Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

of 16 /16
NAAMSESTRAAT 96 3000 LEUVEN WWW.CINEMAZED.BE NAJAAR 2015

Embed Size (px)

description

Het Jeugdfilmprogramma van Cinema ZED voor najaar 2015. Met oa Phantom Boy, De Jongen en de wereld, T.I.M, Bouwdorp, Inside Out en nog zo veel meer!

Transcript of Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

Page 1: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

NA AMS ESTR A AT 96 3000 L EUVE NWWW. CI NE MA ZE D. B E NAJAAR 2015

Page 2: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

De Kleine PrinsBouwdorpDe Jongen en de WereldPhantom BoyInside OutT.I.M.Solan & Ludwig en de SneeuwmachineDe Geur van Worteltjes (kortfilmcompilatie)De Jongen met de Gouden Broek Operation ArcticTrippel Trappel DierensinterklaasStormGusTim Burton’s Nightmare Before ChristmasBelle en SebastiaanTwee verhalen over de SneeuwmanRafiki

PraktischProgrammaschema

345678

9

101112

13 14

1516

jEuGdFiLmPrOgRaMmA1 6 • 0 9 • 1 5 >> 0 3 • 0 1 • 1 6

6

10

8

Films met dit logo worden (ook) vertoond tijdens Rode Hond.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OPWWW.RODEHOND.BE

Page 3: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

3

Het leven van een 9-jarig meisje staat helemaal in het teken van school, zelfs in de zomervakantie moet ze van mama vooral leren en volwassen worden. Op een dag leert ze de oude buurman, een piloot, beter kennen. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins in een sprookjeswereld vol avontuur en liefde. Voor het meisje gaat een hele nieuwe wereld open waarin ze ontdekt dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

‘Le Petit Prince’ is één van de beroemdste jeugdboeken ter wereld met 250 vertalin-gen en 145 miljoen verkochte exemplaren. 70 jaar na de eerste publicatie toverde regisseur Mark Osborne (‘Kung Fu Panda’)

het verhaal van Antoine de Saint-Exupéry om in een visueel indrukwekkende ani-matiefilm. Het klassieke verhaal krijgt een aanvulling met het hedendaagse kader van het meisje, en elk van beide verhaal-lijnen heeft zijn geheel eigen animatiestijl: hedendaagse computergeanimeerde beelden voor de wereld van het meisje, nostalgische stopmotion animatie voor de wereld van de Kleine Prins.

“Geen kunstvorm laat de regisseur onbe-nut om de feeërieke en hartverwarmende boodschap van de Franse schrijver te ver-kondigen: durf als volwassene toch eens wat vaker weer kind te zijn. In deze liefde-volle sprookjeswereld hadden we graag nog wat langer willen rondvliegen.”(De Telegraaf)

De Kleine Prins Vanaf 6 jaar

16, 20, 27 en 30 september, 4 oktober

REGIE: Mark Osborne—Frankrijk - 2015DUUR: 1u47—STEMMEN: Jan Decleir, Charlotte Vandermeer-sch e.a.—D: NederlandsOT: Geen

Page 4: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

4

Een jongen woont samen met zijn ouders in een arm dorpje op het platteland; tot zijn vader op een dag vertrekt om te gaan werken op een plek ver weg van huis. Na een tijdje mist de jongen hem zo erg dat hij er zelf op uit trekt, op zoek naar zijn vader. Zo ontdekt de jongen de grote wereld. Het blijkt een wereld vol gevaren en verba-zingwekkende ontmoetingen met mecha-nische dieren en andere vreemde wezens.

Met een wondermooie kleurenpracht brengt ‘De Jongen en de Wereld’ een betoverend verhaal van een wereld gezien door kinderogen. Zonder dialogen, maar met krijtlijnen, kleurpotloden, stiften, waterverf, balpennen, schaar en papier en een heleboel lumineuze vondsten tovert regisseur Alê Abreu een wondere

wereld tevoorschijn. Dankzij de enthousi-asmerende muziek en het aangrijpende verhaal blijft de woordeloze film boeien tot het verrassende einde. Deze hoogst origi-nele animatiefilm viel dubbel in de prijzen op het vermaarde festival van Annecy.

“Een kleinood voor jong en oud.”

(Brussel Deze Week)

“Vanaf het eerste moment weet ‘O menino e o mundo’ te betoveren, zonder dialoog maar met een wonderschone aaneenschakeling van expressieve kleu-ren en vormen die van het scherm af spat-ten, dit alles ondersteund door een intense soundtrack.”

(1/2 Cinemagazine)

De Jongen en de Wereld30CC/Wagehuys: 5 en 6 novemberZED:14, en 18 oktober

REGIE:Alê Abreu—Brazilië - 2013DUUR: 1u20—D: GeenOT: Geen

VOOR HET EERST IN LEUVEN Vanaf 8 jaar

Page 5: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

5

Bas en Ziggy zijn 12 jaar oud en beste vrienden. Deze zomer gaan ze weer samen aan de slag in het ‘Bouwdorp’, waar kinderen een week lang samen komen om hutten te timmeren. Er zijn planken en spijkers én er is een prijs voor wie de hoogste hut bouwt. Bas en Ziggy zijn vastbesloten om die prijs opnieuw in de wacht te slepen. Na de zomer zullen hun wegen scheiden: Ziggy gaat naar het ASO, Bas gaat houtbewerking doen. Maar het maakt niet uit want ook na de vakan-tie willen ze beste vrienden blijven. Door de verwachtingen van hun ouders en de verliefdheid op een meisje verandert een sluimerende ruzie tussen Bas en Ziggy in een regelrechte jongensoorlog, die een schaduw werpt over het hele bouwdorp.

Het spel van de jeugdige hoofdrolspelers is stuk voor stuk indrukwekkend, verras-send naturel en barstensvol energie. De heerlijk zomerse beelden en het hutten-dorp als geniale centrale locatie maken van ‘Bouwdorp’ een spannende, sfeervolle en fijne film. De film werd door de kinder-jury verkozen tot Beste film van het Jeugd-filmfestival 2015.

“De jeugdige cast speelt met flair en cineaste Margien Rogaar kijkt sfeervol en fris naar topics als loyaliteit, verraad, pesten, ouderlijke intuïtie of onhandig-heid.” (De Morgen)

Bouwdorp7 en 11 oktober

REGIE: Margien Rogaar—Nederland - 2014DUUR: 1u27—MET: Kees Nieuwerf, Juli-an Ras, Roeland Fernhout, Maria Kraakman e.a.—D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 10 jaar

Page 6: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

6

De 11-jarige Leo heeft speciale krachten: hij kan onzichtbaar worden en door mu-ren vliegen. Hij raakt bevriend met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit. Alex werd gewond door een mysterieuze bandiet die de stad bedreigt met een ge-vaarlijk computervirus. Samen vormen ze een buitengewoon superduo, met Leo in de lucht en Alex op de grond. Ze ontfer-men zich over Marie, een moedige jour-naliste die op zoek gaat naar de schurk, en op wie Alex een oogje heeft. Wanneer Marie in de handen van de gangster valt, moet het duo al hun krachten bovenhalen om haar terug te vinden, en de stad van de ondergang te redden.

In 2010 werd de Frans-Belgische ani-matiefilm ‘Van de Kat geen Kwaad’ een schot in de roos. De film werd wereldwijd bekroond, met uiteindelijk een Oscar-nominatie als kers op de taart. Dezelfde makers hebben nu hun schouders ge-zet onder een nieuwe misdaadfilm voor kinderen in hun geheel eigen visuele stijl, die lekker ouderwets met potlood en pa-pier tot stand komt. De setting van New York met zijn magnifieke skylines is een

duidelijke knipoog naar de wereld van de striphelden Batman

en Spiderman.

Phantom Boy21, 25, 28 en 31 ok-tober, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 november

REGIE:Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol—België, Frankrijk - 2015DUUR: 1u01—STEMMEN: Lucas Van De Eynde, Geert Van Rampel-berg, Louis Talpe, Kristel Verbeke e.a.—D: Nederlands OT: Geen

6 >> herfstvakantie

PREMIERE Vanaf 7 jaar

Page 7: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

herfstvakantie << 7

Opgroeien is niet altijd even makkelijk en dat geldt ook voor de 11-jarige Riley, die opgroeit in de Midwesten van Amerika tot haar vader een nieuwe job krijgt in San Francisco en ze moet verhuizen. Om te begrijpen wat Riley doormaakt, nemen we een kijkje in haar hoofd waar vijf emoties (Plezier, Woede, Walging, Angst en Verdriet) de reacties van Riley sturen. Dat is al geen sinecure, maar het wordt helemaal lastig wanneer Plezier en Verdriet per ongeluk zoek raken, diep in Rileys binnenste, en het gemoed van de 11-jarige op drift raakt.

Na jaren van wat duffe vervolgfilms ver-baast Pixar vriend en vijand met deze verfrissende, geniaal grappige en ori-ginele animatiefilm. De film is nu grote favoriet voor beste film van 2015 én wordt getipt als mogelijke kandidaat voor de Oscar voor Beste Film.

“O, hemelse gelukzaligheid! O, vreugde groot! O, zalige verrukking! Ze kunnen het nog! Met ‘Inside Out’ hebben de magiërs van Pixar (..) weer een absolute grand cru afgeleverd; de fraaiste animatiefilm sinds het magistrale ‘Wall•E’; en een topkandidaat voor de Beste Film van het Jaar.” (Humo)

“Inside out is inventief, slim, kleurrijk, grap-pig en gevoelig maar niet stroperig, en ook weer een lust voor het oog: of u nu 5 bent of 65, u weet waarheen de volgende weken.” (De Standaard)

“Inside Out wordt alweer een parel genoemd. En terecht.” (De Morgen)

“In vorm en inhoud de origineelste Pixar-film.” (De Volkskrant)

Inside Out31 oktober, 1, 2, 3 en 4 november

REGIE:Pete Docter—VS - 2015DUUR: 1u34—STEMMEN: Linde Merck-poel, Veerle Dobbelaere, Jonas Van Geel, Stany Crets, Tatyana Beloy e.a.—D: NederlandsOT: Geen

Vanaf 7 jaar

Page 8: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

8 8 >> herfstvakantie

Solan & Ludwig en de SneeuwmachineDe brutale eend Solan en lieve egel Ludwig wonen een klein Noors dorpje, waar met Kerst normaal een dik pak sneeuw ligt. Maar dit jaar laat de sneeuw op zich wachten. Uitvinder Reodor besluit daarom een super krachtig sneeuwkanon te maken. Een journa-list van de krant wil graag een record hoeveelheid sneeuw, dat is immers pas nieuws en dan zullen meer mensen zijn krant kopen. Maar in de verkeerde handen blijkt de sneeuwmachine gevaarlijk gereedschap te zijn. Aan Solan en Ludwig om het dorpje én kerst-mis te redden.

In Noorwegen zijn Ludwig en Solan een waar begrip en hun films echte kaskrakers.

30CC/Wagehuys: 5 en 7 november

REGIE: Rasmus A. Sivertsen—Nederland - 2013DUUR: 1u16—STEMMEN: Dennis Wille-kens, Hein van Beem, Hero Muller e.a. —D: Nederlands OT: Geen

T.I.M.De 11-jarige Tibor heeft eigenlijk maar één vriend: de oude huis-robot T.I.M.die al jarenlang bij hun gezin woont. Maar T.I.M. raakt versleten en de vader van Tibor besluit de oude robot te vervan-gen door een nieuw exemplaar. Tibor wil zijn vriend echter niet zo-maar opgeven en gaat op zoek naar iemand die T.I.M zou kunnen herstellen: de legendarische robotmaker Hector Sammler die ver weg in een oude vuurtoren zou wonen. Het wordt een spannen-de tocht hiernaartoe, want onderweg valt T.I.M. steeds verder uit elkaar en het is maar de vraag of ze Hector op tijd zullen vinden.

Een imponerend verhaal over vriendschap, dat zich afspeelt in een visueel erg knappe retro-toekomstwereld zoals we die kennen van enkele grote science-fiction klassiekers.

5 en 6 november

REGIE: Rolf van Eijk—Nederland - 2014DUUR: 1u22—MET: Dyon Wilkens, Abdel-hadi Baaddi, Bas Keijzer —D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 9 jaar

Vanaf 5 jaar

Page 9: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

9herfstvakantie << 9

De Geur van Worteltjes (kortfilmcompilatie)

De Jongen met de Gouden Broek

Konijn en Eekhoorn zijn buren, maar bovenal ook de bovenste beste vrienden. Het zijn lekkerbekken en levensgenieters. Maar door een verschil in smaak krijgen ze ruzie. Op een nacht neemt Eekhoorn zijn koffers en verhuist, maar hij laat zich vangen door een vos …

De film wordt gevolgd door drie korte animatiefilms: ‘Wortelconfi-tuur’, ‘De Reuzewortel’ en ‘De Kleine Egel’.

De moeder van de 14-jarige Mats heeft besloten dat hij een tijd bij zijn vader moet wonen. Maar die is een verstokte vrijgezel die al-tijd geld te kort heeft en niet veel weet van vader zijn. Op een dag verliest hij, na het zwemmen, zijn broek. Gelukkig vindt hij vlakbij een andere broek Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks: elke keer als hij zijn handen in de zakken steekt, komt er geld tevoorschijn. Mats en zijn vriend kunnen alles kopen wat ze maar willen. Maar er blijken kapers op de kust. Want zo’n magische broek wil iedereen wel …

Wat start als een heerlijke kwajongensdroom ontpopt zich al snel tot een razend spannend avontuur.

30CC/Wagehuys: 6, 7 en 8 novem-ber (!)

REGIE: Arnaud Demuynck, Rémi Durin, Anne Viel, Pascale Hecquet, Marjorie Caup—België, Frankrijk - 2015DUUR: 0u45—STEMMEN: Jan Schepens, Chadia Cambie, Remi De Smet, Pommelien Thijs e.a. —D: Nederlands OT: Geen

30CC/Wagehuys: 7 novemberZED: 8 november

REGIE: Ella Lemhagen—Zweden - 2014DUUR: 1u39—MET: Harald Hamrell, Shanti Roney, Annika Hallin, Kurt Ravn, Jimmy Lindström, Kola Krauze e.a. —D: Zweeds OT: Nederlands

Vanaf 4 jaar

Vanaf 10 jaar

Ontbijt + Film(!) Op vrijdag- en zondagochtend kan je de film ook combineren met een uitgebreid ontbijtbuffet, aangevuld met een aantal originele wortel-bereidingen als extraatje. € 15 | max 65 pers.Meer informatie: www.rodehond.be

Page 10: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

Door een samenloop van omstandighe-den belandt de 8-jarige tweeling Sindre en Ida samen met hun 13-jarige zus Julia helemaal alleen op een totaal afgele-gen eiland diep in de Noordelijke Ijszee. Niemand weet waar ze zijn, en het is dus aan de kinderen zelf om te overleven in dit barre gebied. Ze vinden een beetje beschutting in een oud, verlaten huisje, maar buiten zijn er extreme winterstor-men en lopen er wilde dieren rond. Hoe kunnen ze hier overleven en hoe kunnen ze iemand laten weten waar ze zijn?

Een meeslepend overlevingsavontuur, afwisselend razend spannend en grap-pig, tegen de achtergrond van adem-benemende bevroren landschappen, buitengewone beelden van ijsberen en de schattigste witte huskey die je ooit zal zien.

Operation Arctcic30CC/Wagehuys:6 en 8 novemberZed: 7 november, Ook op 20 en 27 december, 3 januari

REGIE:Grethe Bøe-Waal —Noorwegen - 2014DUUR: 1u27—MET: Kaisa Gurine Anton-sen, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch—D: Noors OT: Nederlands

Vanaf 10 jaarAVANT-PREMIERE

10 >> herfstvakantie

Page 11: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

Met Sinterklaas krijgt iedereen pakjes. Iedereen behalve de dieren. En dat vinden Fretje de fret, Kari de kanarie en Takkie de wandelende tak niet eerlijk. Ze zijn toch ook braaf geweest? Onder leiding van het energieke Fretje maken de huisdie-ren hun verlanglijstjes op en besluiten ze die zélf naar Sinterklaas te brengen. Hun avontuurlijke reis naar de boot van Sinter-klaas is echter niet zonder gevaren. Zeker als een gemene rat roet in het eten dreigt te gooien.

Een energieke en knap gemaakte 2-D ani-matiefilm die meteen charmeert en die getuigt van een onmiskenbare liefde voor het vak.

“Met de oogstrelende eenvoud van hand-matige 2D-animatie brengen de makers geheel nieuwe figuurtjes tot leven, die je al snel in je hart sluit.” (De Telegraaf)

“De humor is behoorlijk, het moralisme ligt er niet te dicht op en de avonturen zijn onderhoudend.(..) Daarom deze oproep aan een ieder met jonge kinderen: ga deze film zien!” (Cinemagazine)

Trippel Trappel Dierensinterklaas11, 15 en 18 novem-ber

REGIE:Albert ‘t Hooft, Paco Vink—Nederland - 2014DUUR: 1u05—STEMMEN: Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke, Tine Van den Wyngaert, Iwein Segers, Jakob Beks.—D: Nederlands OT: geen

Vanaf 5 jaar

1 1

Page 12: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

1 2

Gus

Storm (documentaire)

Storm is 3 jaar oud en verhuist met zijn ouders van Denemarken naar Thailand. De mensen spreken er een taal die Storm niet verstaat. Ze rijden door de stad in ‘tuk-tuks’. Op de markt kan je sprinkhanen en gebraden kikkers kopen. En met Nieuwjaar gaat iedereen elkaar te lijf met enorme waterpistolen. Storm omarmt deze wonderlijke wereld met groot enthousiasme, en wij mogen delen in zijn opwinding.

In deze charmante kleuterdocumentaire - volledig op hun maat gemaakt - volgt het jongste publiek de alledaagse belevenissen van de kleine Storm vanaf het puntje van de stoel. Een echte aan-rader!

Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogel-trek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hij klaar voor zo’n belangrijke opdracht?

Het verhaal van de kleine vogel Gus kwam uit de pen van Antoine Barraud die daarvoor samenwerkte met een echte ornitholoog. Tekenaar Benjamin Renner gaf het vogeltje vorm en regisseur Christian De Vita, die in het verleden meermaals samenwerkte met Tim Burton, zorgde voor de animatie. ‘Gus’ is niet alleen het verhaal van de trekvogels maar ook van emancipatie en opgroeien.

22 en 25 november

REGIE:Kaspar Astrup Schröder—Denemarken - 2013DUUR: 1u00—D: NederlandsOT: Geen

6, 9, 13 en 16december

REGIE:Christian De Vita—Frankrijk - 2015DUUR: 1u30—STEMMEN: Veerle Dobbe-laere, Sean Dhondt, Jas-per Publie, Walter Baele, Erika Van Tielen e.a. —D: NederlandsOT: geen

Vanaf 3 jaar

Vanaf 5 jaar

Page 13: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

1 3

Belle en Sebastiaan

Tim Burton’s Nightmare Before ChristmasJack Skellington, Pompoenkoning en heerser over Hallo-ween-stad is het beu om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Hallo-ween, namelijk de mensen laten schrikken. Op een dag verzeilt hij in Kerstmisstad. Het vrolijke, witte stadje brengt hem op een idee. Skellington zal samen met de bewoners van Halloween-stad zelf Kerstmis organiseren en zo de jaarlijkse routine doorbre-ken. Hierop laat hij de Kerstman ontvoeren, neemt zijn rol over en geeft de niets vermoedende kinderen wel heel alternatieve cadeautjes ...

De film is gebaseerd op een concept waar Burton al mee bezig was toen hij in de jaren ́ 80 nog voor Disney werkte als animator.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog groeit de jonge Sebastiaan op in een vredig dorpje in de Alpen, waar de sneeuw ongerept is, de berggeiten van rots naar rots springen en de bergtoppen de wolken raken. Op een dag komt Sebastiaan oog in oog te staan met een wilde hond. Hij noemt hem Belle. Een diepe vriendschap bloeit. Maar de dorpelingen verdenken Belle ervan de schapen te doden. Dus gaan ze op jacht… Ondertussen zorgt de bezetter voor beroering in het dorp en verweven heel wat verhalen zich met dat van Belle en Sebastiaan ...

‘Belle & Sebastiaan’ is gebaseerd op de jeugdserie ‘Belle & Sébas-tien’ die midden jaren ‘60 razend populair was in Frankrijk en nadien ook elders in Europa, waaronder bij ons, een hit werd. Regisseur Nicolas Vanier wist de charme van de oude reeks te bewaren en plaatst die tegen de adembenemende setting van de Pyreneeën.

21 en 26 december, 3 januari

REGIE: Henry Selick—VS - 1993DUUR: 1u16—STEMMEN: Chris Sa-randon, Danny Elfman, Catherine O’Hara, William Hickl, e.a.—D: EngelsOT: Nederlands

22 en 29 december

REGIE:Nicolas Vanier—Frankrijk - 2013DUUR: 1u25—MET: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier e.a.—STEMMEN: Amaryllis Uy-terlinden, Jelle Cleymans, Tom Van Landuyt, Remi De Smet—D: NederlandsOT: Geen

Vanaf 8 jaar

Vanaf 7 jaar

Kerstvakantie << 13

Page 14: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

1 4 14 >> Kerstvakantie

Twee verhalen over de SneeuwmanDe Sneeuwman ‘s Morgens vroeg danst een jongetje van de pret bij het zien van zoveel sneeuw. Nog voor het ontbijt staat er in de tuin al een enorme sneeuwman. De jongen is er zo trots op dat hij ‘s nachts uit bed stapt om zijn creatie te bekijken. Wanneer de klok 12 uur slaat komt de sneeuwman tot zijn verbazing tot leven.

De Sneeuwman en de sneeuwhond Een jongen wiens hond net gestorven is, verhuist naar het huis waar ooit de sneeuwman stond.

Operation Arctic Zie pagina 10

23 en 28 december, 2 januari

REGIE:Dianne Jackson—VK - 1982DUUR: 0u26—D: Geen

REGIE:Hilary Audus—VK - 2012DUUR: 0u24—D: Geen

Vanaf 4 jaar

RafikiJulie, Mette en Naisha zijn beste vriendinnen, voor altijd. Ze houden sneeuwbalgevechten met de jongens, de sleeën de heu-vels af en kijken alle drie uit naar de grote kerstshow op school. Tot Naisha en haar moeder op een dag verdwijnen zonder een spoor achter te laten... behalve een papiertje waarop in onzicht-bare inkt een adres in de hoofdstad staat geschreven. De asiel-aanvraag van Naisha’s familie werd afgewezen en daarom zijn ze ondergedoken in de grote stad waar ze zich beter kunnen verstoppen voor de politie. Julie en Mette willen er alles aan doen om hun vriendinnetje te helpen maar daarvoor moeten ze heel dapper zijn en hun grenzen verleggen. Julie en Mette zullen dingen doen waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze het ooit zouden durven.

27 en 30 december

REGIE:Christian Lo—Noorwegen - 2010DUUR: 1u29—MET: Live Marie Runde, Re-gine Stokkevåg Eide, Ado Johanna Girirpio, e.a. —D: Nederlands OT: Geen

Vanaf 8 jaar

Page 15: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

1 5

Kortfilms voor kinderenOp 27 november schiet de 21ste editie van het Inter-

nationaal Kortfilmfestival Leuven uit de startblok-

ken, een festival volledig gewijd aan de wondere

wereld van de korte film. De onbeperkte creativiteit

van de kortfilmwereld leent zich uitstekend tot het

samenstellen van fantasierijke programma’s voor

kinderen. Verdeeld over een 4-tal programma-

blokken serveert het festival tientallen nieuwe korte

animatiefilms voor kinderen vanaf 4 jaar. Hét ideale

moment om jonge kijkers te laten proeven van de

meest uiteenlopende animatietechnieken.

Op zondag 29 november bouwen we een kinder-

feestje in het STUKcafé met animatie, drankjes en

hapjes.

Het volledige programma van het Kortfilmfestival Leuven is beschikbaar vanaf eind oktober 2015, op de IKL-website en in de IKL-folder.

WWW.KORTFILMFESTIVAL.BE

KOOP UW TICKETS OP VOORHAND!Reserveren is niet mogelijk. Maar bent u graag 100% zeker van uw plaatsje? Koop dan uw tickets op voorhand. Dat kan aan het STUK-onthaal, op www.stuk.be of www.cinemazed.be. Het is mogelijk om ZEDtickets online te kopen met uw gewone bankkaart. Naast Visa en Mastercard kan dat dus ook met Maestro.

TARIEF ALLE JEUGDFILMS: € 6

STUK Kunstencentrum & Cinema ZEDNaamsestraat 96, 3000 Leuven • 016 320 320www.stuk.be • www.cinemazed.be

PARKEREN Leuven telt heel wat parkings. De dichtstbijzijnde is de Parking Heilig Hart, een grote ondergrondse parkeerplaats, tevens gelegen in de Naamsestraat, ongeveer 200m van het STUK-gebouw en Cinema ZED.

3

4

6

7

5

12

BONDGENOTENLAANRIJS

CHOOLSTR

BLIJDE INKOMSTSTRAAT

TIENSESTRAAT

NAA

MS

ESTR

AAT

KAP

UCIJ

NEN

VOER

E40 E314

GROTE MARKT LADEUZE

PLEINOUDE

MARKT

STATION+

STRAAT

BRUSSELSE

OOK SCHOLEN KUNNEN TERECHT IN CINEMA ZED! ZED kan zowat alle films, in ieder for-

maat en op een moment naar keu-

ze vertonen voor uw school of klas.

Bekijk de infobrochure op

www.filmklap.be.

VOOR DE GROTE MENSEN...Cinema ZED presenteert iedere

maand diverse recente langspeel-

films, thematische reeksen, filmklas-

siekers, documentaires, kortfilms en

festivalvoorstellingen. Alle stijlen en

genres die de zevende kunst rijk is,

krijgen een plaatsje in het program-

maschema. Naast de jeugdfilms uit

deze folder organiseert ZED dagelijks minimaal drie

avondvoorstellingen. Het volledige programma kun

je vinden op www.cinemazed.be of in onze maande-

lijkse folder!

pRaKtIsCh

Page 16: Jeugdfilmprogramma Cinema ZED (najaar 2015)

1 6

Jeugdfilmprogramma - najaar 2015

15u De Kleine Prins

15u Bouwdorp

15u Bouwdorp

15u De Jongen en de Wereld

15u De Jongen en de Wereld

15u Phantom Boy

15u Phantom Boy

15u Phantom Boy

14u Phantom Boy | 16u Inside Out

Zondag 4Woensdag 7Zondag 11Woenbsdag 14Zondag 18Woensdag 21Zondag 25Woensdag 28Zaterdag 31

OkToBeR

15u De Kleine Prins

15u De Kleine Prins

15u De Kleine Prins

15u De Kleine Prins

Woensdag 16Zondag 20Zondag 27Woensdag 30

SePtEmBeR

Kortfilms voor kinderen

Kortfilms voor kinderen

15u Gus

15u Gus

15u Gus

15u Gus

15u Operation Arctic

15u The Nightmare Before Christmas

15u Belle & Sebastiaan

15u Twee verhalen over de Sneeuwman

15u The Nightmare Before Christmas

14u Rafiki | 16u Operation Arctic

15u Twee verhalen over de Sneeuwman

15u Belle & Sebastiaan

15u Rafiki

Woensdag 2Zaterdag 5Zondag 6Woensdag 9Zondag 13Woensdag 16Zondag 20Maandag 21Dinsdag 22Woensdag 23Zaterdag 26Zondag 27Maandag 28Dinsdag 29Woensdag 30

DeCeMbEr

14u Inside Out

16u Phantom Boy

14u Phantom Boy

16u Inside Out

14u Inside Out | 16u Phantom Boy

14u Phantom Boy | 16u Inside Out

Zondag 1

Maandag 2

Dinsdag 3Woensdag 4

NoVeMbEr

Donderdag 5 14u T.I.M. | 16u Phantom Boy10u30 De Jongen en de Wereld15u Solan & Ludwig

(!) Deze vertoningen vinden plaats in 30CC/ Wagehuys.

(!)

(!)

(!)

Zaterdag 7 14u Operation Arctic | 16u Phantom Boy10u30 Solan & Ludwig

(!)

(!)

(!)

Vrijdag 6 14u Phantom Boy | 16u T.I.M. 10u30 De Geur van Worteltjes15u De Jongen en de Wereld19u30 Operation Arctic

15u Trippel Trappel Dierensinterklaas

15u Trippel Trappel Dierensinterklaas

15u Trippel Trappel Dierensinterklaas

15u Storm

15u Storm

Kortfilms voor kinderen

Kortfilms voor kinderen

Woensdag 11Zondag 15Woensdag 18Zondag 22Woensdag 25Zaterdag 28Zondag 29

14u Phantom Boy16u De Jongen met de Gouden broek10u30 De Geur van Worteltjes15u Operation Arctic

Zondag 8

(!) Deze vertoningen vinden plaats in 30CC/ Wagehuys.

(!)

(!)

(!)

(!)

Zaterdag 7 15u De Geur van Worteltjes19u30 De Jongen met de Gouden

broek

15u Twee verhalen over de Sneeuwman

14u Operation Arctic | 16u The Nightmare

Before Christmas

Zaterdag 2Zondag 3

JaNuArI 2016