Jefta Maandprogramma Januari 2014

8
Maandprogramma Januari 2014

description

Dit is het maandprogramma voor januari 2014 van Evangelische Kerk Jefta in Breda.

Transcript of Jefta Maandprogramma Januari 2014

Page 1: Jefta Maandprogramma Januari 2014

Maandprogramma Januari 2014

Page 2: Jefta Maandprogramma Januari 2014

Jefta is een interculturele kerk, die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

∎ Agenda – Januari 2014

Dec. dag aanvang Activiteit 28 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 29 Zo 20.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Marco de Bruin Jan. dag aanvang Activiteit 01 Wo Nieuwjaar 04 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor 05 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

08 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) 11 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 12 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Henk Rothuizen

15 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Kennismakingsavond 1 (van 2) op kantoor

18 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 19 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

22 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Kennismakingsavond 1 (van 2) op kantoor

25 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 26 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Ad van der Heiden

29 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (adressen zie achterin) Feb. dag aanvang Activiteit 01 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor 02 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Page 3: Jefta Maandprogramma Januari 2014

∎ Gelukkig Nieuwjaar!

Elk jaar wensen we elkaar aan het begin van het jaar een gelukkig nieuwjaar! We sturen elkaar kaarten toe en organiseren nieuwjaarborrels en wensen elkaar het beste voor het nieuwe jaar! Het hoogte-punt, vind ik, de toast die je uitspreekt naar elkaar, precies om 0:00 uur middernacht, dat is een goed begin voor het nieuwe jaar. Ik vind het een prettige, rustgevende gedachte dat je elk jaar in kan gaan met de bemoedigende wensen van anderen en de zegen van God in je leven! Het ene jaar heb je dit misschien meer nodig dan het andere jaar, maar toch denk ik, dat het ons gelukkigere mensen maakt .

Wat doet het toch goed om gewaardeerd te worden en om positieve woorden te horen en uit te spreken. Want, als ik eerlijk ben, is er genoeg te zien en te horen om mij heen en in mijn eigen leven, dat helemaal niet zo positief is! Dat gewoonweg zwaar is of helemaal niet leuk en mij, af en toe hele-maal in beslag neemt. Zoals de lekkage in onze badkamer die de meterkast in lekte en niet eenvoudig getraceerd kon worden… Dat is eigenlijk nog maar iets kleins, maar hield ons dagen bezig! Niet alles gaat zoals we het graag zouden zien en soms gaat iets zelfs totaal verkeerd!

Wat dan!? Bij mij zinkt de moed soms in mijn schoenen, raak ik vermoeid en ge-frustreerd, bij alleen de gedachte al dat het leven nu eenmaal vol uitdagingen zit! In mijn verzuchtingen vraag ik me dan af: Gaat het dan nooit voorbij?? En eigenlijk weet ik diep van binnen het antwoord van die vraag al. Als deze uitdaging voorbij is, zal er zich, op een zeker moment, weer een nieuwe aandienen. Wat klinkt dat lekker dramatisch, vind je ook niet?!

Het zou je zo in en spiraal naar beneden kunnen brengen. Maar dat is natuurlijk niet

mijn bedoeling! Nee! Ik ben er wel zeker van dat ik het niet alleen aankan.

We brengen elkaar geluk! Want het is aantoonbaar dat gelukkig zijn verbonden is met de tijd die je doorbrengt in een gezonde sociale structuur. De journalist Dan Buettner heeft een onderzoek gedaan om een antwoord te vinden op de vraag: “Wat is het geheim van een lang(gezond) en gelukkig leven?”. Dat wil ik graag met jullie delen aan het begin van dit nieuwe jaar!

Een aantal belangrijke ingrediënten voor een gelukkig nieuwjaar is:

Tijd doorbrengen met familie en vrienden

Investeren in geliefden Niet teveel eten Buiten zijn, bewegen & werken Af en toe een dutje doen Vertrouwen op God!

Gods woord zegt het volgende:

…”Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven”…

(Jeremia. 29:11)

Ik ben dankbaar dat ik het leven kan delen met jullie en met God in 2014!

Gelukkig nieuwjaar!

Paulien de Bruin

Page 4: Jefta Maandprogramma Januari 2014

∎ Verjaardagen Januari

Sandra Noordzij 02

Heidi Blaauw 07

Karel Vrijenhoek 07

Lisette Mepschen 08

Judah Koetsveld 09

Leo Tjapilon 13

Madeleine Bazuin 14

Marijke Weiser 15

Hannah de Joode 17

Rozemarijn Dieleman 17

Aldenira Stokmans 20

Heleen Michielsen 22

Paul v.d. Assem 24

Sabitrie Gonesh 24

Sophie d.v.d. Schueren 24

Joao Stokmans 25

Stephanie Stehouwer 26

Johan Zijlstra 28

Jan Hack 29

∎ Vertalingen

Onlangs heeft Jefta nieuwe apparatuur voor vertalingen als schenking ontvangen. Deze apparatuur werkt in tegenstelling tot de huidige apparatuur volledig draadloos. De voordelen zijn: - De buitenlandse gasten kunnen nu zelf

kiezen waar ze willen zitten. - Uiteraard maakt het vertalen geluid, wat

voor sommige bezoekers als storend wordt ervaren. Nu kan de vertaler naar het balkon verhuizen waardoor dit geluid minder storend zal zijn. Dit heeft tevens als voordeel dat het (niet zo fraaie) geluidsscherm buiten zicht kan worden geplaatst.

- De benodigde tijd voor het klaarzetten wordt aanzienlijk verkort en er lopen geen snoeren meer over de grond.

Kortom: we zijn erg blij met deze schenking.

∎ Groet uit Letland

Wij ontvingen deze kaart:

Dear Jefta church, staff- and members.

Merry Christmas and a happy, joyful, blessed new year for you all! I still hold Jefta in good memory and from time to time remember my 2012/12013 in Breda and Jefta church! I send kind greetings from Riga Latvia, and hope to visit you sometime in the future! Special greetings to our foreign students, dear translators and Hans!

Sincerely, Annija from Latvia

Vertaling:

Lieve Jefta leden en medewerkers,

Een gelukkig kerstfeest en een goed, vrolijk en gezegend nieuwjaar voor jullie allemaal! Ik heb goede herinneringen aan Jefta en moet zo nu en dan terugdenken aan mijn tijd in Breda en bij Jefta in 2012/2013. Ik wil jullie mijn groeten overbrengen vanuit Riga, Letland en hoop jullie weer eens te bezoeken. Ik groet vooral ook onze buitenlandse studenten, lieve vertalers en Hans!

Annija vanuit Letland

∎ Kennismaking avonden

Elke zondagse dienst zijn er mensen die voor de eerste keer een dienst van Jefta bezoeken. Voor deze mensen hebben we een welkomstpakket met wat informatie over Jefta.

Soms bezoeken mensen éénmalig een dienst, soms komen ze terug en voelen ze zich thuis in de manier waarop wij gemeente zijn en het geloof beleven en vormgeven.

Page 5: Jefta Maandprogramma Januari 2014

Misschien ben jij één van deze mensen die zich thuis voelt in Jefta. Dan is er de mogelijkheid om nader kennis te maken, hiervoor is een serie van twee kennis-making avonden gepland: woensdag 15/1/2014 en woensdag 22/1/2014 van 20u tot 21.30u in het kantoor van Jefta.

Op deze avonden ontmoet je persoonlijk enkele mensen uit het bestuur- en oudsten-team. Het is letterlijk een nadere ken-nismaking waarin vragen gesteld kunnen worden en meer informatie verstrekt wordt over Jefta.

Mocht je meer willen weten over Jefta, beschouw je Jefta als jouw kerk, dan is deze avond voor jou bedoeld!

Graag ontvangen we je aanmelding op

[email protected]

∎ In His Presence

Ook in 2014 willen we graag verder gaan met de In His Presence avonden. Elke eerste zaterdagavond komen we bij elkaar om onze God te eren, elkaar te ontmoeten en gewoon een heerlijke tijd te hebben aan de voeten van de Heer. We zouden het fijn vinden om ook jou dit jaar een keer te mogen ontmoeten.

Het thema voor zaterdagavond 4 januari 2014 is "Verwachting en groei in 2014". We

gaan een tijd van lofprijzing en aanbidding met elkaar hebben en we gaan elkaar bemoedigen met wat God voor ons allemaal heeft.

Wil je dit ook wel eens meemaken? Kom dan op zaterdag 4 januari 2014 naar het Jefta kantoor. Om 19.45 u. is er koffie en thee. We starten om 20.00 u. Je mag op elk moment binnen stappen en vertrekken, voel je vooral vrij om jezelf te zijn.

Reserveer voor de eerste helft van 2014 alvast de volgende data in de agenda:

∎ 1 februari ∎ 3 mei

∎ 1 maart ∎ 7 juni

∎ 5 april

∎ Zingen in eenheid

In het kader van de reeks ‘De weg van de Dialoog: Oecumene’ wordt er een open repetitie voor nieuwe kerkliederen georganiseerd. De deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De liederen zijn gekozen uit het nieuwe Liedboek van de Kerken dat recent in de Protestantse Kerk Nederland is gepresen-teerd. De zangavond wordt gehouden in de ‘Gebedsweek voor de eenheid van de Christenen’ en de liederen sluiten aan bij het thema van de gebedsweek: 'Is Christus dan verdeeld?' (1 Kor 1:13).

Een ideale avond om nieuwe liederen te leren en voor ieder die houdt van koorzang. Bovendien brengt heeft deze avond de bedoeling het repertoire en ook de leden van de verschillende kerken op een praktische manier bij elkaar te brengen.

U bent van harte welkom in de Petrus en Pauluskerk op donderdag, 23 januari 2014, aanvang 20.00u.

Om een koor te vormen dat deze avond kan ondersteunen is er een repetitiemiddag

Page 6: Jefta Maandprogramma Januari 2014

vooraf. U bent daarvoor van harte welkom in de Petrus en Pauluskerk, op zondag 19 januari, van 13.30u – 15.30u.

U kunt zich aanmelden via het secretariaat Jeruzalemparochie: 076-5335430.

∎ Terugblik 2013

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, blikken we in januari altijd even terug op het vorige jaar. Het is nl. goed om soms terug te kijken en te herinneren wat 2013 ons heeft gebracht. Steeds als ik een terugblik schrijf realiseer ik me dat er veel meer is gebeurd dan je achteraf denkt.

Net zoals in 2012 toen we genoodzaakt waren om een andere ruimte te zoeken, en God heeft voorzien in de Rozenkranskerk zo was er ook in 2013 noodzaak om een andere ruimte te zoeken voor de kinder-kerk. Ook nu heeft God weer voorzien en is ons ruimte aangeboden in basisschool “De Boomgaard”.

Zo zijn er ook droevige gebeurtenissen en leven we mee met zieken en moesten we afscheid nemen van Iris Lynch die is overleden.

Ook zijn er hartverwarmende gebeurtenis-sen geweest. Er zijn kinderen geboren en opgedragen (Jericho Kelder, Niels Meijering en Fleur Versluis). Zo zijn we ook enorm opgebouwd tijdens de Rafaël conferentie “Liefde overbrugt” en met de cursus “Groeien in identiteit”. Daarnaast heeft Jefta ook bijgedragen aan allerlei activiteiten, zoals de Jazz viering in de grote kerk van Breda en het U-Turn jongeren weekeinde.

Ook zien we dat individuele leden allerlei activiteiten ontplooien, zoals een gebeds-huis, een brei en haakmarathon, walk-in avonden (koffie en desert) etc.

En dan hebben we het nog niets eens over In His Presence, het kinderen en

tienerwerk, de weekenden, de vrouwen-dagen, het koffie-, beamer-, geluids-, gebeds-, vertaal- en welkomstteam. De praise, het OT, en alles wat iedereen doet om samen gemeente te zijn met elkaar! Jefta zijn we samen!

Om alle statistiek compleet te maken: Dertien mensen zijn uitgeschreven als lid en zes mensen zijn ingeschreven als nieuw lid.

Ben van Buitenen

∎ Kinderwerk

Het aantal kinderen, dat op zondag naar de kinderdienst gaat, groeit. Om die reden start er een 3+ groep bij Jefta met ingang van 1 januari 2014. Deze groep is voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. We gaan ver-halen vertellen, knutselen, zingen, spel-letjes doen… kortom allerlei manieren om de kinderen een fijne tijd te geven en hen te laten beseffen hoeveel God van hen houdt.

Het overzicht van alle

kindergroepen staat op de achterkant van dit maand-programma.

We kunnen altijd nog enthousiaste kinder-

werkers gebruiken. Mocht je je willen

aanmelden, kun je dat doen bij John Bazuin

of bij Tabitha Sonneveld.

Page 7: Jefta Maandprogramma Januari 2014

∎ Bijeenkomsten / Samenkomsten

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de ROZENKRANSKERK Meidoornstraat 111, 4814 KB Breda (Tuinzigt). Na de dienst is er altijd gelegenheid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst.

∎ Groepsgebed

Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in de Rozenkranskerk

∎ Huisgroepen

huisgroep leider adres dag/frequentie

Haagse Beemden Heksenwiel

Corné en Anita Serné Dorsvlegel 32 076-7850086

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Heusdenhout

Frans en Marion van der Meulen

Heusdenhoutseweg 64 076-5812978

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Noord

Roy Valenteijn

Belgiëplein 7 076-5875279

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwassenen

Klaas Kousemaker Elke week, zie voor details: www.facebook.com/jeftajeugd

Breda Brabantpark

Lies de Leeuw Wisentstraat 18 076-5151699

Elke week Op woensdagochtend, 9.30 uur

Oosterhout Ben en Carin van Buitenen J. v. Scorelstraat 65 0162-467378

Elke week Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda Zuid

Lans en Jeanne Bovenberg Karel en Evelien Vrijenhoek John en Zoe Bazuin

Fam Bovenberg: Hubertuslaan 19 076-5601201

Om de twee weken Donderdagavond Data: informeer bij Jeanne

Page 8: Jefta Maandprogramma Januari 2014

∎ Rooster kinderkerk Januari

Kanaries

Krokodillen Krabben

Kingfishers

0-3 jaar 3-5 jaar 6-8 jaar 9-12 jaar 5-1-2014

Roos & Tabitha M.

Valensky & Marloes

Karel & Eveline Klaas

12-1-2014

Jolanda & Veronica

Ilse & Rick John & Rob Ellen

19-1-2014

Marieke S. & Imelda

Corine & David Marina & Sandra Tabitha S.

26-1-2014

Dennis & Tineke Valensky & Eveline v.S.

Karel & Eveline Klaas

Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Breda

Internet : www.jefta.org E-mail : [email protected] Tel : 076-5717575 Bank : NL14ABNA0409952184

NL40INGB0005690193

Aangesloten bij Rafaël Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel