Jefta Maandprogramma Maart 2013

8

Click here to load reader

description

Dit is het maandprogramma voor maart 2013 van Evangelische Kerk Jefta in Breda

Transcript of Jefta Maandprogramma Maart 2013

Page 1: Jefta Maandprogramma Maart 2013

Maart 2013

EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA

JEFTA NIEUWS

Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan men-sen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

Mijn getuige zijn jullie – spreekt de HEER –, mijn dienaar, die ik uitge-kozen heb opdat jullie mij zouden kennen en vertrouwen, en zouden inzien

dat ik het ben. Ik heb jullie redding aangekondigd en gebracht, (Jesaja 43:10,12)

Page 2: Jefta Maandprogramma Maart 2013

AGENDA - MAART

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evan-gelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Mrt. dag aanvang Activiteit

02 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor

03 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal Spreker: Hans van der Meulen

Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

06 Wo 20.00 u. Thema avond (24/7 Christen) op kantoor

20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

09 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

10 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal Spreker: Jeanne Bovenberg

Wii-united (12 t/m 14 jaar)

13 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

16 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

17 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Hans van der Meulen

Wii-united (12 t/m 14 jaar)

Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

20 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

23 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

24 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Cris van Dusseldorp

Wii-united (12 t/m 14 jaar)

27 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

30 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

31 Zo 11.00 u.

Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege

Spreker: Hans van der Meulen

Wii-united (12 t/m 14 jaar)

Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

Apr. dag aanvang Activiteit

03 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

06 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor

07 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal

Page 3: Jefta Maandprogramma Maart 2013

SPREEKT GOD MET MIJ?

We geloven als christenen dat Jezus leeft, opgestaan is uit de dood. We geloven dat na Hemelvaart, op de Pinksterdag de heilige Geest is uitgestort. We geloven in Gods be-trokkenheid en in Gods diepe liefde voor zijn schepping, voor de mensen die Hij naar zijn beeld en gelijkenis heeft gescha-pen. Jezus zei in Johannes 16: 13 De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat. 14 Door jullie bekend te maken wat hij van mij heeft, zal hij mij eren. Eigenlijk is het een logische verwachting dat God met ons spreekt. Jezus liet gedu-rende zijn verblijf op aarde zien, hoe de Vader tot hem sprak. Johannes 5: ‘Waarachtig, ik verzeker u: de Zoon kan niets uit zichzelf doen, hij kan alleen doen wat hij de Vader ziet doen; en wat de Vader doet, dat doet de Zoon op dezelfde manier. 20 De Vader heeft de Zoon immers lief en laat hem alles zien wat hij doet. Hij zal hem nog grotere dingen laten zien, u zult verbaasd staan! Jezus leerde zijn leerlingen op dezelfde ma-nier in relatie met de Vader te leven als hij dat zelf deed. We zijn, als kinderen van Hem, uitgenodigd in deze bijzondere rela-tie. Onlangs hebben we in Jefta een thema-avond gehouden over dit thema. Johan en Frans spraken over het spreken van God vooral door Zijn woord, de Bijbel. Ik heb genoten van deze avond. Wat laat God zich krachtig kennen door de Bijbel heen. Zijn liefde voor de mensheid is overtuigend. En wat velen ervaren hebben: God kan door de Bijbel, een heel persoonlijk woord of antwoord aan jou geven. Mijn observatie is dat God het meest spreekt door Zijn woord.

God spreekt op vele manieren, maar nooit in tegenspraak met wie Hij is, nooit in te-genspraak met de Bijbel. Hij spreekt per-soonlijk tot ons. Ik werd daar weer eens op gewezen toen ik twee uur in de auto zat met een jonge gast van 20 jaar oud. We hadden een leuk gesprek. Op een gegeven moment vroeg hij mij advies. Ik weet ook niet waarom, maar dat gebeurde ☺. Hij was verliefd op een meisje, smoorverliefd. Hij vertelde dat hij haar dure oorbellen had ge-geven van meer dan 120 euro. Het werd me al snel duidelijk dat zijn liefde niet echt be-antwoord werd. Zij wilde gewoon vrienden zijn. Ik vertelde hem dat dure cadeaus ge-ven averechts kan werken. Liefde moet soms groeien en dure cadeaus, hoe lief be-doeld ook, kunnen verstikkend werken, vrijheid wegnemen. Ik zei hem dat als ik hem was ik rustig aan zou doen en God vertrouwen (hij is een christen) dat het of wel of niet iets wordt. We waren bijna op onze bestemming en hij zei: ‘Ik ga met God praten. Hij geeft me altijd antwoord en Hij weet altijd wat het beste is, ook al voelt dat soms niet zo!’ Ik vroeg hem of hij dat vaker deed. ‘Ja, en Hij geeft altijd antwoord en Hij weet wat het beste voor mij is.’. Ik weet niet hoe het verder gaat, maar leer-de wel iets van deze gast. God spreekt ook in de praktische uitdagingen van ons leven. God is betrokken en dichtbij!

Hans van der Meulen Voorganger

Page 4: Jefta Maandprogramma Maart 2013

RAFAËL NL - CONFERENTIE

Het is een groot genoegen om je uit te no-digen voor de Rafael conferentie 2013, van 20 – 22 maart. We zien met grote verwach-ting uit naar deze dagen waarin we samen als Rafael beweging tijd kunnen doorbren-gen om Gods woord te horen, bemoedigd te worden en richting te ontvangen.

• HET THEMA: LIEFDE OVERBRUGT

Vorig jaar was het thema ‘ontketende goedheid’. Dit jaar bouwen we verder op dit thema: als we Gods goedheid geproefd hebben ontstaat het verlangen om mee te werken in zijn missie. Jezus werd gezonden naar de wereld en hij werd één van ons. Hij overbrugde de kloof tussen hemel en aarde en bracht ons terug naar het hart van de Vader. Gods liefde neemt initiatief en risico om kloven te overbruggen. Zoals de Vader Jezus gezonden heeft, zo zendt Hij ons! Zijn liefde daagt ons uit om uit onze com-fort zone te komen en initiatief te nemen.

• OVERBRUGGEN

In onze tijd zijn er veel barrieres/kloven die ons uitdagen: tussen verschillende culturen, wereldbeelden, generaties, achtergronden. Maar ook afstand in relaties, onbegrip, mis-communicatie, verschillende opinies, over-tuigingen, opgelopen pijn. In de conferentie ontvangen we hoop en inspiratie om deze kloven te overbruggen door de liefde van Christus en de kracht van de Heilige Geest. We willen ook kijken naar wat hiervoor no-dig is in ons eigen hart. Tenslotte willen we ontdekken welke wegen God ons laat zien en welke deuren hij voor ons opent.

• PROGRAMMA

De conferentie begint op woensdagmorgen om 10.30u met een plenaire dienst. De regi-stratie is open vanaf 9.00u. Op woensdag- en donderdagmiddag zijn er diverse semi-nars en tijden van interactie. Op vrijdag-middag eindigen we om ca. 14.00u

• LOCATIE

De conferentie wordt gehouden op een nieuwe locatie: we zijn te gast bij Rafael Amersfoort. We hebben voor de overnach-ting een heel scherp arrangement bij het Van der Valk hotel kunnen regelen, op loopafstand van de zaal.

• VERDERE INFORMATIE EN OPGAVE

Kijk op www.rafael.nl voor prijzen en in-formatie over de accommodatie, de code voor het boeken van het hotel, het pro-gramma, de sprekers en aanmelding voor de conferentie. Let op bij opgave voor 1 maart ontvang je 5%. Als je 25 jaar of jon-ger bent nog eens 10% extra korting. Tot ziens op 20 maart in Amersfoort!

Piet Brinksma, namens het bestuur van Rafael Nederland

PS. Vanuit Jefta is sponsoring beschikbaar, voor leden van Jefta: 20% van de deelname kosten conferentie, op vertoon van je be-vestiging van inschrijving. (overnachting wordt niet gesponsord)

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

De conferentie nadert met rasse schreden en zijn volop bezig met de voorbereidin-gen. We kunnen nog wat hulp kunnen ge-bruiken en daarom willen we dit aan je voor leggen. Voor de lunch en het diner zoeken we mensen die willen helpen bij het op-scheppen. Het is niet zo’n ingewikkelde taak, maar wel noodzakelijk. Ook kunnen we hulp gebruiken bij het klaarzetten en uitdelen van het avondmaal.

Page 5: Jefta Maandprogramma Maart 2013

Als er mensen zijn die ons hierbij zouden willen helpen, horen we dat heel graag. Je kunt het laten weten door een mailbe-richt te sturen aan [email protected] Marjon Ooms

VERJAARDAGEN MAART

Danaée Riemersma 01 Renée Zijlstra 01 Frans v.d. Meulen 03 Deborah v.d. Linden 04 Karien Goudswaard 04 Stan Schouten 05 Steven van Raalte 06 Nely v.d. Hurk 09 Sofia de Groot 10 Hannah Vrijenhoek 21 Rick v.d. Mede 21 Zoe Cathalina 21 Dennis van Riet 24 Fernanne Riemersma 25 Marieke Stoppels 25 Aisosa Edwards 26 Marina v.d. Meulen 29 Isabelle v.d. Veeken 31

IN HIS PRESENCE

Op zaterdag 2 maart om 19:30 is er weer een In His Presence op het Jefta kantoor. Hier willen wij Hem met elkaar aanbidden, Hem groot maken en tot Zijn Troon nade-ren met alles wat ons bezighoudt. Wij wil-len naar Zijn stem luisteren en zien wat Hij voor ons in petto heeft. Ben je ook nieuws-gierig wat God tegen jou wil zeggen? Kom dan naar het Jefta Kantoor. Vanaf 19:45 uur is er koffie en thee en om 20:00 uur starten we. Het streven is rond 22:00 uur af te sluiten. Reserveer alvast ook 6 april, 4 mei en 1 juni in je agenda.

Heb je vragen, een gebedsverzoek, opmer-kingen, aanvullingen of ideeën, laat het ons

weten. Spreek ons aan na de dienst of mail ons. Mailadres: [email protected]

Het IHP-team, Ad van der Heiden Roy Valen-teijn Anita Serné

KINDERWERK – IETS VOOR JOU?

Elke zondag, tijdens de preek, gedurende ca 45 min, komen de kinderen bij elkaar voor een eigen programma, afgestemd op hun leeftijd.

De groepen hebben de volgende namen: 1) Kanaries – crèche, 1-4 jaar (olv Tabitha) Tijdelijk samengevoegd tot één groep: 2) Krokodillen – groep 1,2,3 3) Krabben – groep 4,5,6 (olv John) 4) Kingfishers – groep 7 en 8 (olv Marco)

We zijn dringend op zoek naar mensen die het leuk vinden om regelmatig een kinder-dienst te leiden. We willen de groepen zo groot maken dat je 1x per 4-5 weken aan de beurt bent.

Hoe ziet een kinderdienst er uit? Een gemiddelde kinderdienst bevat de vol-gende elementen - Gesprek met de kinderen - Bijbelverhaal - Activiteit - Gebed

Op dit moment zijn er echt veel te weinig kinderwerkers, waardoor het huidige team overbelast raakt. Daarom vragen wij je na-drukkelijk of kinderwerk iets voor jou is. Onderstaand overzicht helpt je wellicht bij het maken van een afweging:

Page 6: Jefta Maandprogramma Maart 2013

• Na gelang het aantal helpers stijgt, daalt de belasting. We streven om iedereen 1x 4-5 weken te laten draaien

• Samen kunnen werken met andere lei-ders

• Affiniteit met kinderen gewenst

• Lid van de gemeente of op z’n minst langdurig bezoeker die bekend is

• Bijbelkennis gewenst, maar nog belang-rijker is de kennis om “geloof” toepas-baar te maken voor kinderen. (Dit hoeft niet te betekenen Bijbel verhalen te kennen, maar meer hoe gebruik ik Gods woord in mijn leven)

• Interesse in de kinderen niet alleen tij-dens de kinderdienst, maar ook gewoon in hun leven. Praat ook met ze buiten de kinderdienst

• Deelname aan landelijke kinderwerkers bijeenkomsten van Rafael (niet meer dan 2x/jaar).

• Voorbereiden van je kinderdienst thuis, dit kost je maximaal ongeveer één uur en waarschijnlijk tijdens je normale dag kom je ook op ideeën.

• Iets vroeger aanwezig zijn op de dag van je dienst i.v.m. voorbereidingen.

• Afstemmen met leider van je groep v.w.b. het plannen van de diensten

Het werken met kinderen geeft enorme voldoening!

Wil jij eens een keertje komen kijken? Misschien is kinderwerk wat voor jou… Meld je bij: John Bazuin, [email protected] of tel: 076-5015155

Bliksemsnelle verhoring

Laatst was ik op zoek naar mijn portemon-nee. Ik moest naar het buitenland en was behoorlijk onthand, omdat daar naast geld en bankpasjes ook mijn rijbewijs en tank-pasje in zat. Na dik een uur zoeken en bel-len of hij niet op mijn werk lag, ging ik in mijn studeerkamer even zitten om te bid-den. Toen ik daarmee klaar was leunde ik achterover … en voelde iets hards in mijn rug…

De portemonnee zat in de binnenzak van het colbert dat over de stoel hing

VERDIEPINGSAVOND

Op 30 jan hebben we de eerste verdie-pingsavond gehad op kantoor. Het onderwerp was “Hoe wil God met mij communiceren” en werd ingeleid door Jo-han Zijlstra en Frans van der Meulen.

Er waren veel deelnemers aan deze avond en de oefening aan het eind “Hoe lees ik een Bijbelgedeelte” was nuttig en leerzaam. De presentatie van deze avond is als Po-werPoint incl. aantekeningen beschikbaar bij: [email protected].

De tweede verdie-pingsavond is op 6 maart en heeft als onderwerp “Hoe ben ik een 24/7 christen?”. Deze avond wordt ingeleid door Ad van der Heiden.

Het is weer op een woensdagavond, de huisgroepen zijn ook vrij om te komen. We geloven dat ook deze avond zal bijdragen tot persoonlijke groei en verdieping.

Page 7: Jefta Maandprogramma Maart 2013

BIJEENKOMSTEN / SAMENKOMSTEN

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de ROZENKRANSKERK, Meidoornstraat 111, 4814 KB Breda (Tuinzigt). Na de dienst is er altijd gelegenheid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst.

GROEPSGEBED

♦ Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in de Rozenkranskerk

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de kinderdienst in het Rozenkranskerk

HUISGROEPEN

huisgroep leider adres dag/frequentie

Haagse Beemden

Heksenwiel Corné en Anita Serné

Dorsvlegel 32

076-7850086

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Heusdenhout

Frans en Marion van der Meu-

len

Heusdenhoutseweg 64

076-5812978

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Noord

Roy Valenteijn

Ampereweg 16

076--5875279

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwasse-

nen

Terheijden

Michel en Tineke de Joode Lageweg 12, Terheijden

06-47783623

6 en 20 maart

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Brabantpark Lies de Leeuw

Wisentstraat 18

076-5151699

Elke week

Op woensdagochtend, 09.30 uur

Oosterhout / Til-

burg

roulerend

Contactpersoon:

Kees-Jan Riemersma

Spaarnwoudelaan 76

Tilburg 06-22410520

Drie keer per maand, Informatie

over data en locatie: Kees-Jan

Oosterhout

Noord Ben en Carin van Buitenen

J. v. Scorelstraat 65

0162-467378

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Zuid

Lans en Jeanne Bovenberg

Karel en Evelien Vrijenhoek

John en Zoe Bazuin

Fam Bovenberg:

Hubertuslaan 19

076-5601201

Om de twee weken

Donderdagavond

Data: informeer bij Jeanne

ALPHA CURSUS: Info Fam Goudswaard 0162-461246

MARRIAGE COURSE: Info Fam Goudswaard 0162-461246

Page 8: Jefta Maandprogramma Maart 2013

ROOSTER KINDERKERK MAART

Datum Groep Leiders

3 maart

Thema:

Jezus is de goede herder

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Marieke Schipper, Ilse Cathalina en Angelique Heinze

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Zoë Bazuin Eveline Vrijenhoek KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

10 maart

Thema: Jezus is de

weg

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Roos Dieleman, Tabitha v.d. Mede en Eveline van Seters

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) John Bazuin Zoë Bazuin KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Ellen Muis

17 maart

Thema: Jezus is de

waarheid

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Neeltje van Raalte Marieke Stoppels

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Nely van den Hurk Marina van der Meulen KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

24 maart

Thema: Jezus is het levende water

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) David Koetsveld, Esther van Seters en Annemarijn v. Seters

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) John Bazuin Zoë Bazuin KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

31 maart

Thema: Jezus is het licht in de we-

reld

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Paulien te Braak Rick van der Mede

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Karel Vrijenhoek Eveline Vrijenhoek KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Breda Tel. : 076-5717 575 Internet : www.jefta.org Bank : 40 99 52 184 E-mail : [email protected] Giro : 56 90 193

Aangesloten bij Rafaël Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel