Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

of 16 /16
WWW.CINEMAZED.BE NAAMSESTRAAT 96 LEUVEN 11 SEPTEMBER TOT 12 JANUARI 2013 JEUGDFILMPROGRAMMA

Embed Size (px)

description

Programmafolder jeugd- en kinderfilms Cinema ZED, najaar 2013

Transcript of Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

Page 1: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

WWW.CINEMAZED.BE NAAMSESTRAAT 96 LEUVEN

11 SEPTEMBER TOT 12 JANUARI 2013

JEUGDFILMPROGRAMMA

Page 2: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

JEUGDFILM- PROGRAMMA NAJAAR 2013 Jong geleerd is oud gedaan: ook dit najaar presenteert Cinema ZED een brede waaier aan jeugd- en kinderfilms! Er staan zowel gloednieuwe films op de affiche als met toppers uit het festival-circuit en steengoede films die je zonder problemen een tweede keer kan zien. Daarnaast bevat het jeugdfilmprogramma heel wat kortfilms: zowel tijdens het jeugdfestival Rode Hond (26-29 oktober) als tijdens het Kortfilmfestival (30 november – 7 december) kan je je laten verrassen door de kleine broer van de langspeelfilm.

3 Het Verloren Vriendje4 Pinocchio5 Het Leven van een Loser6 Waar is Knoester?7 Milo8 Eliot & Me 9 Best of Kortfilmfestival 201210 Stap maar op mijn Bezemsteel10 Manneke Maan 11 Chillar Party12 The Young and Prodigious T.S.Spivet 13 Kortfilmfestival Leuven13 Ice Dragon14 I am Kalam14 Pelle de Politiewagen rijdt weer uit.15 Gullivers Reizen15 Praktisch

Films met dit logo worden (ook) vertoond tijdens Rode Hond. Vertoningen tijdens het festival zijn aan 5.5€ (ipv 6€).

Page 3: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

VANAF 4 JAAR

Philip HuntVerenigd Koninkrijk

201350 min

Nederlands gesproken Met de stem van Warre Borgmans

Op een dag vindt een kleine jongen een pinguïn op zijn stoep. De jon-gen weet niet goed wat aan te vangen met het verdwaalde diertje. Omdat niemand hem lijkt te missen, besluit hij de pinguïn dan maar met zijn roeiboot terug te brengen naar de Zuidpool. De reis belooft een beproeving te worden…

De film wordt voorafgegaan door 4 andere verhaaltjes die stuk voor stuk meermaals bekroond werden op filmfestivals wereldwijd:

The Light (Yuta Sukegawa, Japan)Een kapotte lantaarnpaal vindt een nieuw doel in zijn leven, wanneer hij tijdens een winterstorm per ongeluk een plantje doet opbloeien.

Der Grosse Brüder (Jesús Pérez & Elisabeth Hütterman, Zwitserland, Duitsland)Twee getekende figuurtjes lachen met een derde, nog niet afgewerkte figuur, totdat de tekenaar verder werkt en het 3e figuurtje hun grotere en sterkere broer blijkt te zijn.

Much Better Now (Salon Alip, Oostenrijk)Een bladwijzer zit vast in een vergeten boek, gevangen in een leven van stilstand. Tot de wind de bladzijden verandert in oceaangolven en de bladwijzer de rit van zijn leven beleeft.

Bottle (Kirsten Lepore, USA)Twee figuurtjes, elk aan een andere kant van de oceaan, vinden een manier om met elkaar te praten via een dobberende fles.

HET VERLOREN VRIENDJE EN ANDER VERHAALTJES

11, 18, 22, 29 september

| 3

Page 4: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

VANAF 6 JAAR

Geppetto, een arme Italiaanse timmerman, wil graag een zoon en maakt een houten marionet die weent, lacht en praat als een kind. Hij geeft hem de naam Pinocchio en houdt van hem als van zijn eigen zoon. Door ongehoorzaam te zijn en te liegen, beleeft Pinocchio het ene na het an-dere avontuur. Hij ontmoet de Vuurvreter, de Acrobaat, de Kat en de Vos. En trekt naar het Land van het Speelgoed waar geen school bestaat…

De blikvanger van het jongste Anima Festival in Brussel was ‘Pinocchio’ van Enzo D’Alò. Deze nieuwe, Europese versie van Pinnochio leunt dichter aan bij het, ondertussen al 130 jaar oude, oorspronkelijke verhaal van Carlo Collodi. D’Alò maakt het avontuur terug minder moraliserend en sentimenteel dan de gekende Disney-versie en brengt enkele vergeten personages terug naar de voorgrond. Hij werkte samen met de beroemde illustrator Lorenzo Mattotti en de muziek is afkomstig van de eveneens befaamde Lucio Dalla. De Belgische studio Walking the Dog werkte mee aan deze prachtige, handgetekende film.

PERS: “Klassiek verhaal, prachtig getekend en het bewijs dat het animatiegenre meer om het lijf heeft dan de computergestuurde producties (hoe plezierig ook) die ons vanuit Hollywood bereiken.” (Cobra.be)

PINOCCHIO

2, 6, 9, 13 oktober

Enzo d’AloItalië, Frankrijk, België, Luxemburg

20121u 24 min

Nederlands gesprokenMet de stemmen van Lucas Van Den Eynde, Sven De Ridder, Bob

Selderslaghs, Warre Borgmans e.a.

4 |

Page 5: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

Thor FreudenthalVerenigde Staten

2010 1u 34min

Met: Zachary Gordon, Robert Capron, Steve Zahn e. a.

Engels Gesproken, Nederlands ondertiteld

Wanneer de elfjarige Greg en zijn beste vriend Rowley naar de middel-bare school gaan, is Greg ervan overtuigd dat hij de populairste leerling van de school zal worden. Hij hoopt maar dat zijn vriend schap met de nogal sullige Rowley dit niet zal bemoeilijken. De nieuwe school blijkt, in de ogen van Greg, al snel ‘de domste uitvinding ooit’: een plek vol met sukkels en pestkoppen. Vastbesloten om zelf aan de status van sukkel te ontsnappen, verzint hij samen met Rowly voortdurend ‘plan-netjes die niet kunnen mislukken’, maar die natuurlijk keer op keer hopeloos mislopen. Overtuigd dat hij later beroemd zal worden en dan geen tijd zal hebben om domme vragen te beantwoorden, houdt Greg nu een dagboek bij van zijn hilarische belevenissen.

‘Het Leven van een Loser’ is gebaseerd op de succesvolle boeken van Jeff Kinney, een Amerikaanse gamedesigner die eigenlijk striptekenaar wilde worden. Zijn eerste boek, in het Engels verschenen als ‘Diary of a Wimpy Kid’, werd dan ook een mengvorm van roman en strip. Vooral door geweldige humor én de cartoonachtige tekeningen werden de boeken én de films over de hilarische lotgevallen van Greg, razend populair.

PERS: “Hilarische stukken in het boek vertalen zich uitstekend naar het witte doek: de scènes met de beschimmelde plak kaas op het schoolplein bijvoorbeeld werken op papier net zo goed als in de film.” (Cinemagazine.nl)

HET LEVEN VAN EEN LOSER

16, 20, 23 oktober

VANAF 8 JAAR

| 5

Page 6: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

VANAF 6 JAAR

6 |

Junior, zijn ouders en zijn beste vriend Knoester zijn verhuisd naar de stad. Junior vindt die stadskinderen maar rare kwezels, hij speelt liever met zijn pratende tak, die net vader is geworden van een prachtige baby! Maar dan raakt hij Knoester kwijt in de drukte van de markt. Op zijn zoektocht door de stad vindt Junior een baby zonder mama, zomaar gewoon op straat. Met hulp van een overijverige agent worden alle misverstanden opgelost en loopt dit charmante, grappige avontuur toch nog goed af.

Na ‘Knoester’ en ‘Knoester en Berkelientje’ is dit de derde film in de Noorse reeks over de koddige Junior en zijn eigenwijze vriend Knoester, de pratende tak. Voor kinderen die zin hebben in een vrolijk avontuur en voor volwassenen die heimwee hebben naar de tijd toen een koekje nog 10 cent kostte.

WAAR IS KNOESTER?

13, 17, 20, 24, 27 november

Arild Ostin OmmundsenNoorwegen / 2013 / 1u 12min

Nederlands gesproken

6, 10, 12, 13, 15, 16 februari26, 27, 29 oktober

Page 7: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

VANAF 10 JAAR

| 7

Jean Christophe DessaintBelgië, Frankrijk

2012 / 1u 17min Stemmen: Jean Reno e.a.

Frans Gesproken, Nederlands ondertiteld

De overbeschermende ouders van Milo verliezen hun tienerzoon geen moment uit het oog. Zelfs wanneer zijn klasgenoten op schoolkamp vertrekken, mag Milo niet mee. Zwaar teleurgesteld vlucht hij weg uit hun chique villa en gaat hij zijn vrienden achterna. Onderweg valt hij in handen van een koppel bejaarde criminelen. De mislukte kidnap-ping draait uit op een bijzondere vriendschap en Milo ontdekt een schokkend geheim over zichzelf. Hij blijkt toch een beetje anders dan andere kinderen....

Milo is een originele en creatieve jeugdfilm vol subtiele gelaagdheden, die hoge ogen gooide in het festivalcircuit. Zo kaapte de film reeds de hoofdprijs weg op het Nederlandse Cinekid festival en ook op het recentste Jeugdfilmfestival won hij zowel de Publieksprijs als de Prijs van de Kinderjury. Zowel ouders als kinderen zijn dus enthousiast over deze onconventionele film.

PERS: “‘Milo’ is een film die niet neerkijkt op zijn publiek, een valstrik die zogenaamde jeugdfilms lang niet altijd kunnen ontwijken.(...) een behoorlijk meeslepend drama.” (Cobra)

MILO

26, 29 oktober

Page 8: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

De 10-jarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Ze vindt er vriendschap en troost bij nu haar ouders aan het scheiden zijn. Groot is dan ook haar verdriet wanneer Eliot plotseling verdwijnt. Bijna nog erg-er dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw. Dapper gaat ze het gevaarlijke avontuur aan, vastberaden om haar allerbeste vriend terug te vinden.

De Ierse televisiefilm Eliot & Me werd opgepikt door filmfestivals over de hele wereld waaronder Cinekid in Nederland en Filem’On in België. De film wordt gedragen door de sterke vertolking van de kleine Lucy, die gespeeld wordt door Ella Connolly, de 12 jaar oude dochter van de regis-seur. Eliot & Me is een optimistisch verhaal over moed in periodes dat het soms wat minder gaat en over onvoorwaardelijke vriendschap. Ella Connolly werd op het Dream Fest Slatina (Roemenië) bekroond met de Prijs voor Beste Actrice.

ELIOT & ME

Fintan ConnollyIerland / 2011 / 1u Engels gesproken

Nederlands ondertiteld

8 |

VANAF 9 JAAR

26, 27 oktober

Droom je er van om zelf een echt animatiefilmpje te maken? Dat kan! In deze workshop gaan we in groepjes van 3 aan de slag. Samen bedenken we een leuk verhaal en brengen onze fantasie met behulp van een iPad tot leven. Aan het einde van de dag tonen we het resultaat aan vriendjes en familie.Voor kinderen van 8 tot 12 jaar / 10u - 17u / Lien Tallon / 20 euroMeer info op www.rodehond.be

WORKSHOP STOP-MOTION ANIMATIEFILM

OOK OP RODE HOND

28, 29 oktober

Page 9: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

12 pareltjes uit de wondere wereld van de kortfilm. Elk filmpje heeft een totaal eigen stijl, sfeer en thematiek. Zo is in het luchtige ‘Kiekje’ een echtpaar zo druk op zoek naar de perfecte plaats om dieren te fo-tograferen, dat ze ondertussen alles missen wat er recht onder hun neus afspeelt. In het poëtische ‘The Light’ vindt een kapotte lantaarnpaal een nieuw doel in zijn leven. Het bevreemdende ‘The Maker’ toont een vreemd wezen dat probeert de belangrijkste creatie van zijn leven tijdig af te werken, terwijl we in het grappige ‘Snap’ een gek onderwaterdier-tje ontmoeten dat niet zo goed blijkt te zijn in het vangen van vis.

Best of Kortfilmfestival Leuven bestaat uit deze 10 filmpjes: The Girl and the Fox (Tyler J. Kupferer / VS / 5 min)Much Better Now (Philipp Comarella e.a. / Italië, Oostenrijk / 6 min)Snap (Thomas G. Murphy & Hilere / België, UK / 6 min)The Light (Yuta Sukegawa / Japan / 8 min)Duo de Volailles, Sauce Chasseur (Pascale Hecquet / België / 6 min)Monsterbox (Ludovic Gavillet e.a./ Frankrijk / 8 min)Julia und der Schrecken (Anja Sidler / Zwitserland / 4 min)The Maker (Christopher Kezelos / VS / 5 min)Kiekje (Arthur van Merwijk / Nederland / 2 min) Fresh Guacamole (Sarah Phelps / VS / 2 min)

BEST OF KORTFILMFESTIVAL 2012

| 9

Verschillende regisseursVerschillende landen

201252min

geen dialogen

VANAF 6 JAAR

27, 28 oktober

De interactieve expo is een kleine, doe-expo; opgesteld in Tweebronnen, waar bezoekers aan de slag kunnen met een aantal uitzonderlijk mooi vormgegeven app’s op iPads: appli-caties die een kruising vormen tussen een interactief boekje, animatiefilm en spel. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met de apps, maar kunnen ook kijken naar al die visuele pracht. Iedere iPad is immers gekoppeld aan een groot scherm. Voor kinderen vanaf 6 jaar / Tweebronnnen / Doorlopend van 10u -18u / Gratis toegang / Meer info op www.rodehond.be

DOE DE APP

OOK OP RODE HONDWORKSHOP STOP-MOTION ANIMATIEFILM

26, 28, 29 oktober

Page 10: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

Stephan ScheschDuitsland / 2012 / 1u 23min

Met stemmen van Lucas Dietens, Wimie Wilhelm, Guus Dam e.a.

Nederlands gesproken

‘s Nachts kijkt Manneke Maan verlangend naar de wereld. Hij zou er zo graag eens op bezoek gaan. Op een dag grijpt hij zich vast aan de staart van een komeet en landt op aarde, in een bos met wel duizend kleuren. Hij kijkt zich de ogen uit: wat een wonder-lijk mooie planeet! Op aarde is er een president die alles veroverd heeft wat er te veroveren valt. Hij heeft nog maar één uitdaging: de maan! De president komt de bezoeker uit de ruimte op het spoor en Manneke Maan moet vluchten. Intussen worden de kinderen ongerust: er is niemand meer die ‘s nachts over hen waakt. Waar is Manneke Maan heen?

Beelden zo mooi dat je ze wilt inlijsten en nooit meer vergeten. ‘Man-neke Maan’ is een animatiefilm zoals je er zelden één te zien krijgt. Een oprecht ‘schoon’ verhaal vol wijsheid en poëzie, naar een boek van Tomi Ungerer.

MANNEKE MAAN

30, 31 oktober, 1, 2 november

VANAF 5 JAAR

Max Lang & Jan LachauerVerenigd Koninkrijk, Letland,

Frankrijk, Estland2013

41 min Nederlands gesproken

Ook al is het soms krap, een lieve heks probeert altijd wel een plaatsje op haar bezem te vinden voor andere dieren. Haar norse kater vindt dit niet zo leuk, maar het is dankzij de bevriende dieren dat de heks kan ontsnappen aan de gevaarlijke draak die haar achtervolgt. Dat moet gevierd worden met een gepast beloning!

Ieder jaar rond Kerstmis zendt de BBC een gloednieuwe kinderfilm uit en vaak is dat een verfilming van een populair kinderboek. Regisseurs Jan Lachauer en Max Lang gingen opnieuw aan de slag met een kinder-boek van het duo Julia Donaldson (auteur) en Alex Scheffler (illustra-tor). Na De Gruffalo en Het Kind van de Gruffalo maakten ze weer een magisch verhaal over vriendschap en familie.

Deze film wordt voorafgegaan door deze drie leuke kortfilmpjes:

Miriam`s Food Processor (Andres Tenusaar / Estland / 5 min)Miriams kip test de keukenrobot, maar dan gaat het helemaal mis…

Korida (Janis Cimermanis / Letland / 7 min) Een toreador moet rennen voor zijn leven voor een op hol geslagen stier. Een speciaal reddingsteam komt ter hulp.

Orange Ô Desespoir (John Banana / Frankrijk / 4 min)Wat gebeurt er wanneer een droevige sinaasappel besluit om zich naar de andere kant van de winkel te begeven om de vrolijke ananassen te ontmoeten?

STAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

10 |

VANAF 4 JAAR

27, 29 oktober

28 oktober

Page 11: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

Vikas Bahl, Nitesh TiwariIndië2012

2u 15min Engels & Hindi Gesproken,

Nederlands ondertiteld

De Chillar Party Boys, een clubje van zeven pittige vrienden in een residentiële buurt, zien zichzelf als de grote helden van hun buurt. Hun grootste bekommernis is om ooit eens een keer een spelletje cricket te kunnen winnen van een rivaliserende bende. Op een dag komt de straatjongen Fatka, samen met zijn hond Beedhu op de bin-nenplaats van hun blok wonen. Hoewel de zeven het aanvankelijk niet zo hebben voor Fatka en zijn hond, worden de jongens al snel onafscheidelijk. Hun vriendschap wordt nog hechter wanneer het leven van Beedhu in gevaar komt door een beslissing van een plaat-selijk politicus. Tijd voor de club om in opstand te komen en échte helden te worden…

Chillar Party is een luchtige, maar gevoelige komedie die draait om de levens van acht kinderen die beste vrienden zijn ondanks hun verschil-lende achtergrond. De knullige bende uit de film en de capriolen die zij uithalen, vormen een uitstekende basis om zowel een inkijk te geven in de hedendaagse Indiase samenleving, als een aantal universele thema’s zoals vriendschap en rechtvaardigheid aan te kaarten. De film won in India drie awards, namelijk voor de beste jeugdfilm, het beste origi-nele filmscenario en de jonge acteurs ontvingen de prijs voor de beste kinderartiesten.

De vertoning van ‘Chillar Party’ wordt gevolgd door een nagesprek met regisseur Vikas Bahl!

CHILLAR PARTY

VANAF 9 JAAR

| 11

28 oktober

Page 12: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

12 |

Jean-Pierre JeunetFrankrijk, Canada

20131u 45min

met: Helena Bonham Carter, Robert Maillet e.a.

Engels Gesproken, Nederlands ondertiteld

De 12-jarige T.S. Spivet woont op een ranch in Montana met zijn moeder die geobsedeerd is door kevers, zijn vader - een cowboy die honderd jaar te laat is geboren - en zijn 14-jarige zus die ervan droomt Miss America te worden. T.S. is een wonderkind met een passie voor cartografie en wetenschappelijke uitvindingen. Op een dag krijgt hij een onverwacht telefoontje van het wereldberoemde Smithsonian Museum. Hij krijgt te horen dat hij een zeer prestigieuze prijs gewon-nen heeft met zijn laatste uitvinding: een machine die uit zichzelf blijft bewegen. Hij wordt uitgenodigd op een receptie waar hij een speech moet geven. Zonder iemand op de hoogte te brengen trekt hij met een goederentrein door de Verenigde Staten met als eindbestem-ming Washington DC.

Halsreikend werd uitgekeken naar de nieuwe speelfilm van de Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet, die de wereld veroverde met ‘Le Fabuleux destin d’ Amélie Poulain’, ‘Un long Dimanche de fiançailles’ en ‘Mic-macs à tire-larigot’. Ook nu weer weet Jeunet een eigen fantastisch en fantasierijk universum te creëren, met unieke personages. Een avon-turenfilm voor jong en oud!

THE YOUNG AND PRODIGIOUS T.S. SPIVET

22, 23, 27, 29 december & 2, 4 januari

VANAF 9 JAAR

Page 13: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

Op 30 november wordt het startshot gegeven voor de 19e editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, een festival geheel gewijd aan de wondere wereld van de kortfilm in haar honderd-en-één verschijningsvormen. Sinds vele jaren maakt een kleurrijke selectie Kortfilms voor Kinderen deel uit van het programma. Verdeeld over een 5-tal programmablokken serveert het festival tientallen nieuwe korte animatiefilms voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zondag 1 december is het hoogtepunt in de Kortfilms voor Kinderen-programmatie, met naast een lange reeks vertoningen in verschil-lende zalen ook een leuke kinderreceptie in het STUKcafé, dat dienst doet als festivalcentrum.

Het volledige programma van het Int. Kortfilmfestival Leuven is be-schikbaar vanaf eind oktober 2013, op de IKL-website en in de IKL-folder die nationaal verspreid wordt. www.kortfilmfestival.be

IKL 2013

30 november - 7 december

| 13

VANAF 4 JAAR

Mick, een verwaarloosde jongen uit de voorstad, gaat op de vlucht voor de sociale dienst en belandt bij zijn tante in het koude hoge noorden van Zweden. Hij maakt er vrienden, leert vissen, bouwt mee aan een bijzondere ijsscooter en vindt er eindelijk rust. Tot er op een dag op de deur wordt geklopt en Mick opnieuw op de vlucht moet. Enkel met de hulp van zijn nieuwe vrienden kan Mick ontsnappen. Deze voorstelling is GRATIS in het kader van STUK START.

Martin Högdahl / Zweden / 2012 / 1u 17min / Zweeds gesproken / Nederlands ondertiteld

ICE DRAGONVANAF 10 JAAR

25 september

GRATIS

Page 14: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

Pelle, het schattigste politiewagentje van de stad, heeft het weer druk. Wanneer de kroonprinses een Nationaal Park opent waar bedreigde dieren veilig kunnen leven, ontdekt Pelle dat er iets niet pluis is. Meer en meer wilde dieren verdwijnen immers uit het park. Zo verdween ook een moeder adelaar, die een nest met eitjes achterlaat. Pelle en zijn vriendin Dottie trekken op onderzoek uit. Maar ondertussen moeten ze ook nog zorg dragen voor de achtergelaten eitjes van de adelaar ...

Ook de tweede film over Pelle de Politiewagen heeft een ecologische boodschap. Maar het zijn vooral het vlotte verhaal, de bonte kleuren en de visuele grappen die de jonge kijkertjes mee op sleeptouw nemen in dit avontuur met de meest aaibare van alle politiewagens. Een film met het hart op de juiste plaats.

PELLE DE POLITIEWAGEN RIJDT WEER UIT

26, 28, 30 december & 3, 5, 8, 12 januari

Rasmus A. SivertsenNoorwegen / 2013 / 1u 12min

Nederlands gesproken

VANAF 6 JAAR

14 |

Chhotu wordt op 10-jarige leeftijd door zijn moeder uitgestuurd om te gaan werken en geld te verdienen om het gezin te onderhouden. De leergierige jongen kan aan de slag als hulpje in het theekraam van zijn oom. Hoewel hij ervan droomt om ooit naar school te gaan en hij zichzelf ’s nachts stiekem leert lezen, stort Chhotu zich vol overgave op zijn job. Hij werkt zich zo in de kijker bij zijn oom dat die hem op pad stuurt om thee te leveren aan de adellijke familie uit de buurt. Zo leert hij prins Ranvijav kennen, met wie hij stiekem beste vrienden wordt. Maar hun geheime vriendschap wordt echter al snel ontdekt…

In een kleurige omgeving, vol gezellige drukte, komische situaties en opvallende karakters staat een kleine jonge held centraal. Net als voor-malig president van India, Abdul Kalam (vandaar de titel), groeit deze jongen op helemaal onderaan de sociale ladder, maar hij legt de lat hoog en droomt er van om het ooit ver te schoppen. Zonder de minder prettige realiteit uit de weg te gaan, slaagt de regisseur er toch in om een vrolijke, meeslepende film af te leveren over een ambitieuze jongen die zijn droom wil verwezenlijken.

PERS: “Een charmante kinderfilm met een sociale missie. Al wordt die boodsc-hap in deze kleurrijke fabel nooit prekerig. En zit ze verstopt achter een wel-iswaar eenvoudig en naïef maar vrolijk verhaaltje dat barst van het optimisme. De tandpastaglimlach van Harsh Mayar, de debuterende acteur in de hoofdrol, draagt daar zeker toe bij, want hij palmt je makkelijk in met zijn brede smile.” (De Morgen)

I AM KALAM

6, 10 november

Nila Madhab Panda Indië 2010

1u 19min met: Harsh Mayar, Husaan

Saad, Gulshan Grover, Beatrice Ordeix, Pitobash e.a.

Hindi gesprokenNederlands ondertiteld

VANAF 9 JAAR

Page 15: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

VANAF 6 JAAR

| 15

SCHOOLVOORSTELLINGEN:

OP VRAAG EN OP MAAT

Ook scholen kunnen terecht in Cinema ZED, dat al enkele

jaren een goed draaiende scholenwerking heeft. De on­

miskenbare troeven van ZED’s scholenwerking zijn flexibiliteit

en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle

films, in ieder mogelijk formaat, op een moment naar keuze,

vertonen voor uw school of klas(sen). Voor alle informatie

en voorwaarden: check de website van Cinema ZED (onder

‘scholen’) of bel op 016/679 241.

VOOR DE GROTE MENSEN...

Cinema ZED presenteert iedere maand diverse recente langspeel­

films, thematische reeksen, filmklassiekers, documentaires,

kortfilms, uitzonderlijke televisieproducties en festivalvoorstel­

lingen. Alle stijlen en genres die de zevende kunst rijk is, krijgen

een plaatsje in het programma schema. Cinema ZED organiseert,

naast de in deze folder beschreven jeugdfilms, dagelijks minimaal

drie avondvoorstellingen. Het volledige ZED­programma vindt u in

de maandelijkse ZED­folder of op de ZED­website.

PRAKTISCH

Locatie: Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Toegangsprijs voor jeugdfilms: 6 euro/pp. Tijdens Rode Hond: 5.5 euro.

Reserveren kan niet, maar u kan wel op voorhand uw tickets kopen

aan het STUK­onthaal of via de ZED­ of de STUK­website.

INFO

016/320.320 ­ www.cinemazed.be ­ www.stuk.be

Max en Dave FleischerVerenigde Staten

1939 / 1u 17min Nederlands gesproken

De dappere Gulliver spoelt tijdens één van zijn reizen aan op het strand van Lilliput, een eiland dat bevolkt wordt door hele kleine mensjes. De prinses van Lilliput en de de prins van het naburige koninkrijk Blefiscu zijn verliefd en willen graag trouwen, maar dat is niet naar de zin van de koning van Blefiscu. Vastbesloten om de prinses en de prins in alle rust te laten trouwen, roept de koning van Lilliput Gullivers hulp in om een oorlog tussen de beide koninkrijken te vermijden.

De gebroeders Fleisher, bekend van de cartoon ‘Betty Boop’, werden aangesproken om een antwoord te maken op Disney’s ‘Sneeuwwitje’. Aan ‘Gulliver’s Reizen’, werkten bijna 700 tekenaars mee. Het is de tweede Amerikaanse animatiefilm uit de geschiedenis die in de biosco­pen werd uitgebracht en kende destijds een erg groot succes. In 1999 werd de oude kopie gerestaureerd, een werk van bijna 2 jaar waarbij naar verluidt ieder plaatje opnieuw werd ingekleurd.

PERS: “Het verschil met de animatiefilms die de dag van vandaag worden gemaakt is natuurlijk opvallend, maar aan charme ontbreekt het deze film heel zeker niet.” (Filmfreak)

GULLIVERS REIZEN

11, 15, 18 december

Page 16: Jeugdfilms Cinema ZED najaar 2013

JEUGDFILMPROGRAMMA 11 SEPT 2013 TOT 12 JAN 2014

15UMANNEKE MAAN

ZAT 2 NOV

15UHET VERLOREN VRIENDJE

WOE 11 SEPT

15UI AM KALAM

WOE 6 NOV

15UHET VERLOREN VRIENDJE

WOE 18 SEPT

15UI AM KALAM

ZON 10 NOV

15uGULLIVER’S REIZEN

WOE 11 DEC15UHET VERLOREN VRIENDJE

ZON 22 SEPT

15UWAAR IS KNOESTER?

WOE 13 NOV

15U STUK START (GRATIS): ICE DRAGON

WOE 25 SEPT

15UWAAR IS KNOESTER?

ZON 17 NOV

15UHET VERLOREN VRIENDJE

ZON 29 SEPT

15UPINOCCHIO

WOE 2 OKT

15UPINOCCHIO

ZON 6 OKT

15UPINOCCHIO

WOE 9 OKT

15UTHE YOUNG AND PRO-DIGIOUS T.S.SPIVET

ZON 29 DEC

15UPINOCCHIO

ZON 13 OKT15UPINOCCHIO

15UMANNEKE MAAN

VRIJ 1 NOV

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

ZAT 28 DEC

15UHET LEVEN VAN EEN LOSER

ZON 20 OKT

15UHET LEVEN VAN EEN LOSER

WOE 23 OKT

15UWAAR IS KNOESTER?

WOE 20 NOV

15UWAAR IS KNOESTER?

ZON 24 NOV

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

VRIJ 3 JAN

15UTHE YOUNG AND PRO-DIGIOUS T.S.SPIVET

ZAT 4 JAN

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

ZON 5 JAN

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

WOE 8 JAN

15UTHE YOUNG AND PRO-DIGIOUS T.S.SPIVET

DON 2 JAN

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

MAA 30 DEC

14U WAAR IS KNOESTER

16UMILO

19U (WAGEHUYS)ELIOT & IK

ZAT 26 OKT

11U (WAGEHUYS)STAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL14U WAAR IS KNOESTER?

15U (WAGEHUYS)ELIOT & IK

16UBEST OF KORTFILM-FESTIVAL LEUVEN

ZON 27 OKT

11UBEST OF KORTFILM-FESTIVAL LEUVEN11U (SCHOUWBURG)MANNEKE MAAN

15UCHILLAR PARTY+ NAGESPREK MET DE REGISSEUR

MAA 28 OKT

11USTAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

14UMILO

16UWAAR IS KNOESTER?

DIN 29 OKT

15UMANNEKE MAAN

WOE 30 OKT

15UMANNEKE MAAN

DON 31 OKT

15UWAAR IS KNOESTER?

WOE 27 NOV

INTERNATIONAALKORTFILMFESTIVALLEUVEN

BEZOEK WWW.IKL.BE

ZON 1 - 8 DEC

15UGULLIVER’S REIZEN

ZON 15 DEC

15UGULLIVER’S REIZEN

WOE 18 DEC

15UTHE YOUNG AND PRO-DIGIOUS T.S.SPIVET

ZON 22 DEC

15UTHE YOUNG AND PRO-DIGIOUS T.S.SPIVET

MAA 23 DEC

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

DON 26 DEC

15UTHE YOUNG AND PRO-DIGIOUS T.S.SPIVET

VRIJ 27 DEC

15UPELLE DE POLITIEWA-GEN RIJDT WEER UIT

ZON 12 JAN

15UHET LEVEN VAN EEN LOSER

WOE 16 OKT