Jefta Maandprogramma Mei 2014

8
Maandprogramma Mei 2014

description

Dit is het maandprogramma van Evangelische Kerk Jefta in Breda voor mei 2014

Transcript of Jefta Maandprogramma Mei 2014

Page 1: Jefta Maandprogramma Mei 2014

Maandprogramma

Mei 2014

Page 2: Jefta Maandprogramma Mei 2014

Jefta is een interculturele kerk, die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

∎ Agenda – Mei 2014

Apr. dag aanvang Activiteit 26 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 27 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Jeanne Bovenberg

30 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Mei dag aanvang Activiteit 03 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor 04 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal Spreker: Philip van Kesteren

07 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) 10 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 11 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

14 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Kennismakingsavond (1 van 2) op kantoor

16 Vr Tieneractiviteit 17 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 18 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Pieter ‘t Hart

21 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Kennismakingsavond (2 van 2) op kantoor

24 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 25 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Hans van der Meulen

28 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) 29 Do 11.00 u. Hemelvaart - Gospelviering Grote Kerk Breda 31 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

Jun dag aanvang Activiteit 01 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal Spreker: Ad van der Heiden

04 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) 07 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Page 3: Jefta Maandprogramma Mei 2014

∎ Hoop doet leven

Ik hoop dat we een mooie zomer krijgen. Ik hoop dat Nederland mooie wedstrijden gaat spelen op het WK. Ik hoop dat ik dit jaar mijn persoonlijk record op de halve marathon verbeter. Ik hoop dat mijn kin-deren een goed en gelukkig leven krijgen. Ik hoop dat onrecht, misdaad vermindert in onze samenleving. Ik hoop dat Jefta steeds meer een plaats zal zijn waar mensen het leven met God ontdekken.

Volgens Van Dale betekent hopen zoiets als graag willen, wensen. Er is een spreek-woord dat zegt hoop doet leven: als je kan hopen op betere tijden, dan krijg je weer levenslust. Er zit een enorme kracht en energie verpakt in het hebben van hoop. De wens voor de toekomst doet iets met ons in het heden. Zelfs als je hoop, je wens, nooit gerealiseerd wordt, is het effect op het heden positief.

Ook in de Bijbel wordt vaak gesproken over hoop. Alleen heeft hoop in Bijbelse zin een rijkere betekenis dan die uit het woordenboek. Hoop in Bijbelse zin is niet alleen graag willen en wensen, het is een zeker weten. Jezus is gekomen om hoop te brengen. Hij is onze hoop. Jezus citeerde zelf de woorden van de profeet Jesaja:

De geest van God, de HEER, rust op mij, want

de HEER heeft mij gezalfd. Om aan armen het

goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden,

om aan verslagen harten hoop te bieden, om

aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken

en aan geketenden hun bevrijding (Jes 61:1).

En als we de evangeliën lezen, zien we dat Jezus letterlijk gedaan heeft wat hier geschreven staat. Ik kan me de verwarring van zijn leerlingen goed voorstellen. Degene die hun hoop was, wordt gekruisigd. Het lijkt alsof alle hoop verloren gaat.

Dan gebeurt het wonder dat we met Pasen hebben gevierd, Jezus staat op uit de dood, Hij leeft en Hij laat zich zien aan zijn leerlingen. En dan komt Hemelvaart, Jezus verlaat het aardse toneel. Weer lijkt het of alle hoop verdwijnt. De evangelist Lucas schrijft:

Hij zei tegen hen: ‘Er staat geschreven dat de

Messias zal lijden en sterven, maar dat hij op de

derde dag zal opstaan uit de dood, en dat in

zijn naam alle volken opgeroepen zullen worden

om tot inkeer te komen, opdat hun zonden

worden vergeven. Jullie zullen hiervan

getuigenis afleggen, te beginnen in Jeruzalem.

Ik zal ervoor zorgen dat de belofte van mijn

Vader aan jullie wordt ingelost. Blijf in de stad

tot jullie met kracht uit de hemel zijn bekleed.’

Hij nam hen mee de stad uit, tot bij Betanië.

Daar hief hij zijn handen op en zegende hen.

Terwijl hij hen zegende, ging hij van hen heen

en werd opgenomen in de hemel. (Lucas 24:46-

51)

Jezus vaart op naar de hemel en geeft hoop. Er is een belofte die ingelost gaat worden. En de belofte is dat de Heilige Geest gegeven gaat worden aan elke gelovige. Jezus verlaat de aarde maar Zijn Geest komt in elke gelovige wonen. Hij woont in ons. Hij is er altijd. De hoop van ons leven woont in ons. Dat is wat de apostel Paulus zegt: Christus is in u, hij is uw

hoop op goddelijke luister. Kol 1:27)

We leven in een bijzondere tijd, de periode tussen Pasen en Pinksteren.

En altijd is er hoop! Hij is onze hoop. Zeker weten.

Hans van der Meulen

Voorganger

Page 4: Jefta Maandprogramma Mei 2014

∎ Verjaardagen Mei

Bright Edwards 03

Cathy Michielsen 03

Annemarijn van Seters 04

Philip van Kesteren 06

Esona Chessy van Riet 10

Melanie Hitipeuw 10

Dino Philips 13

Thomas Mepschen 13

Pieter v.d. Meijden 15

Fleur de Groot 16

Joëll Stehouwer 16

Linda Motta 16

Rob Bieren 16

Diederik Meijering 18

Thea Valenteyn 18

Sanne Jacobs 21

Edwin Dieleman 22

Zwanetta Gommans 22

Luke Serné 23

Michel de Joode 23

Fleur Versluis 24

Jeanne Bovenberg 25

Joseph Hitipeuw 27

Niels Barendregt 30

Richard te Braak 31

∎ Inzegening Oudste

Op de zondagdienst van 6 april j.l. is Jeanne Bovenberg ingezegend als oudste.

∎ In His Presence

Je bent van harte uitgenodigd voor de volgende “In His Presence” op zaterdag 3 mei as. in het kantoor van Jefta, Voorerf 7, Breda.

Elke eerste zaterdagavond komen we bij el-kaar om onze God te eren, elkaar te ont-moeten en gewoon een heerlijke tijd te hebben aan de voeten van de Heer. We zouden het fijn vinden om ook jou dit jaar een keer te mogen ontmoeten.

De koffie en thee, met iets lekkers, staan om 19.45 uur klaar. We starten om 20.00 uur en de avond zal rond 22.00 uur afge-lopen zijn. Overigens mag je op elk mo-ment van de avond binnen stappen of ver-trekken, voel je vooral vrij om jezelf te zijn.

Reserveer ook alvast de volgende data in je agenda: 3 mei en 7 juni. De maanden juli en augustus wordt er i.v.m. de vakantieperiode geen IHP georganiseerd, maar op 6 september hopen we dat jullie allemaal weer van de partij zullen zijn!

∎ Mannen activiteit

Mannen, zorg dat je op zaterdag 3 mei om 13.00 uur met een fiets bij het Jefta kantoor bent. Er is een programma tot ongeveer 18.00 uur (incl. avond eten). Als u niet beschikt over een fiets laat dit even weten. U kunt ook vrienden of kennissen meenemen.

Informatie of opgeven: Timo of Valensky

Page 5: Jefta Maandprogramma Mei 2014

∎ Jazzviering Grote Kerk

Op donderdag 29 mei organiseert de Bre-dase Raad van kerken een Gospelviering in de Grote Kerk van Breda. Na de viering kunnen de aanwezigen tijdig aansluiten om de opening van het Jazzfestival mee te maken op de Grote Markt.

De Gospelviering zit natuurlijk boordevol muziek. Speciale act is het optreden door Saskia Dian Denneboom. In 2013 maakte Nederland kennis met deze charmante zangeres. Met haar warme en unieke stem-geluid bereikte zij de halve finale van Holland’s Got Talent. Deze “Dazzling” Diva bezorgde het publiek kippenvel én zal ook onze gospelviering tot een onvergetelijke ervaring maken.

Een swingende bijdrage mogen we ook verwachten van het gospelkoor Shalôm uit Nieuwendijk. Het gospelkoor staat onder leiding van Marcel van der Poel en bestaat uit zo'n 35 leden, ondersteund door een combo.

Voorgangers in de viering zijn Hans van der Meulen (Jefta), Ton van Prooijen (PKN) en Rob van Uden (RK)

De grote kerk is vanaf 11.00u open. Vanaf 11.15u begint er een Sing-In, om in de goede sfeer te komen. De toegang is gratis en de kosten zullen worden gedekt met een collecte. De viering begint om 11.30u.

∎ Kennismaking

Op woensdag 14 en 21 mei worden twee kennismakingsavonden georganiseerd. De avonden vinden plaats in het kantoor van Jefta, van 20u tot 21.30u.

Tijdens deze twee avonden wordt Evange-lische kerk Jefta aan je voorgesteld.

We vertellen je over wat we geloven, wat de visie en strategie van Jefta is en hoe we georganiseerd zijn. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Ook kan je per-soonlijk kennismaken met een aantal leiders van Jefta.

Wij willen graag dat je van deze zaken kennis hebt genomen vóórdat je lid wordt van Jefta. Tot die tijd kan men al wel gast-lid worden (Dit gastlidmaatschap vervalt automatisch na één jaar.)

Graag ontvangen we je aanmelding voor deze avonden op [email protected]

Page 6: Jefta Maandprogramma Mei 2014

∎ Heel Jefta zamelt in

Kijkend naar mijn volle klerenkast, denk ik nog vaak terug aan mijn jeugd in Moldavië, waar ik ben opgegroeid met de kleren van mijn zus, nichtjes etc. Kleding werd alleen gekocht als het echt nodig was. Een jasje zou ik 3-4 jaar dragen, totdat het echt niet meer draagbaar was.

Het afgelopen jaar heb ik familie Netjes leren kennen. Zij organiseren jaarlijks projecten om de arme en kwetsbare groepen in Roemenië te dienen met kleding en andere noodzakelijke goederen. Dit jaar gaan ze naar Moldavië.

Ik mocht mee kijken en denken in hun project voor Moldavië. Er zijn veel praktische zaken waar je rekening mee moet houden zoals douane, en de keuze waar welke goederen nodig zijn etc.

De familie Netjes heeft in 2013 mijn familie in Moldavië bezocht. Ze hebben toen vooral gekeken welke mensen de meeste hulp nodig hebben door deze plaatsen zelf te bezoeken. Denk daarbij aan weeskinderen, bejaarden enz. Ik heb van hen vooral geleerd dat hebben mooi is, omdat je dan kan zegenen met geven.

Meer informatie over hulp aan Moldavië: http://www.maxmaaktmogelijk.nl/projecten

Uiteraard zou het fijn zijn als ze met een goed gevulde vrachtwagen goederen kun-

nen uitdelen aan de armste mensen uit mijn geboorteregio.

Denkt u aan dit project als u uw klerenkast / huis opruimt? De volgende zaken zijn van harte welkom: kleding, speelgoed, schoenen, huistextiel, fietsen en zelfs keukenartikelen. Deze dienen uiteraard wel heel en gewassen te zijn.

U kunt uw pakket op zondag 18 mei meenemen naar de Jefta dienst. Johan Netjes staat dan met een aanhangwagen klaar om dit in ontvangst te nemen. Indien u op 18 mei verhinderd bent, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met familie Netjes (tel.: 0416312257, email: [email protected]). Vergeet ook nooit elkaar goed te doen en elkaar te helpen, want dat zijn de offers die God welgevallig zijn. (Hebr. 13:16)

Veronica Konings

∎ Dopen

Voor degenen die zich willen laten dopen is er goed nieuws: er komt weer een doopdienst aan! Zondag 29 juni 2014.

Hieraan voorafgaand willen we je graag goed informeren. Daarvoor is een serie van twee informatieavonden gepland, op woensdag 4 en 11 juni om 20.00 uur in het Jefta kantoor.

Tijdens deze avonden gaan wie dieper in op vragen als: waarom laat je je dopen, waarom volwassen doop, wat betekent de doop eigenlijk? De avonden zijn ook geschikt als je gewoon meer over de doop wilt weten. Inschrijven kan per mail: [email protected]

Page 7: Jefta Maandprogramma Mei 2014

∎ Bijeenkomsten / Samenkomsten

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de ROZENKRANSKERK Meidoornstraat 111, 4814 KB Breda (Tuinzigt). Na de dienst is er altijd gelegenheid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst.

∎ Groepsgebed

Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda

Zaterdagmorgen 10.00 uur op kantoor (zie de agenda op blz 2 voor details)

Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in de Rozenkranskerk

∎ Huisgroepen

huisgroep leider adres dag/frequentie

Haagse Beemden Heksenwiel

Corné en Anita Serné Dorsvlegel 32 076-7850086

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Heusdenhout

Frans en Marion van der Meulen

Heusdenhoutseweg 64 076-5812978

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Noord

Roy Valenteijn Belgiëplein 7 076-5875279

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwassenen

Klaas Kousemaker Elke week, zie voor details: www.facebook.com/jeftajeugd

Breda Brabantpark

Lies de Leeuw Wisentstraat 18 076-5151699

Elke week Op woensdagochtend, 9.30 uur

Oosterhout Ben en Carin van Buitenen J. v. Scorelstraat 65 0162-467378

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Zuid

Lans en Jeanne Bovenberg Karel en Evelien Vrijenhoek John en Zoe Bazuin

Fam Bovenberg: Hubertuslaan 19 076-5601201

Om de twee weken Donderdagavond Data: informeer bij Jeanne

Verander groep Ad en Tineke van der Heiden

Wisselende locatie Elke week op maandagavond

Page 8: Jefta Maandprogramma Mei 2014

∎ Rooster kinderkerk Mei

Kanaries

Krokodillen Krabben

Kingfishers

0-3 jaar 3-5 jaar 6-8 jaar 9-12 jaar

4 mei 2014 Imelda & Tabitha Ilse & Rick John & Rob Ellen

11 mei 2014 Jochien & Veronica Corine & David Marina & Sandra Klaas

18 mei 2014 Dennis & Roos Valensky & Eveline Karel & Eveline n.n.b.

25 mei 2014 Tineke, Jolanda &

Hannah Maura & Marloes John & Rob Tabitha

Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Breda

Internet : www.jefta.org E-mail : [email protected] Tel : 076-5717575 Bank : NL14ABNA0409952184

NL40INGB0005690193

Aangesloten bij Rafaël Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel