de ant-woorden af.

Plannen

De onlinesollicitatiecoaching loopt nu bijnaeen jaar en wordt gaandeweg verder uitgerold.“We volgen de trends van onlinebegeleiding enproberen erop in te pikken waar dat mogelijkis. Ondersteuning tijdens virtuele jobbeurzenbijvoorbeeld is een piste die we nu concreet

aan het aftasten zijn”, verklapt Eva. “Verderblijven we promotie voeren”, vult Saskia aan.“We bereiken al een hoop mensen, maar hoemeer kenbaarheid hoe beter. Vragen zijn er im-mers om te worden opgelost. En de onlinewegnaar het antwoord is vaak snel en gemakkelijkte gaan.”

Page 37: Jobat 12 mei 2012

3637

Ons bedrijfsrevisorenkantoor gelegen in regioGent zoekt voor onmiddellijke indiensttreding

BEDIENDE SECRETARESSE (M/V)deeltijds

Functie:Je staat in voor verschillende administratievetaken en ondersteuning van onze bedrijfs-revisoren.

Uw profiel:• Je hebt een bachelor diploma en 3 jaar

ervaring in een gelijkwaardige functie.• Je bent tweetalig Nederlands/Frans en

hebt een kennis van het Engels.• Je bent vertrouwd met Word en Excel en je

hebt zin voor orde en nauwkeurigheid.• Je neemt verantwoordelijkheden,bent

stipt, flexibel en kan zelfstandig werken.

Ons aanbod:Wij bieden een contract voor onbepaaldeduur, deeltijds met een uurrooster in denamiddag,gekoppeld aan een wedde inverhouding tot kennis, ervaring en verant-woordelijkheid aangevuld met extra legalevoordelen.

Solliciteren kan via [email protected] metvermelding van ref. 13594

pharma.be in Brussel is de spreekbuis van de innovatieve Belgische - humane en diergeneeskundige - farmaceutische sector.Als belangenvereniging vertegenwoordigt zij de kleine en grote innovatieve (bio)farmaceutische bedrijven en is zij het ken-niscentrum voor de sector. pharma.be behartigt tal van belangen en relaties tussen haar leden en nationale instanties alshet Geneesmiddelenagentschap en het Riziv. Zij onderhoudt ook nauwe contacten met de representatieve verenigingen vanpatiënten, artsen, dierenartsen, apothekers, ziekenfondsen en andere vertegenwoordigers van de zorgsector.

Communicatie is voor pharma.be essentieel en verloopt steeds meer via organisatie van events, communicatiecampagnes, conferenties, publicaties... Om de veelheid ende kwaliteit van deze communicatieprojecten in goede banen te leiden zoeken we een (m,v):

Events & Communication Project ManagerAls projectmanager neem je de verantwoordelijkheid van onze evenementiële communicatieactiviteiten en van onze andere acties rond imago en reputatie van de sector inhanden.Je hebt input bij het creëren van de concepten, je definieert het project en zorgt voor adequate uitvoering: projectcommunicatie, logistieke ontwikkeling en afwikkeling ... Envoor de administratieve follow-up.Je bent dan ook een wakkere organisator die onze projecten vorm geeft, keuzes maakt, onderhandelt en toeziet op de praktische uitvoering. Zelf steek je ook de handen uitde mouwen waar nodig en houd je contact met agentschappen en leveranciers.Je bent tegelijk een snelle denker en praktisch doener en je bent vlot ter taal (N,F,E). Na je hogere opleiding deed je enkele jaren ervaring op met Public Affairs/CorporateCommunication/Event Management.Je functionele beschikbaarheid beperkt zich niet tot de traditionele kantooruren.

pharma.be biedt sterke arbeidsvoorwaarden, groeikansen én een sleutelrol in één van de belangrijkste sociaal-economische sectoren van het land. Je werkt rechtstreekssamen met de Communicatie Directeur.

Interesse? Lees meer op www.pharma.be of www.jobat.be.

Bezorg met referentie Ph166 je cv en motivatie aan [email protected] of aan Veris HR-Consult, Frans Halsvest 2, 2800 Mechelen.Wij garanderen een discrete verwerking.

Naast de verloning voorzien wij tevens maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en aanvullend pensioen.

Bent u geïnteresseerd in één van deze functies?Stuur dan uw sollicitatie met curriculum vitae met kopie van uw diploma naar: Het College van Burgemeester en Schepenen, AdministratiefCentrum Maagdendale, Tussenmuren 17, 9700 Oudenaarde, uiterlijk op dinsdag 22 mei 2012 Onvolledige sollicitaties op de dag van afsluitingworden niet aanvaard. Bijkomende informatie te bekomen bij de personeelsdienst: 055/33.51.74 – [email protected]

CONSULENT MOBILITEIT, NIVEAU B, IN CONTRACTUEELDIENSTVERBAND, VOLTIJDS.

TaakgebiedJe staat in voor de ontwikkeling, uitvoering en opvolgingvan het mobiliteitsbeleid van het stadsbestuur.Jouw profiel• beschikken over een bachelor• beschikken over een rijbewijs B• slagen in een vergelijkend examen.

ARCHIVARIS, NIVEAUA, IN CONTRACTUEELDIENSTVERBAND, VOLTIJDS.

TaakgebiedDe stad Oudenaarde beschikt over een rijk historisch archief. Je staat invoor het bewaren, ordenen en ontsluiten van dit oud archief. Je staat invoor de naleving van de selectielijsten inzake de bewaring envernietiging van het modern gemeentearchief.Jouw profiel• beschikken over een Master in de geschiedenis• beschikken over een rijbewijs B• beschikken over 3 jaar nuttige ervaring• slagen in een vergelijken examen

De stad Oudenaarde, historische stad en economisch knooppunt vande Vlaamse Ardennen, werft volgende medewerker (M/V) aan:

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Watzoek jein een job? enWatnetniet?

www.aldi.com

Kan jij collega’s inspireren?Aldi is als distributeur van levensmiddelen toonaangevend in zijn branche.Ons succes hebben wij te danken aan een duidelijke positionering, eeneenvoudige structuur en een consequente doorvoering van ons concept.Onze meer dan 400 winkels ressorteren in België onder 7 ondernemingenmet elk een hoofdkantoor en een distributiecentrum. Voor Vlaanderenen Brussel zijn er ondernemingen in Rijkevorsel, Erpe-Mere, Roeselare,Heusden-Zolder en Zemst. Omwille van onze voortdurende expansie enonze permanente zoektocht naar talent met doorgroeimogelijkheden,hebben wij vacatures voor m/v:

DistrictmanagersAls districtmanager neem je een 7-tal Aldi-filialen onder je hoede.Daarbij krijg je de verantwoordelijkheid en voldoende vrijheid van handelenom de verkooppunten in alle facetten op koers te houden: financieel,commercieel en het volledige personeelsbeleid. Maar je gaat verder dandat. Je aanstekelijke enthousiasme en aangeboren leiderskwaliteiten ver-groten immers nog de betrokkenheid van je medewerkers. Verder vind jevlot je weg in de wereld van cijfers, analyses en professionele rapportering.Daartoe beschik je over een relevant hoger diploma, eventuele ervaring,maar vooral een ongedwongen handen-uit-de-mouwen ingesteldheid.Kortom, je verstaat de kunst om collega’s te inspireren.

Daartegenover stellen wij:• Een zeer aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen. • Eenboeiende, verantwoordelijke functie in een gerenommeerd bedrijf.• Uiteraard kan je rekenen op een grondige opleiding om met succes dezebelangrijke job uit te bouwen.

Klaar voor deze topjob?Stuur je sollicitatiebrief en cv met pasfoto naar: Aldinv, t.a.v. W. Voet, Ambachtsweg 8, 2310 Rijkevorsel ofmail naar [email protected] de referentie vacature 05DL.Je sollicitatie wordt vanzelfsprekend discreetbehandeld.

Page 38: Jobat 12 mei 2012

UniversiteitAntwerpen

Kies voor een carrière bij een kenniscentrum met 4000 medewerkers.Meer info

in Jobat.

STEEK BIJ ONS

UW LICHT OP!

www.jouwjob.be

A D M I N I S T R A T I EAdministratieve MedewerkerVlaamse Social Profitfondsen 29

Bediende SecretaresseAnoniem 37

C O M M U N I C A T I EEvents & Communication ProjectManagerPharma.be via Veris HR-Consult 37

D I R E C T I EAlgemeen Medisch DirecteurChirec 27

DirecteurHuis 45 via ADMB Select 29

DirecteurTordale 32

DistrictmanagersAldi 37

E N G I N E E R I N GAdjunct Operations SupervisorGassco 39

IngenieurHavenbedrijf Gent via Jobpunt Vlaanderen 10

KwaliteitscoördinatorAZ Sint-Lucas 29

Management TraineesCulinor via Derveaux Select 39

Site ManagersVinci Facilities 10

F I N A N C I E E LBeleidsmedewerkerNationale Bank Van Belgie 35

BoekhouderPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

Business AnalistNationale Bank Van Belgie 35

DossierbeheerderRiziv 28

EconoomNationale Bank Van Belgie 35

Financieel Beheerder OCMWOCMW Puurs 33

Financieel EconoomNationale Bank Van Belgie 35

G E Z O N D H E I DApotheekassistentUZ Gent 21

Dagverpleegkundigen

Ontwikkelaar ICTUZ Gent 21

Systeem- & NetwerkbeheerderAZ Sint-Lucas 29

J U R I D I S C HJuristVlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs32

JuristenNationale Bank Van Belgie 35

L O G I S T I E KFacility CoordinatorenVinci Facilities 10

HavenkapiteinMaatschappij Van De Brugse Zeevaartinrichting31

HavenkapiteinMaatschappij Van De Brugse Zeevaartinrichting33

Logistiek Medewerker OperatiekwartierUZ Gent 21

PlannerILvA 34

O N D E R W I J SAcademisch & WetenschappelijkPersoneelUniversiteit Antwerpen 40

Administratief & Technisch PersoneelUniversiteit Antwerpen 40

Diensthoofd OnderwijsHogeschool Voor Wetenschap & Kunst St Lucas 33

O V E R H E I DArchivarisStad Oudenaarde 37

Consulent MobiliteitStad Oudenaarde 37

Expert RedderFederale Politie 23

ProjectcoördinatorProvincie Limburg via Jobpunt Vlaanderen 11

TerreincoördinatorProvincie Limburg via Jobpunt Vlaanderen 11

Vrijwillig Onderluitenant BrandweerGemeente Puurs 34

R & DChief Operations Officer LaboratoriumAZ Maria Middelares 30

T E C H N I E KMedewerkers OnderhoudsdienstPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

OffsetdrukkerDrukkerij Verspecht 35

ProjecttekenaarPro-Wash 39

V E R K O O PAssistant Manager Sales & MarketingEuro Marine Logistics 32

Sportieve AfdelingsmanagersDecathlon Benelux 19

Technisch-Commercieel VerkoperPro-Wash 39

TopverkopersDSM Keukens via Search & Selection 35

VerantwoordelijkeAnoniem 32

OCMW Schaarbeek 28

Dienstverantwoordelijken ZorgAZ Sint-Lucas 29

ErgotherapeutPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

Hoofdverpleegkundige NachtOCMW Schaarbeek 28

Hoofdverpleegkundigen - HoofdZorgteamZorgbedrijf Antwerpen 27

KinesitherapeutPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

Klinisch PsycholoogAZ Maria Middelares 30

Klinisch PsycholoogPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

OmbudsmanAZ Maria Middelares 30

Stafmedewerker PatiëntenzorgPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

Technologen Medische BeeldvormingAZ Sint-Lucas 29

VeiligheidsmedewerkerPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

VerpleegkundigenZorgbedrijf Antwerpen 27

VerpleegkundigenPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

VerpleegkundigenAZ Sint-Lucas 29

ZiekenhuisapothekerPsychiatrisch Ziekenhuis Onze-lieve-Vrouw 28

H O R E C ADiensthoofd KeukenPsychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods 31

H RDynamische UitzendconsulentVio Interim 34

Human Resources &CommunicatiemanagerRevalidatieziekenhuis Inkendaal 29

I C TICT Technisch Analist GISEandis 17

IT ManagerGroep Ardo via Fundament Recruitment & Se-lection 33

Medewerker ICT KennisVlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs33

indexDe jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je op debijvermelde pagina in deze krant.

C o l o f o nA. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenAlgemeen tel: 02-467.27.27Sales tel: 02-467.20.66Fax: [email protected]@[email protected]@[email protected]@jobat.beCEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie: Maud OeyenGrafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Bart Dewaele, Koen BautersSales & Marketing director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Kim VergaelenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen, Magali De Sutter Account Managers: Tim Migom, Nils Dero, Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Sofie Ligtvoet,Catherine Bodarwé, Frederik Vandenheede, Brendi FoubertVerantwoordelijke commerciële administratie: MarcosMuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets, Sabrina Pinxten, Wim Annys, Elke Delgouffe, Kelly De Troy, Séverine Hazaer, Koen Verhaeghe, Veerle De Smedt, Ine MannaertsSales Support: Steven VermeulenMarketing: Fanny De BoeckOnline development manager: Marc Van de Woestijnejobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter De Winter, Steven Vermeulen, Ronald Sammels, Caroline Eeckhoudt, Sam De Beul, Dries Mertens, Michaël Van De Meirssche, Noëmie Machtelinckx, VickyVan AsbroekOrder handling: Annemie Van Leeuwen, Ariane Van DeGuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynManagement Assistent: Chantal De Saveur

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je

7.467 jobs.7.1747.675

Page 39: Jobat 12 mei 2012

3839

CULINOR Convenience Cuisine is, mede dankzij de recente overname van haar sectorgenoot Hot Cuisine, marktleider van kant- en klaarmaaltijden en sauzen. Hetbedrijf heeft een duidelijke missie: het leven van mensen lekker makkelijk maken door een gevarieerd aanbod aan kwalitatieve verse maaltijden. Dankzij de inzet vaneen 225-tal betrokken medewerkers kan deze missie gerealiseerd worden. We willen tevens een uitdagende en veilige werkomgeving bieden waar elke medewerker deverantwoordelijkheid en kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Bovendien bieden we motiverende verloningen, werkzekerheid en een zorgzame omgeving.Momenteel zijn we voor onze 2 productiesites en onze opslag- & verpakkingssite (Gent-Destelbergen) op zoek naar:

DE SOLLICITATIEPROCEDURE: Mail nog vandaag je motivatiebrief en cv naar ons [email protected] – Derveaux Select, Blekersdijk 35, 9000 Gent. Tel. 09 223 50 36.

VG.185

/BDj

We want to make dishes… that look as goodas they taste and taste as delicious as they look

www.culinor.com

3 Management Trainees (M/V) I VOEDING-TECHNIEKDE UITDAGING Ben je gedreven, betrokken en professioneel? Dan horen wij graag van jou. We stellenhoge eisen, maar daar staat iets tegenover. Om je de Culinor filosofie en werkwijze eigen te maken, is de

initiële periode intensief, pragmatisch en sterk ‘hands-on’. Je kunt hierbij rekenen op onze steun enbegeleiding waarbij je alle middelen en know-how worden aangereikt om je doel te bereiken.

• Een jaar lang ben je in één of meerdere van onze sites actief met betrekking tot bvb. deuitbouw van organisatie logistiek centrum, verbeteren van rendementen, opzetten vanbest practices, … • Je vervult ook operationele taken op de werkvloer waarbij je erinslaagt om dankzij jouw capaciteiten en polyvalentie diverse (leidinggevende) functies inde productie, verpakking en expeditie te beheersen. • Geleidelijk worden er meer takengedelegeerd wat je zal toelaten om later ruimere verantwoordelijkheden op te nemen.• Je rapporteert rechtstreeks aan de respectievelijke managers.

HEB JE HET VEREISTE PROFIEL? • Je voltooide succesvol je hogere studies alsgraduaat, industrieel ingenieur scheikunde/biochemie, bio-ingenieur of je volg-de een aanverwante opleiding als BSc in voedings- en dieetkunde, agro- en bio-technologie,… •Heb je een eerste succesvolle professionele ervaring achter de rug,dan is dit mooi meegenomen. • Je hebt een sterke interesse in de voedingssector.• Je weet van aanpakken, steekt de handen uit demouwen en straalt enthousiasmeuit. • Je kan zelfstandig werken en beschikt over leidinggevende capaciteiten.• Je bent stressbestendig en flexibel zowel qua takenpakket als qua uurrooster(bereid tot 2-ploegensysteem). • Wij verwachten een grote betrokkenheid en hetengagement om de verworven kennis voor langere tijd binnen onze ondernemingte valoriseren, want bij ons zijn doorgroeikansen legio.

DE TOEKOMST • De uitdaging zich waar te maken in onze dynamische en sterk groeiende onderneming actief in de markt van kant-en-klaargerechten en met eenmarktleiderspositie. • Functies met verantwoordelijkheid, afwisseling, ruimte voor initiatief en doorgroeimogelijkheden. • Gelegen in het Gentse, geen zenuwslopende files.

Marktleider in carwash installaties in België:Zoekt voor onmiddellijke indiensttreding (m/v)

ProjectteKeNAArFunctie:➜ Je bent verantwoordelijk voor het uittekenen van plannen;• Bouwkundig• Werkt het carwash project uit 2D & 3D• Machinesamenstelling en onderdelen➜ Je zorgt voor een perfecte opvolging;• Samen met onze interne dienst help je mee aan het bekomen van de nodige vergunningen.ProFiel:• Bij voorkeur een hogere opleiding• Je beschikt over een goede kennis Autocad.• Kennis 3D tekenen (sketchup – Solid Works)• Tweetalig NL / FR, (kennis Engels)• Sterk verantwoordelijkheidsgevoelWij Bieden:• Een initiële opleiding maakt je vertrouwd met de bedrijfscultuur en onze uitrusting• Een vaste verloning in bediendecontract• Een aangename en afwisselende job

techNisch-commercieel VerKoPerFunctie:➜ Samen met de klant analyseer je de behoeften;• Je geeft advies• Werkt het carwashproject uit en maakt offertes• Finaliseert het totale concept➜ Je zorgt voor een perfecte opvolging;• Samen met onze interne dienst help je mee aan het bekomen van de nodige vergunningen.• Samen met onze werfleider ben je verantwoordelijk voor de afwerking van elk project.ProFiel:• Bij voorkeur een hoger commerciële opleiding• Tweetalig NL / FR, ( kennis Engels )• Sterk verantwoordelijkheidsgevoel• Besluitvaardige en daadkrachtige manier van werken• Bezit van rijbewijs B verplichtWij Bieden:• Een initiële opleiding maakt je vertrouwd met de bedrijfscultuur en onze uitrusting• Een vaste verloning in bediendecontract• Een aangename en afwisselende job• Een firmawagen• Een smartphone en laptop

interesse? stuur of mail uw cv naar Heidi smet ([email protected])

Pro-wAshEuropark-Oost 36 • 9100 Sint-Niklaas •www.pro-wash.be

JouwCVmoet in 6minutenrekruteerdersoVertuigen!

Benieuwd hoe dit kan? surf naar op jobat.be/cv en je weet meteenhoe je je ervaringen, opleidingen en vaardigheden moeiteloos ineen overzichtelijk cv giet.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Page 40: Jobat 12 mei 2012

UniversiteitAntwerpen

Geïnteresseerd?De functiebeschrijvingen, de vereiste competenties, de arbeidsvoorwaarden en de afsluitdatavan deze vacatures vindt u op www.ua.ac.be/vacatures.

Jaar na jaar mag de Universiteit Antwerpen meer studenten verwelkomen. Dat is niet toevallig.Vernieuwend onderwijs, grensverleggend onderzoek en prima begeleiding: studenten en onderzoekers kiezenbewust voor deze troeven. Onze 4000 medewerkers gaan dagelijks tot het uiterste om die troeven waar te maken.Wij zoeken voortdurend nieuwe collega’s die mee hun schouders onder onze universiteit zetten.

De Universiteit Antwerpen werkt mee aan een open, democratische en multiculturelesamenleving. Wij voeren een gelijkekansenbeleid.

©JanCrab

Het ReflectiecentrumPieter Gillis

zoekt een (m/v):

Doctorassistent• in het domein Levensbeschouwing en Actief Pluralisme

De FaculteitFarmaceutische,Biomedische en

Diergeneeskundigewetenschappen

zoekt (m/v):

Onderzoeksprofessor (tenure track)• in het domein Biomedische Beeldvorming(in vivo beeldvorming van kleine proefdierenen/of microscopische beeldvorming)

Mandaatassistent• in het domein Celbiologie en Histologie

De FaculteitGeneeskunde

zoekt (m/v):

Onderzoeksprofessor (tenure track)• in het domeinOncologie

Zelfstandig Academisch Personeel• in het domein Cardiovasculaire Genetica

Gecombineerde functie ZelfstandigAcademisch Personeel/diensthoofdUZA• in het domeinNefrologie

Praktijkassistent• in het domein Vaardighedenonderwijs,Communicatievaardigheden

Praktijkassistent• in het domein Vaardighedenonderwijs,Medische-technische Vaardigheden

Praktijkassistent• in het domeinHuisartsgeneeskunde

De FaculteitLetteren enWijsbegeerte

zoekt (m/v):

Zelfstandig Academisch Personeel• in het domein Filmwetenschap• in het domein Stadsgeschiedenis van deNieuwste Tijd

Praktijkassistent• in het domein Italiaanse Taalkunde

Het DepartementFinanciën

zoekt een (m/v):

Expert• in het domeinWerken voor Derden

De FaculteitRechten

zoekt (m/v):

Opleidingscoördinator• voor het postgraduaat Preventieadviseur niveau 1

Dossierbeheerder• voor het postgraduaat Preventieadviseur niveau 1

lerenislevenwww.ua.ac.be

De FaculteitRechten

zoekt (m/v):

Onderzoeksprofessor (tenure track)• in het domeinUniversitaire groeipool GlobaliseringenMulti-Level Governance en Federalisme

Mandaatassistent• in het domein Staatsrecht

Gastprofessor (criminoloog)Gastprofessor (arbeidsgeneesheer)Gastprofessor (jurist)Gastprofessor (economist)Gastprofessor (ingenieur)Gastprofessor (psycholoog)Gastprofessor (socioloog)• in het domein Veiligheidswetenschappen

De Faculteit ToegepasteEconomische

Wetenschappenzoekt een (m/v):

Onderzoeksprofessor (tenure track)• in het domeinHaven- enTransporteconomie en Logistiek

De FaculteitWetenschappen

zoekt (m/v):

Onderzoeksprofessor (tenure track)• in het domein Integrated-Omics

Doctorassistent• in het domeinWiskunde

Het Instituut voorOnderwijs- en Informatie-

wetensschappenzoekt een (m/v):

Mandaatassistent• in het domeinOpleidings-en Onderwijswetenschappen

De Faculteit Politieke enSociale Wetenschappen

zoekt een (m/v):

Mandaatassistent• in het domein Algemene en Theoretische Sociologie

De FaculteitGeneeskunde en

Gezondheids-wetenschappen

zoekt (m/v):

Projectcoördinator• in het domein Gezondheidswetenschappen,Expert 3D-bewegingsanalyse

Expert• in het domeinMoleculaire Genetica

Academisch enWetenschappelijk Personeel

Administratief en Technisch Personeel