Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

12
WWW.CINEMAZED.BE NAAMSESTRAAT 96 LEUVEN 15 JANUARI TOT 25 MEI 2014 JEUGDFILMPROGRAMMA

description

Jeugdfilmprogramma Cinema ZED voorjaar 2014. ***Check www.cinemaZED.be***

Transcript of Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

Page 1: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

WWW.CINEMAZED.BE NAAMSESTRAAT 96 LEUVEN

15 JANUARI TOT 25 MEI 2014

JEUGDFILMPROGRAMMA

Page 2: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

JEUGDFILM- PROGRAMMA VOORJAAR 2014 Cinema ZED zet het nieuwe jaar in met een brede waaier gloednieuwe jeugd-films. Het programma is opnieuw heel divers en bevat naast schattige animatie voor de allerkleinsten ook spannende films vol avontuur, prachtige natuur-documentaires en sprookjesachtige ver-halen. Naar goede gewoonte wordt het tempo wat opgedreven in de vakanties: zowel in de krokus- als in de paasvakan-tie kan je iedere dag een film komen meepikken in ZED.

3 Amazonia4 Stap Maar op Mijn Bezemsteel5 Belle & Sebastiaan6 Minuscule 7 De Superheld8 Jack en het Koekoekshart9 Otto is een Neushoorn10 Clara en het Geheim van de Beren11 Pim & Pom: Het Grote Avontuur

Page 3: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

VANAF 7 JAAR

Luc Marescot, Thierry RagobertBrazilië, Frankrijk

20131u 22min

geen dialogen

Een jong kapucijnaapje uit de dierentuin overleeft een vliegtuig crash en belandt diep in het Amazonewoud. Hij komt er terecht in een voor hem vreemde wereld, die tegelijk heel weelderig en adembenemend mooi is maar ook meedogenloos hard en verraderlijk gevaarlijk. Zonder een idee wat te doen en met enkel zijn instinct om op terug te vallen, zoekt hij zich een weg in zijn nieuwe wereld. Hij trotseert andere apen, geduchte roofdieren, giftige planten en de immense uitgestrekt heid van het Amazonegebied. Wil hij dit avontuur overleven, dan zal hij zich een plaats moeten veroveren tussen zijn soortgenoten.

Van de makers van ‘De Witte Planeet’ komt deze nieuwe ‘groene’ film over de wondere wereld van het regenwoud gezien door de ogen van een kapucijnaapje. Dit werkt de betrokkenheid van de kijker in de hand: het aapje is net zo onbekend met het woud als de gemid-delde bioscoopbezoeker. De hoofdrol wordt vertolkt door een 40tal kapucijnaapjes, gered uit de klauwen van illegale handelaars, die 9 maanden lang werden gevolgd door de filmcrew. Uit een immense berg opnames werd dit meeslepend verhaal gedistilleerd.

AMAZONIA

15, 19, 22, 26 januari4, 7 maart

| 3

Page 4: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

VANAF 4 JAAR

Ook al is het soms krap, een lieve heks probeert altijd wel een plaatsje op haar bezem te vinden voor de dieren. Haar norse kat vindt dit niet zo leuk, maar het is dankzij de bevriende dieren dat de heks kan ontsnappen aan de gevaarlijke draak die haar achtervolgt. Dat moet gevierd worden met een gepaste beloning!

‘Stap Maar op Mijn Bezemsteel’ bestaat uit de gelijknamige BBC verfilming van het populaire kinderboek van Julia Donaldson (verhaal) en Alex Scheffler (tekeningen), die eerder al ‘De Gruffalo’ en ‘Het kind van de Gruffalo’ uitbrachten. De film wordt aangevuld met enkele kortfilmpjes uit het Kortfilms voor Kinderen programma van het Kort­filmfestival Leuven 2013. ‘Stap Maar op mijn Bezemsteel’ werd voor het eerst vertoond tijdens het Rode Hond festival in 2013 en kon daar op veel meeval rekenen: de voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht. Cinema ZED neemt de compilatie daarom opnieuw op in het programma.

STAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

29 januari, 2, 5, 9 februari

Max Lang & Jan LachauerVerenigd Koninkrijk, Rusland

201345 min

Nederlands gesproken

4 |

KORTFILMCOMPILATIE

Page 5: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

Nicolas VanierFrankrijk

20131u 36min

met: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier e.a.

Nederlands gesprokenMet de stemmen van Amaryllis

Uyterlinden, Jelle Cleymans, Tom Van Landuyt e.a.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog groeit de jonge Sebastiaan op in een vredig dorpje in de Alpen, waar de sneeuw ongerept is, de berggeiten van rots naar rots springen en de berg­toppen de wolken raken. Op een dag komt Sebastiaan oog in oog te staan met een wilde hond. Hij noemt hem Belle. Een diepe vriend­schap bloeit. Maar de dorpelingen verdenken Belle ervan de schapen te doden. Dus gaan ze op jacht… Ondertussen zorgt de bezetter voor beroering in het dorp en verweven heel wat verhalen zich met dat van Belle en Sebastiaan...

‘Belle & Sebastiaan’ is gebaseerd op de jeugdserie ‘Belle & Sébastien’ die midden jaren ‘60 razend populair was in Frankrijk en nadien ook elders in Europa, waaronder bij ons, een hit werd. Regisseur Nicolas Vanier wist de charme van de oude reeks te bewaren en plaatst die tegen de adembenemende setting van de Pyreneeën. Deze uit-stekende verfilming van de jeugdklassieker zal jong en oud boeien. De Nederlandse stemmencast is in de bekwame handen van Amaryl-lis Uyterlinden, Jelle Cleymans, Tom Van Landuyt en Remi De Smet.

BELLE & SEBASTIAAN

12, 16, 19, 23 februari6, 8, 9 maart

VANAF 7 JAAR

| 5

Page 6: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

VANAF 7 JAAR

6 |

Na een plots onweer blijven de restanten van een picknick achter in de natuur. Wanneer het weer terug opklaart blijkt de gehele insecten-wereld uit de buurt interesse te hebben in de achtergelaten spullen. Er ontstaat een hevige strijd tussen twee rivaliserende mierenkolonies, met als ultieme trofee een doos suikerklontjes. In deze woelige tijden ontstaat een mooie vriendschap tussen een jong lieveheersbeestje en een zwarte mier. Lukt het hen om samen de mierennest te redden van de woeste rode mieren?

In 2006 debuteerde regisseur Thomas Szabo met ‘Ladybug’, een unieke kortfilm waarin computer-geanimeerde insecten in echte landschappen werden geplaatst. Zijn film werd opgemerkt door het Franse productie-huis Futurikon dat hem vroeg om samen met Hélène Giraud de TV-serie ‘Minuscule’ te maken, waarin insecten de hoofdrol spelen. Na het succes van die reeks volgt nu dan deze langspeler. Een schitterende, soms hilarische en verbluffend geanimeerde film op ooghoogte van de insecten.

MINUSCULE

26 februari2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 16 maart

Hélène Giraud, Thomas SzaboFrankrijk

20141u 22min

geen dialogen

Page 7: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

VANAF 7 JAAR

| 7

Christian LoNoorwegen / 2014 / 1u 14min

Met: Sondre B. Henriksen, Regine Stokkevåg Eide e.a.

Nederlands gesprokenMet de stemmen van: Nero

Nolson, Ridder van Kooten e.a.

Modulf is 11 jaar oud en vindt zichzelf een held. Een superheld zelfs! Want terwijl hij weer eens met z’n hoofd in de schooltoiletten wordt geduwd, zorgt hij er tenminste voor dat de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt; de ultieme superhelden-nachtmerrie! Ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek… kortom, een gedroomd pestslachtoffer. Maar Lise zegt precies wat niemand anders hardop durft uitspreken. Zij neemt Modulf onder handen en leert hem dat het niet oké is om zich zomaar te laten pesten.

Van de regisseur van ‘Rafiki’ komt deze hilarische anti-pestfilm met heel originele hoofdpersonages en een superheld zoals je er nog nooit één zag. Persiflage op de klassieke superheldenfilms in klank en beeld, met een heel verrassend resultaat. De film won onder meer de Publieks prijs op het Jeugdfilmfestival van Kristiansand en de Jeugd Juryprijs op de Lübeck Nordic Film Days.

DE SUPERHELD

3, 5 maart

Page 8: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

Edinburgh, 1874. Jack wordt geboren op de koudste dag uit de geschiedenis en wordt met een bevroren hart achtergelaten bij Dr. Madeleine. Zij redt hem van de dood door een koekoeksklok in zijn borstkas te plaatsen zodat zijn hart blijft kloppen. Wanneer Jack opgroeit leert Madeleine hem drie gouden regels: hij mag nooit de wijzers van de klok aanraken, hij moet zijn woede leren beheersen en vooral, hij mag niet verliefd worden, anders begeeft zijn fragiele koe-koekshart het. Wanneer hij op een dag het pad van de jonge zangeres Miss Acacia kruist, worden die regels zwaar op de proef gesteld: hij wordt verliefd en riskeert ook nog eens in gevecht te geraken met de pestkop van de school die ook een oogje heeft op de knappe zangeres.

Deze wonderlijke animatiefilm is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver, zanger en dichter Mathias Malzieu, die de film regis-seert met Stéphane Berla. ‘Jack en het Koekoekshart’ werd al een paar keer uitgesteld en kende een moeizaam productieproces (EuropaCorps coproducent Duran Duboi ging failliet), maar de film belandde nadien in de bekwame handen van de Belgische animatiestudio Walking the Dog. Zij bewezen al eerder met producties als ‘Les Triplettes de Belleville’, ‘A Monster in Paris’ en ‘The Congress’ dat de Europese animatiefilm niet moet onderdoen voor Hollywood en leveren hier opnieuw topwerk af. Voor de Nederlands gesproken versie werd beroep gedaan op onder meer Matteo Simoni, Belle Perez en Sandrine André.

JACK EN HET KOEKOEKSHART

Stéphane Berla, Mathias MalzieuFrankrijk

20141u 35min

Nederlands gesprokenMet de stemmen van

Matteo Simoni, Belle Perez, Sandrine André e.a.

8 |

VANAF 8 JAAR

19, 23, 26, 30 maart, 2, 6, 13, 14, 15 april

Page 9: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

VANAF 6 JAAR

| 9

Kenneth KainzDenemarken

20141u 16min

Nederlands gesproken

Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hij op een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog een prachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… en staat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gor­dijnen knabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geef je hem als al het meubilair is opgegeten? Zou Otto de neus­hoorn geen geweldig verjaardagscadeau zijn voor Elsje, het leukste meisje van de klas?

‘Otto is een Neushoorn’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Deense auteur Ole Lund Kirkegaard, waarvan ook ‘Orla de kikkerslikker’ (2011) en ‘Pudding T’ (2012) werden verfilmd. Animatiefilmmaker Erik C. Schmidt, die het vak leerde bij Disney (‘Bolt’) en Dreamworks (‘Shark Tale’), brengt samen met regisseur Kenneth Kainz het verhaal op een verbluffende wijze tot leven. Ze maken er een vrolijke familiefilm van waarin heel wat te lachen valt voor jong en oud.

OTTO IS EEN NEUSHOORN

7, 8, 9, 16, 17, 18, 20 april

Page 10: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

Exclusief in Cinema ZED!Tobias Ineichen

Zwitserland, Duitsland2014 / 1u 33min

Met: Ricarda Zimmerer, Damian Hardung, Roeland Wiesnekker,

Elena Uhlig, Rifka Fehr e.a. Nederlands gesproken

De 13-jarige Clara woont samen met haar moeder en haar stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Ze leeft in nauw contact met de natuur rondom haar en kan dingen zien en voelen die andere niet kun-nen. Zo ontdekt ze dat er een vloek rust op hun huis: vroegere bewo-ners van de boerderij hebben de beren uit de streek kwaad berokkend en de natuur heeft zich gewroken. Samen met Thomas, een buurjon-gen, trekt ze op onderzoek. Ze ontdekken het mysterie van de beren, dat enkel Clara kan oplossen.

Tegen de achtergrond van een prachtig natuurlandschap wordt een spannend verhaal verteld over magie en moed. ‘Clara en het Geheim van de Beren’ is gebaseerd op de jeugdroman van Marian van der Hei­den, ‘De Wraak van de Beer’, dat in 2011 heruitgegeven werd.

PERS: “Deze kinderfilm blijft heerlijk bij de basis en toont hoe mooi het is om in de natuur te genieten en deze in haar waarde te laten. Een aanrader voor jong en oud.” (Cinemagazine.nl)

CLARA EN HET GEHEIM VAN DE BEREN

10, 11, 23, 27, 30 april

10 |

VANAF 9 JAAR

Page 11: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

PIM & POM: HET GROTE AVONTUURGioia SmidNederland

20141u 10min

Nederlands gesproken

11, 14, 18, 21, 25 mei

| 11

SCHOOLVOORSTELLINGEN:

OP VRAAG EN OP MAAT

Ook scholen kunnen terecht in Cinema ZED, dat al enkele

jaren een goed draaiende scholenwerking heeft. De on­

miskenbare troeven van ZEDs scholenwerking zijn flexibiliteit

en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle

films, in ieder mogelijk formaat, op een moment naar keuze,

vertonen voor uw school of klas(sen). Voor alle informatie

en voorwaarden: check de website van Cinema ZED (onder

‘scholen’) of bel op 016/679 241.

VOOR DE GROTE MENSEN...

Cinema ZED presenteert iedere maand diverse recente langspeel­

films, thematische reeksen, filmklassiekers, documentaires,

kortfilms, uitzonderlijke televisieproducties en festivalvoorstel­

lingen. Alle stijlen en genres die de zevende kunst rijk is, krijgen

een plaatsje in het programma schema. Cinema ZED organiseert,

naast de in deze folder beschreven jeugdfilms, dagelijks minimaal

drie avondvoorstellingen. Het volledige ZED­programma vindt u in

de maandelijkse ZED­folder of op de ZED­website.

PRAKTISCH

Locatie: Naamsestraat 96, 3000 Leuven Toegangsprijs voor jeugdfilms:

6 euro/pp. Reserveren kan niet, maar u kan wel op voorhand uw

tickets kopen aan het STUK­onthaal of via de ZED­ of de STUK­website.

TICKETINFO

016/320.320 ­ www.cinemazed.be ­ www.stuk.be

VANAF 4 JAAR

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een pick-nick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Tekenares Fiep Westendorp maakte vanaf 1958 illustraties bij de verhaaltjes die Mies Bouhuys schreef over haar eigen katten Pim en Pom. Die ver-haaltjes, versjes en dialogen verschenen tien jaar lang op de Kinderpagina van de krant Het Parool. Westendorp, bekend van Jip & Janneke, tekende een heel eigen kat met een ovalen kop, heel korte pootjes en een korte staart. In 2004 worden de katten terug bovengehaald en verschijnt er een nieuw boek, later een tekenfilmserie en nu dus ook een bioscoopfilm.

Page 12: Jeugdfilmprograma Cinema ZED voorjaar 2014

JEUGDFILMPROGRAMMA 15 JANUARI TOT 25 MEI 2014

15UAMAZONIA

WOE 15 JAN14U30BELLE & SEBASTIAAN16U30MINUSCULE

ZON 9 MAART

15UAMAZONIA

ZON 19 JAN15UMINUSCULE

WOE 12 MAART

15UAMAZONIA

WOE 22 JAN15UMINUSCULE

ZON 16 MAART

15UAMAZONIA

ZON 26 JAN15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

WOE 19 MAART

15USTAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

WOE 29 JAN

15USTAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

ZON 2 FEB

15USTAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

WOE 5 FEB

15USTAP MAAR OP MIJN BEZEMSTEEL

ZON 9 FEB

15UPINOCCHIO

WOE 12 FEB

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

MAA 14 APRIL

O

15UBELLE & SEBASTIAAN

WOE 19 FEB

15UBELLE & SEBASTIAAN

ZON 23 FEB

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

ZON 23 MAART

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

WOE 26 MAART

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

ZON 20 APRIL

15UCLARA EN HET GEHEIM VAN DE BEREN

WOE 23 APRIL

15UCLARA EN HET GEHEIM VAN DE BEREN

ZON 27 APRIL15UMINUSCULE

WOE 26 FEB

15UMINUSCULE

ZON 2 MAART

14U30MINUSCULE15USUPERHELD

MAA 3 MAART

14U30MINUSCULE16U30AMAZONIA

DIN 4 MAART

14U30SUPERHELD 16U30MINUSCULE

WOE 5 MAART15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

ZON 30 MAART

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

DIN 8 APRIL

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

WOE 9 APRIL

15UCLARA EN HET GEHEIM VAN DE BEREN

DON 10 APRIL

15UCLARA EN HET GEHEIM VAN DE BEREN

VRIJ 11 APRIL

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

ZON 13 APRIL

15UCLARA EN HET GEHEIM VAN DE BEREN

WOE 30 APRIL

15UBELLE & SEBASTIAAN

ZON 16 FEB

15UBELLE & SEBASTIAAN

15UPIM & PIM: HET GROTE AVONTUUR

ZON 11 MEI

15UPIM & PIM: HET GROTE AVONTUUR

WOE 21 MEI

15UPIM & PIM: HET GROTE AVONTUUR

ZON 25 MEI

15UPIM & PIM: HET GROTE AVONTUUR

ZON 18 MEI

15UPIM & PIM: HET GROTE AVONTUUR

WOE 14 MEI

14U30MINUSCULE16U30BELLE & SEBASTIAAN

DON 6 MAART

14U30AMAZONIA16U30MINUSCULE

VRIJ 7 MAART

14U30MINUSCULE16U30BELLE & SEBASTIAAN

ZAT 8 MAART

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

ZON 6 APRIL

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

WOE 2 APRIL

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

MAA 7 APRIL

15UJACK EN HET KOEKOEKSHART

DIN 15 APRIL

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

VRIJ 18 APRIL

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

DON 17 APRIL

15UOTTO IS EEN NEUSHOORN

WOE 16 APRIL