Jinthe Marieke Ian

7
Jinthe Marieke Ian

description

Jinthe Marieke Ian. Hoeveel winkels in Nederland?. meer dan 3100 filialen in meer dan 40 verschillende landen met circa 116.000 medewerkers. kinderarbeid. Hoe voorkomen jullie dat er gebruikgemaakt wordt van kinderarbeid in het productieproces? - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Jinthe Marieke Ian

Page 2: Jinthe  Marieke  Ian
Page 3: Jinthe  Marieke  Ian
Page 4: Jinthe  Marieke  Ian

Hoeveel winkels in Nederland?

• meer dan 3100 filialen in meer dan 40 verschillende landen met circa 116.000 medewerkers.

Page 5: Jinthe  Marieke  Ian

kinderarbeid• Hoe voorkomen jullie dat er gebruikgemaakt wordt van kinderarbeid in het productieproces?

• H&M accepteert geen kinderarbeid. De controleurs van H&M voeren regelmatig controles uit om te controleren of er geen minderjarige werkers in de fabrieken aanwezig zijn. Het komt vrijwel nooit voor dat er kinderarbeid wordt ontdekt bij de H&M-leveranciers of hun onderaannemers. Mocht dit toch gebeuren, dan eist H&M van de leverancier dat deze hiervoor verantwoordelijkheid neemt en samen met H&M en het gezin zoekt naar de beste oplossing voor het kind. Er wordt vervolgens een onderzoek uitgevoerd om te kijken hoe we de situatie het best kunnen oplossen in het belang van het kind.

• In veel gevallen bestaat de oplossing uit een financiële bijdrage van de leverancier, zodat het kind een opleiding kan volgen en het gezin gecompenseerd wordt voor het verloren inkomen. Als H&M erachter komt dat het verbod op kinderarbeid herhaaldelijk wordt geschonden door een leverancier of onderaannemer, dan wordt de samenwerking beëindigd.

• Sinds 2004 werken we met UNICEF samen om de rechten van de armste kinderen ter wereld te beschermen. Momenteel bereiken we meer dan 2 miljoen kinderen en de volwassenen om hen heen met twee projecten in India en Bangladesh met de naam All for Children. Met 25% van de verkoopprijs van onze jaarlijkse All for Children-collectie en extra donaties van H&M hebben we deze projecten tot nu toe met ongeveer 12,5 miljoen dollar gefinancierd.

Page 7: Jinthe  Marieke  Ian

Wat gaan wij doen?

• Beter na denken of ik iets haal bij de h&m • Wij vinden dat de fabrieken in rijkere landen

met machines moet komen • Of dat de mensen een eerlijk salaris krijgen.