Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014

12

description

Jeugdfilmpogramma Cinema ZED najaar 2014 // CINEMA ZED // NAAMSESTRAAT 96 // LEUVEN // www.cinemazed.be

Transcript of Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014

Page 1: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 2: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 3: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014

3

Het is het einde van het schooljaar. Het grote moment van de vakantie is aange-broken. De kleine Nicolaas, zijn ouders en Mémé vertrekken richting zee en ver-blijven tijdens hun vakantie in het hotel Beau-Rivage. Op het strand maakt Ni-colaas al snel nieuwe vrienden. Zo is er Blaise, die niet met vakantie is want hij woont daar, Fructueux, die alles lust, zelfs vis, Djodjo, die niet zoals hen praat omdat hij uit Engeland komt en Côme, die altijd gelijk wil hebben en dat is echt wel ver-velend. Maar Nicolaas leert ook Isabelle kennen, een meisje dat hem voortdurend met grote ronde en verontrustende ogen aanstaart. Hij verdenkt zijn ouders ervan dat ze hem willen verplichten om met haar te trouwen. De misverstanden sta-pelen zich op en de fratsen beginnen. Eén ding is zeker: het zal voor iedereen een onvergetelijke vakantie worden…

Kleine Nicolaas gaat op vakantie is de tweede verfilming door Laurent Tirard van de dolle fratsen van René Goscinny en Jean-Jacques Sempé’s Petit Nicolas. Hij schreef het scenario voor deze film sa-men met de Belgische cineast Jaco Van Dormael. De film, die als oorspronkelijke titel Les vacances du petit Nicolas heeft, is een hommage aan Jacques Tati en diens in zwart-wit verfilmde vakantie van Monsieur Hulot, maar nu vormgegeven in een jaren ’50 stijl met frisse opgepoetste kleurtjes.

“‘Kleine Nicolaas gaat op vakantie’ is een familiefilm in de beste traditie van het woord. (...) De guitige grappen van Nico-laas, die zich op een jong publiek richten, worden afgewisseld met volwassen the-ma’s zoals ontrouw, jaloezie en haantjes-gedrag.” (Filmmagie)

Kleine Nicolaas gaat op vakantie Vanaf 6 jaar

Een fi lm van LAURENT TIRARDNEDERLANDS GESPROKEN

avec la collaboration de JACO VAN DORMAEL avec LUCA ZINGARETTI FRANCIS PERRIN DANIEL PRÉVOST JUDITH HENRY image DENIS ROUDEN, AFC montage VALÉRIE DESEINE son ERIC DEVULDER mixage CYRIL HOLTZ décors FRANÇOISE DUPERTUIS, ADC costumes PIERRE-JEAN LARROQUE, AFCCA 1er assistant réalisateur ALAN CORNO casting AGATHE HASSENFORDER et JULIE DAVID musique originale ERIC NEVEUX directeur de production SYLVESTRE GUARINO directrice de post-production SUSANA ANTUNES productrice exécutive CHRISTINE DE JEKEL produit par OLIVIER DELBOSC et MARC MISSONNIER

coproduit par WILD BUNCH M6 FILMS SAINT SÉBASTIEN FROISSART avec la participation de CANAL+ OCS M6 W9 avec le soutien du TAX SHELTER DU GOUVERNEMENT FÉDÉRAL BELGE ventes internationales WILD BUNCH en association avec CHAOCORP DÉVELOPPEMENT et CN3 PRODUCTIONS

Gebaseerd op het boek van RENÉ GOSCINNY en JEAN-JACQUES SEMPÉ Scenario LAURENT TIRARD GRÉGOIRE VIGNERON

FIDÉLITÉ en IMAV éditions presenteren in samenwerking met WILD BUNCHVALÉRIE

LEMERCIERKAD

MERADDOMINIQUE LAVANANT

FRANÇOIS-XAVIER DEMAISON

BOULI LANNERS

MATHÉO BOISSELIER

© PH

OTOS

JEAN

-MAR

IE LER

OY ©

2014

FIDÉ

LITÉ F

ILMS -

IMAV

ÉDITI

ONS -

WILD

BUNC

H -  M

6 FILM

S -  S

AINT S

ÉBAS

TIEN F

ROISS

ART -

© IM

AV ÉD

ITION

S / GO

SCINN

Y-SEM

PÉ.

/LePetitNicolaslefi lm2gt

Kleine Nicola�gaat op vakantie

�eine Nicolaasgaat op vakantie

Kleine Nicolaasgaat op vakantie

Kleine Nicolaasgaat op vakantieKleine Nicolaasgaat op vakantie

Kleine Nicolaasgaat op vakantie

www.cineart.be /cineartnederland /CineartNLwww.cineart.nl

17 en 28 september,5 en 9 november

REGIE:Laurent Tirard—Frankrijk - 2014DUUR: 1u37—MET: Mathéo Boisselier, Kad Merad, Valérie Lermercier e.a—D: Nederlands

Page 4: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 5: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014

5

De veertienjarige Frikke ontdekt bij toe-val een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat hij op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden.

Regisseur Douglas Boswell debuteerde in 2004 met Romance, een kortfilm geba-seerd op een verhaal van Annelies Verbe-ke, waar hij tal van prijzen mee in de wacht sleepte. Vier jaar later volgde de kortfilm Samaritan met Filip Peeters en Veer-le Baetens in het hoofdrol. Labyrinthus, zijn langspeeldebuut is een steengoede jeugdfilm die blaakt van ambitie: de CGI behoort tot de meest spectaculaire com-puteranimatie die de Vlaamse film tot nog toe heeft gezien.

“‘Labyrinthus’ is een hippe jeugdfilm, ei-gentijds geschreven en vlot gemonteerd.(...) Hoofdrolspeler Spencer Bogaert, die uit het theater werd gerekruteerd, is een revelatie.” (Cobra.be) “Filmend Vlaanderen verruimt ander-maal zijn horizonten met een onderhou-dende jeugdfilm die doet denken aan de eighties-producties van Steven Spielberg à la ‘The Goonies’ en ‘Gremlins’.” (Vertigo)

“Tieners die gevangen zitten in een eng computerspel met een hangbrug à la Indiana Jones: is dat niet iets voor Holly-wood? Niet als je Douglas Boswell heet. In zijn langspeeldebuut ‘Labyrinthus’ goochelt hij met CGI, 3D-animatie en live- action.” (De Morgen)

Labyrinthus15, 19 en 22 oktober

REGIE:Douglas Boswell—België - 2014DUUR: 1u40—MET: Pepijn Caudron, Tine Embrechts, Ivan Pecnik, Spencer Bogaert e.a—D: Nederlands

Vanaf 8 jaar

Page 6: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 7: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 8: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 9: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 10: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014
Page 11: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014

BONDGENOTENLAANRIJS

CHOOLSTR

BLIJDE INKOMSTSTRAAT

TIENSESTRAAT

NAA

MS

ESTR

AAT

KAP

UCIJ

NEN

VOER

E40 E314

GROTE MARKT LADEUZE

PLEINOUDE

MARKT

STATIONSTRAAT

BRUSSELSE

Page 12: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2014