Jaarverslag Present Amsterdam 2012

64
Door Amsterdam voor Amsterdam JAARVERSLAG 2012

description

Stichting Present Amsterdam verbindt groepen vrijwilligers aan Amsterdammers die hulp nodig hebben. Dit jaarverslag geeft een overzicht van onze activiteiten, onze financiële situatie en van alle nieuwe ontwikkelingen in 2012.

Transcript of Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Page 1: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Door Amsterdam voor Amsterdam

JAARVERSLAG 2012

Page 2: Jaarverslag Present Amsterdam 2012
Page 3: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Stichting Present Amsterdam heeft als kernactiviteit het bege-leiden van vrijwilligers die zich willen inzetten voor kwetsbare mensen in Amsterdam. Onze missie is om vrijwilligers te ver-binden met mensen of buurten die extra hulp en aandacht ver-dienen. Door op eenvoudige, effectieve en betrouwbare manier flexibel vrijwilligerswerk te faciliteren slaat Present een brug tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee gehol-pen kunnen worden.

Wij zijn een makelaar in sociale betrokkenheid. Onze visie is dat er een beweging op gang komt in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Ons motto is daarom: “Door Amsterdam voor Amsterdam”.

Waar het meeste vrijwilligerswerk begint bij de vraag naar hel-pende handen, is ons vertrekpunt het aanbod van helpende handen. De gever is onze doelgroep. Dit aanbod van vrijwilligers brengt Present onder de aandacht van maatschappelijke orga-nisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Een profes-sioneel team van Present begeleidt groepen vrijwilligers bij hun inzet en bewaakt de kwaliteit en duurzaamheid.

Page 4: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Colofon

Stichting Present AmsterdamNieuwe Herengracht 181018 DP Amsterdamtel: 020 6127066email: [email protected]/amsterdamweb: www.stichtingpresent.nl/amsterdamKvK 34229881 Postbank 995457

Vormgeving en druk: Buijten & Schipperheijn, Amsterdam

Page 5: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Inhoudsopgave

Voorwoord 7

1 Missie, visie, identiteit, kernwaarden en werkwijze 9

2 Aanbod, inzet en begeleiding van vrijwilligers 13

3 Samenwerking 23

4 Nieuwe ontwikkelingen 30

5. Organisatie 37

6 Financieel Jaarverslag 45

7 Vooruitblik 55

Bijlage 1: Balans per 31 december 2012 57 Exploitatieoverzicht over 2012 58 Baten overzicht 2012 59 Lasten overzicht 2012 59Bijlage 2: Begroting 62Bijlage 3: Beoordelingsverklaring Jaarrekening 63

Page 6: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Oliebollen bakken voor dak- en thuislozen

Page 7: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

7 JAARVERSLAG 2012

VoorwoordIn 2012 heeft Stichting Present Amsterdam opnieuw veel vrijwil-ligers mogen begeleiden bij hun inzet voor mensen en buurten die een helpende hand nodig hadden. In totaal hebben zich via Present 1738 vrijwilligers ingezet voor de stad, verdeeld over 196 groepen. Samen hebben zij naar schatting zo’n 9.500 uur inzet ge-schonken aan kwetsbare stadgenoten. Dit is een toename van 13% ten opzichte van vorig jaar.

Er zijn verwaarloosde tuintjes opgeknapt en huizen geschilderd, er is gezelligheid gebracht bij ouderen en mensen met een verstan-delijke beperking, mensen die het niet meer zelf konden zijn gehol-pen met hun verhuizing en er is gewandeld met senioren. In totaal zijn er 311 projecten gerealiseerd, dat is 27% meer dan vorig jaar.

Het gaat dus goed met Present Amsterdam. Ook in 2012 bleek dat onze kracht ligt in het structureel en professioneel begeleiden van groepen vrijwilligers die incidenteel beschikbaar zijn, en daarbij het aanbod van de gever als vertrekpunt te nemen en centraal te stellen. Onze vrijwilligers zijn voornamelijk afkomstig uit bedrij-ven, kerken en studentenverenigingen. In vergelijking met voor-gaande jaren was er in 2012 een relatief sterke toename van vrij-willigers uit studentenverenigingen, en daarnaast uit kerken die zich inzetten voor hun eigen wijk.

Onze visie is dat er een beweging op gang komt in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Gedurende de afgelopen jaren zijn we steeds beter gaan inzien dat dit het beste op kleine schaal vorm krijgt. We heb-ben daarom in 2012 veel geinvesteerd in wijkgericht werken.

Bijvoorbeeld, om de ‘samenredzaamheid’ in Amsterdamse achter-standswijken te vergroten hebben we in 2012 het project ‘vrijwil-lige energie in de wijk’ uitgebreid. Door middel van de inzet van groepen vrijwilligers proberen we individuele bewoners in de wijk

Page 8: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 8

te inspireren en te activeren om meer oog voor elkaar te krijgen. We zijn enthousiast over de resultaten, bijvoorbeeld omdat we zien dat mensen de tuin van hulpbehoevende buren structureel gaan bijhouden nadat wij deze tuin hebben opgeknapt.

Geinspireerd door de kansen en uitdagingen van buurtgericht werken hebben we begin 2012 samen met stichting Hulp in Prak-tijk (HiP) en de Protestantse Diaconie Amsterdam de handen ineen geslagen en Burennetwerk Amsterdam opgericht. Burennetwerk koppelt mensen die een goede buur willen zijn aan mensen in hun buurt die wat extra hulp kunnen gebruiken. Dit biedt mooie kan-sen voor Present, omdat een goede buur de eenmalige inzet van Present bij een hulpvrager kan aanvullen met langduriger bezoek of aandacht. Andersom kan een klus die te groot is voor een goede buur alleen, gedaan worden door Present. Op deze manier wordt hulpgeven beter verankerd in de buurt.

Om dit alles te kunnen realiseren hebben we begin 2012 ons team aanzienlijk uitgebreid, hetgeen mogelijk was dankzij stijgende inkomsten van, voornamelijk, woningbouwcorporaties en de ge-meente Amsterdam. De aldus ontstane behoefte aan meer ruimte heeft ertoe geleid dat we in 2012 zijn verhuisd van een kamer boven de Kwik-Fit naar een van de historische gebouwen van de Protestantse Diaconie Am-sterdam. We delen daar met partnerorganisaties Burennetwerk en Serve the City een zolderetage, hetgeen een impuls voor de onder-linge samenwerking is – ten dienste van de vrijwilliger en de stad!

Dit jaarverslag biedt een overzicht en verantwoording van het werk dat we in 2012 mochten doen. Graag bedanken wij hier onze vrijwilligers en teamleden voor hun geweldige inzet, en onze part-ners voor hun waardevolle bijdrage en samenwerking! Amsterdam is er een mooiere stad van geworden. Namens het team, Namens het bestuur,

Carlo de Waal Peter Mulder,Coördinator Voorzitter

Page 9: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

9 JAARVERSLAG 2012

1 Missie, visie, identiteit en werkwijze

MissieStichting Present Amsterdam wil vrijwilligers verbinden met mensen of buurten die extra hulp en aandacht verdienen. Veel mensen in Amsterdam hebben behoefte aan echte ontmoeting, zinvolle tijdsbesteding en praktisch resultaat. Present wil hier-aan bijdragen door op eenvoudige, effectieve en betrouwbare manier flexibel vrijwilligerswerk te faciliteren. Op deze wijze slaat Present een brug tussen mensen die willen geven en men-sen die daarmee geholpen kunnen worden.

VisieWij zijn een makelaar in sociale betrokkenheid. Onze visie is dat er een beweging op gang komt in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Ons motto is daarom: “Door Amsterdam voor Amsterdam”.

IdentiteitPresent heeft een christelijke identiteit. In navolging van Jezus willen we omzien naar mensen aan de rand van de samenleving en anderen die een helpende hand nodig hebben. Dat betekent niet dat we alleen met christenen werken en samenwerken. Present kiest voor ‘inclusiviteit’: iedereen die iets van zijn of haar tijd wil geven is welkom. Bij Present werken daarom men-sen met verschillende levensovertuigingen.

Kernwaarden Onze missie, visie en identiteit vertalen zich in de volgende kernwaarden, die leidend zijn bij ons dagelijks werk:l ieder mens is waardevoll slimme samenwerking

Page 10: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 10

l aanvullend op bestaande zorgl buurtgerichtl alert op ontwikkelingen in de maatschappij l sterk in oplossingen

Vrijwilligers van Quintiles zorgden voor een metamorfose in de tuin.

Page 11: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

11 JAARVERSLAG 2012

Werkwijze Onze werkwijze kenmerkt zich door de volgende vier factoren:

1. Het aanbod van mensen die zich in willen zetten staat centraalOns vertrekpunt is het potentieel van mensen die tijd willen ge-ven. De gever is de doelgroep. Door het aanbod centraal te stel-len is Present geen nieuw hulpverleningsinitiatief maar een be-weging van mensen die bereid zijn om zich in te zetten. Op basis van het aanbod van mogelijkheden en tijd wordt door Present een passend project gezocht.

2. Mensen inzetten via maatschappelijke organisatiesHet vrijwillige aanbod brengt Present vervolgens onder de aan-dacht van maatschappelijke organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn in Amsterdam. Zij kennen de vraag. Het aanbod van de groep wordt ingebed in bestaande hulpverle-ningstrajecten van deze organisaties. Inzet komt daardoor op de goede plek terecht. Vrijwillige inzet - met haar eigen unieke kwaliteit - is aanvullend en versterkend op het werk dat profes-sionals doen.

3. Een structurele opzet en professionele aanpakPresent zet structureel groepen in die incidenteel beschikbaar zijn. De groepen die Present inzet, komen veelal bij kwetsbare en door het leven beschadigde mensen. Dit vraagt om profes-sionele aansturing en begeleiding. Daarom heeft Present een team van mensen die de kennis en ervaring hebben die nodig is voor het begeleiden van groepswerk/vrijwilligerswerk binnen de context van de hulpverlening. Op deze wijze garandeert Pre-sent kwaliteit en continuïteit bij de inzet van vrijwilligers.

4. Lokaal draagvlak Present is stevig verankerd in de Amsterdamse samenleving. Aan de ene kant bieden wij een open deur voor mensen die zich voor andere mensen willen inzetten. Daartoe beschikken wij over een breed netwerk van kerken, studentenverenigingen, serviceclubs, bedrijven en (semi-) overheidsorganen voor het aanbod van groepen. Aan de andere kant onderhouden wij een

Page 12: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 12

netwerk in de breedte van maatschappelijke organisaties in Amsterdam, om het aanbod van groepen in te kunnen zetten bij mensen die daar echt mee geholpen worden. Het team en be-stuur van Present bestaat uit mensen die in Amsterdam wonen en nauw betrokken zijn bij ontwikkelingen in de stad.

Vrijwilliger:

“EEn klEinE moEitE, zoveel blijde gezichten.

Wijzelf gingen na afloop ook met een lach op ons gezicht de deur uit,

dat is toch geweldig!.”

Page 13: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

13 JAARVERSLAG 2012

2 Aanbod, inzet en begeleiding van vrijwilligers

Stichting Present Amsterdam heeft als kernactiviteit het be-geleiden van vrijwilligers die zich willen inzetten voor kwets-bare mensen in Amsterdam. Waar het meeste vrijwilligerswerk begint bij de vraag naar helpende handen, is ons vertrekpunt het aanbod van helpende handen. De gever is onze primaire doelgroep.

Het vrijwillige aanbod brengt Present onder de aandacht van maatschappelijke organisaties. In overleg met hen wordt een project gezocht dat past bij het aanbod dat Present ontvan-gen heeft. Zo wordt het vrijwilligerswerk ingebed in bestaande hulpverleningstrajecten van professionele organisaties. Op deze wijze kan de incidentele inzet van vrijwilligers toch een groot verschil maken in het leven van de hulpontvanger. Onder-tussen doet de vrijwilliger wat hij of zij het beste kan en het lief-ste wil. Zonder dat de vrijwilliger geclaimd wordt, wat leidt tot een proces van onderlinge ontmoeting en waardering.

Doelstelling & realisatieIn 2012 hebben wij in totaal 196 groepen vrijwilligers bege-leid bij hun inzet voor kwetsbare mensen. Dat is een toename van 13% ten opzichte van vorig jaar, toen 173 groepen werden begeleid. Met dit resultaat is ook in 2012 de gestage groei van het aantal groepen sinds de oprichting van Stichting Present in 2005 gecontinueerd. Het doel van Present Amsterdam voor 2012 was een brug te slaan voor 200 groepen vrijwilligers. Dit bete-kent dat de doelstelling voor 98% is gerealiseerd.

Page 14: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 14

Het is de eerste keer in ons bestaan dat het aantal groepen lager was dan beoogd. De belangrijkste reden hiervoor is dat gaande-weg de groepen vrijwilligers gemiddeld groter zijn geworden en daarom steeds vaker worden verdeeld over meerdere hulppro-jecten. Gemiddeld, werd in 2008 een groep vrijwilligers verdeeld over 1.38 projecten. In 2012 is deze ratio gestegen naar gemid-deld 1.59 projecten per groep vrijwilligers. Hierdoor hebben we in 2012 aanzienlijk meer projecten (‘klussen’) kunnen doen dan in 2011. In totaal hebben we 311 klussen gedaan in 2012, hetgeen

80  

100  

150  

170  

200  

90  

124  

153  

173  

196  

60  

80  

100  

120  

140  

160  

180  

200  

2008   2009   2010   2011   2012  

Inzet  vrijwilligers  -­‐  aantallen  groepen      

Begroot    

Realisa7e  

80  

100  

150  

170  

200  

90  

124  

153  

173  

196  

60  

80  

100  

120  

140  

160  

180  

200  

2008   2009   2010   2011   2012  

Inzet  vrijwilligers  -­‐  aantallen  groepen      

Begroot    

Realisa7e  

122  

168  

201  

245  

311  

1,36   1,35  

1,31  

1,42  

1,59  

1,2  

1,3  

1,4  

1,5  

1,6  

100  

150  

200  

250  

300  

350  

2008   2009   2010   2011   2012  

Gerealiseerde  projecten    

Aantallen  projecten  

Ra8o  projecten  /  groepen  

122  

168  

201  

245  

311  

1,36   1,35  

1,31  

1,42  

1,59  

1,2  

1,3  

1,4  

1,5  

1,6  

100  

150  

200  

250  

300  

350  

2008   2009   2010   2011   2012  

Gerealiseerde  projecten    

Aantallen  projecten  

Ra8o  projecten  /  groepen  

Page 15: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

15 JAARVERSLAG 2012

een stijging is van 27% ten opzichte van 2011, toen vrijwilligers via Present 245 klussen hebben geklaard. Oftewel, dankzij deze ontwikkeling en werkwijze hebben we aanzienlijk meer men-sen kunnen helpen in 2012. We zijn erg blij met dit resultaat.

In totaal hebben zich 1738 vrijwilligers ingezet in 2012, samen goed voor ongeveer 9.560 vrijwilligersuren. Dit is een toename van 13% ten opzichte van 2011, toen 1529 vrijwilligers actief wa-ren. Deze groei is bijzonder, temeer aangezien dit jaar ook het Burennetwerk van start is gegaan. De inzet van individuele vrij-willigers valt daardoor niet langer onder Present, maar is onder-deel geworden van Burennetwerk.

De continue groei in de afgelopen jaren onderstreept dat veel mensen bereid zijn iets voor anderen te doen en dat de formule van Present wérkt. Het is de kracht van Present om structureel en professioneel groepen in te zetten die incidenteel beschik-baar zijn. Hierbij is het aanbod van de gever per definitie het vertrekpunt. De voortdurende stijging van het aantal vrijwil-ligersgroepen dat zich via Present verdienstelijk maakt, toont ook duidelijk aan dat mensen steeds beter de weg naar ons we-ten te vinden. Net als in de voorgaande jaren is de groei in 2012 gerealiseerd zonder dat er expliciet is geïnvesteerd in de wer-ving van nieuwe vrijwilligers. Onze voornaamste inspanningen

3.500  

5.200  

8.000   8.300  

9.662  

623  

969  

1490   1529  

1780  

0  

200  

400  

600  

800  

1000  

1200  

1400  

1600  

1800  

0  

1000  

2000  

3000  

4000  

5000  

6000  

7000  

8000  

9000  

10000  

2008   2009   2010   2011   2012  

Inzet  vrijwilligers  via  Present  Uren*  Aantal  

3.500  

5.200  

8.000   8.300  

9.662  

623  

969  

1490   1529  

1780  

0  

200  

400  

600  

800  

1000  

1200  

1400  

1600  

1800  

0  

1000  

2000  

3000  

4000  

5000  

6000  

7000  

8000  

9000  

10000  

2008   2009   2010   2011   2012  

Inzet  vrijwilligers  via  Present  Uren*  Aantal  

Page 16: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 16

richten zich tot nu toe op het garanderen van kwaliteit, diversi-teit en flexibiliteit in de begeleiding van groepen die zich bij ons aanmelden.

Vergelijken we deze aantallen met voorgaande jaren, dan valt op dat er sprake is van een toename van studenten die zich als vrijwilliger hebben aangeboden. Deze groei (ongeveer 25%) is grotendeels te danken aan studenten van L.A.N.X. die zich in de zomer van 2012 hebben ingezet. Het percentage vrijwilligers afkomstig van bedrijven is gedaald ten opzichte van 2011 (van 41% naar 24%). In absolute zin is het aantal groepen van bedrijven weliswaar gestegen, maar de groepen waren gemiddeld kleiner dan in de voorgaande jaren. Het aantal vrijwilligers afkomstig uit ker-kelijke organisaties is in 2012 gestegen met 15%, en maakt nu 29% uit van ons totale aanbod van vrijwilligers. Deze groei is vooral te danken aan kerken die zich willen inspannen voor projecten in hun eigen wijk.

Uitspraak van een vrijwilliger na

afloop van een project:

“HEt HEEft ons heel bewust

gemaakt, vooral de blijdschap die

het brengt mensen ook praktisch

te helpen”

Studenten  (verenigingen)    

28%  

Serviceclubs  2%  

Kerken  29%  

Bedrijven  24%  

Maatsch.  Stages  15%  

Overig    2%  

Waar  komen  vrijwilligers  vandaan?  aantal  vrijwilligers  

Studenten  (verenigingen)    

28%  

Serviceclubs  2%  

Kerken  29%  

Bedrijven  24%  

Maatsch.  Stages  15%  

Overig    2%  

Waar  komen  vrijwilligers  vandaan?  aantal  vrijwilligers  

Page 17: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

17 JAARVERSLAG 2012

Studenten van L.A.N.X. aan de slag in Amsterdam Noord

Het aantal vrijwilligers met een niet-Nederlandse achtergrond was in 2012 opnieuw relatief hoog. In totaal hebben zich in 2012 via Present 35 internationale groepen verdienstelijk gemaakt voor kwetsbare mensen in de stad, samen goed voor ongeveer 200 vrijwilligers. Het gaat hierbij vooral om de inzet van expats en internationale studenten. Omdat ons vertrekpunt het aan-bod van burgers is die zich willen inzetten in Amsterdam, willen we ook de inzet van deze diverse groep vrijwilligers graag faci-literen en begeleiden. Voor deze groep vrijwilligers blijkt de for-mule van Present vaak een goede manier om kennis te maken met een kant van het lokale stadsleven die ze nog niet kenden.

Het gebeurde in 2012 in totaal 30 keer dat een gepland project niet doorging. Dit komt overeen met 9.6% van het totaal aantal gereali-seerde projecten (311). Dit percentage is vrijwel gelijk aan vorig jaar, toen 23 van de in totaal 245 projecten (9.4%) werden geannuleerd. Het valt op dat vooral projecten waarbij wordt afgeweken van de aanbodgerichte werkwijze, het risico lopen te worden geschrapt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een bedrijf of studenten-vereniging vooraf een bepaald aantal groepen toezegt, maar de vrijwilligers hiervoor intern nog moet werven. Het komt dan regel-

Page 18: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 18

matig voor dat het uiteindelijke aantal groepen lager is dan men tevoren had aangegeven. Dit onderstreept dat het belangrijk is om vast te houden aan onze aanbod-gerichte werkwijze. Er is ook een aantal projecten niet doorgegaan omdat deelnemende bedrijven op het laatste moment een aanbod introkken. Dit kwam doordat ze hun aanbod bij meerdere organisaties tegelijk hadden uitgezet en uiteindelijk voor een andere partij kozen. De annuleringen zijn niet ten koste gegaan van de hulpvragen: bij de betreffende hulpbehoe-vende mensen zijn andere groepen ingezet.

Flexers worden onderdeel van Burennetwerk Naast de begeleiding van groepen hebben we de afgelopen ja-ren ook steeds meer zogenaamde flexers ingezet. Dit zijn vrij-willigers die regelmatig klussen uitvoeren via Present op indi-viduele basis. Begin 2012 zijn deze flexers onderdeel geworden van Burennetwerk Amsterdam. Dit is een nieuwe, aan Present gelieerde organisatie, die zich specifiek richt op de inzet van in-dividuele vrijwilligers in hun eigen wijk, of buurt. Present werkt nauw samen met Burennetwerk om een nog effectievere balans tussen de inzet van groepen en individuele vrijwilligers te berei-ken. In hoofdstuk 4 van dit jaarverslag besteden wij uitgebreid aandacht aan deze nieuwe ontwikkeling.

Type projectenOns bemiddelingswerk houdt rekening met de vaardigheden en de voorkeuren van de vrijwilligers. Dit betekent dat de projecten die vrijwilligers via Present realiseren op maat gesneden zijn. In de praktijk kunnen we de projecten indelen in twee categorieën: praktische projecten en sociale projecten. Voor de praktische projecten hanteert Present het motto: vele handen maken licht werk! Door de inzet van een groep vrijwil-ligers kan Present in een korte tijd veel werk verzetten als het gaat om het opknappen van een huis of een tuin bij iemand die daar zelf niet (meer) toe in staat is.

In 2012 hebben vrijwilligers van Present 214 tuinprojecten uit-gevoerd en in 30 woningen schilderwerkzaamheden verricht.

Page 19: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

19 JAARVERSLAG 2012

Tuin  69%  

Schilder  10%  

Overig    prak8sch    5%  

Sociaal    16%  

Voor  welke  projecten  ze/en  vrijwilligers  zich  in?  

Tuin  69%  

Schilder  10%  

Overig    prak8sch    5%  

Sociaal    16%  

Voor  welke  projecten  ze/en  vrijwilligers  zich  in?  

Daarnaast zijn er nog 17 andersoortige praktische projecten gedaan. Het totale aandeel praktische klussen is gestegen van 72 % in 2011 naar 84 % in 2012. Dit is met name het gevolg van een forse toename van het aantal tuinen dat is opgeknapt in het kader van het concept ‘sociaal tuinieren’. In hoofdstuk 4 van het jaarverslag gaan we verder in op het project ‘sociaal tuinieren’.

De overige 16% van de groepen heeft zich ingezet voor sociale projecten van diverse aard – in totaal gaat het om 50 projecten. Een voorbeeld is het bieden van ‘gezelligheidshulp’ aan oudere mensen. Ook hebben vrijwilligers van Present in 2012 regelma-tig spelletjesavonden verzorgd voor mensen met een verstan-delijke beperking.

EvaluatiesNa afloop van een project vragen wij standaard om feedback van de groep. Dit doen we onder andere door middel van een evalu-atieformulier. Het is een belangrijk instrument om de kwaliteit van onze projecten te bewaken. Bovendien krijgen we door de feedback van groepen ook inzicht in de impact van ons werk.

Uit de evaluaties van onze projecten blijkt dat het merendeel van de projecten door de deelnemende vrijwilligers als ‘goed’ tot ‘zeer goed’ wordt beoordeeld. In de gevallen dat een project niet, of niet geheel als geslaagd werd ervaren kwam dit door-

Page 20: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 20

Samen spelletjes doen.

dat de begeleiding niet naar verwachting verliep. Dit geeft eens te meer aan dat professionele begeleiding van de groepen van groot belang is en dat goede communicatie in elke fase van een project essentieel is.

De confrontatie met de vaak barre leefomstandigheden van de hulpvragers maakt veel los bij de vrijwilligers. Omdat de schok voor sommige vrijwilligers heftig kan zijn, is er in het evaluatie-formulier ruimte om indrukken en ervaringen te beschrijven. Bovendien vragen we de vrijwilligers expliciet of ze behoefte hebben aan ver-der contact naar aanleiding van hun ervaringen.

Menig vrijwilliger geeft na medewer-king aan een Present project te kennen zich graag vaker te willen inzetten voor mensen die het minder goed hebben dan zij. Dat is geweldig, temeer omdat dit perfect aansluit bij onze doelstellingen. Present wil een beweging op gang bren-gen waarbij het vanzelfsprekend wordt

Uit een van de evaluaties:

“iEts praktiscH doEn voor

een persoon, even je mouwen

opstropen en een ander te helpen.

Het kost weinig tijd, maar het effect

is langdurig. Het zou fijn zijn als we

allemaal eens wat meer om ons heen

gaan kijken. Elkaar zien en horen,

een ander de bevestiging geven dat

hij belangrijk is en dat hij niet alleen

staat. Dit doet wonderen.”

Page 21: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

21 JAARVERSLAG 2012

dat mensen naar elkaar omzien. In hoeverre we dit doel berei-ken is niet eenvoudig te meten. Uit de evaluaties blijkt dat het meedoen aan een project vrijwilligers stimuleert om meer voor anderen klaar te staan. In 2013 willen we verder werken aan een evaluatiemethode die nog meer inzicht geeft in de kwaliteit en de impact van ons werk. Momenteel werkt een stagiair van de opleiding Toegepaste Psychologie aan de inhoudelijke optima-lisatie van het evaluatieformulier. Wij verwachten dat de eva-luaties in de toekomst door deze aanscherping tot nog beter meetbare resultaten zullen leiden.

Last-minute aanbodIn 2012 was het aantal groepen dat zich last-minute aanbood opnieuw groot. Veel mensen willen ‘volgende week’ al iets doen en niet te lang vooruit plannen. Veel van dit soort last-minute groepen zetten wij in in wijken waar we al vaker met groepen in de weer zijn, zoals de Bloemenbuurt in Amsterdam-Noord of Betondorp in de Watergraafsmeer. Dit doen we omdat de voor-bereiding in deze wijken minder tijd kost, dankzij het goede net-werk dat Present daar in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat we in sommige schrijnende situaties heel snel een oplossing kunnen bieden. Tegelijkertijd kost het wat meer planning en organisatie en is het werk soms hectischer.

Wijkgerichte projectenIn 2011 zijn we begonnen om steeds meer wijkgericht te gaan werken en in 2012 hebben we hier ook weer nieuwe stappen in kunnen zetten. We zijn enthousiast over de resultaten. Zo blijkt dat door de inzet van groepen van Present van buiten een wijk, lokale vrijwilligers in die wijk beter worden gemobiliseerd. Er zijn diverse voorbeelden te noemen van buurtbewoners die naar aanleiding van een Present project door vrijwilligers van buiten de wijk, nu de tuin van de buren helpen onderhouden. Oftewel: het Present project werkt dan als aanstekelijk voor-beeld, en kennelijk is die bewustwording/stimulans nodig in wijken. Met dit gegeven in het achterhoofd, probeert Present steeds meer, en op verschillende manieren, een impuls te geven

Page 22: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 22

in een wijk, om zo nieuwe vrijwilligers in de buurt te genereren. Deze ontwikkeling heeft onder andere ook bijgedragen aan de oprichting van het Burennetwerk, dat in 2012 officieel van start is gegaan.

En toen kregen we per post een ouderwets getypte brief...

Zeer Geachte Mevrouw, Mijnheer;

Op Zaterdag 19 januari mochten wij tussen 11.00 en 16.00 uur een vijftal vrijwilligers-medewerkers van uw stichting bij ons thuis ontvangen waar zij met groot enthousiasme onze keuken en het plafond van de huiskamer hebben geschilderd.

Deze mensen, waarvan ik helaas de namen niet langer dan korte tijd nog kan onthouden (wij zijn 84 en 82 jaar en kunnen helaas nog maar weinig zelf doen) hebben zeer mooi werk afgeleverd.

Langs deze weg wil ik, mede namens mijn vrouw hen en allen die hierbij als begeleiders zijn opgetreden onze oprechte dank betuigen.

In deze tijd vol verruwing, geweld en onverschilligheid voor de medemensen is het hoopvol dat jonge mensen op hun vrije dagen zich gratis en belangeloos inzetten voor oudere stadsgenoten.

Onze huurwoning is weer helemaal opgeknapt en vooral mijn echtgenote is daar heel erg blij mee.

Ik kon en mocht zelfs niet bijdragen aan de voor ons gemaakte kosten.

Mag ik u en al uw vrijwillige medewerkers nogmaals har-telijk bedanken voor uw inzet en hulp.

Hoogachtend,

Page 23: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

23 JAARVERSLAG 2012

3 Samenwerking

Stichting Present werkt nauw samen met professionele en collega-organisaties, teneinde te komen tot een optimale inzet van vrijwilligers. Deze organisaties weten waar en wanneer hel-pende handen nodig zijn en Stichting Present voorziet in die be-hoefte. Hierdoor komt de inzet van vrijwilligers op de juiste plek terecht en fungeren zij als aanvulling op het werk van de profes-sionals. Daarnaast vindt regelmatig samenwerking plaats met diverse collega-vrijwilligersorganisaties in Amsterdam. Deze krachtenbundeling is de afgelopen jaren zeer waardevol geble-ken en om die reden in 2012 met succes voortgezet.

Maatschappelijke Organisaties Het aanbod van groepen vrijwilligers wordt door Present uit-gezet bij verschillende professionele organisaties voor wonen zorg en welzijn. Maatschappelijk werkers, buurtwerkers en zorgprofessionals worden vrijwel dagelijks geconfronteerd met situaties waarbij de hulp van vrijwilligers terdege een verschil kan maken.

Page 24: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 24

De cijfers van de afgelopen 3 jaren tonen een duidelijke groei van de samenwerking van Stichting Present Amsterdam met woningcorporaties. In 2011 was het percentage hulpvragen van woningcorporaties 48%. In 2012 steeg dit percentage naar 65%. Het aantal hulpvragen vanuit verzorgingshuizen, maatschap-pelijk werk, dak- en thuislozenzorg en gezondheidszorg wordt in de loop der jaren relatief kleiner, hoewel er in absolute aan-tallen hulpvragen uit deze sectoren wel een lichte stijging is. Daarbij moet worden opgemerkt dat er een kleine vertekening ontstaat doordat een deel van de hulpvragen van woningcorpo-raties, in eerste instantie bij ons binnen komt via maatschappe-lijk werk. De hulpvraag van een maatschappelijk werker wordt vaak opgepakt in samenwerking met de woningcorporatie, waarvan de hulpontvanger huurder is.

Woningcorporaties We werken samen met de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot, Rochdale en de Alliantie.

Tot ons genoegen is de samenwerking met Rochdale in 2012 gecontinueerd. Met Stadgenoot en Eigen Haard is de samen-werking het afgelopen jaar op een mooie manier uitgebreid. Daarnaast is in 2012, in vervolg op voorgaande jaren, vooral de samenwerking met Ymere steeds meer geïntensiveerd. Met name in Betondorp in Amsterdam Oost loopt de samenwerking bijzonder goed en werken we al jaren vruchtbaar samen. In het kader van het project ‘sociaal tuinieren’ zijn hier inmiddels tien-tallen tuintjes opgeknapt. Meer informatie over ‘sociaal tuinie-ren’ is te vinden in hoofdstuk 4 van dit jaarverslag. Ook rond de Borneolaan is een aantal projecten uitgevoerd. In het najaar van 2012 zijn plannen gemaakt om ook in de Archimedesbuurt in de Watergraafsmeer te gaan samenwerken. Het is de bedoeling om daar op dezelfde manier te werk te gaan als in Betondorp. Daarnaast verloopt ook in Amsterdam-Noord de samenwerking met Ymere soepel en worden veel projecten gerealiseerd.

In de zomer hebben we een mooi project gedaan met studen-ten van L.A.N.X die zich in hebben gezet voor diverse projecten

Page 25: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

25 JAARVERSLAG 2012

in Amsterdam Noord. Dit was een mooi voorbeeld van de goede samenwerking met de woningcorporaties. Rochdale, Ymere en Eigenhaard leverden projecten aan en in 8 dagen tijd hebben 100 vrijwilligers zich ingezet. De corporaties hadden het moge-lijk gemaakt dat vrijwilligers zich na hun werk konden douchen in een van de leegstaande woningen in de wijk.

Page 26: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 26

De samenwerking met corporaties loopt vooral goed in die wij-ken waar een wijkbeheerder werkzaam is. Zij kennen hun wijk en zijn vaak op de hoogte van hulpvragen. Dit is ook een van de redenen waarom de samenwerking met Ymere in stadsdeel Centrum moeizamer verliep; in dit stadsdeel zijn geen wijkbe-heerders aangesteld.

VerzorgingshuizenEen andere belangrijke partner voor Present Amsterdam zijn de zorginstellingen. Present zet hier regelmatig groepen in voor sociale en praktische projecten bij verzorgingshuizen. Een be-langrijke partner hierbij is Cordaan. We werken veel met hen sa-men omdat ze meerdere vestigingen hebben, verspreid over de hele stad. Bovendien is er een grote welwillendheid om gebruik te maken van ons aanbod. Met een aantal vrijwilligerscoördina-toren van Cordaan is in de loop van de jaren een goede samen-werking tot stand gekomen.Behalve bij Cordaan worden ook regelmatig groepen ingezet bij de Osira groep, bij Philadelphia, bij Amsta en bij Evean. Het aantal groepen dat zich heeft ingezet bij Amsta is flink toege-nomen ten opzichte van 2011. Dit komt vooral doordat er bij de

Vrijwilligers van Meijers Assurantiën helpen in een verzorgingshuis

Page 27: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

27 JAARVERSLAG 2012

doelgroep verstandelijk beperkte mensen steeds vaker groepen zijn ingezet. In de praktijk blijkt dat als een begeleider eenmaal heeft ervaren hoe leuk het kan zijn om met eendagsvrijwilligers te werken, dit vaak het begin is van een vruchtbare samenwer-king. Meestal leidt dit dan ook tot de inzet van meerdere Present groepen.

Maatschappelijk werkIn 2011 is Present gaan samenwerken met Combiwel in de Pijp Dit gebeurt in het kader van het project Vrijwillige energie in de Wijk. Deze samenwerking is in 2012 voortgezet en uitgebreid. Door de samenwerking met Combiwel zijn ook meer mensen uit de Pijp zelf zich vrijwillig in gaan zetten in de buurt.Daarnaast werken we regelmatig samen met Particura. In 2011 werkten we vooral met één maatschappelijk werker van deze organisatie samen. In 2012 is dit contact verbreed naar enkele andere medewerkers waardoor het aantal hulpvragen van Particura is toegenomen. De samenwerking met kleinere or-ganisaties, zoals Particura, bevalt goed. Ze geven veel persoon-lijke aandacht aan hun cliënten en kunnen goed bemiddelen bij hulpvragen, wat tot een goede samenwerking leidt.

Andere VrijwilligersorganisatiesBehalve met professionele organisaties op het gebied wonen, zorg en welzijn, werkt Stichting Present Amsterdam ook samen met diverse collega-vrijwilligersorganisaties in Amsterdam. De samenwerking bestaat voor een deel uit doorverwijzen. Daar-naast zijn er in de loop der jaren samen projecten uitgevoerd, hoewel dat in 2012 voor het eerst nauwelijks is voorgekomen.

Een aantal Amsterdamse vrijwilligersorganisaties komt jaarlijks enkele keren bij elkaar voor informeel overleg. Dit heeft onder andere geleid tot de publiciteitscampagne ‘Vrijwilliger Bedankt’. Op verschillende manieren, onder andere via Facebook en op AT5, werden Amsterdamse vrijwilligers bedankt voor hun inzet.

In 2012 is Present verhuisd naar een nieuw locatie waar wij werkruimte delen met Serve the City en Burennetwerk (zie ook

Page 28: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 28

het volgende hoofdstuk). Hierdoor zijn de lijntjes tussen deze organisaties heel kort. Dit komt de samenwerking ten goede; hulpvragen en hulpaanbod komen veel sneller op de juiste plek terecht. Biedt, bijvoorbeeld, een individuele vrijwilliger zijn diensten aan bij Present, dan kunnen we deze direct koppelen aan Burennetwerk, aangezien deze organisatie beter past bij dit specifieke aanbod.

Uit deze verschillende vormen van samenwerking blijkt dat de vrijwilligersorganisaties niet elkaars concurrenten zijn, maar elkaar juist goed aanvullen, omdat ze elk beschikken over een eigen netwerk van vrijwilligers, een eigen werkwijze en eigen contacten met hulpvragers.

Communicatie met belanghebbendenDe belangrijkste belanghebbende van Present Amsterdam is en blijft de vrijwilliger: hij/zij is het vertrekpunt van onze activitei-ten. De vrijwilligers spreken we voorafgaand aan en tijdens het project, omdat we onze projecten persoonlijk begeleiden. Daar-naast vindt achteraf een schriftelijke evaluatie plaats, en is er contact via social media. Verder houden we regelmatig presen-taties bij bedrijven, studentenverenigingen en kerken om hen te informeren over de mogelijkheden om via ons vrijwilligerswerk te doen in de stad.

Een andere belangrijke groep belanghebbenden zijn bovenge-noemde professionele organisaties voor wonen zorg en welzijn. Men hen is frequent informeel contact, vooral rondom de inzet van groepen. In aanvulling hierop is er met woningbouwcorpo-raties jaarlijks formeel overleg, en hetzelfde geldt voor enkele verzorgingshuizen en instellingen voor maatschappelijk werk. Met collega vrijwilligersorganisaties als Amsterdam Cares and VCA is er regelmatig informeel overleg. Met Burennetwerk, Pro-testantse Diaconie Amsterdam en Serve the City is er relatief veel contact omdat we op dezelfde locatie werken. Dit contact is doorgaans informeel, terwijl met de Protestantse Diaconie ook een paar keer formeel overleg is gevoerd over samenwerking en financiën.

Page 29: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

29 JAARVERSLAG 2012

In de afgelopen jaren proberen we steeds slimmer gebruik te maken van digitale media zoals onze website en facebook. Zo-wel groepen als individuele vrijwilligers kunnen zich online aanmelden en vrijwilligers weten steeds vaker de weg te vinden naar Present via de site. Op de site wordt regelmatig verslag ge-daan van projecten en ander nieuws. Ook facebook wordt ge-bruikt voor het contact met verschillende belanghebbenden. Het leuke daarvan is dat vrijwilligers, hulpontvangers en maat-schappelijke organisaties allemaal actief zijn op de facebookpa-gina van Present. Sociale media vormen een mooie manier om contact te houden met vrijwilligers, maar ook met maatschap-pelijk organisaties en andere belanghebbenden.

In tegenstelling tot veel goede doelen organisaties heeft Pre-sent Amsterdam geen vaste individuele donateurs, en dus is er geen communicatie met hen middels brieven, mailings of tele-foontjes. Logischerwijs is er om deze reden geen klachtenproce-dure voor hen, en houden we op dit punt geen kengetallen bij.

Berichtje op de facebookpagina van Present:

“HiErbij wildE ik Stichting Present en de groep vrijwilligers,

heel hartelijk danken voor het in orde en toonbaar maken van mijn

tuin, aangezien ik dit zelf lichamelijk niet meer kon. Ik kan nu zelf

verder met plantjes en dergelijke en ben meteen heel erg gemotiveerd.

Uw heeft mij zeer blij gemaakt. Fantastisch dat dit in Nederland nog

bestaat. Nogmaals Hartelijk dank”

Page 30: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 30

4 Nieuwe ontwikkelingen

In 2010 heeft Ars Memorandi, in opdracht van Stichting RCOAK, de resultaten van een onderzoek naar Stichting Present Amster-dam gepresenteerd. Het doel van dit onderzoek was het verkrij-gen van inzicht in de maatschappelijk meerwaarde van Present. Het onderzoek leidde tot een Maatschappelijke Business Case waarin de maatschappelijke baten van ons werk werden afge-wogen tegen de materiële organisatiekosten. De belangrijkste conclusie van dit traject was dat de baten voor de samenleving de organisatiekosten ruimschoots overtreffen. De voornaamste aanbevelingen hadden betrekking op het gevaar van terugval van hulpontvangers en de verbetering van het lange termijn-effect van de hulp die Present biedt. Met die aanbevelingen is Present in de afgelopen twee jaren doelbewust aan de slag ge-gaan en dat heeft geleid tot een aantal nieuwe ontwikkelingen. In 2011 zijn we begonnen met de projecten ‘Sociaal Tuinieren’ en ‘Vrijwillige Energie in de Wijk’. Deze projecten zijn in 2012 voort-gezet en uitgebreid. Daarnaast zijn we begin 2012 ook van start gegaan met het Burennetwerk.

BurennetwerkIn het najaar van 2011 ontstond het idee voor het Burennetwerk Amsterdam. Begin 2012 hebben Present Amsterdam, Hulp in Praktijk (HiP) en de Protestantse Diaconie Amsterdam de handen ineen geslagen om dit idee te realiseren. Het Burennetwerk Am-sterdam koppelt mensen die een goede buur willen zijn aan men-sen in hun buurt die wat extra hulp kunnen gebruiken. De visie is dat er hierdoor netwerkjes ontstaan van buren die elkaar helpen. Deze netwerken hebben een positieve invloed op de onderlinge betrokkenheid in de buurt, doordat mensen elkaar bijstaan, elkaar leren kennen en daadwerkelijk gaan meedoen in de samenleving.

Page 31: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

31 JAARVERSLAG 2012

De oprichting van het Burennetwerk biedt mooie kansen voor Present. Ten eerste kan nu een goede buur worden gekoppeld aan een hulpvrager nadat een groep van Present zich heeft inge-zet. Op die manier kan de eenmalige inzet van Present worden aangevuld met langduriger bezoek of aandacht. Andersom kan een goede buur, die bij een hulpvrager thuis komt, ook aange-ven dat een klus te groot is voor hem, of haar alleen. Present kan in zo’n geval een groep inzetten. Het wordt dus gemakkelijker schakelen tussen individuele en groepsinzet. De samenwerking met Burennetwerk versterkt de eerder genoemde trend om als Present meer buurtgericht te gaan werken. Als gevolg hiervan hebben groepen zich in 2012 vaker in hun eigen buurt of wijk ingezet.Het Burennetwerk werkt met een buurtcontactpersoon in ie-dere buurt, die zelf ook in die buurt woont. Deze persoon houdt contact met de goede buren die staan ingeschreven bij het Bu-rennetwerk. Deze persoon begeleidt als het kan ook de groepen van Present die zich inzetten in zijn/haar buurt. Door de buurt-contactpersoon wordt de hulp van Burennetwerk en Present in de buurt verankerd.

Burennetwerk: Een voorbeeld uit de Indische buurt

mEnEEr r. HEEft schulden en een zwak sociaal netwerk. Door

allerlei redenen lukt het hem niet zelf zijn huisje schoon te houden

en een beetje op te knappen. Zijn maatschappelijk werkster meldde

hem aan bij Present met de vraag of Present een groep zou kunnen

inzetten om te helpen bij het schoonmaken. De buurtcontactpersoon

van het Burennetwerk ging op bezoek bij meneer R. Er werd samen

besloten om eerst de betonnen muren te behangen. Hij woonde al

twee jaar in zijn huisje en keek al twee jaar tegen de kale betonnen

wanden aan. Door het stof dat van de muur kwam, kreeg hij last van

zijn luchtwegen. Eerst werd een goede buur ingezet om de behangklus

voor te bereiden. Daarna heeft twee keer een groepje mensen bij

hem behangen. Tussen de groepen door waren er steeds goede buren

bereid om gaatjes te vullen, de laatste stukjes behang vast te plakken

en een gezellig praatje te maken. De buurtcontactpersoon komt

meneer nu regelmatig tegen en hij bedenkt steeds een nieuw klusje in

Page 32: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 32

In totaal stonden er aan het eind van 2012 bij het Burennetwerk 345 goede buren ingeschreven, en dit aantal groeit snel verder. In de loop van het jaar zijn er 234 matches gemaakt waarbij een hulpvraag werd gekoppeld aan een ‘goede buur’. Het doel voor 2013 is dat aan het eind van het jaar 500 goede buren zich heb-ben ingeschreven en dat er iedere maand 60 matches worden gemaakt.

Een meisje was blij dat ze kon spelen in haar tuin.

Sociaal TuinierenDe Nederlandse Tuinenstichting en Present hebben in 2011 de handen ineen geslagen en samen het project ‘sociaal tuinieren’ gelanceerd. In 2011 is het project van start gegaan in Betondorp,

zijn huis, omdat hij het zo gezellig vindt als er mensen bij hem langs

komen. De buurtcontactpersoon weet dit goed af te bakenen en vindt

het ook leuk om zo af en toe wat mensen te regelen die hem helpen.

Een buurrelatie is ontstaan; meneer R. kent nu mensen in zijn buurt

die hem kunnen helpen als hij in nood is.

Kijk voor meer informatie op www.burennetwerk.nl

Page 33: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

33 JAARVERSLAG 2012

een karakteristieke buurt in Amsterdam-Oost. In 2012 is ‘soci-aal tuinieren’ uitgebreid naar de Bloemenbuurt in Amsterdam Noord en de Pijp in Amsterdam Zuid. Present en de Tuinenstich-ting vullen elkaar hierbij uitstekend aan. De Nederlandse Tui-nenstichting geeft tuin-technisch advies en levert planten. Present zorgt voor de vrijwillige handen die het werk doen. In Betondorp worden in totaal 16 tuinen structureel bijgehouden. In de Pijp is een start gemaakt met 4 tuinen. Het is de bedoeling om hier op korte termijn met nog 4 tuinen te starten. Ook in de Bloemenbuurt zijn we met 4 tuinen begonnen en we hopen dit aantal snel te kunnen vergroten. Present wil graag middels so-ciaal tuinieren een kwaliteits- en duurzaamheidsslag maken in haar werkzaamheden.

Sociaal Tuinieren: Een voorbeeld in de Bloemenbuurt, Amsterdam NoordMevrouw Van den Berg is 91 jaar. Ze woont op zichzelf in een rijtjeshuis in de Bloemenbuurt in Amsterdam Noord. “Ik heb mijn hele leven met veel plezier mijn tuin onderhouden, maar nu gaat het niet meer…”Haar tuin was verwaarloosd, hij stond vol onkruid en bood een slordige aanblik. Ze werd er treurig van als ze naar bui-ten keek. Maar ze had de kracht niet meer om er in te werken. En dat terwijl die tuin eens haar lust en haar leven was. Haar kleindochter van 39 probeert haar zoveel mogelijk met alles bij te staan, maar heeft zelf ook een druk leven. “Aan het bij-houden van de tuin kwamen we niet meer toe, het lukt me al nauwelijks met mijn drukke leven mijn eigen tuin bij te houden”.Voor mensen als mevrouw van den Berg, die het niet meer lukt om hun eigen tuin bij te houden en die vaak eenzaam zijn en teruggetrokken leven is het project ‘Sociaal Tuinieren’ opgezet.

DELL aan de slag in de BloemenbuurtOp 27 september ging een groep vrijwilligers van het inter-nationale bedrijf DELL voor het Sociaal Tuinieren project aan

Page 34: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 34

Sociaal Tuinieren in Betondorp

de slag in de Bloemenbuurt. Present regelde de groep vrij-willigers, de Nederlandse Tuinenstichting gaf advies bij het werk in de tuinen. Woningcorporatie Ymere regelde alles ter plekke.Mevrouw van den Berg en haar kleindochter waren erg blij met de hulp van twee sterke mannen, “Het is zo fijn dat dit gebeurt”, aldus de kleindochter van mevrouw. “We voelen ons zo gesteund hierdoor. Het is fijn voor mijn oma, dat er eens andere mensen over de vloer komen, en dat geeft ons ook een fijn gevoel, dat we er niet helemaal alleen voor staan”.

Marrit, gebiedsbeheerder voor Ymere in de Bloemenbuurt, is zeer te spreken over het initiatief. “De hele buurt is blij met het project. Veel mensen bij wiens buren de tuin werd opgeknapt gaan zelf ook aan de slag, omdat ze niet achter willen blijven. Zo wordt een positief olievlek-effect bereikt”, denkt ze.

(Dit verslag is afkomstig van het weblog over Sociaal Tuinieren: http://

sociaaltuinieren.wordpress.com)

Page 35: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

35 JAARVERSLAG 2012

Vrijwillige Energie in de WijkEen nieuw concept dat Present Amsterdam ontwikkelt, heet ‘vrijwillige energie in de wijk’. In 2011 is een pilot van deze pro-jectaanpak gerealiseerd in stadsdeel Zuid, in de Pijp. Het doel is het vergroten van de ‘samenredzaamheid’ in Amsterdamse ach-terstandswijken. Door middel van de inzet van groepen vrijwil-ligers van Present proberen we de bewoners in de wijk te inspi-reren en te activeren om meer oog voor elkaar te krijgen.

In veel Amsterdamse achterstandswijken is het aantal hulpvra-gen vaak groot en lokale organisaties hebben moeite met het vinden van nieuwe vrijwilligers. De formule van Present maakt dat wél veel vrijwilligerscapaciteit ingezet kan worden. De re-den is simpel: doordat we aanbodgericht werken past Present altijd bij de veelal drukke agenda van de ‘nieuwe vrijwilliger’ – die jonger is dan de gemiddelde vrijwilliger, en bovengemiddeld druk met werk en andere verplichtingen.

Het project ‘vrijwillige energie in de wijk’ beoogt een vliegwie-leffect: het is de bedoeling dat er na afronding van het project minder Present vrijwilligersgroepen nodig zijn, omdat de inwo-ners van de wijk zelf de hulp kunnen regelen voor ‘hulpbehoe-vende buren’. De inzet van vrijwilligersgroepen in de wijk wordt met behulp van flyers en goed herkenbare kleding bekend ge-maakt in de wijk. Deze actieve promotie en communicatie is een essentieel onderdeel van het project. Het kan de bewoners vrij-wel niet ontgaan: inwoners van deze wijk hebben hulp nodig en vrijwilligers kunnen die hulp prima geven.

De Pilot in de Pijp is goed verlopen en daarom is in 2012 ‘vrijwil-lige energie in de wijk’ in 6 andere wijken van start gegaan: De Bloemenbuurt en Tuindorp Oostzaan in Amsterdam Noord, Be-tondorp en de Indische Buurt in Amsterdam Oost en Osdorp en Slotervaart in Nieuw-West. Dit gebeurt in samenwerking met de maatschappelijke organisaties en woningcorporaties die lokaal in deze wijken actief zijn. Deze organisaties komen ‘achter de voordeur’ en zijn goed op de hoogte van de werkelijke nood en behoeften in de wijk. Het opruimen en het uitvoeren van ‘groot

Page 36: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 36

onderhoud’ in verwaarloosde tuinen is de kernactiviteit van de projecten. Dit soort klussen is goed zichtbaar voor de bewoners in de buurt. Bovendien is de hulpontvanger er enorm mee ge-holpen en het aanzien van de wijk fleurt direct op. Wijkbeheer-ders en buurtbewoners zijn erg enthousiast over de projecten.

In totaal hebben meer dan 500 vrijwilligers, verdeeld over 69 groepen, zich ingezet bij verschillende projecten in het kader van ‘vrijwillige energie in de wijk. ‘Sociaal tuinieren’ en ‘Vrijwil-lige energie in de wijk’ sluiten erg mooi op elkaar aan. Het doel van beide projecten is buurtbewoners te stimuleren om meer oog voor elkaar te krijgen.

De buurt wordt opgefleurd.

Page 37: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

37 JAARVERSLAG 2012

5 Organisatie

Stichting Present Amsterdam is een non-profit organisatie. Onze kernactiviteit is het begeleiden van vrijwilligers die zich willen inzetten voor kwetsbare mensen in Amsterdam. Wij maken als zelfstandige lokale organisatie deel uit van het lan-delijk netwerk Present Nederland. Dit netwerk voorziet lokale stichtingen van advies. Stichtingen zoals Present Amsterdam ontstaan echter uitsluitend door lokale initiatieven. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun activiteiten en financiën.

Uitdagingen in 2012De afgelopen jaren bleef het aanbod vrijwilligers gestaag groei-en, terwijl het team medewerkers van Present getalsmatig ge-lijk bleef. Voor 2012 was opnieuw een groei van het aantal groe-pen voorzien. Het operationele team is aan het begin van het jaar daarom uitgebreid met twee nieuwe betaalde krachten. Deze uitbreiding was noodzakelijk voor het bewaken van de kwaliteit. Tijd is kostbaar en als mensen tijd beschikbaar stel-len, dan moet dit maximaal worden gewaardeerd. We willen dan ook voor elke groep een passend project vinden en hen goed begeleiden.

Ook in 2012 is het aantal hulpvragen wederom gestegen. Steeds meer maatschappelijke organisaties weten Present te vinden. Verschillende klussendiensten in Amsterdam zijn in de afge-lopen tijd weggevallen, waardoor er veel extra hulpvragen bij Present terecht kwamen. Het principe van Present blijft echter dat we werken vanuit het aanbod van de groep en niet vanuit de hulpvraag. De praktijk is soms best een lastige puzzel, waar we met ervaring en met overleg veelal wel goed uit komen. Het blijft natuurlijk vervelend om “nee” te moeten zeggen bij het ontvangen van hulpvragen. We proberen hulpvragen waar wij niet aan kunnen voldoen daarom ook zoveel mogelijk door te

Page 38: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 38

verwijzen naar andere organisaties. De samenwerking met Bu-rennetwerk is ook in dat opzicht ideaal. Het gebeurt regelmatig dat een hulpvraag waar Present niet aan toe komt, door het Bu-rennetwerk wordt opgepakt, en vice versa.

Naast de groei in het aantal bemiddelingen was ook een aantal wijzigingen in de organisatie een uitdaging voor het team. Be-gin 2012 is Present Amsterdam verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Nieuwe Herengracht. Samen met de partnerorganisaties Burennetwerk en Serve the City huurt Present nu een zoldereta-ge in een van de historische gebouwen van de Protestantse Di-aconie Amsterdam. De combinatie van deze organisaties onder een dak betekent een impuls voor de onderlinge samenwerking ten dienste van de vrijwilliger en de stad.

Een tweede verandering betrof de daadwerkelijke start van het Burennetwerk. De begeleiding van de opstartfase vereiste ook de nodige aandacht van het team en het bestuur van Present. Anderzijds heeft Burennetwerk op haar beurt een deel van het werk van Present overgenomen. Het voordeel van de nieuwe si-tuatie is vooral dat Present zich voor honderd procent kan rich-ten op datgene waar onze kracht ligt: het faciliteren van vrijwil-ligerswerk voor groepen.

Het Presentteam: Marjon, Herman, Caroline, Wanda en Carlo

Page 39: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

39 JAARVERSLAG 2012

Het TeamPresent beschikt over een professioneel team dat groepen vrij-willigers begeleidt bij hun inzet in de stad. Het is verantwoor-delijk voor de kwaliteit en duurzaamheid van deze inzet. Dit team staat onder leiding van een coördinator. De teamleden zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de aansturing van de overige medewerkers, die elk hun eigen aan-dachtsveld hebben. De teamleider Groepen stuurt de vrijwilli-gers aan die de groepen begeleiden en presentaties geven. De teamleider Maatschappelijke Organisaties verzorgt het contact met de professionele organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn waarmee wij samenwerken. De teamleider PR en Communicatie is verantwoordelijk voor de externe com-municatie. De teamleider Netwerk zorgt ervoor dat er nieuw aanbod blijft komen. Hij doet dit door nieuwe netwerken op te zetten en bestaande netwerken te onderhouden. De teamleider Ondersteuning beheert de administratie. Omdat wij in een klein team werken zijn medewerkers soms verantwoordelijk voor meerdere aandachtsvelden.

Naast de 4 part-time betaalde krachten (Carlo, Caroline, Wanda en Herman) bestaat het operationele team ook uit een aantal toegewijde structurele vrijwilligers. Sommigen van hen werken meerdere dagen in de week voor Present. Zonder hun inspan-ningen zou Present niet goed kunnen functioneren. Alle team-leden van het operationele team die werken als vrijwilliger, krij-gen een bescheiden maandelijkse vergoeding1. Dit is geen loon, maar een onderstreping van het feit dat men zich structureel als vrijwilliger wil inzetten voor mede-Amsterdammers.

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat we dit jaar zijn begonnen om stageplaatsen aan te bieden aan studenten. Aan het begin van het jaar heeft Harmen van de Kamp, student aan de Chris-telijke Hogeschool Ede (CHE) stage gelopen bij Present en mo-menteel loopt Edwin Troost stage. Ook hij studeert aan de CHE.

1 50 euro per maand (inzet van tenminste 12 uur). Daarnaast ontvangen twee

vrijwilligers € 125 per maand, wegens het aantal uren dat zij structureel voor

Present werken (tenminste 8 uur per week).

Page 40: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 40

Daarnaast is Patrick Verschuren onlangs begonnen met een stage. Hij studeert Toegepaste Psychologie aan de Hogeschoool van Amsterdam en gaat zich tijdens zijn stage onder andere be-zighouden met de evaluaties. Het werken met stagiairs vereist een goede begeleiding vanuit het team, maar het is de inves-tering zeker waard. In 2013 zijn we van plan nog meer te gaan werken met stagiairs.

Present hoopt de komende jaren op grotere schaal te gaan samenwerken met ondernemingen. Eind 2012 is er een klein team samengesteld om het aanbod van Present aan bedrij-ven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, te optimaliseren.

Team Present Amsterdam

Naam FunctieCarlo de Waal Coördinator

Herman Bouma Teamleider PR & Communicatie

Teamleider Netwerk

Caroline Juffer Teamleider Maatschappelijke Orga-nisaties, Teamleider Groepen

Louise Pape (tot maart) Teamleider Groepen

Wanda Schuurman Assistent Coördinator

Samenwerking Burennetwerk

Marjon de Jeu Groepen, Administratie

Tedo Kiel Begeleider Groepen

Lisette de Graaf Begeleider Groepen

Martine Boom Begeleider Groepen

John van den Eijnden Projectbezoeken

Erik Hiemstra Begeleider Groepen

Richard Faber (tot april) Logistiek

Jan Vos Logistiek, projectbezoeken

Kees den Boer (vanaf dec) Logistiek, projectbezoeken

Wendy Molenaar Bedrijven

Harmen van de Kamp Stagiair

Edwin Troost Stagiair

Patrick Verschuren Stagiair

Page 41: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

41 JAARVERSLAG 2012

Present is een kleine en daardoor kwetsbare organisatie die een groeiende hoeveelheid werk verzet. Daardoor ontstaat het risi-co dat er onvoldoende tijd resteert voor reflectie. Een van de ma-nieren waarop we dit ondervangen is het maandelijks overleg met het voltallige kernteam. Daarnaast is er eind 2012 met dit doel een ‘heidag’ georganiseerd voor het team en het bestuur. Gezamenlijk hebben we ons bezonnen op de diepere motivatie van het werk van Present Amsterdam. Op deze dag werden we ons weer heel bewust van het feit dat Present de stad echt iets heeft te bieden. Het is mooi dat veel vrijwilligers zich in willen zetten, maar het is van belang dat ons uiteindelijke doel hoger is dan een groot aantal projecten. Waar het om gaat is dat we een beweging op gang brengen waarbij het steeds meer vanzelf-sprekend wordt om naar elkaar om te zien. Ook was het goed om opnieuw te ontdekken hoe belangrijk het is dat we vasthou-den aan onze aanbodgerichte werkwijze. Dat is de kracht van Present. Het werk moet voortkomen uit het aanbod van de vrij-willigers en niet uit de hulpvragen.

BestuurHet operationele team functioneert onder verantwoordelijk -heid van een bestuur. Bestuurders worden in principe benoemd voor vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging na instemming van het voltallige bestuur. De leden van het bestuur ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Het bestuur houdt toezicht op de financiën en het personeelsbeleid, en heeft daar-naast een rol in de externe vertegenwoordiging van de stichting. Intern is de coördinator vanuit het operationele team het aan-spreekpunt voor het bestuur. Hij woont alle bestuursvergade-ringen bij en overlegt frequent met de voorzitter. De coördinator legt verantwoording af aan het bestuur op de vijf inhoudelijke terreinen: doelstelling, besteding van middelen, fondsenwer-ving, functioneren van de organisatie en omgang met vrijwilli-gers. Uitsluitend op het punt van besteding van middelen wordt door de penningmeester zowel de toezichthoudende rol alsook de besturende rol uitgeoefend. Het toezicht op dit punt is ge-waarborgd door financiële rapportage door de penningmeester aan het gehele bestuur op elke bestuursvergadering.

Page 42: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 42

Na 5 jaar deel uitgemaakt te hebben van het bestuur heeft, tot onze spijt, de huidige penningmeester, Matthijs Opheikens, in de loop van 2012 besloten zijn bestuursfunctie per eind 2012 neer te leggen om zijn tijd aan andere zaken te geven. Matthijs heeft zich sinds de oprichting van Present Amsterdam in 2005 op veel verschillende manieren ingezet voor Present, ook buiten het bestuur. Het is daarom erg jammer dat hij weg gaat. Geluk-kig zijn we er in geslaagd om een nieuwe penningmeester aan te trekken: per 1 januari 2013 zal Jacco Jochemsen deze taak op zich nemen en deel uitmaken van het bestuur.

Bestuur

Brigitte, Evelien

Coördinator

Carlo

Netwerk / Communica-

tie Herman

Groepen Caroline, Marjon

Logistiek Jan, Kees

Maatsch. Organisaties

Caroline

Tuinen- stichting

Carlo

Medewerkers groepen

Fondsen- werving

Carlo

Buren-netwerk Wanda

Flexers

Present NL Arjan Klein

Bedrijven Wendy

Stagiairs Edwin, Patrick, Harmen

Page 43: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

43 JAARVERSLAG 2012

Bestuur Peter Mulder voorzitter Geb. 1974, in bestuur sinds 2009. Docent en onderzoeker

economie Vrije Univer-siteit Amsterdam

Matthijs Opheikens penningmeester Geb. 1976, in bestuur

sinds 2008. Productbeheerder infra bij stadsdeel Nieuw-West Tim Vreugdenhil lid Geb. 1975, In bestuur sinds juni 2011. Predikant Stadhartkerk Amstelveen & Onder- zoeker citykerk bij de Oude kerkgemeente te Amsterdam

Brigitte Makkinje lid Geb. 1979, In bestuur sinds juni 2011. Coördinator Serve the City en Outreach Coör- dinator bij Crossroads International Church

Evelien van Wijk lid Geb. 1978, In bestuur sinds november 2011. Communicatiemede-

werker bij GoedeWaar.nl en bij Leger des Heils Amsterdam

Page 44: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 44

Het is bijna niet te geloven maar het is echt dezelfde tuin.

Page 45: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

45 JAARVERSLAG 2012

6 Financieel jaarverslag

Stichting Present Amsterdam is een organisatie zonder winst-oogmerk. Onze kernactiviteit is het begeleiden van vrijwil-ligers die bereid zijn om zich in te zetten voor kwetsbare mensen in Amsterdam. Dat vraagt om investeringen in kwa-liteit en zorgvuldigheid, ten behoeve van zowel vrijwilliger als hulpontvanger.

Het kapitaal van Present bestaat daarom vooral uit het team dat verantwoordelijk is voor de inzet en begeleiding van vrijwil-ligers. Na enkele jaren waarin we het groeiend aanbod van vrij-willigers grotendeels konden opvangen binnen het bestaande team, in combinatie met de inzet van zogenoemde structurele vrijwilligers in de organisatie, hebben we dit jaar de stap gezet om ons team aanzienlijk uit te breiden. In 2012 is het team ge-groeid van 15 naar 18 personen, en de gezamenlijke inzet van 2.2 fte naar 3,4 fte. Deze uitbreiding was nodig om de kwaliteit van de inzet van het groeiend aantal vrijwilligers te waarborgen, en werd daarnaast ingegeven door de wens om te investeren in de oprichting van het Burennetwerk. Zoals eerder opgemerkt ho-pen we met dit laatste een betere combinatie van individuele en groepsinzet te realiseren, en Present Amsterdam beter te veran-keren in buurten.

De totale uitgaven in 2012 bedroegen €141.479, terwijl de totale inkomsten €141.392 waren. Met andere woorden, in 2012 waren inkomsten en uitgaven nagenoeg met elkaar in evenwicht. Het marginale negatieve resultaat van €87 hebben we gefinancierd uit onze reserve.

In vergelijking met 2011 stegen in 2012 de totale inkomsten met 30% en de totale uitgaven met 36%. Dit is in scherp contrast met het voorgaande jaar, toen de totale inkomsten en uitgaven ste-

Page 46: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 46

gen met, respectievelijk, 1,6% en 1,9%. Dit laatste was uitzon-derlijk, omdat het in 2011 nog lukte de groei van ons werk vrijwel geheel op te vangen met begeleiding geboden door structurele vrijwilligers. Het was toen echter al duidelijk dat bij verdergaan-de groei de grenzen van onze capaciteit overschreden zouden worden. Mede dankzij een welkome bijdrage van de Gemeen-te Amsterdam konden wij in 2012 onze capaciteit uitbreiden, waardoor het mogelijk werd het aantal projecten in 2012 fors te laten stijgen. Zoals beschreven in hoofdstuk 2, is het aantal pro-jecten in 2012 met 27% toegenomen, terwijl het aantal vrijwil-ligers dat zich via Present heeft ingezet toenam met 13%.

Als we de groeicijfers van 2012 over een langere periode bezien, is de aanzienlijke groei niet uitzonderlijk. Integendeel, sinds de oprichting in 2005 is Present Amsterdam sterk gegroeid, en is het aantal fte’s aan betaalde inzet – onze voornaamste uitga-venpost – meegegroeid. In financieel opzicht was daarom niet 2012 maar 2011 een uitzonderlijk jaar.

Ondanks de groei bleven ook in 2012 zowel de inkomsten en uit-gaven achter bij de begroting, die was vastgesteld op €160.000 aan inkomsten en €154.400 aan uitgaven. Dit betekent dat we zowel qua uitgaven als inkomsten ongeveer 90% van onze be-

141.392  

Realisa.

e  

Realisa.

e  

141.479  

Begro.

ng  

Begro.

ng  

0  

20.000  

40.000  

60.000  

80.000  

100.000  

120.000  

140.000  

160.000  

180.000  

2008   2009   2010   2011   2012   2012   2012  

Realisa.e  

Inkomsten  &  Uitgaven  

Inkomsten    Uitgaven  

141.392  

Realisa.

e  

Realisa.

e  

141.479  

Begro.

ng  

Begro.

ng  

0  

20.000  

40.000  

60.000  

80.000  

100.000  

120.000  

140.000  

160.000  

180.000  

2008   2009   2010   2011   2012   2012   2012  

Realisa.e  

Inkomsten  &  Uitgaven  

Inkomsten    Uitgaven  

Page 47: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

47 JAARVERSLAG 2012

groting hebben gerealiseerd. Net als voorgaande jaren is de voornaamste verklaring hiervoor het achterblijven van de baten uit eigen fondsenwerving. Opnieuw is het lastig gebleken onze doelstellingen op dit vlak te halen. Vooral bij bedrijven en ver-mogensfondsen blijven de gerealiseerde bedragen achter bij de begroting (met respectievelijk 38% en 25%). De gerealiseerde inkomsten van woningbouwverenigingen en overheden zijn vrijwel gelijk aan de begroting. Wij hebben de groei van onze uitgaven hierop aangepast, vooral door ons team minder sterk uit te breiden dan beoogd.

UitgavenDe personele lasten vormen veruit de grootste uitgavenpost van Present. Het team van Present wordt aangestuurd door Carlo de Waal, in de vorm van een betaalde functie (0,7 fte). Daarnaast hadden in 2012 3 teamleiders een betaalde functie: Herman Bouma (0,3 fte), Caroline Juffer (0,4 fte) en Wanda Huinink (0,6 fte). De overige 1,4 fte wordt ingevuld op basis van een kleine vrijwilligersvergoeding. Zie Bijlage 1 voor meer details.

In 2012 waren de personeelskosten verantwoordelijk voor 78% van de totale uitgaven. Veruit het grootste deel van de perso-neelskosten heeft direct betrekking op vrijwilligersbemidde-

Eigen  bestedingen;  6%  

Publica3e  en  communica3e;  2%  

Uitvoeringslasten;  0%  

Personeelslasten;  78%  

Afschrijvingen;  0%  

Huisves3ngslasten;  4%  

Algemene  lasten;  10%  

Uitgaven  2012  

Eigen  bestedingen;  6%  

Publica3e  en  communica3e;  2%  

Uitvoeringslasten;  0%  

Personeelslasten;  78%  

Afschrijvingen;  0%  

Huisves3ngslasten;  4%  

Algemene  lasten;  10%  

Uitgaven  2012  

Page 48: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 48

ling, onze kerntaak. Die kerntaak vraagt ook om het maken van diverse niet-personele kosten, namelijk de uitgaven voor tuin- en schildermateriaal (eigen bestedingen), samen goed voor 6% van de totale uitgaven. De belangrijkste overige uitgaven betreffen huisvestingskosten (4%), en algemene lasten (10%). Laatstgenoemde post betreft vooral uitgaven aan accountants- en advieskosten en de jaarlijkse vaste bijdrage aan het landelijk netwerk Present Nederland. Wij maken als zelfstandige lokale organisatie deel uit van dit netwerk voor advies, ondersteuning en vertegenwoordiging naar regionale en landelijke overheden.

Als we kijken naar de ontwikkeling van de uitgaven over een langere periode, dan valt vooral op dat de personeelslasten een steeds groter aandeel van de totale kosten uitmaken, terwijl vooral de eigen bestedingen en overige lasten een steeds klei-ner deel van de totale kosten uitmaken (zie de figuur hieronder).

Deze ontwikkeling weerspiegelt een consistente keuze voor investeren in menselijk kapitaal – onze voornaamste bron van kapitaal. In 2012 is het percentage van de uitgaven besteed aan

Personeelslasten Eigen bestedingen Huisvestingslasten Accountant en advies Fee Present Nederland Overige lasten

Page 49: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

49 JAARVERSLAG 2012

personeel 15% hoger dan in 2011. Dit is een gevolg van onze be-leidsmatige keus om in 2012 flink te investeren in de uitbreiding van ons team om de doorgaande groei van vrijwilligers die zich willen inzetten in de stad op te vangen en verder uit te bouwen.

We kunnen de uitgaven ook op een iets andere manier bekijken, door de verschillende uitgaven in te delen in drie categorieën: uitgaven aan onze kerntaak (vrijwilligersbemiddeling), uitga-ven aan beheer&administratie (interne kosten) en uitgaven aan fondsenwerving. Deze indeling is ook terug te vinden in de jaarrekening.

Zoals eerder genoemd, stegen in 2012 ten opzichte van 2011 het aantal projecten met 27% en de totale uitgaven met 30%. Dat betekent dat in 2012 de kosten van onze bemiddeling per pro-ject iets zijn gestegen: van gemiddeld €423 in 2011 naar €455 in 2012. Dit is een stijging van 7,5%. Omdat we in 2012 meer dan in voorgaande jaren de vrijwilligers in kleinere groepen bij meer projecten hebben ingezet, zijn de totale uitgaven per vrijwilliger in 2012 iets gestegen, van €68 naar €79. Een individuele vrijwil-liger zet zich gemiddeld ongeveer 5,5 uur in, hetgeen betekent dat in 2012 een uur vrijwilligerswerk via Present Amsterdam

Page 50: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 50

ongeveer €15 kostte. Dit is een stijging van 16% ten opzichte 2011 toen deze kosten per uur gemiddeld €12,- bedroegen. De-bet aan deze (beperkte) stijging zijn voornamelijk de verhuizing naar een nieuwe locatie, de opstart van het Burennetwerk en de groei van het aantal kleine projecten.

InkomstenVoor haar inkomsten steunt Present op vier pijlers: vermogens-fondsen, woningbouwcorporaties, gemeentelijke subsidies en partners (bedrijven en particuliere giften). De keuze voor deze vier pijlers is een bewuste: wij hechten aan diversificatie in onze fondsenwerving omdat we ervoor willen waken om als vrijwil-ligersorganisatie een verlengstuk te worden van een professi-onele organisatie. Bovendien beschermen wij op deze manier onze organisatie zo goed mogelijk tegen het risico van het weg-vallen van inkomstenbronnen.

In 2012 was 40% van onze inkomsten afkomstig van de overheid (32% van de Dienst Wonen Zorg en Samen Leven, en 8% van de Stadsdelen). De overige 60% bestaat uit baten uit eigen fond-senwerving. Deze baten zijn opgebouwd uit bijdragen van wo-ningbouwcorporaties (28%), vermogensfondsen (17%), bedrij-

Woningbouw  corpora.es  

28%  

Gem.  Amsterdam  -­‐  DWZS  32%  

Gem.  Amsterdam  -­‐  stadsdelen  

8%  

Vermogensfonden  17%  Kerken,  par.culieren  

11%  

Bedrijven  4%  

Beleggingen  0.5%  

Inkomsten  2012  

Woningbouw  corpora.es  

28%  

Gem.  Amsterdam  -­‐  DWZS  32%  

Gem.  Amsterdam  -­‐  stadsdelen  

8%  

Vermogensfonden  17%  Kerken,  par.culieren  

11%  

Bedrijven  4%  

Beleggingen  0.5%  

Inkomsten  2012  

Page 51: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

51 JAARVERSLAG 2012

ven (4%), kerken en particulieren (11%), en rente (0.5%).

Als we de verdeling van de inkomsten in 2012 vergelijken met de verdeling van de inkomsten in voorgaande jaren dan valt op dat, ondanks de sterke groei van de totale inkomsten in 2012, de ver-deling in 2012 vrijwel identiek is aan 2011. Dit betekent dat de in-komsten uit de verschillende bronnen aanzienlijk zijn gestegen in 2012. Van de gemeente Amsterdam ontvingen we in totaal €56.300, een stijging van 23% ten opzichte van vorig jaar. Van dit bedrag is €45.000 afkomstig van de Dienst Wonen, Zorg en Samenleven. Het resterende deel ontvingen van de stadsdelen Centrum en Noord.

Sinds 2008 spelen woningcorporaties een belangrijke rol in de financiering van Present Amsterdam. De woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot en Rochdale ondersteunden ons in 2012 met in totaal €39.000. Dit is een toename van 23% ten opzichte van 2011. De totale inkomsten van vermogensfond-sen stegen in 2012 met 40% tot €24.500, en waren afkomstig van Steunfonds Amsterdam, SIOC, Sluyterman van Loo, KSBW en de Dr. Hofsteestichting. De overige inkomsten tenslotte, be-

36.000  43.581  

31.714  39.000  

20.000  

18.800  20.300  

17.500  

24.500  8.961  

9.313  

12.083  

13.279  

21.592  

16.500  

20.200  

31.000  46.231  

56.300  

0  

25.000  

50.000  

75.000  

100.000  

125.000  

150.000  

2008   2009   2010   2011   2012  

Inkomsten  Overheid  

Partners,  overig  

Vermogensfonden  

Woningbouw  corporaEes  

36.000  43.581  

31.714  39.000  

20.000  

18.800  20.300  

17.500  

24.500  8.961  

9.313  

12.083  

13.279  

21.592  

16.500  

20.200  

31.000  46.231  

56.300  

0  

25.000  

50.000  

75.000  

100.000  

125.000  

150.000  

2008   2009   2010   2011   2012  

Inkomsten  Overheid  

Partners,  overig  

Vermogensfonden  

Woningbouw  corporaEes  

Page 52: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 52

droegen in totaal €21.592. Dit bedrag komt voornamelijk voort uit sponsoring door verschillende bedrijven (€5.350), giften van particulieren en kerken (€15.565) en rente (€677).

FondsenwervingWe hebben in 2012 in totaal €24.500 ontvangen van vermogens-fondsen. Dit is 40% hoger dan vorig jaar, toen we €17.500 ont-vingen. Dat neemt niet weg dat het bedrag lager is dan begroot. Ons doel was om de bijdrage van vermogensfondsen te laten groeien naar €33.000. Om dit doel te realiseren hebben we in 2012 voor het eerst een professioneel fondsenwervingsbureau in de arm genomen. De reden daarvoor was dat wij als kleine stichting over onvoldoende tijd en expertise beschikken om de bijdragen uit fondsenwerving te laten groeien tot genoemd doel.

Samen met onze fondsenwerver hebben we een strategie ont-wikkeld waarbij we ons vooral richten op het indienen van een relatief groot aantal aanvragen bij kleinere fondsen. De belang-rijkste overweging daarvoor was dat zulke aanvragen relatief eenvoudig zijn voor te bereiden en te verantwoorden, terwijl de kans op honorering relatief groot zou zijn. In totaal zijn 21 aan-vragen ingediend. Daarvan is 30% toegekend, 20% afgewezen en 50% loopt nog. Dit betekent dat de strategie tot nu toe niet heel goed heeft gewerkt, en dat dit vooral komt door de tijd die gemoeid is met het aanvragen en de uiteindelijke beslissing van de fondsen. De verantwoording van de fondsen gebeurt achter-af conform fondsspecificieke eisen. Hierover zijn geen klachten ontvangen.

De kosten van fondsenwerving bedroegen in 2012 1.9% van de totale baten uit fondsenwerving, en vallen daarmee ruim-schoots binnen het door ons gestelde norm van maximaal 10%. Deze norm is afgeleid van het gemiddelde in de sector zorg&welzijn (14%) en de kosten van de externe fondsenwerver (10%). De door ons gemaakte kosten voor fondsenwerving in 2012 bestaan uit uren die betaalde krachten uit ons team erin hebben gestoken, plus de vergoeding voor het externe fondsen-

Page 53: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

53 JAARVERSLAG 2012

wervingsbureau. Wat dit laatste betreft, deze kosten zijn geba-seerd op het no-cure-no-pay principe. Omdat de opbrengst van de fondsenwerving in 2012 lager was dan voorzien, en een van de toekenningen al in 2011 was aangevraagd, vielen de kosten van fondsenwerving dit jaar lager uit dan voorgaande jaren.

Tenslotte: Bijlage 1 geeft een meer gedetailleerd financieel over-zicht in de vorm van verkorte balans, exploitatieoverzicht en lastenoverzicht, voorzien van een korte toelichting. Bijlage 2 be-vat de begroting 2012 en 2013. In bijlage 3 is de accountantsver-klaring opgenomen. De gehele jaarrekening 2012 is beschikbaar via onze website: http://stichtingpresent.nl/amsterdam.

04%  

06%  

08%  

03%  02%  

00%  

02%  

04%  

06%  

08%  

10%  

2008   2009   2010   2011   2012  

Verhouding  kosten/baten  fondsenwerving  

04%  

06%  

08%  

03%  02%  

00%  

02%  

04%  

06%  

08%  

10%  

2008   2009   2010   2011   2012  

Verhouding  kosten/baten  fondsenwerving  

Page 54: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 54

Page 55: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

55 JAARVERSLAG 2012

7 Vooruitblik

Ook in 2013 zullen onze voornaamste inspanningen gericht zijn op de zaken waar we goed in zijn: het garanderen van kwaliteit, diversiteit en flexibiliteit in de begeleiding van groepen vrijwill-gers die zich bij ons aanmelden. Ons concrete doel voor 2013 is om 230 groepen vrijwilligers in te zetten in Amsterdam, oftewel 15% meer dan in 2012.

We gaan opnieuw proberen deze vrijwilligers zoveel mogelijk wijkgericht in te zetten, om zo verbindingen tussen mensen in buurten sterker te maken. Hierbij gaan we intensiever samen-werken met het in 2012 opgerichte Burennetwerk. We hopen op deze manier ook meer kerken te kunnen bewegen om actief te worden in hun eigen wijk. Daarnaast gaan we verder met de projecten ‘Sociaal Tuinieren’ en ‘Vrijwillige Energie in de Wijk’, die we waar mogelijk gaan uitbreiden.

In 2013 gaat het bestuur concrete stappen ondernemen om meer inkomsten uit het bedrijfsleven te realiseren. De reden hiervoor is dat naar onze inschatting hier kansen liggen om de financiële basis van onze stichting te verbreden. Steeds meer bedrijven zijn bewust bezig met maatschappelijk verantwoord onderne-men en meldden zich ook daadwerkelijk bij ons omdat ze zich vrijwillig willen inzetten voor de stad. We beseffen dat we op dit punt een goede strategie moeten ontwikkelen, om goed in te kunnen spelen op het aanbod van bedrijven, in samenhang met onze mogelijkheden en de wensen van hulpvragers. Daartoe is inmiddels een werkgroep opgericht, bestaande uit teamleden en bestuursleden aangevuld met externe experts. In het voor-jaar moet dit leiden tot een duidelijke strategie, die in de rest van het jaar zal worden geïmplementeerd.

Mede tegen deze achtergrond willen we in 2013 ook zo snel mo-

Page 56: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 56

gelijk onze website vernieuwen, verbeteren en integreren met de diverse social media kanalen. Daarnaast gaan we in 2013 een nieuwe fondsenwerver aanstellen, met als doel om meer in-komsten uit vermogensfondsen te realiseren.

Gegeven de economische crisis en de gevolgen hiervan voor de overheidsfinancien en de woningmarkt, groeit het risico dat op de langere termijn (2 a 3 jaar) onze inkomsten van woningcor-poraties en de gemeente teruglopen. Daarom willen we in 2013 een extra inspanning leveren om meer inkomsten uit fondsen-werving en het bedrijfsleven te realiseren. In Bijlage 2 is de be-groting voor 2013 opgenomen.

Tenslotte gaan we in 2013 verder werken aan een evaluatieme-thode die meer inzicht geeft in de kwaliteit en de impact van ons werk. Wij verwachten dat de evaluaties in de toekomst door deze aanscherping tot nog beter meetbare resultaten zullen leiden.

Met dit alles willen ook in 2013 een bijdrage leveren aan het on-dersteunen van kwestbare buurten en mensen in Amsterdam.

Page 57: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

57 JAARVERSLAG 2012

Bijlage 1

Balans per 31 december 2012

ACTIVA PASSIVA

Materiële vaste activa 80 Continuïteitsreserve 37.000

Vorderingen 11.583 Overige reserves 161

Liquide middelen 53.663 Kortlopende schulden 28.165

Totaal 65.326 Totaal 65.326

Alle posten in de balans worden, tenzij anders vermeld, gewaar-deerd tegen de nominale waarde. De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen de verkrijgingprijs verminderd met de op basis van de geschatte economische levensduur bepaalde afschrijvingen, rekening houdend met een eventuele restwaar-de. De afschrijvingen op inventaris bedragen 20% van de ver-krijgingprijs. Op investeringen gedurende het boekjaar wordt naar tijdsgelang afgeschreven. Geheel afgeschreven materiële vaste activa zijn niet in het overzicht materiële vaste activa op-genomen. De vorderingen worden gewaardeerd tegen nomi-nale waarde, voor zover nodig rekening houdend met mogelijke oninbaarheid.

De continuïteitsreserve is gevormd voor de dekking van risico op korte termijn en om zeker te stellen dat Stichting Present Am-sterdam ook in de toekomst aan haar verplichtingen kan vol-doen. Vanwege de groei van de organisatie, en de daaruit voort-vloeiende groei van verplichtingen, heeft het bestuur besloten de omvang van deze reserve te laten toenemen, te financieren uit bescheiden positieve exploitatie resultaten.

Page 58: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 58

Exploitatieoverzicht 2012

Page 59: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

59 JAARVERSLAG 2012

Lasten overzicht 2012 Lasten

Besteding WervingWerkelijk  2012 Vrijwilli-­‐

gerswerk  bemidde-­‐

ling

Lasten  eigen  

fondsenwerving

Werkelijk  2012

Begroot  2012

Werkelijk  2011

€ € € € € €

Eigen  bestedingen 8.012 0 0 8.012 12.000 12.237Publica<e  en  communica<e 0 2.523 0 2.523 2.500 0

8.012 2.523 0 10.535 14.500 12.237Uitvoeringslasten

Personeelslasten 105.982 2.208 2.208 110.398 119.000 65.531Afschrijvingen 154 3 3 160 750 1.021Huisves<ngslasten 6.023 125 125 6.273 6.650 6.300Algemene  lasten 13.549 282 282 14.113 13.500 18.624

125.708 2.618 2.618 130.944 139.900 91.476

Totaal 133.720 5.141 2.618 141.479 154.400 103.713

TotaalLasten  beheer  en  

admini-­‐stra<e

Baten overzicht 2012

Page 60: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 60

Toelichting op de jaarrekening 2012

BalansAan de Activa-zijde is te zien dat de liquiditeitspositie van Pre-sent aan het eind van het boekjaar 2012 gezond is. Naast het sal-do op bank- en spaarrekening van €53.663 staat er een relatief laag bedrag van €11.583 open aan vorderingen. Dit gaat groten-deels (€6.750) om eindafrekeningen van subsidies of fondsen na verantwoording van de toezegging. Daarnaast moet nog een subsidie van €2.500 uit boekjaar 2011 overgemaakt worden. Eind december is expliciet toegezegd dat dit bedrag begin 2013 volgt. Het bedrag is daarom op de balans blijven staan en niet afgeboekt als verliespost in 2012. Verder bestaan de vorderin-gen uit een aantal vooruitbetaalde bedragen voor te maken projectkosten (voorschot) en verzekeringen (jaarpremies). De waarde van de materiële vaste activa (computers en bakfiets) is nog te verwaarlozen, omdat deze alle afgeschreven of bijna afgeschreven zijn.

Aan de Passiva-zijde staan de reserves en kortlopende schulden. Doordat het resultaat in 2012 bijna 0 was zijn de reserves nage-noeg hetzelfde gebleven.

De kortlopende schulden bestaan uit de volgende posten:l Nog af te dragen loonheffing over december 2012. l Nog af te dragen pensioenpremie december 2012 en een na-

verrekening over 2012 omdat in kwartaal 3 ontdekt is dat de nieuwe werknemers bij Present niet goed waren aangemeld bij het pensioenfonds, waardoor in 2012 te weinig premie is afgedragen. Dit is gecorrigeerd in januari 2013.

l Vakantiegeldverplichting: de reservering voor vakantiegeld, uit te betalen in mei 2013.

l Vakantiedagenverplichting. Doordat de vaste medewerkers weinig vakantiedagen opnemen is er een hoog saldo aan va-kantiedagen. Omdat dit saldo opeisbaar is in komende jaren, met een risico voor de bedrijfsvoering, is dit bedrag op de ba-lans gewaardeerd.

l Diverse nog te betalen bedragen, bestaande uit

Page 61: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

61 JAARVERSLAG 2012

Afrekening met de Diaconie (verrekening huur en bijdrage Diaconie aan Present),

Diverse declaraties en facturen met betrekking op boek-jaar 2012 die pas in januari 2013 betaald zijn.

Nog te betalen kosten fondsenwerving Nog te betalen accountantskosten

Exploitatieoverzicht 2012Een uitgebreide toelichting op het exploitatieoverzicht is gege-ven in Hoofdstuk 6. Hier wordt volstaan met toelichting op en-kele ‘technische’ details:

De indeling in het exploitatieoverzicht is overeenkomstig richt-lijn 650 voor fondsenwervende instellingen van de raad voor jaarverslaglegging. De baten zijn hierdoor onderverdeeld in baten uit eigen fondsenwerving en subsidie overheden. De posten baten uit eigen fondsenwerving is door Present Am-sterdam vervolgens weer onderverdeeld in Vermogensfondsen, Woningbouwverenigingen en Partners (bedrijven, kerken en particulieren).

De lasten worden conform richtlijn 650 ingedeeld in bestedin-gen aan doelstellingen, lasten beheer en administratie en lasten fondsenwerving. Het doel hiervan is goed inzicht te geven of de beschikbaar gestelde gelden daadwerkelijk aan de doelstellin-gen besteed worden en niet opgaan aan overhead binnen de or-ganisatie. Present Amsterdam laat hier een gezonde verdeling zien die ruim binnen de norm van richtlijn 650 valt.In het overzicht van lasten 2011 is te zien dat 2 kostenposten direct aan 2 categorieën worden toegeschreven (projectkosten en PR-kosten aan resp. besteding aan doelstellingen en lasten eigen fondsenwerving).De overige kosten (onder kop uitvoeringslasten) worden ver-deeld over de 3 categorieën naar rato van de besteedde uren aan die categorieën. Alle Present-medewerkers (zowel in vaste dienst als vrijwilligers) houden hiervoor urenstaten bij.

De post algemene lasten is een verzamelpost en bestaat voor

Page 62: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

JAARVERSLAG 2012 62

het grootste deel uit de afdracht aan Present NL, accountants- en administratiekosten, telefoonkosten en verzekeringen.

De gehele jaarrekening 2012 is beschikbaar via onze website: http://stichtingpresent.nl/amsterdam.

Bijlage 2

Begroting 2012 en 2013

Page 63: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

63 JAARVERSLAG 2012

Bijlage 3

Beoordelingsverklaring JAARREKENING 2012

OpdrachtWij hebben de in dit rapport opgenomen jaarrekening 2012 van Stichting Present te Amsterdam beoordeeld. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opmaken van de jaarrekening in overeenstemming met Richtlijn 650 “Fondsenwervende instel-lingen” van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Het is onze ver-antwoordelijkheid een beoordelingsverklaring inzake de jaarre-kening te verstrekken.

WerkzaamhedenWij hebben onze beoordeling verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 2400 “Opdrachten tot het beoordelen van financiële overzichten”. De in dit kader uit-gevoerde werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het in-winnen van inlichtingen bij functionarissen van de huishouding en het uitvoeren van cijferanalyses met betrekking tot de finan-ciële gegevens. Door de aard en de omvang van onze werkzaam-heden kunnen deze slechts resulteren in een beperkte mate van zekerheid omtrent de getrouwheid van de jaarrekening. Deze mate van zekerheid is lager dan die welke aan een accountants-verklaring kan worden ontleend.

OordeelOp grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de jaarrekening geen getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van de reserves en fondsen van Stichting Present Amsterdam per 31 december 2012 en van het resultaat over 2012 in overeen-stemming met Richtlijn 650 “Fondsenwervende instellingen” van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Wezep, 20 maart 2013

Drs. J. Smit AA KRC Accountants B.V.

Page 64: Jaarverslag Present Amsterdam 2012

Onze partners:

Stichting InterkerkelijkOriëntatie Centrum