Laatste minuten Valley Bucketeers thuis. Prachtige teamprestatie.

Eerste wedstrijd, thuis tegen Isala. Voorsprong van 18 punten verspelen...

Het teamgevoel. Leuke mix van ver-schillende spelers/persoonlijkheden maar samen een leuk jaar neergezet.

Hier is ie dan!

Veel leesplezier!Urka’s 1

Page 3: Jaarverslag H2

Het seizoen begon thuis, tegen Isala uit Deventer. Een nieuwe ploeg, want ja, al-les was nog nieuw. Omdat er een aantal geblesseerden waren deed Johannes Visser van Heren 1 mee. Gelukje bij een aantal ongelukjes. Luuht Hakvoort tekende voor de allereerste score van het seizoen! Hij moet nog steeds trakteren. Het liep als een truck en Urka’s 1 ging gelijk voor de eerste winst. Met rust was er een flinke marge opgebouwd. De winst leek al binnen. Alles liep gesmeerd en er was een voorsprong

van 18 punten. Het derde kwart was echter voor de gasten uit Deventer die 5-20 wonnen dat kwart. Balen. Maar nog steeds alles mogelijk. Helaas wist Isala de wedstrijd te winnen en het eerste verlies was daar...

Zou het dan in de uitwedstrijd wel lukken? De week erop vertrokken de manschap-pen naar Enschede om tegen DBV Arriba te spelen. Tjeerd de Vries was invalcoach omdat Arjan Langman verplicht met het eerste mee moest. Niets, maar dan ook niets lukte in de kille studentensporthal en Orca’s kwam er niet aan te ruiken. Alleen Laurens van Loosen was in vorm. Klaas Hoorn kwam net terug van een operatie en hield de hele wedstrijd zijn handen ergens anders, ter bescherming. Het mocht niet lukken van de,

uiteindelijke degradant van de competitie. Weer verlies...

LAURENS

7,5 8 4 6 7

De avondjes bij coach Langman thuis.

Thuiswedstrijd tegen Basketiers ‘71

Persoonlijk: BV Batouwe uit.Als ploeg: Trajanum uit.

De humor rondom het basketbal.(de terugreizen)

URKA’S - ISALA

81-88

DBV ARRIBA - URKA’S

62-55

Page 4: Jaarverslag H2

De derde wedstrijd van het seizoen leverde ook een derde coach op: Eize-Fokke van den Berg vervind Arjan, die met Heren 1 mee ging. Ondertussen was er een nieuwe hype geboren: woordgrapjes met Bas erin. Enkele voorbeelden: Basmachine, Bas-handje, pinBas, Bashokje, afBasborstel en ga zo maar door. In de wedstrijd, tegen Tonego ‘65 uit Haaksbergen, was het voornamelijk Johan van Slooten die vechtlust toonde. Hij stelde de scorende spelers de hele wedstrijd lang in staat om ook echt punten te pakken. Helaas was een akkefietje met spelersnummers reden genoeg voor

de scheidsrechters om Klazoren, onterecht, weg te sturen van de wedstrijd. Urka’s 1 herpakte zichzelf gelukkig in het derde kwart maar een monster run van de gasten in het vierde kwart deed de Urkers teveel pijn... weer geen winst...

Met 7 man naar Arnhem. Wedstrijd tegen de, op dat moment, koploper. Er werd een fantastische teamprestatie neergezet waarin Luuht Hakvoort (het kanon) een hoofdrol opeiste. De klik was er in de ploeg. Het team was gevormd. Kleine selectie maar wat een inzet. Helaas... in de verlenging trokken de Urkers aan het kortste eind. In de buzzer scoorde de thuisploeg en gingen de Urkers wederom met lege handen naar huis... Ondanks de ‘season-high’

van Klaas Hoorn: 43 ptn.

WOUTER

8 10 10 6 0

Teamgezelligheid!

De enkelbreaker op trainen zonder tegenstanders....

Tja, wanneer was het niet lekker?

Dit was mijn leukste seizoen (tot nog toe)...

URKA’S - TONEGO

74-91

ARNHEM EAGLES - URKA’S

95-94

Page 5: Jaarverslag H2

In de vijfde wedstrijd kwam er een probleem van de Urkers naar boven drijven: Mentali-teit en motivatie. De thuiswedstrijd tegen BV Batouwe zou dan de eerste winst op moe-ten leveren. Maar het leverde alleen maar gezeur op. Het was net geen vechten maar

het verdiende ook geen schoonheidsprijs. Batouwe basketbalde veel professioneler dus zijn we kort over deze wedstrijd waarin Arjan Langman als enige speler een knappe prestatie neer wist te zetten: 32 punten.

JAAAA!! Daar was ie dan, de eerste winstpartij! En wat voor 1?! Weer met een krappe selectie naar Nijmegen om de nummer 2 te bestrijden. Met woorden als ‘give me the sh*t’ en ‘bas op voor Bas’ speelde Urka’s 1 een (misschien wel de beste) wed-strijd van het seizoen! Alles lukte, en iedereen deed een duit in het zakje. Johan van Slooten maakte op miraculeuze wijze de eerste punten van de wedstrijd en Niels ten Napel ging regelmatig coast-to-coast. Met ongekende tactieken sloegen de Urkers toe en in het derde kwart maakte de speler, die normaal schrijver is, 17 van de 21 punten. Ook het laatste kwart werd monsterlijk uitgespeeld. Het feest in de kleedkamers en de auto’s was dus echt niet onte-recht. De eerste seizoenspunten waren eindelijk binnen! Het feest kon nu dus echt begin-

nen doorgaan.

HENDRIK

8+ 10 10 6 18

Alle wedstrijd die mee heb kunnen doen waren al 1 en al hoogtepunten.

Mijn schouderblessure. Daardoor heb ik het grootste gedeelte moeten missen.

Knieblessure...

Winst: Trajanum uit. Verlies: Arnhem uit - aanwezigen weten wel waarom!

De lol, die altijd aanwezig was, ook als we vol aan de bak moesten. En de geweldige terugritten natuurlijk!

Voor het eerst van het seizoen op het hoofdveld. Lekker, en tegen de uiteindelijke kampioen. Met een duizelingwekkend doelsaldo kwamen de Duiven naar de bult om het op te nemen tegen de Orca’s. Waarschijnlijk was het te ver lopen op het grote veld want gescoord werd er bijna niet. Veel missers bij open lay ups en ongecontro-leerde schoten resulteerden in een 26-26 ruststand. De tweede helft was in de vrijwel

lege hal al niet veel beter. Enige hoogtepunt was de 4-pun-ter van Johan, ja echt het stond op het sheet! De laagste score van het seizoen was een feit na 40 minuten ploeteren tegen de koploper.

Basketiers ‘71, leek op een oude mannen ploeg. Maar, de ploeg uit Zevenaar was verre van dat. Vol energie sloopten ze de Urkers. Johan van Slooten liep hier zijn (onderge-noemde) knieblessure op en ook Laurens van Loosen ging (zeer lichtjes hoor) door zijn enkel. Basketiers nam een forse voorsprong. Toch kwamen de Urkers terug in de tweede helft. Arjan Langman had het vizier op scherp en bracht de ploeg terug in de wedstrijd. Een gat van bijna 20 punten werd gedicht. En er was zelfs een voorsprong van 2 punten voor Orca’s. Leon van Slooten en Wouter de Vries waren de stormram-men van Orca’s en even leek er een stunt in de maak. Maar in de slotseconden harkte de be-

langrijke punten helaas naar binnen. Weer een verliespartij.

URKA’S - PIGEONS

46-60

BASKETIERS - URKA’S

86-77

Page 7: Jaarverslag H2

Mentaal zat het ook niet altijd lekker bij de jongens van Heren 2. Ook tegen Hanze Stars uit Zutphen waren er de nodige frustraties. Bas de Heus was afwezig en ze kwamen lengte te kort. Terwijl de stand helemaal niet slecht was ging men toch op de scheidsrechters zeuren en zich overal mee bemoeien. Niels en Arjan pakten het

op en hielpen de Urkers aan een voorsprong van 13 punten. Maar, onnodig liet Urka’s 1 de geel/zwarte formatie terugkomen en zelfs de wedstrijd winnen. Een mentale afstraffing.

Inmiddels stonden de Urkers bijna laatste. Maar gelukkig, er was nog een ‘slechtere’ ploeg: Valley Bucketeers. De hekkesluiter was een ultieme kans om weer eens twee punten te pakken. Met een sinterklaas gedicht vooraf op de website moest het goed komen. En het kwam goed! Leon en Laurens speelden een fenomenaal goed tweede kwart en de winst was in zicht. De tweede helft werd wel wat verslapt want de doel-stelling was om de thuisploeg onder de 35 te houden. Dat mislukte. Maar er werden wel twee punten verdiend en wat waren die nodig. Ook deze wedstrijd zorgde weer voor een heerlijke terugreis. Deze waren het hele seizoen al goed maar als er gewon-nen was, dan was de sfeer altijd extra goed. En de trainingen in de week

10+ 10 10 8 10

Give me the sh*t, vol emotie tijdens de wedstrijd tegen Trajanum.

Dat ik uit pure woede een waterflesje volledig vermorzelde met m’n sneakers.

Basketiers thuis. Alleen omdat ik in de slotseconden hun hele team uitspeelde.

De belabberde onnodige (mis)lay-up die daarop volgde.& de driepunter celebrations.

Page 8: Jaarverslag H2
Page 9: Jaarverslag H2
Page 10: Jaarverslag H2

BERTUS

8 8,5 5 8 3

Mijn schreeuw na een belangrijke score tegen de hekkensluiter.

Geblockt worden door Johan van Slooten. We schelen 1,5 meter...

Al mijn wedstrijden (2) bij Heren 2.

Blocks die ik maakte op Bas de Heus.

Laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013. Tower Jumpers thuis. Weer een men-tale tik. Terwijl Orca’s toch in een flow zat kwam het niet goed uit de verf. Kwam het misschien doordat ze op het verkeerde veld speelden? De gasten schoten direct met scherp en knalden de hele wedstrijd alle driepunters erin. Onverdedigbaar. De enige 5 punten van het derde kwart waren (vrije worpen(!)) van Johannes Visser,

niet eens een echt Urka’s 1-er. In het vierde kwart stampten de Tower Jumpers over de gefrustreerde Urkers heen en gaven Urka’s 1 een jammerlijk kerstcadeautje: verlies.

Paybacktime! 2014! Alle tegenstanders nog een keer aanpakken. Te beginnen in De-venter, Isala. Maar de NBB had de regels verscherpt. Onbeperkt loopfouten, jammer maar dat kan niet de schuld krijgen van verliezen. Isala was in de glibberige sporthal niet de betere ploeg, sterker zelfs, Urka’s was dominanter en op alle fronten aanwe-zig. Maar helaas ginge het mentaal weer mis. Slechte communicatie en frustraties onderling zorgde voor een ploeg vol los zand. Isala was niet veel meer maar wist het toch wat slimmer uit te spelen. In de slotseconden kwam de thuisploeg uit Deven-ter langszij en wisten de wedstrijd zelfs te winnen. Helaas. Het nieuwe kalenderjaar was zo begonnen als het

vorige gestopt was... Met verlies. Maar! dat zou gaan veranderen... En snel ook!

URKA’S - TOWER JUMPERS

59-73

ISALA - URKA’S

59-73

Page 11: Jaarverslag H2

Teamtalk op trainen en de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar brachten ver-andering binnen de ploeg. DBV Arriba werd geslacht op het eigen veld door de Ur-kers die de neuzen allemaal weer de goede kant op hadden staan. Alles ging goed voor de Urkers, er werd als ploeg gebald en de eerste van een reeks thuisoverwin-

ningen was een feit. Dat de driepunter van Evert-Jelle werd afgekeurd (oké, hij stond uit) was dan ook de enige domper. Iedereen putte moed uit deze wedstrijd en de klim naar boven was ingezet. Wat zouden de volgende wedstrijden brengen?

Met 7 man naar Haaksbergen. Vechten tegen Tonego. Wie neem je dan vooral mee? Natuurlijk, Niels ten Napel. Klaas Hoorn maakte per ongeluk het 1000STE seizoens-punt aan het begin van de wedstrijd maar de Urkers stonden nog wel achter. 40 minuten speeltijd bevalt die jongen van Ten Napel wel. Zowel aanvallend als ver-dedigend speelde Niels de beste wedstrijd van die week (1 wedstrijd). Ondanks dat Tonego dankzij 1 bepaalde speler die alles scoorde de voorsprong hield en uit-eindelijk de winst pakte was het onze eigen fysionistische krullenbol die de Urkers toch een lichtpunt bezorgde. Met o.a. 23 punten was hij de uit- blinker. Er werd wel verloren maar

het was een goede wedstrijd.En weer was daar een fijne terugreis

URKA’S - ARRIBA

82-60

NIELS

8,5 8 7 7 1

Het winnende punt maken in de laat-ste thuiswedstrijd tegen V. Bucketeers

Te laat (definitief) aanhaken bij het team. Kon niet vanaf het begin meedoen.

De uitwedstrijd tegen Tonego ‘65. Hierin ging voor mij alles goed.

De gezelligheid in de ploeg. En de wedstrijdverslagen lezen was ook genieten!

TONEGO - URKA’S

94-84

Page 12: Jaarverslag H2

Arnhem Eagles thuis. De tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Dat moest een winstpartij opleveren. De beleving was terug bij de manschappen van Arjan Lang-man. De ploeg wilde vechten voor de winst. In het eerste kwart van deze wedstrijd werd het record gegooid aan punten in een kwart: 39. Deze wedstrijd werd gesierd door de vele fans van Wouter de Vries. Die zagen ook dat Arnhem in het derde kwart

tot 2 punten naderde. Maar net op tijd herstelde de Urker equipe de orde en won de wedstrijd uiteinde-lijk nog ruim. Laurens van Loosen noteerde in deze wedstrijd zijn eerste (rake) driepunter.

LEON

8 9 7,5 6 8

Dat ik flink wat paspoorten rijker ben geworden dit seizoen...

De onserieuze trainingen.

De laatste thuiswedstrijd. We wonnen met 2 punten verschil door te ‘vechten’.

De sfeer en gezellig die er elke training en wedstrijd weer was.

URKA’S - ARNHEM EAGLES

94-72Misschien kwam het door de Bas-hair day van de Heus maar bij Batouwe duurde de wedstrijd 10 minuten te lang. In deze wedstrijd waarin alleen Laurens echt goed presteerde was Batouwe duidelijk te sterk en te gecontroleerd om iets te kunnen for-ceren. Ondanks een goede wedstrijd waar hard werd ge-werkt door (weer) slechts 7 spelers moesten

de Urkers met lege handen terug. Maar, wel weer een leuke terugrit!

BATOUWE - URKA’S

81-60

paspoorten van linksboven naar rechtsonder:Syrië - Venezuela - Koeweit - Brazilië - Portugal - Saudi Arabië - Argentinië - Bolivia - Chili & Peru

Page 13: Jaarverslag H2

Uit van deze ploeg, Trajanum, gewonnen. Nu weer een thuiswedstrijd. En, de streak zou doorgezet worden. Met in de hoofdrol: Luuht ‘het kanon’ Hakvoort. Hij was in shape en leidde de ploeg naar een fraaie voorsprong die niet meer werd weggegeven. Omdat Laurens geblesseerd raakte mocht Bertus Gnodde zijn eerste minuten ma-ken. Met hem in de bucket waren alle gaatjes gestopt. Ruststand 33-31. Twee emo-

tievolle driepunters van Luuht in derde kwart ontketende de Urkers. Met man echt macht stortten ze zich op de wed-strijd om een schitterde overwinning uit het vuur te slepen. In de slotminuten besliste, wie anders dan, Luuht de game.

KLAAS

9 9 10 8 1,8

Alles (op de eerste wedstrijd na) kun-nen spelen en trainen zonder blessures.

In een paar wedstrijden niet scherp zijn (Tower Jumpers / Basketiers).

Persoonlijk Arnhem Eagles uit (43 ptn)Als team: Trajanum uit, megawedstrijd.

Bas de Heus.Alleen al genieten als je hem ziet!

URKA’S - TRAJANUM

74-66Misschien wel de gezelligste wedstrijd van het seizoen. Wat is er gelachen, alleen al aan de voorbereiding op de ontmoeting met de kampioen, Pigeons. Orca’s heette die weken Slechtvalken (ergste natuurlijke vijand van duiven, red.) en vol goede moed gingen de Urker strijders op pad. Al in de eerste minuten bleek dat de thuisploeg veel te sterk was en de wedstrijd goed in handen had. Maar dat nam niet weg dat er werd genoten. In een ontspannen sfeer speelden beide ploegen, onder leiding van goede scheidsrechters een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. Goed, de Urkers moesten flink het onderspit delven en de hoogstaande verwachtingen werden niet waargemaakt maar er werd een

leuke wesdtrijd gespeeld. De te-rugrit was ook weer top natuurlijk!

PIGEONS - URKA’S

114-88

Page 14: Jaarverslag H2

EVERT-JELLE

6 8 9 5 9

(Met U20) winnen van de ongeslagen koploper en een wedstrijd met 42 ptn.

Stoppen bij Heren 2. Pijnlijk, maar een bewuste en realistische keuze.

Wedstrijd tegen de koploper (U20)

Heren 2’s humor. Dat dan weer wel!

Belangrijke wedstrijd op het programma. Basketiers. Als die gewonnen zou worden konden de Urkers 3 plekken stijgen. Dan waren ze al vroeg ‘safe’ geweest. Maar een probleem met de 24-secondenklok veroorzaakte een verplichte pauze, net na de sprongbal. Het ging tussen de Urker oren zitten want niemand wist te presteren. Tussen de oren zit ook de mond en die stond niet de gehele wedstrijd. Nimmer heeft een ploeg elkaar zo afgezeikt als die bewuste avond. De spelers weten het en het aan-

wezige publiek weet het. Daarom geen inhoudelijke stof over basketbal. Orca’s verloor. van zichzelf. Heel jammers, want hiermee kwam ook een eind aan de ongeslagen thuisstatus van 2014.

De Donut. Voor het eerst gebruikt in de wesdtrijd tegen Hanze Stars. Uit in Zutphen. Leon van Slooten noteerde direct na de sprongbal zijn eerste driepunter ooit (in wedstrijdverband) Ook Arjan, Johan en Klaas maakten een donut en de wesdtrijd ging gelijk op. Maar Hanze Stars was gebrand op een overwinning en een aantal spe-lers zette alles op alles om de punten binnen te slepen. Bij de de Urkers waren het alleen Niels en Laurens die in het derde kwart punten maakten. Het vierde kwart was helaas echt weer voor de thuisploeg. Ze zetten een press neer waar de Urkers niets tegen in

te brengen hadden. Het enige leuke was weer de terugreis.

URKA’S - BASKETIERS

59-73

HANZE STARS - URKA’S

71-64Zit een man op de bus te wachten, zegt de buschauffeur: Kom er eens af!

Page 15: Jaarverslag H2

LUUHT

8 10 10+ 7 8

Uitwedstrijd Arnhem Eagles. Ik was in megavorm en sleepte de verlenging eruit.

Trajanum uit. Voor het team goed, voor mij minder. Ik raakte geen pepernoot.

Valley Bucketeers thuis. Nipte over-winning in heerlijke wedstrijd.

Trainingen. Maar ook van de avond-jes bij Langman thuis. Met ‘Leongen-darische’ hoogtepunten. #toast.

De laatste thuiswedstrijd. Urka’s 1 wilde het publiek nog wat moois geven. De hek-kensluiter kwam op bezoek. In een gelijk opgaand duel werd er gevochten voor ie-der punt. Met echte donuts op de bank om op te eten in plaats van nagels. Na een verslagen eerste kwart maakte Orca’s een fraaie run in het tweede kwart om met rust te voor te staan. Bas en Leon lieten hun krachtige figuren zien en hielden de bucket dicht. Toch bleven de gasten aandringen. En het werd bloedstollend span-nend. Lukt het wel of lukt het niet? Arjan Langman vocht voor zijn leven en maakte een superbelangrijke driepunter en pakte direct een steal om het tij te keren. In

de laatste seconde scoorde Niels ten Napel de winnende score. Aantrekkelijke wedstrijd en ge-wonnen in de buzzer. Geen degradatie maar lijfs-behoud in Hoofdklasse. Echt een Topprestatie!

Over de laatste wedstrijd kunnen en willen we heel kort zijn. Er werd verloren van Tower Jumpers die werkelijk alles raak wisten te schieten. De laatste wedstrijd als Urka’s 1 bij elkaar deed toch wel wat me de spelers. Emotie en verdriet, wie kent het niet? Het ging ook nergens meer om dus het was een verplicht nummer. Tower Jum-pers maakte er het beste van maar Orca’s

Page 16: Jaarverslag H2

De scores.Punten maken is belang-rijk, anders worden er geen wedstrijden gewonnen.

De top 3 van het seizoen is als volgt:

Klaas Hoorn 461Laurens v. Loosen 338Arjan Langman 237

Urka’s 1 1656

De fouten.Soms wordt er ook gevoch-ten tijdens de wedstrijd. Dan krijg je een fout.Voor je uiterlijk wordt geen fout genoteerd.